Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Με 3 - 0 επικράτησε ο Κεραυνός Επισκοπής τον ΑΟ Μαρίνας




Με 3 - 0 επικράτησε στο Ανθεμιώτικο ντέρμπυ ο Κεραυνός Επισκοπής του ΑΟ Μαρίνας σε ένα ακατάλληλο για διεξαγωγή παιχνιδιού τεραίν.

Άνετη επικράτηση των Μονοσπίτων




Με 2 - 0 κέρδισε την Λυκογιάννη η Ελπίδα Μονοσπίτων αποδεικνύοντας την ανοδική της πορεία και στο Κυριακάτικο ματς. Επόμενο παιχνίδι για την Ελπίδα είναι ο Μακεδόνας στην Βέροια

Παρέμβαση Αντώνη Μαρκοβίτη στο νομ. Συμβούλιο για ημερομίσθιο των εργατών γης που θα διαμορφωθεί στα 45 ευρώ!!! Θα είναι η ταφόπλακα των αγροτών

Μια σημαντική πρόταση κατέθεσε στο νομαρχιακό συμβούλιο της Τετάρτης ο νομ. Σύμβουλος και Δ/ντής της ΒΕΝΟΥΣ κ. Μαρκοβίτης Αντώνης και αφορά τα ημερομίσθια των εργατών γης όπως πάνε αυτά να διαμορφωθούν ύστερα από σχετική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας.
Η πρόταση αυτή υποστηρίζει ότι το ημερομίσθιο του αγρεργάτη θα πρέπει να ορίζεται στα 45 ευρώ, πρόταση καταστροφική για τα συμφέροντα του αγρότη και δη του νομού και της περιοχής μας.
«Το ημερομίσθιο προτείνεται να γίνει 45 ευρώ από 20 – 25 ευρώ για τους εργάτης γης και θα συμπεριλαμβάνουν σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου και τα κουπόνια ασφάλισης από τα κατά τόπους ΚΕΠ ή υπηρεσίες. Εάν συμβεί αυτό θα είναι η ταφόπλακα του αγροτικού εισοδήματος και του αγροτικού πληθυσμού. Το 65% του κόστους του αγροτικού προϊόντος αποτελείται από τα εργατικά, άρα το συνολικό κόστος στον παραγωγό θα ανέβει κατά 35% περίπου και θα είναι καταστροφικό για τον ίδιο και τα προιόντα του. Προτείνω να γίνει έγγραφη διαμαρτυρία ώστε να κατανοήσει το Υπ. Εργασίας ότι δεν πρέπει να παρέμβει στις εργασιακές σχέσεις των αγροτών και να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» είπε ενδεικτικά ο κ. Μαρκοβίτης

Την σύγκληση επιτροπής για τον κάθετο άξονα Πατρίδας - Νάουσα ζήτησε ο Τάσος Καπετανόπουλος
Την σύσταση επιτροπής για την προώθηση του άξονα Πατρίδας – Νάουσας – Σεβαστιανών όπως έχει αυτή οριστεί από την σύσκεψη της Νάουσας ζήτησε από το νομάρχη ο κ. Καπετανόπουλος.
Ο Ναουσαίος νομ. Σύμβουλος ζήτησε μάλιστα να είναι παρόντες και ο κ. Μαγκριώτης (υφυπουργός υποδομών) και η κ. Τσάκρη που ήταν παρόντες στη σύσκεψη της Νάουσας και είναι γνώστες του ζητήματος.
Ο νομάρχης απάντησε ότι αναμένονται οι αρμοδιότητες των κ. Τσάκρη και ΜΠόλαρη, για να απευθυνθεί σ’ αυτούς και ότι ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική η νέα Περ. Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση του έργου.
Ιδιαίτερα επιφυλακτικός εμφανίστηκε για την εξέλιξη αυτή ο κ. Γαβριηλίδης που εκτίμησε το κόστος του έργου στα 200 εκ. ευρώ. «Δεν υπάρχουν οριστικές μελέτες του δρόμου… αυτό θα πρέπει να διεκδικήσουμε πρώτα και έπειτα να δούμε που θα το εντάξουμε…»
Για την αναγκαιότητα αξιοποίησης της αγοράς της Κουλούρας μέσω της ΑΛΜΑΘΕΙΑΣ με κάθε τρόπο και εν’ όψει Καλλικράτη έκανε λόγω ο κ. Τσιλογιάννης.
«Αν πάμε σε άλλη διοικητική δομή θα το υλοποιήσουν άλλοι…» ανέφερε με νόημα
Ο νομάρχης συμφώνησε αλλά για να γίνει αυτό επικαλέστηκε την διαδικασία αλλαγής χρήσης.

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα κακώς κείμενα στο αγροτικό ζήτημα


Αγαπητέ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»,
Για πρώτη φορά δημοσιεύω τις απόψεις μου τις οποίες πιστεύω να τύχουν καθολικής αποδοχής πλην ορισμένων οι οποίοι θίγονται από τα γραφόμενα μου.
Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας αγροτών, για να αποκτήσουν και αυτοί το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης, γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Δικαιώματα τα οποία σε άλλους κλάδους είναι κατοχυρωμένα «κεκτημένα», ενώ για τους αγρότες είναι μη αποδεκτά.
Η πανελλήνια ανεξάρτητη κίνηση αγροτών ξεκίνησε έναν αγώνα, παραμερίζοντας την ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία δεν ανταποκρίνεται του αγροτικού κόσμου. Αυτό διότι αποτελείται από επαγγελματίες «επιτηδείους τσαρλατάνους» αιρετούς ή δοτούς, και όχι από αγρότες.
Δυστυχώς όμως και στις τοπικές κοινωνίες τις οποίες ζούμε, βιώνουμε την ίδια τραγελαφική κατάσταση.
Βλέπουμε αγροτοπατέρες επαγγελματίες αγρότες χωρίς χωράφια, αγρότες χωρίς τρακτέρ, αγρότες χωρίς βιβλιάρια του ΟΓΑ, οι οποίοι θέλουν με μανία να ηγούνται των αγροτών, καταλαμβάνοντας θέσεις στις οποίες μόνο αγρότες θα έπρεπε να κατέχουν.
Στην Ειρηνούπολη στην οποία ζω, γνωρίζω και γνωρίζουμε όλοι μας, την ύπαρξη Συνεταιρισμών και άλλων Οργανισμών, με διοικητικά συμβούλια και Προέδρους. Το παράδοξο όμως είναι η ύπαρξη Προέδρων σε ανύπαρκτους συνεταιρισμούς. Και ποιος ο λόγος ύπαρξης αυτών των συνεταιρισμών όταν δεν έχουν προϊόν επεξεργασίας;
Δεν έχουν χώρο συλλογής παραγωγής, δεν έχουν πλάστιγγα, δεν έχουν παραγωγούς…. αλλά έχουν Προέδρους.
Προέδρους οι οποίοι παραδίδουν την παραγωγής τους σε άλλους Συνεταιρισμούς και όχι μόνο σ’ αυτούς τους οποίους προεδρεύουν.
Η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο αυτούς, αλλά και αυτούς που τους αποδέχονται.

Για την υπογραφή
Γαϊτανίδης Γεώργιος
Αγρότης (κάτοικος Ζερβοχωρίου Ειρηνούπολης)

Υ.Γ. Όποιοι θεωρούν ότι τα λεγόμενα μου τους φωτογραφίζουν και τους θίγουν
ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Δήλωση – Καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Θωμά Λιοτάκη Παράνομη η απόφαση του Δ.Σ. Ανθεμίων για τη σύναψη δανείου


Κ. Δ/ντά
Η κατάρρευση του δήμου Ανθεμίων δεν έχει σταματημό. Ο διασυρμός συνεχίζεται. Δημοτικοί σύμβουλοι τρέχουν για να καταθέσουν στο Εισαγγελέα, ο δήμαρχος με τη σειρά του στα δικαστήρια.
Άραγε τι συμβαίνει και ο Δήμαρχος κ. Σιδηρόπουλος επιτρέπει τον διασυρμό. Είναι αδύναμος να επέμβει περιμένοντας το μοιραίο ή βρίσκεται υπό κατάσταση «ομηρίας» από τους γνωστούς αγνώστους;
Εάν συμβαίνει το πρώτο είναι δείγμα ανικανότητας, ενώ εάν συμβαίνει το δεύτερο τότε μπορεί υπάρχει κάτι το μεμπτό.
Ερχόμαστε τώρα στην πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπανδρέου η οποία φαίνεται ότι πέφτει και πάλι σε ένα μεγάλο παράπτωμα.
Και εξηγούμαι: στις 29 – 8 – 2008 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα: - Έγκριση δανείου 425.000 ευρώ, έγκριση αμοιβής εξυπηρέτησης αλλοδαπών, μεταφορά οφειλών, αποδοχή ποσού 68.593 για επιχορήγηση του προγράμματος συγκοινωνία, αποδοχή ποσού 7.400 ευρώ, έγκριση συνεργασίας Δήμου και Μπακαλιού, παραχώρηση δημοτικής έκτασης στην περιοχή Τζαμπάζι Μαρίνας, συνέβησαν τα εξής παράδοξα.
Η κ. Παπανδρέου ως πρόεδρος του Δ.Σ. έγραψε στα πρακτικά της συνεδρίασης ότι ήμουν παρών ενώ δεν συμμετείχα στη συνεδρίαση γιατί ήμουν απών από τη συνεδρίαση.
Απίστευτη ενέργεια θράσους που ξεπερνά και τους πιο ευφάνταστους σεναριογράφους.
Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα κ. Αλέκα να προβείτε σε τέτοιες ενέργειες που να μας εμφανίζουν ενώ δεν είμαστε παρόντες σε συμβούλια και τι κρύβεται πίσω απ΄ όλα αυτά;
- Μήπως θέλατε να εξυπηρετήσετε κάποιους;
- Μήπως θέλατε να συντομεύσετε κάτι;
- Μήπως θα μας πείτε ότι το κάνατε για το καλό του Δήμου;
Σας εγκαλώ για αυτό σε δημόσια απάντηση όχι μόνο για προσωπική μου εξήγηση, αλλά πολύ περισσότερο για τους πολίτες του Δήμου Ανθεμίων που σας εμπιστεύθηκαν.
Ένα δεν είστε σε θέση ούτε αυτό να πράξετε γιατί νιώθετε να σας περιβάλλει η ίδια «ομηρία» με τον Δήμαρχο, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στα θεσμικά όργανα της πολιτείας (Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, Σώμα Ορκωτών Λογιστών κ.α.)
Ζητάω από αυτό το βήμα και δημόσια να γίνει έλεγχος όλων των ζητημάτων που θέτω για να απαλλαγείτε και εσείς από αυτά που τυχόν σας βαραίνουν.
Μόνο τότε οι προδότες θα κρύβονται, οι χαφιέδες θα πεινούν και οι διασπαστές και ξεπουλημένοι θα κάνουν κομμάτια τον ίδιο τους τον εαυτό για να τον ξεπουλήσουν.
Φοβερά πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Ανθεμίων.
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Μεγάλη νίκη του Κοπανού με 4 - 2 επί του ΠΑΟΚ




Πολύ σπουδαία νίκη με 4 - 2 επί του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας πέτυχε ο ΓΑΣ Κοπανού σε ένα βαρύ και ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο. Με κορυφαίο τον Κοσμά Κοσμίδη αλλά και σε πολύ καλή κατάσταση όλη την ομάδα ο ΓΑΣ έδειξε ένα άλλο αγωνιστικό πρόσωπο και άξιζε μια ευρύτερη νίκη. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια και διακοπή του αγώνα και στο α' και στο β' ημίχρονο με τους παίκτες και φιλάθλους του ΠΑΟΚ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Νίκησαν με 9 - 1 το Ζερβοχώρι τα Λευκάδια




Με 9 - 1 φιλοδώρησε τον Άτλα Ζερβοχωρίου ο ΠΑΣ Λευκαδίων σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Νίκησε τη Χαρίεσσα ο Κοπανός




Σπουδαία νίκη στην εμβόλιμη αγωνιστική του εξ' αναβολής αγώνα πέτυχε ο ΓΑΣ Κοπανού την Τετάρτη με 2 - 1 απέναντι στην ΑΕ Χαρίεσσα. Σκόρερ για τον ΓΑΣ οι Σωτήρης Δούμος και Γατουρτζίδης Μάρκος ενώ για την ΑΕΧ μείωσε με πέναλντυ ο Σαμψωνίδης. Ο αγώνας έγινε υπό καταρρακτώδη χιονόπτωση ειδικά στο β΄ ημίχρονο παρουσία πλήθους κόσμου.
Εκεί ήταν ο συνεργάτης μας Σάκης Γκέσκος με το σχετικό του βίντεο.

Ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Νάουσα


Σατυρικό πρόγραμμα, παραδοσιακή μουσική και χορούς περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα έναρξης των εφετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗ.Π.Ο.Ν. Η εκδήλωση «Αποκριάτικο Ναουσαίικο Γλέντι» θα γίνει στην πλατεία Καρατάσου το βράδυ της Τσικνοπέμπτης (4/2) και θα ξεκινήσει στις 19:30. Συμμετέχουν: Σατιρικό από την “Οµάδα Ανταρτών”, η ορχήστρα “Οι φίλοι της παραδοσιακής μουσικής της Νάουσας”, οι Λαογραφικοί Σύλλογοι Νάουσας: “Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας”, “Πυρσός”, “Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας”, “Σύλλογος Βλάχων Νάουσας”, Όµιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισµού Νάουσας “Αράπιτσα”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν σουβλάκι και ξινόμαυρο κρασί. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο την ίδια ώρα.

Υπέρ της διοικητικής μεταρρύθμισης το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας

Υπέρ της διοικητικής μεταρρύθμισης αλλά με μεταφορά αυτοτελών πόρων, ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και συμμετοχή σε ένα σχήμα που δεν θα βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, τάχθηκε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας στην συζήτηση για το σχέδιο «Καλλικράτης». Ο Νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης δήλωσε ότι υπέρ ενός σχήματος που θα συμμετέχουν η Ημαθία, η Πέλλα, η Πιερία και ίσως το Κιλκίς και θα έχει πρωτεύουσα την Βέροια ενώ για τις περιφέρειες που θα δημιουργηθούν να υπάρχουν ξεκαθαρισμένες αρμοδιότητες και πόροι. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Μούρνος έπλεξε το εγκώμιο του νέου σχεδίου που παρουσίασε η κυβέρνηση αλλά πρόσθεσε ότι για να πετύχει χρειάζεται περιορισμός των ορίων του κεντρικού κράτους, απόδοση αρμοδιοτήτων στην περιφέρεια, με την αναθεώρηση του συντάγματος και κατοχύρωση της οικονομικής αυτοτέλειας των νέων σχημάτων που θα δημιουργηθούν. Ο κ. Μούρνος υποστήριξε ότι η Ημαθία πρέπει να συμμετάσχει σε ένα σχήμα με νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, μακριά όμως από την βαριά σκιά της Θεσσαλονίκης. Για τις αρμοδιότητες που πρέπει να δοθούν, ο κ. Μούρνος είπε θα πρέπει να διατηρήσουν όλες των σημερινών περιφερειών, να πάρουν τις αρμοδιότητες υπουργείων όπως επιχειρηματικότητα, συγκοινωνίες, αγροτική ανάπτυξη, σχολική στέγη, τουρισμό και οδικό δίκτυο και να διατηρήσουν και τις αρμοδιότητες των νομαρχιών εκτός από την μεταφορά των μαθητών, τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, τις αδειοδοτήσεις των μονάδων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τη γνωμοδότηση για περιβαλλοντικές μελέτες. Τέλος ο κ. Τρεμπελής, δήλωσε υπέρ της απλής αναλογικής, σημείωσε ότι οι πόροι που θα πρέπει να δοθούν να είναι ανάλογοι των αρμοδιοτήτων που θα περάσουν στις περιφέρειες και τέλος δήλωσε αντίθετος στην μεταφορά αρμοδιοτήτων υγείας, παιδείας πρόνοιας.

Από /www.pliroforiodotis.gr

"Η ΗΜΑΘΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝΊΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΕ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ"


Επιστολή απάντηση του βουλευτή Θανάση Γικόνογλου στο νομάρχη Ημαθίας

Ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες στον τοπικό τύπο, να υπερασπίζεται την τουριστική ανάπτυξη του νομού μας, με επιστολή που έστειλε στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, διαμαρτυρόμενος επειδή η Ημαθία δεν συμπεριλήφθηκε στους τόπους προορισμού του προγράμματος τριήμερων χειμερινών αποδράσεων που υλοποιεί ο Οργανισμός.
Ως βουλευτής Ημαθίας, μόλις πληροφορήθηκα την καταγγελία του Νομάρχη, ζήτησα πλήρη ενημέρωση από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας κάτι το οποίο και έγινε.

Όπως μου εξήγησαν, το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από την υπηρεσία του Ν. Αττικής και δεν έχει πανελλαδική εμβέλεια. Δηλαδή, εργαζόμενοι - δικαιούχοι του Ν. Αττικής, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν κουπόνια και να λάβουν μέρος σε εκδρομές με τρεις διανυκτερεύσεις σε κάποιο ορεινό κατάλυμα κοντινού στην Αττική Χιονοδρομικού Κέντρου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε καταλύματα κοντινών περιοχών της Αττικής, επειδή σε ένα τριήμερο δεν είναι δυνατόν οι δικαιούχοι να προλάβουν να ξεκουραστούν αν αναγκαστούν να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις. Οι εκδρομές πραγματοποιούνται οργανωμένα από την υπηρεσία, με λεωφορεία που νοικιάζει ο Οργανισμός και δεν αφορά εκδρομές που μπορεί να πραγματοποιηθούν κατά μόνας από τους δικαιούχους.

Για αυτό το σκοπό, το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από την υπηρεσία της Αττικής στο Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, την Αράχοβα και το Πήλιο, περιοχές όσο το δυνατόν πιο κοντά στην Αττική. Όπως μάλιστα μου εξήγησαν από τον Οργανισμό, ακόμα και η επιλογή του Πηλίου θεωρείται μακρινή και κουραστική και δεν είναι στις πρώτες επιλογές των εκδρομέων.
Ενημερώθηκα επίσης, ότι το πρόγραμμα αυτό δεν αφορά παρά μόνο 960 κουπόνια για αντίστοιχους δικαιούχους σε ολόκληρη την Αττική και δεν έχει καμιά σχέση με τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (το καλοκαίρι), που απευθύνονται σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους εργαζόμενους.

Ακόμα ενημερώθηκα, ότι ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας Ν. Αττικής, έχει ήδη προκηρύξει μέσω του καταστήματος της Βέροιας ανοικτό διαγωνισμό που απευθύνεται στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα του νομού μας, για το πρόγραμμα 4ήμερων εκδρομών που θα διαρκέσει από τα μέσα Μαρτίου έως και τα μέσα Απριλίου. Το κατά πόσο μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα επισκεφθούν ή όχι την περιοχή μας γκρουπ εκδρομέων από την Αττική, θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι ξενοδόχοι του νομού για το διαγωνισμό αυτό, που έχει καταληκτική ημερομηνία τις 2 Φεβρουαρίου.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, εμφανίστηκε διαμαρτυρόμενος και καταγγέλλων άνευ λόγου και αιτίας.
Δυο τινά λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν:
Είτε ως Νομάρχης δεν γνωρίζει τι γίνεται, κάτι το οποίο δεν με εκπλήσσει.
Είτε ως Νομάρχης έχει επιστρατευτεί (ή αυτο-επιστρατευτεί) για τις αντιπολιτευτικές ανάγκες του κόμματος του, που αναζητά εναγωνίως ψήγματα σφαλμάτων της κυβέρνησης, μήπως και κερδίσουν πόντους συμπάθειας στην κοινή γνώμη.
Σε κάθε περίπτωση, ο Νομάρχης συνεχίζει να επιβεβαιώνει αυτό που είχα πει προεκλογικά, ότι δηλαδή είναι γνήσιος εκφραστής της νεοδημοκρατικής πολιτικής αδράνειας, γιατί αν δεν ήταν αδρανής θα πρόσεχε περισσότερο όταν αποφασίζει να παίξει το ρόλο του.

Με τιμή

Θανάσης Γικόνογλου
Βουλευτής Ημαθίας

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Πατρίδα - ΓΑΣ Κοπανού 0 - 4





Ευρεία νίκη πήρε ο ΓΑΣ Κοπανού μέσα στην Πατρίδα με 0 - 4.
Οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για την συνέχεια της πορείας του ΓΑΣ ώστε να αποφύγει την ζώνη του υποβιβασμού.
Ευχαριστούμε τον φίλο Σάκη Γκέσκο για το σχετικο βίντεο.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

2 - 2 έληξε το ντέρμπυ μεταξύ Επισκοπής - Μονοσπίτων





2 - 2 έληξε το ντέρμπυ των Ανθεμίων ανάμεσα στον Κεραυνό Επισκοπής και την Ελπίδα Μονοσπίτων. Η ισοπαλία αυτή έφερε πιο κοντά την Θύελλα Στενημάχου στην δεύτερη προνομοιούχο θέση για την άνοδο στην Α1. Οι φιλοξενούμενοι της Ελπίδα προηγήθηκαν 2 φορές στο σκορ κάνοντας σπουδαία εμφάνιση, ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για δύο πέναλντυ που δεν έδωσε ο διαιτητής του αγώνα

Βαριά ήττα γνώρισε ο ΑΟ Μαρίνας στην έδρα του






Βαριά ήττα στην έδρα του γνώρισε ο ΑΟ Μαρίνας με 1 - 6 από την ΑΕ Ποντίων την Κυριακή και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αφού η επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού τον απειλεί.

Η ολοκληρωτική απαξίωση του περιφερειακού Τύπου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ… Του Φάνη Ζουρόπουλου Δημοσιογράφου, Πρόεδρου της Ε.Ι.Ε.Τ.

Συμπληρώθηκαν και οι «100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης» και δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ένδειξη των κυβερνητικών προθέσεων για τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης. Δικαιούμεθα λοιπόν να συμπεράνουμε ότι ή δεν υπάρχει καμία πολιτική ή ότι η επιλογή της κυβέρνησης είναι η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος που κληρονόμησε από την προηγούμενη με κάποιες ίσως οριακές παρεμβάσεις για τις οποίες επίσης δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο.
Δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι ο αρμόδιος για την εποπτεία (αγορά) των ΜΜΕ Γιάννης Ραγκούσης δεν έχει κάνει καμία δήλωση από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα, ο υφ. Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δεν έχει πάρει τις αρμοδιότητες που εννοείται θα έπαιρνε και λειτουργεί άτυπα, ο γεν. γραμματέας επικοινωνίας Γ. Πετρουλάκης είναι άφαντος και χωρίς αρμοδιότητες και οι αρμόδιες γραμματείες του υπουργείου Επικρατείας δεν ξέρουν ακόμα ποιόν έχουν πολιτικό προϊστάμενο (!).
Για τα τρέχοντα θέματα απευθύνονται ακόμα στο υπουργείο Εσωτερικών, παρ΄ ότι ο Γ. Πεταλωτής έχει έδρα εκτός από το Μαξίμου και το πρώην Επικρατείας στην Καλλιθέα…
Η Ν.Δ. μάζεψε όλες τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ (περιφερειακών και Αθηναϊκών) στο κτίριο Επικρατείας δημιουργώντας ένα συγκεντρωτικό σύστημα το οποίο διαχειρίστηκε μέχρι την παραίτησή του ο Θ. Ρουσόπουλος, ενώ το ΠΑΣΟΚ διέσπασε τις αρμοδιότητες σε 4 υπουργεία δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένων σύγχυση. Η πολυδιάσπαση των δομών της επικοινωνίας σε πολλά υπουργεία κάνει δύσκολη έως αδύνατη την εφαρμογή ενιαίας πολιτικής. Η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ.) έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Γ. Πεταλωτή από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα αλλά στάθηκε αδύνατον.
Ο κ. Υφυπουργός δεν βρήκε ούτε μια ώρα κενό για να ακούσει τα αιτήματα και να συζητήσει με τους εκπροσώπους 180 μεγάλων εφημερίδων της Περιφέρειας, ενώ κάθε Παρασκευή αναχωρεί για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κομοτηνή, και επιστρέφει την Δευτέρα… Στις 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής φακέλων για την ένταξη των εφημερίδων στον Ν./3548/07 ο οποίος έχει κενά και ασάφειες, που είχε αρχίσει να «μπαλώνει» η προηγούμενη κυβέρνηση σε συνεργασία των 3 μεγάλων ενώσεων ιδιοκτητών της περιφέρειας με τον τέως υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν και οι τροπολογίες δεν ψηφίστηκαν λόγω των πρόωρων εκλογών.
Η οικονομική κρίση έχει πλήξει την πλειονότητα του περιφερειακού τύπου, εφημερίδες κλείνουν, απολύουν προσωπικό, ή μετατρέπονται σε ηλεκτρονικές. Η διαφημιστική δαπάνη έχει μειωθεί επίσημα στο 18% και ανεπίσημα στο 40%. Η κρατική διαφήμιση έχει εξαφανιστεί ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί αντικειμενικός και δίκαιος τρόπος για την κατανομή της και προς την περιφέρεια.
Η εξάπλωση του Internet ως μέσον πληροφόρησης έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στον περιφερειακό τύπο ενώ η μανία του ΠΑΣΟΚ με το διαδύκτιο μοιραίως θα οδηγήσει και στην ανάρτηση των υποχρεωτικών καταχωρήσεων και των ισολογισμών στο διαδίκτυο, γεγονός που θα αποτελέσει μεγάλο οικονομικό πλήγμα για τους εκδότες.
Ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του περιφερειακού τύπου μέσω δανειοδότησης από το Ταμείο Παρακαταθηκών, που είχε προχωρήσει και είχε φτάσει στο τελικό του στάδιο με τη συνεργασία των τριών Ενώσεων περιφερειακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ., Σ.Η.Π.Ε., Ε.Ι.Η.Ε.Ε.), δεν ολοκληρώθηκε και η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καν ασχοληθεί, ούτε σκέφτεται να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο (λόγω και της λιτότητας).
Γενικά υπάρχει ένα διάχυτο κλίμα κυβερνητικής απαξίωσης προς τον τύπο της περιφέρειας και μια εμφανής στροφή προς την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που αρχίζει να δείχνει και τις προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ: Ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε βάλει στόχο τον έλεγχο των επαρχιακών ΜΜΕ μέσω του περιβόητου νόμου Ρουσόπουλου, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να θέλει την υποβάθμιση του και την σταδιακή εξαφάνισή του.
Σαν αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ είχε καταψηφίσει τον νόμο για τον επαρχιακό τύπο και ο πρόεδρος του είχε δηλώσει ότι όταν έρθει στην εξουσία θα τον καταργήσει. Τώρα τον εφαρμόζει, παρ’ όλο που με την διοικητική μεταρρύθμιση που θα εφαρμόσει, αυτός καταργείται από μόνος του!...
Τελικά μετά από παρέμβαση συναδέλφων από την Κομοτηνή, ο κ. Πεταλωτής δεσμεύτηκε να συναντήσει το Δ.Σ. της ΕΙΕΤ την Δευτέρα 18-01-2010 στις 3 μ.μ. Ενώ μέλη του Δ.Σ., παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τα μπλόκα κατέβηκαν στην Αθήνα και περίμεναν το τηλεφώνημα για το χώρο που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση, στις 2.15 μ.μ. μια … υπάλληλος της ΓΓΕ ειδοποίησε ότι το ραντεβού αναβάλλεται για την επόμενη ημέρα (ούτε καν η ιδιαιτέρα του κ. υφυπουργού, κ. Πυργαντή, αξιώθηκε να τηλεφωνήσει).
Το Δ.Σ. αφήνει στην κρίση των μελών του το χαρακτηρισμό της συμπεριφοράς του κ. υφυπουργού. Απλά επισημαίνουμε ότι όπως είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό ότι ο περιφερειακός τύπος είναι «ένας κοιμισμένος γίγαντας» που αν ξυπνήσει θα ανατρέψει πολιτικές και καταστάσεις που κανένας δεν φαντάζεται. Ο «γίγαντας» λοιπόν ξύπνησε.
Ας ετοιμαστούν αυτοί που θέλουν να τον εξαφανίσουν να τον αντιμετωπίσουν….

«Η διαβούλευση θα πρέπει να έχει νόημα»

Αιχμηρός απέναντι στον Θεόδωρο Πάγκαλο ο Δήμαρχος Ανθεμίων
- του έθεσε σειρά ερωτημάτων για το σχέδιο Καλλικράτη



Σειρά ερωτημάτων έθεσε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο Δήμαρχος Ανθεμίων κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Βέροια και μάλλον δεν έλαβε σαφείς απαντήσεις. Εύλογο το ερώτημα του Δημάρχου κ. Σιδηρόπουλου προς τον κ. Πάγκαλο αν, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη διοικητική μεταρρύθμιση, θα ληφθούν υπόψη προτάσεις της ΤΕΔΚ διαφορετικές από αυτήν του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (όπως η πρόταση της ΤΕΔΚ Ημαθίας για 5 δήμους στο νομό μας αντί των 3 που προτείνει το ΙΤΑ).
Χαρακτηρίζοντας πολύ αξιόλογη την δουλειά του ΙΤΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τόνισε ότι δεν έλαβε υπόψη της ορισμένους ανθρώπινους παράγοντες και παρουσίασε σχετικά παραδείγματα από την εκλογική του περιφέρεια. Είπε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι ιδιαιτερότητες, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν μπορεί να γίνει γενίκευση της ιδιαιτερότητας - «Δεν υπάρχει μέρος στην Ελλάδα που να μην έχει μία ιστορία», απάντησε και απέκλεισε την διάσπαση υφιστάμενων δήμων. Υποστήριξε παράλληλα ότι οι νέοι δήμοι θα πρέπει να τείνουν προς ένα μέγεθος 35-45.000 κατοίκους, παρότι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί σε όλες τις περιπτώσεις. Στην ερώτηση του Δημάρχου με τι κριτήριο τίθεται το παραπάνω μέγεθος, ο κ. Πάγκαλος έφερε ως λόγο το ότι προς τα εκεί τείνει η εκλογική περιφέρεια την οποία θα αποτελεί κάθε δήμος. «Τότε η διαβούλευση δεν έχει νόημα», είπε απογοητευμένος ο κ. Σιδηρόπουλος. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών από την περιοχή μας η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χαρίση, η νομ σύμβουλος κ. Μπαλτατζίδου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κυριακίδης, η Πρόεδρος Δημ. Επιχείρησης κ. Παπανδρέου, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ανθεμίων κ. Θεοδωρίδης και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ειρηνούπολης κ. Βασιλείου.

Επιφυλάξη απέναντι στον “Καλλικράτη”

Ανοιχτά μέτωπα παραμένουν η χρηματοδότηση του σχεδίου, ενώ υπάρχουν ασάφειες το τετελεσμένο των παραμένει διασφαλίζεται το οικονομικό, ασάφειες στο θεσμικό – αρμοδιότητες, σκοτάδι για το χωροταξικό. Οι γενικόλογες αρχές και τοποθετήσεις κυριάρχησαν στις εντυπώσεις που αποκόμμισαν οι συμμετέχοντες στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για το τι μέλει γενέσθαι γύρω από το σχέδιο Καλλικράτης. Αρκετοί δήμοι παραμένουν σε αγωνιστική εγρήγορση θα μπορούσε να σημειώσει κανείς.
Βασικά αιτήματα της
ΚΕΔΚΕ είναι:
Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και λειτουργιών μαζί με τους αντίστοιχους πόρους. Στελέχωση ΟΤΑ μαζί με αναβάθμιση ανθρώπινου δυναμικού. Θεσμοθέτηση Μητροπολιτικής Αυτοδιοίκησης στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και μερικών ακόμη πόλεων με αιρετά διοικητικά όργανα. Εκλογή δημοτικών συμβουλίων από το σύνολο των ψηφοφόρων του νέου δήμου και με ποσόστωση ανάλογη του πληθυσμού του κάθε συνενούμενου δήμου

Σιδηρόπουλος: Εάν συνοδευτούν οι αρμοδιότητες με πόρους και προχωρήσει σωστά η διαβούλευση τότε πάμε καλά
Η βούληση της κυβέρνησης είναι δεδομένη για να προχωρήσει το σχέδιο «Καλλικράτης» μας δηλώνει αρχικά ο Δήμαρχος Ανθεμίων κ. Σιδηρόπουλος και συνεχίζει
« Μπήκαν αρκετά ζητήματα όπως οι χρηματοδοτήσεις από διάφορα προγράμματα που θα πρέπει να συνεχιστούν και το 2010. Υπολογίζουμε ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις των δημοτικών συμβουλίων και των ΤΕΔΚ. Ο αριθμός των 370 Δήμων δεν αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση και υπάρχει η δυνατότητα να διαπραγματευθεί μεγαλύτερο αριθμό Δήμων.
“Ένας αγροτικός Δήμος θα πρέπει να συνενωθεί με έναν αγροτικό”
Εάν η αποκέντρωση συνοδευτεί από αντίστοιχους πόρους και αποφασιστεί η χωροταξική διευθέτηση μετά από ώριμη διαβούλευση, τότε πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Εγώ το έχω ανακοινώσει σ’ όλα τα συντεταγμένα όργανα ότι δεν κάνω διαβούλευση για την διαβούλευση, αλλά για την ουσία. Ένας αγροτικός δήμος θα πρέπει να συνενωθεί μ’ ένα άλλο αγροτικό δήμο. Δύο υγιείς και μικροί δήμοι μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό και μεγάλο. Δεν μπορούν να συνενωθούν δύο αγροτικοί καλοί με ένα αστικό που παρουσιάζει προβλήματα αυτό θα ήταν αδιέξοδο» μας είπε ο Δήμαρχος δίνοντας το στίγμα και των προθέσεων του για το χωροταξικό.

Σπαθόπουλος: Γενικόλογη ενημέρωση, δεν υπάρχουν χρήματα. Δεν θα δώσουν ούτε αυτά του 2009
Για γενικόλογη ενημέρωση κάνει λόγο ο Δήμαρχος Ειρηνούπολης κ. Σπαθόπουλος που αφήνει πολλά ερωτηματικά. Ο Δήμαρχος μας λέει ότι σχετικά με το οικονομικό σκέλος μας είπε ότι ο Υπουργός κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι χρήματα δεν υπάρχουν για την μεταρρύθμιση γεγονός που απογοήτευσε ακόμη και τους Δημάρχους και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις, ο χρόνος δεν φτάνει...
Θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις από μικρούς δήμους που στο επόμενο διάστημα θα κορυφωθούν ειδικά από την στιγμή που θα ανακοινωθεί το χοροταξικό. Χαρακτηριστικό ότι το 2010 δεν θα λάβουν ούτε τις ενισχύσεις του 2009 οι δήμοι από τα χρηματοδοτικά προγράμματα (ΘΗΣΕΑΣ, ΣΑΤΑ). Είναι γεγονός ότι μ’ αυτά τα δεδομένα δεν θα υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον από μεγάλους δήμους να απορροφήσουν τους μικρούς ώστε να υλοποιήσουν αναπτυξιακά προγράμματα. Ένα άλλο ζήτημα αφορά το χρόνο που πιέζει ασφυκτικά δεδομένου ότι θα πρέπει να αλλάξει και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων. Ακόμη πρέπει να ακολουθήσουν και οι μετατάξεις υπαλλήλων και αλλαγές πολλές φορές υπηρεσιών στα αντίστοιχα τμήματα παράγοντας που θα επιτείνει την σύγχυση. Θετικό κρίνουμε την τοποθέτηση του κ. Ραγκούση που αφορούσε το χωροταξικό ότι δεν θα γίνει καμία αναγκαστική συνένωση ούτε θα αιφνιδιαστούν οι ΟΤΑ και μάλιστα δεν έκανε αναφορά στον αριθμό των 370 Δήμων.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Κέρδισε με 1 - 0 η Χαρίεσσα τον Αγ. Γεώργιο



Με 1 - 0 λύγισε τον Απόλλων Αγ. Γεωργίου η ΑΕ Χαρίεσσας σ' ένα σπουδαίο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της Χαρίεσσας

Ένα ημίχρονο άντεξε ο Άτλας Ζερβοχωρίου




Ένα ημίχρνο άντεξε ο Άτλας Ζερβοχωρίου που γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα με 1 - 5 από τον Ολυμπιακό Νάουσας. Η ομάδα της Ειρηνούπολης έπαιξε στα ίσα τον αντίπαλο του και το ημίχρονο έληξε με 1 - 1. Μοναδικό τέρμα για τον Άτλα ο Φώτης Δαβίδης μετά από ωραία ατομική ενέργεια έκανε το 1 - 1.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Επικράτησε μέσα στη Νικομήδεια ο Κεραυνός Επισκοπής



Σημαντική νίκη του Κεραυνού μέσα στη Νικομήδεια επί της τοπικής Νέας Γεννιάς με 0 - 2 που τον διατήρησε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και την Κυριακή υποδέχεται στο Ανθεμιώτικο ντέρμπυ την Ελπίδα Μονοσπίτων στην έδρα του.
Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Χαραλαμπίδη (Δικηγόρο) για το σχετικό βίντεο.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Ευρεία νίκη της Ελπίδας επί του ΑΟ Μαρίνας








Άνετη επικράτηση της Ελπίδας Μονοσπίτων επί του ΑΟ Μαρίνας στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τους γηπεδούχους να επικρατούν κατά κράτος των φιλοξενουμένων που θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν στην κατηγορία αφού βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις στην κατηγορία.

Προγραμματισμός προσλήψεων για 5 θέσεις εποχικού προσωπικού στα Ανθέμια

Συνεδρίαση εξπρές πραγματοποιήθηκε με κατεπείγον χαρακτήρα στα Ανθέμια την Τετάρτη. Σκοπός της η τροποποίηση του πρ/σμού με δημιουργία πίστωσης για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού με 8μηνη σύμβαση.
Σύμφωνα με έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών απαιτείται πρόβλεψη για τις θέσεις διοικητικού προσωπικού με εγκεκριμένη πίστωση στον πρ/σμό για την κάλυψη δαπάνης και αμοιβής του εν λόγω προσωπικού.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα χρονικά όρια (μέχρι 15 Ιανουαρίου να σταλούν τα έγγραφα στην Περιφέρεια), που θέτει το Υπουργείο και τόνισε ότι οι θέσεις αφορούν 1 υδρονομέα μέσω ΑΣΕΠ (για την άρδευση Μαρίνας), 2 διοικητικούς υπαλλήλους με 8μηνη σύμβαση (απόφοιτους ΤΕΙ) και 2 υπαλλήλους στο ΚΕΠ που λήγει η σύμβαση τους την Άνοιξη. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. Ο κ. Μαραντίδης καταψήφισε ζητώντας ο υδρονομέας και οι 2 υπάλληλοι διοικητικού να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ. Ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε να αφορά και τελειόφοιτους των ΑΕΙ και των ΤΕΙ η προκήρυξη καταψηφίζοντας και εκείνος.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα διαλογητήρια - ψυγεία

Απεργιακή κινητοποίηση προετοιμάζουν τα Σωματεία εργαζομένων στην διαλογή και ψήξη και φορτοεκφορτωτών, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Νάουσα, για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στην αύξηση του αριθμού των ενσήμων που απαιτούνται για την εξασφάλιση της ιατρικής περίθαλψης. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στις 8πμ, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας και θα ακολουθήσει πορεία προς τον ΟΑΕΔ. Την Παρασκευή 15/1, στις 7μμ, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στο Εργατικό Κέντρο συνέλευση. Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν: «Στην περιοχή μας οι εποχικοί εργάτες στις επιχειρήσεις διαλογής –ψύξης , μεταποίησης αγροτικών προϊόντων είναι εκατοντάδες. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων, πραγματοποιούν από 30 έως και 100 ημερομίσθια το χρόνο. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι φέτος η κατάσταση θα είναι χειρότερη, θα πραγματοποιηθούν πολύ λιγότερα μεροκάματα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι δεν θα έχουν δικαίωμα στην ασφάλιση, γιατί θα χρειάζονται 70 ημερομίσθια το 2010 για θεώρηση βιβλιαρίου υγείας (μέχρι το 2013 θα χρειάζονται 100 ) και 120 ημερομίσθια για να δικαιούνται παροχές από το ΙΚΑ ( άδειες κλπ ) Δεν θα εντάσσονται ούτε στο ταμείο ανεργίας, γιατί θα χρειάζονται 125 ημερομίσθια (αφαιρουμένων των 2 τελευταίων εργάσιμων μηνών). Πολλά λαϊκά νοικοκυριά, που εργάζονται στον κλάδο, οδηγούνται ήδη στην εξαθλίωση. Το Υπουργείο εργασίας ΑΡΝΗΘΗΚΕ να κάνει δεκτό το αίτημα, να « παγώσει» τις αποφάσεις του τοπικού ΟΑΕΔ, με τις οποίες χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις που εργάζονται μη εποχικές, παρ΄ ότι εργάζονται εποχικά. ΄Ετσι δεν δικαιούνται ταμείο ανεργίας με 100 ημερομίσθια. Παρ΄ότι πρόκειται για εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας , σταδιακά οδηγούνται στον ΟΓΑ, με βάση τον αντιασφαλιστικό νόμο 3518/06 και έτσι χάνουν δικαιώματα( ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά κλπ). Το Εργατικό Κέντρο και το σωματείο διαλογής – ψύξης αγροτικών προϊόντων έχει πραγματοποιήσει πολύμορφες κινητοποιήσεις
(αποκλεισμός ΟΑΕΔ- πορείες) παραστάσεις και συναντήσεις με όλους τους υπουργούς από το 2003 και μετά. Τα προβλήματά τους όμως κάτω από την αντεργατική λαίλαπα όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, στα πλαίσια της στρατηγικής της Λισσαβόνας για φτηνότερους εργάτες, παραμένει και οξύνεται. Διεκδικούμε:
Να μην εφαρμοστούν οι πρόσφατες αποφάσεις του τοπικού ΟΑΕΔ και να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στο ταμείο ανεργίας με 100 ημερομίσθια Ένταξη στο νόμο 1836/89 ( περί εποχιακών επαγγελμάτων) με δικαιούχους εποχιακού βοηθήματος όσους πραγματοποιούν από 30 έως 80 ένσημα το χρόνο . Ταμείο ανεργίας με 80 ένσημα και πάνω χωρίς να αφαιρούνται οι 2 τελευταίοι μήνες . Δικαίωμα ιατρικής περίθαλψης με 30 ένσημα το χρόνο . Δικαίωμα παροχών εργατικής εστίας ( θερινές διακοπές κλπ) με 30 ένσημα το χρόνο . Να τροποποιηθεί η εγκύκλιος του ΟΑΕΔ 118454/16-6-89 και να χαρακτηριστούν εποχιακές όλες οι παραπάνω επιχειρήσεις που αποκλείονται απ’ αυτή την εγκύκλιο . Να καταργηθεί το άρθρο 53 του νόμου 3518/2006, για να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της ανασφάλιστης εργασίας όσων έχουν ΟΓΑ και να μπουν όλοι στο ΙΚΑ. Κατοχύρωση σύνταξης ΙΚΑ με 2000 ένσημα εποχιακά. Για όσους έχουν παράλληλη ασφάλεια ΟΓΑ και θα συνταξιοδοτηθούν απ’ αυτόν τον φορέα, να προσαυξάνεται αναλογικά η σύνταξή τους συνυπολογίζοντας και τα εποχιακά ένσημα του ΙΚΑ . Έκτακτο βοήθημα 1000 ευρώ για το 2010, λόγω μειωμένης δραστηριότητας του κλάδου, σε όσους εποχιακούς πραγματοποίησαν από 30 έως 125 ένσημα. Το επίδομα αυτό να δοθεί και σε όσους εποχιακούς είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και δεν τους κολλήθηκαν τα ανάλογα ένσημα.
Όλες τις παραπάνω παροχές να απολαμβάνουν και όσοι έχουν παράλληλη ασφάλεια ΟΓΑ”

Αποχέτευση – άρδευση – πολιτιστικό κέντρο οι στόχοι για το 2010 του Δήμου Ειρηνούπολης

Με μοναδικό θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού για το έτος 2010 συνεδρίασε την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ειρηνούπολης. Στο σώμα έγινε και αναφορά για το πρόσφατα κατατεθειμένο από την κυβέρνηση σχέδιο μεταρρύθμισης της αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δυσκολίες εκπροσώπησης των μικρών δήμων στους μεγάλους δήμους που θα προέλθουν από τη συνένωση και εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν το Υπουργείο Εσωτερικών θα δεχθεί τις προτάσεις των τοπικών ΤΕΔΚ. Παράλληλα επεσήμανε την ύπαρξη πολλών κενών στο σχέδιο, σημειώνοντας ως μεγαλύτερο την πρόβλεψη οι Αντιδήμαρχοι να είναι θεματικοί και τοπικοί χωρίς να διευκρινίζει αν θα προέρχονται από τους δήμους που θα συγχωνευτούν σε μεγαλύτερους
Σπαθόπουλος: Αποχέτευση – άρδευση – πολιτιστικό οι στόχοι για το 2010
Σχετικά με τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2010, ο Δήμαρχος επεσήμανε κάποια βασικά σημεία του, τονίζοντας «Ο προϋπολογισμός δείχνει και τους στόχους του Δήμου: αποχέτευση, άρδευση, πολιτιστικό και σχολεία»: Από τα 5 εκ. ευρώ περίπου (σύνολο εσόδων-εξόδων 4.911.544 ευρώ) σημείωσε ότι τα μισά περίπου (2.419.415 ευρώ) θα διατεθούν σε έργα, την ώρα που οι μεγάλοι δήμου διαθέτουν στον τομέα αυτό μόνο το 20% του προϋπολογισμού τους. Ποσό 650.000 ευρώ προβλέπεται να διατεθούν στην άρδευση (κατασκευή νέων πομονών άρδευσης με τα αναγκαία δίκτυα άρδευσης, 2 πομόνες στο Ζερβοχώρι, 2 στο Αγγελοχώρι και 3 στον Πολυπλάτανο). Ποσά 400.000 ευρώ θα διατεθούν για το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, 100.000 ευρώ σε αντιπλημμυρικά έργα, πάνω από 100.000 ευρώ στα σχολεία. Επίσης, ο Δήμαρχος σημείωσε την αλλαγή φωτιστικών και την τοποθέτηση μειοτήρων ταχύτητας (σαμαράκια) σε σημεία του Δήμου. Ενημέρωσε και για τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής να δημιουργηθεί στο Δήμο, στο πλαίσιο της κατάρτισης του ΣΧΟΑΠ, και βιομηχανική περιοχή (πέρα από τη βιοτεχνική) στην περιοχή Ροδίνας, εκφράζοντας ανησυχία για ενδεχόμενες επιπτώσεις στη διαδικασία από τις επικείμενες συνενώσεις.
Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος ενημέρωσε και για την προώθηση από το Δήμο της μελέτης του δικτύου εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης σε Αγγελοχώρι και Πολυπλάτανο, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, η οποία δημοπρατήθηκε, επικαιροποιήθηκε και θα κατατεθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Στην επισήμανσή του ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το έργο με δανειοδότηση, ο πρόεδρος σημείωσε ότι έχει δοθεί εντολή στις Τράπεζες να μην δίνουν δάνεια σε δήμους λόγω των επικείμενων συνενώσεων.
Αναφερόμενος στα έργα που προβλέπει ο προϋπολογισμός, ο κ. Σπαθόπουλος είπε ότι μ’ αυτά ολοκληρώνονται οι υποδομές του Δήμου. Σημείωσε, επίσης, τις ελάχιστες υποχρεώσεις του Δήμου (30-40.000) και τόνισε ότι το αποθεματικό έχει ύψος 1.065.904 ευρώ, με χρηματικό υπόλοιπο από τακτικά έσοδα 476.036 ευρώ και 589.867 ευρώ από έκτακτα έσοδα. «Αν δεν είχαμε αυτά τα οικονομικά μεγέθη, δεν θα γκρινιάζαμε», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι ο «Καλλικράτης» πρέπει να εξετάσει τον νόμο 1416/1984 που είχε θεσπίσει εθελοντικές συνενώσεις με κίνητρα, χαρακτηρίζοντάς του ως τον «καλύτερο νόμο».
Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Με 1 - 3 επικράτησε μέσα στον Αγ. Γεώργιο ο ΠΑΣ Λευκαδίων



Με 1 - 3 επικράτησε ο ΠΑΣ Λευκαδίων το Σάββατο στην έδρα του Αγ. Γεωργίου τον τοπικό Απόλλωνα παραμένοντας στην κορυφή για ακόμη μια αγωνιστική. Η ομάδα του Τόλη Τερζή είχε απέναντι της και τον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο που δυσχαίρεναι τις προσπάθειες και των δύο ομάδων.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Το πάρτι του καφέ - Μαλτανίδη





Την Κυριακή με άφθονα ψητά και κρασί τίμησε την εκλεκτή του πελατεία το καφέ των κ.κ. Μαλτανίδη - Τεκερίδη στην Επισκοπή.
Έτσι περνάμε την κρίση. Πάντα τέτοια..

Μακεδονικός Επισκοπής - Ακρίτας Ροδοχωρίου 0 - 1





Με 0 - 1 έχασε ο Κεραυνός Επισκοπής από τον φιλόδοξο Ακρίτα Ροδοχωρίου. Η φιλοξενούμενη ομάδα με αυτή τη νίκη παραμένει στις πρώτες προνομοιούχες θέσεις που την οδηγούν στην Α2 κατηγορία

Μονόσπιτα - Νικομήδεια 1 - 0





Με 1 - 0 νίκησε η Ελπίδα Μονοσπίτων τη Νέα Νικομήδεια σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι αφού οι δύο ομάδες που βρίσκονταν στην ίδια βαθμολογία έμειναν ταυτόχρονα με 10 παίκτες. Το μοναδικό τέρμα που ήταν και αυτό περιπετειώδες πέτυχε ο Ηλία Τσαούσι όταν πήρε το ριμπάουντ από το πέναλντι που είχε χτυπήσει προηγουμένως ο Νεκτάριος Τσακπίνης και βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της αντιπάλου.

Νίκησε με 3 - 0 την Σφηκιά ο Κεραυνός



Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά τα διαστήματα και με πολλές απουσίες ο Κεραυνός Επισκοπής νίκησε με 3 - 0 την Σφηκιά στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου την Κυριακή και παραμένει στην δεύτερη θέση της Α2 βαθμολογίας πάντα κοντά στον στόχο του για την άνοδο στην Α1 κατηγορία.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΑΕ Χαρίεσσας - Διαβατός 1 - 0





Πολύ μεγάλη νίκη της ΑΕ Χαρίεσσας επί ενός πολύ καλού αντιπάλου που μέχρι πρόσφατα ήταν δεύτερος στην κατηγορία. Το νικηφόρο τέρμα που μπήκε στο β' μέρος το πέτυχε ο Χάμπαλης.

Νικητής στο Ανθεμιώτικο ντέρμπυ ο ΠΑΣ Λευκαδίων




Επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί ο ΠΑΣ Λευκαδίων στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον γειτονικό ΓΑΣ Κοπανού κερδίζοντας με 2 - 0 παραμένοντας έτσι πρώτος στο πρωτάθλημα της Α1 και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση που θα οδηγήσει στην επόμενη επαγγελματική κατηγορία

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Το νομαρχιακό συμβούλιο της Παρασκευής




Με το ζήτημα της εξεύρεσης Γραμματέα Νομ. Συμβουλίου να κυριαρχεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής κύλυσε το μεγαλύτερο μέρος. Η δυστοκία εξεύρεσης Γραμματέα από την πλειοψηφία που θα αντικαταστήσει τον κ. Γεωργιάδη που ορίστηκε αντινομάρχης ήταν η αφορμή για τις αιχμές περί εσωκομματικών προβλημάτων από τον κ. Μούρνο προς το νομάρχη Καραπαναγιωτίδη. Το ζήτημα μετατέθηκε σε επόμενη συνεδρίαση

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Ετήσιος χορός της Ευξείνου Λέσχης Κοπανού



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ανήμερα του εορτασμού των Θεοφανίων ο ετήσιος χορός της Ευξείνου Λέσχης Κοπανού στο οικ. κέντρο Ακρίτας.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο αντινομάρχης κ. Σουμπέκας, η Πρόεδρος της Δημ. Επιχείρησης Ανθεμίων κ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανθεμίων κ. Καλαϊτζίδης, το στέλεχος του γραφείου του βουλευτή κ. Γικόνογλου κ. Στογιάννης, εκπρόσωποι συλλόγων και παραγωγικών τάξεων από την περιοχή.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Με 5 γκολ φιλοδώρησε την Μικτή Καρδίτσας η Μικτή Ημαθίας



Φανταστική εμφάνιση και ευρεία επικράτηση για την Μικτή Ημαθίας (παίδες μέχρι 15 ετών) που φιλοδώρησε με 5 - 0 την αντίστοιχη ομάδα της Καρδίτσας. Στην Μικτή Ημαθίας αγωνίζονται και 3 παίκτες από την περιοχή μας οι Μαραγκός και Ιωαννίδης που αγωνίζονται στον Κεραυνό Επισκοπής και ο Δάγγας που αγωνίζεται στην ΑΕ Χαρίεσσας. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και συνέχεια στην ποδοσφαιρική τους εξέλιξη.

«Η Κυριακή στο Χωριό» στον Κοπανό





- Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου θα προβληθεί το επεισόδιο

- Προβλήθηκε πανελλαδικά ο Κοπανός και ο Δήμος Ανθεμίων.

- Σημαντική πρωτοβουλία του συλλόγου Μίεζα


Στους τηλεοπτικούς δέκτες μεταφέρθηκε η περιοχή μας, μέσω της δημοφιλούς εκπομπής της ΕΤ 3 Κυριακή στο Χωριό που την παρουσιάζει η Μάρνη Χατζηεμμανουήλ. Συγκεκριμένα σήμερα Κυριακή η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στον Κοπανό αλλά και τα Ανθέμια μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου Μίεζα. Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν πολιτιστικοί σύλλογοι από τα Ανθέμια οι αρχαιολογικοί χώροι, οι παραδόσεις, τα έθιμα, τα τοπικά εδέσματα, ενώ για αυτά αναφέρθηκαν ο Δήμαρχος Ανθεμίων Σιδηρόπουλος, ο νομάρχης Καραπαναγιωτίδης, βουλευτές του νομού και τοπικοί παράγοντες. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων συνεργεία του καναλιού της ΕΤ 3 επισκέφθηκαν τον Κοπανό την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010.