Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Πιάστηκε επ' αυτοφώρω ενώ προσπαθούσε να κλέψει σίδερα

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός στη Νάουσα, την ώρα που αφαιρούσε εργαλεία από επιχείρηση. Συγκεκριμένα, ο 27χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου 27/ (στις 1πμ), εντός εργαστηρίου σιδεροκατασκευών ενώ επιχειρούσε να κλέψει εργαλεία αξίας 3.000 ευρώ. Ο δράστης εισήλθε στο εργαστήρι παραβιάζοντας την πόρτα παράπλευρης αποθήκης.

Διαβούλευση για την εξυγίανση των αγροτικών συνεταιρισμών

Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών (από την Θεσσαλία έως την Κεντροδυτική Μακεδονία) είχε ο Τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, το Σάββατο το πρωί στην Βέροια. Η συνάντηση ήταν στα πλαίσια της διαβούλευσης που ξεκίνησε η ΝΔ με στόχο την εξυγίανση του συνεταιριστικού κινήματος και παραβρέθηκαν ο Τομεάρχης Δημοσίων Έργων της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης, ο Τομεάρχης Αθλητισμού Κώστας Κουκοδήμος και ο Νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Εκτός από τις βασικές διαπιστώσεις ότι ο Ελληνικός αγροτικός τομέας έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκών κρατών, ο κ. Κασαπίδης επεσήμανε ότι στόχος του κόμματός του είναι η εξυγίανση του συνεταιριστικού κινήματος και η ριζική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι αγρότες πρωταγωνιστούν διότι είναι άριστα οργανωμένοι στον πρωτογενή τομέα. Ο κ. Κασαπίδης πρόσθεσε ακόμη ότι πρέπει να γίνει ένα καλό ξεκαθάρισμα στους συνεταιρισμούς ώστε να εξαλειφθούν οι συνεταιρισμοί – σφραγίδες (οι μαϊμού συνεταιρισμοί) αλλά και στα μέλη αυτών. Ακολούθησαν τοποθετήσεις εκπροσώπων συνεταιρισμών οι οποίοι έθιξαν όλα τα κακώς κείμενα του αγροτικού τομέα. Πολύ εύστοχες ήταν οι παρατηρήσεις του Διευθυντή της ΑΛΜΜΕ Χρήστου Γιαννακάκη ο οποίος επεσήμανε ότι μόλις το 15% του συνολικού όγκου παραγωγής διακινείται μέσα από τις ομάδες παραγωγών, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ένα όργανο που να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις και να δίνει τις κατευθύνσεις και υποστήριξε ότι απουσιάζει η ενιαία εμπορική δύναμη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ομάδες παραγωγών να καλύψουν τις ανάγκες μεγάλων σούπερ μάρκετ (παρότι υπάρχουν οι ποσότητες). Ο κ. Γιαννακάκης σημείωσε ακόμη ότι οι συνεταιριστικές οργανώσεις είναι χρεωμένες και χρειάζονται οργανωτική εξυγίανση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, επεσήμανε ότι τα Ινστιτούτα Έρευνας πρέπει να ενισχυθούν και τέλος οι υπηρεσίες του Υπουργείου να αναδιαρθρωθούν για να αποκτήσουν καθοδηγητικό ρόλο.

Πηγή: .pliroforiodotis.gr

Δίχως νικητή το ντέρμπυ Επισκοπής και Αγ. Βαρβάρας





Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπυ των πρωτοπόρων της Α2 Β' Όμιλος μεταξύ Επισκοπής και Αγ. Βαρβάρας που προσέλκυσε το ενδιαφέρον 300 και πλεόν φιλάθλών της περιοχής και της Ημαθίας γενικότερα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνίδιου στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα όμως δεν κατόρθωσαν να τα μετουσιώσουν σε γκολ. Ο Κεραυνός είχε και την ατυχία να χάσει από τραυματισμό τον Ντόνα από τα μέσα του α' μέρους.

Ισόπαλο έληξε το γειτονικό ντέρμπυ Μονοσπίτων Στενημάχου




Ισόπαλο έληξε το τοπικό ντέρμπυ με 1 - 1 μεταξύ Μονοσπίτων και Στενημάχου. Στο 40' άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ η Ελπίδα με τον Πέτρο Δήμου που ισοφαρίστηκε στην εκπνοή οτυ ημιχρόνου μετά από ωραίο συνδυασμό ο Σαρακατσάνος. Το β' μέρος ανήκει στους γηπεδούχους που δημιούργησαν πλήθος ευκαιριών αλλά δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ισοπαλία της ΑΕ Χαρίεσσας με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας




Ισόπαλη αναδείχθηκε 0 - 0 η ΑΕ Χαρίεσσας με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που έγινε με πολλά μποφόρ αέρα που δυσκόλεψαν τις ενέργειες των παικτών και των δύο ομάδων. Οι Ανθεμιώτες αν και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη που άξιζαν

Μεγάλη νίκη με 4 - 0 του ΠΑΣ επί των Καβασίλων




Σπουδαία νίκη επί της Καβάσιλας πέτυχε ο ΠΑΣ Λευκαδίων με 4 - 0, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω από όλες τις ομάδες της κατηγορίας και δίκαια θα πάρει το διαβατήριο για την επόμενη Δ' Εθνική κατηγορία.
Και δύο από τα 4 γκολ των γηπεδούχων με σκόρερ τους Ντίνο Έξαρχο και Παναγιώτη Ορδουλίδη, από τον καλό φίλο τον Γιάννη Ορδουλίδη που βρίσκεται πάντα κοντά στον ΠΑΣ Λευκαδίων



ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΣΕΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ



Στο πλαίσιο της εφαρμογής του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης που εφαρμόζει ο ΑΣΕΠΟΠ Ναούσης πραγματοποιήθηκε την πέμπτη 18.02.2010 εκδήλωση εκπαίδευσης των παραγωγών μελών του, στο δημοτικό αναψυκτήριο Ναούσης.
Την εκπαίδευση έκαναν ο κ. Βαδόλας Δήμος επιβλέπων γεωπόνος του ΑΣΕΠΟΠ και ο τεχνικός διευθυντής της NOVASERT κ. Ευαγγελόπουλος Ιωάννης οι οποίοι ενημέρωσαν τους παραγωγούς σχετικά με το πρόγραμμα ψεκασμών καθώς και τη λίπανση που θα πρέπει να εφαρμοστεί την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στους οπωρώνες της περιοχής.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα , ο ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας, η SYNGENTA HELLAS και η ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε., τίμησαν με μια αναμνηστική πλακέτα τον κ. Φίλιππο Βιγκάτο υιό του Κάρολου Βιγκάτο ο οποίος παρευρέθη με την οικογένεια του. Την πλακέτα απένειμε ο κύριος Αντώνιος Πασχούλας.
Η οικογένεια Βιγκάτο, όπως ανέφερε ο γεωπόνος Βαδόλας Δήμος είναι ιταλικής καταγωγής και είναι αυτή η οποία εισήγαγε την δενδροκομία στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή Νάουσας, φέρνοντας κατά την περίοδο του μεσοπολέμου τις ποικιλίες HALL κιτρίνη και πράσινη ΕLBERTA. Για την προσφορά τους αυτή ο Δήμος Νάουσας το 1980 μετονόμασε μια οδό σε Κάρολου Βιγκάτο ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής δημοκρατίας κ.Γρουκι τους απένειμε το μετάλλιο των ιπποτών εργασίας για την προσφορά τους στη Ελληνική γεωργία.

Πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση των δημ. συμβουλίων Ανθεμίων – Ειρηνούπολης την Τρίτη στην Επισκοπή εν’ όψει «Καλλικράτη» Στόχος το δημοψήφισμα γι



Την πρώτη συνάντηση πραγματοποίησαν τα δημοτικά συμβούλια Ανθεμίων και Ειρηνούπολης την Τρίτη στην Επισκοπή με θέμα την διαβούλευση για τον «Καλλικράτη». Μέσα από έντονο διάλογο, τριβές, αντιθέσεις αλλά και οργανωτικές παραλείψεις ξεκινά η προσπάθεια για ενημέρωση όλων των δημοτικών διαμερισμάτων των δύο δήμων με στόχο το δημοψήφισμα που θα δείξει τον δρόμο και την στάση που θα κρατήσουν οι δύο δήμοι στην διοικητική μεταρρύθμιση που έρχεται. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία Δήμαρχοι αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ του δημοψηφίσματος, για την δημιουργία επιλογών στους πολίτες ώστε να αποφασίσουν υπέρ ενός δήμου στον κάμπο μεταξύ Ανθεμίων και Ειρηνούπολης με τυχόν προσθήκες που μπορούν να προκύψουν (Αγ. Γεώργιος – Αγ. Μαρίνα από Δοβρά) ή ενός διευρυμένου Δήμου Νάουσας. Η συνάντηση που ήταν άτυπη έγινε με πρωτοβουλία των 2 Δημαρχών και δεν κλήθηκαν βουλευτές – νομάρχης, ενώ έδωσε το παρών ανοίγοντας την διαδικασία ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ημαθίας και Δήμαρχος Μελίκης κ. Καρέλης.

Καρέλης: Έγινε έρευνα από την ΤΕΔΚ. Οι κάτοικοι των χωριών δεν θέλουν την συνένωση με τη Νάουσα
Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε η ΤΕΔΚ Ημαθίας γύρω από τον Καλλικράτη τον Μ.Ο. πληθυσμού των ΟΤΑ σε περισσότερες χώρες της Ε.Ε. (Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία) που είναι κατά πολύ μικρότερος από την Ελλάδα. Αναφέρθηκε στις προτάσεις της ΤΕΔΚ για το νομό που εμπεριέχουν 5 Δήμους (μεταξύ αυτών και ο ενιαίος Δήμος Ανθεμίων – Ειρηνούπολης).
«Έγινε μια εξαντλητική διαβούλευση από την ΤΕΔΚ και την ολομέλεια των Δημαρχών και η απόφαση των 5 δήμων στο νομό πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία. Έγινε έρευνα από τα στελέχη της ΤΕΔΚ και διαπιστώσαμε ότι τα χωριά της επαρχίας Νάουσας δεν ήθελαν επ’ ουδενί να ενωθούν με τη Νάουσα. Αυτά λάβαμε υπόψη και προτείναμε την δημιουργία Δήμου Ανθεμίων – Ειρηνούπολης» είπε ο κ. Καρέλης και πληροφόρησε για την υλοποίηση αντίστοιχης συνάντησης των δήμων πέραν του Αλιάκμονα (Βεργίνα – Μελίκη – Μακεδονίδα) για την σύσταση ενιαίου δήμου.

Σπαθόπουλος: Ανθέμια Ειρηνούπολη έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά
Ο κ. Σπαθόπουλος έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που καθυστερεί να ανακοινώσει τις ακριβείς προθέσεις της γύρω από ζητήματα πόρων, αλλά και το χωροταξικό, όπως και το κρίσιμο θέμα μεταφοράς αρμοδιοτήτων (υγεία, παιδεία) στους δήμους. «Δεν μας έχει πείσει το Υπουργείο. Αν μας πείσουν ότι η κατάσταση που θα προκύψει θα είναι καλύτερη για τους δήμους μας τότε και εμείς θα τα μεταφέρουμε στους δημότες». Επίσης αναφέρθηκε σε μια σειρά κενών του νομοθέτη για τις αρμοδιότητες στους πρώην δήμους αντιδήμαρχος στους υπό κατάργηση δήμους, αναβαθμισμένους προέδρους Τ.Σ. Καταλήγοντας τόνισε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Ειρηνούπολης να μη συνενωθούν με τη Νάουσα αλλά με τα Ανθέμια με τον οποίο υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά.

Σιδηρόπουλος: Τώρα μας θυμήθηκαν οι Ναουσαίοι
Ο Δήμαρχος Ανθεμίων στη συνέχεια εξέφρασε την κοινή επιθυμία για διαβούλευση που θα οδηγήσει σε δημοψήφισμα τονίζοντας ότι στο συμβούλιο των Ανθεμίων με ψήφους 11 υπέρ 5 κατά πάρθηκε η απόφαση για εθελούσια συνένωση με όμορο δήμο που θα έχει κοινά χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σιδηρόπουλος επιτέθηκε σε κύκλους από τη Νάουσα, που υποστηρίζουν ότι τα οφίκια και τα αξιώματα είναι υπεύθυνα για την στάση των δήμων του κάμπου ενάντια στη συνένωση με τη Νάουσα. Επίσης αναφέρθηκε σε παραδείγματα στήριξης του σε αποφάσεις του κ. Καραμπατζού, ενώ αντίθετα όταν ο ίδιος του ζήτησε να μην κοπεί ο δρόμος Κοπανού – Μονοσπίτων από τον άξονα Βέροιας – Σκύδρας εκείνος δεν το έπραξε.
Ζήτησε να στηριχθεί η προοπτική συνένωσης με την Ειρνούπολη ώστε ο Δήμος που θα προκύψει να είναι αυτάρκης.
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι επικεφαλείς παρατάξεων.
Φωτιάδης: Ζητούμενο η βιωσιμότητα των Δήμων
Ο πρώην Δήμαρχος Ειρηνούπολης κ. Φωτιάδης έθεσε το ζήτημα της βιωσιμότητας του ενιαίου δήμου. Να περιμένουμε να δούμε το οικονομικό μέρος και τους πόρους, είπε, αποφεύγοντας να πάρει ανοιχτή θέση υπέρ του Δήμου του κάμπου. Σήμερα θα έπρεπε εδώ να υπάρχει το αδιαχώρητο» και συμφώνησε σε δημοψήφισμα ζητώντας να συνεχιστούν οι ενημερωτικές συνελεύσεις

Βασιλείου: Θέλουμε την ξεκάθαρη θέση των βουλευτών
Να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά στοιχεία αλλά και να ζητηθεί η ξεκάθαρη τοποθέτηση των βουλευτών για το θέμα αυτό ζήτησε ο κ. Βασιλείου. «Δεν μπορεί η Πέλλα να έχει 5 – Δήμους και εδώ στην Ημαθία να μας προτείνουν 3 Δήμους. Θέλουμε δίκαιες προτάσεις σε διαφορετική περίπτωση θα αντιδράσουμε» είπε χαρακτηριστικά ζητώντας να μην αδικηθούμε χωροταξικά σε σχέση με άλλους νομούς παρόμοιου μεγέθους.

Θεοδωρίδης: Να μην βιαζόμαστε, να έρθει πρώτα το χωροταξικό.
Για βιαστικές κινήσεις έκανε λόγο ο κ. Θεοδωρίδης που ζήτησε να έρθει πρώτα το χωροταξικό για να παρθούν αποφάσεις, αποφεύγοντα να πάρει θέση για την προοπτική του κοινού δήμου στον κάμπο. Για βιαστικές κινήσεις έκανε λόγο και η σύμβουλος της παράταξής του κ. Τσαγκαλίδου που πρόσθεσε ότι ο Καποδίστριας δεν ήταν και ότι καλύτερο για την περιφέρεια

Παντζαρτζίδης: Θέλουν να κρατήσουν τον κόσμο στα αστικά κέντρα και να ερημώσουν την ύπαιθρο
Ο κ. Παντζαρτζίδης αναφέρθηκε σε συμπεριφορές και αποφάσεις της Νάουσας που την κράτησαν μακριά από τα χωριά όλα αυτά τα χρόνια, ενώ μίλησε και για τα σχέδια των κρατούντων που θέλουν να διατηρήσουν τον κόσμο ενισχύοντας τα αστικά κέντρα.
«Όλοι θεωρούν σίγουρο ότι θα πάμε στη Νάουσα. Το θέμα είναι σοβαρό. Ορθώς ο κ. Βασιλείου έθεσε το ζήτημα για τους βουλευτές. Συνεχίζουμε αγωνιστικά να διεκδικούμε μια καλύτερη προοπτική για τον τόπο μας με τον κοινό δήμο Ανθεμίων - Ειρηνούπολης»

Κερεμίδου: Εμείς οι 2 αγροτικοί Δήμοι να κάνουμε ένα βήμα εμπρός
«Εμείς οι 2 αγροτικοί δήμοι θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα εμπρός. Ένας Καλλικράτης δεν θα λύσει τα προβλήματα που έχουμε» είπε η κ. Κερεμίδου και ζήτησε εγρήγορση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας αναφερόμενη σε παραδείγματα όπου ο Δήμος Νάουσας δεν συνεργάζεται απαξιώνοντας την περιοχή μας όπως (σκουπιδότοπος πάνω από τον Κοπανό, σύσκεψη για Βέρμιο κ.α.)

Αργυρίου: Ναι στη Νάουσα, όσοι αντιτίθενται το κάνουν για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες
Υπέρμαχος της συνένωσης με τη Νάουσα ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Αργυρίου υποστηρίζοντας ότι έτσι θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα των διαμερισμάτων του κάμπου.
Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα καυστικός με όσους αντιτίθενται στο ενδεχόμενο αυτό λέγοντας:
«Ναι στη συνένωση με τη Νάουσα. Αυτοί που δεν θέλουν το κάνουν για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες»

Μαραντίδης: Υπέρ της Νάουσας με τον όρο ότι το διοικητήριο θα γίνει στον Σταθμό
Υπέρ της συνένωσης με τη Νάουσα γιατί είναι οργανωμένος δήμος τάχθηκε ο κ. Μαραντίδης θεωρώντας δεδομένο ότι θα περπατήσει το σχέδιο για 3 δήμους στην Ημαθία.
«Είμαι υπέρ της Νάουσας με προϋποθέσεις να κατεβάσουν το διοικητήριο στον σταθμό και μετά όλοι ενωμένοι για καλύτερα αποτελέσματα» σημείωσε αλλά ωστόσο παραδέχθηκε ότι θα στηρίξει όποιο αποτέλεσμα δώσει το δημοψήφισμα στα Ανθέμια.

Μπόφτσης: Θα ήταν λάθος να στηρίξουμε το μέλλον των παιδιών μας σε λάθος συμπεριφορές και πρακτικές
Ο αντιδήμαρχος κ. Μπόφτσης τάχθηκε υπέρ ενός δήμου Ανθεμίων – Ειρηνούπολης. «Θα ήταν λάθος να στηρίξουμε το μέλλον των παιδιών μας σε λάθος συμπεριφορές και πρακτικές… Η ηγεσία της Νάουσας κινείται με σιγουριά πιστεύοντας στην τακτική του ώριμου φρούτου. Δεν λεν τίποτα για την μεταφορά των υπηρεσιών και το πώς θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των χωριών. Δεν λεν τίποτα γιατί θεωρούν ότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε…»

Στογιάννης: Οι πολίτες των Ανθεμίων δεν θέλουν συνένωση με Νάουσα
«Δεν ήρθαμε εδώ για να κρίνουμε τους Δημάρχους. Είναι λυπηρό το γεγονός της μικρής προσέλευση, πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος. Αρχικά είχα την εντύπωση ότι με τη Νάουσα θα ήταν καλύτερα, ακούγοντας όμως την άποψη των πολιτών και αφουγκρασμένος τις ανάγκες τους πιστεύω ότι η συνένωση των δήμων Ανθεμίων – Ειρηνούπολης όπως και ο μισός Δοβράς είναι η καλύτερη λύση» είπε ο αντιδήμαρχος κ. Στογιάννης και πρότεινε άμεση κινητοποίηση για το ζήτημα στα διαμερίσματα του Δήμου.

Κυριακίδης: Να είμαστε έτοιμοι για αγώνες, τίποτε δεν χαρίζεται
Σε μια σειρά ζητημάτων που θα έφερνε την Νάουσα εγγύτερα στα διαμερίσματα του κάμπου αλλά δεν το επέλεξαν οι ιθύνοντες αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Κυριακίδης: «Θα μπορούσε όταν ξεκίνησε να κάνει τον βιολογικό να τον κάνει πιο χαμηλά και να μην ψάχνουμε εμείς τώρα αποδέκτη που θα κουμπώσει τις αποχετεύσεις των διαμερισμάτων. Αντ’ αυτού τον έκανε πάνω από τα Λευκάδια. Μας είπαν ότι δεν δέχονται τα σκουπίδια μας γιατί η χωματερή τους ήταν κορεσμένη. Έχουμε 6 ΚΑΠΗ, 3 Γυμνάσια και 4 παιδικούς σταθμούς. Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα τα κλείσουν… Να είμαστε έτοιμοι για αγώνες. Τίποτε δεν χαρίζεται»

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με τους παραβρισκόμενους η πρώην δημ. σύμβουλος κ. Καραμπατάκη τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ ενιαίου δήμου με τη Νάουσα αναφερόμενη στο παράδειγμα συνεργασίας Ανθεμιωτών μέσα από τους συν/σμούς της Νάουσας. Ο υπ. νομ. σύμβουλος με την παράταξη Καραπαναγιωτίδη, κ. Παπαδόπουλος Γιάννης αναφέρθηκε στα σχέδια για τις τοπικές κοινωνίες δίχως να ερωτηθούν οι ίδιες, τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος υπέρ της συνέχισης της ενημέρωσης ενώ εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο θα μπορεί η Νάουσα να βρεθεί κοντά στα χωριά αφού δεν έχει πρόθεση να κατεβάσει καμία υπηρεσία.
Ο κ. Παυλίδης από την ΔΑΚ Ανθεμίων καταφέρθηκε ενάντια στον Καλλικράτη και στον Καποδίστρια, δείχνοντας προτίμηση στις πρώην κοινότητες ως καλύτερο αυτοδιοικητικό σχήμα.
Καταλήγοντας οι κ.κ. Σπαθόπουλος και Σιδηρόπουλος αποφάσισαν να συνεχίσουν την ενημέρωση στα διαμερίσματα του Δήμου υποστηρίζοντας ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει γύρω από το χωροταξικό θα συνεχίσουν να διεκδικούν καλύτερη προοπτική για τον τόπο και ότι θα σεβαστούν απόλυτα τις αποφάσεις των δημοψηφισμάτων των δύο δήμων. Στη συνεδρίαση προήδρευσαν οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Ανθεμίων - Ειρηνούπολης κ.κ. Κυριακίδης και Λ. Κελεσίδης.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

AΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ ΠΕΘΑΝΕ Ο 87χρονος ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Από ασφυξία πέθανε ο άτυχος 87χρονος που έπεσε θύμα αδίστακτων κακοποιών το βράδυ της Κυριακής στη Βέροια.
Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης
εν κοινοποιήθηκε επίσημα. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, τα ευρήματα της νεκροψίας δείχνουν ότι ο άτυχος 87χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από ασφυξία, όταν οι κακοποιοί του έκλεισαν το στόμα για να μη φωνάξει…
Ο εξασθενημένος οργανισμός του ηλικιωμένου και τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε συντέλεσαν ώστε να μην αντέξει και να αφήσει την τελευταία του πνοή στην προσπάθειά του να αναπνεύσει.
Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής όταν, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η 81χρονη σύζυγός του, δύο άτομα εισέβαλαν στο σπίτι που διέμεναν και με την άσκηση βίας απαιτούσαν να τους δώσουν χρήματα.
Η 81χρονη γυναίκα κατόρθωσε κάποια στιγμή να ξεφύγει πηδώντας από το παράθυρο και κάλεσε σε βοήθεια…’όταν επέστρεψε στο σπίτι, ο 87χρονος σύζυγός της ήταν πεσμένος στο πάτωμα, νεκρός…..
ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κοινή συνεδρίαση Ανθεμίων - Ειρηνούπολης εν' όψει Καλλικράτη




Κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων εν' όψει του Καλλικράτη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Επισκοπή.
Στην σύσκεψη έδωσε το παρών ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ημαθίας κ. Καρέλης που ανέπτυξε τις θέσεις της ΤΕΔΚ αιτιολογώντας τις προτάσεις της για την Ημαθία (5 Δήμους) μεταξύ των οποίων και ο ενιαίος δήμος Ανθεμίων Ειρηνούπολης.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις Δημαρχών, αντιδημαρχών συμβούλων αλλά και παραβρισκομένων και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συνελεύσεις σ' όλα τα διαμερίσματα των δύο δήμων με σκοπό την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Με φορείς της επαρχίας Αλεξάνδρειας συναντήθηκε ο Θανάσης Γικόνογλου


Συγκέντρωση εκπροσώπων φορέων της επαρχίας Αλεξάνδρειας με τον βουλευτή Θανάση Γικόνογλου έγινε στο κέντρο Λεμόνα το βράδυ της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πλαισίωσαν τον βουλευτή, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας κ. Ασ. Παπαστεργίου και ο Γραμματέας της Τοπικής Οργλανωσης Αλεξάνδρειας κ. Γρ. Γιοβανόπουλος. Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Μπάμπης Γκιόνογλου, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Νίκος Ανεσίδης, ο Αντιδήμαρχος Πλατέος κ. Σάββας Ανδρονίδης, Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Κώστας Ναλμπάντης, ο Πρόεδρος της ΕΔΑΝΑΛ κ. Βασίλης Μιχαλακάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Αλεξάνδρειας, Πλατέος, Αντιγονίδων, Μελίκης, και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κ. Θ. Σιδηροπούλου και η κ νομαρχιακή σύμβουλος Δώρα Μπαλτατζίδου, μέλος του Περιφερειακού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ .
Στον λόγο του ο βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων:
Φίλες και φίλοι,
συναντιόμαστε σήμερα στην Αλεξάνδρεια στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκινώ ως βουλευτής του νομού για μια διαδικασία διαρκούς ανοικτής διαβούλευσης στη βάση της κοινωνίας. Μιας διαβούλευσης, μέσα από την οποία θα εντοπίζουμε και θα ιεραρχούμε τα θέματα που επιθυμούμε να προωθήσουμε στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια για τον τόπο μας.
....Στην πρώτη συνέντευξη που έδωσα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης του νομού, ίσως θυμάστε ότι είχα προαναγγείλει αυτή την προσπάθεια, λέγοντας ότι στη διάρκεια της πρώτης μου θητείας στο κοινοβούλιο επιθυμώ να οικοδομήσω μια ξεχωριστή σχέση αμφίδρομης επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία.
Και ο λόγος είναι απλός, πρακτικός αλλά προπάντων απαντά στην κρίση του πολιτικού συστήματος που βιώσαμε με τη Ν.Δ. Σε αυτή την αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας, βρίσκομαι από τη μια εγώ, που εσείς με εμπιστευθήκατε ως βουλευτής να εκπροσωπώ τον τόπο στο Κοινοβούλιο και κινούμαι στη διάρκεια της εβδομάδας μεταξύ Αθηνών και Ημαθίας
και από την άλλη βρίσκεστε εσείς που ζείτε καθημερινά εδώ και βιώνετε τα προβλήματα, γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες της περιοχής, και τελικά είστε η πηγή από την οποία μπορώ να αντλώ τις πληροφορίες που είναι αναγκαίες για να διορθώνονται τα λάθη, να λύνονται προβλήματα και να προωθούνται αναπτυξιακές πολιτικές προτάσεις.

Νέα πρωτοβουλία Καραμπατζού για τον άξονα Βέροιας - Σκύδρας


Συζήτηση για τον ημιτελή νέο οδικό άξονα που προβλέπεται να συνδέσει την Εγνατία οδό με τη Νάουσα, τη Σκύδρα και την Έδεσσα, έγινε στο Δ.Σ. της Νάουσας την Δευτέρα. Εκεί διαφάνηκε έντονα η ανησυχία για το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί το έργο, λόγω του υψηλού κόστους που έχει πια αποκτήσει εξαιτίας των υψηλών τιμών που ορίστηκαν για τις αποζημιώσεις.
Ο Δήμαρχος κ. Καραμπατζός μιλώντας για τις δυσκολίες του έργου λόγω του υψηλού κόστους (προεκτιμάται ότι απαιτούνται πάνω από 200 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση των τριών τμημάτων του έργου), υποστήριξε ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να ολοκληρωθεί η «κάθετος» και να «κουμπώσει» με την Εγνατία στο ύψος της Μέσης. Ενημέρωσε για τις επαφές που είχε με τον αρμόδιο υπουργό κ. Ρέππα και υφυπουργό κ. Μαγκριώτη και με την Περιφερειάρχη κ. Λιονή και ζήτησε από το σώμα να λάβει ομόφωνη πολιτική απόφαση, με στόχο να ασκηθεί πολιτική πίεση ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Ενημέρωσε και για την πρόθεσή του να ζητήσει από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων του νομού να λάβουν ανάλογες αποφάσεις. Σύμφωνος με την πρωτοβουλία του Δημάρχου και με επόμενες κινήσεις ήταν και ο Δήμαρχος Δοβρά.
Για συμφέροντα που απεργάζονται την απομόνωση της Νάουσας και για κάποιους που εσκεμμένα καθυστερούν-κωλυσιεργούν το έργο, δημιουργώντας προβλήματα στην ανάπτυξη της περιοχής, έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Σπάρτσης. Επέδωσε στον πρόεδρο του σώματος τη μελέτη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας βάσει της οποίας επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χάραξη του τμήματος Πατρίδα-Νάουσα, τονίζοντας ότι κανένας Νομάρχης ή Περιφερειάρχης δεν είναι υπεύθυνος για τη χάραξη του έργου. Έθεσε το ερώτημα γιατί δεν παρέστη εκπρόσωπος του Δημοσίου στα δικαστήρια που εκδίκασαν τις υψηλές τιμές των αποζημιώσεων, τόνισε ότι η έλλειψη χρηματοδότησης είναι η αιτία που το έργο δεν προχωρά ούτε στα «ελεύθερα» τμήματα του δρόμου και εξέφρασε την άποψη ότι εσκεμμένα καλλιεργείται το δίλημμα του σημείου που θα «κουμπώσει» ο δρόμος στη λογική του «διαίρει και βασίλευε». Ο κ.. Λακηνάνος, χαρακτήρισε αναγκαίο για την ανάπτυξη της περιοχής χαρακτήρισε τον άξονα σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν αποτελεί πανάκεια για τη λύση των σοβαρών προβλημάτων της περιοχής Νάουσας.
Το σώμα ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου, δεν την υποστήριξαν μόνο οι 2 σύμβουλοι. Σύμφωνα με αυτήν, εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να ασκήσει πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ των συμφερόντων του δημοσίου, να παραστεί στο Εφετείο με στόχο τη μείωση των τιμών των αποζημιώσεων, μαζί με άλλους δημάρχους και να πιέσουν την υπουργό Οικονομίας για να χρηματοδοτηθεί το έργο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Απορρίφθηκε αίτημα εργαζομένων με Stage
Σε άλλο θέμα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η απόρριψη του αιτήματος των εργαζομένων των Stage. Οι 15 εργαζόμενοι που απασχολούνται στο Δήμο με πρόγραμμα Stage από το 2007 ζητούσαν από το σώμα να αποφασίσει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η πρόταση του Δημάρχου ήταν αρνητική απέναντι στο αίτημα, καθώς υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά προσωρινές, αλλά πρότεινε να τους δοθούν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας για το χρόνο εργασίας τους στο Δήμο.
Στο κλείσιμο της συζήτησης, ο Δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος δεν υπέβαλε αίτημα για θέσεις Stage, αλλά δεν μπορούσε και να αρνηθεί. Τόνισε ότι οι ειδικότητές τους δεν προβλέπονται στο οργανόγραμμα του Δήμου, ενώ δεν προβλέπεται και στον προϋπολογισμό η σχετική δαπάνη σημειώνοντας ότι η μονιμοποίησή τους θα ήταν οικονομικό φορτίο ασήκωτο για το Δήμο. Η πρόταση του Δημάρχου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με 11 ψήφους υπέρ (των συμβούλων της πλειοψηφίας και της ανεξάρτητης Ιωσηφίδου), 8 κατά (των συμβούλων των δύο παρατάξεων της μειοψηφίας και του Γ. Φουντούλη) και ένα λευκό (του ανεξάρτητου Γ. Πάτσου).
Συμφωνία για φράγμα στο τρίγωνο Φυτειά-Στενήμαχος-Τρίλοφος
Με την παρουσία του Δημάρχου Δοβρά έγινε η συζήτηση για την κατασκευή αρδευτικού φράγματος στο τρίγωνο μεταξύ Φυτειάς, Στενημάχου και Τριλόφου. Ο κ. Τσιούντας χαρακτήρισε το έργο πολύ σημαντικό για την περιοχή, και ανέφερε ότι η δημοτική αρχή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, έβαλε 204.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Θησέας» για το έργο, το οποίο δημοπρατήθηκε και τώρα υλοποιείται. Ο κ. Καραμπατζός εξέφρασε την συμφωνία του και η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα του συλλόγου διαβητικών Ν. Ημαθίας


Ο Σύλλογος διαβητικών Ν.Ημαθίας γλυκιά ισορροπία διοργάνωσε εκπαιδευτική, ενημερωτική ημερίδα. Αναφέρουμε συνοπτικά βασικά σημεία που τόνισαν οι προσκεκλημένοι ομιλητές για να θυμόμαστε.
Στο ξεκίνημά της η κα Γαλλή τόνισε την ταχύτητα εμφάνισης του νεανικού διαβήτη τύπου Ι στις μέρες μας ακόμη και από την ηλικία του 1 μηνών μωρού. Οι γονείς θα πρέπει να δώσουν μεγάλη βαρύτητα στη:1)ποιοτική διατροφή
(σπιτικό και υγιεινό φαγητό όχι ετοιματζίδικα fast food )και 2) όχι στη ποσοτική διατροφή(συνιστά μικρά και τακτά γεύματα όπως φρούτα/λαχανικά/υδατάνθρακες).
3)Επισήμανε πως από την πιο μικρή ηλικία θα πρέπει οι γονείς να ωθούν τα παιδιά τους στην άσκηση και τον αθλητισμό ώστε να τελείται η σωστή καύση των τροφών και η καλή λειτουργία του οργανισμού διότι εφαρμόζεται λάθος τρόπος ζωής (πολλές ώρες καθιστικής ζωής με διάβασμα /τηλεόραση /computer κ.λ.π.Τέλος έκλεισε με την αναφορά της στα πολλαπλά σχήματα θεραπείας ινσουλίνης (2 ενέσεις /3 ενέσεις /4 ενέσεις ημέρα )για την αντιμετώπιση του νεανικού σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι καθώς επίσης και στην τοποθέτηση της αντλίας ινσουλίνης η οποία εφαρμόζεται όταν κριθεί απαραίτητη και σύμφωνα πάντα από τον θεράποντα γιατρό που παρακολουθεί τον κάθε πάσχοντα.
Ο κος Κούλας υπογράμμισε τρία βασικά σημεία από την ομιλία του:
1)Τόσο η διαβητική γυναίκα όσο και η γυναίκα που εμφανίζει το λεγόμενο διαβήτη κύησης, θα πρέπει ωστόσο και οι δυο τους να επιδιώκουν να έχουν χαμηλές τιμές σακχάρου κοντά στα φυσιολογικά όρια (110 νηστικές).Τότε και μόνο τότε τα μωρά που θα γεννηθούν από αυτές τις γυναίκες δε θα διαφέρουν σε τίποτα απολύτως από τα υπόλοιπα παιδιά αλλά και ούτε θα έχουν και την πιθανότητα να γεννηθούν με διαβήτη. 2)Μία γυναίκα που έχει περισσότερο βάρος από το κανονικό και μένει ή θέλει να μείνει έγκυος θα πρέπει να κάνει οπωσδήποτε σαν πρώτη εξέταση την καμπύλη σακχάρου .3)Στη γυναίκα στην οποία παρουσιάζεται ο διαβήτης κυήσεως δεν είναι απαραίτητο να την ακολουθήσει και μετά την γέννα.¨ Όμως αν αυτή η γυναίκα δεν προσέξει για τα επόμενα 5 χρόνια την φυσική της κατάσταση και τη διατροφή της ,τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι ο διαβήτης θα ξαναεμφανισθεί εφόρου ζωής .Η διαβητική γυναίκα πρέπει πάντα να προγραμματίζει την εγκυμοσύνη της με γλυκωζιωμένη από 7 και κάτω.
Ο κος Λύκος συνοπτικά τόνισε:1)Στον διαβήτη τύπου ΙΙ που σχετίζεται με τις μεγαλύτερες ηλικίες χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, διότι τα αυξημένα σάκχαρα δημιουργούν πιο πολλά και πιο λεπτά αγγεία στον οργανισμό με αποτέλεσμα γρήγορες επιπλοκές(μάτια /τύφλωση, νεφρά/νεφρική ανεπάρκεια, αγγειοπάθεια, νευροπάθεια καρδιοπάθεια και άλλα πολλά.2)θα πρέπει οι διαβητικοί τύπου ΙΙ και αυτοί με την σειρά τους να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που τους λέει ο γιατρός τους και να κάνουν όλες τις απαραίτητες ετήσιες εξετάσεις τους 3)Κλείνοντας επισήμανε και αυτός με την σειρά του ότι θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στη ποιότητα και την ποσότητα της τροφής (μικρά και τακτά γεύματα)καθώς επίσης και στην άσκηση με το πιο φυσικό και χωρίς κόστος φάρμακο:το περπάτημα (μισή ώρα απαραιτήτως κάθε μέρα )

Υπαίθριες δραστηριότητες στο Κτήμα Σακαλή από την ΔΗΚΕΑΠΠ Βέροιας

Στον Τρίλοφο στο υπέροχο Κτήμα Σακαλή θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν ιππασία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και τοξοβολία με αθλητικά τόξα (για άτομα άνω των 14 ετών) καθώς και πεζοπορία, όσοι πάρουν μέρος στο πρόγραμμα Υπαίθριων Δραστηριοτήτων που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.Ε.Α.Π.Π. Δήμου Βέροιας. Η αναχώρηση θα γίνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 9:00 π.μ. από την ΕΛΗΑ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ξενάγηση στο στάβλο όπως επίσης και σε χώρο με οικιστικά και άγρια πουλιά και ζώα. Η συμμετοχή για το κάθε άτομο είναι είκοσι ευρώ και περιλαμβάνει τις δραστηριότητες την μεταφορά, καφέ και πλήρες γεύμα. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Π.Π. (Φιλίππειο Δημοτικό Γυμναστήριο). Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2331-0-26230 Ξένια Πέτρου.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ρώσοι ομογενείς επιχειρηματίες συναντήθηκαν με το Νομάρχη

Το Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη επισκέφτηκαν την Τρίτη (23/3) ομογενείς Ρώσοι επιχειρηματίες από την οργάνωση των κοινοτήτων των Ελλήνων της περιοχής Κρασνοντάρ «Πόντος», παρουσία του Αντινομάρχη Στάθη Γεωργιάδη. Πρόκειται για ομογενείς επιχειρηματίες που γνωρίστηκαν με το Νομάρχη σε πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή τους. Είχε γίνει τότε η πρώτη γνωριμία και η πρόταση από πλευρά του κ. Καραπαναγιωτίδη για το άνοιγμα συνεργασιών των επιχειρήσεών τους με την Ημαθία. Το καλό κλίμα των εκεί συναντήσεων επιβεβαιώθηκε με την άμεση επίσκεψή τους στην περιοχή μας, όπου ενημέρωσαν για το ζωηρό ενδιαφέρον τους για την αγορά τοπικών αγροτικών προϊόντων (κρασιά, ροδάκινο, κομπόστα και χυμό ροδακίνου, φυτώρια) και την επιθυμία επίσκεψης παραγωγικών μονάδων του Νομού.
Ο Νομάρχης ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στην οικονομική και επιχειρηματική κατάσταση του Νομού, την ποιότητα και την ασφάλεια των αγροτικών προϊόντων (μέσω της έντασης των ελέγχων υπολειμματικότητας), τις εξαγωγές και γενικότερα τις αγροτικές δραστηριότητες. Τόνισε ότι αρκετές περιοχές της Ρωσίας και της Ουκρανίας αποτελούν στόχους της Ημαθίας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και τη σύναψη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, σχεδιασμός που υλοποιείται σταδιακά από τη Νομαρχία.

Η Ημαθία στην εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα”


Για 5 ημέρες φιλοξενήθηκε από τη Νομαρχία Ημαθίας τηλεοπτικό συνεργείο της τουριστικής εκπομπής «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» της ΝΕΤ στη Βέροια, με σκοπό την προβολή της περιοχής μας. Το τηλεοπτικό συνεργείο, με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Θύμιο Κάκο, κάλυψε πολλά θέματα της περιοχής, τα οποία και θα προβληθούν τις επόμενες ημέρες από την παραπάνω εκπομπή. Έτσι, καλύφθηκε η διαρκής Έκθεση Πολεμικού υλικού στο Χώρο Τεχνών, οι δραστηριότητες του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, η νέα λίμνη στη γέφυρα του Αλιάκμονα με τη συμμετοχή και των ηθοποιών του ΔΗΠΕΘΕ, το Μουσείο Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή του Προέδρου του κ. Τσολάκη, διαδρομές με μοτοσικλέτες ανώμαλου δρόμου και με ποδήλατα και συνέντευξη του Νομάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη για τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής. Η φιλοξενία αυτή εντάσσεται στο ετήσιο Πρόγραμμα φιλοξενιών του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Νομαρχίας και θα ακολουθήσουν και άλλες, με σκοπό την καλύτερη και αποτελεσματικότερη τουριστική προβολή.

Ζημιές σε θερμοκήπια τ ου Αγίου Γεωργίου


Τα θερμοκήπια που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη ανεμοθύελλα στην περιοχή Αγίου Γεωργίου του Δήμου Δοβρά επισκέφθηκε την Δευτέρα (22/1) με εντολή του Νομάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη ο Αντινομάρχης Στάθης Γεωργιάδης με το Γ.Γ. της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σταύρο Γιανναβαρτζή, συνοδευόμενοι από το Διευθυντή Γεωργίας κ. Σεργίου και τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Γεωργάκη. Νωρίτερα το κλιμάκιο είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Δοβρά Χρήστο Τσιούντα και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, όπου συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της καταστροφής. Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Δοβρά με το Νομάρχη συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσε οι δηλώσεις και οι διαδικασίες ελέγχου για την κάλυψη των ζημιών. Ακολούθησε επίσκεψη του κλιμακίου σε θερμοκήπια που υπέστησαν τις καταστροφές. Από τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η καταγραφή των ζημιών θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Συνέντευξη με πολλά μηνύματα και αποδέκτες του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στην TV ΠΕΛΛΑ


Αρκετά ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στον Χάρη Καφτεράνη, στην εκπομπή του «Πολιτικές Αντιπαραθέσεις» στην TV ΠΕΛΛΑ, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης την Τετάρτη. Με την ευθύτητα και τον ειλικρινή λόγο που τον χαρακτηρίζει, ο πρώην βουλευτής άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απάντησε σε ερωτήσεις για την οικονομική κρίση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στο Δήμο Βέροιας ή στην κεντρική πολιτική σκηνή αν οι προϋποθέσεις ικανοποιούν τον μόνιμο στόχο του: «Να είναι χρήσιμος για την Ημαθία».

Για την οικονομική κρίση
Ο Λ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι δεν μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να ζητά συναίνεση από τη Νέα Δημοκρατία, από την επόμενη κιόλας μέρα, όταν ο ίδιος δεν την έδωσε επί 5 χρόνια. Υπερασπίστηκε την πολιτική εντιμότητα του Κ. Καραμανλή, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν θα έπρεπε να υπολογίσει τόσο το πολιτικό κόστος αλλά να προχωρήσει γρηγορότερα στις μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη ο τόπος. Απαντώντας σε ερώτημα για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, επεσήμανε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα παραποιημένα στοιχεία (αν υπάρχουν) και τόνισε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να πληρώσουν όσοι φταίνε, αλλά η χώρα πρέπει να δει το σήμερα και το αύριο, να τονωθεί η αγορά με τη διάθεση των υπολοίπων 13 από τα 28 δις των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου. Χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία αισχίστου είδους» την διαβούλευση του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή στελεχών, σημειώνοντας ότι τελικά επιλέχθηκαν πάλι κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό, τονίζοντας ότι θα προτιμούσε να υπάρχει ειλικρίνεια και να λέγεται η αλήθεια στον ελληνικό λαό. Και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει συνέχεια στη διοίκηση, με τους άξιους και ικανούς να παραμένουν στις θέσεις τους και όχι να επιλέγονται τα στελέχη με κομματικά κριτήρια. Απαντώντας για το μεταναστευτικό, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι επιδιώκει να θέσει χαλαρούς όρους για την απόκτηση ιθαγένειας, με στόχο να το εκμεταλλευτεί πολιτικά και είπε ότι θα πρέπει η χώρα να θεσπίσει διαδικασίες αυστηρότερες από τα άλλά κράτη της Ε.Ε., ώστε να ανακόψει το ήδη μεγάλο ρεύμα μεταναστών.

Η επιλογή υποψηφίων για της δημοτικές εκλογές από την κοινωνία
Επίσης, ο πρώην βουλευτής δήλωσε: «Όλοι έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τον Αντώνη Σαμαρά για να ξανακάνουμε τη Ν.Δ. κυβέρνηση χρήσιμη στον ελληνικό λαό και όχι για να κυβερνήσουμε από δική μας φιλοδοξία». Υπερασπίστηκε το δικαίωμα του προέδρου της Ν.Δ. στην επιλογή συγκεκριμένων προσώπων για υπεύθυνες θέσεις. Ενώ όσον αφορά την επιλογή των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τάχθηκε υπέρ της θέσης αυτό να γίνει μέσα από διαδικασίες επιλογής από τη βάση, από την τοπική κοινωνία, ώστε οι υποψήφιοι να έχουν το λαϊκό έρεισμα.

Θα υποθηκευτεί η τύχη των δήμων που θα προκύψουν από τις συνενώσεις
Απαντώντας σε ερώτηση για τον «Καλλικράτη», υποστήριξε την αναγκαιότητα του εγχειρήματος, αλλά είπε ότι ο τρόπος που προωθείται από την κυβέρνηση, χωρίς την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων, χωρίς την εκχώρηση αρμοδιοτήτων, χωρίς την εκπόνηση συγκεκριμένου χωροταξικού σχεδιασμού και με πιεστικά χρονικά περιθώρια, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη διοικητική αναδιάρθρωση. Και εξέφρασε την άποψη ότι έτσι θα υποθηκευτεί η τύχη των δήμων που θα προκύψουν από τις συνενώσεις για τα επόμενα 4 χρόνια. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης το ξεκίνησε η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά υπαναχώρησε λόγω της οικονομικής κρίσης ώστε να εξασφαλιστούν πρώτα οι αναγκαίοι πόροι.

Δεν απέκλεισε την υποψηφιότητα για τον Δήμο Βέροιας
Ο πρώην βουλευτής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ηγηθεί ψηφοδελτίου για τη διεκδίκηση του Δήμου Βέροιας, στην περίπτωση που θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν μια υποψηφιότητα η οποία θα προσφέρει στον τόπο. Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα ο υποψήφιος να μπορεί με αξιώσεις να διεκδικήσει το Δήμο αλλά και να εκλεγεί ένας ικανός και άξιος δήμαρχος.
Άσκησε κριτική στην παρούσα δημοτική αρχή, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια περισσότερο διαχειρίστηκε καταστάσεις παρά λειτούργησε με όραμα και σχεδιασμό και δεν κατάφερε να υλοποιήσει έργα υποδομής. Είπε ότι σήμερα δεν υπάρχει ποιότητα ζωής για τον Βεροιώτη λόγω της έλλειψης χώρων στάθμευσης, πεζοδρομίων κ.λ.π., δεν υπάρχουν δράσεις και ανάπτυξη, δεν αξιοποιήθηκαν οι δυνατότητες της Βέροιας (και της Βεργίνας) για προσέλκυση επισκεπτών. Τόνισε, μάλιστα, την αναγκαιότητα οι αιρετοί να είναι πολύ διεκδικητικοί απέναντι στους αρμόδιους υπουργούς για να πετύχουν χρηματοδοτήσεις και να μην περιμένουν μόνο την κρατική χρηματοδότηση.

Άμεσα λύση στον ΧΥΤΥ
Απαντώντας σε ερώτημα για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ο Λ. Τσαβδαρίδης τόνισε την αναγκαιότητα να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, ώστε να πάψουν να υπάρχουν χωματερές στην Ημαθία. Και υποστήριξε ότι πρέπει να προχωρήσει η κατασκευή της Μονάδας, να μην ακυρωθεί η προσπάθεια χρόνων, έστω κι αν δεν αποτελεί την ιδανική λύση η επιλεγείσα θέση.

Από το Πολιτικό Γραφείο

Γραμματέας του Τομέα Δικαιοσύνης ο Άγγελος Τόλκας



Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας ορίστηκε Γραμματέας του Τομέα Δικαιοσύνης του κινήματος.
Επίσης, με απόφαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτής θα συμμετέχει στην ειδική ομάδα εργασίας για τη διαφάνεια του πολιτικού συστήματος.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Έχασε την ευκαιρία ο ΓΑΣ γνωρίζοντας ήττα από τα Τρίκαλα στην έδρα του





Αναπάντεχη ήττα γνώρισε ο ΓΑΣ Κοπανού στην έδρα του από τα Τρίκαλα. Ο ΓΑΣ είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα και έχασε κραυγαλέες ευκαιρίες για να επικρατήσει (3 δοκάρια, χαμένο πέναλντυ). Η τύχη τον τιμώρησε και έτσι σπατάλησε μια μοναδική ευκαιρία να πάρει 3 πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι της παραμονής στην Α1.

Κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Ανθεμίων Ειρηνούπολης


Την Τρίτη στις 7 ώρα στα Αθέμια ξεκινά διαβούλευση στους 2 όμορους Δήμους για το σχέδιο Καλλικράτης με κοινή προσπάθεια για δημιουργία ενιαίου Δήμου στον κάμπο.

Μετ’ εμποδίων εορτάστηκαν τα Κούλουμα σε Ανθέμια και Ειρηνούπολη




Μετ’ εμποδίων εορτάστηκαν τα Κούλουμα σε Ανθέμια και Ειρηνούπολη ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. Ο Δήμος Ειρηνούπολης πήρε την απόφαση να μην διοργανώσει την μεγάλη γιορτή λόγω των καιρικών συνθηκών (έντονες βροχοπτώσεις), που επικρατούσαν όλες τις προηγούμενες ημέρες. Αντίθετα στα Ανθέμια η εκδήλωση αναβλήθηκε μεν αλλά εδέσματα και λαγάνες υπήρχαν σ’ όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου και δόθηκαν για να πάρουν μια γεύση οι πολίτες από την παράδοση της ημέρας.

2 αίθουσες τοποθετήθηκαν στο νηπιαγωγείο και δημοτικό του Αγγελοχωρίου



Την Παρασκευή τοποθετήθηκαν ελαφρώς προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας 1 στο δημοτικό Αγγελοχωρίου, και 1 στο νηπιαγωγείο Αγγελοχωρίου.
Το κόστος της δαπάνης 40.000 ευρώ από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και ο Δήμος Ειρηνούπολης ανέλαβε την υλοποίηση το διαγωνισμού και έριξε τις βάσεις από σκυρόδεμα. Οι νέες αίθουσες αναμένεται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των σχολείων και είναι πλήρως εξοπλισμένες με αιρ – κοντίσιον , αλεξικέραυνο, σύστημα πυρόσβεσης και ειδοποίησης πυρκαγιάς. “Έγινε μια προσπάθεια σε συνεργασία με τους Δ/ντές του δημοτικού και νηπιαγωγείου, πριν από 2 χρόνια μέσω της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προς τον ΟΣΚ για την προμήθεια 2 αιθουσών αυτός ανταποκρίθηκε” μας είπε ο Δήμαρχος Ειρηνούπολης κ. Σπαθόπουλος

Κατά του “Καλλικράτη” 2 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πέλλας Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κρύα Βρύση



Την αντίθεση τους στη δημιουργία τριών (όπως προβλέπει η μελέτη του ΙΤΑ) ή τεσσάρων δήμων (όπως αναφέρουν πληροφορίες) από 11 που είναι σήμερα, εξέφρασαν οι βουλευτές Πέλλας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γιουματζίδης και Ηλίας Θεοδωρίδης (χαρακτήρισαν το δεύτερο σενάριο «εκτρωματικό»), καθώς και ο... (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ) νομάρχης Πέλλας Μιχάλης Καραμάνης.
Οι προαναφερθέντες συμμετείχαν σε εκδήλωση που συμμετείχε ο δήμος Κρύας Βρύσης (10.977 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2001) την Παρασκευή, η δημοτική αρχή του οποίου αντιδρά στη συνένωσή του με τα Γιαννιτσά (σενάριο τριών δήμων) ή ακόμη και στη δημιουργία κοινού δήμου ανάμεσα στην Κρύα Βρύση, τη Σκύδρα και τη Μενηίδα. Αντίθετα, ζητά να απορροφήσει τον γειτονικό δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Υπενθυμίζεται ότι στο νομό Πέλλας εκλέγεται η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δεν ήταν παρούσα στην εκδήλωση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κρύας Βρύσης Γιώργο Ναυροζίδη, αντίθετος με την συνένωση είναι και ο πρώην βουλευτής Πέλλας, υπουργός και στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, Γιώργος Πασχαλίδης.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης και ο πρώην βουλευτής Δάνης Τζαμτζής, ενώ την αντίθεση της στην συνένωση εξέφρασε σε επικοινωνία της με το δήμαρχο και η πρώην βουλευτής της ΝΔ Πόπη Φουντουκίδου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξαν οι βουλευτές, ο νομάρχης και ο δήμαρχος στο νομό Πέλλας έχουν δημιουργηθεί πέντε αστικά διοικητικά κέντρα (Έδεσσα, Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση, Αριδαία, και Σκύδρα), κατάσταση η οποία πρέπει να αποτυπωθεί και στον «Καλλικράτη».
Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν σε εκδήλωση εναντίον του «Καλλικράτη». Όπως είχε αποκαλύψει η αυτοδιοίκηση gr στις 8/2, δύο ακόμη βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (οι κύριοι Κουκουλόπουλος και Βλατής) είχαν συμμετάσχει σε διαμαρτυρία στην εθνική οδό Κοζάνης Λάρισας που είναι οργανώσει ο δήμος Βελβεντού.

Ο “Δικηγόρος απαντά στους ισχυρισμούς για το έργο της ΔΕΥΑΑΔΕ ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;


Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη διάβασα τα αναγραφόμενα στην έγκριτη εφημερίδα σας σχετικά με την υγιεινή του πόσιμου νερού της Επισκοπής , από τους υπογραφομένους ως Γ.Διευθυντής και Χημικός της ΔΕΥΑΑΔΕ. Για τη δική σας ενημέρωση αλλά και την επαγρύπνηση των πολιτών επισημαίνω τα εξής:
1) Δεν ενδιαφέρομαι για τη συχνότητα της χλωρίωσης του νερού μα ούτε και για το ποια μέρα της εβδομάδας εκτελείται αλλά για το γεγονός ότι πολλές από τις ημέρες της εβδομάδας το νερό δεν είναι ευχάριστο στην γεύση διότι περιέχει πολύ χλώριο. Την έλλειψή του, δυστυχώς ο ουρανίσκος μου αλλά και τα αισθητήρια γεύσης που διαθέτει η γλώσσα μου, δεν δύναται να την αντιληφθούν. Την μεγάλη ποσότητα χλωρίου, που συχνά υπάρχει στο νερό, σας διαβεβαιώνω ότι την έχω συζητήσει με πολλούς συνδημότες μου και οι απόψεις μας ταυτίζονται πλήρως. Από το γεγονός αυτό απεικάζω ότι, αν οι χλωριωτές είναι καινούργιοι και τελευταίας τεχνολογίας, όπως διατείνεστε, δεν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις προδιαγραφές λειτουργίας τους.
2) Οι απολυμάνσεις των κεντρικών αγωγών αλλά και ο προγραμματισμένος ολικός καθαρισμός του υδατόπυργου, νομίζω ότι κοστίζουν πολύ περισσότερο από μία απλή δημοσίευση όλων των ενεργειών που αναφέρατε, έτσι ώστε να γνωρίζει και ο τελευταίος δημότης ότι το νερό που καταλήγει στο σπίτι του , με το ανάλογο τίμημα φυσικά, είναι αβλαβές. Δημοσίευση των αποτελεσμάτων των χημικών αναλύσεων θα ήθελα να δω, με στοιχεία και νούμερα και όχι επισκόπηση των έργων . Έτσι θα μπορώ κι εγώ σαν δημότης αυτού του τόπου, να γεμίσω ένα μπουκαλάκι με νερό και να το στείλω για εξέταση σε ένα χημείο της αρεσκείας μου για να διαπιστώσω και εγώ την ταύτιση των αποτελεσμάτων. Τέτοια ενημέρωση από το δήμο μας δεν έχω δει ακόμα.
3) Οι έκτακτοι έλεγχοι που γίνονται σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων, φαντάζομαι ότι θα ελαχιστοποιούσαν την ύπαρξη μικρών χαλικιών στα φίλτρα των μπαταριών των οικιών μας. Αντ’αυτού, σας διαβεβαιώνω ότι πολύ συντοπίτες μου παραπονιούνται για την ύπαρξή τους, επαναφέροντας έτσι το ζήτημα του φιλτραρίσματος του νερού.
4) Δεν μας ενδιαφέρει κύριοι τι έχετε προγραμματίσει για την αποκατάσταση του υδατόπυργου της Επισκοπής. Αντίθετα μας απασχολεί τι δεν έχετε προβλέψει για να μην περιέλθει σ’ αυτήν την κατάσταση που τώρα είναι, καθώς είμαι φανατικός οπαδός του αρχαίου αποφθέγματος ΄΄καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν’’ . Εμείς απλά βλέπουμε τον υδατόπυργο του διαμερίσματός μας να βρίσκεται σε κατάσταση μη αρμόζουσα σε δεξαμενή πόσιμου νερού. Όσο για το κονδύλι που έχετε προβλέψει θα μου άλλαζε τη γνώμη αν το δαπανούσατε για την συντήρηση της δεξαμενής πριν περιέλθει σε αυτήν την κατάσταση και όχι μετά. Τέλος, για να μην σπαταλώ αδίκως τον χώρο της εφημερίδας και για να μην κουράζω αναίτια τους αναγνώστες θα ήθελα να κάνω μία επισήμανση. Οι κύριοι υπογράφοντες, αν λάβω υπόψη μου την επαγγελματική τους ιδιότητα, είναι απόφοιτοι ανώτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος, άρα θα έπρεπε να κατανοούν με σχετική ευκολία όσα αναγνώθουν.
Στην επιστολή μου, που δημοσιεύτηκε στις 5-2-2010 στην εφημερίδα σας, πουθενά δεν ανέφερα ότι το νερό είναι ακατάλληλο για πόση. Απλά επισήμανα ότι τις αναλύσεις δεν τις έχω δει ποτέ δημοσιευμένες στην εφημερίδα σας. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι το δίκτυο δεν απολυμαίνετε ούτε ότι το νερό δεν χλωριώνεται. Και αυτό μπορεί εύκολα να το κατανοήσει ένας σώφρων άνθρωπος, αν επισκεπτόμενος την ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας, διαβάσει το άρθρο ΄΄ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ; ΄΄
΄΄ Αν προκύπτει από τα γραφόμενά μου κάτι από τα οποία οι υπογράφοντες ισχυρίζονται, τότε μάλλον εγώ δεν αντιλαμβάνομαι ορθώς την ελληνική γλώσσα. Όσο για την κατάσταση του υδατόπυργου, νομίζω ότι για να το παρατηρήσει κάποιος δεν χρειάζεται η δική μου προτροπή μιας και το τεράστιο αυτό οικοδόμημα δεσπόζει επιβλητικά, εδώ και αρκετές δεκαετίες στην είσοδο του χωριού και είναι ορατό, είτε σε καλή είτε σε κακή κατάσταση, δια γυμνού οφθαλμού.
Συνεπώς, θα επιθυμούσα την επόμενη φορά που θα εγκαλέσετε, είτε εμένα είτε άλλον δημότη, να επανορθώσει, να είστε πιο προσεκτικοί, γιατί δημιουργείτε στην κοινή γνώμη λάθος εντυπώσεις ,περιπίπτοντας σε ατοπήματα τα οποία δεν αρμόζουν σε ανθρώπους με ανώτερη μόρφωση σαν και τη δική σας. Με λίγα λαϊκά αλλά σοφά λόγια: ΄΄κάνατε την τρίχα τριχιά΄΄.
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως δεν καταλαβαίνω την αναίτια μα και ανούσια επίθεσή σας εναντίον μου μιας και εγώ δεν υποβάθμισα ούτε το ρόλο ούτε το έργο της ΔΕΥΑΑΔΕ. Απλώς παρατήρησα ότι ο δήμος είναι για άλλη μια φορά απών από τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, ένα από τα οποία είναι και το πόσιμο νερό. Εσείς συνεχίστε να κάνετε την δουλειά σας όσο καλά μπορείτε και ξέρετε και αφήστε την κοινή γνώμη να κρίνει το αποτέλεσμα της εργασίας σας, με γνώμονα πάντα την γεύση που αφήνει το δώρο που απλόχερα μας χάρισε η φύση στο στόμα μας. Το νερό.
Με απεριόριστη εκτίμηση
΄΄Δικηγόρος¨¨

Η Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας στην Ημαθία Το ζήτημα της χρηματοδότησης του αποχετευτικού των 3 Δήμων έθεσαν Σιδηρόπουλος, Τσιούντας, Σπαθόπουλος

Επίσκεψη στο Νομό Ημαθίας, στο πλαίσιο του προγράμματος συναντήσεων με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού και τους παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς όλων των Νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010, η Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ.Λιόνη.
Το ζήτημα της χρηματοδότησης της κοινής αποχέτευσης Ανθεμίων – Δοβρά – Ειρηνούπολης έθεσαν οι 3 Δήμαρχοι (Σιδηρόπουλος, Τσιούντας και Σπαθόπουλος) από το ΕΣΠΑ στην κ. Λιόνη Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας που τους ζήτησε ραντεβού στην Θεσσαλονίκη για να εξεταστεί το αίτημα τους. Ακόμη ο κ. Σιδηρόπουλος έθεσε το ζήτημα χρηματοδότησης εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης του Δήμου αλλά και αναπλάσεις δημόσιων χώρων για τουριστικούς σκοπούς.
Ο κ. Σπαθόπουλος έθεσε ζητήματα όπως της άρδευσης στον Δήμο Ειρηνούπολης με την χρηματοδότηση πομονών, ώστε να απεγκλωβιστεί ο κάμπος από τον Αλιάκμονα. Επίσης έθεσε το ζήτημα για την Τάφρο 66. Η κ. Λιόνη εξέφρασε την βούληση της για κοινή σύσκεψη όλων των φορέων από Πέλλα και Ημαθία στο επόμενο διάστημα.
Απάντησε για το νοσοκομείο και τον άξονα θα γίνει τον Μάρτιο νέο δικαστήριο καθορισμό αποζημιώσεων είπε το 1/3 είναι για κατασκευή έργων και 2/3 αποζημιώσεις μόνο για το κομμάτι Πατρίδα – Νάουσα.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Ο ετήσιος χορός της Ευξείνου Λέσχης Επισκοπής






Την Κυριακή στον κατάμεστο Παρθενώνα πραγματοποίησε η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής των ετήσιο χορό της, παρουσιάζοντας χορευτικά τμήματα ενώ στη συνέχεια υπήρχε ποντιακό πρόγραμμα για όλο τον κόσμο

Ο ετήσιος χορός του Μ. Αλέξανδρου Κοπανού






Τον ετήσιο του χορό στο κέντρο Γκαντίδης πραγματοποίησε ο Μ. Αλέξανδρος Κοπανού την Κυριακή παρουσιάζοντας τα χορευτικά του τμήματα αποδεικνύοντας την πολύ κατάσταση που βρίσκονται.

3 - 0 κέρδισε η Ελπίδα Μονοσπίτων τον Αρχάγγελο




Υπό κατταρακτώδη βροχή διεξήχθη το ματς της Ελπίδας Μονοσπίτων με τον ΠΑΟ Αρχαγγέλου. Οι γηπεδούχοι ανώτεροι επικράτησαν με 3 - 0

Με 4 - 0 επικράτησε ο Κεραυνός Επισκοπής τον Μακεδόνα Βέροιας





Με το ευρύ 4 - 0 επικράτησε ο Κεραυνός Επισκοπής τον Μακεδόνα Βέροιας την Κυριακή σε παιχνίδι που διεξήχθη στο βαρύ τεραίν του γηπέδου της Επισκοπής

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Με 5 - 3 επικράτησε η ΑΕ Χαρίεσσας τον Άτλα Ζερβοχωρίου




Σε ένα παιχνίδι δίχως σκοπιμότητες η ΑΕ Χαρίεσσας κέρδισε με 5 - 3 τον Άτλα. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο με δεδομένο τον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Ήττα με 0- 2 γνώρισε ο Κοπανός από τη Μέση. Έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για την διαιτησία του Μαντάκη



Την ήττα με 0 - 0 γνώρισε ο ΓΑΣ Κοπανού από την Μέση στην έδρα του με πρωταγωνιστή τον διαιτητή του αγώνα Μαντάκη. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για την αποβολή του Σωτήρη Δούμου που τους άφησε από το 35' με 10 παίκτες και όπως υποστηρίζουν οδήγησε στο να γύρει η πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Συνέτριψε την Πατρίδα ο ΠΑΣ Λευκαδίων



Με 11 - 0 συνέτριψε τους Ίκαρους Πατρίδας ο ΠΑΣ Λευκαδίων και διατηρείται στην κορυφή αυτή τη φορά με 9 βαθμούς μετά το νέο στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στον Πλάτανο.

Άμεση πρωτοβουλία έλαβε την Την Τρίτη το Δ.Σ. Ειρηνούπολης για: Κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Ανθεμίων - Ειρηνούπολης Αποφασίστηκε η κατ


Με την αντικατάσταση του παραιτηθέντα συμβούλου της παράταξης Βασιλείου κ. Ντέντο με τον κ. Φωστηρόπουλο Νίκο (δεξιά) ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης στην Ειρηνούπολη. Ο νεοεισελθών σύμβουλος εκλέχθηκε και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και αντικατέστησε τον προκάτοχο στις επιτροπές όπου συμμετείχε.
Το ζήτημα του «Καλλικράτη» ήταν αναπόφευκτο να μη συζητηθεί και σ’ αυτό το συμβούλιο κυρίως ότι αφορά το κομμάτι του προγραμματισμού.
Ο Δήμαρχος επανέλαβε την βούληση του σώματος για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Όποια και αν είναι η εκτίμηση μας θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα να εκφραστεί η κοινή γνώμη. Θα το κάνουμε σε κάθε περίπτωση, είτε συνενωθούμε με Νάουσα, Ανθέμια, Δοβρά… Αν θέλουν να μας πάνε με το ζόρι κάπου τότε...» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην πρόταση Λαμπίρη στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ για Δήμο του κάμπου (από Αντιγονίδες μέχρι Ανθέμια).
Ο κ. Βασιλείου ζήτησε εγρήγορση και κοινό συμβούλιο με το Δ.Σ. Ανθεμίων (αφού υπάρχει θετική εκφρασμένη γνώμη του Δημάρχου) που έπρεπε ήδη να έχει πραγματοποιηθεί όπως ανάφερε
Ο Δήμαρχος εκμυστηρεύτηκε στο σώμα ότι έχει προηγηθεί συνεννόηση με τον κ. Σιδηρόπουλο για κοινή συνεδρίαση στα Ανθέμια (εάν δεν πραγματοποιηθεί) θα γίνει στην Ειρηνούπολη. Τόνισε ότι δεν θα πρέπει να γίνει κάτι βιαστικό αφού πρέπει να δημοσιευθεί το σχέδιο της κυβέρνησης γύρω από τις χρηματοδοτήσεις, αλλά και τις αρμοδιότητες κάτι που αναμένεται να γίνει περί τα τέλη του μήνα.
Τελικώς και κάτω από την ομόφωνη εκτίμηση των συμβούλων συμφωνήθηκε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την συνεδρίαση κοινού συμβουλίου με τα Ανθέμια
Διαφωνίες για τον ρόλο των βουλευτών
Οι διαφωνίες που προέκυψαν αφορούσαν τον ρόλο των βουλευτών. Ο μεν δήμαρχος δεν επιθυμεί την εμπλοκή τους γιατί όπως ανέφερε δεν τοποθετούνται ανοιχτά εκτός από έναν που έκανε το λάθος…
«Και οι προηγούμενοι έκαναν το λάθος και στην αρχή είπαν για 3 – 4 και μετά έλεγαν άλλα…» ανέφερε ο Δήμαρχος για πρώην βουλευτές.
Από την άλλη ο κ. Βασιλείου ζήτησε την συνδρομή και συμμετοχή των βουλευτών στις κοινές συνεδριάσεις που θα προγραμματιστούν με όμορους Δήμους (Ανθέμια ή και Δοβρά)
«Να τους καλέσουμε και να τους θέσουμε το ζήτημα μας. Να αναλάβουν τις ευθύνες και να χρεωθούν το κόστος των επιλογών τους… Όχι να μας πουν μετά ότι έτσι είπε η κυβέρνηση και έτσι έγινε στον τάδε νομό… Να ξεκινήσουμε από αύριο» σημειώνοντας ότι υπάρχει απραξία στο ζήτημα αυτό από τον Δήμο.
Αποφασίστηκε η κατεδάφιση του
κτιρίου στην πλατεία Πολυπλατάνου

Σε άλλο σημαντικό θέμα το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την κατεδάφιση του πρώην κτιρίου του ΚΑΠΗ στην πλατεία Πολυπλατάνου, μετά την πρόταση του Δημάρχου.
Ο κ. Σπαθόπουλος τόνισε ότι στην θέση του θα γίνει μια εξέδρα για εκδηλώσεις με μορφή αμφιθέατρου ενώ θα γίνουν και κάποιες παρεμβάσεις φρεάτια, παγκάκια κ.α. στον αύλειο χώρο. Με την πρόταση του συμφώνησε και ο κ. Τσαλμπούρης που υποστήριξε ότι το κτίριο παραπαίει και πρόκειται να κατεδαφιστεί από μόνο του.
Νέα από το μέτωπο της αποχέτευσης
Το σώμα παρέλαβε ομόφωνα την υδραυλική και τοπογραφική μελέτη των οικισμών Αγγελοχωρίου – Πολυπλατάνου ως τμήμα της μελέτης αποχευτικών δικτύων βιολογικού καθαρισμού Ειρηνούπολης. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ως πρόεδρος της κοινή διαδημοτικής ΔΕΥΑ ότι η μελέτη αποχέτευσης βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικράτειας από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Στην περίπτωση που δεν χρηματοδοτηθεί η πρόταση της ΔΕΥΑ τότε θα δοθεί προτεραιότητα για ένταξη του Κοπανού και του Αγγελοχωρίου – Πολυπλατάνου (ως ενιαίο πολεοδομικό συγκρότημα) αφού και τα δύο διαθέτουν πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων.

Καρδιογράφο απέκτησε το δημοτικό ιατρείο Ειρηνούπολης Ύστερα από δωρεά της Διοίκησης του νοσοκομείου Βέροιας


Την Τετάρτη έγινε η παράδοση καρδιογράφου (τρικάναλου) στο δημοτικό ιατρείο Ειρηνούπολης από το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο καρδιολογικό μηχάνημα που θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση του κοινού. Το παρών έδωσε και ο Δ/της του νοσοκομείου κ. Γκαμπέσης που τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο ιατρείο εξάρωντας τις προσπάθειες του Δήμου Ειρηνούπολης, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στην εξυπηρέτηση του κοινού.
Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Ειρηνούπολης κ. Σπαθόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανθίμου, το ιατρικό προσωπικό κ. Γουσόπουλος και Μπουράνη και η νοσηλεύτρια κ. Νησιώτη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε.»


Το αίτημα για τη στήριξη της νηματουργίας «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε.» από την πολιτεία με την ένταξή της στο Άρθρο 9 του Αναπτυξιακού Νόμου ζητάει ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζός με επιστολή του προς την Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, επισημαίνοντας τις τραγικές συνέπειες που θα έχει για τη Νάουσα το κλείσιμο της εταιρίας και η απώλεια άλλων 210 θέσεων εργασίας. Ο κ. Καραμπατζός τονίζει τη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλει συνεχώς τα τελευταία χρόνια η διοίκηση της εταιρείας και το επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο έχει εφαρμόσει, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί. Υπογραμμίζει την καθυστέρηση που υπάρχει εδώ και τρία χρόνια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου για την ένταξη της επιχείρησης στις διατάξεις του άρθρου 9 του Αναπτυξιακού Νόμου και τη χορήγηση εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση ύψους 14 εκ. ευρώ, η οποία έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Το πρόβλημα πρόκειται να απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο σε προσεχή συνεδρίαση.
Η επιστολή του Δημάρχου κοινοποιείται επίσης στον Γεν. Γραμ. Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Γ. Πετράκο, τους Βουλευτές και το Νομάρχη Ημαθίας.

Η Διαδημοτική (Ανθεμίων - Δοβρά - Ειρηνούπολης) Απαντά για την υγιεινή του πόσιμου νερού στα Ανθέμια

Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για τα αναγραφόμενα στη έγκριτη εφημερίδα σας σχετικά με την υγιεινή του πόσιμου νερού στον Δήμο Ανθεμίων από τον υπογραφόμενο ως «Δικηγόρο»
Για την δική σας ενημέρωση και τον καθησυχασμό των πολιτών σας επισημαίνουμε τα εξής:
1) Ο έλεγχος της χλωρίωσης γίνεται κάθε εβδομάδα ημέρα Τετάρτη στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ανθεμίων όπως μπορούν να σας διαβεβαιώσουν και οι Πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων και γίνεται λεπτομερής καταγραφή των αποτελεσμάτων
2) Οι φυσικοχημικές αναλύσεις γίνονται κάθε δύο μήνες στα ειδικά όργανα που έχει στην κατοχή της η ΔΕΥΑΑΔΕ
3) Οι μικροβιολογικές αναλύσεις πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ιδιωτικούς φορείς και αφορούν & τους τρεις Δήμους (Ανθέμια – Δοβρά – Ειρηνούπολης).
4) Όλοι οι χλωριωτές που λειτουργούν είναι καινούργιοι και τελευταίας τεχνολογίας
5) Γίνονται περιοδικά απολυμάνσεις σε κεντρικούς αγωγούς καθώς και σε όλο το δίκτυο
6) Υπάρχει προγραμματισμένος ολικός καθαρισμός των Υδατόπυργών – Δεξαμενών δύο φορές το χρόνο
7) Πραγματοποιούνται έκτακτοι έλεγχοι σε περιόδους βροχοπτώσεων καθώς σε έντονα καιρικά φαινόμενα
8) Όσον αφορά το θέμα με τον Υδατόπυργο της Επισκοπής σας ενημερώνουμε ότι έχει προγραμματιστεί η επιδιόρθωση – επισκευή του, ελήφθησαν τα απαραίτητα αναγκαία μέτρα για την στατικότητα του & έχει προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΑΔΕ το ανάλογο κονδύλιο για την αποκατάσταση του η οποία θα πραγματοποιηθεί από ειδικά συνεργεία με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.
Επειδή όλα όσα αναφέρατε, αποτελούν προϊόν κακής πληροφόρησης, σας καλώ όπως επανορθώσετε, προκειμένου να σταματήσει η ανησυχία στους πολίτες για το ευαίσθητο αυτό θέμα και σας καλούμε στα γραφεία της ΔΕΥΑΑΔΕ για να ενημερωθείτε για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Με εκτίμηση
Για την ΔΕΥΑΑΔΕ
ΚΑΠΕΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΑΠΑΡΗΣ ΑΔΑΜΟΣ
Γ. Δ/ντής - Οικονομολόγος Π.Ε. Χημικός Π.Ε.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΑΕ Χαρίεσσας - ΠΑΣ Λευκαδίων 0 - 1





Με 0 - 1 κέρδισε ο ΠΑΣ Λευκαδίων μέσα στην Χαρίεσσα στο ντέρμπυ της Α1 αγωνιστικής. Το παιχνίδι έγινε σε ένα βαρύ τεραίν που δυσκόλευε τις ενέργειες και των δύο ομάδων. Η ΑΕ Χαρίεσσας είχε τον έλεγχο του αγώνα στο β΄μέρος όμως δεν κατάφερε κάτι καλύτερο. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για την διαιτησία του κ. Βαράγκα ειδικά στην φάση τους α' μέρους όταν τους ακύρωσαν όπως υποστηρίζουν καθαρό γκολ.
Δείτε βίντεο του αγώνα αλλά και δηλώσεις του προπονητή των νικητών Τόλη Τερζή μετά τη λήξη της συνάντησης

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Προτάσεις έργων του Τ.Σ. Πολυπλατάνου

Την περασμένη Πέμπτη συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Πολυπλατάνου. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος κ. Ζώινας Δημήτριος, τα μέλη του Τ.Σ. κ. Μισαηλίδου Άννα, Δουλγερίδης Δημήτριος και Υελικιώτης Στέλιος, ενώ απών ήταν η κ. Νικόλτση Σοφία.
Ο Πρόεδρος εισηγήθηκε την διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας Πολυπλατάνου καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση. Ως προς την πρόταση του Προέδρου δεν παρουσιάστηκε ενδιαφέρον και αποσύρθηκε και ακολούθησαν οι προτάσεις των άλλων μελών.
Το Τ.Σ. πρότεινε για έργα που πρέπει να εκτελεστούν στο 2010 τα εξής:
Ασφαλτόστρωση από του Μινόπουλου Δημήτριου, Τσιλικιώτη Στέλιου ως το πρατήριο της ΕΚΟ.
Κατασκευή τσιμενταύλακα στου Τσιλικιώτη Ιωάννη και Λάγγα Αντώνιου.
Τοποθέτηση γεμιστικού βυτίων στην πομώνα της περιοχής «ΠΛΑΤΙΝΑ»

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ;



Τι γίνεται τελικά εκεί στο Δήμο Ανθεμίων δεν μπορώ να καταλάβω. Μετά τις καταγγελίες και του κ. Θωμά Λιοτάκη, αρχίζω να πιστεύω πως ο δήμος τελεί υπό καθεστώς διάλυσης. Και μπορώ εύκολα να το συμπεράνω αυτό από το γεγονός ότι ενώ οι καταγγελίες περιφέρονται σωρηδόν στον προθάλαμο του δήμου εναντίον των τοπικών αρχόντων, ουδείς εξ αυτών δεν βγήκε να διαψεύσει τίποτα. Δημοτικοί σύμβουλοι, της πλειοψηφίας παρακαλώ, οι κ.κ. Λιοτάκης και Μαραντίδης, εξοπλισμένοι με περίσσιο θάρρος, καταγγέλλουν ορισμένα κακώς κείμενα, τα οποία επαληθεύονται από τα ίδια τα γεγονότα και κανείς εκ των εμπλεκομένων δεν τα διαψεύδει.
Διαβάζουμε λοιπόν στην έγκριτη εφημερίδα της περιοχής μας, τον Παρατηρητή, για δάνειο αρκετών χιλιάδων ευρώ το οποίο προτίθετο να λάβει ο δήμος μας, ενώ εμείς ακούγαμε για πλεόνασμα στα ταμεία του. Διαβάζουμε, δια χειρός των προαναφερθέντων δημοτικών συμβούλων, για συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που ουδέποτε έλαβαν χώρα και για απουσίες συμβούλων που γράφτηκαν παρόντες. Διαβάζουμε για χρήση των μηχανημάτων του δήμου από εργολάβο ο οποίος εκτελούσε, έμμισθα, εργασίες για λογαριασμό του δήμου. Διαβάζουμε για εργολαβίες οι οποίες ποτέ δεν εκτελέστηκαν και διάφορα άλλα που καταγγέλλουν οι κ.κ. Λιοτάκης και Μαραντίδης.
Σ’ αυτό το ντόμινο των αποκαλύψεων παρεμβαίνει και ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας, αλλά η χροιά της φωνής του δεν δύναται να ερεθίσει τον ακουστικό πόρο των ιθυνόντων του τόπου μας. Δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η δημοτική αρχή του τόπου μας υπό την επήρεια πολιτικών αναλγητικών, έχει ατονήσει πλήρως.
Βέβαια σε όλα αυτά που ακούω εδώ και καιρό έρχονται να προστεθούν και ορισμένες δικές μου απορίες. Αναρωτιέμαι αν είναι αλήθεια το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν κατοικοεδρεύει στα Ανθέμια αλλά στη Θεσσαλονίκη. Γιατί αν αυτό είναι αλήθεια εμένα μου φαντάζει λίγο άκομψο. Θα προτιμούσα τον δήμαρχο τα βράδια, εν παραδείγματι ,να πηγαίνει σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα( ε δεν είναι δα και τόσα πολλά) και συζητώντας με τους δημότες να αφουγκράζεται τα προβλήματά τους. Να ενημερώνεται ο ίδιος, αλλά και οι αντιδήμαρχοι, για τις ανάγκες του κάθε διαμερίσματος και μετά να προχωρούν στην εκτέλεση των έργων.
Ποιος άραγε νοιάστηκε για την τσιμεντένια εξέδρα που στήθηκε στην πλατεία της Επισκοπής και τι τελικά εξυπηρετεί καθώς χρησιμοποιείται μία φορά το χρόνο για μία εκδήλωση; Δεν θα ήταν προτιμότερο τα χρήματα αυτά να τα δαπανούσε ο δήμος για την αντικατάσταση των παιχνιδιών στην πλατεία και στο νηπιαγωγείο, καθώς τα υφιστάμενα έχουν κριθεί ακατάλληλα με κοινοτική οδηγία; Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται κυρία μου (στην δημοτική αρχή αναφέρομαι) ότι οι δημότες της Επισκοπής δεν ενδιαφέρονται για την βρύση που κατασκευάσατε στην πλατεία του διαμερίσματός τους αλλά για την ποιότητα του νερού που τρέχει απ’αυτή. Δεν βλέπω λοιπόν συχνά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της χημικής ανάλυσης του νερού που είστε υποχρεωμένοι να κάνετε, έτσι ώστε να διασφαλίσετε την δημόσια υγεία. Δεν βλέπω την αντίδρασή σας για το χάλι που αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο υδατόπυργος της Επισκοπής. Δεν συζητάμε βέβαια για το οδόστρωμα το οποίο έχει υποστεί φρικτούς βιασμούς από κάθε λογής εργολάβους, ο οποίοι από τα έργα τους και μόνο, και όχι από εμένα, χρίστηκαν καθηγητές της κακοτεχνίας. Δεν είδα κάποιον να υψώνει το ανάστημά του για το γεγονός ότι ο κεντρικός δρόμος της Μαρίνας θυμίζει αγροτικό οδικό δίκτυο. Δεν άκουσα κάποιον να φωνάζει, εκτός από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου των Λευκαδίων, για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε τόσο καιρό το δημοτικό αυτό διαμέρισμα, σχετικά με την ποσότητα και την ποιότητα του πόσιμου νερού του. Αντ’αυτού, κυρία μου, έχω δει εκπροσώπους σας να κόβουν κορδέλες στο αθλητικό κέντρο του δήμου, χωρίς νερό και ρεύμα. Να κάθονται σε διακεκριμένες θέσεις καταλαμβάνοντας καρέκλα εξεχουσών προσωπικοτήτων στους χορούς διαφόρων σωματείων τα οποία και οικονομικά στηρίζεται. Να χαριεντίζονται με τον φωτογραφικό φακό, με φόντο τα έργα που κάνατε(γιατί κάποια έργα γίνανε για να λέμε την αλήθεια). Στο διάλογο με τον δημότη όμως δηλώνετε απούσα κυρία μου. Πρέπει όμως να έχετε υπόψη σας ότι ο καθηγητής στο σχολείο αρνείται να σε προβιβάσει στην επόμενη τάξη επειδή δεν ήσουν ιδιαίτερα μελετηρός κατά τη σχολική χρονιά. Ο λαός όμως κυρία μου σ’αφήνει στην ίδια τάξη μόνο όταν συμπληρώσεις πολλές απουσίες. Και εσύ έχεις πολλές, πίστεψέ με.
Ίσως, όταν το 1965, όταν ο αείμνηστος Αλέκος Σακελλάριος έγραφε την κωμωδία ΄΄ υπάρχει και φιλότιμο ΄΄, τον πρωταγωνιστικό ρόλο της οποίας ενσάρκωσε με τόση επιτυχία ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ,να μην φανταζόταν ότι 45 χρόνια μετά η κατάσταση στην χώρα μας θα παρέμενε ίδια και απαράλλαχτη.
΄΄Δικηγόρος΄΄.

Εκτός δημοτικής ομάδας έθεσε τους Λιοτάκη Μαραντίδη ο Δήμαρχος Ανθεμίων που έμεινε με 8 συμβούλους με αποτέλεσμα να μην περάσουν οι προτάσεις του... Χ


Χωρίς πλειοψηφία έμεινε
η παράταξη Σιδηρόπουλου


Δίχως πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο Ανθεμίων συνεχίζει η παράταξη του Δημάρχου Σιδηρόπουλου μετά και την απόφαση του να θέσει εκτός ομάδος τους Μαραντίδη – Λιοτάκη. Η συνεδρίαση του Σαββάτου που ήταν η συνέχεια της Παρασκευής ανέδειξε τον βαθμό δυσκολίας για μια δημοτική αρχή όταν δεν έχει πλειοψηφία για να μπορεί να προγραμματίσει, σχεδιάσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα της.
Χαρακτηριστικό ότι στις επιτροπές του Δήμου μετέχουν σύμβουλοι της μειοψηφίας (με τους ανεξάρτητους Λιοτάκη – Μαραντίδη), όπως και σ’ αυτές της παραλαβής έργων, αφού οι προτάσεις του Δημάρχου καταψηφίζονταν και υπερτερούσαν αυτές του κ. Καρυπίδη και της μειοψηφίας.
Το ζήτημα των καταπατημένων δημοτικών εκτάσεων κτημάτων έθεσε ο κ. Θεοδωρίδης και ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε να έρθει προς συζήτηση σε επόμενη τακτική συνεδρίαση.
Ιδιαίτερα απασχόλησε το ζήτημα χορήγησης βεβαίωσης στους 5 εργαζόμενους του προγράμματος STAGE στον Δήμο. Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε ότι δεν θα πρέπει να δοθεί αυτή η βεβαίωση τονίζοντας ότι θα έπρεπε να ακολουθηθεί ο νόμος του ΑΣΕΠ παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει την προσφορά τους.
Την πρόταση του Δημάρχου στήριξε και η παράταξη Θεοδωρίδη που μέσω της κ. Τσαγκαλίδου έκανε λόγο για ίσες ευκαιρίες σε όλους τους υποψηφίους.
Η κ. Γώγου εκπρόσωπος των εργαζομένων αναφέρθηκε στην χρησιμότητα των υπαλλήλων για τον δήμο, τις οποίες θέσεις όρισε ο Δήμος και είναι ξεχωριστές καλύπτοντας πάγιες ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών.
Αντίθετοι με την πρόταση του δημάρχου και υπέρ της χορήγησης της βεβαίωσης ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τάχθηκαν οι υπόλοιποι σύμβουλοι (παράταξη Καρυπίδη – ανεξάρτητοι).
Έγγραφο από το πρ/μενο του Δήμου κ. Αλιτζανίδη ζήτησε ο κ. Στογιάννης για να πειστεί και να ψηφίσει υπέρ της χορήγησης της βεβαίωσης, για αυτό στήριξε την πρόταση του Δημάρχου.
Έτσι ισοψήφησαν οι δύο προτάσεις 7 – 7 και με την ψήφο του Προέδρου πέρασε η πρόταση του Δημάρχου μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες των εργαζομένων που ήταν παρών.
Στα επόμενα θέματα το σώμα καταψήφισε την πρόταση του Δημάρχου για το έργο στην πλατεία Κοπανού ύψους 146.000 ευρώ.
Καρυπίδης, Θεοδωρίδης και ανεξάρτητοι ζήτησαν τα χρήματα αυτά να διοχετευθούν στην αγροτική οδοποιία σε όλα τα διαμερίσματα.
Στο θέμα για την συντήρηση κτιρίου Εθνικής Αντίστασης ψήφισε η παράταξη Θεοδωρίδη την πρόταση Δημάρχου αλλά αργότερα ανακάλεσε την απόφαση της στηριζόμενη στο τεχνικό πρόγραμμα που προέβλεπε κωδικό για το κτίριο αυτό.
Έντονος διαξιφισμός μεταξύ Μαραντίδη Στογιάννη για το εάν πληρώθηκε το έργο της συντήρησης – βαφής δημοτικού σχολέιου Επισκοπής από τον Δήμο.
Ο πρώην αντιδήμαρχος τόνισε ότι με συγκεκριμένο κωδικό ο Δήμος υλοποίησε αυτό το έργο, και τώρα αφού τελείωσαν από εκεί τα χρήματα βάζει εκ νέου τίτλο για το κτίριο Εθνικής Αντίστασης Επισκοπής.
Τους ισχυρισμούς αυτούς αντέκρουσε ο κ. Στογιάννης:
«Είμαι δάσκαλος στην Επισκοπή, το έργο πληρώθηκε εξ’ ολοκλήρου από την Σχολική Επιτροπή. Αποδείξτε ότι το πλήρωσε ο Δήμος»
Σε άλλο θέμα καταψηφίστηκαν η πρόταση του Δημάρχου (5.000 ευρώ για συντήρηση πλατειών και 12.000 για το κτίριο Εθνικής Αντίστασης) με τροποποίηση του πρ/σμού, ζητώντας η μειοψηφία (Ιωαννίδης) μεγαλύτερο ποσό (20.000 ευρώ) για παρεμβάσεις με μελέτη σε πλατείες και παιδικές χαρές

Καταγγελίες για παρατυπίες και κακοδιαχείριση Από μειοψηφία Λιοτάκη, Μαραντίδη Με προσφυγή στην δικαιοσύνη απαντούν οι θιγόμενοι




Σε κλίμα έντασης, υψηλών τόνων αντιπαράθεσης απειλών για φυγή προς την δικαιοσύνη πραγματοποιήθηκε το συμβούλιο της Παρασκευής στα Ανθέμια. Η προημερήσια διάταξη που ξέφυγε από κάθε έλεγχο αφού το κλίμα ήταν αρνητικό έφθασε τις 3 ώρες. Με αυτά τα δεδομένα ο Πρόεδρος αποφάσισε την διακοπή της συνεδρίασης και συνέχιση την επομένη μέρα Σάββατο με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Κατήγγειλε εκβιασμό από Λιοτάκη ο Δήμαρχος γιατί δεν τον έκανε αντιδήμαρχο.
Ψευδή σενάρια τα χαρακτήρισε ο σύμβουλος από τη Χαρίεσσα
Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση και παρατυπίες από την δημοτική αρχή ξεχώρισαν με το κλίμα να φτάνει στα κόκκινα.
Το συμβούλιο ξεκίνησε στραβά μετά την κοπή της βασιλόπιτας ο Δήμαρχος ουσιαστικά έθεσε εκτός δημοτικής ομάδος τους (Λιοτάκη – Μαραντίδη). Κατήγγειλε ότι εκβιάστηκε για την σωματική ακεραιότητα την δική του και της οικογένειας του από τον κ. Λιοτάκη επειδή δεν ορίστηκε αντιδήμαρχος από τον ίδιο.Μάλιστα ανέφερε ότι έφτασε μέχρι την αστυνομία και ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.Ο κ. Λιοτάκης αντέκρουσε τις κατηγορίες και τις απέδωσε σε ψευδή σενάρια.

Λίγα για τον Καλλικράτη
Στο σώμα τοποθετήθηκαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων για τον Καλλικράτη (σε άλλο συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα). Ο Δήμαρχος παρουσίασε τον ειδικό συνεργάτη νομικό κ. Ζυγουλιάνο (δεξιά) και για το θέμα εξέφρασε την άποψη για δημιουργία ισχυρών δήμων από την συνένωση δύο μικρών υγιών όπως τους χαρακτήρισε (Ανθέμια – Ειρηνούπολη), απέναντι σε ένα μεγάλο που δεν είναι υγιής και θα χαντακώσει το νέο διοικητικό σχήμα.
Απάντησε μάλιστα και σε τοποθέτηση του πρώην νομάρχη κ. Σπάρτση ότι θα έπρεπε όταν ήταν νομάρχης Ημαθίας να είχε στο μυαλό του όλο τον κάμπο και όχι μόνο τον Αρχάγγελο.
Επανέλαβε την θέση του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα κατόπιν ενημέρωσης των δημοτών.
Ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα πάει ο Δήμος στη Νάουσα και είναι πρώιμη η συζήτηση αφού δεν έχει προηγηθεί πρώτα το χωροταξικό. Ζήτησε να μη υπάρχει βιασύνη.
Ο κ. Θεοδωρίδης επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος και τόνισε ότι η συζήτηση θα πρέπει να γίνει σε συνεδρίαση με τακτικό θέμα.
Στις αιτιάσεις του κ. Λιοτάκη ότι εμφανίζεται παρών από την τότε Πρόεδρο κ. Παπανδρέου σε συνεδρίαση για την έγκριση δανείων του Δήμου ενώ ο ίδιος βρίσκονταν στην Πάρο, απάντησε η κ. Παπανδρέου λέγοντας:
«Έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια…. Με θίγει προσωπικά η επιστολή, με λασπολογεί, με γνωρίζεται πολύ καλά εδώ μέσα, θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα για να προστατευθώ»

Ερωτηματικά για την επένδυση φωτοβολταικών στη Χαρίεσσα
Στο ζήτημα της επένδυσης των φωτοβολταικών στην Χαρίεσσα και Μαρίνα επανήλθε ο κ. Ιωαννίδης αφήνοντας να εννοηθεί ότι έγιναν παρατυπίες από την δημ. αρχή.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι όλα έγιναν κατά γράμμα του νόμου, ενώ και ο κ. Θεοδωρίδης επενέβη στο ίδιο ζήτημα τονίζοντας ότι όλα όσα έγιναν είναι άκυρα. Μάλιστα διάβασε απόσπασμα παλιότερων πρακτικών όπου αναφέρεται σε δήλωση του δημάρχου για κατάθεση 15 εκ. ευρώ ο κ. Θεοδωρίδης χαρακτηρίζοντας αναληθείς τις εξαγγελίες του δημάρχου και τον ίδιογια κερδοφόρα επένδυση στη Χαρίεσσα. Μάλιστα ο κ. Θεοδωρίδης αρνήθηκε να ανακαλέσει στο Προεδρείο τον χαρακτηρισμό που απέδωσε στον Δήμαρχο.

Απανωτά ερωτήματα για την κατάθεση των 20.000 ευρώ
Στην πληρωμή 20.000 ευρώ της εταιρίας φωτοβολταικών επανήλθε και η κ. Προύντση ζητώντας να γίνει γνωστός ο κωδικός όπου έχουν κατατεθεί τα χρήματα, επικαλούμενη 2 γραπτές αιτήσεις στις οποίες δεν απάντησε ο Δήμαρχος.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις εισηγήσεις 2 υπαλλήλων του Δήμου του ταμεία και του πρ/μένου που πιστοποιούν ότι τα χρήματα είναι στην κατοχή του δήμου.
Η απάντηση δεν ικανοποίησε σε καμιά περίπτωση Ιωαννίδη, Θεοδωρίδη.
Καυστικός ο κ. Καρυπίδης που άφησε αιχμές για κατάθεση του ποσού από ημετέρους (και όχι από την εταιρία), επίσης έθεσε θέμα για την αιτιολόγηση ψήφου στη δημαρχιακή επιτροπή από τον κ. Στογιάννη ότι είναι ο ίδιος αποσπασμένος σε βουλευτικό γραφείο.
«Είναι ντροπή να γίνονται αυτά» κατέληξε ο πρώην δήμαρχος.
Ο κ. Στογιάννης είπε ότι πρόκειται για κάτι φυσιολογικό να εκφράζεις την προτίμηση σου σε κάποιο πολιτικό φορέα και στον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας.

Αντιπαράθεση Μαραντίδη - Κερεμίδου και για τα λάστιχα του φορτηγού
Ζήτημα προέκυψε με την αναφορά της κ. Κερεμίδου για το σκάσιμο λάστιχου του φορτηγού, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μαραντίδης είχε φέρει αντιπρόσωπο κινέζικων λάστιχων στον Δήμο να πληρωθεί.
Μάλιστα έφερε και τον οδηγό του Δήμου Δοβρά κ. Φωστηρόπουλο που ήταν παρών στο συμβάν, για να πιστοποιήσει πόσο φθαρμένα ήταν τα λάστιχα.
Μετά από συζήτηση και εντάσεις ήρθε ο οδηγός του δήμου που ανέφερε ότι το καλοκαίρι πέρασε καινούρια λάστιχα το όχημα από κατάστημα ελαστικών στον Σ.Σ. Νάουσας.
Στο ζήτημα του γηπέδου Κοπανού αναφέρθηκε ο κ. Παπασταύρου που έθεσε το ερώτημα στην επιτροπή παραλαβής «Ποιος θα το πληρώσει;»
Μάλιστα έκανε και μια σημαντική αποκάλυψη λέγοντας ότι το μοναδικό παιχνίδι που αναβλήθηκε στο πρωτάθλημα πριν από 3 εβδομάδες (με την Χαρίεσσα) κάποιοι εσκεμμένα έβαλαν τα μπεκάκια να βρέχουν όλο το βράδυ για να μη γίνει το παιχνίδι.
Φοβερά και τρομερά.

Καταγγελία Λιοτάκη για τιμολόγια της Διαδημοτικής
Και άλλη καταγγελία του κ. Λιοτάκη που αφορούσε τιμολόγια ύψους 7.000 ευρώ, από προμηθευτή της Επισκοπής και είχαν την υπογραφή της κ. Παπανρέου όπως υποστήριξε. «Που πήγαν τα λεφτά» ρώτησε ο ανεξάρτητος σύμβουλος.
Η κ. Παπανρέου απάντησε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Σπαθόπουλο για το που πήγαν τα λεφτά.
«Καταφέραμε να κάνουμε αξιωματική αντιπολίτευση την δημοτική ομάδα. Κάνω έκκληση επειδή είναι η τελευταία χρονιά και θα πρέπει να γίνουν κάποια έργα να αφήσουμε τα μίση και να κοιτάξουμε μπροστά» είπε με νόημα ο κ. Αργυρίου που τόνισε ότι υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. που ορίζει έμμισθη την θέση του αντιπροέδρου της δημ. επιχείρησης για την κ. Παπανδρέου.
Ερώτημα που είχε θέσει ο κ. Μαραντίδης.
Οι αναφορές για διάφορα θέματα συνεχίστηκαν ενώ η συζήτηση είχε γίνει ανεξέλεγκτη.
Στο ζήτημα του ειδικού συνεργάτη αναφέρθηκε ο κ. Ιωαννίδης που τόνισε ότι θα πρέπει να είναι συνεχώς στον Δήμο, με τον δήμαρχο να απαντά ότι όπως ο νόμος ορίζει προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Σε ένα περιστατικό που του συνέβη παραμονές πρωτοχρονιάς αναφέρθηκε ο κ. Θεοδωρίδης ότι του επισκέφθηκε εργάτης του δήμου που δεν πληρώθηκε (από την κ. Κερεμίδου), γιατί όπως του ανέφερε δεν υπέγραφε ο ίδιος.
«Δεν πληρώσατε καταστήματα ελαστικών στη Νάουσας εδώ και 3 χρόνια, ένα κατάστημα φωτοτυπικό στη Βέροια κατά τύχη μου ανέφερε ότι του χρωστάτε… Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αναφέρεται το όνομα μου ότι αρνούμαι να πληρώσω τον κ. Νησιώτη;» είπε εκνευρισμένος
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην επένδυση που θα κάνει η εταιρία ξυλείας – παλετοποιίας στη Χαρίεσσα όπου σύντομα θα υπογραφούν τα συμβόλαια.