Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Με επιτυχία η εκδήλωση παραδοσιακών χορών Την Κυριακή διοργανώθηκε από την επιτροπή Αποκριάς στην πλατεία Καρατάσου





Με την παράδοση και επίκεντρο το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» συνεχίστηκαν την Κυριακή (27/2), παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι εκδηλώσεις «Νάουσα-Αποκριά 2011», που διοργανώνει ο Δήμος και η Κ.Ε.ΔΗ.Π.Ο.Ν. Νωρίς το πρωί έγινε το ντύσιμο του Γενίτσαρου στο διατηρητέο κτήριο «Μάκη» του Συλλόγου «Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες». Στην όμορφη εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γ. Ζαχαριάδης παρουσία του Δημάρχου Νάουσας κ. Αναστάσιου Καραμπατζού, παρουσίασε το έθιμο και τη διαδικασία που ακολουθείται στο ντύσιμο του Γενίτσαρου. Στη συνέχεια σύμφωνα με το έθιμο τα πέντε «μπουλούκια» («Λεβεντιά», «Νταβέλης», «Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες» (2), «Νιάουστα») κατέληξαν στο Δημαρχείο, όπου οι αρχηγοί πήραν την άδεια από τον Δήμαρχο. Ακολούθησε το ιστορικό δρομολόγιο των «μπουλουκιών» στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, και αργά το απόγευμα κατέληξαν στην πλατεία Αλωνίων, όπου έγινε το «βγάλσιμο του πρόσωπου».

«Βιο-λογικές κουβέντες» Αιθέρια Έλαια και Αρωματοθεραπεία (β)

διότητες του κάθε αιθέριου ελαίου:
Άρκευθος: Για άγχος, άσθμα, αλλεργίες, ρευματισμούς, πόνους αρθριτικών, κολικό, αιμορροΐδες, γυναικολογικά (κυστίτιδες, δυσμηνόρροια), κατακράτηση υγρών, δερματικά προβλήματα (ακμή, λιπαρά δέρματα, τριχόπτωση, σμηγματόρροια, μυκητιάσεις). Εντομοαπωθητικό, όχι σε εγκύους.

Τσικνοπέμπτη στο serious στον Κοπανό

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε την Τσικνοπέμπτη στο cafe serious στον Κοπανό ιδιοκτησίας του Κωστή Ευθυμιάδη και Οδυσσέα Σαρασίδη. Ψησταριές άναψαν από νωρίς και τα κρέατα δίναν και πέρναν. Ενώ το κέφι άρχισε να φουντώνει, άρχισαν και οι ευχάριστες εκπλήξεις όταν εμφανίστηκαν στο μαγαζί μουσικοί από την Βουλγαρία που ήρθαν για το καρναβάλι της Νάουσας και έδωσαν διαφορετική αποκριάτικη νότα.

Πορεία διαμαρτυρίας για να μην κλείσουν τα Γυμνάσια Επισκοπής Μαρίνας



Με την συμμετοχή μαθητών, γονέων και διδασκόντων των Γυμνασίων Επισκοπής - Μαρίνας, του δημοτικού Επισκοπής, τμημάτων του 3ου Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Νάουσας πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της Νάουσας με προορισμό το Δημαρχείο όπου επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στην αρμόδια αντιδήμαρχο Μαίρη Καρυδά.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

6 στα 6 για τον ΠΑΣ Λευκαδίων. Μεγάλη νίκη της Νάουσας μέσα στον Εθνικό Κατερίνης




Το 6 στα 6 πέτυχε ο ΠΑΣ Λευκαδίων συνεχίζοντας το σερί νικών του αυτή την φορά νικώντας με 3 - 1 τον Άρη Λόφων στην έδρα του. Μεγάλη νίκη και για τη Νάουσα που κέρδισε μέσα στον Εθνικό Κατερίνης με 0 - 3.
Δείτε τα 2 πρώτα γκολ του ΠΑΣ από τον Παύλο Τσάλμα. Περισσότερα στον Παρατηρητή που κυκλοφορεί.

Η νέα διοίκηση του συλλόγου ραδιοερασιτεχνών νομού Ημαθίας

Ο Σύλλογος ραδιοερασιτεχνών Νομού Ημαθίας DX CLUB, έκανε την Γενική Συ νέλευσή του, στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ», το Σάββατο 26-2-2011. Εκλέχτηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και έγινε και κατανομή αξιωμάτων. Το νέο Δ.Σ, αποτελείται από τους:
Παπαδόπουλο Κωστας, Πρόεδρος
Κοσκερίδης Περικλής, Αντιπρόεδρος
Κεσόγλου Κοσμάς, Γραμματέας
Ζγουρός Νικόλαος, Ταμίας
Κρομμύδας..Αθανάσιος, Έφορος υλικού
Κωνσταντίνου Αριστομένης, έφορος εκδηλώσεων
Χ΄ιωάννου Ιωάννης, Επόπτης αέρος.

επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπέρ πατρίδος πεσόντων και στην ειρηνική περίοδο Αξιωματικών και Οπλιτών



Tην 26 Φεβρουαρίου 2011 ημέρα Σάββατο και ώρα 1030, το Β΄ Σώμα Στρατού τέλεσε στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Βέροιας, (τμήμα πολιτικού νεκροταφείου Βέροιας), επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπέρ πατρίδος πεσόντων και στην ειρηνική περίοδο θανόντων Αξιωματικών και Οπλιτών
Μετά το πέρας της τελετής, παρατεθεί καφές στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας.
οι συγγενείς, οι αρχές και οι κάτοικοι της Βέροιας τιμήσαν τη μνήμη των νεκρών με την παρουσία τους.
από τiς αρχές του τόπου παρευρέθησαν
ο βουλευτης α. γικονογλου
ο αντιπεριφερειαεχης κ καραπαναγιωτιδης
η δημαρχος βεροιας χ. ουρσουτζογλου
η διοικηση του ΒΣΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ι ΜΠ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ Π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ

Ο Άτλας υπέταξε τον πρωτοπόρο Αχιλλέα



Καλύτερος ο Άτλας Ζερβοχωρίου υπέταξε τον αγνώριστο Αχιλλέα Νάουσας με 2 - 1 κάνοντας μια μεγάλη νίκη. Η νίκη της ομάδας της Ειρηνούπολης ήταν πολύ μεγάλη μιας και η εικόνα του παιχνιδιού δικαιώνει τον Άτλα που είχε πολύ καλές και μεγάλες ευκαιρίες να βάλει και άλλα γκολ. Απεναντίας ο Αχιλλέας εμφανίσθηκε αγνώριστος μακριά από τον εαυτό του έχοντας φλύαρη υπεροχή, ενώ οι πολλές απουσίες αλλά και η Αποκριά της Νάουσας είναι φανερό ότι επηρέασαν την απόδοση της ομάδας.
Περισσότερα στον Παρατηρητή που κυκλοφορεί.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ισόπαλο το τοπικό ντέρμπυ Κοπανού Χαρίεσσας. Έχασε στο φινάλε ο Κεραυνός Επισκοπής



Ισόπαλο το τοπικό ντέρμπυ ανάμεσα στον Κοπανό και την Χαρίεσσα με 1 - 1 με τις δύο ομάδες να έχουν μοιρασμένες ευκαιρίες και εδαφική υπεροχή. Πολύ καλή εμφάνιση που όμως δεν συνοδεύτηκε με κάτι θετικό για τον Κεραυνό Επισκοπής που έχασε στα τελευταία λεπτά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με 1 - 0.



Η πίτα του ΚΑΠΗ Μαρίνας


Την βασιλόπιτα του έκοψε το ΚΑΠΗ Μαρίνας την Πέμπτη παρουσία μελών και Δ.Σ. Το παρών έδωσαν ο αντιδήμαρχος Παύλος Αδαμίδης, οι δημ. σύμβουλοι Τσαγκαλίδου, Βράντσης, Μαραντίδης, Ηλίας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαρίνας Μπάμπης Τσαπακίδης κ.α.
Ο Γιώργος Ηλίας επεφύλαξε προς το τέλος και μία προσφορά για τα μέλη του ΚΑΠΗ ημερήσια εκδρομή και γεύμα στις κατασκηνώσεις της Αγ. Τριάδας.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αμερικανικό Ντοκυμαντέρ


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα διοργανώνει διήμερη αφιερωματική εκδήλωση στο σύγχρονο αμερικανικό ντοκυμαντέρ στο διάστημα 4-5 Μαρτίου 2011. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους και στο πρόγραμμα της περιλαμβάνονται προβολές βραβευμένων αμερικανικών ντοκυμαντέρ, καθώς και η διεξαγωγή ημερίδας με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τις Η.Π.Α. και την Ελλάδα.

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ Π.Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Κατερίνη


Για 3η συνεχόμενη φορά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Κατερίνη συνάντηση για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Προέδρευσε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης και συμμετείχαν Αντιπεριφερειάρχες, υπηρεσιακά στελέχη και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων του τουρισμού από την Πιερία. Στη συνάντηση αυτή την Ημαθία εκπροσώπησε ο υπεύθ. Τουρισμού Γιώργος Σαλιάγκας.

"Μουσικές του κόσμου"


Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση της προσπάθειας της διάσωσης των ιστορικών βιβλίων τηςΕθνικής βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως που φυλλάσονται στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας.

Σχετικά με το θέμα του καθορισμού της ημέρας συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που αποφασίστηκε να συνεδριάζει κάθε Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι, ο Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αν δεν μπορείτε, επιλέξτε. Δεν μπορεί το ένα πόδι εδώ και το άλλο εκεί. Για μένα είστε χρήσιμοι όλοι, αλλά επιλέξτε πού. Δεν μπορεί να το παίζετε και βουλευτές και ευρωβουλευτές και περιφερειακοί σύμβουλοι. Κι εγώ ήμουν πρώτος βουλευτής και παραιτήθηκα όταν είδα ότι δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω τα αιτήματα των πολιτών. Εξάλλου, εμείς ως νομαρχία συνεδριάζαμε Τρίτη ή Πέμπτη. Στο προηγούμενο νομαρχιακό συμβούλιο είχαμε και βουλευτές, τον κ. Ζιώγα και τον κ. Αναστασιάδη. Ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν, ενώ ο κ. Αναστασιάδης όταν είδε ότι δεν γινόταν διαφορετικά παραιτήθηκε από νομαρχιακός σύμβουλος. Όσον αφορά τον αντιπρόεδρο της Βουλής, τον κ. Κουράκη, αυτά να τα λέτε σε όσους δεν έχουν υπηρετήσει το κοινοβούλιο. Γιατί οι βουλευτές όποτε θέλουν απουσιάζουν, για ψύλλου πήδημα, για ψηφοθηρικούς λόγους. Μην κοροϊδεύετε. Επιτέλους, μία φορά το μήνα σας θέλουν οι τοπικές κοινωνίες.
Εμείς εδώ έχουμε έρθει με εντολή του λαού της Κεντρικής Μακεδονίας με καλή διάθεση να συνεργαστούμε. Όταν ήμουν πιτσιρικάς είχε ένα έργο που είχε τίτλο «Γη ποτισμένη με ιδρώτα». Η δική μου η ψυχή δεν είναι ποτισμένη ούτε με μίσος ούτε με εκδίκηση ούτε με δηλητήριο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως όλοι οι διάολοι του κόσμου έχουν μαζευτεί στο σώμα ενός συγκεκριμένου συναδέλφου. Κοιτάμε το συμφέρον των πολλών, όχι των λίγων. Δεν έχουμε μόνο βουλευτές, έχουμε κι ελεύθερους επαγγελματίες, υπαλλήλους, που επίσης έχουν υποχρεώσεις».

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ Του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Νάουσας και Περιοχής

Προς:
Υπουργείο Εργασίας
Διοικητή ΟΑΕΔ

Κατά τη Γενική Συνέλευση στις 21/2/2011 συζητήθηκε η κατάσταση στον κλάδο. Διαπιστώθηκε η τραγική κατάσταση των οικοδόμων, αφού το 90% είναι άνεργοι εδώ και 6 μήνες.
Για επιδότηση ανεργίας δικαιώθηκαν μόλις το 40% σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Προοπτική ανάκαμψης της οικοδομικής δραστηριότητας δεν προβλέπεται τουλάχιστον για μια 5ετία.
Για τους παραπάνω λόγους υπήρξε η παρακάτω ομόφωνη απόφαση.

Μέχρι και εφ’ όσον υπάρξει οικοδομική δραστηριότητα και ανάκαμψη, να προστατευτούν οι οικοδόμοι και οι οικογένειες τους .
Γι’ αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. έκτακτο βοήθημα στους οικοδόμους, επιδοτούμενους και μη, 1500€
2. ένταξη στο ταμείο ανεργίας και επιδότηση όσων ήταν την προηγούμενη χρονιά επιδοτούμενοι.
3. συνέχιση της επιδότησης έως ότου ξεπεραστεί η κρίση ή βρει δουλειά ο οικοδόμος.
4. θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς προϋποθέσεις

Τα παραπάνω αποτελούν λύσεις όχι αναπτυξιακές, αλλά απόλυτα αναγκαίες για την επιβίωση των οικοδόμων.
Η απόφασή μας είναι να τα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο.
Περιμένουμε σε άμεσο χρόνο τη στάση και την απάντησή σας.



ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

Η αναβολή της προγραμματισμένης εκδήλωσης το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στην πλατεία Καρατάσου, οφείλεται στις άστατες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν λίγες ώρες πριν από την έναρξής της.
Διευκρινίζεται ότι στη σύσκεψη, που έγινε τη Δευτέρα 21/2, με πρόταση των Λαογραφικών-Πολιτιστικών, αποφασίσθηκε ομόφωνα ότι η εκδήλωση θα αναβάλλονταν στην περίπτωση που επικρατούσε κακοκαιρία (μέχρι το μεσημέρι).
Η απόφαση αυτή κρίθηκε λογική απ’ όλους τους συντελεστές (Οργανωτική Επιτροπή, Σύλλογοι κ.ά.) αφενός γιατί η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να γίνει υπό βροχή, αλλά και γιατί θα έπρεπε να δοθεί χρόνος στους Συλλόγους για τη σωστή προετοιμασία των χορευτικών συγκροτημάτων και τη διαμόρφωση του χώρου της εκδήλωσης, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να διασφαλιστεί και να οργανωθεί σωστά λίγες ώρες πριν από την έναρξη, όταν οι προγνώσεις του καιρού έδειχναν βροχή ή χιονόνερο.
Εκφράζουμε τη λύπη μας για την αναβολή της εναρκτήριας Αποκριάτικης εκδήλωσης την Τσικνοπέμπτης και ζητούμε την κατανόηση όλων

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
«ΝΑΟΥΣΑ-ΑΠΟΚΡΙΑ 2011»

Προβολή των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Νάουσας

Με τη ζωντανή σύνδεση του τηλεοπτικού καναλιού Mega Channel, το πρωί της Τσικνοπέμπτης (24/2), στην εκπομπή «Πρωινό μου» που παρουσιάζουν ο κ. Γιώργος Λιάγκας και η κ. Φαίη Σκορδά, συνεχίζεται η προβολή των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Νάουσας. Το αφιέρωμα έγινε στις εγκαταστάσεις του παγοδρομίου, το οποίο λειτουργεί στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου και για την Αποκριά της Νάουσας μίλησε ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, ενώ συμμετείχαν μαθητές σχολείων, ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής και καρναβαλικές ομάδες. Επίσης, το πρωί της Κυριακής (27/2), σε ζωντανή σύνδεση με τη ΝΕΤ και την ενημερωτική εκπομπή «ΝΕΤ Σαββατοκύριακο», που επιμελούνται οι δημοσιογράφοι κ. Τάκης Σπηλιόπουλος και η κ. Μάριον Μιχελιδάκη, θα μεταδοθεί από το διατηρητέο κτήριο «Μάκη» (περίπου ώρα 9:30πμ.) το ντύσιμο του Γενίτσαρου και την ίδια ημέρα, ώρα 10:30πμ., στο τηλεοπτικό κανάλι TV100 θα προβληθεί αφιέρωμα στο δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» από την εκπομπή «Ελληνική μουσική παράδοση», που επιμελείται ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Αβαγιανός.
Τέλος, αφιερώματα και καταχωρήσεις για τις εκδηλώσεις «Νάουσα-Αποκριά 2011» δημοσιεύονται σε έντυπα Μ.Μ.Ε. μεγάλης κυκλοφορίας ( «ΤΑ ΝΕΑ», «ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» κ.ά.), ενώ από την Τρίτη (22/2) ξεκίνησε η μετάδοση διαφημιστικών spot από το τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ3.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ : «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΕΡΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ;»

Με αφορμή την καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς κερασιών, καθώς και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας αγρότη που δημοσιεύθηκε, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Θα δεχόμουν την οποιοδήποτε άσκηση κριτικής για τυχόν λάθη ή παραλήψεις μου. Δεν θα δεχόμουν, όμως, την όποια προσπάθεια συκοφάντησής μου, όταν μάλιστα αυτή αγγίζει τα όρια της σκοπιμότητας.
Η πολιτική σταδιοδρομία και παρακαταθήκη του καθένα μας διαγράφεται από ότι αυτός αφήνει ως εγχείρημα ήθους και αξιοπρέπειας. Η δική μου μέχρι τώρα πορεία στην πολιτική σκιαγραφείται από τις συνεχείς παρεμβάσεις μου από το βήμα της Βουλής αλλά και από τους επίμονους εξωκοινοβουλευτικούς αγώνες μου και την ουσιαστική παρουσία μου στα προβλήματα των πολιτών.

Κυκλοφόρησε ο νέος "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ"


Στον νέο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» που κυκλοφορεί μπορείτε να ενημερωθείτε για τις κινητοποιήσεις για τα σχολεία της περιοχής μας. Όχι στη συγχώνευση – κατάργηση του Γυμνασίου Μαρίνας και Επισκοπής, ναι στη δημιουργία λυκείου στον Κοπανό. Κάλεσμα όλων των φορέων της Επισκοπής για πορεία διαμαρτυρίας την Δευτέρα, με συμβολική κατάληψη του δημαρχείου και της β’ βάθμιας. Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε για τη μεγάλη κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου, την Τετάρτη, με τη συμμετοχή άνω των χιλίων ατόμων, για το Δ.Σ. Νάουσας, ποιοι συμμετέχουν στις νέες δημοτικές επιχειρήσεις, δεν εξελέγη συμπαραστάτης του πολίτη, καθώς και για την υποβάθμιση των ταχυδρομείων Νάουσας και Κοπανού.
Ιστορική πρόκριση του Κεραυνού Επισκοπής, μεγάλες νίκες για Νάουσα και Λευκάδια. Πλούσιο φωτορεπορτάζ από όλες τις ομάδες της περιοχής μας.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ένα δωράκι από το Υφάδι


Και τη φετινή αποκριά, τα παιδιά από το “Υφάδι” μας περιμένουν στο μαγαζάκι τους (Βενιζέλου 7 στη “βόλτα”), όπου μπορούμε να βρούμε παραδοσιακούς πρόσωπους “μπούλας” και “νύφης” του τοπικού μας δρώμενου, βενετσιάνικες μάσκες, νεράιδες, μούσες και άλλα χειροτεχνήματα, που ετοίμασαν με ξεχωριστή καλαισθησία.
Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η κατασκευή του πρόσωπου γίνεται σύμφωνα με την τεχνική του λαϊκού μας ζωγράφου - αγιογράφου Απόστολου Χασιούρα, ο οποίος εθελοντικά εκπαίδευσε τα παιδιά στο πώς να φτιάχνουν τον πρόσωπο με αυθεντικά υλικά, σωστά χαρακτηριστικά, αναλογίες και χρώματα σε όλα τα στάδια της κατασκευής του. Παράλληλα, βοηθάει να τελειοποιούνται οι μικροί πρόσωποι που διατίθενται από το μαγαζάκι τους. Ο κ. Χασιούρας έχει καλούπι από το γνωστό παλιό κατασκευαστή Μήτρο Χαϊβάνο, που έζησε στην πόλη μας στις αρχές του 20ού αιώνα, από τον οποίο έμαθε την τεχνική ο πατέρας του Τάκης Χασιούρας. “Υφάδι” - Ένα δωράκι από το μαγαζάκι του
θα δώσει χαρά σε αγαπημένα σας πρόσωπα και παράλληλα θα βοηθήσει το σύλλογο να συνεχίσει τη λειτουργία του

Ξεκίνησε απογραφή οικοδομών και κτιρίων στο Δήμο Νάουσας. Η απογραφή του πληθυσμού θα γίνει 30 Μαρτίου - 13 Απριλίου 2011


Με την Απογραφή οικοδομών και κτηρίων ξεκίνησε το πρώτο στάδιο της Γενικής Απογραφής του πληθυσμού και των κατοίκων στο Δήμο Νάουσας. Εξειδικευμένα στελέχη και συνεργάτες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ΕΛ.ΣΤΑΤ., (20 στη Νάουσα, 6 στα Ανθέμια και 3 στην Ειρηνούπολη) προχωρούν αυτό το διάστημα στην απογραφή οικοδομών και κτηρίων, που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Νάουσας. Το δεύτερο στάδιο της Απογραφής, το οποίο θα αφορά τον πληθυσμό, θα διενεργηθεί το διάστημα από 30 Μαρτίου μέχρι 13 Απριλίου 2011. Τονίζεται ότι, τα στατιστικά στοιχεία και τα δεδομένα της απογραφής, η οποία όπως είναι γνωστό γίνεται κάθε δέκα χρόνια, είναι χρήσιμα (όπως ο πληθυσμός του Δήμου) και λαμβάνονται υπόψη ως κριτήριο επιλογής-αξιολόγησης κατά την υποβολή προτάσεων για έργα, στην κατανομή χρηματοδοτήσεων και στην υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων σε όλους τους τομείς. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται όλοι οι δημότες να συνεργαστούν με τα στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, βοηθώντας το έργο της Απογραφής. (Πληροφορίες: 23310 76710, 23310 63859 Βέροια).

Προγράμματα Επιμόρφωσης Εργοδοτών για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφάλειας στις επιχειρήσεις τους

Το Κ.Ε.Κ “Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (Κ.Α.ΕΛ.Ε.)” – Παράρτημα Αλεξάνδρειας, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ημαθίας, θα διοργανώσει, για την εκπαιδευτική περίοδο του Α΄ εξαμήνου 2011 , Επιμορφωτικά Προγράμματα με το παρακάτω θέμα:
 Προγράμματα Επιμόρφωσης Εργοδοτών για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφάλειας στις επιχειρήσεις τους, εφόσον αυτές υπάγονται στην Γ΄ κατηγορία σύμφωνα με το π.δ. 294/88 και απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του τεχνικού ασφαλείας. Ειδικότερα, για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στη Γ’ κατηγορία (χαμηλής επικινδυνότητας) και απασχολούν μέχρι 50 άτομα, καθήκοντα Τεχνικού Ασφάλειας μπορεί να ασκεί ο ίδιος ο εργοδότης, εφόσον επιμορφωθεί κατάλληλα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 13 του Ν. 1568/85 και 6 του Π.Δ. 17/96, χωρίς άλλη προϋπόθεση.
Στην Κατηγορία Γ’ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 294/88, ανήκουν επιχειρήσεις με οικονομική δραστηριότητα:
• Γεωργία,
• Κτηνοτροφία,
• Εμπόριο, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία, Επικοινωνίες, Μεταφορές, Αποθηκεύσεις,
• Τράπεζες και λοιπά οικονομικά ιδρύματα, Ασφάλειες, Διεκπεραιώσεις υποθέσεων,
• Ενοικιάσεις κινητών και ακινήτων και λοιπές υπηρεσίες εκτός από τις υπηρεσίες περισυλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας ακαθάρτων που υπάγονται στην Β’ Κατηγορία
• Διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας
Η διάρκεια του κάθε προγράμματος θα είναι 10 ώρες.
Για πληροφορίες-διευκρινίσεις και δηλώσεις συμμετοχής: Επιμελητήριο Ημαθίας, Κεντρικής 3 – Βέροια , ΤΗΛ: 23310-29774 , ΦΑΞ: 23310-25330 , E-MAIL: chamimat@otenet.gr

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης (23/2) ορίστηκαν οι νέες Διοικήσεις: του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας, της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Νάουσας Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α (πρώην Δ.Ε.Τ.Ν.), της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Τουριστική Ανάπτυξη Βερμίου (πρώην Δ.Ε.Τ.Α.Β.) και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Νάουσας (πρώην Κ.Ε.ΔΗ.Π.Ο.Ν.). Ο ορισμός των νέων Διοικήσεων έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»).
Ειδικότερα, τα νέα Διοικητικά Συμβούλια είναι:

Ιστορική νίκη. Ο Κεραυνός στον τελικό της ΕΠΣ Ημαθίας


Ιστορική νίκη απέναντι στον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων πέτυχε χθες ο Κεραυνός Επισκοπής με 1 - 0 και έτσι θ' αγωνιστεί στον τελικό της ΕΠΣ Ημαθίας με την Ένωση Απ. Παύλου στις 23 Μαρτίου που απέκλεισε την Αγκαθιά. Το μοναδικό γκολ για τους Επισκοπιώτες πέτυχε ο Βασίλης Σιδηρόπουλος. Περισσότερα στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ που κυκλοφορεί.

Εισβολή με χάλκινα στο συμβούλιο της Νάουσας


Εισβολή με παραδοσιακά χάλκινα έκανε αυθόρμητη παρέα λάτρης της ατμόσφαιρας του καρναβαλιού χθες Τετάρτη στο Δ.Σ. Νάουσας. Έτσι την ώρα που διεξαγόταν η συνεδρίαση ήχοι από τα χάλκινα πλημμύρισαν την αίθουσα θυμίζοντας σ’ όλους ότι η αποκριά είναι μια καλή ευκαιρία για ξεφάντωμα, ειδικά η αποκριά της Νάουσας ένα μοναδικό γεγονός.

Δεν επιτρέπεται να γίνουν μέλη Ανθεμιώτες και Ειρηνουπολίτες στον Α.Σ. Νάουσας


Με ενδιαφέρον παρουσιάστηκε η τοποθέτηση του Κων/νου Αινατζή αγρότη μέλους του Α.Σ. Νάουσας που επέκρινε την πρωτοβουλία του συν/σμού να τροποποιήσει το καταστατικό και να αποκλείσει Ανθεμιώτες και Ειρηνουπολίτες από το να γίνουν μέλη του. Μάλιστα ζήτησε από τους 12 συμβούλους των πρώην Δήμων Ανθεμίων και Ειρηνούπολης να τοποθετηθούν, δίχως όμως κανείς απ' αυτούς να πάρει τον λόγο

Αντιπαράθεση Ίλιας, Καραμπατζού για νοσοκομείο, πολεοδομία



Αιχμηρές δηλώσεις της Ίλιας Ιωσηφίδου για το ζήτημα της κινητοποίησης του νοσοκομείου αφήνοντας αιχμές στην οργάνωση του δήμου,όπως και για την πολεοδομία των πρώην Δήμων Ανθεμίων και Ειρηνούπολης που έχει προβλήματα λειτουργίας.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι για πρώτη φορά 3.000 κόσμου στο συλλαλητήριο για το νοσοκομείο, ενώ για την πολεοδομία την κατηγόρησε ότι εγκατάλειψε μια υπηρεσία (πολεοδομία) αφήνοντας 25 υποθέσεις ανέλεγκτες. Η Ίλια Ιωσηφίδου επανερχόμενη τόνισε ότι ο δήμος δεν ασχολήθηκε ούτε μια μέρα. Στην πρόταση της αντιδημάρχου Καρυδά να ζητήσει συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς η Ιωσηφίδου το αρνήθηκε

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Πάνω από χίλια άτομα στην διαμαρτυρία της Τετάρτης στη Νάουσα



Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας διοργάνωσε, με τη συμμετοχή του εμπορικού συλλόγου Νάουσας, μια μεγάλη κινητοποίηση, πάνω από χίλια άτομα και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ευρεία σύσκεψη στον Κοπανό για δημιουργία Λυκείου






Την ομόθυμη απόφαση όλων των εμπλεκομένων φορέων για την δημιουργία Λυκείου στον Κοπανό αποφάσισαν την Δευτέρα σε ευρεία σύσκεψη στο Γυμνάσιο Κοπανού ύστερα από πρωτοβουλία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κοπανού.
Αναλυτικά στο φύλλο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ που θα κυκλοφορήσει.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζει ακάθεκτος ο ΠΑΣ Λευκαδίων. Εκτός έδρας νίκη και για τη Νάουσα



Συνέχισε με θρίαμβο ο ΠΑΣ Λευκαδίων τις μεγάλες του εμφανίσεις και τη νίκη επί της Σειρήνας Γρεβενών με 4 - 1 σ' ένα ματς που έπιασε πολύ καλή απόδοση. Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά παράπονα από τα σφυρίγματα της διαιτησίας και την αποβολή του Ντίνου Έξαρχου. Σπουδαία νίκη στην έδρα του Κάστωρα πέτυχε και η Νάουσα με 1 - 2. Δείτε το ζωντανά το απευθείας γκολ με φάουλ του Μαντζιαρίδη και τις δηλώσεις του Γεν. Αρχηγού του ΠΑΣ Ηλία Ορδουλίδη




Κέρδισε μέσα στα Μονόσπιτα ο Άτλας Ζερβοχωρίου




Με 1 - 3 νίκησε ο Άτλας Ζερβοχωρίου μέσα στην Ελπίδα Μονοσπίτων.
Το α' ημίχρονο ήταν μέτριο ενώ στο δεύτερο μπήκαν όλα τα γκολ.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Επισκέψεις του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας

Την περασμένη Τρίτη οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας από το τμήμα Νάουσας και οι εκπαιδευτικοί τους πραγματοποίησαν προγραμματισμένες επισκέψεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Γνωριμία με τον πολιτισμό της πόλης» και περιλάμβαναν δυο πολιτιστικούς φορείς τις πόλης μας. Πρώτα, επισκέφθηκαν το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στο παραδοσιακό κτίριο Μπουτάρη και γνώρισαν την ιστορία της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοπαραγωγής στην περιοχή μας από τον 17o αιώνα ως σήμερα. Κατόπιν, στο Λαογραφικό Μουσείο Βλάχων, ο πρόεδρός του Συλλόγου, κ. Μπόλας, αναφέρθηκε στην ιστορία και εγκατάσταση των Βλάχων στην Νάουσα, και ξενάγησε τους εκπαιδευόμενους στο παραδοσιακό κτίριο που στεγάζει τα εκθέματα που αναβιώνουν την καθημερινή ζωή των Βλάχων.

Αντιδρά η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο επιστημονικός κόσμος για τον αποκλεισμό των αγροτών της περιοχής μας από επιδοτούμενο πρόγραμμα.


Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Φώτη Δημητριάδη, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Δημήτριο Χαμπίδη, του Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Ημαθίας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την κ. Πόπη Παπαοικονόμου και τον κ. Αντώνιο Τόπη και του Συλλόγου Μελετητών Γεωπόνων Β. Ελλάδος ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον κ. Αντώνιο Μέλιο, την κ. Παναγιώτα Μπρανιώτη, τον κ. Δημήτριο Μπέλο την κ. Μαρία Τσεσμετζή, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στο Γραφείο της Δημάρχου, η ευρεία σύσκεψη που προκάλεσε η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, για τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, σε σχέση με την προκήρυξη του επιδοτούμενου προγράμματος Μέτρο 121 για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων των αγροτών που ασχολούνται με τα οπωροκηπευτικά. Οι Γεωπόνοι και Γεωτεχνικοί ενημέρωσαν αναλυτικά τους δύο Δημάρχους για τα προβλήματα που δημιουργούνται μετά από την προκήρυξη του επιδοτούμενου προγράμματος ενισχύσεων του Μέτρου 121 «Εκσυγχρονισμός των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεως» του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και τις τυχόν συνέπειές του για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής και κατέληξαν στη σύνταξη του παρακάτω υπομνήματος το οποίο θα προωθηθεί στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Ημαθίας αλλά και των Δήμων της ευρύτερης περιοχής με στόχο την υπερψήφισή του και την άσκηση πίεσης προς την κεντρική εξουσία του Υπουργείου.

Πολύ σπουδαία νίκη για Επισκοπή




Μεγάλη νίκη τόσο από σπουδαιότητας όσο και από πλευράς ανύψωσης ηθικού πέτυχε ο Κεραυνός Επισκοπής που κέρδισε την Βεργίνα με 2 - 0.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κεραυνός ήταν καταιγιστικός και κατάφερε να πάρει την πολύ σπουδαία νίκη ενώ έχασε και πληθώρα ευκαιριών για να αυξήσει το υπέρ του σκορ.

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕ Χαρίεσσας



Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕ Χαρίεσσας και στο ματς με τα Καβάσιλα κατάφερρε να πάρει 3 πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφόρησε ο νέος "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ"


Στο νέο φύλλο του «Παρατηρητή» μπορείτε να ενημερωθείτε για τις συνελεύσεις, συσκέψεις, επιστολές και την έντονη ανησυχία για τα σχολεία. Λαϊκή συνέλευση στην Επισκοπή και ευρεία σύσκεψη στον Κοπανό τη Δευτέρα Επίσης γιορτή ροδακίνου ετοιμάζει ο δήμος Νάουσας, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τη συντήρηση ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Μίεζας. Πλούσιο φωτορεπορτάζ για την αθλητική κίνηση των ομάδων της περιοχής μας, με τις μεγάλες νίκες των Λευκαδίων και της Νάουσας.

Σύσκεψη για να μην κλείσει το Γυμνάσιο Μαρίνας






Σύσκεψη έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Γυμνάσιο Μαρίνας με στόχο να αποτραπεί το ενδεχόμενο κλεισίματος του Γυμνασίου, παρουσία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Σχολικής Επιτροπής, του Δημάρχου Τάσου Καραμπατζού, δημ. συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η βασιλόπιτα του ΚΑΠΗ Ειρηνούπολης



Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ειρηνούπολης πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του ΚΑΠΗ, παρουσία Δημάρχου Νάουσας, αντιδημάρχων, δημοτικών - τοπικών συμβούλων και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η πίτα του ΓΑΣ Κοπανού


Στο κατάστημα "φαστ - φουντ" του Προέδρου του ΓΑΣ Κοπανού Λάμπρου Καραγιάννη έγινε η κοπή της πίτας της ομάδος παρουσία του περ. συμβούλου Κώστα Καλαϊτζίδη, του προέδρου της ΕΠΣΗ Γιώργου Καραμελίδη των παραγόντων της ΕΠΣΗ Παναγιώτη Σεμερτζίδη και Ηλία Ορδουλίδη, ενώ το τυχερό φλουρί κέρδισε ο Θανάση Δάιος.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΠΗΓΑΔΙΑ»


ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ
Την Κυριακή 13/02, στο ξενοδοχείο «Πηγάδια» έγινε η κοπή της βασιλόπιτας της ΔΕΤΑΒ, παρουσία του Δημάρχου κ. Καραμπατζού, του προέδρου κ Παππά Χρήστου και μελών της διοίκησης, των εργαζομένων καθώς και συνεργατών του Χ.Κ. Από τους συνεργάτες τυχερός ήταν ο κ. Λίππας Παναγιώτης με τα μηχανάκια χιονιού και από τους εργαζόμενους η κ. Χατζηιωαννίδου Αν. από το ξενοδοχειακό τμήμα και ο κ. Θανασούλης Θ. από το χιονοδρομικό, οι οποίοι κέρδισαν δώρα προσφορά των καταστημάτων σκι των Μάντσιου Κοσμά και Λεφούση Χριστίνας.

ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΟ “SKI & SALSA” ΚΑΙ ΤΟ ROCK RADIO ΣΤΑ «3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, φίλοι του σκι και χορευτές του “SKI & SALSA” από όλη την Ελλάδα θα συνδυάσουν το 3ήμερο χορού στη Νάουσα με πάρτυ και επίδειξη χορού στα «Πηγάδια». Την Κυριακή 20 /02 οι παραγωγοί και οι φίλοι του γνωστού νεανικού ραδιοφωνικού σταθμού ROCK RADIO 104.7 ανεβαίνουν στο Χ.Κ. για μια μουσική εκδήλωση στο ξύλινο σαλέ ( lift bar ) με οδηγό στη μουσική το γνωστό dj Ανδρέα Νικάκη.

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΑ «ΠΗΓΑΔΙΑ» !

Η διοίκηση του Χ.Κ., σε μια προσπάθεια μείωσης των εξόδων μεταφοράς καθιερώνει τον γνωστό θεσμό στο εξωτερικό ως “car pouling. Με τον τρόπο αυτό, οι φίλοι του Χ.Κ. μπορούν να μοιράζονται τα έξοδα μετακίνησης με ΙΧ μαζί με άλλους επιβάτες που έχουν προορισμό τα «Πηγάδια». Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν ενημερώνονται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες από το forum του www.snowreport.gr και το group 3-5 πηγάδια του facebook.

Επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας, και των παραρτημάτων του της Βέροιας και Αλεξάνδρειας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις

. Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού και Επιστημονικού Γραμματισμού και περιελάμβανε σχετικές με το Γραμματισμό δραστηριότητες.
Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις σε συνεργασία με την Parallaxi μέσα από τη δράση της «Η Θεσσαλονίκη αλλιώς» οργάνωσαν τη δράση «Μια βραδιά στο μέλλον». Οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν στο Πλανητάριο την ταινία «Στα όρια του Σύμπαντος» και ένα εντυπωσιακό εικονικό «Ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο» από τον καθηγητή Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του ΑΠΘ, Γιάννη Σειραδάκη. Επίσης, επισκέφτηκαν στο Μουσείο Τεχνολογίας εκθέσεις αφιερωμένες στην Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία και στο Αυτοκίνητο. Οι εκπαιδευόμενοι ενθουσιασμένοι μετά την προβολή της ταινίας είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να σχολιάσουν το περιεχόμενό της απολαμβάνοντας τον καφέ τους στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.
Την εκδρομή οργάνωσαν η Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. κα Μαρούλα Χατζηευαγγέλου και η καθηγήτρια του Περιβαλλοντικού Γραμματισμού κα Στυλιανή Καρύδα.

Ενημέρωση για τις αποκρατικοποιήσεις ζήτησε ο Θαν. Γικόνογλου μαζί με τρεις άλλους βουλευτές από τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Επιστολή με την οποία ζητά μαζί με τρεις ακόμα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όλοι μέλη του ΚΤΕ (Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας) , υπέγραψε ο βουλευτής Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου με αίτημα προς τον Γραμματέα του ΚΤΕ κ. Α. Μακρυπίδη και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ κ. Βασ. Εξαρχο.
Με την επιστολή τους οι τέσσερις βουλευτές ζητούν να έρθει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε ειδική συνεδρίαση του ΚΤΕ για να τους ενημερώσει για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές κκ. Ι. Αμοιρίδης, Μιχ. Κατρίνης, Οδ. Κωνσταντικόπουλος και Αθ. Γικόνογλου.
Ο κ. Γικόνογλου διευκρινίζει ότι με την επιστολή αυτή οι τέσσερις βουλευτές ζητούν ενημέρωση για το επικαιροποιημένο σχέδιο και εκτιμά ότι η δήλωση του Πρωθυπουργού να φέρει νομοσχέδιο ώστε η ελληνική γη να μην μεταβιβάζεται ή να πωλείται, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και δίνει απάντηση στην κινδυνολογία και τον μηδενισμό που κυριάρχησαν με αφορμή τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Τρόικας.

Ευρεία σύσκεψη την Δευτέρα στον Κοπανό

Συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων Κοπανού και Επισκοπής είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Καλαϊτζίδη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το σενάριο συνένωσης των δύο σχολείων, πράγμα που ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα και βρίσκει αντίθετους τους δύο Συλλόγους. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης συμφώνησε με τις ανησυχίες των γονέων, σημείωσε ότι η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και τόνισε ότι μοναδικό κριτήριο των αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να είναι το συμφέρον των μαθητών. Τελικά αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα σε ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα 21/2, στη 1μμ, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κοπανού, με την παρουσία των Βουλευτών του Νομού, του Δημάρχου Νάουσας, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ως πότε θα κρίβουν την λίστα

Οταν ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έλεγε ότι τα λεφτά υπάρχουν, κάτι περισσότερο ήξερε από εμάς τους κοινούς θνητούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα Σπίγκελ, οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό είναι 600 δισ. ευρώ. Ναι, καλά διάβασες! Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε 320 ονόματα φοροφυγάδων, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,8 εκατ. ευρώ. Στην κατοχή τους έχουν ακίνητα, των οποίων η αξία ανέρχεται στα 280 εκατ. ευρώ.
Και το ερώτημα που προκύπτει; Γιατί η Γερμανία και η Γαλλία μπόρεσαν και πήραν από την Ελβετία την λίστα με αυτούς που έχουν καταθέσεις στις τράπεζες; Προφανώς η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό το απλό!
Δεν πρέπει όλοι αυτοί που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό να δικαιολογήσουν πόθεν βρέθηκαν αυτά τα χρήματα; Και βέβαια, ακολούθως, όποιο ποσό δεν θα δικαιολογείται να κατάσχεται. Ως πότε τα μόνιμα υποζύγια του κρατικού προϋπολογισμού θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι; Και ως πότε θα φωνασκούν από τηλεοράσεως τα γνωστά
τρωκτικά και τα φερέφωνά τους;
Αστέριος Σιλιγκούνας

Επίσημη έναρξη την Τσικνοπέμπτη για την Αποκριά της Νάουσας


Με Αποκριάτικο γλέντι, παραδοσιακούς χορούς και πολλές εκπλήξεις θα ανοίξει το βράδυ της Τσικνοπέμπτης (24/2) η αυλαία των εκδηλώσεων «Νάουσα-Αποκριά 2011», τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας και η Κ.Ε. ΔΗ.Π.Ο.Ν με τη συμμετοχή Λαογραφικών-Πολιτιστικών Συλλόγων και Καρναβαλικών ομάδων. Η παράδοση και η σάτιρα με επίκεντρο το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες», θα είναι τα κύρια στοιχεία των εφετινών εκδηλώσεων, που θα κορυφωθούν το τριήμερο της Αποκριάς. Πάνω από 40 εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλο το διευρυμένο Δήμο Νάουσας και διοργανώνονται από Λαογραφικούς-Πολιτιστικούς Συλλόγους, το Σύλλογο Φίλων του Καρναβαλιού, τη Σατιρική «Ομάδα Ανταρτών», Σχολεία, επαγγελματίες, κέντρα διασκέδασης και γειτονιές της πόλης, και οι οποίες αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των δημοτών αλλά, και χιλιάδων επισκεπτών που προβλέπεται να έρθουν στη Νάουσα την περίοδο της Αποκριάς.
Μεγάλος Χορηγός των εκδηλώσεων «Νάουσα-Αποκριά 2011» είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών Cyta, θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου. Χορηγός η εταιρεία Pfizer Hellas και υποστηρικτές οι επιχειρήσεις: Δ.Ε.Τ. Νάουσας, Μπουτάρης Οινοποιητική, Βαένι Νάουσα, Κωσταβάρας, Body Control

Ερώτηση Σιδηρόπουλου για την κατάργηση δρομολογίων του ΟΣΕ

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ημαθίας στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την κατάργηση δρομολογίων του ΟΣΕ. Στην ερώτηση του ο βουλευτής αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ,
Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, καταργήθηκαν ή μειωθήκανε σημαντικά πολλά δρομολόγια στο περιφερειακό δίκτυο, με αποτέλεσμα την δυσκολία μετακίνησης πολλών επιβατών.
Ένα από τα δρομολόγια που σταμάτησε να πραγματοποιείται ήταν και εκείνο που ξεκινούσε από Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό τη Φλώρινα. Η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αποκόψει σιδηροδρομικά όλη την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας με τον ακριτικό Νομό, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στη μετακίνηση των κατοίκων. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των φοιτητών και των γονέων που μετακινούνταν με το δρομολόγιο αυτό, τόσο από το Νομό Θεσσαλονίκης, όσο και από τους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας, με συνέπεια να διαμαρτύρονται για την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά το πρόγραμμα «ΤΡΑΙΝΟΣΚΙ», μια σιδηροδρομική γραμμή από τη Θεσσαλονίκη για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμάκτσαλαν με καθημερινά δρομολόγια. Αποτελεί, πράγματι, ένα σημαντικό έργο που οδηγεί αναμφισβήτητα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Με τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, θα έπρεπε να υπάρξει ειδική μέριμνα και για άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και των παραρτημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που λειτουργούν στην πόλη της Φλώρινας για να διασφαλίζεται η μετακίνησή τους.
Οι επιπτώσεις, λοιπόν, από την απόφαση διακοπής της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη - Φλώρινα είναι δυσμενείς για την οικονομία αλλά και τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής. Οι κάτοικοι έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο μέσο μεταφοράς και επικοινωνίας όλων των περιοχών που να παρέχει φθηνή και ασφαλή συγκοινωνία. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν βασικό αγαθό που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη ειδικά των ακριτικών περιοχών και είναι ανάγκη να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή και υπευθυνότητα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να παρέμβει προκειμένου λειτουργήσει και πάλι η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Φλώρινας και να αποκατασταθεί η μετακίνηση του επιβατικού κοινού;

Γερμανοί ιερείς επισκέφτηκαν την Ημαθία


Συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς οι συμμετοχές της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στις εκθέσεις θρησκευτικού τουρισμού της Γερμανίας, με την πρόσφατη επίσκεψη Γερμανών ιερέων στην Ημαθία. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια η Ημαθίας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού στο Messe Mainz της Γερμανίας (Φρανκφούρτη), μια καθαρά επαγγελματική και εξειδικευμένη έκθεση στη διάρκεια της οποίας οι καθολικές οργανώσεις της χώρας ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των μελλοντικών ταξιδιών τους. Τα μέλη της γερμανικής αποστολής ιερέων, λάτρεις της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού, ξεναγήθηκαν στην περιοχή μας (Βήμα Αποστόλου Παύλου, Παναγία Σουμελά, Βεργίνα, Βέροια κ.α.), γνώρισαν από κοντά τις φυσικές ομορφιές του τόπου, τους πολιτιστικούς χώρους, τα ιστορικά μνημεία και γοητεύτηκαν τόσο απ’ την Ημαθία όσο και απ’ τη φιλοξενία των ανθρώπων της. Την τελευταία μέρα της παραμονής τους τούς υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, κάνοντάς τους μια σύντομη περιγραφή της Ημαθίας, της ιστορικής και πολιτισμικής της διαδρομής, αλλά και παραγωγικής της δυναμικής. Παρόντες ήταν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Καλαϊτζίδης και Γεωργία Μπατσαρά.

Η πίτα του ΒΑΕΝΙ


Την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο οινοποιητικός συνεταιρισμός VAENI, σε γνωστή ταβέρνα του Κοπανού.
Στην εκδήλωση ( η οποία σημειωτέον ήταν χορηγία προμηθευτή του VAENI ) παρευρέθηκε το σύνολο των εργαζομένων του συνεταιρισμού και η διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Φουντούλη.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος έκανε έναν απολογισμό του προηγούμενου έτους και δήλωσε πως για να ξεπεραστεί η κρίση και να βγει αλώβητος ο Συνεταιρισμός θα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία, σκληρή δουλειά και ομαδικό πνεύμα. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση πως οι συντονισμένες ενέργειες για το άνοιγμα νέων αγορών και οι αυξήσεις πωλήσεων στο εξωτερικό είναι μονόδρομος για κάθε εταιρεία.
Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά στην παρουσία του Α.Α.Ο.Σ. ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ σε Ρωσία και Αμερική μέσω του προγράμματος προώθησης της ποικιλίας του Ξινόμαυρου σε Τρίτες Χώρες αλλά και σε πολλές ακόμη ευρωπαικές χώρες και δήλωσε πως υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα από τις εν λόγω αγορές. Ευχήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους ούτως ώστε το ΒΑΕΝΙ να συνεχίσει να παράγει ποιοτικά κρασιά, ικανά να εκπροσωπούν επάξια την Νάουσα στο εξωτερικό.
Για την ιστορία, το φλουρί της βασιλόπιτας « έπεσε » στο τμήμα παραγωγής και συγκεκριμένα στον κ. Παύλο Τσαπακίδη, ο οποίος έλαβε ως δώρο μια χρυσή λίρα.

Η πίτα του Ολυμπιακού Νάουσας


Την Παρασκευή 4-2-2011 μέσα σε ένα ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Ολυμπιακού Νάουσας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του, στην περιοχή του Κούκου στη Νάουσα. Σύσσωμο το Δ.Σ. καλωσόρισε τους αθλητές, προπονητές, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.Στην ομιλία του ο πρόεδρος κ. Δάιος Αστέριος τόνισε την προσπάθεια της Διοίκησης στον τομέα της οργάνωσης του Συλλόγου και την δημιουργία τμημάτων υποδομών.
Η παιδική ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Ένωσης Ημαθίας. Τα παιδιά αυτής ομάδας θα προωθηθούν και θα πλαισιώσουν την ανδρική ομάδα του Συλλόγου.
Το καλοκαίρι πρωταρχικός στόχος τέθηκε η δημιουργία μίας ομάδας που να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και μέσα από τη δημιουργία καλού και οικογενειακού κλίματος, να αγωνίζεται ο ένας για όλους και όλοι για τον ένα, να υπάρχει το εμείς και όχι το εγώ. Αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε με αποτέλεσμα η ομάδα να βρίσκετε μέσα στις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην άνοδο στην Α1 κατηγορία. Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας στην οποία τυχεροί ήταν οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου ενώ το φλουρί από την πλευρά των ποδοσφαιριστών έπεσε στον Χρήστο Αθανασιάδη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ Καταναλώνουμε ότι παράγουμε

Στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Ημαθίας συναντήθηκαν την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 φορείς του Νομού, μετά από πρόσκληση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική δημιουργίας Παραρτήματος του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε».
Σκοπός του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι να καλέσει όλους τους Έλληνες να μετάσχουν στον αγώνα για να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία, να σταματήσει το κλείσιμο των καταστημάτων, να στηριχθούν ο εσωτερικός τουρισμός, οι αγρότες, οι Έλληνες Παραγωγοί, η ελληνική οικονομία. Για την επιτυχία του σκοπού θα πρέπει να γίνει πράξη το σύνθημα που προβάλλει το ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ντύνομαι ελληνικά
Τρώω ελληνικά
Κάνω τουρισμό ελληνικά
Στη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις για πρωτοβουλίες και δράσεις του Παραρτήματος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ μέσα στο νομό και αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Κατόπιν πρότασης του Επιμελητηρίου Ημαθίας, να παρθούν αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των εμπλεκομένων φορέων και ειδικά για τους Δήμους αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, με τις οποίες θα επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους στο Παράρτημα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για στήριξη των τοπικών και των ελληνικών προϊόντων.
2. Να συγκροτηθεί Προσωρινή Επιτροπή του Παραρτήματος, στην οποία θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι από το Επιμελητήριο, τους Δήμους του Νομού, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Επιμελητήριο Ημαθίας ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Βαφειάδης Αθανάσιος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Τρανίδης Μιχαήλ, το Επίτιμο Μέλος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Γιανναβαρτζής Σταύρος, από το Δήμο Βέροιας ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος, από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας ο Πρόεδρος κ. Κοντογουλίδης Αναστάσιος, από τον Εμπορικό Σύλλογο Νάουσας ο Πρόεδρος κ. Κάλλης Άγγελος, από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Βέροιας ο Πρόεδρος κ. Ζιώγας Θωμάς, από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Νάουσας ο Πρόεδρος κ. Μίγκος Αναστάσιος και ο Ταμίας κ. Ζήμνας Θωμάς.

Έκθεση Βενετσιάνικης μάσκας


Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Κ.Ε.ΔΗ.Π.Ο.Ν. διοργανώνουν για όγδοη συνεχόμενη χρονιά από τα άτομα με αναπηρίες έκθεση βενετσιάνικης μάσκας. Μάσκες πολύχρωμες σε πλούσια ποικιλία σχεδίων, εξολοκλήρου κατασκευασμένες από τα παιδιά. Η έκθεση θα λειτουργήσει στο χώρο του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Κατσουλάκη 1 (έναντι του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου) από την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου ως την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου, ώρες λειτουργίας 9:00 π.μ με 13:00 μ.μ.

«Βιο-λογικές κουβέντες» Δυσανεξία στη Λακτόζη


Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που παρουσιάζουν δυσανεξία στην λακτόζη του γάλακτος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταναλώσουν το τόσο απαραίτητο για τον οργανισμό γάλα. Η δυσανεξία στη λακτόζη οφείλεται στο ότι σε μερικούς ανθρώπους απουσιάζει από το έντερο το ένζυμο λακτάση. Η λακτάση διασπά τη λακτόζη που είναι υδατάνθρακας που υπάρχει φυσιολογικά στο γάλα. Οι δυσκολίες πέψης της λακτόζης λόγω απουσίας στο έντερο της λακτάσης, προκαλούν φούσκωμα στην κοιλιά, πόνο στο στομάχι, διάρροια και αυξημένη παραγωγή αερίων από το έντερο. Υπολογίζεται ότι 6% του γενικού παιδικού πληθυσμού πάσχει από δυσανεξία στη λακτόζη. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με την κατανάλωση γάλακτος απαλλαγμένου από λακτόζη που διατίθεται σήμερα από βιολογικά καταστήματα και υγιεινής διατροφής . Επίσης το γιαούρτι και τα τυριά δεν προκαλούν το ίδιο πρόβλημα δυσανεξίας όπως το γάλα διότι είναι φτωχά σε λακτόζη. Τα άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα καταναλώνοντας γάλα με διασπασμένη λακτόζη ή σχεδόν χωρίς λακτόζη. Έτσι επωφελούνται πλήρως από όλα τα πλεονεκτήματα για την υγεία που προσφέρει το γάλα. Επίσης, υπάρχουν στο εμπόριο πολλά υποκατάστατα του γάλακτος και αυτά είναι τα φυτικά γάλατα-ροφήματα:
Γάλα σόγιας: Είναι διατροφικά κοντά στο αγελαδινό γάλα. Περιέχει περίπου την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης (3,5%), όπως το αγελαδινό γάλα, 2% λιπαρά, υδατάνθρακες, νάτριο, σίδηρο, ριβοφλαβίνη, ασβέστιο, φυτικές ίνες. Στερείται καζεΐνης και είναι μια καλή πηγή λεκιθίνης και βιταμίνης Ε. Επίσης περιέχει ισοφλαβόνες, οι οποίες βοηθούν στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου, καρδιοπάθειες, η οστεοπόρωση, κλπ. Το γάλα σόγιας είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη. Καθώς δεν περιέχει γαλακτόζη, μπορεί να αντικαταστήσει με ασφάλεια το μητρικό γάλα σε βρέφη με δυσανεξία στη λακτόζη. Η παρουσία φυτο-οιστρογόνων είναι αυτή που κάνει ορισμένους γιατρούς να το συνιστούν στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Βοηθά στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και στην προώθηση της υγείας των ματιών. Εκτός από φυσικό γάλα σόγιας, θα το βρείτε και σε διάφορες γεύσεις όπως βανίλια, κακάο, φράουλα, όπως επίσης και εμπλουτισμένο με επιπλέον ασβέστιο, Ω3 και ισοφλαβόνες. Γάλα αμυγδάλου: Περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπος 2,2%. Δεν περιέχει λακτόζη, χοληστερόλη, γλουτένη, και ζάχαρη. Είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες και ακόρεστα λιπαρά οξέα. Το γάλα αμυγδάλου δεν περιέχει πρόσθετο αλάτι ή ζάχαρη και είναι το ιδανικό υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος. Έχει πολύ ωραία γεύση και θα το βρείτε είτε φυσικό είτε με σιρόπι αγαύης. Γάλα βρώμης: Περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και 1,3% λιπαρά, ενώ αντίθετα, δεν περιέχει λακτόζη και χοληστερόλη. Έχει υπέροχη γεύση και θα το βρείτε φυσικό και με γεύσεις βανίλια και σοκολάτα.
Γάλα ρυζιού: Το γάλα ρυζιού δεν περιέχει χοληστερόλη και λακτόζη, ενώ ενδείκνυται για τα άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη και είναι αλλεργικοί στη σόγια. Περιέχει ελάχιστες πρωτεΐνες, αλλά συνιστάται σε όσους αθλούνται, διότι είναι πλούσιο σε αργά σάκχαρα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Είναι ιδιαίτερο εύπεπτο και ελαφρύ, ενώ το προτιμούν ιδιαίτερα άτομα με προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Όσοι προτιμάτε το γάλα αυτό, να επιλέγετε αυτό που αναγράφει «εμπλουτισμένο με ασβέστιο». Κι αυτό επίσης διατίθεται σε γεύσεις φυσικό, σοκολάτας, βανίλιας και αμυγδάλου, και εμπλουτισμένο με ασβέστιο. Φυτικά γάλατα μπορείτε να τα βρείτε και σε σκόνη, σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων: σόγιας, αμυγδάλου, φουντουκιού, σουσαμιού, κάστανου, καρυδόψιχας, καρύδας και κινόα.
Παναγιώτου Ελένη
τεχνολόγος γεωπόνος.
* Βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα Στουγιαννάκη 8 (στον δρόμο του ΟΤΕ), Τηλ.23320 23932 κιν. 693 4141 800, Παναγιώτου Ελένη Τ. Γεωπόνος

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Νίκησε την Ακαδημία Βέροιας η Ακαδημία Νάουσας


Φτάνοντας σε μια πολύ καλή εμφάνιση και νίκη επί ενός πολύ δύσκολου αντιπάλου έφθασε η Ακαδημία Νάουσας κερδίζοντας με 1 - 0 την Ακαδημία Βέροιας.

Κοπή πίτα του παιδικού του ΦΑΣ Νάουσα





Μέσα σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα το παιδικό τμήμα του ΦΑΣ Νάουσα έκοψε την πίτα του την προηγούμενη Πέμπτη

Πολύ καλή εμφάνιση και νίκη για τον Ολυμπιακό




Με πολύ καλή εμφάνιση και νίκη συνέχισε ο Ολυμπιακός Νάουσας την καταπληκτική του φετινή πορεία και παραμένει στην δεύτερη θέση της Α2 του β' ομίλου κατηγορίας.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε αυτή τη φορά την Δόξα Νάουσας στο τοπικό ντέρμπυ με 3 - 0. Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ που κυκλοφορεί...

Συνέχισε με νίκη ο Αχιλλέας Νάουσας




Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του ο Αχιλλέας Νάουσας αυτή τη φορά στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου όπου επικράτησε με 3 - 0 του ΓΑΣ Ροδοχωρίου

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη βασιλόπιτα των Φίλων Καρναβαλιού Νάουσας







Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με την παρουσία του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου φίλων Καρναβαλιού Νάουσας με την Πρόεδρο κ. Καράμπελα να δίνει το στίγμα των εκδηλώσεων αυτής της χρονιάς. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο σύλλογος κατευθύνθηκε με τα μέλη του στην κεντρική πλατεία της Νάουσας συνοδεία μουσικής.

Μεγάλη ανατροπή και νίκη για τη Νάουσα. Φοβερή νίκη του ΠΑΣ Λευκαδίων





Ανεπανάληπτη θα μείνει για τους ποδοσφαιρόφιλους της περιοχής μας και του διευρυμένου δήμου Νάουσας αυτή η αγωνιστική του 3 ομίλου της Δ' ΕΘνικής. Η Νάουσα πέτυχε μια πολύ σπουδαία ανατροπή και 0 - 1 που έχανε έφτασε στο 2 - 1 επί του Βατερού που βρισκόταν μέχρι πρόσφατα στην 3η θέση, ενώ ο ΠΑΣ Λευκαδίων πέτυχε μια εκπληκτική νίκη επί του Βατανιακού που είναι πρωτοπόρος στον βαθμολογικό πίνακα. Τα συνδυασμένα αποτελέσματα δίνουν άλλο ενδιαφέρον στην κορυφή της κατηγορίας που έφεραν τη Νάουσα σε απόσταση αναπνοής δηλαδή 2 πόντων από τον πρωτοπόρο.


Δείτε αναλυτικά το ματς και τα 3 γκολ δια χειρός του συνεργάτη μας Γιώργου Πολύζου



3 - 3 με την ΑΕΠ ήρθε ο Άτλας Ζερβοχωρίου



Ένα πανέμορφο και ανοιχτό παιχνίδι δίχως σκοπιμότητες έγινε στο γήπεδο του Ζερβοχωρίου με τον γηπεδούχο Άτλα και την ΑΕΠ Βέροιας να αναδεικνύονται ισόπαλες με 3 - 3

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Νίκη στο τοπικό ντέρμπυ για την Επισκοπή





Με 3 - 1 κέρδισε ο Κεραυνός Επισκοπής την ΑΕ Χαρίεσσας σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο κυρίως για τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι τα είχε όλα αποβολές, εντάσεις, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 500 φίλοι των δύο ομάδων αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Έμεινε στο "Χ" ο Κοπανός





Στο "Χ" έμεινε ο ΓΑΣ Κοπανού στην έδρα του με αντίπαλο μία από τις καλύτερες ομάδες τον Μ. Αλέξαδνρο Τρικάλων. Η ομάδα του Τόλη Τσόπτση έπαιξε καλά κατά διαστήματα ενώ και οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν ένα πολύ καλά οργανωμένο σύνολο

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Πολλαπλά χρήσιμη η ανοικτή εκδήλωση για τα αγροτικά θέματα του Νομού που διοργάνωσε η Δήμαρχος Βέροιας



Η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, έπειτα από την εποικοδομητική ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα τα αγροτικά προβλήματα του Νομού μας, με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη και τη συμμετοχή του συνόλου των αγροτικών φορέων και των συναφών επιχειρήσεων του Νομού, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στην συζήτηση, στην οποία κατά κοινή ομολογία έγινε ουσιαστικός διάλογος. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει σε αυτούς που έφεραν δείγματα των προϊόντων τους, ώστε να γίνει μια συντονισμένη παρουσίαση των τοπικών προϊόντων στον κ.Υπουργό. Τα προϊόντα αυτά έφεραν :
• Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βέροιας.
• Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νάουσας.
• Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επισκοπής.
• Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός VENUS της Βέροιας.
• Η ΑΛΜΕ από την Κουλούρα της Βέροιας.
• Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μέσσης της Βέροιας.
• Η οινοποιεία ΚΕΛΕΣΙΔΗ από τη Νάουσα.
• Η Φρουτεμπορική.
• Ο Σύλλογος Αιγοπροβατοτρόφων Ν. Ημαθίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω συνεταιρισμοί και επιχειρήσεις μετά το πέρας της εκδήλωσης, προσέφεραν τα προϊόντα τους στη διοργάνωση. Τα προϊόντα αυτά τελικά δόθηκαν σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Κυκλοφόρησε ο νέος "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ"




Στην πρόταση που υποβλήθηκε για χρηματοδότηση του αποχετευτικού των διαμερισμάτων Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, αλλά και στη νέα αναστάτωση από εγκύκλιο για συγχωνεύσεις - καταργήσεις Γυμνασίων στον διευρυμένο δήμο Νάουσας αναφέρεται το νέο φύλλο του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ». Επίσης υπάρχει εκτενής αναφορά στην επιτυχημένη κινητοποίηση του Δήμου Νάουσας για το νοσοκομείο, τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Σκανδαλίδη στους μηλοπαραγωγούς του Ροδοχωρίου, αλλά και στο τραγικό δυστύχημα στην Ροδίνα Αγγελοχωρίου. Όλα αυτά μαζί με πλούσια ρεπορτάζ, με σχόλια και φωτογραφίες 6 σελίδων από την αθλητική κίνηση της εβδομάδας.

Disco Party “ +/- 65 ” Το Σαββατόβραδο, 19 Φεβρουαρίου στο «Κιόσκι».

Ένα ξεχωριστό Disco Party ετοιμάζουν οι « +/- 65 » (απόφοιτοι 1982-1983 και οι φίλοι τους) το Σαββατόβραδο 19 Φεβρουαρίου στο «Κιόσκι».
Το «μενού» της διασκέδασης προβλέπεται πλούσιο. Ατμόσφαιρα από τη χρυσή εποχή των Discothèque, με αειθαλή τραγούδια Disco, Pop, Rock, Rock e Roll των δεκαετιών ’60, ’70, ‘80 διαλεγμένα «ένα προς ένα» από γνωστούς Disk Jockey. Πολύχρωμα φωτορυθμικά, εφε και ακτίνες Disco-μπάλας στην πίστα που θα γίνει σημείο συνάντησης της νοσταλγίας, της χαράς και του ξεφαντώματος με χορευτικές επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε, σε μια βραδιά που υπόσχεται πολλή χορό και πολλές- πολλές εκπλήξεις !
«Διαγωνισμός χορού Disco»
Οι «+/- 65», πιστοί στην παράδοση των πάρτι της εφηβείας τους θα διοργανώσουν «διαγωνισμό χορού disco» για ζευγάρια, παρέες και σόλο, με έπαθλα και δώρα (Πληροφορίες: Κατερίνα Νίκου τηλ. 2332021812, 6944550932).
Είσοδος: 7€ με ποτό. Τα έσοδα της εκδήλωσης, η οποία διοργανώνεται με την υποστήριξη της Δ.Ε.Τ.Ν. και της Κ.Ε.ΔΗ.Π.Ο.Ν., θα δοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Ραντεβού, λοιπόν, το Σαββατόβραδο (19/2) και ώρα 22:00 στο «Κιόσκι». Πληροφορίες-Κρατήσεις στα τηλ.: 6947930369, 6972254234, 6974077834
Χορηγοί του Disco Party “+/- 65”:
“PHLIPPOSSound- Φιλ.Πηδάσης”, “ORIGINAL PRINT- Β.Ράλλη-Φ.Ήλκος”, “BODY CONTROL- Κ.Νίκου”, “ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ- Κατάστημα Αντ. Νίκου”, “ΦΩΤΟ -Θ.Πατρώνας”

Η πίτα του ΒΑΕΝΙ


Την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο οινοποιητικός συνεταιρισμός VAENI, σε γνωστή ταβέρνα του Κοπανού.
Στην εκδήλωση ( η οποία σημειωτέον ήταν χορηγία προμηθευτή του VAENI ) παρευρέθηκε το σύνολο των εργαζομένων του συνεταιρισμού και η διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Φουντούλη.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος έκανε έναν απολογισμό του προηγούμενου έτους και δήλωσε πως για να ξεπεραστεί η κρίση και να βγει αλώβητος ο Συνεταιρισμός θα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία, σκληρή δουλειά και ομαδικό πνεύμα. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση πως οι συντονισμένες ενέργειες για το άνοιγμα νέων αγορών και οι αυξήσεις πωλήσεων στο εξωτερικό είναι μονόδρομος για κάθε εταιρεία.
Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά στην παρουσία του Α.Α.Ο.Σ. ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ σε Ρωσία και Αμερική μέσω του προγράμματος προώθησης της ποικιλίας του Ξινόμαυρου σε Τρίτες Χώρες αλλά και σε πολλές ακόμη ευρωπαικές χώρες και δήλωσε πως υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα από τις εν λόγω αγορές. Ευχήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους ούτως ώστε το ΒΑΕΝΙ να συνεχίσει να παράγει ποιοτικά κρασιά, ικανά να εκπροσωπούν επάξια την Νάουσα στο εξωτερικό.
Για την ιστορία, το φλουρί της βασιλόπιτας « έπεσε » στο τμήμα παραγωγής και συγκεκριμένα στον κ. Παύλο Τσαπακίδη, ο οποίος έλαβε ως δώρο μια χρυσή λίρα.

Το νέο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Νάουσας

Μετά από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το Εργατ/κό μας Κέντρο στις 6 Φεβρουαρίου 2011 , η νεοεκλεγείσα διοίκηση συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :
Πρόεδρος : Τσίτσης Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος : Κότσυφας Δημήτριος
Γ. Γραμματέας : Καρατσιώλης Θωμάς
Αναπ. Γ.Γραμματέας : Ροδοβίτου Δήμητρα
Ταμίας : Μίσιας Κων/νος
Γρ. Οργανωτικού : Τούπος Γρηγόριος
Έφορος : Δημητριάδης Γεώργιος
Μέλος : Ραφαηλίδης Πάυλος
“ : Σταυριανίδης Νικόλαος
“ : Φικιάρης Αθανάσιος
“ : Τσίμπρη-Τανοπούλου Αικατερίνη
“ : Τσιταγιάννης Ηλίας
“ : Δημητριάδης Γεώργιος
“ : Μπισδρέμη Ελένη
“ : Παρχαρίδης Νικόλαος
“ : Ζωναρόπουλος Αθανάσιος
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος Ο Γ Γραμματέας
Τσίτσης Αθανάσιος Καρατσιώλης Θωμάς

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 9,30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΠΕΛΛΑ ΤV, ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ "ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ" Ο Κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ ΗΜΑΘΙΑΣ.




Σήμερα το βράδυ στις 9,30 στο Πέλλα TV και στην εκπομπή "Ανακρίσεις", του Θόδωρου Ελευθεριάδη, ο κ. Βασίλης Τζώρτζης, μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Ημαθίας, αναλύει τις θέσεις του κόμματος της κ. Μπακογιάννη. Η εκπομπή θα μεταδοθεί και την ερχόμενη Δευτέρα την ίδια ώρα

H καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του κινήματος σήμερα Παρασκευή 11-2-2011, ώρα 8,30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Σερρών και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης.
Προσκλήσεις διατίθενται στα Γραφεία της Ν.Ε. Αγίου Αντωνίου 1 στη Βέροια τηλ.2331024777-21800 και από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Ο Γραμματέας της Ν.Ε.
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δήμο Νάουσας

“Λυπάμαι Χάσατε!” στη Νάουσα

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ σε συνεργασία με την ΚΕ.ΔΗ.ΠΟΝ. και με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ, συνδιοργανώνουν την εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Κώστα Μπλιάκτα, «Λυπάμαι Χάσατε!», την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα κονσέρτων της ΕΣΤΙΑΣ ΜΟΥΣΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ. Τον συντονισμό της όλης παρουσίασης θα έχει ο κ. Παύλος Ιωσηφίδης. Θα μιλήσει ο κ. Γιώργος Αναστασιάδης, Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του ΑΠΘ. Στην εκδήλωση θα προβληθούν σπάνια ντοκουμέντα από το ποδόσφαιρο της δεκαε-τίας του ‘ 60.

Με τους φαρμακοποιούς συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχη

Με το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ημαθίας συναντήθηκε την Τετάρτη ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Το νέο διοικητικό συμβούλιο των φαρμακοποιών της Ημαθίας αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο (απελευθέρωση επαγγέλματος, άδειες λειτουργίας, ωράριο λειτουργίας, εφημερίες κ.α.), για την αντιμετώπιση των οποίων χρειάζεται άψογη συνεργασία με τη Διοίκηση και πλήρης εφαρμογή της νομοθεσίας. Από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη υπήρξε η δέσμευση ότι όλα τα ζητήματα του κλάδου που έχουν σχέση με τη Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συναποφασίζονται σε άριστη συνεργασία και συνεννόηση των δύο πλευρών και πάντα στο πλαίσιο του νόμου.

Επιστολή Χρήστου Παπά για την λειτουργία “ΤΡΑΙΝΟΣΚΙ”

Ως πρόεδρος του Χ.Κ. «3-5 Πηγάδια» αλλά και πρόεδρος της ¨Ένωσης Χ.Κ. Ελλάδος, χαιρετίζω την πρωτοβουλία για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσ/νίκης με το Χ.Κ. «Βόρας» μέσω του «ΤΡΑΙΝΟΣΚΙ». Η σύνδεση των αστικών κέντρων με τα Χ.Κ. μέσω τραίνου σε συνδυασμό με λεωφορείο, είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται στην Κεντρική Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, όπου χιονοδρόμοι και επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο Χ.Κ της επιλογής τους.
Ανάλογη εισήγηση είχε γίνει και προ 5ετίας από τον υπογράφοντα προς τον τότε Διευθυντή Μακεδονίας – Θράκης του ΟΣΕ , κ. Ζαχαρία Λάτσιο για χαρακτηρισμό ενός υφιστάμενου δρομολογίου της γραμμής Θεσ/νίκης – Φλώρινας ως «ΤΡΑΙΝΟΣΚΙ», η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε κυρίως λόγω έλλειψης υποδομών στο σύστημα κράτησης εισιτηρίων του ΟΣΕ.
Σε κάθε περίπτωση η πρωτοβουλία είναι θετική , οφείλω όμως να σας επισημάνω ότι είναι έξω από κάθε λογική ο ειδικός αυτός συρμός – δρομολόγιο, χαρακτηρισμένος ως «ΤΡΑΙΝΟΣΚΙ», να διέρχεται από σταθμούς που συνδέουν άλλα Χ.Κ. και να μη προβλέπεται η στάση και η εξυπηρέτηση επιβατών προς τα κέντρα αυτά, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό και τη βιωσιμότητα του δρομολογίου, λόγω αύξησης των χρηστών. Σε κάθε περίπτωση, ο κοινωνικός χαρακτήρας αυτού μαζικού μέσου μεταφοράς επιβάλλει την αντιμετώπιση ενός θέματος συνολικά και όχι μεμονωμένα. Κατόπιν αυτών παρακαλώ πολύ όπως επανεξετάσετε τη λειτουργία του «ΤΡΑΙΝΟΣΚΙ», στα πλαίσια της ορθής εξυπηρέτησης των φίλων των Χ.Κ. σε μια περίοδο που ο χειμερινός τουρισμός, εκτός από την κρίση , πλήττεται και από τον ανταγωνισμό των Χ.Κ. γειτονικών χωρών.
Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες, παραμένουμε στη διάθεσή σας για την ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος αυτού.

Σε ειδικά κιτία θα διατηρηθούν τα χειρόγραφα του Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης του Πόντου

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011 έγινε η παραλαβή των 500 αντιόξινων κιτίων που θα προστατέψουν και θα διατηρήσουν τον πολύτιμο θησαυρό των χειρογράφων και παλαιτύπων βιβλίων της ιστορικής συλλογής του Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης του Πόντου που φυλλάσονται στην Βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας.
Τα κιτία είναι Γερμανικών προδιαγραφών και θα διαφυλάξουν τα βιβλία από φθορές.
Η παραλαβή έγινε από τους υπεύθυνους της Μονάδας Ψηφιοποίησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θες/νίκης, κ. Στάθη Αμανατίδη, Αντώνη Σαραγιώτη και Δημήτρη Κουζουνίδη , από τον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας κ. Φίλη Τεληγιαννίδη , την Αντιπρόεδρο κ. Σεβαστή Δέλλιου και την Ταμία κ.Μαρία Μικροπούλου – Παπακωνσταντίνου, καθώς επίσης και από τα μέλη της ομάδας Ψηφιοποίησης κ. Β. Καραγιαννοπούλου. Σ. Κοκοβίδου και Δ. Παναγιώτου.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Παραμένει δημοτικός σύμβουλος ο Παναγιώτης Μαραντίδης




Μέσω κληρωτίδας παραμένει δημοτικός σύμβουλος Νάουσας στην εκλογική περιφέρεια Ανθεμιων ο Παναγιώτης Μαραντίδης, καθώς αναδείχτηκε ο τυχερός της κλήρωσης που έγινε το πρωί της Τρίτης στο Πρωτοδικείο, ανάμεσα σε εκείνον και στην Βιργινία Καραμπατάκη. Κατόπιν ένστασης της τελευταίας το δικαστήριο αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι δύο σύμβουλοι ισοψηφούσαν στην επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Θανατηφόρο ατύχημα στην Ροδίνα Αγγελοχωρίου


Άλλο ένα (αυτή την φορά θανατηφόρο) ατύχημα έγινε χθες το βράδυ στον δρόμο Αγγελοχωρίου - Α. Ζερβοχωρίου, όταν Ι.Χ. συγκρούστηκε με προπορευόμενο αγροτικό που έσυρε καρότσα με λιπάσματα. Ο άτυχος οδηγός Ι.Χ. που ήταν περίπου 30 ετών σύμφωνα με πληροφορίες από και καταγόταν από τον Τριπόταμο Βέροιας εξέπνευσε ακαριαία, ενώ βαριά τραυματισμένη η σύζυγος και το παιδί τους που φαίνεται ότι έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Ο οδηγός του αγροτικού οχήματος (από την Αγ. Μαρίνα) κρατείται για ανακρίσεις από την τροχαία που διερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος.
Περισσότερα από τον "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" που θα κυκλοφορήσει

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο για το νοσοκομείο της Νάουσας


Με την συμμετοχή άνω των 2.000 κόσμου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Νάουσας και την συμμετοχή του ΠΑΜΕ διοργάνωθηκε με μεγάλη επιτυχία το συλλαλητήριο για το ενδεχόμενο υποβάθμισης του νοσοκομείου της Νάουσας στην κεντρική πλατεία της πόλης. Κεντρικός ομιλητής ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός που αναφέρθηκε στην πορεία και την προσφορά στην τοπική κοινωνία του νοσοκομείου ενώ διατράνωσε την επιθυμία των πολιτών για την εύρυθμη λειτουργία με κάθε τρόπο του νοσοκομείου.
Στη συνέχεια το πλήθος κατευθύνθηκε προς το νοσοκομείου όπου προχώρησε σε μια συμβολική κατάληψη του αύλειου χώρου.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή για το Δημοτικό Σχολείο Γιαννακοχωρίου του Δημήτρη Γαλουτζή

Καθόλου αγαπητή υπουργέ Κα Διαμαντοπούλου.

Απαντήστε μου ευθέως που σπουδάζουν τα παιδιά σας και γιατί ; καθώς επίσης Κε Πρωθυπουργέ που και γιατί; τα παιδιά σας δεν σπουδάζουν στα ίδια σχολεία με τα δικά μας παιδιά ;
Διάλογος δεν λέγεται να έρχεται εκπρόσωπος της επιθεώρησης, να πετάει φωτοβολίδες περί αναβάθμισης της παιδείας και μετά τις εμφανείς αντιδράσεις των γονέων και των κατοίκων του χωριού να πέφτει ο πέλεκυς των αποφάσεων του υπουργείου, αγνοώντας τους πάντες .
Έζησα και βίωσα την χούντα του Παπαδόπουλου , (Αποφασίζουμε και διατάζουμε ) .
Έτσι έκαναν κάποτε και έτσι ακριβώς κάνετε και εσείς σήμερα ,πια η διαφορά ; φυσικά για το καλό μας . Αλλά αν για προφανείς και πολυακουσμένους λόγους δεν δεχόμαστε .Γιατί επιτέλους δεν εισακούγονται οι θέσεις μας και οι απόψεις μας;
Ο Λαός σας ψήφησε για να έχει την συμπαράσταση και την αρωγή σας , όχι τις αποφάσεις και τις διαταγές σας .
Θέλω να καταλάβετε ότι το διθέσιο σχολείο Γιαννακοχωρίου λειτουργεί από την εποχή που πρωτοκτίστηκαν τα πρώτα σπίτια του Χωριού , έτσι οι πρόγονοι και γονείς μας ξυπόλητοι , ρακένδυτοι και πεινασμένοι έκτισαν το σχολείο, την εκκλησία και μετά έβαλαν κεραμίδια στα σπίτια τους .
Εμείς οι νεότεροι το έχουμε δώρο των προγόνων μας όπως όλοι οι Έλληνες έχουν των Παρθενώνα τους .
Οι κακές πολιτικές και η ανάρμοστη αστυφιλική πολιτική του Αθηναϊκού κράτους δεν μπορεί να καταλάβει την μεγάλη ζημιά που θα υποστεί το μικρό χωριό αν μεταφερθούν οι μαθητές στο αστικό σχολείο .

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο. ΠΕΛΛΑΣ – ΗΜΑΘΙΑΣ ΙΜΙΑ 2011: Πoρεία τιμής και μνήμης

Η με αφετηρία την πλατεία Ρηγίλλης στην Αθήνα πορεία τιμής και μνήμης για τους πεσόντες των τραγικών γεγονότων του 1996 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 10.000 και πλέον Έλληνες ανάμεσα τους και δεκάδες μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) από την Κύπρο έδωσαν το παρών τους στην μεγαλύτερη πορεία ανά το Πανελλήνιο.

Επίσκεψη Βούγια στο Ειδικό Σχολείο Νάουσας


Στην κοπή της πίτας του Ειδικού Σχολείου Νάουσας παρέστη σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας προσκεκλημένος του Σχολείου, ως ανταπόδοση στις ενέργειες του που οδήγησαν στην χρήση του υπερσύγχρονου λεοφωρείου που είχε τεθεί σε ακινησία από τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας.
"Έπραξα το αυτονόητο, όπως πρέπει να κάνουμε όλοι" σημείωσε με νόημα ο υφυπουργός που τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα, αλλά και δώρα των παιδιών του σχολείου, ενώ δεσμεύθηκε να ξαναεπισκεφτεί την περιοχή μας όπου διαθέτει πολλούς φίλους όπως υποστήριξε.
Το τυχερό φλουρί από την πίτα έπεσε στον βουλευτή Τόλκα και τον Δήμαρχο Νάουσας Τάσο Καραμπατζό

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Πέρασε και από την Δόξα Νάουσας η Θύελλα Στενημάχου









Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα η Θύελλα Στενημάχου κέρδισε μέσα στην πάντα αξιόμαχη Δόξα Νάουσας με 1 - 4 και διατηρήθηκε κοντά στην κορυφή του β' ομίλου της Α2 κατηγορίας.

Νίκες για Λευκάδια, Νάουσα







Με νίκες συνέχισαν οι ομάδες μας τις υποχρεώσεις τους στην Δ' ΕΘνική. Ο ΠΑΣ Λευκαδίων νίκησε την πάντα αξιόμαχη Νίκη Αγκαθιάς στο γήπεδο του με 2 - 1 και πήρε βαθμολογική ανάσα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Δ' ΕΘνικής. Η Νάουσα επικράτησε με 0 - 2 στον Σβορώνο κάνοντας μια πολύ ωραία εμφάνιση. Δείτε βίντεο από το παιχνίδι των Λευκαδίων και τα 3 γκολ που σημειώνονται στον αγώνα

Ο Στάθης και το άλογο του ο Θόϋ





Πολλές φορές οι σχέσεις ανθρώπων και ζώων μπορούν να ξεπεράσουν τις στενότερες ανθρώπινες σχέσεις. Δείτε το σχετικό βίντεο με τον Στάθη Χατζάκη από τα Μονόσπιτα και το άλογο του τον Θόυ και θα καταλάβετε

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Έχασε στον Αγ. Γεώργιο η Χαρίεσσα που διαμαρτύρεται για διαιτησία και σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων






Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και αφορούσε κυρίως τις ομάδες που βρίσκονται στην ουρά της Α1 κατηγορίας με τον Απόλλων Αγ. Γεωργίου να κερδίζει στο φινάλε την ΑΕ Χαρίεσσας 1 - 0. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δυνατό και πολλές φορές σκληρό με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για την αντιμετώπιση που είχαν από τους γηπεδούχους και την διαιτησία του Καραντώνη που επέτρεψε αυτό το σκληρό παιχνίδι.

Διαμαρτυρία μηλοπαραγωγών Ροδοχωρίου κατά την επίσκεψη του Υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη






Σε κινητοποίηση με συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν περίπου 100 αγρότες μηλοπαραγωγοί του Ροδοχωρίου χθες Παρασκευή κατά την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη στη Βέροια με αφορμή την συμμετοχή του σε ευρεία σύσκεψη στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Περισσότερα στο φύλλο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ πυ θα κυκλοφορήσει.

Μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στα 3 - 5 Πηγάδια


Μεγάλη ήταν η προσέλευση των επισκεπτών στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε αυτό συνέβαλλαν οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών και έτσι λειτούργησαν κανονικά όλες οι πίστες, οι αναβατήρες και οι εγκαταστάσεις της ΔΕΤΑΒ.
Με τη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων (spot) σε περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολής του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» και της Νάουσας τη χειμερινή περίοδο 2010-2011. Η προβολή είναι στοχευμένη και γίνεται σε περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια και σε έντυπα Μ.Μ.Ε. (Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος, Νησιά, Χαλκιδική, Θράκη). Συγκεκριμένα, τηλεοπτικά spot μεταδίδονται στα τηλεοπτικά κανάλια: CORFU TV (Κέρκυρα), ART TV (Άρτα), TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (Χαλκιδική), ΔΕΛΤΑ TV (Αλεξανδρούπολη), και καταχωρήσεις δημοσιεύονται στις εφημερίδες-περιοδικά: «Βήμα Πρέβεζας» (Πρέβεζα), «Αμβρακία» (Άρτα), «Αντίλαλοι» (Θεσπρωτία), «Πρωινός Λόγος» (Ιωάννινα), «Καλά Νέα» (Λευκάδα), «Επισημάνσεις» (Κέρκυρα), «Γνώμη» (Ρόδος), «Βήμα Κω» (Κως). Επισημαίνεται ότι, το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου και ξενοδόχων της Νάουσας, και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 8.000 ευρώ. Ακόμη, στο πλαίσιο του προγράμματος στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας www.naoussa.gr προβάλλονται τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και οι ξενώνες με την ένδειξη «Προσφορές όλο το χειμώνα», με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών κυρίως τις καθημερινές. Το πρόγραμμα προβολής, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.

Καταργεί δρομολόγια ο ΟΣΕ


Στην αναστολή δεκάδων καθημερινών δρομολογίων προχωράει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης των διατάξεων του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του Ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και κατάργηση ζημιογόνων δρομολογίων. Όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου και μέχρι νεωτέρας αναστέλλονται : Όλα τα επιβατικά δρομολόγια της μετρικής γραμμής του δικτύου της Πελοποννήσου πλην των Τοπικών δρομολογίων Πάτρας - Ρίου - Αγ. Ανδρέα , Κατάκολου - Πύργου - Ολυμπίας, Διακοφτού - Καλαβρύτων και των Λεωφορείων Κιάτου - Πάτρας. Όλα τα επιβατικά Τοπικά Δρομολόγια Λάρισας - Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας και αντιστρόφως, καθώς και Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας & αντιστρόφως πλην των 563/882, 883/592, 591/886, 887/564 & των 884, 885 στο συγκεκριμένο τμήμα. Όλα τα επιβατικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης -Δικαίων - Ορμένιου - Σβίλενγραντ & αντιστρόφως πλην των: 604, 605, 613, 614, καθώς και πλην των διεθνών δρομολογίων 460, 461, 360, 361, 362, 363, 444, 445.Όλα τα επιβατικά δρομολόγια μεταξύ Έδεσσας - Φλώρινας & αντιστρόφως. Όσοι επιβάτες έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για τα αναστέλλονται δρομολόγια πέραν της 30ης Ιανουαρίου 2011, μπορούν να αποταθούν στα σημεία πώλησης

Δάνεια ύψους έως και 10 εκατ. ευρώ ανά βιομηχανία για την εξόφληση των παραγωγών συμπυρήνου

Απόφαση για την παροχή εγγυήσεων του δημοσίου που θα ανέρχονται σε ποσοστό 80%, στα δάνεια που θα χορηγηθούν από τα πιστωτικά ιδρύματα σε συνεταιριστικές οργανώσεις και ιδιωτικές επιχειρήσεις επεξεργασίας συμπύρηνων ροδάκινων για την διευκόλυνση της διαδικασίας εξόφλησης των ροδακινοπαραγών, υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Η απόφαση που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων (συνεταιριστικών και ιδιωτικών) με ετήσιες εξαγωγές που υπερβαίνουν το 30% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους κατά την τελευταία τριετία.
Σύμφωνα με την απόφαση τα δάνεια θα χορηγηθούν για την εξόφληση των παραγωγών ροδάκινων και το ύψος τους ανά επιχείρηση θα ισούται με τις ανεξόφλητες οφειλές της επιχείρησης προς τους ροδακινοπαραγωγούς για τις ποσότητες που αγόρασε. Ως ανώτατο ύψος του δανείου ανά επιχείρηση ορίζονται τα 10 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα η απόφαση αναφέρει ότι «τα εν λόγω δάνεια χορηγούνται μέσω μιας αυτοτελούς δανειακής σύμβασης, έχουν διάρκεια από την ημερομηνία χορήγησης τους μέχρι την 31.12.2011 και η εξόφληση τους πραγματοποιείται σε δύο ισόποσες χρεολυτικές δόσεις, με πρώτη καταβλητέα την 30.6.2011 και τελευταία την 31.12.2011. Το ποσό εκάστου δανείου ισούται με το συνολικό ποσό των ανεξόφλητων οφειλών κάθε επιχείρησης προς τους ροδακινοπαραγωγούς για αγορασθείσες ποσότητες ροδάκινων. Η εκταμίευση του δανείου γίνεται κατόπιν ελέγχου από το πιστωτικό ίδρυμα των προσκομισθέντων από την επιχείρηση εκδοθέντων παραστατικών και το σχετικό ποσό θα πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ροδακινοπαραγωγών κατά το ύψος της πιστοποιούμενης οφειλής κάθε επιχείρησης προς αυτούς».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα θα πιστωθούν απευθείας στον λογαριασμό του κάθε παραγωγού. Για τον λόγο αυτό, οι εταιρείες θα πρέπει να προσκομίσουν στην αρμόδια Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ηλεκτρονικό αρχείο με τα στοιχεία κάθε παραγωγού, το είδος και την ποσότητα του προϊόντος που έχει αγορασθεί ανά παραγωγό, την τιμή μονάδας ανά κιλό, το συνολικό ποσό και τα σχετικά παραστατικά αγοράς από κάθε παραγωγό, το συνολικό οφειλόμενο ποσό ανά παραγωγό.

Συνάντηση Αγροτικού Κινήματος με αγροτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του διευρυμένου Δήμου Νάουσας

Την Τετάρτη 26/1/11 έγινε συνάντηση της Διοίκησης του Αγροτικού Κινήματος Ελλάδος με αγροτικούς συνδικαλιστικούς φορείς του διευρυμένου Δήμου Νάουσας. Συζητήθηκαν πολλά θέματα όπως : 1) η δυναμική του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα, 2) οι αγροτικοί σύλλογοι – σφραγίδες, 3) η ανάγκη δημιουργίας Δημοπρατηρίου πώλησης αγροτικών προϊόντων και 4) ο θεσμικός ρόλος του Αγροτικού Κινήματος Ελλάδος. Ο δημιουργικός διάλογος οδήγησε σε πολύτιμα συμπεράσματα : 1) ότι απαιτείται δραστηριοποίηση των αγροτών μέσα από τους
αγροτικούς συλλόγους και τα συνδικαλιστικά όργανα και 2) ότι με την δημιουργία του Δημοπρατηρίου θα διασφαλιστεί το εισόδημα των αγροτών.
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κινήματος Ελλάδος κ. Στέργιος Κώνας δήλωσε ότι το κόμμα θα είναι αρωγός κάθε θετικής προσπάθειας με σκοπό την βελτίωση του επίπέδου ζωής των αγροτών.

Έγραψε ο Χρ. Κασδαγλής σχετικά με τη Βουλή των Ελλήνων:

Η πιο προβληματική ΔΕΚΟ:
Μια ΔΕΚΟ είναι και η ελληνική Βουλή: Από τις πιο προβληματικές μάλιστα. Κακό μάνατζμεντ, χαμηλή παραγωγικότητα, μισθοί κατά πολύ μεγαλύτεροι από αυτούς του ιδιωτικού τομέα, πολυθεσία, προσωπικό χαμηλής ποιότητας, προνόμια, έλλειψη προγραμματισμού και απουσία ελέγχου.
Βέβαια πρόκειται για μια ΔΕΚΟ που δεν μπορείς -και δεν πρέπει- να καταργήσεις, ούτε να ιδιωτικοποιήσεις. Αν και αυτό το τελευταίο ελέγχεται σοβαρά, με όλα εκείνα τα επιχειρηματικά και συντεχνιακά λόμπι που λειτουργούν άτυπα στις γραμμές της.
Αν η κάθε προβληματική ΔΕΚΟ χρειάζεται εξυγίανση, περικοπές μισθών, επιδομάτων, νέο επιχειρησιακό σχέδιο (“μίνι μνημόνιο”, όπως αποκαλέστηκε), περιοδικό έλεγχο των επιδόσεών της και “σύμφωνο ευθύνης”, γιατί άραγε θα πρέπει να εξαιρεθεί το κοινοβούλιο; ( και, βέβαια, πλαφόν στις αμοιβές για τα εκτός έδρας, τα οδοιπορικά, τα έξοδα γραφείου, τους επιστημονικούς συνεργάτες, τις παροχές σε είδος, τις αποζημιώσεις για συμμετοχή σε επιτροπές....”)
Σιλιγκουνας Αστέριος

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Από 10 έως 25 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Πηγή: Veria News - Της Βέροιας τα Νέα: Από 10 έως 25 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις


Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Μέχρι πέρυσι οι Αιτήσεις- Δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλονταν από 1 έως 20 Φεβρουαρίου ενώ των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) κατά το μήνα Μάρτιο μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο.

Φέτος η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων- Δηλώσεων Υποψηφιότητας θα είναι ενιαία και η προθεσμία ορίζεται από την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου ως και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).

Σε κοινή προθεσμία θα υποβληθούν και τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία 10-25 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Πηγή: Veria News - Της Βέροιας τα Νέα: Από 10 έως 25 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αξιέπαινη προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού Νάουσας


Το Περιφερειακό τμήμα Ε.Ε.Σ. Νάουσας, θέλοντας να βοηθήσει άπορες οικογένειες και μοναχικά άτομα της πόλης μας, τα οποία έχουν πρόβλημα επιβίωσης, συγκεντρώνει τρόφιμα, είδη καθαριότητας, παιδικά παιχνίδια, παπούτσια, σχολικά είδη, ρούχα σε άριστη κατάσταση ή καινούργια, στα γραφεία του Ζαφειράκη 48 Νάουσα, κάθε Τρίτη 7μ.μ. έως 8μ.μ. τηλ 23320 29672.

Κοσμοσυρροή στα «Πηγάδια» το Σαββατοκύριακο

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των επισκεπτών στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε αυτό συνέβαλλαν οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών και έτσι λειτούργησαν κανονικά όλες οι πίστες, οι αναβατήρες και οι εγκαταστάσεις της ΔΕΤΑΒ.

Με τη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων (spot) σε περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολής του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» και της Νάουσας τη χειμερινή περίοδο 2010-2011. Η προβολή είναι στοχευμένη και γίνεται σε περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια και σε έντυπα Μ.Μ.Ε. (Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος, Νησιά, Χαλκιδική, Θράκη). Συγκεκριμένα, τηλεοπτικά spot μεταδίδονται στα τηλεοπτικά κανάλια: CORFU TV (Κέρκυρα), ART TV (Άρτα), TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (Χαλκιδική), ΔΕΛΤΑ TV (Αλεξανδρούπολη), και καταχωρήσεις δημοσιεύονται στις εφημερίδες-περιοδικά: «Βήμα Πρέβεζας» (Πρέβεζα), «Αμβρακία» (Άρτα), «Αντίλαλοι» (Θεσπρωτία), «Πρωινός Λόγος» (Ιωάννινα), «Καλά Νέα» (Λευκάδα), «Επισημάνσεις» (Κέρκυρα), «Γνώμη» (Ρόδος), «Βήμα Κω» (Κως). Επισημαίνεται ότι, το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου και ξενοδόχων της Νάουσας, και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 8.000 ευρώ.

Ακόμη, στο πλαίσιο του προγράμματος στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας www.naoussa.gr προβάλλονται τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και οι ξενώνες με την ένδειξη «Προσφορές όλο το χειμώνα», με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών κυρίως τις καθημερινές. Το πρόγραμμα προβολής, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.