Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Ανακοινώνεται ότι αναβάλλεται η σημερινή (31/5, ώρα 14:30) έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, λόγω της κατεπείγουσας μετάβασης του Δημάρχου Νάουσας κ. Αναστασίου Καραμπατζού στην Αθήνα για θέματα του Δήμου.


Από το Γραφείου Τύπου 

31 Μαΐου 2011παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος σήμερα 31 Μαΐου 2011 και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι το κάπνισμα στην Ελλάδα εξακολουθεί να μας δίνει την πρωτιά!!!
Ως Σύλλογος Καρκινοπαθών που γνωρίζει και βλέπει καθημερινά τις επιπτώσεις του καπνίσματος δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπους από αυτή την κακή συνήθεια, γιατί:
·        Το κάπνισμα αποτελεί νόσο, και μάλιστα αναγνωρίζεται πλέον ως «επιδημία» που συνδέεται άμεσα με ασθένειες που προκαλούν το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους
·        Το κάπνισμα πλήττει σχεδόν όλα τα όργανα του σώματος, προκαλώντας πολλές αρρώστιες και βλάπτοντας την υγεία γενικότερα
·        Η διακοπή του καπνίσματος έχει τόσο άμεσα όσο και μακροχρόνια οφέλη, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης νόσων και βελτιώνοντας την υγεία γενικότερα
·        Η χρήση τσιγάρων με χαμηλότερα επίπεδα πίσσας και νικοτίνης δεν παρέχει σαφή οφέλη για την υγεία. Η ζωή είναι πολύτιμη!  ΟΧΙ στο κάπνισμα!!!
Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας- Ημαθίας
« ΆΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ»

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Χαλάζι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας

Μια βροχή που το ξέσπασμά της δεν ξεπέρασε τα 5 λεπτά αρκεί για να δημιουργήσει προβλήματα.
Τη στιγμή αυτή στην περιοχή έχουμε και ελαφρά χαλαζόπτωση (σε μέγεθος ίσο με ένα μικρό στραγάλι), την οποία δεν πρόλαβαν να «καταστείλουν» τα αεροπλάνα τα οποία από νωρίς το απόγευμα πετούσαν – και εξακολουθούν να πετάνε.
Περισκόπηση

Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έτους 2011 Δευτέρα, 30 Μάιος 2011, 13:21



Με Απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού ξεκινά στις 31-5-2011 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της  τουριστικής περιόδου έτους 2011 με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την επαναπρόσληψη ή πρόσληψη 70.000 ανέργων σε εποχικής και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα κύρια ή μη, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία».
Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα θα οριστεί με νεότερη Απόφαση του Διοικητή.
Σκοπός του προγράμματος είναι η επαναπρόσληψη ή πρόσληψη 70.000 ανέργων σε εποχικής και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα κύρια και μη, τουριστικά γραφεία και  τουριστικά λεωφορεία, με την επιχορήγηση μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στο ύψος  των ασφαλιστικών εισφορών.
Η μέγιστη δαπάνη του προγράμματος θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των  95.000.000  ευρώ.  

Απόπειρα ληστείας με περίστροφο στην Βέροια


Η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας ενημερώνει:
Χθες (28/05/2011) βραδινές ώρες, στη Βέροια Ημαθίας, άγνωστος δράστης με καλυμμένο το πρόσωπό του, προσέγγισε περίπτερο όπου εργαζόταν 28χρονος ημεδαπός και τον απείλησε από την ανοιχτή πόρτα με πιστόλι και προσπάθησε να εισέλθει στο περίπτερο με σκοπό να αφαιρέσει τα χρήματα του ταμείου.
Ο παθών αντέδρασε και απώθησε τον δράστη, αλλά ο δράστης τον χτύπησε στο κεφάλι με τη λαβή του πιστολιού τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο μέτωπο και αποχώρησε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος συνεργός του και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο παθών μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η “αποσοβιετοποίηση” του κράτους!


alekos1Του Αλέκου Χατζηκώστα, εκδότη της "Άλλης Άποψης"
Ιστορικό” χαρακτήρισε ο κ. Χρυσοχοΐδης το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, στη γενική συνέλευση του ΣΕΒΕ (βιομήχανοι Β. Ελάδας). «Ουσιαστικά αποφασίστηκε η αποσοβιετοποίηση του κράτους και η δημιουργία ενός νέου ισχυρού οικονομικού προτύπου με χαρακτηριστικά του την εξωστρέφεια, τον δυναμισμό και την καινοτομία», τόνισε στην ομιλία του ο Ημαθιώτης υπουργός. Αυτά αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ των ΜΜΕ. Ας μας επιτραπούν ορισμένες παρατηρήσεις:
1. Διαβάζουμε από τη Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια ότι τα Σοβιέτ ήταν η “πιο καλή μορφή της δικτατορίας του προλεταριάτου” και σαν “ανώτερου τύπου κρατικού συστήματος σε σύγκριση με την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία”. Δηλαδή επρόκειτο για λαϊκή εξουσία,για κράτος δηλαδή που εξυπηρετούσε τα λαϊκά συμφέροντα, για κράτος που το διοικούσαν μέσω σοβιέτ οι εργαζόμενοι. Τι άραγε κοινό έχει με το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος;
2. Στη χώρα μας αλλά και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες του κόσμου το κράτος υπάρχει και λειτουργεί για την εξυπηρέτηση συνολικά της αστικής τάξης της χώρας, δηλαδή των οικονομικά ισχυρών. Την εξουσία παρά τις διακηρύξεις δεν την ασκεί ο λαός μέσω του Κοινοβουλίου, αλλά οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. μέσω των κομμάτων «εξουσίας».
3. Σε διαφορετικές φάσεις της οικονομικής πορείας της χώρας μας τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών εξυπηρετήθηκαν εξίσου με «μεγάλο» ή «μικρό» κράτος. Το μέγεθος δηλαδή του κρατικού τομέα της οικονομίας δεν είχε σε τελευταία ανάλυση σχέση με την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Για παράδειγμα η «κρατική ΔΕΗ» δεν σήμαινε φθηνό ρεύμα για το λαό. Αντίθετα μέσω της πολιτικής του τιμολογίου (πάμφθηνο ρεύμα για τις βιομηχανίες) ή της προμήθειας υλικών (δηλαδή αγόραζε τα υλικά της από τις διάφορες ιδιωτικές βιομηχανίες) πάλι την κερδοφορία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων υπηρετούσε. Ουσιαστικά το μεγάλο κομμάτι π.χ των βιομήχανων στηριζόταν πολύπλευρα από το κράτος για τις δουλειές τους. Μέσω φοροαπαλλαγών και «κινήτρων» ,μέσω (αντε)εργατικής νομοθεσίας, μέσω «διευκολύνσεων» από το τραπεζικό σύστημα, μέσω πολιτικής «προμηθειών» από το λεγόμενο «Δημόσιο τομέα», μέσω δημιουργίας από αυτόν (δηλαδή από τα λεφτά του ελληνικού λαού) των αναγκαίων υποδομών κ.α.
4. Τα όσα λέγονται σήμερα για λιγότερο κράτος κυρίως στοχεύουν σε δύο βασικά ζητήματα. Το πρώτο έχει να κάνει με τη δραματική μείωση των λεγόμενων «κοινωνικών δαπανών» (για Υγεία, Παιδεία κ.α),την κατάργηση του όποιου «κράτους πρόνοιας» που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες από τους εργαζόμενους. Το δεύτερο με το άνοιγμα καινούργιων πεδίων δράσης (και άρα κερδοφορίας) για το μεγάλο κεφάλαιο σε τομείς που δεν υπήρχε «ενδιαφέρον» (για πολλούς λόγους νωρίτερα). Φυσικά και δεν υποστηρίζουμε το σημερινό (καπιταλιστικό) κράτος και τον τρόπο λειτουργίας του. Φυσικά και δεν είχε αυτό σχέση με τα «σοβιέτ» όπως θέλει να μας το παρουσιάσει ο συντοπίτης υπουργός (θέλοντας φυσικά να αμαυρώσει στα μάτια του λαού μας τα μεγάλα επιτεύγματα, παρά τις αδυναμίες και τα λάθη της ΕΣΣΔ). Επομένως προς τι ανάλογες αναφορές ; Πάντως οι βιομήχανοι και όχι τυχαία υποστηρίζουν με φανατισμό τα όσα είπε...

Κριτική από την κομματική βάση στην κυβέρνηση



Έντονη κριτική άσκησαν στην Ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ Νάουσας χθες Παρασκευή στην Σχολή Αριστοτέλους ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, ο Γραμ. της Δ.Ο. Νάουσας Θωμάς Σαμωνάς, αλλά και μέλη του ΠΑΣΟΚ Παλαντζίδης, Βασιλειάδης, Κωνσταντίνου για την τωρινή κατάσταση στην χώρα. Δείτε τις τοποθετήσεις ακόμα (Νόπης Τσαγκαλίδου, Δώρας Μπαλτατζίδου) αλλά και του κεντρικού ομιλητή Δήμου Δασκαλάκη στο άδειo από φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ αμφιθέατρο.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Φιλικό παιχνίδι στην Σκύδρα για τον ΦΑΣ Νάουσα




Φιλικό παιχνίδι με τον Αετό Σκύδρας που αγωνίζεται στην Γ' Εθνική πραγματοποίησε ο ΦΑΣ Νάουσας την Τετάρτη που ηττήθηκε με 2 - 0 με τον Βασίλη Αργυρίου να δοκιμάζει παίκτες και σχήματα.

Το φίδι ήταν πραγματικό...



Γνωστός για το χιούμορ του ο Νίκος Παπαστεργίου επεφύλαξε μεγάλη "πλάκα" στον φροντιστή της Νάουσας λίγο πριν από το φιλικό τους ΦΑΣ Νάουσα μέσα στην Σκύδρα την Τετάρτη.
Την "πλάκα" κατέγραψε ο πανταχού παρών συνεργάτης μας Γιώργος Πολύζος.

Κυκλοφόρησε ο νέος "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ"


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ TOY ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ




 Με μοναδικό θέμα «Κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους» θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη 31/5 και ώρα 14:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας.

Ομάδα ενημέρωσης και πρώτη πανελλαδική παρουσίαση Διαδικτυακού Εκπαιδευτικού Παιχνιδιού στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας


Η ομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), Face to Face, επισκέπτεται την πόλη της Βέροιας από 31 Μαΐου μέχρι 4 Ιουνίου με στόχο να συναντήσει και να συνομιλήσει με τους κατοίκους της πόλης. Η πενταμελής ομάδα που έχει επισκεφτεί και άλλες περιοχές της Ελλάδας γνωρίζοντας θερμή υποδοχή και ανταπόκριση, θα βρίσκεται καθημερινά πρωινές και απογευματινές ώρες σε κεντρικά σημεία της πόλης. Παράλληλα, την Τρίτη 31 Μαΐου στις 11.00 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη Δημόσια Κεντρική   Βιβλιοθήκη Βέροιας (Έλλης 8), το πρωτότυπο διαδικτυακό, εκπαιδευτικό παιχνίδι των ΓΧΣ «Και έφαγαν αυτοί καλύτερα» που είναι διαθέσιμο σε όλους στη διεύθυνση www.msf.gr/playandlearn.

Grand Prix "Αλεξάνδρεια"

Στο ελληνικό Grand Prix "Αλεξάνδρεια" που έγινε στην Έδεσσα στις 25/5 συμμετείχαν τρεις αθλητές της Γ.Ε. Νάουσας. Η εμφάνιση που πραγματοποίησαν ήταν σπουδαία και οι θέσεις που κατέλαβαν ήταν: 
Παύλος Μπόφτσης 1ος στο Tριπλούν 15.51 (Ν.Α.Ρ)
Ντόι Αριάν 4ος στον Aκοντισμό 57.19 (Ν.Α.Ρ)
Στεφανής Γιώργος 9ος στον Aκοντισμό 47.81
Στους αγώνες συμμετείχαν πολλοί Έλληνες πρωταθλητές με κορυφαίο τον Περικλή Ιακωβάκη.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (Σ.Τ.Ο.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ


Η έγκαιρη προετοιμασία και η λήψη μέτρων για την πρόληψη των πυρκαγιών, εν όψει της θερινής περιόδου ήταν το θέμα της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) το οποίο συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/5) υπό την προεδρία του Δημάρχου Νάουσας κ. Αναστάσιου Καραμπατζού. Συμμετείχαν αιρετοί από το Δήμο Νάουσας και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, εκπρόσωποι υπηρεσιών, συλλόγων και φορέων της πόλης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμων (Ν.3013/2002, Ν3852/2010) και τις σχετικές αποφάσεις της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, και την υπ. αρ. 14/2011 απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Νάουσας.

Eκδήλωση μνήμης προς τιμήν του πρώην Δημάρχου Νάουσας Αλέξανδρου Χωνού.


 Η Πολιτιστική Εταιρεία Νάουσας «Αναστάσιος Μιχαήλ ο Λόγιος», στα πλαίσια των αφιερωμάτων της σε εξέχουσες προσωπικότητες της πόλης μας, διοργανώνει  εκδήλωση μνήμης προς τιμήν  του πρώην Δημάρχου Νάουσας Αλέξανδρου Χωνού, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 8.00  μμ στην αίθουσα της Εστίας Μουσών. Τη ζωή και τη δράση του πρωτοπόρου πρώην δημάρχου, θα παρουσιάσει ο κ. Δημήτρης Βλάχος, τέως δήμαρχος Νάουσας,  με τη βοήθεια πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού. Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 2ου Γυμνασίου Νάουσας.
Για την Πολιτιστική Εταιρεία Νάουσας
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γ. Γραμματέας

Αλεξ. Οικονόμου                              Πέτρος Στοΐδης

Συνέντευξη τύπου του Εργατικού Κέντρου Νάουσας


Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Νάουσας θα δώσει συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, 30/5/2011, 7.30μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με αφορμή την εξαγγελία των νέων μέτρων και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

"Ιουλιέττα και Ρωμαίος" από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

ioulieta
Τελικά η Ιουλιέττα και ο Ρωμαίος αυτοκτόνησαν; Tην απάντηση σας τη δίνει μια μαθήτρια της Ε΄ Δημοτικού που έγραψε μια ανατρεπτική κωμωδία με θέμα: «Ιουλιέττα και Ρωμαίος» και η οποία θα παρουσιαστεί στην σκηνή του ΧΩΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ του Δήμου Βέροιας, την Κυριακή 29 Μαΐου στις 7:30μ.μ. από την παιδική Ομάδα του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.
Είσοδος Ελεύθερη
Οι συντελεστές
Συγγραφέας: Δάφνη Αναγνωστάκη
Ενδύματα: Ομάδα
Επιμέλεια σκηνικού χώρου και μουσικής: Στέλλα Μπαζτέκα.
Σκηνοθεσία ομάδα
Υπεύθυνη ήχου: Κωνσταντίνα Κανδύλα
Εμψυχώτρια Υακίνθη Σταμπολή.
Παίζουν:
Αλέξανδρος Μπουρδάνος, Δάφνη Αναγνωστάκη, Αλεξάνδρα Αθανασίου, Στέλλα Μπαζτέκα, Γιώργος Τσαχουρίδης, Γιώργος Δήμογλου, Βάσω Παπαθεοφίλου, Δήμητρα Βασιλοπούλου, Μαρία Γιαγκούλα, Νικολέτα Δημητριάδου, Ζωή Δημητριάδου, Δημήτρης Τζιαμπάσης, Εβελίνα Χαυτίκη, Ειρήνη Γεωργιάδου.