Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η φωτογραφία με τα μάτια του τσολιά δακρυσμένα από τα χημικά

Η φωτογραφία αυτή με τα μάτια του τσολιά δακρυσμένα από τα χημικά και τα όσα βλέπει γύρω του έχει κάνει το γύρο του κόσμου.  Σημαδιακή , συμβολική και συγκλονιστική αποτύπωση της πραγματικότητας. Εκφράζει την ντροπή και την οργή όλων μας.

Αποχαιρετιστήριο πάρτι του ΕΕΣ Νάουσας





«Με τη λήξη των συναντήσεων του νεοσύστατου Τμήματος Νεότητας του ΕΕΣ Νάουσας, τα μέλη του ΔΣ και τα παιδιά έκλεισαν το φετινό πρόγραμμα με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι, στο οποίο παρευρέθησαν η πρόεδρος κ. Ευγ. Ζάλιου και μέλη του ΔΣ και των Σαμαρειτών. Μέσα σε ένα ευχάριστο φυσικό περιβάλλον, στην περιοχή Κουκούλι,  όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι έφαγαν, έπαιξαν, προβληματίστηκαν και συζήτησαν, ανανεώνοντας το ραντεβού για το Σεπτέμβρη, με νέα θέματα ανθρωπιστικών, περιβαλλοντικών και εθελοντικών προσεγγίσεων, πάντα στο πνεύμα των θεμελιωδών αρχών του ΕΣ.
Το ΔΣ του Τμήματος Νεότητας (πρόεδρος κ. Λαφάρα-Τζώρτζη Αν., γραμματέας κ. Ιωαννίδης Γ. και μέλη κ. Παραστατίδης Κ., κ. Μεγακλής Αστ. και Βασιλείου Αγ.) θα ήθελε να ευχαριστήσει τους γονείς των παιδιών που έδειξαν εμπιστοσύνη τόσο στο πρόγραμμα όσο και στα μέλη του ΔΣ του ΕΕΣ Νάουσας και φυσικά όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και επέδειξαν ζήλο και ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος. Επίσης ευχαριστεί θερμά για την  άμεση ανταπόκρισή τους και τη βοήθειά τους στη διεξαγωγή του προγράμματος: τον κ. Ν. Παλαμούτη (Διευθυντή Πυροσβεστικής), τον κ. Στ. Γουτιάνο (κτηνίατρο) τον κ. Ν. Μπάμπο (υπεύθυνο γεωπόνο του πάρκου), τον κ. Ι. Κουκούλο (υπεύθυνο της επεξεργασίας του νερού στις δεξαμενές καθίζησης) καθώς και τον κ. Σ. Παπαδόπουλο (υπεύθυνο εκμετάλλευσης του «μικρού τρένου» στον Άγιο Νικόλαο). Ευχές για ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι!».

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Γιορτή Κερασιού - Ροδοχώρι Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ ανακοινώνει το πρόγραμμα της Γιορτής κερασιού στις 8 & 9 Ιουλίου και ώρα 9μμ στον χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ροδοχωρίου.
Παρασκευή 8 Ιουλίου
ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΛΥΡΑ: Κώστας Θεοδοσιάδης
ΑΓΓΕΙΟ : Γιώργος Σιαμίδης
ΝΤΑΟΥΛΙ : Γιάννης Πολυχρονίδης
ΠΛΗΚΤΡΑ : Δημήτρης Φουντουκίδης
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ: Αράπιτσα Νάουσας, Ποντιακός Σύλλογος Ακρίτες Πρασινάδας, Μωμόεροι Κομνηνών Κοζάνης
Σαββάτο 9 Ιουλίου
ΤΡΑΓΟΥΔΙ : Γιάννης Τσιτιρίδης
ΛΥΡΑ–ΚΛΑΡΙΝΟ : Μπάμπης Κεμανατζίδης
ΝΤΑΟΥΛΙ : Τάσος Συμεωνίδης
ΠΛΗΚΤΡΑ : Γιώργος Φουντουκίδης
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ: Πολιτιστικός σύλλογος Γιαννακοχωρίου, Μικρό χορευτικό Ροδοχωρίου, Μεγάλο Ροδοχωρίου
ΛΥΡΑ : Τάσος Τσαγκαλίδης
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ : Μωμόεροι Μικροί & Μεγάλοι
ΛΥΡΑ : Γιώργος Σκεντερίδης
ΝΤΑΟΥΛΙ : Παναγιώτης Καρυπίδη

Σχεδόν όλα καλά για οικογένεια πελαργών




Ο δυνατός αέρας, σχεδόν γκρέμισε την φωλιά πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ στην Νέα Νικομήδεια. Παιδάκια και ενήλικοι που είδαν τέσσερα πελαργάκια να πέφτουν στο έδαφος, έτρεξαν. Τα μάζεψαν σε μια γωνιά και ειδοποίησαν. Η οικολογική ομάδα της Βέροιας, έφτασε επι τόπου, όπως και καλαθοφόρο όχημα της ΔΕΗ. Με κόπο μέσα στον δυνατό αέρα και τη ζέστη, αποκατέστησαν την φωλιά και τα δυο πελαργάκια, επέστρεψαν στην φωλιά. Τα άλλα δύο , με σπασμένα πόδια, δέχονται ήδη τις κατάλληλες φροντίδες. Σχεδόν όλα καλά και στην περίπτωση αυτή.
Οικολογική Ομάδα Βέροιας

Επιτυχημένες οι εκδηλώσεις της «Πρόσβασης» για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών





"Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 19 και 26 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις του Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Την Κυριακή 19 Ιουνίου ο αύλειος χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου γέμισε με νέα παιδιά και τους γονείς τους που παρακολούθησαν την ομάδα εφήβων του Γυμνάσιου Μακροχωρίου να παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Ήταν ανάγκη να συμβεί και σε μένα…;». Στην συνέχεια ακολούθησε συναυλία  νεανικών σχημάτων ωδείων του νομού «Μακρινοί φίλοι» του Ωδείου Δημητρίου Βέροιας και «Αγγελιοφόροι» της Μουσικής Σχολής Λαζαρίδη Αλεξάνδρειας, που έκλεισαν μελωδικά  την βραδιά.
Την Κυριακή 26 Ιουνίου στην Πλατεία Εληάς τα μικρά παιδιά με χαρά και ενθουσιασμό συμμετείχαν σε δημιουργικές δραστηριότητες ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδια αυλής, χαριστικό παζάρι βιβλίων και παιχνιδιών. Η εκδήλωση έκλεισε με το χορευτικό show της ομάδας Jacobina Arte Capoeira.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Βέροιας κυρία Χαρούλα Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, η Περιφερειακή Σύμβουλος κυρία Γεωργία Μπατσαρά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αλεξάνδρειας κύριος Παναγιώτης Μπούτσης και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Βέροιας κύριος Θοδωρής Θεοδωρίδης.
Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά που συμμετείχαν εθελοντικά στο θεατρικό δρώμενο και τη συναυλία, τις σπουδάστριες της ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ Βέροιας του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και του Ι.Ε.Κ. Νάουσας του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και τη Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Βέροιας κυρία Χριστίνα Γαϊτάνου για την πολύ σημαντική βοήθεια τους στην οργάνωση και υλοποίηση των εκδηλώσεων.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο του Κέντρου κυρία Ολυμπία Ιακωβίδου που πάντα ακούραστα στηρίζει όλες μας τις προσπάθειες".

Αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου στο Κλειδί

Δύο νέα έργα μεγάλης αξίας και σπουδαίας σημασίας στον τομέα των οδικών αξόνων για την Κεντρική Μακεδονία, συνολικού προϋπολογισμού 55.478.047 €, παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης με την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013» με αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου.

Το πρώτο έργο είναι «Εγνατία Οδός: Βελτίωση- Αναβάθμιση Α/Κ Κλειδίου», της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας με προϋπολογισμό 27.478.047 €.
Με το έργο αυτό θα βελτιωθεί και θα αναβαθμιστεί ο ανισόπεδος κόμβος Κλειδίου που συνδέει σήμερα τους δύο μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της χώρας, την Εγνατία Οδό με τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο ύψος του οικισμού «Κλειδί» στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.
Με την αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου οι κλάδοι 2 (Κατερίνη- Βέροια) και 4 (Βέροια- Κατερίνη) θα κατασκευαστούν εκ νέου ενώ ακόμη θα βελτιωθούν η μηκοτομή και οι επικλίσεις στους κλάδους που διατηρούνται, δηλαδή στον κλάδο 1 (Βέροια- Θεσσαλονίκη) και στον κλάδο 3 (Θεσσαλονίκη Βέροια).
Με τις πιο πάνω εργασίες επιτυγχάνεται η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των κλάδων του υφιστάμενου Α/Κ Κλειδίου και εξασφαλίζεται ταχύτητα 70 km/h σε όλους τους κλάδους. Επίσης θα κατασκευαστεί νέος ασφαλτικός τάπητας, μήκους περίπου 300 μέτρων  επί της Εγνατίας Οδού ως αναπροσαρμογή του κόμβου με το κατασκευασμένο τμήμα Κουλούρα- Κλειδί.
Το δεύτερο έργο είναι « Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκη- Κιλκίς- Δοϊράνη, τμήμα Α/Κ Μαυρονερίου- Είσοδος Κιλκίς»», προϋπολογισμού 28.000.000 €.

Στην Ημαθία φιλοξενήθηκαν Αμερικάνοι δημοσιογράφοι

amerikanoi_dimosiografoi
Για πρώτη φορά επισκέφθηκαν και φιλοξενήθηκαν από την Π.Ε. Ημαθίας Αμερικανοί δημοσιογράφοι και μάλιστα για προβολή σε ένα δίκτυο το οποίο παρακολουθούν πάνω από 2,5 εκατ. τηλεθεατές.
Το Αμερικάνικο συνεργείο προσκλήθηκε και φιλοξενήθηκε με τη συνεργασία της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, αφορά την τηλεοπτική εκπομπή «Mansions and Millionaires» και προβάλλεται στο αμερικάνικο network EXTRA του Λος Αντζελες.
Οι εκπομπές του που αφορούν την Ελλάδα, περιλαμβάνουν δηλώσεις αλλά και παρουσίαση από το lobby των Ελληνοαμερικανών ηθοποιών. Για τη συγκεκριμένη εκπομπή θα μιλήσουν η Melina Kanakarides και η Jenifer Aniston.
Το τηλεοπτικό συνεργείο, που συνόδευαν η Δ/ντρια Marketing της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Σοφία Μπουρνατζή και ο ομογενής-παραγωγός κ. Γιάννης Παναγιωτίδης, υποδέχτηκε στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας ο υπεύθ. Τουρισμού κ. Γιώργος Σαλιάγκας και στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τον Αρχαιολόγο κ. Γιάννη Γραικό, υπεύθυνο της Βεργίνας, στους Βασιλικούς Τάφους, όπου και πραγματοποίησαν λήψεις και συνεντεύξεις από τον κ. Γραικό και τον ιστορικό – ξεναγό κ. Δημήτρη Κακαγιάννη.
Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι έμειναν έκπληκτοι από τον αρχαιολογικό – πολιτιστικό πλούτο της περιοχής και στο βιβλίο επισκεπτών έγραψαν ότι εύχονται να μπορέσουν να παρουσιάσουν αυτόν τον υπέροχο χώρο σε μια υπέροχη εκπομπή !
Το μεσημέρι, σε γεύμα που τους παρέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, τους ευχαρίστησε για την επιλογή τους να επισκεφθούν την περιοχή μας, τους ενημέρωσε για την οικονομική, κοινωνική , τουριστική και πολιτιστική ζωή της Ημαθίας και τους προσκάλεσε να ξανάρθουν στον τόπο μας, διαθέτοντας περισσότερο χρόνο για να γνωρίσουν και τα άλλα πολιτιστικά και τουριστικά του ενδιαφέροντα.
Οι προσκλήσεις και φιλοξενίες ξένων δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων θα συνεχιστούν εντατικά από την Π.Ε. Ημαθίας, κρίνοντας ότι αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ενέργειες και δράσεις στην τουριστική προβολή που μπορούν να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Έσβησε φωτιά στην πρώην χωματερή Ειρηνούπολης η Πυροσβεστική Νάουσας



fotia_skoupidia
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας, κατά το διάστημα 25/28-06-2011 κλήθηκε για επέμβαση σε εννέα συνολικά συμβάντα από τα οποία δύο αφορούσαν κατάσβεση πυρκαγιάς, δύο απελευθέρωση ατόμων από ανελκυστήρα, λόγω διακοπών ρεύματος και πέντε αφορούσαν διάφορες παροχές βοηθείας (δύο επεμβάσεις σε τροχαία ατυχήματα, κοπή δέντρου για απομάκρυνση του από τις σιδηροδρομικές γραμμές, πλύση οδοστρώματος και αφαίρεση αντικειμένων λόγω κατάρρευσης).
Αναφορικά με την πρώτη πυρκαγιά, αυτή εκδηλώθηκε στις 25-06-2011 στις 18:20΄ σε ανενεργό σκουπιδότοπο στην θέση «Νησί» της Τοπικής Κοινότητας Αγγελοχωρίου Δήμου Νάουσας. Από την πυρκαγιά κάηκαν απορρίμματα σε έκταση πέντε περίπου στρεμμάτων καθώς και ένα στρέμμα γεωργικής έκτασης με ροδακινιές. Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας με τέσσερις άνδρες, ένα υδροφόρο και ένα σκαπτικό μηχάνημα της Δημοτικής Ενότητας Ειρηνούπολης.
Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 28-06-2011 και στις 13:10΄ σε αγροτική έκταση στην θέση «Βοσκή» της Τοπικής Κοινότητας Τριλόφου Δήμου Βέροιας. Από την πυρκαγιά κάηκαν υπολείμματα σιτοκαλαμιών σε έκταση εκατόν είκοσι περίπου στρεμμάτων καθώς και δύο στρέμματα γεωργικής έκτασης με ροδακινιές. Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας με εννέα άνδρες , καθώς και τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας με οκτώ άνδρες.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Στο ΕΣΠΑ το Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας






Δύο νέα έργα για την ειδική εκπαίδευση στους δήμους Θέρμης και Αλεξάνδρειας, συνολικού προϋπολογισμού 137.018 €, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013» με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου.
Το πρώτο έργο είναι η «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ», προϋπολογισμού 75.571 €.Το έργο αυτό αφορά στην προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για το πρώτο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θέρμης. Το δεύτερο έργο είναι η  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», προϋπολογισμού 61.447 €.
Το έργο αυτό αφορά στην προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για το τετραθέσιο Ειδικό δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας.

Εξετάσεις για ζώνες στον «Κένταυρο»






Εξετάσεις για ζώνες έδωσαν οι αθλητές των παιδικών τμημάτων του συλλόγου πολεμικών τεχνών  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ σηματοδοτώντας το τέλος μίας ακόμα εποικοδομητικής χρονιάς.
Με  επίσημο καλεσμένο τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο σαν εξεταστή και υπό την εποπτεία του προπονητή  κ. Γεώργιου Καισαρίδη  αλλά και πλήθους γονέων και φίλων του συλλόγου  κύλησε η εκδήλωση που τελείωσε με της απονομές των ζωνών στους επιτυχόντες που ήταν οι εξής : A.Σταματόπουλος, Γ.Αραμπατζή, Κ.Αραμπατζή, Ε.Γεωργακοπούλου, Γ.Δανηλάτος, Γ.Κοκκινούλης, Κ.Φωτόπουλος, Δ.Μουραφετλής, Κ.Θωμασιάδης, Β.Θωμασιάδου, Σ.Θεοδωρόπουλος, Κ.Βασιλειάδης, Φ.Φτεργιώτης, Κ.Μίγγας, Γ.Βάντσιας, Φ.Παπουτσής, Π.Δρόσος, Γ.Σερδάρης, Θ.Εξηντάρα, Γ.Εξηντάρας, Γ.Θανασούλης, Σ.Παπαπέσιος, Δ.Παπακωνσταντίνου, Δ.Δολδούρης, Θ.Ιωάννου και Σ.Νάτσιος. Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους γονείς για την υποστήριξη τους και εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι .

Παρέμβαση – Πρόταση του Δημήτρη Μούρνου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 23/06 για το Δ.Σ. της «Αμάλθειας» (Αγορά Κουλούρας)


PDF Εκτύπωση E-mail

«Οχτώ ολόκληρα χρόνια, το ίδιο αυτό σχήμα, η ίδια αντίληψη που φιλοδοξεί και σήμερα να ασκήσει τη διοίκηση και να έχει την πλειοψηφία των μετοχών, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την εξαιρετική αυτή υποδομή που βρίσκεται στην στρατηγικότερη θέση της Ημαθίας, πάνω στην Εγνατία Οδό.Ο Νόμος του Υπουργείου Γεωργίας που παραχώρησε τις αγορές αυτές σε τοπικούς φορείς πρόβλεπε συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δήμου στα όρια του οποίου βρίσκεται η αγορά, της μεγαλύτερης συνεταιριστικής οργάνωσης της περιοχής και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Λόγω των περιορισμών του Νόμου περί ανωνύμων Εταιρειών, η είσοδος του Επιμελητηρίου στο αρχικό σχήμα έπρεπε να καθυστερήσει για λίγους μήνες. Με ευθύνη όμως των άλλων μετόχων αυτό δεν έγινε ποτέ.
Σήμερα, οχτώ χρόνια μετά, διαβάζουμε στην εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας την πρόταση να ελέγχει εξολοκλήρου η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου τις μετοχές, αποκλείοντας κάθε άλλη φυσική παρουσία έστω και με έναν πολύ μικρό αριθμό μετοχών που δε θα διατάρασσε τον συσχετισμό δυνάμεων, αντίθετα θα εμπλούτιζε την διοίκηση της Αμάλθειας με καινούριες ιδέες και προτάσεις. Κυριάρχησε και πάλι η ίδια εσωστρεφής και αναποτελεσματική τακτική που οδήγησε το ζήτημα σε αποτελμάτωση.
Εμείς, σαν παράταξη Μέτωπο Ανάπτυξης, προτείνουμε να δοθεί ένας αριθμός μετοχών στο Επιμελητήριο Ημαθίας, σε έναν κατεξοχήν αναπτυξιακό φορέα που έχει και την τεχνογνωσία και τους μηχανισμούς και τις ιδέες για να βγάλει το θέμα από την αφάνεια και το τέλμα. Αλλιώς δηλώνουμε ότι θα καταψηφίσουμε την εισήγηση της πλειοψηφίας».

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

«Έρευνα Αξιοποίηση Σύγχρονης Τεχνολογίας στις Βιβλιοθήκες του Νομού Ημαθίας»





Επιστημονική ημερίδα και παρουσίαση του ερευνητικού έργου με τίτλο «Έρευνα Αξιοποίησης Σύγχρονης Τεχνολογίας στις Βιβλιοθήκες του Νομού Ημαθίας»  θα πραγματοποιηθεί στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων της  Νάουσας, την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας στις 15 Δεκεμβρίου του 2009, μετά και την σύμφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχη Ποντίων της Νάουσας, ανέθεσε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος, με τίτλο «Έρευνα Αξιοποίησης Σύγχρονης Τεχνολογίας στις Βιβλιοθήκες του Νομού Ημαθίας».
  Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας είναι κάτοχος της ανοικτής στο κοινό Εθνικής Βιβλιοθήκης του Φροντιστηρίου της Αργυρουπόλεως του Πόντου ‘ο Κυριακίδης’. Το Φροντιστήριο της Αργυρούπολης ιδρύθηκε το 1723 και  υπήρξε σπουδαίο εκπαιδευτικό κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού της επαρχίας της Χαλδίας. Η σημαντική του Βιβλιοθήκη αποτελούνταν από χειρόγραφα και σπάνιες εκδόσεις  βιβλίων των  ανθρωπιστικών αλλά και των θετικών επιστημών. Οι Αργυρουπολίτες πρόσφυγες εγκαθίστανται στη Νάουσα το 1924, μεταφέροντας  μαζί τους, με μεγάλες δυσκολίες και τη Βιβλιοθήκη του Φροντιστηρίου. Σήμερα διασώζονται 972 τόμοι, οι οποίοι φυλάσσονται στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας.
   Σκοπός του προγράμματος υπήρξε η ψηφιακή φωτογράφηση και στην συνέχεια η καταχώρηση στην ψηφιακή βάση του Α.Π.Θ Ψηφιοθήκη http://invenio.lib.auth.gr/ της Εθνικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης της Αργυρουπόλεως του Πόντου ‘ο Κυριακίδης’  http://www.efxinoslesxi.gr/index.htm. Στόχος του είναι η τεκμηρίωση, διατήρηση προβολή και ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς της ανατολής στην διεθνή κοινότητα. Η βάση δεδομένων που φιλοξενεί τα ψηφιοποιημένα παλαίτυπα υποστηρίζει όλα τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα και είναι αναζητήσιμη μέσω του διαδικτύου. Το έργο συνέβαλε στην προστασία των βιβλίων από την φθορά, με την αγορά 500 ειδικών αντιόξινων κουτιών. Για την προβολή της Βιβλιοθήκης δημιουργήθηκαν και θα διανεμηθούν δωρεάν πεντακόσιοι (500) Οπτικοακουστικοί Δίσκοι (DVD), με τίτλο « Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας και η  Εθνική Ιστορική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως του Πόντου». Επιπλέον, η Βιβλιοθήκη της Εύξεινου Λέσχης Ποντίων της Νάουσας στην οποία και εγκαταστάθηκε ένας Ψηφιακός Σαρωτής Βιβλίων (Bookscanner) μετά και την συνεργασία της με την Μονάδα Ψηφιοποίησης της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απέκτησε σημαντική τεχνογνωσία στο τομέα της ψηφιοποίησης. Με την ολοκλήρωση του έργου προσφέρεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη η ερευνητή   ελεύθερα μέσω του διαδικτύου, να έχει πρόσβαση και να διαβάσει τα ψηφιακά βιβλία και χειρόγραφα της βιβλιοθήκης, που αποτελούν σπάνια δείγματα παιδείας του ελληνικού πολιτισμού της ανατολής με εξαιρετική εθνική, επιστημονική και πολιτιστική αξία.

«Επισκέψεις του Τάσου Σιδηρόπουλου σε συνεταιρισμούς»


PDF Εκτύπωση E-mail
Ο Βουλευτής του Ν. Ημαθίας, κ. Τάσος Σιδηρόπουλος επισκέφτηκε το Σάββατο  25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου τους παρακάτω Συνεταιρισμούς και Βιομηχανίες: VENUS, Α.Σ. Νάουσας, ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας , Α.Σ Επισκοπής Νάουσας, ΑΣΟΠ Επισκοπής Νάουσας, Α.Σ Μαρίνας , Α.Σ. Ειρηνούπολης, Α.Σ. Ειρηνούπολης «ΟΜΟΝΟΙΑ»,Α.Σ «Ν. ΑΙΑΣ».
Στις επισκέψεις αυτές αναπτύχθηκαν συζητήσεις τόσο με τις διοικήσεις των συνεταιρισμών, όσο και με τους παραγωγούς, για τις συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο στις εξαγωγές αλλά και γενικότερα για τα θέματα που αφορούν την πορεία διακίνησης του ροδάκινου κατά την διάρκεια της φετινής συγκομιστικής περιόδου.
Ο Βουλευτής δήλωσε ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, ώστε να διασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και ειδικότερα την κατάσταση που αφορά την πορεία του ροδάκινου. Για το λόγο αυτό θα μεταφέρει τα προβλήματα που απασχολούν τόσο τους παραγωγούς όσο και τις συνεταιριστικές οργανώσεις στον καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με σκοπό την τόνωση των εξαγωγών, καθώς θεωρεί ότι το ροδάκινο αποτελεί ένα εθνικό προϊόν από το οποίο εξαρτάται σημαντικά η τοπική οικονομία του Νομού Ημαθίας αλλά και η γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

Αποθεώθηκε ο Μίκης στη Νάουσα


Παρουσία 2.000 και πλέον πολιτών της Ημαθίας και των γύρω νομών  πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη την Κυριακή που συνοδευόταν από τους Μαριά, Κασιμάτη και Ζουράρη. Την ίδια μέρα το μεσημέρι ο Μίκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.

13ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 14 έως 17 Ιουλίου 2011

Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμονα θα πραγματοποιήσει και φέτος το 13ο «Συναπάντημα» της Νεολαίας  Ποντιακών Σωματείων, της τρίτης και τέταρτης προσφυγικής γενιάς των Ποντίων, στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας από 14 έως 17 Ιουλίου 2011.
Το Συναπάντημα αποτελεί πλέον έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό, με την συμμετοχή 600 και πλέον εκπροσώπων νεολαιών ποντιακών συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων που στοχεύουν στην αλληλογνωριμία των νέων καθώς και στη διατήρηση των ηθών και εθίμων της παράδοσής μας.
Πρωτοπορία για την διοργάνωση του Συναπαντήματος αποτελεί το γεγονός ότι οι νέοι  δηλώνουν συμμετοχή για την Οργανωτική του επόμενου Συναπαντήματος. Η Επιτροπή αυτή αναλαμβάνει να διαμορφώσει το πρόγραμμα του επομένου Συναπαντήματος σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου  Ιερού Προσκυνήματος  «Παναγία Σουμελά».
• Εισηγητές του Συναπαντήματος είναι :
- Γεώργιος Σούρλας: τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής 
- Νικόλαος Ζουρνατζίδης: Χοροδιδάσκαλος-Ερευνητής
- Ματθαίος Τσαχουρίδης: Καθηγητής Μουσικολογίας
- Γεώργιος Πουλαντζακλής: Μουσικός
- Βασίλειος Σιδηρόπουλος: Ερευνητής Καππαδοκικής Λαογραφίας
- Κωνσταντίνος Σοφιανίδης: Δάσκαλος
- Κατά την διάρκεια του συναπαντήματος οι νεολαίοι θα επισκεφθούν, τη Δημοτική Κεντρική Βιβλιοθήκη Βεροίας (βραβευμένη από το  Ίδρυμα Bill & Melinda Gates) και θα παρακολουθήσουν την παρασκευή ποντιακών εδεσμάτων  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κούκου Κατερίνης.
- Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν: Ο Λαογραφικός σύλλογος Θηριόπετρας «Ο Μέγας Βασίλειος» και το Εκπαιδευτικόν Αρχαιοπρεπές Οπλιτικόν Άγημα «Σπαρτιάτικες Μόρες»
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων που επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να απευθυνθούν στο  Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» στα τηλέφωνα: 2310-271812, 271336, fax: 2310-285343 και στο e-mail: info@panagiasoumela.gr

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Ο ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία και πρωταθλητή Ελλάδας στον Ζαφειράκη Νάουσας ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24-6-2011 η τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος χάντμπολ παμπαίδων, που διεξήχθη στο Λουτράκι και στην Κόρινθο. Ο Ζαφειράκης στέφθηκε πρωταθλητής νικώντας στον μεγάλο τελικό τον Φοίβο Συκεών με 30-27 έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 1.000 φιλάθλων (!) που τον παρακολούθησαν.
Προπονητής της ομάδας του Ζαφειράκη ήταν ο Χρήστος Δεληχρήστος. Οι αγώνες του Ζαφειράκη:
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 30-16. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ-ΠΑΝΕΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ. 31-22. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ-Χ.Α.Ν.Θ. 24-22. ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. Φ. 26-17. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ-ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 23-24. ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ--ΠΑΟΚ 25-22. ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ.  ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ--ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30-27.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Rally show Νάουσας vol.2!


PDF Εκτύπωση E-mail

"Η νέα Λ.Α. Νάουσας επιστρέφει στα δρώμενα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με μια γιορτή στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι αγαπούν το αυτοκίνητο. Το Rally Show Νάουσας vol.2 είναι γεγονός!
Ξεκινώντας με την καθιερωμένη έκθεση των αγωνιστικών αυτοκινήτων το Σάββατο 27 Αυγούστου 2011 στις 18.00 στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας και συνεχίζοντας την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 με την αναπαράσταση ενός αγώνα σε μια κλειστή διαδρομή έκπληξη με συνοδηγούς από το κοινό μετά απο κλήρωση. Σας περιμένουμε όλους σε αυτήν την γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που γίνει σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδος την Νάουσα!"

Δεν θα κλείσουν κλινικές του Νοσοκομείου Βέροιας

giatros«Δεν πρόκειται να κλείσει καμία κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας». Τη διαβεβαίωση αυτή μετέφερε στον πρόεδρο του Γ.Ν. Βέροιας, κ. Νίκο Χητζηδημητρίου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή τον θόρυβο και τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν τον προηγούμενο μήνα από φορείς της Ημαθίας, για επικείμενη μεταφορά τεσσάρων Κλινικών του Νοσοκομείου Βέροιας σε άλλες πόλεις.
Την είδηση αυτή γνωστοποίησε στο δήμαρχο Αλεξάνδρειας, κ. Φώτη Δημητριάδη, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Βέροιας.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αλεξάνδρειας, με ομόφωνη ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου (αριθ. απόφασης 224/9-5-2011), εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ενέργεια κατάργησης ή συγχώνευσης ή μεταφοράς οποιασδήποτε Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας. Το σχετικό ψήφισμα είχε διαβιβαστεί από το δήμο στον υπουργό, τους υφυπουργούς και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας καθώς και στον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.
Αφορμή για το ψήφισμα απετέλεσε επιστολή του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Βέροιας και συμβούλου της δημοτικής κοινότητας Βέροιας, ιατρού κ. Μίλτου Κοϊμτζή, προς τον δήμο, σύμφωνα με την οποία, το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας, σχεδιάζει τη μεταφορά της Ουρολογικής, ΩΡΛ, Οφθαλμολογικής και Ορθοπεδικής Κλινικής του Γ.Ν. Βέροιας στη Νάουσα και την Έδεσσα, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και τον ακρωτηριασμό του Νοσοκομείου Βέροιας και την επακόλουθη ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας εξέφρασε την ικανοποίησή του στον πρόεδρο του Γ.Ν. Βέροιας, κ. Νίκο Χητζηδημητρίου, δεδομένου ότι, όπως είπε ο δήμαρχος, «οποιαδήποτε υποβάθμιση των νοσηλευτικών και ιατρικών υπηρεσιών που παρέχει το Γ.Ν. Βέροιας πλήττει ευθέως και τους κατοίκους του δήμου Αλεξάνδρειας».

Αγιασμός στο Κτηνιατρείο Νάουσας

ktiniatrio_naousa
Αγιασμός στα νέα γραφεία του Κτηνιατρείου Νάουσας (Σ.Σ. Νάουσας, δίπλα στο Κέντρο Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου) έγιναν σήμερα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη, του Δημάρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού, του Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Καλαϊτζίδη, των Αντιδημάρχων Μαίρης Καρυδά και Δόξας Ιτσκάρα, καθώς και στελεχών του Κτηνιατρείου και της Διεύθυνσης Γεωργίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Μιλώντας προς τους προσκεκλημένους ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η μεταστέγαση του Κτηνιατρείου έγινε για να αξιοποιηθούν οι χώροι και να παραμείνει η δομή στην περιοχή της Νάουσας, στην κατεύθυνση της διατήρησης υπηρεσιών που είναι χρήσιμες για τους πολίτες και ελέω ‘Καλλικράτη’ υπονομεύεται το μέλλον τους. Σχολίασε ότι τα νέα γραφεία είναι ένα στολίδι στην περιοχή, σε πιο λειτουργικό χώρο, με ευκολότερη πρόσβαση και άνετο πάρκινγκ. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης, τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νάουσας, τις δύο Αντιδημάρχους και όλο το προσωπικό του Κτηνιατρείου και της Διεύθυνσης Γεωργίας και Κτηνιατρικής για τη βοήθεια και την προσωπική εργασία που προσέφεραν στη μεταφορά και το νέο στήσιμο της Υπηρεσίας.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Kυκλοφόρησε ο "Παρατηρητής"


Την Κυριακή στη Νάουσα ο Μίκης

mikis Την Κυριακή 26 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία της Νάουσας (πλ. Καρατάσου) «επιστρέφει» ο Μίκης Θεοδωράκης. Η επιστροφή στην όμορφη πόλη της Βόρειας Ελλάδας, γίνεται 50 χρόνια μετά από τις ζοφερές  αλλά ηρωικές εκείνες ημέρες όταν κινδύνευσε ακόμα και η ζωή του από τις «σκιές» που σκοτείνιαζαν το μετεμφυλιακό πρόσωπο της Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα με ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη προς τις Σπίθες, τους φίλους της Κίνησης και τους κατοίκους της Νάουσας. Η ομιλία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν σε μια πατρίδα που βουλιάζει ολοένα και περισσότερο στο βούρκο του νέου Μνημονίου, δέσμια της  Τρόικα, και μιας  κυβέρνησης που μειοδοτεί, ξεπουλάει και χλευάζει χωρίς αιδώ τον ελληνικό λαό.

Στη συγκέντρωση της Νάουσας θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Κώστας Ζουράρις, Πολιτειολόγος, επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κ.Α.Π. και ο Νότης Μαριάς, Αν. καθηγητής Θεσμών Ε.Ε, του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Την Κυριακή στη Νάουσα ο Μίκης

mikis Την Κυριακή 26 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία της Νάουσας (πλ. Καρατάσου) «επιστρέφει» ο Μίκης Θεοδωράκης. Η επιστροφή στην όμορφη πόλη της Βόρειας Ελλάδας, γίνεται 50 χρόνια μετά από τις ζοφερές  αλλά ηρωικές εκείνες ημέρες όταν κινδύνευσε ακόμα και η ζωή του από τις «σκιές» που σκοτείνιαζαν το μετεμφυλιακό πρόσωπο της Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα με ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη προς τις Σπίθες, τους φίλους της Κίνησης και τους κατοίκους της Νάουσας. Η ομιλία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν σε μια πατρίδα που βουλιάζει ολοένα και περισσότερο στο βούρκο του νέου Μνημονίου, δέσμια της  Τρόικα, και μιας  κυβέρνησης που μειοδοτεί, ξεπουλάει και χλευάζει χωρίς αιδώ τον ελληνικό λαό.

Στη συγκέντρωση της Νάουσας θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Κώστας Ζουράρις, Πολιτειολόγος, επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κ.Α.Π. και ο Νότης Μαριάς, Αν. καθηγητής Θεσμών Ε.Ε, του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Συνάντηση Καραπαναγιωτίδη με μέλη της ΝΟΔΕ


node_nomaris
Συνάντηση με τα μέλη της Νομαρχιακής Εκτελεστικής Επιτροπής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Εκτός από τον Πρόεδρο της ΝΟΜ.ΕΚ.Ε. Σάββα Ακριτίδη και τα μέλη της, παρόντες ήταν στη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Χρήστος Τράντης και ο Τομεάρχης Νίκος Κορώνας, καθώς επίσης και η περιφερειακή σύμβουλος Γεωργία Μπατσαρά.
«Παρά τα όσα συμβαίνουν σήμερα, τα πολιτικά κόμματα πρέπει να παραμείνουν οι πυλώνες της Δημοκρατίας. Θεωρώ το ρόλο σας πολύ σημαντικό. Είμαι στη διάθεση σας να σας ενημερώσω, όπως επίσης θα ενημερώσω και τα μέλη των άλλων κομμάτων, εάν μου το ζητήσουν», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης. Παράλληλα σχολίασε ότι στη σημερινή συγκυρία οι τοπικές κομματικές οργανώσεις και τα στελέχη τους οφείλουν με τη συμπεριφορά τους απέναντι στον κόσμο να δίνουν το καλό παράδειγμα, με στόχο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου και να βγει η πολιτική από την απαξίωση και τα πολλαπλά αδιέξοδα.
Ο Νομάρχης στη συνέχεια ενημέρωσε τα μέλη της ΝΟΜ.ΕΚ.Ε. για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ημαθία, αλλά και για τις επίπονες και χρονοβόρες διαδικασίες μετάβασης στον ‘Καλλικράτη’.

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μέσης η Δήμαρχος Βέροιας

dimar_synetairismos_mesis

Eπίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μέσης πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουνίου 2011 η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, στα πλαίσια ενημέρωσής της σχετικά με την πορεία του ροδακίνου καθώς και άλλων εποχικών προϊόντων. Κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Παπαφωτίου Θανάση αλλά και τους εργαζόμενους τόνισε την ανάγκη για μια καλή παραγωγική χρονιά ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που η οικονομική κρίση δημιουργεί, προβλήματα εκ των οποίων πολλά είναι δυσεπίλυτα, τα οποία πρέπει ωστόσο να επιλυθούν και να αντιμετωπιστούν καθώς ο αγροτικός τομέας, μαζί με τον τουριστικό, αποτελούν τους δύο κύριους πυλώνες της τοπικής οικονομίας.

Ψωμιάδης: "θα στήσουμε επιτέλους το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου στην Αθήνα;"


Σχετικά με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έστησαν οι Σκοπιανοί στο κέντρο της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ, ο Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Για μία ακόμη φορά η σκοπιανή προπαγάνδα προκαλεί χωρίς να πάρει απάντηση. Με ένα θεόρατο ψέμα ύψους 25 μέτρων, επιχειρούν να παραπλανήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη σχετικά με την εθνοτική τους προέλευση, προσβάλλοντας εκατομμύρια Έλληνες Μακεδόνες.

Παραχαράσσουν την Ιστορία, κάνοντας αυτό που έπρεπε να κάνουν και δεν τόλμησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και δύο δεκαετίες: να στήσουν στην Αθήνα ένα μνημείο για τον Μεγαλέξανδρο.

Και το ερώτημα που προκύπτει: Γιατί δεν αντιδρά κανείς στην πρόκληση; Έχουμε εξωτερική πολιτική Μνημονίου και δεν το ξέρουμε; Ας μας πουν τουλάχιστον τι παιχνίδια παίζονται…»

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Συνέντευξη απολογισμός Τάσου Καραμπατζού για την κατάσταση των 3 πρώην Δήμων

PDF Εκτύπωση E-mail
Όλη η εισήγηση του Δημάρχου Νάουσας
Την πρώτη συνέντευξη τύπου – απολογισμό του πρώτου εξαμήνου 2011παραχώρησε ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός στο πολιτιστικό κέντρου Επισκοπής το βράδυ της Δευτέρας.
Ο Δήμαρχος Νάουσας παρουσία των Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων της παράταξης του αλλά και κοινού, δήλωσε ότι είναι η  πρώτη συνέντευξη από την ανάληψη των καθηκόντων της   νέας Δημοτικής Αρχής στο νέο διευρυμένο Δήμο Νάουσας.  Γίνεται όπως είπε με αφορμή τη συμπλήρωση σχεδόν 6 μηνών στη διοίκηση του Δήμου, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις άφησε σοβαρές αιχμές για τον πρώην Δήμο Ανθεμίων και τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Σιδηρόπουλο, για συνεχείς απευθείας αναθέσεις έργων και για «προφορικές συμβάσεις» όσον αφορά την συντήρηση του «στόλου» του πρώην  Δήμου Ανθεμίων.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της εισήγηση του Δημάρχου Νάουσας

"Σκοπός της αποψινής συνάντησής μας είναι η ενημέρωση όλων εσάς των εκπροσώπων του Τύπου και μέσα από εσάς των συμπολιτών μας (ενεργοί πολίτες είναι οι ενημερωμένοι πολίτες), για την πορεία μετάβασης στη διοικητική μεταρρύθμιση του Προγράμματος «Καλλικράτης», για τη διοίκηση και την οικονομική κατάσταση του Δήμου, για την υλοποίηση των έργων του Δήμου, αλλά και τις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ


Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή του ΚΚΕ, Άγγελου Τζέκη.
Τον Άγγελο Τζέκη τον γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι απολυμένοι στην περιοχή μας. Ως στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ βρέθηκε πάντα δίπλα στους αγώνες, στα προβλήματα και στις αγωνίες των λαϊκών στρωμάτων. Σεμνός και
μαχητικός συνέβαλε αποφασιστικά στην καλύτερη οργάνωση των αγώνων των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών.
Συνεπής, με πολιτικό ήθος υπερασπίστηκε μέσα και κυρίως έξω από τη Βουλή τα συμφέροντα των εργαζομένων. Βρέθηκε μαζί μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα, πάντα έτρεχε για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά των εγαζομένων.
Ο Άγγελος Τζέκης ανταποκρίθηκε στα καλέσματα των εργαζομένων, των ανέργων, δεν έλειψε ποτέ, το θεωρούσε καθήκον του, δε μπήκε ποτέ στην ίδια ρότα με τους βουλευτές των αστικών κομμάτων.
Μετέφερε στη Βουλή τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας και λίγο πριν το θάνατό του έφερε στη Βουλή τα σοβαρά προβλήματα με το Νοσοκομείο και ΙΚΑ Νάουσας.
Χάσαμε έναν κομμουνιστή βουλευτή που ήταν και θα παραμείνει μέσα στην καρδιά μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Άμεση η πρόσβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας στον Άγιο Στέφανο



Άμεση η πρόσβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας με 2 πυροσβεστικά. Προσπάθειες αυτή την στιγμή από τούς άνδρες της, με την βοήθεια περίοικων. τη στιγμή της πυρκαγιάς δεν βρισκόταν κανείς εντός της Εκκλησίας και συνεπώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Στο σημείο έσπευσε και ο μητροπολίτης της Βέροιας






Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών



Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Βάλτε μπρος τις μηχανές για καλοκαιρινές περιπέτειες!






Την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 θα ξεκινήσει από την βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες με παιχνίδια ανάγνωσης, καλλιτεχνικές δράσεις, συναντήσεις με συγγραφείς, εκδηλώσεις λόγου, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους  κ.α.
Όλα αυτά μέσα από συζήτηση, δημιουργίες των παιδιών και φυσικά πολύ παιχνίδι!
Για αυτό λοιπόν μην κάθεστε.! Ελάτε να περάσετε την ώρα σας δημιουργικά μαζί μας.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 13.00 μ.μ. τον μήνα Ιούλιο,  στο χώρο της Βιβλιοθήκης.
Δηλώσεις  συμμετοχής στο τηλ:             23320- 22577       &             6981325282      
Υπεύθυνη κ. Καραγιαννοπούλου Βάσω.



Γ.Ε. ΝΑΟΥΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Π-Κ 1ος Πανελληνιονίκης ο Γ.Τεσσαρομάτης στο Υψος .



Οι επιτυχίες συνεχίζονται για τον στίβο της «Γ.Ε. Νάουσας» το Σαββατοκύριακο 18,19/6 έγιναν στις Σέρρες οι Πανελλήνιοι αγώνες στίβου στην κατηγορία Π-Κ και ο αθλητής του συλλόγου Τεσσαρομάτης Γ. με επίδοση 2.00 πήρε την 1η θέση στο Ύψος. Επίσης στους αγώνες συμμετείχε και ο
Καραγιάννης Α. που κατέλαβε την 20η θέση στα  400εμπ. με επίδοση 62΄΄20.
 Με την επιτυχία αυτή ο αθλητής Γ. Τεσσαρομάτης στο Ύψος θα συμμετέχει με την Εθνική Ελλάδος Π-Κ στις Ολυμπιακές μέρες Νέων που θα γίνει στην Τραπεζούντα της Τουρκίας στις 23-29/7.

Ένστολη διαμαρτυρία το πρωί στη Βέροια!


Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στη Βέροια αστυνομικοί και πυροσβέστες έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας. Οι αστυνομικοί που είδαν ήδη το χαμηλό τους εισόδημα να πέφτει κι άλλο ελέω μνημονίου και τη χρηματοδότηση προς τις αστυνομικές διευθύνσεις να μειώνεται σημαντικά, βλέπουν τώρα ότι από...
Σεπτέμβρη θα χάσουν τα πενθήμερα και τις υπερωρίες τους, κι έτσι αποφάσισαν να κατέβουν στον δρόμο, καθώς μιλάμε για ποσό από 200 ως και 300 ευρώ το μήνα. Οι διαμαρτυρίες τους θα κορυφωθούν την Πέμπτη στην Αθήνα.

Summer Disco Party “+-65” το Σαββατόβραδο 9 Ιουλίου στο «Κιόσκι»



Οι «+/-65» (απόφοιτοι 1982-1983 και οι φίλοι τους) συνεπείς στο καλοκαιρινό ραντεβού τους ετοιμάζουν το Σαββατόβραδο 9 Ιουλίου στο «Κιόσκι» ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό Disco Party. Το μενού της διασκέδασης πλούσιο και η ατμόσφαιρα βγαλμένη από τη νοσταλγική εποχή των Discotheque. Το μουσικό πρόγραμμα θα επιμεληθούν γνωστοί Disk Jockey, διαλέγοντας αειθαλή τραγούδια και μεγάλες επιτυχίες Disco, Pop, Rock, Rock e Roll των δεκαετιών ‘60, ’70 και ’80, που όλοι αγαπήσαμε.  
Τα έσοδα της εκδήλωσης, η οποία διοργανώνεται με την υποστήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Νάουσας (ΔΕΤ), της Κ.Ε.Π.Α.Π. Νάουσας (ΚΕΔΗΠΟΝ) και με
χορηγίες επιχειρήσεων, θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ώρα έναρξης 22:00. Είσοδος: 7 € με ποτό.
Οι «+-65», σας υπόσχονται μια βραδιά με πολλή διασκέδαση, με τραγούδια που δεν ξαναγράφονται μόνο ακούγονται και χορεύονται, για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι….
Ραντεβού λοιπόν, όλοι το Σάββατο 9 Ιουλίου στο «Κιόσκι».
Πληροφορίες-Κρατήσεις: τηλ.             6947930369      ,             6974077834      ,             6972254234     

Το «ΥΦΑΔΙ» στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011


Από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου. Τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics 2011».
Το νομό Ημαθίας και τη Νάουσα θα εκπροσωπήσει στο άθλημα της ενόργανης γυμναστικής το «ΥΦΑΔΙ», με τη συμμετοχή
δύο αθλητριών. Αρχηγός της αποστολής, η οποία θ' αναχωρήσει για την Αθήνα την Παρασκευή 24 Ιουνίου και θα επιστρέψει στις 4 Ιουλίου, είναι η δασκάλα χορού Τάνια Στόιου, που με ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον προσφέρθηκε και προπόνησε τις αθλήτριες εθελοντικά, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στις αθλήτριές μας Μαρία και Ραφαέλα ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου στην Κουτσούφλιανη



Σε τουρνουά στην Κουτσούφλιανη συμμετείχαν η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Νάουσας του Στέφανου Θεοδοσιάδη ακι η Ακαδημία του Βασίλη Αργυρίου με τον συνεργάτη μας Γιώργο Πολύζο να δίνει και εκεί το παρών.
Πλούσιο φωτορεπορτάζ στον Παρατηρητή που κυκλοφορεί.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

To γλέντι της Δημοτικής Ανανέωσης




Στην Αγ. Τριάδα όπως έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε το γλέντι της παράταξης του Δημάρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού με την συμμετοχή στελεχών και φίλων. O Δήμαρχος έδωσε το ενωτικό μήνυμα για την δύσκολη συνέχεια, ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων του διευρυμένου δήμου Νάουσας.