Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αξέχαστες στιγμές έζησε το Υφάδι σε κατασκήνωση στον Άγιο Ανδρέα

ifadi_kataskinosi
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, τα παιδιά από το ΥΦΑΔΙ έζησαν  αξέχαστες στιγμές και χάρηκαν για ένα δεκαήμερο τη θάλασσα στον  Αγ. Ανδρέα στην Αθήνα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Συνοδεύονταν από την πρόεδρο του συλλόγου κα. Ευγενία Ζάλιου και τους εκπαιδευτικούς-συνοδούς Αντιγόνη Μπαλτατζίδου και Μιχάλη Χαντζή και την κα. Μαρία Χ”ζήση.
Στον καταπράσινο κατασκηνωτικό χώρο, με τα πανύψηλα πυκνοφυτεμένα πεύκα τα παιδιά έμειναν σε πλήρως εξοπλισμένες και καθαρές εγκαταστάσεις, είχαν πλούσια γεύματα και πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Η καταγάλανη θάλασσα που βρισκόταν δίπλα τους έδωσε την ευκαιρία για τρίωρο καθημερινό πρωινό κολύμπι με την προστασία τόσο των συνοδών, όσο και των δύο ναυαγοσωστών της κατασκήνωσης. Τα απογεύματα ήταν γεμάτα παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες και μετά υπήρχαν βραδιές disco και σινεμά.
Ο γιατρός και η νοσοκόμα βρισκόταν πάντα διακριτικά κοντά στους κατασκηνωτές. Στην  αποχαιρετιστήρια βραδιά τα παιδιά ετοίμασαν ένα υπέροχο ποτ-πουρί τραγουδιών σε συνδυασμό με έξυπνους στίχους και τα αφιέρωσαν στους υπεύθυνους της κατασκήνωσης, ευχαριστώντας τους έτσι με τον δικό τους τρόπο, για το μοναδικό δεκαήμερο που πέρασαν κοντά τους.
Η διαμονή στην κατασκήνωση του Αγ. Ανδρέα ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και έδωσε την δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν νέες φιλίες και μέσα από την ομάδα τους να συνεργαστούν καλύτερα μεταξύ τους αλλά και στους νέους συνοδούς, να μπούνε στον κόσμο των ατόμων με αναπηρίες και να συνειδητοποιήσουν τις ανάγκες τους, τις δυνατότητες τους αλλά και τα έντονα συναισθήματά τους, που ιδιαίτερα όταν καταλάβουν ότι νοιάζεσαι για αυτούς, τα εκδηλώνουν με τον πιο όμορφο και δυνατό τρόπο!
Η κατασκήνωση στην οποία συμμετείχαν 450 παιδιά από 14 φορείς από όλη την Ελλάδα έγινε με ευθύνη και οικονομική ενίσχυση του συλλόγου γονέων ΥΦΑΔΙ σε συνεργασία με την  ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ.

Φωτιά στο πρώην δημαρχείο Μελίκης - αποτράπηκε η καταστροφή αρχείων

meliki_fotia1
Φωτιά πήραν δύο γραφεία του Δημοτικού καταστήματος της Μελίκης, όπου υπήρχαν αρχεία της οικονομικής υπηρεσίας του πρώην Δήμου Μελίκης. Όπως αναφέρει ο «Πολίτης», τη φωτιά αντιλήφθηκε ευτυχώς νωρίς περί τις 6:55 σήμερα το πρωί, υπάλληλος του δημοτικού καταστήματος καθώς προσέρχονταν στην εργασία του. Άμεσα κλήθηκε την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία κατάφερε και κατάσβεσε την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μέσα στα γραφεία βρέθηκαν μπουκάλια γεμάτα με βενζίνη, τα οποία ευτυχώς δεν εξερράγησαν αλλιώς θα προξενούσαν μεγάλες ζημιές. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες σημεία διάρρηξης του δημοτικού καταστήματος δεν βρέθηκαν και οι πόρτες ήταν κανονικά κλειδωμένες. Στον τόπο του συμβάντος κλήθηκε και η Ασφάλεια Βέροιας, η οποία διενήργησε έρευνα  και πήρε αποτυπώματα για να βρεθούν οι υπαίτιοι του εμπρησμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις λόγω του ότι η φωτιά δεν πήρε τελικά μεγάλες διαστάσεις δεν κάηκε κανένα αρχείο από τους φακέλους που υπήρχαν στα γραφεία, ενώ ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής και ο σκληρός δίσκος εξετάζεται από την Ασφάλεια. Επίσης όπως διαπιστώθηκε δεν εκλάπησαν χρήματα ύψους 4.000 ευρώ που υπήρχαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο. «Οι εργαζόμενοι είδαν τον καπνό και ενημερώσαμε γρήγορα τις αρχές. Ο σκοπός αυτών που επιχείρησαν την πράξη δεν επετεύχθη», δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης.

Συνεχίζει την προετοιμασία του ο ΦΑΣ Νάουσα


samaras_thomas
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει την προετοιμασία της η  ομάδα ποδοσφαίρου του ΦΑΣ Νάουσα, με το προπονητικό team , με επικεφαλής τον Βασίλη Αργυρίου, να κάνει πολύ καλή δουλειά, εν όψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου για το πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής, αλλά και για τους επερχόμενους αγώνες κυπέλλου..  Στις 5  το απόγευμα της  Τετάρτης  31ης Αυγούστου, οι νέοι της ομάδας αντιμετωπίζουν στο ΔΑΚ Νάουσας, τους ομολόγους τους της ΑΕ   Λεμεσού Κύπρου, που προετοιμάζεται στην περιοχή  και στις  7 η πρώτη ομάδα την αντίστοιχη της κυπριακής. Οι μεταγραφές τελειώνουν  το βράδυ της  Τετάρτης και το  έμψυχο δυναμικό της ομάδας, με την προσθήκη των νεαρών παικτών φτάνει στους 31 ποδοσφαιριστές, χωρίς να αποκλείεται και η  μεταγραφική… έκπληξη της τελευταίας στιγμής!
Αναφορικά με τους στόχους της ομάδας ο πρόεδρος του ΦΑΣ Νάουσα κ. Θωμάς Σαμαράς δήλωσε τα εξής : « Δουλεύουμε όλοι μαζί. Παίκτες, προπονητής και διοίκηση με ένα και μοναδικό σκοπό . Να  δημιουργήσουμε ξανά τη μεγάλη Νάουσα του παρελθόντος.

Αποφασίζεται 12μηνη θητεία στο στρατό


stratiotis
Προ των πυλών είναι – όπως όλα δείχνουν – η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού πλέον έχει περιορισθεί σημαντικά η πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών πενταετούς κατάταξης.  Σύμφωνα με «Το Βήμα», συνεχείς είναι οι συσκέψεις για το θέμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αυτό που απομένει είναι να ξεκαθαρίσει πώς θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. κατά πάσα πιθανότητα από την προσεχή ΕΣΣΟ, θα κατατάσσονται και πάλι κληρωτοί στην Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό. Πάντως πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι τα σχέδια για την αύξηση της θητείας θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο, κυρίως με τις νεολαίες των κομμάτων και τις φοιτητικές παρατάξεις.

Συνάντηση εργασίας για τα έργα του ΕΣΠΑ






Ενημερωτική συνάντηση εργασίας για τα έργα του ΕΣΠΑ και για τη δυνατότητα υποβολής νέων ώριμων προτάσεων για την άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στο ‘ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα’ (πρώην ΚΕΓΕ Μακροχωρίου), υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη.
Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχουν: ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Απ. Γιάντσης και η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Α. Ωραιοπούλου.
Στη συνάντηση έχουν κληθεί να παραστούν οι Δήμαρχοι της Ημαθίας, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων (Επιμελητήριο, Εμπορικοί Σύλλογοι, Εκκλησία κ.α.).

Κινδυνεύουν τα πλατάνια της Νάουσας από τις αλλεργίες;






«Πενήντα μέτρα πάνω από την ΔΕΗ στη Νάουσα, υπάρχουν δυο εικοσάχρονα πλατάνια. Είναι αλήθεια ότι το κακό που κάνουν, είναι ότι κόβουν την θέα σε κάποια διαμερίσματα. Όμως ποιος μπορεί να φανταστεί την Νάουσα χωρίς την Αράπιτσα, τον Άγιο Νικόλαο και χωρίς πλατάνια; Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και έναν χρόνο. Ενοικιαστής της οικοδομής, βάλθηκε να κοπούν αυτά τα δυο πλατάνια.
Μάλιστα, προσκόμισε και ιατρική γνωμάτευση ότι τα μικρά παιδάκια του, πάσχουν από αλλεργία. Αλλεργία γενικώς. Οι Δημοτικές αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχουν αντίρρηση στην κοπή, σε αντίθεση με τον Δήμαρχο. Και βέβαια, δεν συζητάμε για την υγεία των Δημοτών, είτε μικροί είναι αυτοί είτε μεγάλοι. Υπάρχει λογική σε μια απόφαση αυτής κοπής; Μάθαμε πλέον να ζούμε με αλλεργίες κάθε είδους. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, μας άφησε και προβλήματα. Εάν υπήρχε περίπτωση να κοπούν αυτά τα δυο πλατάνια, σε λίγα χρόνια για τον ίδιο λόγο δεν θα μείνει ούτε ένα στη Νάουσα και αλλού. Προκαλώντας χθές συνάντηση των δύο αντίθετων πλευρών των ενοίκων ο Δήμαρχος κ. Καραμπατσός, δέχθηκε εξώδικο απο την πλευρά αυτών που θέλουν να κοπούν, οι οποίοι και δεν πήγαν στην συνάντηση. Είναι βέβαιο ότι θα επικρατήσει η απλή λογική στο τέλος. Το αυτονόητο. Δηλαδή, δεν θα κοπούν τα πλατάνια. Λίγη καλή θέληση θέλει».

Νίκος Ασλάνογλου

Φιλικό του Ολυμπιακού με την Ακαδημία Νάουσας



Φιλικό με την Ακαδημία Νάουσας έδωσε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο του Αγ. Νικολάου όπου κέρδισε με 3 - 0.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Φιλικό του Ολυμπιακού Νάουσας με την Δόξα Νάουσας



6 - 1 κέρδισε σε πρόσφατο φιλικό αγώνα η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη την συμπολίτισσα τη Δόξα σε φιλικό παιχνίδι που έγινε σε ΔΑΚ Νάουσας

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Φιλική ήττα της Νάουσας από την Ακ. Πλαταμώνα



Ένα ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι έδωσε ο ΦΑΣ Νάουσα με την Ακαδημία Πλαταμώνα που αγωνίζεται και αυτή στην Δ' Εθνική του ίδιου ομίλου με τον ΦΑΣ το Σάββατο στο ΔΑΚ. Ο ΦΑΣ έχασε με 2 - 4 με τον Βασίλη Αργυρίου να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα του.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Εκδηλώσεις για ΠΑΣ Λευκαδίων και ΑΟ Μαρίνας







Πανέμορφες εκδηλώσεις πραγματοποίησαν την Παρασκευή ο ΠΑΣ Λευκαδίων και ο ΑΟ Μαρίνας. Περισσότερα στο φύλλο του Παρατηρητή

Με τους Περιφερειάρχες θα συναντηθεί την Τρίτη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

SKANDALIDHS_093 Ευρεία σύσκεψη προγραμμάτισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης με τους  13 Περιφερειάρχες της χώρας, την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 11.00 το πρωί, (αίθουσα συσκέψεων 6ος όροφος).
Θέμα της σύσκεψης η  αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και αποφάσεων στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που έχουν σχέση με την περιφερειακή αγροτική ανάπτυξη.
Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση αφορούν:
  • Τη διανομή προς ενοικίαση με τυπικό μίσθιο αγροτεμαχίων από το εποικιστικό αρχείο του Υπ.ΑΑ-Τ.
  • Τον προγραμματισμό της κατάρτισης ανέργων μέσω των κέντρων γεωργικής κατάρτισης σε αγροτικά επαγγέλματα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας.
  • Την ανάληψη από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητας διοίκησης, λειτουργίας και αξιολόγησης δημοσίων έργων που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
  • Την αξιοποίηση των ακινήτων ιδιοκτησίας Υπ.ΑΑ-Τ και την διαδικασία υποβολής προτάσεων από τους Περιφερειάρχες.

Απάντηση Κώστα Καραπαναγιωτίδη σε ΚΤΕΛ και Τουριστικούς Πράκτορες: «Η αχαριστία δεν έχει όρια, η ανεκτικότητα όμως έχει…»






«Σε δύο πανομοιότυπες ανακοινώσεις που έδωσαν στη δημοσιότητα τα ΚΤΕΛ και οι Τουριστικοί Πράκτορες, ανερυθρίαστα αναφέρουν ότι ο Αντιπεριφερειάρχης επιχείρησε με την ανακοίνωση που εξέδωσε και η οποία ανέφερε τα ποσά και τις ημερομηνίες που έλαβαν όλοι αυτοί τους τελευταίους μήνες, ψεύδεται και επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δεν ισχυρίστηκε ότι τα ανωτέρω χρηματικά ποσά αφορούν την τελευταία οφειλή που οι ανωτέρω έχουν να λαμβάνουν. Όμως ήταν χρήματα που έλαβαν φέτος (γιατί απλούστατα φέτος ήρθαν τα σχετικά κονδύλια). Και ήταν χρήματα που έπρεπε και γι’ αυτά να καταναλωθούν εργατοώρες για να εκκαθαριστούν.
Είναι βέβαια πολύ εύκολο για κείνους να φλυαρούν, κάνοντας χρήση μάλιστα του βήματος που με ευκολία τους παρέχουν αφειδώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για να λοιδορήσουν.
Όμως:
Όταν τα χρήματα που έχουν να λαμβάνουν δεν προέρχονται από την πρώην Νομαρχία ούτε από την νυν Περιφέρεια, αλλά από το Κράτος.
Όταν τα χρήματα αυτά έρχονται με καθυστερήσεις που πολλές φορές ξεπερνούν τον ένα χρόνο.
Όταν η Αντιπεριφέρεια, (όπως και όλη η Δημόσια Διοίκηση) πάσχει από έλλειψη υπαλλήλων.
Όταν ο Αντιπεριφερειάρχης έλαβε δικαίωμα υπογραφής για το χειρισμό του θέματος μόλις τον περασμένο Ιούνιο.
Όταν η Αντιπεριφέρεια έχει να χειριστεί πολλές δεκάδες υποθέσεις προμηθειών επιχειρήσεων συμπολιτών μας που κι αυτοί θέλουν να πληρωθούν.
Όταν συμπίπτει να πρέπει το θέμα να λυθεί εντός των θερινών διακοπών, όπου η μοναδική (εν προκειμένω) υπάλληλος πρέπει να λάβει κι αυτή τη άδεια που δικαιούται.
τότε πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι έχουν άδικο.
Οι αιχμές και υπόνοιες που αφήνουν (μην τολμώντας να τις εκφράσουν ρητά, υπό το φόβο της αντιδράσεως του Αντιπεριφερειάρχη) οι οποίες αποπνέουν αίσθηση κακοδιαχείρισης του Δημοσίου χρήματος, δεν τον αγγίζουν.
Τόσο η προσωπική όσο και η επαγγελματική του πορεία μέχρι σήμερα, όσο και η πολιτική του διαδρομή, ουδέποτε έδωσαν αφορμή για οποιαδήποτε μομφή τέτοιου είδους.
Ας μη βιάζονται:
Η Δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγαν, θα αποφανθεί εν καιρώ. Τότε θα αποδειχθεί αν ο Αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται σε σύγχυση, αν έκανε αυτό που έπρεπε και μπορούσε ή αν κάποιοι, θέλοντας να κάνουν «τον καμπόσο» στους αφελείς που τους πιστεύουν, ξιφουλκούν με ανεμόμυλους παριστάνοντας τους ήρωες.
Δηλώνουμε ότι η Αντιπεριφέρεια ούτε εκβιάζει, ούτε και εκβιάζεται. Η μείωση του 20% στα ποσά που ήδη καταβλήθηκαν, αποτελούσε ΕΝΤΟΛΗ του Υπουργείου, για το οποίο όμως -περιέργως- δεν ακούστηκε ούτε ψίθυρος.
Εντύπωση όμως προξενεί το γεγονός της αχαριστίας που επιδεικνύεται: σε όλο αυτό το διάστημα, ήταν πολλαπλές οι φορές που ο Αντιπεριφερειάρχης προσωπικά συμπαραστάθηκε ΕΝΕΡΓΑ σε όλα τα αιτήματα των νυν διαμαρτυρομένων, έχοντας το γραφείο του διαρκώς ανοικτό σε όλους αυτούς. Τελευταίο και πιο πρόσφατο παράδειγμα, η προσωπική του παρέμβαση στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, προκειμένου να τη μεταπείσει από την εκφρασμένη άποψή της να μην εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής –πράγμα που επιτεύχθηκε με την παράθεση νομικών επιχειρημάτων.
Επιβεβαιώνεται λοιπόν για άλλη μια φορά ότι η αχαριστία δεν έχει όρια. Επειδή όμως η ανεκτικότητα έχει, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας δηλώνει ότι οποιαδήποτε νέα προσπάθεια λεονταρισμού θα τύχει της ανάλογης απαντήσεως».

Συνάντηση του Κώστα Καραπαναγιωτίδη με το Διοικητή των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας Νίκο Χατζηδημητρίου


PDF Εκτύπωση E-mail

Με τον Διοικητή των Νοσοκομείου Βέροιας και Νάουσας Νίκο Χατζηδημητρίου συναντήθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Χατζηδημητρίου αναφέρθηκε σε όλες τις βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν το τελευταίο διάστημα σε όλες τις πτέρυγες των κλινικών του Νοσοκομείου Βέροιας, ενώ αναφέρθηκε επίσης και στα νέα δεδομένα που φέρνει στον υγειονομικό χάρτη η συμπληρωματική λειτουργία των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας με την κοινή πια διοίκηση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε από την πλευρά του πως οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας δίνουν πάντοτε προτεραιότητα στη Δημόσια Υγεία γενικότερα και ειδικά στην κατάσταση του Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για τις βελτιώσεις που έχουν επιτευχθεί αλλά και την προσδοκία του για τη λύση και αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων ή καθυστερήσεων υπάρχουν, αναφορικά με το έργο της επέκτασης, την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού κ.λπ.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Τα καλύτερα ταξί του κόσμου κυκλοφορούν στο Λονδίνο


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα ταξί του Λονδίνου επελέγησαν ως «τα καλύτερα ταξί του κόσμου», σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που πραγματοποιεί ο ιστότοπος ξενοδοχειακών κρατήσεων Hotels.com.

Σύμφωνα με την έρευνα, το Λονδίνο καταλαμβάνει την πρώτη θέση της κατάταξης με μεγάλη διαφορά από τις άλλες πόλεις, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 28% σε διάφορες ερωτήσεις που κυμαίνονταν από την ασφάλεια ως την φιλικότητα των οδηγών ταξί και την καλή γνώση της περιοχής.

Τη δεύτερη θέση στον κατάλογο των 10 πρώτων πόλεων όσον αφορά την εξυπηρέτηση των ταξί, κατέλαβε η Νέα Υόρκη με ποσοστό 9%, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν από κοινού το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο με 7%.

Η έρευνα αυτή έγινε από τις 8 ως τις 16 Αυγούστου σε δείγμα 4.831 ανθρώπων που ρωτήθηκαν σε 23 χώρες.

Νεκρά ψάρια και σε αρδευτικό κανάλι στην Αγκαθιά!


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη ρύπανση των καναλιών στην Ημαθία. Την Τρίτη 24/8/2011 μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής Αγκαθιάς για νεκρά ψάρια σε αρδευτικό κανάλι κοντά στον ποταμό Αλιάκμονα, μετέβη μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη άμεσα ιχθυολόγος...
 του Τμήματος Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, με σκοπό τη διερεύνηση του φαινόμενου. Πράγματι υπήρχαν νεκρά ενήλικα ψάρια  είδους κυπρινιδών, αλλά το παρηγορητικό είναι ότι γόνος ψαριών υπήρχε άφθονος και ζωντανός. Ελήφθησαν δείγματα από τα νεκρά ψάρια και στάλθηκαν ήδη στον Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης σε αρμόδιο ιχθυοπαθολόγο για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να προσδιοριστεί το αίτιο του θανάτου τους. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Π.Ψωμιάδης: "Ούτε στη Ζιμπάμπουε δεν γίνονται αυτά " !

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις ...
γύρω από  το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ, :

«Μετά την πρόκληση, ήρθε η γελοιοποίηση. Αφού αποφάσισαν να τσακίσουν και τις επιχειρήσεις εστίασης, με στόχο την εξαθλίωση επιχειρηματιών και εργαζομένων, τώρα επινόησαν το… ‘‘ρατσιστικό ΦΠΑ’’: 13% θα πληρώνουν οι ξένοι, 23% οι Έλληνες!

Κύριε Βενιζέλο, ένας ευφυής πολιτικός όπως εσείς, είναι δυνατόν να δέχεται τέτοιες εισηγήσεις και να αποδέχεται μια τέτοια ρύθμιση; Έλεος. Ούτε στη Ζιμπάμπουε δε συμβαίνουν αυτά…»

Υλοποιείται το έργο που αναμένεται να δώσει "πνοή" σε Φυτειά και Αρκοχώρι



Τις εργασίες στον δρόμο Αρκοχωρίου – Φυτειάς επιθεώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. Στο χώρο των εργασιών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νάουσας Τάσο Καραμπατζό, τον ανάδοχο του έργου,
τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αρκοχωρίου Βασίλη Πασχούλα και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Φυτειάς Νίκο Αγγέλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε ταχεία υλοποίηση των εργασιών που έχουν προβλεφθεί για τη φετινή χρονιά. 

Πρόκειται για έργο που εδώ και πολλά χρόνια περιμένουν οι τοπικές κοινωνίες της Φυτειάς και του Αρκοχωρίου. Έχει προϋπολογισμό 1.070.000 ευρώ, ενώ η σύμβασή του υπογράφτηκε στις 25 Ιουλίου. Το έργο περιλαμβάνει βελτίωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου που ενώνει τα δύο δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Βέροιας και Νάουσας, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.

Νέα σύλληψη για παιδική πορνογραφία στην Ημαθία



Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Νάουσα και σχηματίσθηκε δικογραφία για «πορνογραφία ανηλίκων» σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων ηλικίας 20, 55, 35 και 28 ετών, εκ των οποίων οι δύο, σε Βόλο και Νάουσα συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν στο διαδίκτυο, μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος έρευνας και ανάλυσης TLO, χρήστες του ίντερνετ να διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Κατά τη διαδικτυακή έρευνα, εκτός των άλλων, διαπιστώθηκε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK, προφίλ Έλληνα χρήστη με ψευδώνυμο, στο οποίο είχαν αναρτηθεί πλήθος φωτογραφιών με ημίγυμνα και γυμνά ανήλικα παιδιά, εκτιμώμενης ηλικίας ακόμα και κάτω των 4 ετών.

Άμεσα και μέσω ειδικού καναλιού επικοινωνίας, που έχει αναπτυχθεί με την εταιρία FACEBOOK, ζητήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του εν λόγω χρήστη. Η απάντηση στο αίτημα ήταν άμεση από την αμερικανική εταιρεία και μετά από ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών, η οποία διενεργήθηκε.

Πηγή: skai.gr

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Φιλικό του Ολυμπιακού Νάουσας με τον Ηρακλή Ψαχνών



Σημαντικό φιλικό παιχνίδι στο ΔΑΚ Νάουσας έδωσε την Κυριακή ο Ολυμπιακός Νάουσας με τον Ηρακλή Ψαχνών που προετοιμάζεται στα "Πηγάδια"

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΛΟΠΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΕ ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΑ


Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας Ημαθίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 19 και 15 ετών, κατηγορούμενων για κλοπές τροχοφόρων......
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί αφαίρεσαν την Δευτέρα (15-08-2011) το βράδυ Ι.Χ. Φορτηγό το οποίο το εγκατέλειψαν στην περιοχή του Νοσοκομείου Νάουσας. Στη συνέχεια αφαίρεσαν δεύτερο Ι. Χ. Φορτηγό από το κέντρο της Νάουσας το οποίο επίσης εγκατέλειψαν στην περιοχή «Λαζαράσκα» Νάουσας.

Τα οχήματα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.

Οι δύο ημεδαποί δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο 17χρονων και ενός 18χρονου ημεδαπών, κατηγορούμενων για κλοπές.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν κατά χρονικό διάστημα από (01-08-2011) έως (14-08-2011) από πάρκα και πλατείες της Έδεσσας, (4) ποδήλατα και διάφορα εξαρτήματα ποδηλάτων τα οποία έκρυβαν στις οικίες τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•(4) ποδήλατα,
•εξαρτήματα ποδηλάτων (ρόδες, σέλες, ζάντες)

Οι κατηγορούμενοι δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Τα κλοπιμαία φυλάσσονται στο Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας για επίδειξη και ανεύρεση των παθόντων.

Νεκρά ψάρια στην Τ 66 καταγγέλει η Οικολογική Ομάδα Βέροιας


Επετειακά, συνηθισμένα, χωρίς φόβο, χωρίς Πολιτική και Διοικητική ντροπή, γέμισε η Τάφρος 66 νεκρά ψάρια και εφέτος. Και αυτό μετά από αυστηρούς ελέγχους, όπως διαβάσαμε...πρόσφατα.
Έχουμε και λέμε λοιπόν.
Με την ευκαιρία αυτή, να πούμε για τα απόβλητα των σφαγείων Βέροιας, ότι μετά από τουλάχιστον δέκα καταγραφές μέχρι σήμερα, σε διάφορες ώρες και μετά τα μεσάνυχτα), το νερό που καταλήγει στον Τριπόταμο, είναι απολύτως διαυγές. Έστω και μακροσκοπικά, μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, εάν το νερό είναι καθαρό ή όχι.
Οικολογική Ομάδα Βέροιας

Νίκησε τον Ολυμπιακό Κυμίνων η Νάουσα σε φιλικό




Περισσότερα για το παιχνίδι  καθώς και όλη η κίνηση των φιλικών παιχνιδιών και των μεταγραφικών κινήσεων στον Παρατηρητή που θα κυκλοφορήσει

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!!Από πού προέρχονται τα αστικά λύματα που πέφτουν σε αγωγό ομβρίων υδάτων και καταλήγουν στην Αράπιτσα; Καλούμε τη ΔΕΥΑΝ και τη δημοτική αρχή της Νάουσας να παρέμβουν. Η μυρωδιά δεν φαίνεται, αλλά η μόλυνση είναι εμφανής στο video μας.


Πολλές φορές κάναμε σχόλια για την έντονη δυσοσμία που εκκρίνεται από αγωγό ομβρίων υδάτων που περνάει απέναντι από το οινοποιείο «Δαλαμάρα». Ο αγωγός αυτός καταλήγει στην Αράπιτσα και φυσικά στις καλλιέργειες που παίρνουν νερό από αυτήν!! Η κατάσταση προχθές που τραβήξαμε το video τραγική. Έντονη μυρωδιά, θολό νερό που έβγαζε αφρούς. Διατρέξαμε όλη τη διαδρομή του αγωγού, ο οποίος καταλήγει απέναντι από την πίσω πύλη του Νοσοκομείου Νάουσας. Τα ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ καλούν τη ΔΕΥΑΝ και τη δημοτική αρχή της Νάουσας να επιβάλουν κυρώσεις σε αυτούς που...
παρανομούν. Είναι ζήτημα προστασίας της υγειινής των κατοίκων του δήμου μας. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρξει η σχετική έρευνα και η απόδωση ευθυνών, γιατί τα ερωτήματα, αλλά και η αγωνία των συμπολιτών μας, ειδικά του κάμπου, είναι μεγάλη, αναφορικά με το αν τα επιρριπτόμενα λύματα  είναι γεμάτα μικροβιακών φορτίων. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ κύριε δήμαρχε και κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΝ.

Πανέμορφες εκδηλώσεις στον Πολυπλάτανο



Πανέμορφες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Πολυπλάτανο από τον τοπικό σύλλογο "Αγ. Χριστόφορο" στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

4ο Φεστιβάλ νεανικών Φιλαρμονικών

4ο Φεστιβάλ νεανικών Φιλαρμονικών
Δ. Ε. Μακροχωρίου
Το διήμερο 20 και 21 Αυγούστου 2011, πραγματοποιείται στο Μακροχώρι το 4ο Φεστιβάλ νεανικών Φιλαρμονικών στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Σάββατο 20 Αυγούστου 9:00 το βράδυ
την φιλαρμονική της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας
την φιλαρμονική του Μακροχωρίου.
Κυριακή 21 Αυγούστου 9:00 το βράδυ
την φιλαρμονική της Δημοτικής επιχείρησης Αμπελοκήπων
την φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης.
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Ραγδαία μείωση της τευτκλοκαλλιέργειας στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία





Kάθε προηγούμενο ξεπέρασε τον τελευταίο χρόνο η τιμή της ζάχαρης στις διεθνείς αγορές, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα στην ιστορία του προϊόντος.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η καλλιεργούμενη έκταση τεύτλων στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά είναι η μικρότερη στα χρονικά της καλλιέργειας και δεν ξεπερνά τις 57.000 στρέμματα ενώ στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία όπου τα ζαχαρότευτλα υπήρξαν για δεκαετίες κύρια πηγή εισοδήματος, η καλλιέργεια των τεύτλων αγγίζει μόλις τα 25.000 στρέμματα σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που έφτανε τα 65-75.000.
Την ίδια στιγμή, η ελληνική αγορά έχει στερέψει από ζάχαρη τους τελευταίους μήνες, γεγονός που έχει  αποδειχθεί καταστροφικό για τους κλάδους της ζαχαροπλαστικής, των αρτοσκευασμάτων και της κομποστοποιίας.

Επισκέψεις του Δημάρχου Νάουσας στον ΑΣΕΠΟΠ και στον Α.Σ. Γιαννακοχωρίου





Τους αγροτικούς συνεταιρισμούς του Α.Σ. Γιαννοκοχωρίου και του Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Νάουσας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός την Πέμπτη και την Παρασκευή (11 και 12/8), συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των αγροτικών φορέων της περιοχής, στις οποίες παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παύλος Αδαμίδης, Μανώλης Βαδόλας, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Κώστας Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γιαννοχωρίου και Θ. Φανιάδης. Οι δραστηριότητες των συνεταιρισμών, τα ζητήματα που αφορούν τις τιμές και τη διάθεση της αγροτικής παραγωγής καθώς και οι δυνατότητες ουσιαστικότερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας των συνεταιρισμών με το Δήμο, ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησε ο κ. Καραμπατζός στον Α.Σ. Γιαννακοχωρίου με τον Πρόεδρο κ. Θόδωρο Φανιάδη και μέλη της Δ.Σ., και στον Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Νάουσας με τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Πασχούλα και μέλη του Δ.Σ.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι, παρά τη δύσκολη εφετινή χρονιά υπάρχουν αισιόδοξες προοπτικές σε ό,τι αφορά την παραγωγή του ροδακίνου και των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, αξιοποιώντας την καλή ποιότητα και τη φήμη που έχει η περιοχή της Νάουσας. Ακόμη τονίστηκε η ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως το γνωστό πρόβλημα των αδειών διέλευσης των φορτηγών αλλά και η λήψη από την πολιτεία δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του έντονου ανταγωνισμού από άλλες χώρες (Ισπανία, Τουρκία κλπ.).
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι, η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών είναι βασική προτεραιότητα με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη γενικότερη ανάπτυξη του διευρυμένου Δήμου Νάουσας. Επανέλαβε τη βούληση του Δήμου να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή με το θεσμικό ρόλο και τις αρμοδιότητες που έχει, σε συνεργασία με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις.  

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Δεκαπενταύγουστο στον Παρχάρ




Τον Δεκαπενταύγουστο το Ροδοχώρι ήταν άδειο, άλλοι πήγαν σε διάφορες παραλίες και άλλοι έπιασαν τα βουνά, η πλειοψηφία των Ροδοχωριτών που απέδρασαν, από την παραμονή πήγε στον παρχάρ και στα 2000m υψόμετρο περίπου.. Το βράδυ της παραμονής μία παρέα ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση και έδωσε γιορτινό χρώμα στον Παρχάρ, με το μουχαπέτι που έστησαν ο Μπιζ (που τραγουδούσε όλη νύχτα) και η παρέα του. Το πρωί άλλη παρέα πήγε για πορεία στο εκκλησάκι της Παναγίας που γιόρταζε ενώ άλλη παρέα πήγαινε να μαζέψουν τσάι του βουνο.

Αιτήσεις στον ΕΛΓΑ για αντιχαλαζικά συστήματα

Από το Υποκατάστημα  ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας ανακοινώνεται ότι:
Άρχισε ήδη και θα διαρκέσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου του 2011 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων αντιχαλαζικής προστασίας. Οι βασικές προστατευόμενες καλλιέργειες για το χαλάζι είναι: τα μηλοειδή, τα πυρηνόκαρπα, το ακτινίδιο και τα αμπελοειδή. Το ποσοστό της επιχορήγησης του ΕΛ.Γ.Α., κατά μονάδα επιχορηγούμενου συστήματος  αντιχαλαζικής προστασίας είναι στο ύψος του 60% για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Το ποσοστό της επιχορήγησης αναφέρεται στη συνολική καθαρή (χωρίς Φ.Π.Α.) αξία αγοράς και εγκατάστασης καινούργιων συστημάτων.
Απαραίτητα δικαιολογητικά
1. Τίτλος ιδιοκτησίας (Επικυρωμένο αντίγραφο συμβολαίου και πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας Υποθηκοφυλακείου)
2. Τοπογραφικό Διάγραμμα.
 3. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599 (α)Τα στοιχεία είναι αληθή. β)Θα διατηρώ ή θα βελτιώσω την καλλιέργεια όσο χρόνο υποχρεούμαι να διατηρήσω την επένδυση για την οποία επιχορηγούμαι από τον ΕΛ.Γ.Α. όπως προβλέπεται στην παράγρ.6.3.1 και 6.3.2 της απόφασης  με αριθμ.  93/28-7-11 του ΕΛ.Γ.Α. γ)Δεν θα επιχορηγηθώ για τον ίδιο σκοπό από άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα εκτός  ΕΛ.Γ.Α. δ)Αποδέχομαι ανεπιφύλακτα τα προβλεπόμενα στο Ν.2342/95 (ΦΕΚ208/Α/6-10-95) περί <<Ενεργητικής Προστασίας της γεωργικής ,κτηνοτροφικής  και αλιευτικής παραγωγής και άλλες διατάξεις>>, καθώς και τα αντίστοιχα της παρούσας Απόφασης του Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α.)
 4. Αντίγραφο Δήλωσης Καλλιέργειας του έτους 2011 και των υπολοίπων ετών μέχρι του έτους παραλαβής.
 5. Αντίγραφο Εταιρικού συμβολαίου σε περίπτωση υποβολής αίτησης από νομικό πρόσωπο.
Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, στην Προϊσταμένη του Τμήματος Εφαρμογών & Επικοινωνίας του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας Κα Αλμπαντάκη Βαρβάρα , (τηλ.2331077607-77600).

Νέες επισκέψεις του δημάρχου Νάουσας σε αγροτικούς συνεταιρισμούς


episkepsi-asepop_naoussas-120811
Τους αγροτικούς συνεταιρισμούς του Α.Σ. Γιαννοκοχωρίου και του Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Νάουσας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός την Πέμπτη και την Παρασκευή (11 και 12/8), συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των αγροτικών φορέων της περιοχής, στις οποίες παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παύλος Αδαμίδης, Μανώλης Βαδόλας, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Κώστας Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γιαννοχωρίου και Θ. Φανιάδης. Οι δραστηριότητες των συνεταιρισμών, τα ζητήματα που αφορούν τις τιμές και τη διάθεση της αγροτικής παραγωγής καθώς και οι δυνατότητες ουσιαστικότερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας των συνεταιρισμών με το Δήμο, ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησε ο κ. Καραμπατζός στον Α.Σ. Γιαννακοχωρίου με τον Πρόεδρο κ. Θόδωρο Φανιάδη και μέλη της Δ.Σ., και στον Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Νάουσας με τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Πασχούλα και μέλη του Δ.Σ.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι, παρά τη δύσκολη εφετινή χρονιά υπάρχουν αισιόδοξες προοπτικές σε ό,τι αφορά την παραγωγή του ροδακίνου και των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, αξιοποιώντας την καλή ποιότητα και τη φήμη που έχει η περιοχή της Νάουσας. Ακόμη τονίστηκε η ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως το γνωστό πρόβλημα των αδειών διέλευσης των φορτηγών αλλά και η λήψη από την πολιτεία δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του έντονου ανταγωνισμού από άλλες χώρες (Ισπανία, Τουρκία κλπ.).
episkepsi-as_giannohoxvriou-110811Ο Δήμαρχος τόνισε ότι, η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών είναι βασική προτεραιότητα με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη γενικότερη ανάπτυξη του διευρυμένου Δήμου Νάουσας. Επανέλαβε τη βούληση του Δήμου να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή με το θεσμικό ρόλο και τις αρμοδιότητες που έχει, σε συνεργασία με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Κοπανού



Επιτυχημένες εκδηλώσεις πραγματοποίησε η Εύξεινος Λέσχη Κοπανού χθες Σάββατο στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου παρουσιάστηκαν τα χορευτικά του συλλόγου και στη συνέχεια υπήρχε ποντιακό ξεφάντωμα με γνωστούς πόντιους καλλιτέχνες

Φιλικό του ΦΑΣ Νάουσα με τα Καβάσιλα



Με τα Καβάσιλα αγωνίστηκε σε φιλικό την Παρασκευή ο ΦΑΣ Νάουσα με την ομάδα του Βασίλη Αργυρίου να κερδίζει με 6 - 2. Στα μεταγραφικά τώρα ο ΦΑΣ στοχεύει στην ενίσχυση του με 2 - 3 παίκτες στον "άξονα" αλλά βασικά και στην αναζήτηση ενός αξιόλογου σέντερ φορ.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη


Αίρεται η απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην άρση του μέτρου, καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει θεσπίσει απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων οχημάτων.
Η δήλωση του υπουργού ότι θα επανεξετάσει την απαγόρευση πετρελαιοκίνησης στις δύο μεγαλουπόλεις, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μείωση του μεταφορικού κόστους επιχειρήσεων και καταναλωτών, όπως είπε στη Βουλή πριν από ενάμιση μήνα, έχει δημιουργήσει νέες προσδοκίες τόσο στην αγορά όσο και στους ίδιους τους καταναλωτές, δεδομένου ότι το πετρέλαιο κίνησης είναι φθηνότερο από τη βενζίνη και έχει περίπου 30% μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση.

Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Ζητά 220 άτομα εποχικό προσωπικό για το Πλατύ

evz Σε 220 ανέρχονται οι κενές θέσεις εργασίας που θα καλύψει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ για το εργοστάσιο Πλατέος στο νομό Ημαθίας, και παρόλο που η ημερομηνία εκπνέει στις 17 Αυγούστου, μέχρι στιγμής σχετικές αιτήσεις έχουν καταθέσει 168 άτομα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο στο αρμόδιο τμήμα της μονάδας.
Με την ανεργία στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας να ανέρχεται στο 19,8% για τον Μάιο, βάσει των στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο υπεύθυνος του τμήματος όπου κατατίθενται οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, τονίζει πως «κανείς, θα περίμενε εντονότερη προσέλευση».
Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι η διστακτικότητα των ενδιαφερομένων ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι η πρόσληψη για εργασία στη μονάδα αφορά σε χρονικό διάστημα μόλις ένα και ενάμιση μήνα το περισσότερο, με εξαίρεση δύο ειδικότητες, αυτές του οδηγού και του αποθηκάριου, που καλούνται να μείνουν στο πόστο τους για τέσσερις μήνες.
Επισημαίνεται ότι με την έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας στα εργοστάσιά της, η ΕΒΖ προχωρά κάθε χρόνο στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού, με τα κριτήρια επιλογής να προκαθορισμένα μέσω του ΑΣΕΠ.
Εντός της επόμενης εβδομάδας η ΕΒΖ πρόκειται να ζητήσει επιπλέον άτομα για απασχόληση στα εργοστάσια Σερρών και Ορεστιάδας.

Φιλικό του Ολυμπιακού με την Ακαδημία Νάουσας



Με την Ακαδημία Νάουσας αγωνίστηκε σε φιλικό παιχνίδι Ολυμπιακός στο γήπεδο της Παναγιοπούλας με τους "κόκκινους" να επικρατούν με 2 - 0. Στο παιχνίδι Δασκαλάκης και Κουρογεωργάκης δοκίμασαν αρκετά σχήματα ενώ συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασίας τους.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

2 βίντεο από την έναρξη προετοιμασίας Ολυμπιακού και Δόξας Νάουσας






Δείτε δύο βίντεο από την έναρξη προετοιμασίας του Ολυμπιακού και της Δόξας Νάουσας που εξασφάλισε ο συνεργάτης μας Γιώργος Πολύζος

Πνιγμός 60χρονου στον Άγιο Γεώργιο

ardeutiko_kanali Την Πέμπτη (11-08-2011) το πρωί στον Άγιο Γεώργιο Ημαθίας, 60χρονος ο οποίος εργαζόταν στη συγκομιδή ροδάκινων, έπεσε σε αρδευτικό κανάλι, με αποτέλεσμα τον πνιγμό του. Ύστερα από επιστάμενες αναζητήσεις, το μεσημέρι ανασύρθηκε η σωρός του 60χρονου, σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων από το σημείο που έπεσε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γ.Ν. Νάουσας. Προανάκριση για το συμβάν ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας.

Διεκδικεί αγροτικό ερευνητικό οργανισμό το Επιμελητήριο Ημαθίας


Το Επιμελητήριο Ημαθίας στην συνεδρίαση του την Τετάρτη 27/7/2011 αποφάσισε την διεκδίκηση μονάδων από την νέα εκπαιδευτική και ερευνητική δομή, του υπό σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Αγροτικής Έρευνας, Εκπαίδευσης και Ποιότητας – ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΘΟΑΓΕΠ – ΔΗΜΗΤΡΑ), που θα δημιουργηθεί από την συγχώνευση των παλαιών οργανισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων..
 Για το σκοπό αυτό συστήθηκε μια επιτροπή που θα εργαστεί  και θα συντονίσει τις αναγκαίες ενέργειες για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Σαν πρώτη ενέργεια η επιτροπή κατέληξε σε ένα κείμενο τεκμηριωμένων προτάσεων το οποίο συνυπέγραψαν οι τοπικοί Βουλευτές, όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας.
Το κείμενο αυτό εστάλη άμεσα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη.
Οι προτάσεις προς τον Υπουργό κινούνται στο γενικό πλαίσιο αξιοποίησης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, δίνοντας την δυνατότητα και για περαιτέρω προτάσεις που θα συμβάλουν στην πραγματική αναβάθμιση του αγροτικού επαγγέλματος στην ευρύτερη περιοχή και στην ουσιαστική βελτίωση των προϊόντων, άρα και του τελικού εξαγωγικού προϊόντος και της Εθνικής Οικονομίας.
Οι Δήμοι της περιοχής κινούμενοι προς την ίδια κατεύθυνση έχουνε ήδη συγκεκριμενοποιήσει και καταθέσει ενδιαφέρουσες προτάσεις βασισμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Ο πρωταρχικός στόχος της επιτροπής και του Επιμελητήριου,  είναι η αποτελεσματική διεκδίκηση  για λογαριασμό της Ημαθίας και στη συνέχεια μετά το αίσιο τέλος των προσπαθειών θα ακολουθήσει η σύνθεση και η βελτιστοποίηση των επιμέρους προτάσεων.
Στην προσπάθεια διεκδίκησης θα κληθούνε όλοι να δώσουνε όλοι το παρών και κυρίως ο εμπορικός κόσμος της περιοχής. Η Ημαθία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει άλλες χαμένες ευκαιρίες.  Η Συντονιστική Επιτροπή.
  • Γιανναβαρτζής Σταύρος – τ. Γ.Γ. Ν.Α. Ημαθίας, Μέλος επί Τιμής Επιμελητηρίου Ημαθίας.
  • Γιαννακάκης Χρήστος – Διευθυντής ΑΛΜΕ,  Μέλος επί Τιμής Επιμελητηρίου Ημαθίας.
  • Παντελίδης Δημήτρης – Πρόεδρος Βιομηχανικού Τμήματος Επιμελητηρίου Ημαθίας.
  • Πέτκος Στέργιος -  Πρόεδρος Εξαγωγικού Τμήματος Επιμελητηρίου Ημαθίας, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κατασκευαστών Αγροτικών Μηχανημάτων..
  • Τσαγιόπουλος Αντώνης  - Αγρότης, μέλος Επιμελητηρίου Ημαθίας
  • Χαρίσης Θωμάς, μέλος Επιμελητηρίου Ημαθίας.
  • Εκπρόσωπος Νέων Αγροτών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ


Δείτε φωτογραφίες από τη χτεσινή συναυλία διαμαρτυρίας που έγινε στην αυλή του Γυμνασίου Πλατέος... και στην οποία δεκάδες Πλατιώτες ένωσαν τη φωνή τους ενάντια στην απόφαση της Ε. Χριστοφιλλοπούλου να καταργήσει το Γυμνάσιο μετά από 60 χρόνια λειτουργίας του.
Μπείτε στη σελίδα των Χρονικών στο facebook και δείτε 118 φωτογραφίες από τη χτεσινή εκδήλωση.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Πρόεδρος του Δ.Σ. του συνδέσμου Ύδρευσης ο Φώτης Δημητριάδης



Την διοίκηση του «Συνδέσμου Υδρεύσεως Δήμου Αλεξανδρείας και Κοινοτήτων Ν. Ημαθίας» εξέλεξαν την Πέμπτη 11 Αυγούστου οι έξι αντιπρόσωποι των δήμων Αλεξάνδρειας και Βέροιας που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο.

Η συνεδρίαση - η πρώτη του Συνδέσμου στη τρέχουσα δημοτική περίοδο - πραγματοποιήθηκε στις 2 μ.μ. στο γραφείο του δημάρχου Αλεξάνδρειας.

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης εξελέγη πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου, Αντιπρόεδρος εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βέροιας κ. Θωμάς Αγγελίνας, τακτικά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής οι κ.κ. Δημήτρης Δάσκαλος και Δημήτρης Βασιλόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι Βέροιας και Αλεξάνδρειας αντίστοιχα και αναπληρωματικό μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βέροιας, κ. Χρήστος Τσιούντας.
Η θητεία των οργάνων διοίκησης του Συνδέσμου είναι διετής.

Πλαφόν στις αγροτικές αποζημιώσεις, βάζει το υπουργείο

Πλαφόν στις αποζημιώσεις αγροτών από τον ΕΛΓΑ, στις 90.000 ευρώ, θα θέσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Γ. Δριβελέγκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGΑ. Ο Γ. Δριβελέγκας υποστήριξε ότι διαπιστώθηκαν υπέρογκες αποζημιώσεις από το 2007 έως το 2009, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο χρέος στον ΕΛΓΑ.
«Οι αγρότες θα ασφαλίζονται στον ΕΛΓΑ για έως και 3.500 ευρώ και θα λαμβάνουν μάξιμουμ αποζημίωση 90.000 ευρώ» είπε.
Ο Γ. Δριβελέγκας σημείωσε ότι δηλώνονταν «μαϊμού» ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, με αποτέλεσμα η μαύρη τρύπα στον Οργανισμό να ξεπερνά τα 4,5 δισ. ευρώ.
Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα, την περίπτωση αγρότη που έλαβε ως αποζημίωση 365.000 ευρώ και πρόσθεσε πως υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις με αποζημιώσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Συμβουλές προς ιδιοκτήτες αγροτικών μηχανημάτων και μηχανημάτων έργου


police_greece1
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν οι παρακάτω συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες αγροτικών μηχανημάτων και μηχανημάτων έργου.
  • Να μην αφήνουν τα εργαλεία – μηχανήματά τους εκτεθειμένα σε αφύλακτα και ερημικά σημεία από τα οποία είναι εύκολη η αφαίρεσή τους.
  • Να τοποθετήσουν στις εγκαταστάσεις και στα μηχανήματά τους συναγερμούς ή άλλες τεχνικές λύσεις (π.χ. GPS) που θα αποτρέπουν ή θα δυσκολεύουν τους δράστες.
  • Να αναφέρουν στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές οτιδήποτε τους προξενεί την εντύπωση ότι μπορεί να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα.
  • Να φωτογραφίζουν τα μηχανήματά τους προκειμένου να έχουν φωτογραφίες για να παραδώσουν στις Αρχές σε περίπτωση κλοπής.
  • Να καταγράφουν τους αριθμούς: πλαισίου, κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων, εμπρόσθιου άξονα, αλλά και όπου αλλού υπάρχει προκειμένου να τα γνωρίζουν για να τα παραδώσουν στις Αρχές σε περίπτωση κλοπής.

Ανοίγουν τα 3-5 Πηγάδια για τους αγώνες Downhill


Ενόψει των αγώνων DOWNHILL και DUAL SLALOM που θα γίνουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια» το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2011, ο εναέριος αναβατήρας θα είναι ανοικτός για τους φίλους riders τις Κυριακές 21 και 28 Αυγούστου. Ωράριο λειτουργίας από... τις 9:00 μέχρι τις 16:00, με τιμή 12 € για ολοήμερη κάρτα και 5 € για απλή διαδρομή. Επίσης θα λειτουργήσει το ξύλινο σαλέ στη βάση του αναβατήρα και το ξενοδοχείο «Πηγάδια» με ειδική προσφορά για τους λάτρεις του downhill (Μία διανυκτέρευση με πρωινό στο ξενοδοχείο και κάρτα  αναβατήρα για μία ημέρα: 32  € το άτομο).

Επίσκεψη Καραμπατζού σε ΑΣΟΠ και Α.Σ. Επισκοπής


Για την παραγωγή, τη διάθεση και τη διαμόρφωση των τιμών της εφετινής παραγωγής ροδακίνου ενημερώθηκε ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός κατά τη διάρκεια των επισκέψεων που πραγματοποίησε μαζί με τον αντιδήμαρχο Παύλο Αδαμίδη στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Α.Σ.Ο.Π. Επισκοπής και Α.Σ. Επισκοπής. Στις συναντήσεις... στον ΑΣΟΠ με τον πρόεδρο Θανάση Παπακώστα, τον Δ/ντή Γιάννη Μπόφτση και στον Α.Σ. με τον Πρόεδρο Γιάννη Κυριακίδη, τον Δ/ντή Νίκο Τσακίδη και το μέλος του Δ.Σ. Αλέξη Τσεχελίδη, κοινή διαπίστωση ήταν ότι η εφετινή χρονιά είναι δύσκολη, εξαιτίας της οψιμότητας της παραγωγής του επιτραπέζιου ροδακίνου, αλλά και του έντονου ανταγωνισμού κυρίως από την Ισπανία που διέθεσε μεγάλες ποσότητας στην αγορά της Ρωσίας, επηρεάζοντας πτωτικά τις τιμές. Αντίθετα, αρκετά αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για τη διάθεση της παραγωγής του συμπύρηνου. Ο κ. Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η αγροτική παραγωγή και το εισόδημα των παραγωγών είναι η βασική πηγή εισοδήματος, αλλά και βαρόμετρο για την τοπική οικονομία, ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας. Επεσήμανε ότι ο δήμος Νάουσας καταβάλλει συνεχώς κάθε προσπάθεια με τα μέσα που διαθέτει για να βοηθήσει το έργο των παραγωγών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη συντήρηση και τον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων σε όλο το διευρυμένο δήμο, παρά το δύσκολο μεταβατικό στάδιο που χαρακτήρισε αυτή τη χρόνια, λόγω των πολλών αλλαγών που έφερε ο «Καλλικράτης». Υπογράμμισε ότι η ουσιαστική συνεργασία με όλους τους αγροτικούς φορείς του τόπου είναι σταθερή θέση του δήμου Νάουσας. Για το σκοπό αυτό, όπως είπε, το επόμενο διάστημα ο δήμος σε συνεργασία με τους συνεταιρισμούς, θα αναλάβει κοινή πρωτοβουλία για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου και τις δυνατότητες που διαθέτει ο πρωτογενής τομέας για την ανάπτυξη της περιοχής και τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΚΕΠΚΑ Νάουσας: Οζονοθεραπεία: Άνθρακας ο Θησαυρός





«Αυτή η συσκευή όζοντος απολυμαίνει το νερό, καταστρέφει τους ιούς, διαλύει τις τοξίνες, από τα κρέατα και τα φυτοφάρμακα, από τα φρούτα και τα λαχανικά, αποστειρώνει τον αέρα του σπιτιού, προστατεύει την υγεία του ανθρώπου, εμποδίζει μολύνσεις και δερματικές αλλεργίες, εμποδίζει τη δημιουργία μούχλας, ωφελεί στα προβλήματα εντέρων, στο διαβήτη, στην υπέρταση, στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, στις αρθρίτιδες, στις κεφαλαλγίες, κ.λπ. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να λείπει, από κανένα σπίτι. Πραγματικά, σώζει ζωές.» Όλοι έχουμε παρακολουθήσει, στην τηλεόραση, έχουμε ακούσει, στο ραδιόφωνο ή έχουμε διαβάσει τέτοιες διαφημίσεις. Αρκετοί καταναλωτές τις πίστεψαν και αγόρασαν αυτές τις συσκευές και αρκετοί καταναλωτές ρωτούσαν το ΚΕ.Π.ΚΑ., αν, πραγματικά, άξιζε να αγοράσουν τις συσκευές. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών προβληματίστηκε, για την αλήθεια των όσων «ακούγονταν», για το θαύμα αυτό, που λέγεται όζον και για τις άπειρες θεραπευτικές του ιδιότητες, που θεωρούνταν κάτι σαν «πανάκεια».
Τους ίδιους προβληματισμούς εξέφρασε και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στις 17 Μαΐου 2011, η οποία δεσμεύτηκε να ελέγξει την ορθότητα αυτών των ισχυρισμών.
Στις 29 Ιουνίου 2011, το ΚΕ.Π.ΚΑ., επειδή δεν υπήρξε, μέχρι τότε, καμία νεότερη ενημέρωση, ζήτησε, από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, να μας ενημερώσει, για την εξέλιξη του θέματος, ώστε να ενημερώσουμε και εμείς τους καταναλωτές.
Την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μας απέστειλε την απόφαση του Ε.Ο.Φ., σύμφωνα με την οποία:
«Ο Ε.Ο.Φ., στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας, απαγορεύει κάθε είδους διαφήμιση των συσκευών παραγωγής όζοντος, καθώς και κάθε σχετικό έντυπο που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά, που περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών. Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στον ορισμό του φαρμάκου (βάσει της Οδηγίας 2001/83/ΕΚ όπως ισχύει) και η διάθεση των αντίστοιχων προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον Ε.Ο.Φ. Τέτοια άδεια δεν έχει χορηγηθεί μέχρι σήμερα και επομένως, δεν είναι γνωστές οι επιδράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό.»
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ζητά από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, να ελέγξει, αν και κατά πόσο, εφαρμόζεται η απόφαση του Ε.Ο.Φ., γιατί μία σύντομη έρευνα που πραγματοποιήσαμε, στο διαδίκτυο, μας έπεισε, για το αντίθετο. Οι ισχυρισμοί, που αναφέρουμε, παραπάνω, εξακολουθούν να υπάρχουν και να παραπλανούν τους καταναλωτές. Ζητάμε να επιβληθούν παραδειγματικές κυρώσεις, σε όλους τους υπεύθυνους, γιατί, εδώ και αρκετό καιρό, κάποιοι θησαυρίζουν, κοροϊδεύοντας τους καταναλωτές.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην αγοράζουν συσκευές οζονοθεραπείας, πιστεύοντας ότι θα ωφελήσουν την υγεία τους.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ


Ο βαθμός ετοιμότητας και η λήψη μέτρων για την πρόληψη πυρκαγιών ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.), το οποίο συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης (9/8) με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Καραμπατζού. Διαπιστώθηκε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Δασαρχείο, Δήμος κλπ.) βρίσκονται γενικά σε ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Η ΔΩΡΑ ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ ΣΤΟ 1ο ΠΑΝΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ



Η Περιφερειακή Σύμβουλος αποδέχθηκε την πρόσκληση  του Συλλόγου Γυναικών Σταγείρων – Στρατονίκης για να συμμετάσχει στο 1o Πανχαλκιδικιώτικο Συμπόσιο Γυναικείων Συλλόγων για να μιλήσει για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και την Ισότητα των φύλων.

Την Παρασκευή οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ


Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ θα καταβάλλει ο Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) στους δικαιούχους παραγωγούς την Παρασκευή 12 Αυγούστου.
Ειδικότερα, ποσό 1,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί σε 1.565 παραγωγούς για αποζημιώσεις από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετού, χαλάζι, πλημμύρα, βροχόπτωση κ.λ.π) που συνέβησαν κυρίως την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2010.
Αφορά, δε, τις περιοχές Άρτας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λαρίσης, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Χαλκιδικής, και Χίου.
Το υπόλοιπο ποσό ύψους 784.000 ευρώ θα καταβληθεί σε 391 παραγωγούς για οικονομικές ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) Α’ Τριμήνου 2008 για απώλεια παραγωγής φυτικού ανασύσταση και συμπληρωματική ενίσχυση. Αφορά, τις περιοχές Αρκαδίας, Αττικής, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας, Ευβοίας, Ηλε