Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αλλοδαποί και αντεξουσιαστές έκαψαν ελληνικές σημαίες στην Νομική


Υπό κατάληψη -για μια ακόμη φορά -το κτίριο στο κέντρο της Αθήνας από άτομα που προφανώς καμία απολύτως σχέση δεν έχουν όχι μόνο με τη Νομική αλλά και με την παιδεία γενικότερα..
Πορεία είχαν ξεκινήσει γύρω στις 7 το απόγευμα από την ΑΣΟΕΕ αρκετοί αλλοδαποί και αντεξουσιαστές αντιδρώντας στις...  ρατσιστικές -όπως υποστηρίζουν- επιθέσεις που έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα αλλά και για τις επιχειρήσεις που κάνει η αστυνομία σε μικροπωλητές έξω από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.

Η πορεία λίγο μετά τις 20:20 έφτασε έξω από το κτήριο της Νομικής όπου οι διαδηλωτές έκαψαν ελληνικές σημαίες.

Όταν ορισμένοι από αυτούς μπήκαν στην μέση της οδού Ακαδημίας και προσπάθησαν να κάψουν άλλη μια ελληνική σημαία, τότε επενέβησαν τα ΜΑΤ και έγινε ένας πετροπόλεμος.

Λίγα λεπτά αργότερα οι διαδηλωτές μπήκαν μέσα στην Νομική και το περιστατικό έληξε εκεί.

Τα ΜΑΤ αποχώρησαν, ενώ αντεξουσιαστές και αλλοδαποί παραμένουν μέσα στη Νομική. Άγνωστοι φαίνεται πως διασπάστηκαν από την πορεία και κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια αφού πρώτα έβαλαν φωτιά σε κάδους στην οδό Μασσαλίας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/05/blog-post_4561.html#ixzz1wKtU4Jdd

Στήριξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τον Δήμο Νάουσας


dimarheio_naousas
Σε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε ο Δήμος Νάουσας με σκοπό την ουσιαστική στήριξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες κλπ.), υποβάλλοντας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) το ψήφισμα που ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας (19-5-2012). Συγκεκριμένα, ζητά από την ΚΕΔΕ να προωθήσει στο αρμόδιο Υπουργείο την τροποποίηση του σχετικού νόμου, που αφορά τις αμοιβές των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης όπως είναι η ΑΕΠΙ, για να αποκατασταθεί με αντικειμενικά κριτήρια η δίκαιη μεταχείριση των επαγγελματιών, ώστε στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία να μην επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις με τις άδικες και υψηλές αμοιβές της ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας). Στην πρωτοβουλία αυτή προχώρησε ο Δήμος Νάουσας μετά από πρόταση του Αντιδημάρχου και Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Γιώργου Βασιλείου, δικηγόρου.

Σύσκεψη στη Νάουσα για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

syskepsi_koynoypia-250512-1
Ενημερωτική σύσκεψη με θέμα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτ. Νείλου έγινε την Παρασκευή (25/5) στο Δημαρχείο Νάουσας, ενόψει της θερινής περιόδου. Στη σύσκεψη επόπτες της Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, με επικεφαλής τον κ. Ζησίογλου, ενημέρωσαν τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του διευρυμένου Δήμου Νάουσας και στελέχη του ΤΟΕΒ, για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Η Περιφέρεια στηρίζει την αξιοποίηση των 3-5 Πηγαδιών και της Ντορντόπολης

antiper_ntordopol
H στήριξη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας της προσπάθειας του Δήμου Νάουσας για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου της περιοχής των 3-5 Πηγαδιών και της Ντορντόπολης ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του Δήμαρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού στον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Ο Δήμαρχος Νάουσας συνοδευόταν από τον Ειδικό Γραμματέα των ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα, καθώς και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Παππά. Εκτός από τη στήριξη της προσπάθειας, που σύμφωνα με τον κ. Καραπαναγιωτίδη πρέπει να θεωρείται δεδομένη, συζητήθηκε και η ανάγκη βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των υποδομών (με πρώτιστο το οδικό δίκτυο) στην ευρύτερη περιοχή, ως απαραίτητης συνθήκης για την έλευση επενδυτών.
Από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη τέθηκε για μια ακόμη φορά στον κ. Μαντζούφα το ζήτημα της ανέγερσης του Διοικητηρίου Ημαθίας. Για τον σκοπό αυτό συμφωνήθηκε να γίνει μια νέα συνάντηση αμέσως μετά τις εκλογές, ώστε να επανεκκινήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου μέσω των ΣΔΙΤ (όπως έγινε το νέο κτίριο της Πυροσβεστικής Βέροιας), δεδομένου ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

K.Γιοβανόπουλος..Προσκυνημένοι και Πατριώτες

Προσπαθώ πολλές μέρες τώρα να βρω ιστορικά προηγούμενα των ημερών που ζούμε οι Έλληνες. Οι ανάγκες αυτής της ξεχαρβαλωμένης κρατικής μας μηχανής μοιάζουν ίδιες με μιας όασης μετά τη λεηλασία, μια ρημαδιασμένη αποικία που την παρατούν οι κατακτητές της. Βρίσκω πως αφού μπόρεσε ο Ιωάννης Καποδίστριας να συστήσει κράτος στην από 4 αιώνες υπόδουλη γη, τότε εμείς δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε. Τα τρομοκρατικά τσιτάτα των σημερινών τοκογλύφων θα του ακούγονταν σαν ξεφωνητά παιδικής χαράς.
Πράγματι, μετά τη δικτατορία, η πολιτική μας κουλτούρα σταδιακά αυτοπυρπολήθηκε, σπανίζουν οι μπροστάρηδες που θα οιστρηλατήσουν το έθνος περήφανα. Ο μερικές φορές αυταρχικός κερκυραίος κόμης πίστευε πως ο Ελληνισμός θ’ αναστηθεί μόνον αν παραμείνει ριζωμένος στις διαχρονικές αξίες, ιδίως μέσω του συνεχούς της γλώσσας. Ο Καποδίστριας διάβαζε καθημερινά την Καινή Διαθήκη κι αρχαίους συγγραφείς, είχε πάντα μαζί του την Πλατυτέρα, κι ας με λοιδορήσουν ως λαϊκιστή οι “πολυπολιτισμένοι”, να ακουστούν όμως ολόκληρες οι αλήθειες κάποτε, είχε Θεό.
Γνώριζε (διατελέσας συνυπουργός εξωτερικών της Ρωσίας) ότι μια μικρή χώρα οφείλει διαρκώς να επαναδιαπραγματεύεται σε όλους τους ορίζοντες, να ζητά τα πάντα για να κερδίζει όσα μπορεί. Αν σήμερα αναγνωρίζεται ως οραματιστής της ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι γιατί ταυτόχρονα α) καυγάδιζε με τους κατακτητές, β) έχτιζε φιλίες με τον τσάρο, και γ) αναδιοργάνωνε τα ελβετικά καντόνια. Στο πεδίο της αδίστακτης διπλωματίας ο ίδιος ο Κίσινγκερ παραδέχθηκε κάποτε πως υπάρχουν μόνο δύο ειδών πρόξενοι. Οι κυνικοί εκμεταλλευτές αλά Μέττερνιχ και οι πατριδολάτρες διεθνιστές τύπου Καποδίστρια.
Δεν ξέρω πόσο ξενόδουλοι είναι οι ανά τις εποχές Μαυροκορδάτοι, η Ιστορία μας όμως απέδειξε πως οι νίκες γράφονται από τους αμετανόητα ελληνόφρονες που δεν λυγούν. ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΠΟ. Έχοντας να διαλέξουμε ανάμεσα σε ένα αγύριστο πατριωτικό κεφάλι σαν του Καμμένου και τις εύκαμπτες μέσες των φοβικά άτολμων, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο επιλογής.
Γιοβανόπουλος Κώστας – Υπ. Βουλευτής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

29 Μαϊου 1453: Όταν «η Πόλις εάλω….»



Άλωση της Κωνσταντινούπολης, Πόλη, αλωση 1453, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Μωάμεθ
Καμία άλλη ημερομηνία δεν έχει εντυπωθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο του Ελληνισμού όσο η 29 Μαϊου, η «αποφράς ημέρα» οπότε η Κωνσταντινούπολη, η «βασσιλίς των πόλεων» κυριεύθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Η πολιορκία και η πτώση της Πόλης ήταν το επιστέγασμα μιας ολόκληρης περιόδου συρρίκνωσης οπότε και οι Τούρκοι (Σελτζούκοι και Οθωμανοί) έθεταν υπό την κυριαρχία τους τα εδάφη της πάλαι ποτέ κραταιάς αυτοκρατορίας.

Ιταλία: Νέος φονικός σεισμός στη Β. Ιταλία 5,8 Ρίχτερ στη Μόντενα – Νεκροί και καταρρεύσεις κτιρίων

Μεγαλώνει ώρα με την ώρα ο απολογισμός των θυμάτων από τη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη βόρεια .
Ο νέος ισχυρός σεισμός, μεγάθους 5,8 Ρίχτερ, συγκλόνισε την Ιταλία και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δεκαπέντε ατόμων. Μάλιστα οι Αρχές εκτιμούν πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί αφού δεκάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.
Κτήρια υπέστησαν ζημιές ενώ πολλοί κάτοικοι εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές μετά το σεισμό της περασμένης εβδομάδας,
Πρόκειται για κατοίκους και εργάτες που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια στις περιοχές Μεντόλλα, Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο και Μιράντολα.
Ο σημερινός σεισμός, που σημειώθηκε στις 8:00 (ώρα Ελλάδας), έγινε αισθητός σε όλη την βόρειο Ιταλία. ΣτοΜιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια, ενώ, εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα.
Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, ο ισχυρότερος εκ των οποίων ήταν στις 11 και μισή ώρα Ελλάδος και είχε μέγεθος 4,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Οι Ιταλοί πυροσβέστες δέχθηκαν αλλεπάλληλες κλήσεις στον αριθμό παροχής έκτακτης βοήθειας. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, κατέρρευσαν κτίρια και εκκλησίες στα χωριά Μιράντολα (Mirandola), Φινάλε Εμίλια (Finale Emilia) και Φελίτσε Σουλ Πανάρο, όπου στον προηγούμενο σεισμό στις 20 Μαίου είχαν σημειωθεί επίσης ζημιές και είχαν χάσει τη ζωή τους επτά άτομα.
Ο δήμαρχος της πόλης κάνει λόγο για θύματα και χαρακτηρίζει την κατάσταση πολύ δύσκολη.

Νταβούτογλου: Προκαλεί για την ποντιακή γενοκτονία




Απίστευτα προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά, ελέω ελληνικών φοβικών συνδρόμων, ο εκφραστής της…νεοθωμανικής πολιτικής, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, μας απαγορεύει να τιμούμε την Ποντιακή γενοκτονία…

Του Παντελή Καρύκα

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:




«Οι εκδηλώσεις μνήμης που και εφέτος γίνονται στην Ελλάδα για την λεγόμενη ‘γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου’ βασίζονται σε ισχυρισμούς, ασυμβίβαστους με τα ιστορικά γεγονότα, υπό το πρίσμα μιας μη επιστημονικής και μη ηθικής προσέγγισης.

Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε αυτές τις εκδηλώσεις που υποκρύπτουν συγκεκριμένες νοοτροπίες.

Οι πρωτοβουλίες αυτές υπονομεύουν τις προσπάθειες για βελτίωση των σχέσεων και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού».

Μέλος ΣΥΡΙΖΑ : Δεν έχω μετανοιώσει που υποστήριξα την 17Ν

Πριν από λίγες ημέρες η Ντόρα Μπακογιάννη επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και πέντε στελεχών της Διοικούσας Επιτροπής λέγοντας ουσιαστικά ότι τα στελέχη αυτά υπερασπίστηκαν τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, τον Ηρακλή Κωστάρη και τον Γιάννη Σερίφη στη δίκη της 17 Νοέμβρη.Σήμερα, ένας εξ' αυτών ο κ.Βένιος Αγγελόπουλος, απάντησε με γραπτή ανακοίνωση στην κα Μπακογιάννη ως εξής:
"Πριν από εννέα χρόνια είχα πάει μάρτυρας υπεράσπισης του Αλέκου Γιωτόπουλου στη δίκη της 17 Νοέμβρη. Αυτό μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου και το αίσθημά μου περί δικαιοσύνης. Δηλώνω ότι δεν έχω μετανιώσει στο παραμικρό για τη στάση μου αυτή.
Κάποιοι το θυμήθηκαν αυτές τις μέρες, και χρησιμοποιούν το όνομά μου, μαζί με άλλους για να πλήξουν πολιτικά την Αριστερά και ειδικότερα τον Σύριζα. Τυχαίο; Δε νομίζω…
Αν οι αρχιερείς της μίζας, της διαπλοκής και των μυστικών κονδυλίων που οδήγησαν την Ελλάδα σε πτώχευση, νομίζουν πως μπορούν να ανασύρουν τρομολαγνείες του παρελθόντος και να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει την ανεργία, την ανασφάλεια, τη μείωση του βιοτικού επιπέδου, τις καθημερινές αυτοκτονίες και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου που αυτοί προκάλεσαν, πλανώνται πλάνην οικτράν.
Η τρομοκρατία τους δεν θα ανακόψει την ελπίδα."
Και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη υποστηρίζοντας ότι «έχουν περάσει 10 χρόνια από τη δίκη της 17Ν και τότε δεν υπήρχε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, η αήθης και επικίνδυνη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί συνειρμούς για σχέσεις του κόμματος με την τρομοκρατία».
Ο κ.Σκουρλέτης τόνισε ότι το «ερώτημα είναι που μας οδηγεί αυτή η αντίληψη και θα ενοχοποιήσουμε το δικαίωμα των κατηγορούμενων να έχει μάρτυρες υπεράσπισης».
«Ουσιαστικά η κ. Μπακογιάννη πήρε τη σκυτάλη από τον κ. Παγκαλο που κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για αντάρτικο πόλης, τέτοιους είδους αναφορές έχουν κάνει και τα ΜΜΕ, μου κάνει εντύπωση το πρωτοσέλιδο το ΝΕΩΝ» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης για το συγκεκριμένο θέμα.

Χάρρυ Κλυνν: Η Ρεπούση μολύνει τη Βουλή

Με την παράθεση αφηγήσεων δικών του ανθρώπων για τα όσα έζησαν Μικρασιάτες και Πόντιοι, ο Χάρρυ Κλυνν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην υπεύθυνη Παιδείας και υποψήφια βουλευτή Πειραιά και νήσων με τη Δημοκρατική Αριστερά Μαρία Ρεπούση.
Επισημαίνοντας πως η Μαρία Ρεπούση δεν δέχεται ότι υπήρξαν θύματα στη Μικρά Ασία και τον Πόντο, καλεί τους Πειραιώτες να μαυρίσουν τους αρνητές της ποντιακής γενοκτονίας.
Διαβάστε αναλυτικά:
"Έλληνες του Πειραιά, Πόντιοι του Πειραιά ο φαρμακογλυκομίλητος Φώτης Κουβέλης έχει υπεύθυνη παιδείας στο κόμμα του και υποψήφια βουλευτή Πειραιά και νήσων την υμνήτρια του σφαγέα Κεμάλ, Μαρία Ρεπούση, που δε δέχεται ότι υπήρξαν Έλληνες θύματα στη Μικρά Ασία και στον Πόντο... (Ακούστε την με πόση περιφρόνηση και μίσος το διακηρύσσει!!)
Οι 353.000 αδελφοί μας, κυρίως γυναικόπαιδα και γέροντες (οι νέοι ήταν αντάρτες στα βουνά του Πόντου)  που βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν με τρόπο ανατριχιαστικό, υπάρχουν μόνο στα αρρωστημένα μυαλά ημών των Ποντίων... Και όλα αυτά τα τραγικά, τα απάνθρωπα, για ομαδικές εκτελέσεις, βιασμούς, κρεμάλες, αποκεφαλισμούς, θανάτους στη φωτιά, παλουκώματα, που άκουσα από το στόμα της μητέρας και του πατέρα μου, όλα τα ανήκουστα και φοβερά  που μου διηγήθηκαν με δάκρυα στα μάτια ο παππούς μου και η γιαγιά μου, ήταν ψέματα!!! Γιατί το λέει το υποκείμενο που λέγεται Μαρία Ρεπούση...
Ούτε μία ψήφος στους αρνητές της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας... Μολύνει με την παρουσία τη Βουλή η ανεκδιήγητη Μαρία Ρεπούση. Αδέρφια του Πειραιά, θα είναι ντροπή να σας εκπροσωπεί στη Βουλή μια Μαρία Ρεπούση..."

«Η ελληνική κρίση χτυπά την αγορά της Μπίτολα»




Πάνω από ένα χρόνο η αγορά της σκοπιανής πόλης Μπίτολα αισθάνεται τις συνέπειες της ελληνικής οικονομικής κρίσης, γράφει η δημοσιογράφος Ζανέτα Ζντράβκοφσκα, αλλά τον τελευταίο χρονικό διάστημα ο τζίρος μειώθηκε κατά πενήντα τοις εκατό.


Η αγορά της πόλης επλήγη κυρίως από τους Έλληνες πολίτες που έρχονταν να αγοράσουν κυρίως κρέας και χαρτικά σπιτιού, λαχανικά και όσπρια.

Τώρα οι παζαρτζήδες βρίσκονται σε κατάσταση πανικού λόγω της μείωσης της εισόδου των Ελλήνων στην ντόπια αγορά που έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουν το ταμείο τους συνέχεια άδειο.

Δεν φταίνε όμως μόνο η κρίση που δεν έρχονται οι Έλληνες, αλλά βλέπουν ότι οι τιμές είναι αρκετά ανεβασμένες. Για  μας –γράφει η δημοσιογράφος- οι τιμές των προϊόντων είναι πολύ ακριβές, αυτό όμως ισχύει και για τους Έλληνες που παίρνουν διπλάσιο  μισθό.

Κάποτε η Μπίτολα γέμιζε από τους Έλληνες. Δούλευαν όλα τα καταστήματα και οι λαϊκές ικανοποιητικά, τώρα όλα έχουν μειωθεί δραματικά.

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα κλείσουν σχεδόν όλα τα καταστήματα στην πόλη», σχολίασε ένας έμπορος της λαϊκής.

«Έρχονται λίγοι Έλληνες, αλλά και αυτοί, ψωνίζουν ελάχιστα, τρεις ντομάτες, ένα αγγούρι, δύο πιπεριές, τίποτα. Η αγορά έχει πέσει κατακόρυφα»…

--

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Σκόπια: Έντυσαν τον …Προμηθέα!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 28, 2012
Το ρεσιτάλ γελοιότητας κακογουστιάς και πλαστογράφησης της Ελληνικής Ιστορίας και Μυθολογίας στους δρόμους των Σκοπίων συνεχίζεται με νέα …τραγελαφικά επεισόδια.
greece-salonika_promitheas_skopia.bmp
Το νέο επιχρυσωμένο(!) άγαλμα που έστησε το καθεστώς Γκρουέφσκι στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων -μετά από αυτά του Μ.Αλεξάνδρου,του Φιλίππου κ.α.- ανήκει,υποτίθεται ,στον Προμηθέα..
Μόνο που η αδαμιαία περιβολή του ανδριάντα του Προμηθέα, προκάλεσε σάλο στα Σκόπια, με αποτέλεσμα να κληθεί εσπευσμένα η δημιουργός του έργου να καλύψει το επίμαχο σημείο του μυθολογικού ήρωα!!
Αναλυτικά,… στο πλαίσιο του φαραωνικού σχεδίου «Σκόπια 2014», που έχει μετατρέψει την πρωτεύουσα της χώρας σε αρχαιοελληνική… Disneyland, τοποθετήθηκε στο λεγόμενο «Πάρκο ηρώων της Μακεδονίας» ο επιχρυσωμένος ανδριάντας του Προμηθέα, ως μέρος ενός μνημείου που αποτελείται από την φτερωτό νίκη, στην κορυφή ενός οβελίσκου, πίσω από τέσσερα άλογα, όλα επιχρυσωμένα.
Η θέα του γυμνού Προμηθέα, προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις γυναικείων οργανώσεων που παραπονέθηκαν στην δημοτική αρχή, που έλαβε την απόφαση να παρέμβει στο έργο, ζητώντας να καλυφθούν τα γεννητικά όργανα, όπως και έγινε το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Το συγκεκριμένο μνημειακό σύμπλεγμα, άγγιξε το 1,7 εκ. ευρώ σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας.
Τα τελευταία δύο χρόνια, το κέντρο των Σκοπίων έχει γεμίσει αγάλματα και μνημεία που παράπεμπαν στην ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, την οποία επιχειρούν να οικειοποιηθεί η εθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι, στην προσπάθεια της να αποδείξει πως ο σλαβικός πληθυσμός της χώρας κατάγεται απευθείας από τον … Βουκεφάλα.
Εκτός από αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας, η «αρχαιοπληξία» των Σκοπιανών, του οδηγεί να επιχειρούν να παρουσιάσουν ως μέρος της κληρονομιάς τους, τους … 12 Θεούς του Ολύμπου, ακόμη και τον Προμηθέα!

Άγριο ξυλοδαρμό υπέστη ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Μπίμπος Ιάσων




Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα…ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στα Γιάννενα, Ιάσων Μπίμπος ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες…
ξυλοκοπήθηκε άγρια το μεσημέρι από τρεις αντιεξουσιαστές, που του είχαν στήσει ενέδρα, στην περιοχή Παραλίμνι.
zoo-m.blogspot.com

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ


Έρνεστ Χέμινγουέι: “Στην προκυμαία της Σμύρνης”
Η Μικρασιατική Καταστροφή όπως την έζησε και την κατέγραψε ο μεγάλος Νομπελίστας

«Το χειρότερο, είπε, ήταν οι γυναίκες με τα νεκρά παιδιά. Δε μπορούσαμε να τις πείσουμε να μας δώσουν τα πεθαμένα παιδιά τους. Είχαν τα παιδιά τους, νεκρά ακόμα και έξι μέρες, αλλά δεν τα εγκατέλειπαν. Δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Τελικά έπρεπε να τους τα πάρουμε με τη βία.» (Από τη συλλογή διηγημάτων του με το γενικό τίτλο «Στην προκυμαία της Σμύρνης»). Με τα
παραπάνω λόγια κάποιος ήρωας του Χεμινγουέι, αξιωματούχος πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ αγκυροβολημένου στη Σμύρνη, περιγράφει τη μεγάλη καταστροφή.

Επιστρέφουν στην Αυστραλία για να βρουν δουλειά


Ομογενείς που είχαν έρθει πριν χρόνια στην Ελλάδα την εγκαταλείπουν, λόγω της ανεργίας. Απελπισμένα τηλεφωνήματα από άνεργους Έλληνες στον πρόξενό μας στην Αυστραλία
 
Κύμα επιστροφής ομογενών, που είχαν παλιννοστήσει στην Ελλάδα, προς την Αυστραλία παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.
Μάλιστα, ο τοπικός ομογενής υπουργός της Northern Territory, Κώστας Βατσκαλής, κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να χορηγήσει "ειδική άδεια εργασίας" σε Έλληνες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Ο κ. Βατσκαλής σημείωσε πως στην Northern Territory, που σύντομα ξεκινά ένα τεράστιο έργο παροχής φυσικού αερίου, θα υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού και "είναι λογικό να δοθεί η δυνατότητα σε Έλληνες να καλύψουν το κενό".
Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο ABC "το πρόσωπο της ελληνικής παροικίας της Αυστραλίας αλλάζει" αφού, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα επιστρέφουν στην Αυστραλία πρώην ομογενείς που είχαν, εδώ και χρόνια, παλιννοστήσει στην Ελλάδα.
Το ABC επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, σύμφωνα με τα οποία 280 πρώην ομογενείς επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Αυστραλία τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Πρόκειται για οικογένειες και ειδικευμένους εργάτες.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

"Ντου" της Χρυσής Αυγής σε καταυλισμό Αθίγγανων




 

Βαρέθηκαν κάτοικοι χωριού στη Ρόδο να καλούν την Αστυνομία, η οποία δεν τους βοηθούσε στα πρόβληματα που αντιμετωπίζουν με Αθίγγανους και έτσι πήραν πιο δραστικά μέτρα, καλώντας την Χρυσή Αυγή.
Απο τώρα και στο εξής οι κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονται κοντά στον τσιγγάνικο καταυλισμό του Καρακόνερου, θα καλούν στα τηλέφωνα της Χρυσής Αυγής στη Ρόδο και θα βρίσκούν λύση με τα πλαστικά που καίγονται στη περιοχή!
Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού verena.gr, τις τελευταίες ημέρες, για μια φορά ακόμη, κάποιοι έβαλαν φωτιά και έκαιγαν πλαστικά. Επειδή οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έχουν βαρεθεί να καλούν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, αυτή τη φορά πήραν πιο δραστικά μέτρα. Τηλεφώνησαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και ζήτησαν παρέμβαση... Όπως αναφέρουν πηγές  πήγαν μέλη του κόμματος στο καταυλισμό και όχι μόνο τους έβαλαν να σβήσουν τη φωτιά αλλά και να μαζέψουν τα αποκαΐδια!!!!Η ανυπαρξία του κράτους δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις και μετά κάποιοι διερωτώνται το πως και το γιατί...

http://www.gazzetta.gr

Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών στο Βασιλικό Ευβοίας Ευβοίας




 
Τα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Βασιλικό Ευβοίας...


Σύμφωνα με τη egnomi.gr, η συμπλοκή ήταν άγρια και οι Έλληνες επιτέθηκαν σε ομάδα Πακιστανών, τους οποίους ξυλοκόπησαν, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα, που ανήκουν σε αλλοδαπούς.

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 20χρονος από τη Χαλκίδα, ο οποίος έχει οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Εκφράζονται φόβοι για νέα επεισόδια, που μπορεί να γίνουν ως αντίποινα.
http://www.lamiareport.gr

" Μακάρι η Αγία Σοφία να σωθεί από τις αλυσίδες. "





 

πάνω απο 3000 πιστοί προσευχήθηκαν και διαδήλωσαν για να ξαναγίνει η Αγία Σοφία τζαμί
τα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 559η επέτειο από την άλωση της Κωνσταντινούπολης  ο Σύλλογος Νεολαίας Ανατολίας οργάνωσε μεσημεριανό ναμάζι στην πλατεία της Αγίας Σοφίας. Ο πρόεδρος του κόμματος SP Μουσταφά Καμαλάκ δήλωσε : ¨Μακάρι η Αγία Σοφία να σωθεί από τις αλυσίδες.

Το μετρό έμεινε από καύσιμα και υλικά!



 
Σταμάτησαν από τη Μεγάλη Εβδομάδα οι εργασίες στο εργοτάξιο του μετρό, στην περιοχή της Ανάληψης. Οι εναπομείναντες καταστηματάρχες της Δελφών, που έχουν τα μαγαζιά τους μεταξύ των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Πέτρου Συνδίκα, βρίσκονται σε απόγνωση, αφού δε γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες. Κυρίως, όμως, δεν ξέρουν πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα στη γειτονιά τους, ώστε να απελευθερωθούν από τις λαμαρίνες.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, οι εργασίες θα έπρεπε να εκτελούνται με κάτι παραπάνω από γρήγορους ρυθμούς. Κι αυτό, καθώς η οδός Δελφών έχει κλείσει σε όλο της το πλάτος, οδηγώντας τους καταστηματάρχες αλλά και ολόκληρη την περιοχή στην απομόνωση. Επιπλέον, ο δρόμος παραμένει κλειστός από τις 4 Σεπτεμβρίου του 2011 και όταν έκλεισε είχε δοθεί από την «Αττικό Μετρό ΑΕ» στους περίοικους η διαβεβαίωση ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα σε δέκα μήνες. Σήμερα το χρονοδιάγραμμα αυτό μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός... Και να σκεφτεί κανείς ότι το κλείσιμο της οδού Δελφών είναι εξωσυμβατικό.

ΑΝΕΡΓΟΙ… ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΙ!!!


Σε αναζήτηση επιλεκτικής εργασίας φαίνεται ότι προσανατολίζονται οι  επίσημα εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ της Νάουσας. Το γεγονός φυσικά δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία σε περιοχή με τεράστια ανεργία, που ξεπερνά το 50% του ενεργού εργατικού δυναμικού, αφού και σε ανάλογη πρόσκληση των αγροτών της  Ημαθίας για απασχόληση Ελλήνων ανέργων σε γεωργικές εργασίες, η προσφορά ήταν μηδενική!!
Σύμφωνα με έρευνά μας πριν από λίγες μέρες μεγάλη μεταποιητική επιχείρηση οπωροκηπευτικών προϊόντων (διαλογητήριο) ζήτησε, μέσω του τοπικού υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ, 200 ανειδίκευτους εργαζόμενους για να απασχοληθούν  εποχικά στην διαλογή των οπωροκηπευτικών προϊόντων, με το ημερομίσθιο και το ένσημο που ορίζει η σχετική κλαδική σύμβαση εργασίας.
Η τεράστια προσφορά εργασίας για, δεδομένα μιας πόλης του μεγέθους της Νάουσας, αναρτήθηκε στα γραφεία του υποκαταστήματος, ενώ οι υπάλληλοι ξεκίνησαν να παίρνουν και τηλέφωνα στους ανέργους, ώστε να καλύψουν σύντομα τη λίστα.
Εκεί ήρθε φυσικά η… ψυχρολουσία, αφού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ενημερώθηκαν πάνω από 600 άνεργοι, αλλά αυτοί που θέλησαν να  εργαστούν, ήταν ελάχιστοι!!! Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο μάλιστα και για απαιτήσεις… διπλασιασμού του  προσφερόμενου ημερομισθίου!!
Φυσικά η άρνηση αποδοχής εργασίας εκ μέρους των ανέργων συνιστά λόγο  διακοπής εκ μέρους του ΟΑΕΔ της κάρτας ανεργίας, αλλά κατά κύριο λόγο φανερώνει την παθογένεια που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αναζητά επιλεκτική εργασία, με παχυλό μισθό και ελαφρές συνθήκες δουλειάς!!!
Η έρευνα μας συνεχίστηκε και στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στη Βέροια. Η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάλογη περίπτωση άρνησης εργασίας στην περιοχή της Βέροιας, ενώ σε κάθε περίπτωση μας τονίστηκε ότι  η άρνηση εργασίας μέσω των γραφείων του ΟΑΕΔ, συνιστά λόγο διακοπής της κάρτας ανεργίας και των  όποιων προνομίων αυτή έχει. Μεγάλο το θέμα που ανοίγει λοιπόν και φυσικά μεγάλο το θέμα που πρέπει να μπει στην ατζέντα των κομμάτων για τις επικείμενες εκλογές, ώστε πλέον να μην επιδοτείται η ανεργία, αλλά η  εργασία.

Πηγή: www.epea.com.gr

Από την ΝΟ.Δ.Ε Ημαθίας ανακοινώνεται η λίστα με τις υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ημαθίας

Λάζαρος Τσαβδαρίδης – δικηγόρος / πρώην βουλευτής
Απόστολος Βεσυρόπουλος – εφοριακός
Γεωργία Μπατσαρά – συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Γιαννούτσου Σταυρούλα – ψυχολόγος
Ζήσης Πατσίκας – οικονομολόγος / δημοσιογράφος
Γεώργιος Κυριακίδης – Αν. Καθηγητής ΤΕΦ.Α.Α
ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟ.Δ.Ε Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Οι επικίνδυνες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Ασφάλεια και τις σχέσεις με την Τουρκία


«Θα μειώσουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα μόλις γίνουμε κυβέρνηση», είπε  ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο «Kontra Channel»
Κι όταν τον ρώτησαν «τι θα γίνει με τους Τούρκους απέναντι» τι νομίζετε ότι απάντησε: «Θα το ρισκάρουμε».
Γ. Μπαλάφας: Πρώτα απ’ όλα. Δαπάνες. Θα περικόψουμε ισχυρότατα τις εξοπλιστικές δαπάνες.
Μ. Κουρής: Τι θα γίνει με την Τουρκία απέναντι;
Γ. Μπαλάφας: Θα το ρισκάρουμε. Θα το ρισκάρουμε.
Δήλωσε επίσης ότι ο Σημίτης αντιμετώπισε με προσοχή την τότε κρίση με την Τουρκία και  ότι δεν νομίζει πως στα Ίμια διακυβεύτηκε το μέλλον της χώρας (!!!)
Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και αποκαλύπτονται ημέρα με την ημέρα. Ασφαλώς και δε μπορεί η Ελλάδα να είναι πρώτη σε αμυντικές δαπάνες. Όταν όμως έχεις τον εξ ανατολών κίνδυνο να σε απειλεί ότι θα εισβάλλει στη Θράκη, θα πάρει τα μισά νησιά, θα κάνει δικά της τα κοιτάσματα στο Αιγαίο και γενικά να προκαλεί με κάθε ευκαιρία, ε τότε δε μπορεί να λές ότι θα το ρισκάρεις.
Τα εθνικά θέματα δε μπορεί να τα αφήνουν σε ερασιτέχνες. Αν ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να κάνει υπουργό Άμυνας τον κ. Μπαλάφα που αδιαφορεί για τους αναγκαίους εξοπλισμούς και δηλώνει ότι ρισκάρει την άμυνα της χώρας, να μας το πει να φύγουμε από τη χώρα.
Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μπαλάφα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του, αναφέρει: «Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυση του».
Δηλαδή σε μια επικίνδυνη για την χώρα περίοδο στρέφεται εναντίον των διεθνών οργανισμών, στους οποίους μετέχει η Ελλάδα, αδιαφορόντας για τους κινδύνους διεθνούς απομόνωσής της.
Στο πρόγραμμα του  υποστηρίζει, επίσης, ότι «η άρνηση στράτευσης πρέπει να προστατεύεται» και ζητά τη «δημιουργία επαρκών δυνατοτήτων για κοινωνική θητεία».  Με άλλα λόγια υποκινεί και στηρίζει την άρνηση στράτευσης, γεγονός που οδηγεί στην αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεών μας.
Ποια ασφάλεια μπορεί να αισθάνονται οι Έλληνες και ποια αποτρεπτική ικανότητα μπορεί να έχει χώρα εάν προστατεύεται η άρνηση στράτευσης, εάν υπονομεύεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και εάν επικρατούν απόψεις σαν κι αυτές του κ. Μπαλάφα;

Ισραηλινή άσκηση ανεφοδιασμού πάνω απ΄το Καστελόριζο.


 


Άλλο ένα μήνυμα προς Τουρκία...




 Ασκηση εναέριου ανεφοδιασμού θα πραγματοποιήσει η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εντός του FIR Αθηνών, στις 29 και 30 Μαΐου, και το ενδιαφέρον είναι ότι το ένα σημείο, το οποίο δεσμεύεται στη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν οι ελληνικές αρχές, βρίσκεται στη νοητή γραμμή νοτίως του Καστελόριζου, δηλαδή στην περιοχή που εγείρει αξιώσεις επί της υφαλοκρηπίδας η Αγκυρα.
Και...φυσικά, η ισραηλινή άσκηση γίνεται με όλους τους τύπους και την υποβολή σχεδίων πτήσεων, κάτι που αρνείται συστηματικά η Τουρκία...
You

ΔΗΜΟΙ:«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΣτΕ ΣΤΙΣ 10.000 ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ


Και επίσημα μπορούν να πραγματοποιούν πλέον προσλήψεις εποχικού προσωπικού οι δήμοι όλης της χώρας μετά την απόφαση (αρ. 13/2012) που, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  έλαβε σήμερα η Επιτροπή του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 (σ.σ: νόμου Πεπονή) του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρόκειται για προσλήψεις που αφορούν έκτακτες ανάγκες των δήμων λόγω θερινής περιόδου: περίπου 5.000 συμβασιούχων στην καθαριότητα, και άλλων τόσων διμηνιτών για πυρασφάλεια, ναυαγοσώστες, προσωπικό για τις παιδικές κατασκηνώσεις, υδρονομείς άρδευσης, προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς, καθαρίστριες σχολικών μονάδων κ.α, οι οποίες συμφωνήθηκε να ξεμπλοκάρουν (απαγορεύονται λόγω προεκλογικής περιόδου) κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων της ΚΕΔΕ και του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη.
Κι αυτό γιατί όπως εξήγησαν οι δήμαρχοι στον υπουργό Εσωτερικών σε διαφορετική περίπτωση οι δήμοι, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.
Ασκούνης:  Θετική εξέλιξη
Μετά από τη θετική εξέλιξη για την οποία η ΚΕΔΕ είχε ασκήσει επανειλημμένα πιέσεις προς την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών,  ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κώστας Ασκούνης με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr τόνισε χαρακτηριστικά:
«Πρόκειται ασφαλώς για μία θετική εξέλιξη που επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Εσωτερικών και θα επιτρέψει στους δήμους να λειτουργήσουν, παρέχοντας  τις υπηρεσίες που έχουν υποχρέωση  προς τους πολίτες, έστω και προσωρινά. Κι αυτό γιατί τους θερινούς μήνες οι ανάγκες είναι αυξημένες και δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό των δήμων που είναι μειωμένο, λόγω διακοπής συμβάσεων και αποχωρήσεων».

ΠΩΛΗΘΗΚΕ ΧΡΥΣΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

Στην τιμή των 221.306 ευρώ πωλήθηκε αρχαίο ελληνικό χρυσό στεφάνι με φύλλα μυρτιάς του 3ου – 2ου αιώνα π.Χ., του Μακεδονικού Τάφου της Κρίσεως που βρίσκεται στα Λευκάδια Νάουσας όπου έχουν βρεθεί και κομμάτια από το στεφάνι σύμφωνα με τις αρχαιολογικές ανασκαφές, σε δημοπρασία του οίκου «Κρίστις», στο Λονδίνο. Το πολύτιμο στεφάνι έπιασε αρκετά υψηλότερη τιμή από αυτήν που εκτιμούσε αρχικά ο οίκος δημοπρασιών (υπολογιζόταν ότι θα έφτανε μέχρι τις 180.000 ευρώ).
Το χρυσό στεφάνι μυρτιάς έχει διάμετρο 21 εκ. και είναι διακοσμημένο με μακρόστενα φύλλα σε σχήμα λόγχης και καρπούς πάνω στα καλοφτιαγμένα στελέχη του. Φέρει σύγχρονες επεμβάσεις πάνω του (για παράδειγμα, το κούμπωμα στο άκρο του), που δεν είναι γνωστό πότε έγιναν. Βρισκόταν στο Hever Castle, στην Αγγλία (το πατρικό της Αννα Μπολέιν) και πωλήθηκε στον οίκο «Κρίστις» το 1987 έναντι του ποσού των 15.400 λιρών.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Προβάδισμα της ΝΔ σε τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις

nea_dimokratia_logo
Προβάδισμα της ΝΔ από 1,1% μέχρι 5,7% προκύπτει από τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.
Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 25,8% έναντι 20,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακλουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13%, το ΚΚΕ με 6,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, η ΔΗΜΑΡ 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%.
Το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει δημοσκόπηση της ALCO με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 25,6% ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,6% και η ΔΗΜΑΡ 4,6%.
Προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα έχει ο Αντώνης Σαμαράς στο ερώτημα για το ποιος από τους δύο διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με την ALCO το 42% επιλέγει τον πρόεδρο της ΝΔ έναντι 24% του κ. Τσίπρα.
Προβάδισμα τριών μονάδων για τη ΝΔ δίνει και η δημοσκόπηση τηςΜARC που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, καθώς συγκεντρώνει το 25,2% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,4% και η Δημιουργία Ξανά μαζί με τη Δράση με 3,8%.
Σύμφωνα με την MARC, το 64,8% των πολιτών εκτιμά πως θα πρέπει να προχωρήσουμε σε σκληρή επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, την ώρα που το 21,1% ζητεί την ακύρωση της συμφωνίας και την καταγγελία του Μνημονίου.
Σχεδόν ισοψηφία δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για τη REAL NEWS καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 23,3% και 22,2% αντίστοιχα. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%.
Στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, η ΝΔ έχει περάσει μπροστά συγκεντρώνοντας το 42,9% από το 33,1% την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 41,7% έχει πέσει στο 35,8%.
Τέλος, μεγάλη πλειοψηφία (87,8%) ζητεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Πλημμύρισε ο Κάμπος της Ημαθίας καταστροφές απο την βροχή


Πλημμύρισε ο Κάμπος της Ημαθίας από την ισχυρή νεροποντή που είχε σήμερα.
Χωράφια πλημμύρισαν, η γέφυρα στην Μελίκη του δήμου Αλεξάνδρειας φράκαρε από ότι κατέβασε το ποτάμι,από νωρίς τα σκαπτικά μηχανήματα ήταν στην περιοχή και προσπαθούσαν να ξε φρακάρουν την γέφυρα.
Η καταστροφή σε καλλιέργειες ήταν μεγάλη απο την βροχή.
Η αγρότες έφτασαν σε απόγνωση όπως μας είπαν στην laikoyra.gr και εκλιπαρούν την πολιτεία να δούνε άμεσα τις ζημιές.

Ο Δήμαρχος Νάουσας στην Euro Τηλεόραση

karabatzos-1 Συνέντευξη του Δήμαρχου Νάουσας κ. Αναστάσιου Καραμπατζού θα μεταδοθεί σήμερα (Σάββατο 26/5) ώρα 23:00 από το τηλεοπτικό κανάλι EURO ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ στην εκπομπή «ο συμπαραστάτης του δημότη», την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Βασίλης Σαρηγιαννίδης και αναδεικνύει θέματα επικαιρότητας από την περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Άγκυρα: «Δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων»



Την πάγια θέση της Τουρκίας σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξε η γενοκτονία των Ποντίων, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την ημέρα ανά τον ελληνισμό, επανέλαβε μέσα από ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.




Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται και φέτος στην Ελλάδας με αφορμή την “δήθεν” ημέρα μνήμης των Ποντίων, στηρίζονται σε...  ισχυρισμούς που δε συμβαδίζουν με την ιστορική πραγματικότητα και σε ηθικώς προβληματική στάση που στερείται επιστημονικής βάσης».

«Καταδικάζουμε και αρνούμαστε την αντίληψη αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Τέτοιες πρωτοβουλίες, προκαλούν βλάβη στις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού».


Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών μέσω του εκπροσώπου του, Γρηγόρη Δελαβέκουρα, ο οποίος τόνισε πως: «στις 19 Μαΐου οι Έλληνες τιμούν τη μνήμη των αδελφών τους, που μαρτύρησαν στον Πόντο. Η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται με ανακοινώσεις. Απαιτεί σεβασμό, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μέλλον ειρήνης».

Κρήτη: Αυτοκτόνησε 61χρονος με φυτοφάρμακο



Τον άνδρα βρήκε νεκρό, μέσα στο σπίτι του, συγγενικό του πρόσωπο.
Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στον Πύργο, στη Μεσαρά βρέθηκε ένας 61χρονος άνδρας, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, καταπίνοντας φυτοφάρμακο.
Οπως γράφει το Cretalive, τον άνδρα βρήκε συγγενικό του πρόσωπο, ενώ η αυτοκτονία δε φαίνεται να συνδέεται με την οικονομική συγκυρία.
Ο 61χρονος φέρεται να άφησε ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο όμως δεν αναφέρει τα αίτια που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά αποχαιρετά τους συγγενείς και τους οικείους του.
Ολόκληρη η περιοχή έχει βυθιστεί στο πένθος καθώς επρόκειτο για ένα πρόσωπο γνωστό στην τοπική κοινωνία και ιδιαιτέρως αγαπητό.

Έξαλλοι οι Σκοπιανοί με τον Γιάννη Ιωαννίδη που δήλωσε είμαι Μακεδόνας.




 Έξαλλοι οι Σκοπιανοί με τον Γιάννη Ιωαννίδη για τις δηλώσεις που έκανε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ “Πρωινής ενημέρωσης” στις 22/5/2012 <Είμαι Μακεδόνας, γνήσιος Μακεδόνας ,η  πατρίδα μου  η Γευγελή (πόλη των Σκοπίων κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα)   ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ>.Δείτε το βίντεο…




Λίγα λόγια για την Γευγελή…
Η πόλη υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του Ελληνισμού έως το 1912. Οι κάτοικοι της περιοχής Γευγελής συμμετείχαν στην Επανάσταση του 1821. Σημαντικοί Έλληνες αγωνιστές ήταν οι οπλαρχηγοί καπετάν Θανάσης και Νταβέλης. Γευγελιώτης ήταν ο Γεώργιος Βαφόπουλος, ο ποιητής “τηςΜακεδονίας. Κατά το Μακεδονικό Αγώνα, ο Δημοσθένης Κύρου συντονίζε και οργάνωνε την άμυνα των Ελλήνων σε όλη την περιοχή. Στη Γευγελή επίσης, ενεργοποιήθηκαν τα σώματα των Χρήστου Δέλλιου και Σίμου Μάλιου.
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Γευγελής

κλίκ εδώ –>Η Γευγελή  στον Μακεδονικό Αγώνα.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Σπουδαίο φιλικό την Τετάρτη στα Λευκάδια

Ένα πολύ σπουδαίο φιλικό, για έναν πολύ ιερό σκοπό, θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαίου και ώρα 18.00 στο γήπεδο των Λευκαδίων Νάουσας. Η τοπική ομάδα, συνεπικουρούμενη με 11 παίκτες που επιλέχτηκαν από όλο τον νομό, θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Βέροιας, που πλέον αποτελεί και επίσημα μέλος της Super League. Τα έσοδα θα διατεθούν σε οικογένεια, μέλος της οποίας χρήζει δαπανηρής ιατρικής περίθαλψης. Εισιτήρια των αγώνων, τα οποία κοστίζουν 5€ πωλούνται σε πολλά σημεία της πόλης της Βέροιας (Christina’s Bakery, Πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ «Το τυχερό» οδός Παστέρ κτλ), ενώ σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση και για άλλα σημεία σε όλο το νομό. Ελάτε να δώσουμε όλοι μαζί ένα χέρι βοηθείας, να αποδείξουμε για άλλη μία φορά την ανθρωπιά μας…

Επεισόδια με αλλοδαπούς - τρεις αστυνομικοί τραυματίες


 

«Αναψαν τα αίματα» στις ουρές έξω από την Διεύθυνση αλλοδαπών στην Αθήνα, με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να έρθουν στα χέρια. Η επέμβαση της αστυνομίας έφερε προσαγωγές, αλλά είχε και τρεις τραυματισμούς ενστόλων






«Πεδίο μάχης» έγινε για λίγη ώρα ο χώρος έξω από την...    Διεύθυνση Αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη, όπου καθημερινά σχεδόν συνωστίζονται δεκάδες ή και εκατοντάδες αλλοδαποί, προκειμένου να καταθέσουν αιτήματα εξέτασης της νομιμοποίησής τους κ.ά.

Λίγο πριν τις εννέα το πρωί, μία αρχική παρεξήγηση για την προτεραιότητα στις ουρές προκάλεσε ταχύτατη έκρηξη βίας, με αποτέλεσμα να συμπλακούν δεκάδες άτομα μεταξύ τους.

Η επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας που βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο οδήγησε σε αποκατάσταση της ηρεμίας, αν και όχι χωρίς απώλειες. Τρεις αστυνομικοί φέρεται να τρααυματίστηκαν κατά την προσπάθεια καταστολής των επεισοδίων.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων που θεωρούν ότι μετείχαν στη συμπλοκή.

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και Β.Πούτιν - ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ!


Συνάντηση που σημαίνει πολλά είχαν πριν από λίγο στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στη Μόσχα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στον οποίον τον παρουσίασε ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος. Ο Αρχιεπίσκοπος έχει γίνει δεκτός στη Ρωσία με τιμές αρχηγού κράτους και το γεγονός ότι έσπευσε να τον συναντήσει ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν, λέει πολλά...

Ο Β. Πούτιν ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο γιατί ήλθε στη Ρωσία την ημέρα της ονομαστικής εορτής του Πατριάρχη Μόσχας, υπενθυμίζοντας ότι ακριβώς στο κήρυγμα των διαφωτιστών Κυρίλλου και Μεθοδίου βρίσκεται ο κοινός πολιτισμός Ελλάδας και Ρωσίας.

«Μια τέτοια ημέρα είναι ακόμη πιο φανερό, πόσο βαθιές είναι οι πνευματικές ρίζες, που μας ενώνουν. Είμαι βέβαιος ότι στη Ρωσία θα σας αρέσει, χαίρομαι που σας βλέπω», επεσήμανε ο Β. Πούτιν υποδεχόμενος τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη ρωσική Εκκλησία.

Η σχετική αναφορά δημοσιεύτηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου www.kremlin.ru..

Ο Φράγκος στη τάφρο του Έβρου, απαντά στον προκλητικό Μπαγίς


Στη τάφρο του Έβρου, σήμερα ο ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος. Την είχε ξεκινήσει ως Α/ΓΕΣ και σήμερα πάει για να διερευνήσει πως μπορούν να επιταχυνθούν οι εργασίες για την ολοκλήρωσή της το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται όσοι εργάζονται στο έργο να αρχίσουν “διπλοβάρδιες”! Ο Φράγκος επιμένει ότι πρέπει η τάφρος να ολοκληρωθεί άμεσα.

Η επίσκεψη Φράγκου στο Δ΄Σώμ Στρατού και στη τάφρο έρχεται ένα 24ωρο μετά από τις νέες προκλητικές και απαξιωτικές για την Ελλάδα,δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ε.Μπαγίς,ο οποίος έχει μετατραπεί σε “Πάγκαλο” της Άγκυρας.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες ο Μπαγίς και αναφερόμενος στιον φράχτη και στη τάφρο είπε:
“Αν έχουν ανάγκη από φράχτη στήνουμε φράχτη και εάν θέλουν να σκάψουν τάφρο, και τάφρο σκάβουμε. Μετά την Κίνα έχουμε τον πιο ισχυρό εργοληπτικό τομέα στον κόσμο. Τώρα το αν οι φράχτες και οι τάφροι θα σώσουν ή όχι την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, αυτό ας το λογαριάσουν οι ίδιοι. Ας γίνουν εκλογές στην Ελλάδακαι συνεχίζουμε τις επαφές μας από εκεί που τις αφήσαμε”.

Δεν ξέρουμε πόσο ισχυρό “εργοληπτικό τομέα” έχει η Τουρκία του κ.Μπαγίς και είναι και αδιάφορο.Θα αρκούσε να μην έκανε το “κορόϊδο” και να φύλαγε όπως έπρεπε τα συνόρά του ο κ.Μπαγίς.Ο οποίος είναι αλήθεια ότι “εξευρωπαϊστηκε”. Παλιότερα -όχι και πολλά χρόνια πριν- η χώρα του έστελνε μετανάστες να περνάνε μέσα από ελληνικά ναρκοπέδια,μόνο και μόνο για να τα “καταγράφουν”.

onalert

Αυτό το μηχάνημα χρειάζεται η Ελλάδα

Τιμή ἀπό τούς εὔζωνες στούς Πόντιους – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Τό δικό της τρόπο γιά νά τιμήσει τήν ἐπέτειο τῆς ποντιακῆς γενοκτονίας βρῆκε ἡ Προεδρική Φρουρά. Τό περασμένο Σάββατο, ἡμέρα μνήμης γιά τόν Ποντιακό Ἑλληνισμό, οἱ εὔζωνες, ἀντί γιά τήν παράδοση φουστανέλα, ἐμφανίστηκαν στόν Ἄγνωστο Στρατιώτη μέ τίς μαῦρες ποντιακές φορεσιές!
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...






Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ 60ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ Τον σκότωσαν τα χρέη


Ακόμα ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στην Ελλάδα της κρίσης.


Ακόμα ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στην Ελλάδα της κρίσης. Τα οικονομικά προβλήματα και οι υποχρεώσεις στις τράπεζες στάθηκαν η αφορμή για να βάλει τέρμα στη ζωή του ένας πολύτεκνος πατέρας το βράδυ της Τρίτης σε ένα πάρκο του Περιστερίου απέναντι από το σταθμό του ΚΤΕΛ, γεμίζοντας θλίψη και πόνο την οικογένειά του.
Ο 60χρονος Κ.Π. έκοψε τις φλέβες του, ξάπλωσε πάνω στο μπουφάν του και άναψε ένα τσιγάρο μέχρι να επέλθει αργά και βασανιστικά ο θάνατος. Μόλις οι περίοικοι βρήκαν το άψυχο σώμα του ειδοποίησαν την αστυνομία. Από τα έγγραφα που είχε επάνω του έγιναν αμέσως γνωστά τα στοιχεία του και ενημερώθηκαν οι συγγενείς του.
Σύμφωνα με πληροφορίες  οι γιοι του αδικοχαμένου άνδρα έφτασαν κατευθείαν στο σημείο και ανέφεραν στις Αρχές πως ο πατέρας τους δέχτηκε το πρωί ένα τηλεφώνημα από κάποιο τραπεζικό κατάστημα. Κατόπιν τούτου έδειχνε πολύ πιεσμένος και σκεπτικός. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πίστευαν ότι η απόγνωση θα τον οδηγούσε στο απονενοημένο διάβημα. Τα δάνεια και οι υποχρεώσεις «έτρεχαν» και όπως όλα δείχνουν ο 60χρονος πατέρας δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει.
Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι αυτόχειρας δεν άφησε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Σίγουρα πάντως, το όνομά του προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των Ελλήνων που κόβουν το νήμα της ζωής τους και αφήνουν πίσω τους ορφανά παιδιά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Πηγή: protothema.gr

Βούτηξαν χέρι - χέρι στο κενό!

ΣΟΚ ΑΠΟ ΔΙΠΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥ


Ήταν λίγο μετά τις 08.00 το πρωί όταν η μικρή γειτονιά στο Μεταξουργείο πάγωσε. Ενας δυνατός θόρυβος και μετά σιγή.

Ήταν λίγο μετά τις 08.00 το πρωί όταν η μικρή γειτονιά στο Μεταξουργείο πάγωσε. Ενας δυνατός θόρυβος και μετά σιγή.
Μια 90χρονη γυναίκα με τον 50χρονο γιο της ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους και βούτηξαν στο κενό!
Οι γείτονες δεν μπορούσαν να το πιστέψουν!  O θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την τραγική πράξη ακόμα άγνωστοι.
Το κρούσμα αυτό έρχεται μια ημέρα μετά την αυτοκτονία 60χρονου στο Περιστέρι ο οποίος σε ένα παγκάκι έκοψε τις φλέβες του και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.
Πηγή: newsit.gr

Αλλαγή θαλασσίων συνόρων ζητούν τώρα οι Αλβανοί

• Τα προβλήματα της χώρας μας, την οικονομική κρίση και την πολιτική ρευστότητα, φαίνεται πως θέλουν να εκμεταλλευθούν ακόμη περισσότερο οι Αλβανοί, οι οποίοι τώρα εγείρουν και θέμα αλλαγής των θαλασσίων συνόρων, τονίζοντας μάλιστα, ότι θα επιδιώξουν διαπραγμάτευση με τη χώρα μας!


Βέβαια, δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία αλλαγή στα σύνορα, ούτε στα θαλάσσια, ούτε και στα χερσαία, όπως ευαγγελίζονται οι ..
γείτονες, αφού αυτά καθορίζονται εδώ και χρόνια με διεθνείς συνθήκες και βεβαίως δεν χωρούν αμφισβήτησης!

«Τι θέλουν να κάνουν οι Αλβανοί; Να φθάσουν μέχρι την Άρτα τα σύνορά τους, όπως γράφουν στα σχολικά βιβλία τους; Με τέτοιες αλυτρωτικές τάσεις θέλουν τάχα να μπουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση;» διερωτώνται Ηπειρώτες, και βεβαίως τονίζουν, ότι το διάστημα που επέλεξαν οι Αλβανοί να «αναδείξουν» ένα τέτοιο εθνικό θέμα δεν είναι τυχαίο!

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

"Γειτονιές" Νάουσας: "Όλη η ξυλεία στους δημότες"

geitonies Οι "Γειτονιές της Νάουσας", μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζήτησαν το θέμα της ξυλείας από το δημοτικό δάσος.  Πρότασή τους παραμένει να δοθεί όλη η ξυλεία στους δημότες, συμπεριλαμβανόμενα και τα στρογγύλια, που είναι ένα σημαντικότατο κομμάτι και πλέον δεν χρησιμοποιείται ως οικοδομικό υλικό αλλά ως καύσιμο.
Επίσης θεωρούν ότι για να αποφευχθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες των κριτηρίων, που δεν ανταποκρίνονται πάντα στην αλήθεια, να δοθεί σε όλους τους δημότες ξυλεία με βάση το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Κρίνοντας πολύ σπουδαίο το θέμα της άμεσης δημοκρατίας, επαναφέρει το αίτημα για λαϊκή συνέλευση.  Τέλος θέλει να επισημάνει ότι καλές οι υπογραφές των επικεφαλής των παρατάξεων αλλά δεν αρκούν. Οφείλουν αυτές να κάνουν τους ψηφοφόρους τους ενεργούς πολίτες και συμμέτοχους των δημοτικών πραγμάτων. Για να ισχύσει η πραγματική δημοκρατία και όχι της ανάθεσης υπευθυνοτήτων και εξουσίας..

Τρόφιμα και ρούχα από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάουσας


Στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών και με αφορμή μιας διαθεματικής εργασίας για τον εθελοντισμό, οι μαθητές της Α τάξης του Λαππείου 1ου  Γυμνασίου (επίπεδο Advanced) συγκέντρωσαν τρόφιμα και ρούχα  τα οποία και θα διατεθούν στην εκκλησία για την κάλυψη των αναγκών των ενοριτών.


Ο Διευθυντής
Βαρθολομαίος Ιωάννης

Στις 30-5 η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νάουσα – κεντρικός ομιλητής ο Γιάννης Πρωτούλης



Εργαζόμενοι, νέοι και νέες, γυναίκες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι
Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, καμιά υποταγή!
Να ματαιώσουμε και να ανατρέψουμε τα σχέδια παγίδευσης του λαού στους μονόδρομους της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων!

"Νόμοι Αφιερώσεων" το νέο βιβλίο του Ηλία Τσέχου



Η νέα (9η) ποιητική συλλογή του Ηλία Τσέχου "ΝΟΜΟΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΩΝ" κυκλοφορεί, σε μία πολυφροντισμένη έκδοση και με το πορτρέτο του ποιητή στο εξώφυλλο να θάλλει.
Το βιβλίο, σελίδες 52, εκδόσεις "ούτις", Αθήνα 2012, ISBN: 978-960-91959-9-7, δηλώνοντας πλήρως την ανεξάντλητη λογοτεχνική δράση του Ημαθιώτη ποιητή, περιλαμβάνει 35 ποιήματα αφιερωμένα εξαίρετα σε πρόσωπα "φιλίας" και 31 χάικου, θέρη φιλοσοφίας και ευχαριστιών, ασκητικά δομημένα.

Άνεργος πτυχιούχος και μοναχοπαίδι ο άτυχος 30χρονος...





"Η δολοφονία του ξαδελφού μου ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά στην Πάτρα. Δεν πάει άλλο με τους μετανάστες" λέει γεμάτος θλίψη και αγανάκτηση συγγενής του 30χρονου Θανάση Λαζανά.





Πίσω απο τη δολοφονία του 30χρονου Ελληνα που συγκλόνισε την Πάτρα και οδήγησε πολλούς κατοίκους στο δρόμο να...  διαδηλώνουν για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα να έχουμε έκτροπα και επεισοδια με τραυματισμούς, κρύβεται μια οικογενειακή τραγωδία.

Οι ηλικιωμένοι γονείς του 30χρονου Θανάση Λαζανά είναι απαρηγόρητοι καθώς εχασαν τον μονάκριβό τους, το στήριγμα τους, το λογο που είχαν για να ζουν. Η οικογένεια του 30χρονου, οι κάτοικοι του συνοικισμού Ιτεών στην παραλία Πατρών, όλη η Πάτρα, όλη η Ελλάδα, θρηνεί για το καλόκαρδο παλληκάρι που χάθηκε τόσο ξαφνικά και με τόσο βίαιο τρόπο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/05/30_23.html#ixzz1vitCBVC2