Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πρώην πρωθυπουργός Σκοπίων: Οι Σκοπιανοί είναι οι μεγαλύτεροι παραχαράκτες της ιστορίας των Βαλκανίων





Σχολιάζοντας  τη σημερινή πολιτική κατάσταση, ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι- πρώην πρωθυπουργός Σκοπίων- κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Σκοπιανοί θα έχουν ‘καταραμένο μητρικό γάλα, γιατί έχουν αφοριστεί από τους αγίους Κλήμεντο και Ναούμ, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα επικαλούμενο κείμενο της εφημερίδας  Βέτσερνι Νόβοστι.

Ο πρώην πρωθυπουργός  της πΓΔΜ και πρώτος ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος ВМРО-ДПМНЕ, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος έχει βουλγαρική υπηκοότητα, στην αυτοβιογραφία του «Тоа сум јас»(Αυτός είμαι) αποκαλύπτει πολλές άγνωστες λεπτομέρειες της πρόσφατης ιστορίας της χώρας αυτής συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι για παράδειγμα, με τον Σέρβο ομόλογό του, τον αείμνηστο πρωθυπουργό Ζόραν Τζίντζιτς, μίλησε για ανταλλαγή εδαφών μεταξύ της FYROM, της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, όπως γράφει η σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι αυτή είναι από τις πιο αποκλειστικές λεπτομέρειες που θα διευκρινιστούν  στο βιβλίο το οποίο σύντομα θα δημοσιευθεί.
Μετά από δύο δεκαετίες από την ανεξαρτησία της χώρας ο Γκεοργκιέφσκι  εκτιμά ότι θα ήταν καλύτερα αντί του πρώτου προέδρου της χώρας, Κίρο Γκλικόροφ, να είχε εκλεγεί ο Πέταρ Γκότσεφ ‘ ο πρώτος κομμουνιστής ηγέτης που  έκανε αντίσταση στη Γιουγκοσλαβία’.
Αναφερόμενος στον αρχηγό του κράτους Μπόρις Τραϊκόφσκι είπε ότι «δεν είχε ικανότητα» για να γίνει πρόεδρος της χώρας και η νίκη του στις προεδρικές εκλογές του 1999 ο Γκεοργκιέφσκι την ονομάζει ως «πύρρειος νίκη του ВМРО-ДПМНЕ. «Ο Γκλιγκόροφ και ο Μπράνκο Τσερβενκόφκσι είχαν ηγετική ικανότητα του αρχηγού του κράτους, ενώ ο Τραϊκόφσκι και ο Ίβανοφ όχι» σημειώνει ο ίδιος.

Ο Γκεοργκιέφσκι, τώρα αρχηγός του αντιπολιτευτικού κόμματος ВМРО-НП και  έχει ανακοινώσει ένα μπλοκ συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες του πρώην αρχηγού του κράτους, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι δύο άνδρες εκτιμούν ότι  στην  πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία απειλείται η δημοκρατία, ενώ η οικονομική κατάσταση είναι κακή και τα Σκόπια έχουν διεθνώς απομονωθεί.

Η υπάρχουσα πολιτική  οδηγεί τη χώρα σε μια εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση, γράφει η Vecernje Novosti.
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣ Λευκαδίων δηλώνει: Ξεκινάμε δυναμικά με στόχο την Γ' Εθνική

Με στόχο την Γ' Εθνική ανέλαβε να συνεχίσει την φετινή πετυχημένη πορεία του ΠΑΣ Λευκαδίων ο νέος Πρόεδρος Γιάννης Καλαιτζίδης, όπως δηλώνει στην μίνι συνέντευξη του στην εφημερίδα μας.

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣ Λευκαδίων δηλώνει: Μπαίνουμε δυναμικά με στόχο την Γ' Εθνική




Με στόχο την Γ' Εθνική ανέλαβε να συνεχίσει την φετινή πετυχημένη πορεία του ΠΑΣ Λευκαδίων ο νέος Πρόεδρος Γιάννης Καλαιτζίδης, όπως δηλώνει στην μίνι συνέντευξη του στην εφημερίδα μας.

Κλοπή στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης στη Βέροια




Σήμερα (28.06.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Βέροια, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν παράθυρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Βέροιας που ήταν κλειστή,
αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό περίπου (4.200) ευρώ και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Την ερχόμενη Πέμπτη τα «Φλωράκεια 12» στο στρατόπεδο «Ζαφειράκη»


Ανακοινώνεται ότι, την 12 Ιουλίου 12, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:30, θα τελεσθεί στο Στρατόπεδο «ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ» (Β΄ ΜΚΔ) στην πόλη της Νάουσας, Επιμνημόσυνη Δέηση καθώς και διεξαγωγή Στρατιωτικών Αθλητικών Αγώνων με την επωνυμία «ΦΛΩΡΑΚΕΙΑ 12», στη μνήμη του Στρατηγού Φλωράκη Ευάγγελου, Επίτιμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου  Εθνικής Φρουράς και Διοικητή Β΄ΣΣ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βέροια



Χθες (28.05.2012) το απόγευμα, στη Δημοτική Οδό Βέροιας – Ράχης Ημαθίας, σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση μεταξύ δίκυκλης μοτοσυκλέτας που οδηγούσε ένας ημεδαπός 27 ετών και δίκυκλης μοτοσυκλέτας που οδηγούσε ένας ημεδαπός 17 ετών, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου και το σοβαρό τραυματισμό του 17χρονου.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Συμμετοχή της κολυμβητικής ακαδημίας «Νάουσα» σε ημερίδα κολύμβησης στην Αλεξάνδρεια



Στην κολυμβητική ημερίδα που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας την Κυριακή (24/6), συμμετείχαν 18 λιλιπούτειοι κολυμβητές της Κολυμβητικής Ακαδημίας «Νάουσα» (Κ.Α.Ν.) ηλικίας 5,6,7 και 8 ετών.
Σκοποί της φιλικής ημερίδας ήταν να αποκτήσουν οι νεαροί αθλητές εμπειρία από αγώνες, η ανάπτυξη της έννοιας του συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας, αλλά και η χαρά της κολύμβησης. Αναλυτικά, στους αγώνες συμμετείχαν οι: Σταμένου Παρασκευή, Σταμένου Μαριάννα, Δούπη Ναταλία, Μητσιάνης Χρήστος, Τεκερίδου Κική, Αντωνίου Ζωή, Αντωνίου Βαγγέλης, Κωνσταντινίδου Βαλεντίνη, Κωνσταντινίδης Κώστας, Μητσιάνης Κωνσταντίνος, Μίχος Δημητρης, Μίχου Μαρία, Μπατσή Πετρούλα, Δημούλα Ευγενία, Σέπκας Αντώνης, Δάιος Γιώργος, Μαλτανίδου Κωνσταντίνα, Ιωαννίδης Σπύρος.
Τους αθλητές, οι οποίοι τιμήθηκαν με μετάλλια και βραβεία, συνόδευαν οι προπονητές τους: κ. Βασίλης Λαζαρίδης, κα. Ρίτσα Τριανταφυλλίδου και κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας σε πολίτες που τους έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ



Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, τους μαγαζάτορες και τους αγρότες, που η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα ή δεν έχουν να το πληρώσουν, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, ώρα 8.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμπαρασταθούν και σταθούν αλληλέγγυοι στο δράμα των λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν και βυθίζονται στο σκοτάδι.
Δε φταίμε εμείς που βρεθήκαμε άνεργοι, μισοάνεργοι, και απλήρωτοι.
Μην κρύβετε το πρόβλημα στους 4 τοίχους του σπιτιού ή του μαγαζιού σας. Κανένας δε μπορεί σήμερα να λύσει μόνος του τα προβλήματα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
Την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος
Να μην κοπεί ρεύμα σε κανένα άνεργο ή απλήρωτο
Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι είδος πολυτελείας, για να πωλείται πανάκριβα.
Η ΔΕΗ έχει μετατραπεί χρόνια τώρα σε Ανώνυμη Εταιρεία, στόχο έχει τα κέρδη και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Νέα αύξηση ετοιμάζουν στην τιμή του ρεύματος.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας:
Να «φράξουν» τα ρολόγια της ΔΕΗ, να μην ανοίγουν την πόρτα
Να μην επιτρέψουν να κόβεται το ρεύμα, να τους παίρνουν στο «κυνήγι», να ξεσηκώνουν τη γειτονιά κα να ενημερώνουν το Εργατικό Κέντρο.
Οι εκβιασμοί που χρόνια επαναλαμβάνονται από κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου πρέπει να σταματήσουν.
Καλούμε σε οργανωμένη – μαζική – λαϊκή ανυπακοή.
Δεν έχουμε, δε μπορούμε και δε θέλουμε να πληρώσουμε φόρους, ρεύμα, νερό, φάρμακα, δάνεια και χαράτσια.
Δε χρωστάμε δεκάρα σε κανένα.

Aπίστευτες προκλήσεις απ΄τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων στη Θράκη.


Η αφίσσα καλεί σε μια απ΄τις συγκεντρώσεις στη Θράκη..
Ενώ η Αθήνα ...ασθενεί (γενικώς)

Στην Θράκη  «αλωνίζει» ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί με την άδεια των ελληνικών αρχών και μιλά συνέχεια για την παρουσία «Τούρκων» στη δυτική Θράκη και πως «η μητέρα πατρίδα...   αυτών είναι η Τουρκία». Ο προκλητικός πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης  έφτασε στη χώρα μας περνώντας οδικώς στη χώρα μας από την Ανδριανούπολη, στον Έβρο.
Η ομάδα που συνοδεύει τον Μπαχτσελί αποτελείται από 15 άτομα όλοι τους μέλη των Γκρίζων Λύκων.

Ο ίδιος αμέσως επισκέφθηκε το χωριό Μέγα Δέρειο.
Εκεί Μουσουλμάνοι της περιοχής  που έφτασαν και από τα γύρω χωριά τον υποδέχθηκαν με ενδείξεις χαράς.
Ο Μπαχτσελί στην προκλητική ομιλία του στο χωριό δήλωσε « γνωρίζω πως η “τουρκική” μειονότητα της  Δυτικής  Θράκης αντιμετωπίζει προβλήματα στην παιδεία, στην άρνηση της ταυτότητας της και στην αναγνώριση του μουφτή.
Ήρθαμε εδώ για να διαπιστώσουμε τα προβλήματα και να κάνουμε ενέργειες για να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά».

 Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων αργότερα επισκέφθηκε τον τάφο του Σαδίκ Αχμέτ.
Εκεί στην ομιλία του ο Μπαχτσελί ισχυρίστηκε πως το τροχαίο δυστύχημα που σκοτώθηκε ο Αχμέτ ήταν «ύποπτο» και δήλωσε πως ο Σαδίκ Αχμέτ ήταν «ο άνθρωπος αυτός  ήταν η ελπίδα, η ανάσα αλλά και ο στόχος  των “Τούρκων” της Δυτικής Θράκης.
Ο ίδιος δεν έπαψε ποτέ να λέει πως είναι Τούρκος και ο ίδιος έκανε σημαία την Τουρκική ταυτότητα και την Μουσουλμανική ύπαρξη. Ας μην ξεχνά κανείς ότι οι “Τούρκοι της Θράκης” υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Όσοι προσπαθούν να εξαλείψουν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα αυτής της κοινωνίας δεν θα μπορούν να ορθοποδήσουν. Και η εγγύηση γι’αυτο είναι τα εκατομμύρια ομοεθνών Τούρκων, oι οποίοι   προσεύχονται για σας από τη μητέρα πατρίδα»

Ο Μπαχτσελί κατευθύνεται προς την Κομοτηνή όπου θα επισκεφθεί το προξενείο της Τουρκίας και ακολουθεί ..προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη και το προξενείο-σπίτι του Κ.Ατατούρκ.On alertκ

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/06/blog-post_1471.html#ixzz1z5S265Kw

Σκόπια: Διάβημα διαμαρτυρίας για τα αυτοκόλλητα...



 

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στην επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, για το θέμα με την επικόλληση αυτοκόλλητου από τις ελληνικές συνοριακές αρχές σε αυτοκίνητα από την ΠΓΔΜ που εισέρχονται στην Ελλάδα και τα οποία φέρουν την ένδειξη "ΜΚ".

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στο δήμο Νάουσας



Ολοκληρώθηκαν από συνεργεία του Δήμου οι εργασίες συντήρησης στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στη Νάουσα και τις Δημοτικές Ενότητες Ανθεμίων και Ειρηνούπολης. Ειδικότερα, τα σημαντικότερα προβλήματα δημοτών που υποβλήθηκαν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και αφορούσαν την αντικατάσταση λαμπτήρων έχουν επιλυθεί, ενώ το αρμόδιο συνεργείο θα είναι σε
διαρκή ετοιμότητα και το επόμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι, για τις περιπτώσεις αντικατάστασης καμένων λαμπτήρων ή άλλων βλαβών, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Νάουσας στο τηλ. 23323 50300.  

Αντίθετος στην επανασύσταση του Υπ. Μακεδονίας - Θράκης ο Μπουτάρης


 

Αντίθετος στην επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου...



Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι η διοίκηση του δήμου είναι...  αντίθετη στην επανασύσταση του αν το υπουργείο δεν έχει αρμοδιότητες και εξυπηρετεί το πελατειακό σύστημα.
Από την πλευρά του, ο Κώστας Γκιουλέκας από τη ΝΔ υπογράμμισε ότι λόγοι εθνικού συμφέροντος υπαγόρευσαν την επαναλειτουργία.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί πολίτες-Οικολογία στην πράξη» Χρήστος Μάτης σημείωσε ότι η λειτουργία του υπουργείου είναι θέμα συμβολισμού και όχι ουσίας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/06/blog-post_8556.html#ixzz1yzXR5MIw

Σκόπια: Διάβημα διαμαρτυρίας για τα αυτοκόλλητα...


 

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στην επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, για το θέμα με την επικόλληση αυτοκόλλητου από τις ελληνικές συνοριακές αρχές σε αυτοκίνητα από την ΠΓΔΜ που εισέρχονται στην Ελλάδα και τα οποία φέρουν την ένδειξη "ΜΚ".






Tο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, στο διάβημα αυτό, ισχυρίζεται ότι...  οι ελληνικές συνοριακές αρχές καλύπτουν με αυτοκόλλητο τις νέες πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧ οχημάτων στις οποίες αναγράφεται η ένδειξη "ΜΚ". Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ στο διάβημα του αυτό ζητά από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να σταματήσουν "την παράνομη αυτή πρακτική".
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ οι νέες πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων από την ΠΓΔΜ είναι σύμφωνες με τα σχετικά κριτήρια της ΕΕ και η ενέργεια των ελληνικών αρχών να καλύπτουν τις πινακίδες αυτές έρχεται σε αντίθεση με το Μνημόνιο εφαρμογής "Πρακτικών Μέτρων" της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.
Νωρίτερα χθες, το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αλλά και η πρέσβης κ. Παπαδοπούλου σε δηλώσεις της προς τα ΜΜΕ των Σκοπίων, επεσήμαναν και διευκρίνισαν ότι το αυτοκόλλητο αυτό, στο οποίο αναγράφεται στα ελληνικά και στα αγγλικά "Αναγνωρίζεται ως ΠΓΔΜ", τοποθετείται από τις ελληνικές συνοριακές αρχές σε ελεύθερο χώρο στο πίσω τζάμι οχημάτων από την ΠΓΔΜ τα οποία φέρουν την ένδειξη "ΜΚ".
H ενέργεια αυτή των ελληνικών συνοριακών αρχών είναι σύμφωνη με το Μνημόνιο εφαρμογής "Πρακτικών Μέτρων" της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995
Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και η κ. Παπαδοπούλου, σημείωσαν ότι το αυτοκόλλητο δεν επικολλείται επί των νέων πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων της ΠΓΔΜ, διαψεύδοντας με τον τρόπο αυτό σχετικές πληροφορίες που διακίνησε μέρος των ΜΜΕ των Σκοπίων, οι οποίες βασίστηκαν σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.
Στο Μνημόνιο εφαρμογής "Πρακτικών Μέτρων" της Ενδιάμεσης Συμφωνίας (13-10-1995) το οποίο υπέγραψαν η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ αναφέρεται ότι "κατά την είσοδο στην Ελλάδα ΙΧ αυτοκινήτων με την ένδειξη ΜΚ, οι αρχές του Πρώτου Μέρους (σ.σ. η ελληνική πλευρά) θα τοποθετούν, σε ελεύθερο χώρο, στο πίσω τζάμι των οχημάτων αυτών αυτοκόλλητη ταινία, μεγέθους όχι μεγαλύτερη από την διακριτική ένδειξη που χρησιμοποιείται στις διεθνείς μεταφορές, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τις επιφυλάξεις τους. Το αυτοκόλλητο θα παραμένει στα οχήματα κατά την διάρκεια κυκλοφορία τους στο έδαφος του Πρώτου Μέρους. Οχήματα χωρίς αυτοκόλλητο δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στο έδαφος του Πρώτου Μέρους". 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/06/blog-post_5608.html#ixzz1yzWvd885

Θα πάνε στην σύνοδο με πτήση της γραμμής

Αλλαγή νοοτροπίας εγκαινιάζει η νέα κυβέρνηση εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής. Αντί για τζετ και πρωθυπουργικό αεροσκάφος, όλη η ελληνική αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στις Βρυξέλες με πτήση της γραμμής, σε οικονομική θέση.
Την απόφαση αυτή, έλαβε όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, η κυβέρνηση έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της Προεδρίας της Δημοκρατίας προκειμένου να δοθεί ο συμβολισμός ότι οι εικόνες πρόκλησης εν μέσω κρίσης ανήκουν στο παρελθόν.
Όπως έγινε γνωστό ο Κ. Παπούλιας και όλοι οι υπουργοί που μετέχουν στην ελληνική αντιπροσωπεία, δηλαδή Δ. Αβραμόπουλος, Γ. Ζανιάς, Κ. Χατζηδάκης και Χρ. Σταϊκούρας θα μεταβούν στις Βρυξέλλες με πτήση της Aegean σε θέση «economy».
enikos.gr

Οι αριστούχοι, ποιοι προάγονται και οι απολυόμενοι του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Δυο συμβάσεις υλοποίησης έργων εντάχθηκαν στην Αναπτυξιακή Ημαθίας



Στα πλαίσια υλοποίησης του τοπικού προγράμματος της Προσέγγισης LEADER, υπογράφηκαν στις 25/6/2012, ακόμα δύο Συμβάσεις υλοποίησης έργων που εντάχθηκαν στην 1η προκήρυξη του τοπικού προγράμματος της ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. και στη Δράση L321-3 “Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκδηλώσεων ανάδειξης της τοπικής κληρονομιάς – στήριξη πολιτιστικών φορέων για μικρής κλίμακας υποδομή, προμήθεια εξοπλισμού, μουσικών οργάνων, στολών».
Συγκεκριμένα, στα γραφεία της ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Π. LEADER της Ο.Τ.Δ. ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. κος Καραπαναγιωτίδης Κων/νος και
1. ο Πρόεδρος του Π.Σ. «Ευστάθιος Χωραφάς» κος Καγκελίδης Αντώνιος, υπέγραψαν Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ», καθώς και
2. ο Αντιπρόεδρος του Π.Σ. «ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΓΑΙΑ» κος Λιολιόπουλος Αριστοτέλης υπέγραψαν Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Στήριξη του Π.Σ. Μακεδόνων Γαία για προμήθεια εξοπλισμού και στολών».

Eξετάσεις μαύρων ζωνών TAE KWON DO




Με τις εξετάσεις μαύρων ζωνών  [1 νταν] έκλεισε η αγωνιστική περίοδος του ταεκβοντο [ενεργεία] Νάουσας .
Οι αθλητές  που πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις είναι Kουλιανίδου Ευγενία, Kουλιανίδης  Ιωσήφ και Μωσίδου  Λεμονιά. Άλλες  επιτυχίες της φετινής σεζόν είναι η τρίτη θέση στο κύπελλο Ελλάδος  και η τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα παίδων  του Κουλιανιδη   Ιωσήφ.

Την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα παίδων και στο πρωτάθλημα έφηβων η  Κουλιανίδου   Ευγενία και την τέταρτη θέση κυπέλλου Ελλάδος  για την Κυριακιδου Ευθαλια. Με επιτυχία στους αγώνες πρωταθλήματος αγωνιστήκαν η Μωισιδου Λεμονιά  ,Κάγκελιδου  Χαρουλά  ,και Κάγκελιδου   Αλεξάνδρα.
Τους πρώτους τους   φιλικούς αγώνες  στην Βέροια  με επιτυχία  έκαναν   η  Μοστινου  Βουλα,η Τύπου Ελενη,η Τύπου Χρυσά, ηΤυπου Γεωργία  Τσεχελιδου Δέσποινα Τσεχελιδου Μαργαρίτα  Μισερλιδου  Παναγιώτα και ο Παπαδόπουλος Μανθος.
Ο προπονητής του συλλόγου συμμετείχε σε δυο υπερμαραθώνιους στον Δολιχο,Δελφους αρχαία Ολύμπια 250 χμ. όπου σταμάτησε στα 130 χμ. και στον Αελθιο δρομο, Νεμεα αρχαία Ολύμπια 180 χμ. όπου τερμάτισε 53ος με χρόνο 27 ώρες και 24 λεπτά μαζί με τον Ναουσαίο Τσαγκέρα Γιώργο.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη στην Ημαθία του Ουκρανού Προξένου Ιγκόρ Σιμπίγια



Επίσκεψη στην Ημαθία έκανε προσκεκλημένος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Ιγκόρ Σιμπίγια.
Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακούς Συμβούλους και υπηρεσιακά στελέχη, επισκέφθηκε συνεταιριστικές βιομηχανίες, ομάδες παραγωγών, εξαγωγείς και φάρμες με ροδακινοκαλλιέργειες, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Την Πέμπτη οι "Άχι Βάχι" στο Μακροχώρι



boat_157K_stitched
Την Πέμπτη 28 Ιουνίου, στις 9μμ, θα πραγματοποιηθεί στο Μακροχώρι η μουσική εκδήλωση των Άχι Βάχι «Να τα ταξιδέψω θέλω…». Πρόκειται για παραδοσιακές μουσικές διαδρομές στη Μικρά Ασία, το Αιγαίο , τη Θράκη και τη Μακεδονία. Τόποι όπου μας ταξιδεύει ο ήχος νυκτών και τοξοτών εγχόρδων, πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Παίζουν οι :
Αρετή Πουλατσίδου, φωνή
Κυριάκος Ελευθεριάδης, ούτι
Αλέξης Ελευθεριάδης, ταμπουρά – νέυ
Ιορδάνης Κουτσιμανής, πολίτικη λύρα
Κυριάκος Πεφτουλίδης, κλαρίνο
Αποστόλης Τσιρώνης, μπεντίρ
Κώστας Ρίζος, τουμπερλέκι
Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 24/6, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εύηχη Πόλη» αλλά αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Συνελήφθη 56χρονος για μη απόδοση Φ.Π.Α. στα Γιαννιτσά Πέλλας



Συνελήφθη σήμερα (25.06.2012) το μεσημέρι στα Γιαννιτσά Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιταλίας 56 ετών, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το χρονικό διάστημα 01.05.2011 – 01.12.2011.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 62.937,29 ευρώ .
Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών Πέλλας.

Γιώργος Παπαστάμκος: «Η ελληνική γεωργία ως μοχλός εξόδου της χώρας από την κρίση - Προς ένα εθνικό προγραμματικό πλαίσιο»


Το ελληνικό σύστημα διακυβέρνησης οφείλει, έστω και αυτήν την υστάτη ώρα, να θέσει τη γεωργική ανάπτυξη στην πρώτη γραμμή των πολιτικών που δύνανται να συνεισφέρουν αποφασιστικά στην εθνική προσπάθεια εξόδου της Ελλάδος από την κρίση.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Εκδηλώσεις Μίεζας Κοπανού




Επιτυχημένες εκδηλώσεις πραγματοποίησε ο σύλλογος Μίεζα Κοπανού το Σάββατο στην πλατεία του χωριού.

Οι «Γειτονιές της Νάουσας» για τα ξύλα και το Αιολικό Πάρκο



Πολλοί μας ρωτάνε <<τι έγινε με τα ξύλα;>>. Τετάρτη ώρα 7 μ.μ. συζητιέται στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας αυτό το θέμα. Επειδή, το ξαναλέμε, δεν αποφασίζουμε εμείς για το τί θα γίνει με τα ξύλα, αντιστρέφουμε το ερώτημα και λέμε <<τί έκανες ΕΣΥ για τα ξύλα;>>. Από τη μεριά των <<Γειτονιών της Νάουσας>> κάναμε ό,τι μπορούσαμε.
Εκεί θα συζητηθεί και το <<Αιολικό Πάρκο>>. Όσο μπορεί να συζητηθεί, δίχως ενημέρωση της κοινωνίας. Και σε αυτό παρεμβήκαμε. Αλλά η κοινωνία και η συλλογικότητες της ήταν απορροφημένη με τις εκλογές. Τώρα πια έχουμε κυβέρνηση, κόμματα, βουλευτές, δημάρχους και όλες τις...Αρχές. Εμείς θα συνεχίσουμε να δρούμε αλλά η παραπέρα ευθύνη για το αν ξεπαγιάσουμε το Χειμώνα ή (ακόμα χειρότερο!)καταστραφεί το Βέρμιο, ανήκει αποκλειστικά σε όσους εξέλεξαν τις αρχές που παίρνουν τις αποφάσεις και σε αυτές. Από τη μεριά μας , απλά καλούμε όλους και όλες να βρισκόμαστε την Τετάρτη ώρα 7μ.μ. στο Δημαρχείο Νάουσας!

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Λευκαδίων




Η ποδοσφαιρική ομάδα των Λευκαδίων, ανακοίνωσε το νέο Διοικητικό της  Συμβούλιο, με νέο πρόεδρο τον Γιάννη Καλαϊτζίδη και νέο προπονητή τον Γιώργο Τυριακίδη.
Το νέο Δ.Σ του ποδοσφαιρικού αθλητικού συλλόγου Λευκαδίων

Πρόεδρος         Καλαϊτζίδης Ιωάννης
Αντιπρόεδρος   Αμανατίδης Νικόλαος
Γραμματέας      Ανδρεανίδης Πέτρος
Γενικός Αρχηγός Αμανατίδης Αλέξανδρος
Ταμίας        Ορδουλίδης Ιωάννης
Έφ. Ποδοσφαίρου Λυκίδης Αναστάσιος
Εφ. Αθλοπαιδιών  Ράλλης Εμαννουήλ
Μέλη                     Καλαϊτζίδης Γεώργιος,Γκότσης Γεώργιος,Σεμερτζίδης Αλέξανδρος, Τσιμενίδης Κων/νος,Φουδούλης Αντώνιος

Ο Αθλητικός Σύλλογος Λευκαδίων ανακοινώνει την πρόσληψη του  προπονητή Τυριακίδη Γεώργιου για την νέα αγωνιστική περίοδο.
Καλωσορίζουμε τον νέο προπονητή στην ομάδα μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Επιστολή Εργατικού Κέντρου Νάουσας στην ΔΕΗ


Από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας εστάλη στην ΔΕΗ η παρακάτω επιστολή: " Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας οργάνωσε την πάλη του λαού της περιοχής μας ενάντια στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Παρέδωσε στο υποκατάστημα ΔΕΗ Νάουσας και στη ΔΟΥ Νάουσας ονομαστικό κατάλογο, φωτοτυπίες τα παραστατικά λογαριασμού, τις αποδείξεις πληρωμής μέσω τράπεζας καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις ότι το ποσό που έχει πληρωθεί αντιστοιχεί στην αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και στα ποσά υπέρ Δήμου – ΕΡΤ και μόνο και όχι στην αξία του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.  Παρολαυτά στην εφορία επέστρεψε ένα μέρος από το χαράτσι με αποτέλεσμα να φαίνεται ανεξόφλητο ποσό ρεύματος στη ΔΕΗ και να απειλούνται δεκάδες λαϊκές οικογένειες με διακοπή ρεύματος.
Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα και σας καλούμε να ενημερώσετε την πολιτική σας ηγεσία ότι τα απανωτά χαράτσια απειλούν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Δεν έχουμε, δε μπορούμε και δε θέλουμε να πληρώσουμε εμείς την κρίση που δημιούργησαν οι μεγαλοβιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες.
Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, όμως το έχετε μετατρέψει σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα, γι’ αυτό μετατρέψατε τη ΔΕΗ σε Ανώνυμη Εταιρεία που δεν παίρνει υπόψη της τις λαϊκές ανάγκες παρά μόνο το κέρδος".

Οι αδελφοί Καλαϊτζίδη ανέλαβαν τα Λευκάδια

Με νέους διοικητικούς ηγέτες τους Αλέξανδρο και Ιωάννη Καλαϊτζίδη και προπονητή τον Γιώργο Τυριακίδη θα προχωρήσουν τη νέα χρονιά τα Λευκάδια. Οι αδελφοί Καλαϊτζίδη ανέλαβαν το τιμόνι της ομάδας μετά την αποχώρηση του προέδρου Φώτη Μαυρίδη ενώ ο Γιώργος Τυριακίδης αντικατέστησε τον Βεροιώτη τεχνικό Τόλη Τερζή

Την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας


Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 και ώρα 19:00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας.
Κυριότερα θέματα της ημερησίας διάταξης είναι: Έκφραση γνώμης για την Μ.Π.Ε. του αιολικού πάρκου στο Βέρμιο, έγκριση εισήγησης για τη διάθεση καυσόξυλων στους δημότες, εκλογή εκπροσώπων του Δήμου στον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, έγκριση τευχών δημοπράτησης για τον εξοπλισμό ειδικών σχολείων προϋπολογισμού 256.848€ (χρηματοδότηση 100% από ΕΣΠΑ), έγκριση διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού μεταφοράς απορριμμάτων προϋπολογισμού 1.512.900 ευρώ (χρηματοδότηση 100% από ΕΣΠΑ), μεταφορά  προσωπικού της Κ.Ε.Π.Α.Π. στο Δήμο Νάουσας κ.ά.

Εξαιρετικές οι εντυπώσεις που άφησε το Νοσοκομείο Νάουσας σε Ολλανδικό τηλεοπτικό συνεργείο



Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας στους ανταποκριτές Ολλανδικού Τηλεοπτικού Συνεργείου  οι οποίοι το επισκέφθηκαν την περασμένη Τετάρτη 13/6/2012, στα πλαίσια διενέργειας ρεπορτάζ – υπό το συντονισμό της ΕΤ3 - αναφορικά με την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα.
Το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας επελέγη από τη Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας) προκειμένου να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την παραπάνω δημοσιογραφική προσέγγιση, ως ένα Νοσοκομείο της Περιφέρειας που λειτουργεί κατά υποδειγματικό τρόπο.
Το τηλεοπτικό συνεργείο περιηγήθηκε αρχικά στους χώρους (υποδοχής, Εξωτερικών Ιατρείων και Κλινικών)  του Νοσοκομείου και στη συνέχεια είχε επαφές με εργαζόμενους και εκπροσώπους του Ιατρικού προσωπικού του ιδρύματος.
Η εικόνα που αποκόμισαν οι  Ολλανδοί δημοσιογράφοι, τόσο από τις υλικοτεχνικές υποδομές του ιδρύματος όσο και από τα επίπεδα της παρεχόμενης Ιατρικής και Νοσηλευτικής φροντίδας στους πολίτες, ήταν ιδιαιτέρως θετική.
Με ενδιαφέρον διαπίστωσαν εξάλλου, την απρόσκοπτη προμήθεια  υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο καθώς και την - εν γένει - εύρυθμη λειτουργία του, σε μία δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους της  Διοίκησης για παροχή - υψηλής ποιότητας - υπηρεσιών υγείας στον πολίτη παράλληλα με την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών πόρων της μονάδας.

Tεράστια πρόκληση: “Τούρκοι Δυτικής Θράκης” σε ευρωπαϊκό τουρνουά ποδοσφαίρου, με την υποστήριξη του ΥΠΕΣ της Γερμανίας…

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου ως συνήθως…
Από 16 ως 24 Ιουνίου 2012 και παράλληλα με το EURO 2012, διεξάγεται στην Σαξονία (Sorbs Lusatian) της Γερμανίας, μια άλλη ποδοσφαιρική διοργάνωση η EUROPEADA 2012.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Επιδότηση για 5.000 θέσεις πτυχιούχων ως 35 ετών


Ευκαιρία να εργαστούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα έχουν 5.000 άνεργοι πτυχιούχοι έως 35 ετών, που θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
Ήδη η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Ιουνίου και αφορά πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας ή να διανύουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δουλειές περιστασιακές και υποαμειβόμενες.
Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους θα επιχορηγηθούν για 24 μήνες με τη δέσμευση ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες.

Γιορτή κερασιού στο Ροδοχώρι

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στο Ροδοχώρι Νάουσας, στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης Γιορτής Κερασιού που θα πραγματοποιηθεί 6-7 Ιουλίου 2012 στον προαύλιο χώρο του Α.Σ. Ροδοχωρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Παρασκευή 6 Ιουλίου
Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα:
Μικρό χορευτικό Μωμόεροι Ροδοχωρίου ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ
Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης
Μεγάλο χορευτικό Ροδοχωρίου ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ
Ακολουθεί ποντιακό γλέντι με τους Ματθαίο Τσαχουρίδη και Κώστα  Θεοδοσιάδη

Σάββατο 7 Ιουλίου
Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα
Μικρό χορευτικό Ροδοχωρίου ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ
Μωμόεροι Ροδοχωρίου ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ
Ακολουθεί ποντιακό γλέντι με τους Αλέξη Παρχαρίδη και Μπάμπη Ιωακειμίδη

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης  θα μοιράζεται στον κόσμο δωρεάν κεράσια και παραδοσιακό Χαβίτς με Μαντσίρα

Με τιμή το ΔΣ
Πολιτιστικός  σύλλογος Ροδοχωρίου ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Οιδίπους Τύραννος" στην Βέροια στο Θέατρο Άλσους


 
Η εταιρία αρτivities και το ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ, στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ θα παρουσιάσουν το καλοκαίρι του 2012 στο κοινό της Επιδαύρου, του Ηρωδείου και των μεγαλύτερων πόλεων της περιφέρειας της Ελλάδας, την τραγωδία του Σοφοκλή ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αιμίλιο Χειλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Συντήρηση του οδικού δικτύου από την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας



Σημαντικά βήματα για τη σταθερή και σε μόνιμη βάση συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της και μη υλοποιεί, παρά τις δυσκολίες χρηματοδότησης, η περιφερειακή ενότητα Ημαθίας.
Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας δουλεύουν εδώ και αρκετές μέρες και θα συνεχίσουν όλο το καλοκαίρι σε όλα τα σημεία της Ημαθίας, προσπαθώντας σε συνεργασία με τους τρεις Δήμους να βελτιώσουν την κατάσταση του οδικού δικτύου στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο που υπέστη σοβαρές ζημιές από τον βαρύ χειμώνα.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη ήδη έχουν παραληφθεί από τις καταργηθείσες ΔΕΣΕ νέα μηχανήματα, έχουν επισκευασθεί για εύρυθμη λειτουργία όλα τα υπάρχοντα και είναι όλα σε πλήρη ετοιμότητα. Σημαντική παρέμβαση αποτελεί ο εκσυγχρονισμός με ανακατασκευή της παλαιάς αποθήκης πού αποτελεί τη βάση για τις εργασίες συντήρησης.
«Γίνεται προσπάθεια μέσα από ένα σύστημα ελέγχου των δρόμων σε περιοδική βάση η άμεση καταγραφή βλαβών και αποκατάστασή τους είτε λήψη μέτρων ασφάλειας των χρηστών. Ήδη έχει μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος αντίδρασης για παρέμβαση σε αναφερθείσα βλάβη σε μία ημέρα», τονίζει ο κ. Καραπαναγιωτίδης, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και ειδικότερα του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων στην όλη προσπάθεια.

Xρήσιμα τα συμπεράσματα της ομιλίας για την εθελοντική αιμοδοσία



Χρήσιμα τα συμπεράσματα της ομιλίας για την εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το Δήμος και το Νοσοκομείο Νάουσας την Πέμπτη (14/6) στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Εστίας Μουσών», στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας του εθελοντή αιμοδότη.
Χαιρετίζοντας την έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε την εθελοντική αιμοδοσία ως σπουδαία πράξη προσφοράς στο συνάνθρωπο. Είπε ότι κάθε μέρα πολλοί συνάνθρωποι μας χρειάζονται αίμα, και ότι η ανάγκη τους αυτή μπορεί να καλυφθεί μόνο με την αιμοδοσία και τη συνεισφορά όλων, λέγοντας ότι κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ζωή και ελπίδα σε όσους έχουν ανάγκη και μαζί ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Ευχαρίστησε το Νοσοκομείο Νάουσας και το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας για τη συνδιοργάνωση της ομιλίας και την Αντιδήμαρχο κ. Ευδοξία Ιτσκάρα για την επιμέλεια της εκδήλωσης.

Αν είστε Έλληνες κρατείστε τον Φράγκο Φραγκούλη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Πενταγώνου και ανώτατοι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού τονίζουν ότι όσα έγιναν τον τελευταίο μήνα στον...


τομέα της εθνικής άμυνας δεν έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια. Επισημαίνουν ότι η παρουσία του Φράγκου Φραγκούλη σε αυτό το νευραλγικό πόστο έδωσε άλλη πνοή στην αμυντική θωράκιση της χώρας. Ο ίδιος όταν ακόμη ήταν αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε δώσει το στίγμα των προθέσεών του και προχώρησε στην υλοποίηση καθοριστικών μέτρων για την αναβάθμιση της δυναμικής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Κορυφαία στρατιωτικά στελέχη δηλώνουν ότι η παρουσία του και μόνο στην καρέκλα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναπτέρωσε το ηθικό των ενστόλων και προκάλεσε ανησυχία στην Άγκυρα.

Προκαλεί Νταβούτογλου μιλώντας για ... κακομεταχείριση των “Τούρκων” της Θράκης


 

Σε υψηλότατο επίπεδο οι Τούρκοι δεν διστάζουν να παρέμβουν στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας.
Ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου μίλησε για άδικη μεταχείριση της τουρκικής όπως την ανέφερε μειονότητας στη Θράκη.


Ολόκληρη συζήτηση έγινε μέσα στην..   τουρκική Βουλή και ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε σε παραβιάσεις στη συνθήκη της Λωζάνης από μέρους της Ελλάδας

“Ο μεγάλος αριθμός υποθέσεων όπου το ΕΔΑΔ έκρινε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη (της Λωζάνης), αποτελεί σαφή ένδειξη άδικης μεταχείρισης της τουρκικής μειονότητας”, είπε και αναφέρθηκε στο άρθρο 19 περί ιθαγένειας λέγοντας πως χιλιάδες είναι εκείνοι που πλέον έχουν γίνει απάτριδες καθώς η Ελλάδα δεν τους επιτρέπει να ανακτήσουν και πάλι την ελληνική ιθαγένεια.
Αναφέρθηκε μάλιστα στα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Τουρκία σε σχέση με την ελληνική μειονότητα, τονίζοντας πως η χώρα του δεν θα αμελήσει τα δικαιώματα των “Τούρκων” της Ελλάδας...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/06/blog-post_9577.html#ixzz1yMwEax61

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Μνημόνιο ή ελπίδα Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου


Πολίτες της Ημαθίας,
Στις 17 Ιουνίου καλούμαστε να κάνουμε όλοι μαζί το αποφασιστικό βήμα. Να διώξουμε οριστικά από το προσκήνιο πολιτικές, πρόσωπα και ηγεσίες που ευθύνονται για τη γιγάντωση της ανεργίας, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, την κατάρρευση των μισθών και των συντάξεων, τον εξευτελισμό της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους. Να αναδείξουμε μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία με πρώτη δύναμη το ΣΥΡΙΖΑ. Να κάνουμε πραγματικότητα τη συγκρότηση κυβέρνησης που να έχει στο κέντρο της προσοχής τον άνθρωπο και όχι τα μνημόνια.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παραδίδουν την οικονομία σε κατάρρευση και τα δημόσια ταμεία άδεια. Δεν προτείνουν κάποια αξιόπιστη λύση στα προβλήματα που δημιούργησαν αλλά  περιφέρουν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους ως φόβητρο για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική.
Προσπαθούν να εμποδίσουν το αύριο για μια ζωή με αξιοπρέπεια και προοπτική.
Μπροστά στο φάσμα της ήττας τους προσπαθούν ν’ αλλάξουν την ατζέντα. Στοχοποιούν το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Τρομοκρατούν και εκβιάζουν το λαό μας.
Στην υστερία και στις κραυγές τους απαντάμε :
·      Έχουμε την πολιτική και ιδεολογική αυτοπεποίθηση της ήρεμης δύναμης που θέλει ν’ αλλάξει τη μοίρα του λαού και του τόπου.
·      Έχουμε  σαν προτεραιότητα την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τη λαϊκή κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
·      Ενώνουμε το λαό που, με ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές από το βαθύ και σκοτεινό παρελθόν του τόπου, προσπαθεί να διχάσει η ΝΔ για να κρύψει το Μνημόνιο.
·      Τον ενώνουμε πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα  που θα απεγκλωβίζει την Ελλάδα από την κρίση, τη φτώχεια και τη διεθνή ανυποληψία.
·      Βάζουμε τέλος στο πολιτικό σύστημα της διαφθοράς, της διαπλοκής, του κομματισμού και του ρουσφετιού.
·      Μεταφέρουμε στο εξωτερικό την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να βγει από τη κρίση με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.
·      Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον. Έχουμε δικαίωμα στο όνειρο να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στη πατρίδα μας, έχουμε δικαίωμα στην ελπίδα.
Πολίτες της Ημαθίας,
Ø  Στις 17 Ιουνίου κάνουμε το αποφασιστικό βήμα.
Ø  Κρατούμε ο καθένας μας την ιδεολογία του, αλλά δίνουμε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ø  Αντιστεκόμαστε στο φόβο.
Ø   Συμμετέχουμε στην αλλαγή πορείας.
Ø  Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της ψήφου μας.
Ø  Γυρίζουμε σελίδα.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»



Μας χωρίζουν λίγες ώρες από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου. Μιας μεγάλης πολιτικής μάχης, γιατί κάθε ψήφος είναι καθοριστική για το παρόν και το μέλλον της Αυτοδύναμης Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.
Μπροστά σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός αρχηγός δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.
Όλοι κρινόμαστε για την πρότασή μας, τη θετική συμβολή μας και την ανάληψη της ευθύνης των λόγων και των πράξεών μας.
Όλοι κρινόμαστε για το πρόγραμμα, τη φερεγγυότητα, την αξιοπιστία, το έργο και τα δείγματα γραφής μας.
Όλοι κρινόμαστε για την φλυαρία, την υποκρισία, τον κοντοθωρισμό και τον καιροσκοπισμό μας.
Το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εμείς, όλοι μαζί, μέσα σ΄ ένα πολυπολικό πολιτικό σύστημα με ευθύνη προτείνουμε και προτάσσουμε την αντιστοίχηση της πολυπολικής δημοκρατικής πολιτείας με την κυβέρνηση-διακυβέρνηση της εθνικής συνευθύνης.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι το μόνο κόμμα και ο μόνος αρχηγός που προβάλλουν με ρεαλισμό σαν εγγύηση της ασφάλειας και των κεκτημένων των πολιτών και σαν ελπίδα για νέα κεκτημένα και ένα καλύτερο αύριο, για μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, για ανάπτυξη, για κοινωνικό κράτος, για πρόνοια, για προστασία των αδύναμων.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την εντολή των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού δεν είναι και δεν θα είναι Πρόεδρος  ούτε υπό προθεσμία ούτε μιας χρήσεως.
Στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 γεννήθηκε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Η 17η Ιουνίου 2012 οφείλει να περιλαμβάνει και την πρωτοβουλία της αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ, ως Κινήματος της Κεντροαριστεράς, της Σύγχρονης Αριστεράς και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο στην Ελλάδα και την Ευρώπη του 21ου αιώνα.
Το ΠΑΣΟΚ είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική, την κοινωνική και την οικονομική σταθερότητα. Την ασφαλή ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της Αυτοδύναμης Ελλάδας.  
Στις 17 Ιουνίου 2012, Να Αγωνιστούμε και να Διεκδικήσουμε Όλοι Μαζί με Συνευθύνη, γιατί το Μέλλον και η Αξιοπρέπεια του Ελληνικού Λαού είναι Αδιαπραγμάτευτα.

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ (ΘΟΥΛΗ)
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ

Λάζαρος Τσαβδαρίδης από το «ΣΤΑΡ»: «Δώστε μας τη δύναμη ενός Έθνους για να αλλάξουμε την τύχη της Πατρίδας. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει.»




Στην ατζέντα της αγροτικής πολιτικής της ΝΔ ήταν αφιερωμένη η ομιλία του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Ημαθία, για τις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη. Ο κ. Τσαβδαρίδης έκλεισε με την ομιλία του την εκδήλωση, στον κινηματογράφο «ΣΤΑΡ» της Βέροιας,  της  ΝΟΔΕ ΝΔ Ημαθίας, στην οποία μίλησαν, αναφερόμενοι στους τομείς του προγράμματος της ΝΔ και οι υπόλοιποι πέντε συνυποψήφιοι του στην περιφερειακή μας ενότητα. Ο  κ. Τσαβδαρίδης, στην αρχή της ομιλία του , τόνισε την αισιοδοξία του για τη μεταστροφή του κλίματος προς όφελος της ΝΔ  λέγοντας  ότι «πολίτες που για διάφορους λόγους έκαναν άλλη επιλογή στις εκλογές της 6ης Μαΐου, γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα που ψήφισαν και επιλέγουν την σιγουριά της Ν.Δ». Παρουσιάζοντας τους πυλώνες της αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας ο υποψήφιος βουλευτής  τόνισε ότι «αγροτικός τομέας μαζί με τον τουρισμό και την ναυτιλία είναι οι κυριότεροι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζει η παράταξή μας την προσπάθεια της για έξοδο από την κρίση και γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας», ευχαριστώντας τον παριστάμενο αντιπρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου κ. Γιώργο Παπαστάμκο για τη συνεισφορά του στη χάραξη της νέας Κ.Α.Π της ΕΕ, της περιόδου 2014-2020. Οι δράσεις στις οποίες θα δώσει προτεραιότητα η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς για την αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου και της αγροτικής μας παραγωγής, όπως παρουσιάστηκαν από τον κ. Τσαβδαρίδη, εστιάζονται στην  αύξηση της ενίσχυσης των Νέων Αγροτών για τα πρώτα πέντε χρόνια της γεωργικής τους δραστηριότητας, την εγκατάσταση τουλάχιστον 10.000 Νέων Αγροτών με πριμ πρώτης εγκατάστασης 50.000 ευρώ με το πρόγραμμα νέων γεωργών, την αύξηση του ποσοστού της επιλέξιμης δαπάνης κατά 10% για έξοδα αδείας πρώτης κατοικίας και έξοδα αδείας αγροτικής εκμετάλλευσης, καθώς και την στήριξη της  ηλικιακής ομάδας των 40-50 ετών που επιστρέφει στην Γεωργία λόγω της οικονομικής κρίσης. Ακόμη τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα αξιοποίησει στο  έπακρο μια σειρά δράσεις (Leader, αγροτοπεριβαντολογικά, σχέδια βελτίωσης, οικοτεχνία κ.α) ενώ   ιδιαίτερο βάρος  θα δοθεί  στην γεωργική εκπαίδευση, στην γεωργική έρευνα και καινοτομία και στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης. Ο κ. Τσαβδαρίδης  τόνισε επίσης ιδιαίτερα  τον κοινό αγώνα που έδωσε ο ίδιος και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι του στην Ημαθία για να πείσουν τους Ημαθιώτες για την ορθότητα του πολιτικού λόγου της ΝΔ, αγώνα που τόσο ο ίδιος, όσοι και οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές θα τον συνεχίσουν μέχρι τον κλείσιμο της κάλπης,ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε στον Πλούτο της Ελλάδας. Και στις αστείρευτες δυνάμεις του Έλληνα. Ένα πράγμα σας ζητούμε: Πιστέψτε στην Ελλάδα! Κι ένα πράγμα ξέρουμε: Πώς όταν πιστέψει ο Έλληνας στον εαυτό του κάνει θαύματα. Ελάτε να αποδείξουμε τι αξίζουμε. Ελάτε να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση σε όσους μας προσέβαλαν. Δώστε μας τη δύναμη ενός Έθνους για να αλλάξουμε την τύχη της Πατρίδας! Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!».
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Ημαθίας κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη