Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Σύλληψη 56χρονου στη Νάουσα για μη απόδοση ΦΠΑ

astynomia Συνελήφθη χθες (30.10.2012) το πρωί στη Νάουσα Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, ένας ημεδαπός 56 ετών, ομόρρυθμο μέλος ετερορρύθμου εταιρείας με αντικείμενο εργασιών το χονδρικό εμπόριο οπωρολαχανικών, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το έτος 2011.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 34.538,58 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 παρ. 1 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Ερώτηση Μπατσαρά στην Βουλή για το Νοσοκομείο Νάουσας


batsara1
Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας είναι το θέμα ερώτησης που υπέβαλλε στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο η Βουλευτής Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά. Η Βουλευτής της Ν.Δ. χαρακτηρίζει το Νοσοκομείο Νάουσας ως τη μόνη μεγάλη ‘βιομηχανία’ που απέμεινε στην άλλοτε ακμάζουσα βιομηχανικά πόλη, στο οποίο προ δύο ετών ολοκληρώθηκε ένα πολύ μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού – ανακαίνισης και επέκτασης  των υποδομών του, που βελτίωσε το επίπεδο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι το Νοσοκομείο Νάουσας αποτελεί πρότυπο σωστής διαχείρισης των οικονομικών του χάριν στην προσπάθεια του προσωπικού του.
«Σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα, κατανοώ πλήρως και στηρίζω τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ωστόσο η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Η παροχή δε αποκεντρωμένων υπηρεσιών υγείας και η διατήρηση (με ορθολογικό τρόπο) και η αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων συμβάλλει στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες, στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Μπατσαρά.

Απεργιακή συγκέντρωση στη Νάουσα θα κάνει το Εργατικό Κέντρο


ergatiko_naousas Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, στις 11πμ, στην πλατεία Καρατάσου. Στην ανακοίνωσή του τονίζει:«Όλοι στη Γενική Απεργία Τρίτη & Τετάρτη, 6 & 7 Νοέμβρη. Φτάνει πια! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας.
Λένε ψέμματα! Τα μέτρα δεν έχουν σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα, ούτε είναι για το καλό της χώρας μας. Το χρέος δε δημιουργήθηκε από την ευημερία του λαού, δημιουργήθηκε από τα τεράστια κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας.
Να νεκρώσουν τα πάντα, να σταματήσουν μηχανές, να κλείσουν μαγαζιά, κανένας αγρότης στο χωράφι του, να παραλύσει η χώρα. Να

Παρέμβαση Α. Βεσυρόπουλου για τις αποκρατικοποιήσεις


besiropoylos_voyli
Στην Ολομέλεια της Βουλής, με ομιλία που πραγματοποίησε, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, για την άμεση υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Ο Βουλευτής Ημαθίας, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των αποκρατικοποιήσεων, ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις ικανές να μετατρέψουν την ύφεση σε ανάκαμψη της οικονομίας, ξεπερνώντας αντιαναπτυξιακές εμμονές και οπισθοδρομικές στρεβλώσεις του παρελθόντος. Επίσης, αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν για την ελληνική κοινωνία και οικονομία από τις αποκρατικοποιήσεις, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές  έπρεπε να έχουν ήδη γίνει στην ελληνική οικονομία. Γιατί είναι πολύ πιο λογικό, πιο ηθικό και αποτελεσματικό, να αξιοποιήσεις τη δημόσια ακίνητη περιουσία, να παίρνεις έσοδα από τη γη που τώρα παραμένει αναξιοποίητη, παρά να μειώνεις μισθούς, συντάξεις ή να αυξάνεις φόρους» τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ο Βασίλης Βαφειάδης νέος πρόεδρος της Νάουσας

vafeiadis1

Aπό το βράδυ της Δευτέρας, ο ΦΑΣ Νάουσα έχει και πάλι πρόεδρο. Ο κύριος Βασίλης Βαφειάδης είναι ο νέος πρόεδρος της ομάδας μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος ήταν η ακόλουθη: "Ο ΦΑΣ είτε με αναδιάρθρωση είτε χωρίς του χρόνου θα αγωνίζεται στην Γ'Εθνική".
Επίσης ανακοινώθηκε ότι τα Εισιτήρια Διαρκείας πωλούνται πλέον στην τιμή των 50 ευρώ. Οι φίλαθλοι μπορούν να τα προμηθεύονται, κατά την διάρκεια της εβδομάδας από τα γραφεία της ομάδας (απόγευμα), καθώς και την Κυριακή την ώρα του αγώνα στην είσοδο του γηπέδου.
Ακόμη η διοίκηση του ΦΑΣ Νάουσα ευχαρίστησε τα αδέρφια Νίκο και Μάκη Καλαϊτζή, για την ανιδιοτελή και συνεχή προσφορά τους στην ομάδα. Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελούν πλέον επίτιμα μέλη του. Η διάθεση προσφοράς και η αγάπη τους για την ομάδα αποτελούν μοναδικό παράδειγμα για κάθε φίλαθλο ο οποίος θέλει να βοηθήσει και θέλει να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα να κάνει βήματα προόδου και ανάπτυξης.
Τέλος ο νέος Πρόεδρος του ΦΑΣ Νάουσα συγχαίρουν τον κύριο Γιώργο Καραμελίδη για την εκλογή του στην θέση του Προέδρου της ΚΕΔ, και του εύχονται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντά.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Τον ξυλοκόπησαν μέρα μεσημέρι για να του πάρουν 800 ευρώ

astynomia1
Επίθεση από δυο αλλοδαπούς, μέρα μεσημέρι, δέχθηκε σε χωρίο του δήμου Βέροιας (Λυκογιάννη) ένας 78χρονος, με στόχο την ληστεία. Ο 78χρονος είχε κατέβει από το λεωφορεία, κατά την επιστροφή του από την Βέροια, και πριν φτάσει στο σπίτι του, αυτοκίνητο με αλλοδαπούς (χωρίς πινακίδες) σταμάτησε κοντά του, τον ξυλοκόπησε και παρά τις φωνές κατοίκων της γειτονιάς, του πήραν 800 ευρώ που είχε πάνω του.
Ο 78χρονος, πριν ανέβει στο λεωφορείο, στον σταθμό των αστικών, συνομίλησε με το σπίτι του και ενημέρωσε ότι επιστρέφει με χρήματα. Εικάζεται ότι οι αλλοδαποί τον άκουσαν, τον ακολούθησαν και όταν κατέβηκε από το λεωφορείο του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και τον λήστεψαν.
pliroforiodotis.gr

Το 2 - 0 των Λευκαδίων με τον Πίτο και το 2 - 1 με τον Σαλέπη του Μακροχωρίου




Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση του Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου για την επέτειο του «ΟΧΙ»


Δήλωση του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης, Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου στον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου.

«Το μεγάλο ΟΧΙ του 1940 εξέφρασε τη μεγάλη απόφαση του Ελληνικού λαού για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και Δημοκρατία.
Οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι αναπόφευκτες. Οφείλουμε να πούμε συνειδητά ΟΧΙ στην ανευθυνότητα, ΟΧΙ στις λογικές του χθες, ΟΧΙ στις ανέξοδες υποσχέσεις και το λαϊκισμό.
Σήμερα, που δοκιμαζόμαστε σκληρά, τη μάχη πρέπει, και πάλι, να τη δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Να προτάξουμε το «συλλογικό» έναντι του «ατομικού». Την ελπίδα και την αισιοδοξία έναντι του φόβου.
Χρειάζονται ουσιαστικές αλλαγές και κοινωνική αλληλεγγύη ώστε με δύναμη, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα να κάνουμε βήματα μπροστά για να ανακτήσει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει.
 

Δεν έγινε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου λόγω βροχής (φωτορεπορτάζ naousanews.gr)




Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε στη Νάουσα, απέτρεψε τελικά την διεξαγωγή της καθιερωμένης παρέλασης της 28η Οκτωβρίου το πρωί της Κυριακής.
Ο εορτασμός του έπους του 40 περιορίστηκε στην καθιερωμένη δοξολογία το πρωί της Κυριακής στον ιερό ναό της Μεταμόρφωσης,  ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της πόλης επιμνημόσυνη δέηση και απαγγέλθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον  Δημήτρη Καραβίδα δάσκαλο του 5ου δημοτικού σχολείου Νάουσας.

Παρέλαση 28ης Οκτώβρη στην Επισκοπή


Βίντεο: Μεγάλη νίκη του ΠΑΣ Λευκαδίων στο ντέρμπυ με το Μακροχώρι

Μεγάλη νίκη με 2 - 1 του ΠΑΣ Λευκαδίων στο Ημαθιωτικο ντέρμπυ απέναντι στο πολύ καλό και πάντα επικίνδυνο Μακροχώρι


Βίντεο: Το 3 - 1 του Αχιλλέα Νάουσας - ΠΑΟΚ Αλ. με τον Κακούδη


Η βροχόπτωση ματαίωσε τις μαθητικές παρελάσεις


parelasi_28_10
Προβλήματα και αλλαγές δημιούργησε στις παρελάσεις η βροχόπτωση στην Ημαθία. Στην Βέροια έγινε μόνο η στρατιωτική παρέλαση. Ήταν σύντομη και έγινε απουσία κόσμου αφού οι περισσότεροι προτίμησαν την ζεστασιά του σπιτιού τους ή κάποια καφετέρια του κέντρου.
Την κυβέρνηση στην Βέροια εκπροσώπησε και πάλι ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος. Στην δήλωσή του σημείωσε: "Το μεγάλο ΟΧΙ του 1940 εξέφρασε τη μεγάλη απόφαση του Ελληνικού λαού για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και Δημοκρατία.
Οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι αναπόφευκτες. Οφείλουμε να πούμε συνειδητά ΟΧΙ στην ανευθυνότητα, ΟΧΙ στις λογικές του χθες, ΟΧΙ στις ανέξοδες υποσχέσεις και το λαϊκισμό.
Σήμερα, που δοκιμαζόμαστε σκληρά, τη μάχη πρέπει, και πάλι, να τη δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Να προτάξουμε το «συλλογικό» έναντι του «ατομικού». Την ελπίδα και την αισιοδοξία έναντι του φόβου.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Βίντεο Χαρίεσσα - Αγ. Γεώργιος


Χείμαρρος ο Κώστας Γιοβανόπουλος



Με χειμαρρώδη τρόπο τοποθετήθηκε ο βουλευτής του νομού μας των ΑΝ. ΕΛ. Κώστας Γιοβανόπουλος στην συζήτηση για της ΔΕΚΟ
 



Κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ συνέλλεξε ρούχα για τους συνανθρώπους μας



Στην λαϊκή αγορά Μακροχωρίου βρέθηκε σήμερα Παρασκευή κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας  για συλλογή ρούχων για την πανελλαδική δράση Στηρίζω που γίνεται αυτήν την περίοδο με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ.
Το τραπεζάκι των νέων επισκέφτηκε πολύς κόσμος  στηρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται για να ντύσουμε με χαμόγελα όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους αυτό το χειμώνα.

Σπουδαία τα πήγαν οι ομάδες μας. Μεγάλες νίκες για Αχιλλέα και Στενήμαχο. Νίκη για Χαρίεσσα, πρώτος βαθμός για Επισκοπή

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Θύελλα Στενημάχου μέσα στην Αγ. Βαρβάρα με 0 - 1, ενώ ο Αχιλλέας πέτυχε τη νίκη της ημέρας επί του ΠΑΟΚ ανατρέποντας το 0 - 1 σε 3 - 1. Άνετα η Χαρίεσσα επικράτησε με 3 - 0 του Αγ. Γεωργίου ενώ τον πρώτο βαθμό πήρε η Επισκοπή μέσα στην Μέση στο ισόπαλο 0 - 0.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:
Μέση – Επισκοπή 0-0
Βαρβάρες – Στενήμαχος 0-1
Χαρίεσσα -Άγιος Γεώργιος 3-0
Αχιλλέας Ν. - ΠΑΟΚ Αλ. 3-1
Νεόκαστρο-ΑΕΠ 5-0
Κλειδί-Διαβατός 2-3
Καψόχωρα-Μελίκη 0-0

Συνάντηση με τους τοπικούς δημοσιογράφους είχε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

lazar_dimosiogra
Δείπνο παρέθεσε στους εκπροσώπους του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου της Ημαθίας ο βουλευτής Ημαθίας και αναπληρωτής γ.γ της ΚΟ της ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Ο κ. Τσαβδαρίδης ,καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ,τόνισε ότι το δείπνο γίνεται στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που επιδίωκε και επιδιώκει με τους δημοσιογράφους σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Επισήμανε ότι στον δείπνο κλήθηκαν όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας του τόπου, ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους για την προβολή του έργου του.
Ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε καλόπιστη κριτική από όλους, λέγοντας ότι την δέχεται ώστε να γίνεται ο ίδιος καλύτερος, προς όφελος των πολιτών του τόπου. «Θέλουμε να είμαστε κοντά, να μου λέτε τις παρατηρήσεις. Αυτές οι συναντήσεις θα επαναλαμβάνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί μου δίνουν τη δυνατότητα να λαμβάνω παραστάσεις για το καλό της Ημαθίας» τόνισε ο βουλευτής στο δείπνο, που συνεχίστηκε για αρκετή ώρα σε φιλική ατμόσφαιρα.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας



Το βράδυ της Δευτέρας στις 7, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας μετα εξής θέματα Ημερησίας Διάταξης.

Τι ζήτησαν από τον Μ. Χαρακόπουλο οι κτηνοτρόφοι

agelades
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΠΕΚ, κ. Δημήτριο Καμπούρη και τον Πρόεδρο του ΣΕΚ, κ. Παναγιώτη Πεβερέτο.
Στη συνάντηση, στην οποία, συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, συζητήθηκαν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στον κτηνοτροφικό κλάδο από την εφαρμογή του νόμου 4056/2012 περί ρυθμίσεων για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Ειδικότερα εξετάστηκε το θέμα της παράτασης της εξαίρεσης από την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεων κτηνοτροφικών μονάδων, χωρίς την επιβολή προστίμου, για κτηνοτρόφους που δεν υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις στο πλαίσιο του νόμου 3399/2005, ή για αυτές που έχουν ανεγερθεί μετά την 20-03-2003.
Επιπλέον συζητήθηκαν τροποποιήσεις του νόμου 4056/2012 ως προς τα προβλεπόμενα όρια των επιβαλλόμενων προστίμων καθώς και θέματα διοικητικών ενστάσεων.

Τυριακίδης: Με καλή ψυχολογία, πάμε για νίκη


leukadia_apollon Παιχνίδι με ιδιαιτερότητας χαρακτήρισε το Κυριακάτικο ματς των Λευκαδίων με την Ένωση Αποστόλου Παύλου, ο προπονητής των γηπεδούχων Γιώργος Τυριακίδης. Είναι το πρώτο τοπικό ντέρμπι και εκτός από αυτό, απέναντι βρίσκονται δυο πολύ καλές ομάδες με στόχο την άνοδο.
"Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και είναι διαφορετικό από τα άλλα παιχνίδια. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι και σε αυτά τα ματς δεν αρκεί μόνο να έχεις καλή ομάδα. Χρειάζεται ψυχή, υπομονή και πρέπει να θέλεις τη νίκη περισσότερο από τον αντίπαλο" σημείωσε ο κ. Τυριακίδης.
Μιλώντας για το αγωνιστικό μέρος, υπογράμμισε: 'Είναι ένα ματς, στο οποίο ο καθένας θα ήθελε να παίξει. Ερχόμαστε από εκτός έδρας νίκη κι έχουμε καλή ψυχολογία. Σεβόμαστε τον αντίπαλο αλλά στόχος μας είναι η νίκη".
Απαωτώντας σε ερώτηση για αν θα παίξει κάποιο ρόλο στο ματς η πρόσφατη περιπέτεια της Ένωσης στο ματς με την Κοζάνη, δήλωσε: "Θα δείξει αν θα παίξει κάποιο ρόλο. Οι αντίπαλοί μας λένε ότι έρχονται πεισμωμένοι. Εμείς προσπαθήσαμε να μην ασχοληθούμε με αυτό και μείναμε μόνο στο αγωνιστικό μέρος. Πάντως, δεν είναι καλό τα ματς να κρίνονται στα χαρτιά. Τα παιχνίδια κρίνονται στο γήπεδο".
Στο ματς κόντρα στην Ένωση, ο τεχνικός των Λευκαδίων δεν θα έχει στην διάθεσή του τον τιμωρημένο Πλικαντζίτη και τον τραυματία Πάνο Μισαηλίδη.
.pliroforiodotis.gr

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Δ’ Εθνική – Ριζικές αλλαγές για το καλό(;) του ποδοσφαίρου


Η εισήγηση του νέου προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή για ενοποίηση της Γ’ και Δ’ Εθνικής, τελικά φαίνεται πως περνά. Στη σημερινή συνεδρίαση της νεοσύστατης επιτροπής, η οποία κράτησε περίπου 80 λεπτά και την κάλυψε δημοσιογραφικά ο Διονύσης Ράπτης για λογαριασμό του Imathia Sports News, βασικό θέμα συζήτησης ήταν η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, που μην ξεχνάμε πως ήδη ξεκίνησε από φέτος στη Football League 2.
Έτσι, ριζικές φαίνεται πως θα είναι οι αλλαγές που δρομολογούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς άμεση θα είναι η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, με την Ενοποίηση Γ’-Δ’ Εθνικής από τη νέα περίοδο.
Η νέα κατηγορία που θα προκύψει, σύμφωνα με την πρόταση που έκανε η Επιτροπή Δ’ Εθνικής, θα έχει 6 ομίλους των 16 ομάδων. Αυτό σημαίνει πως περίπου οι το 50% των ομάδων που αγωνίζονται στη Δ’ Εθνική θα συμμετέχουν σε αυτή, ενώ οι υπόλοιπες θα υποβιβαστούν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Παράλληλα, από τις τοπικές Ενώσεις θα ανέβουν 14 μόνο πρωταθλητές, δηλαδή το 25%.
Αν τελικά ισχύσει το παραπάνω, το φετινό πρωτάθλημα του 3ου ομίλου, το οποίο αφορά τον νομό μας, θα είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό καθώς από τις 11 ομάδες που συμμετέχουν θα υποβιβαστούν οι πέντε ή οι έξι!
Όλα αυτά όμως θα πρέπει να περάσουν από την έγκριση του ΔΣ της ΕΠΟ, το οποίο αναμένεται να γίνει στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για τον νέο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Διονύσης Ράπτης

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: Χάνει στα χαρτιά το ματς της πρεμιέρας!


Στα χαρτιά χάνει, όπως όλα δείχνουν, η ομάδα του ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ το ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής με αντίπαλο την Κοζάνη, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1.Η Κοζανίτικη ομάδα κατέθεσε σήμερα το πρωί ένσταση στην ΕΠΟ κατά της εγκυρότητας του αγώνα, αφού οι «ασπρόμαυροι» χρησιμοποίησαν στον αγώνα τον ποδοσφαιριστή Παύλο Πιέτρα, ο οποίος ήταν τιμωρημένος με τέσσερις κίτρινες κάρτες από την περσινή σεζόν και τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Δ’ Εθνική!Βέβαια, η διαδικασία των μπαράζ ακυρώθηκε από την Γ.Σ. της ΕΠΟ, ωστόσο οι ποινές και οι κάρτες των παικτών φαίνεται πως ισχύουν κανονικά, καθώς υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ! Το kerkidasport.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ Διονύση Βούλγαρη, ο οποίος δήλωσε στεναχωρημένος και προβληματισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Ρεύμα από κοπριά παράγουν στην Ημαθία




Ηλεκτρική ενέργεια από τα απόβλητα χοιροστασίου και υποπροϊόντα φυτικής προέλευσης παράγει και πουλάει εδώ και δυο χρόνια ιδιοκτήτης χοιροτροφικής μονάδας στο Καμποχώρι Ημαθίας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο κ. Αντώνης Γκασνάκης, σε πέντε χρόνια ευελπιστεί να αποσβέσει το κόστος εγκατάστασης της μονάδας που ανήλθε σε 1,3 εκατομμύρια ευρώ.
Το χοιροτροφείο παράγει 250 KW/ώρα. Τα 80 με 110 KW ικανοποιούν τις ανάγκες της μονάδας, ενώ τα υπόλοιπα πωλούνται στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Στόχος του κ. Γκασνάκη είναι να αυξήσει τη δυναμικότητα της μονάδας ώστε η παραγωγή να φτάσει το μισό ΜW.
Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με την αξιοποίηση των υπολειμμάτων των υπολοίπων χοιροτροφείων της περιοχής, ωστόσο απαιτείται επιπλέον επένδυση της τάξης των 400.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα οι βιομηχανίες που αξιοποιούν ενεργειακά τα απόβλητά τους ανέρχονται σε 120.
 
Πηγή: econews.gr

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία των ΑμΕΑ στην Ημαθία



Το πρωί της Τρίτης 23 Οκτωβρίου στο κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας Βέροιας (Κ.Ε.Π.Α.) έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ατόμων με αναπηρίες, για τη μακρόχρονη καθυστέρηση παροχής των προνοιακών επιδομάτων και την επίλυση άλλων βασικών αιτημάτων, που αφορούν τα ΑμεΑ. 
Από το νομό μας συμμετείχαν μόνο οι 5 από τους 10 φορείς ΑμεΑ. Τα παιδιά από το "Υφάδι", για άλλη μια φορά, έδωσαν βροντερό παρόν δηλώνοντας ότι "η ζωή μας ανήκει". Η πρόεδρος κ. Ευγενία Ζάλιου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με την πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμής των επιδομάτων, που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν, πλέον, το φάσμα της πείνας.

Πούτιν σε Ερντογάν: «Έστω κι ένας Τούρκος να μπει στη Συρία, θα είναι σαν να εισβάλει ...στη Μόσχα!»


 

Νέα ευθεία προειδόποιηση από τον ρώσο πρόεδρο για να μην εμπλακεί κατά της Δαμασκού η Άγκυρα.

(*Δείτε και: Ρίγος Ρωσοτουρκικού πολέμου)

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αϊντινλίκ, ο Πούτιν και ο Ερντογάν συνομίλησαν τηλεφωνικώς για το.. θέμα της Συρίας και εκτυλίχθηκε ο παρακάτω διάλογος:

Πούτιν : Ακόμη και ένας Τούρκος στρατιώτης να μπει στην Συρία θα το αντιμετωπίσουμε σα να μπήκε στην Μόσχα¨

Ερντογάν : Αυτό είναι απειλή, δεν μπορούμε να το δεχτούμε.

Πούτιν : Δεχτείτε το όπως θέλετε…

Οι πληροφορίες λένε πως μετά από αυτό ακολούθησε σιωπή και η κουβέντα δεν συνεχίστηκε. Μένει να δούμε τώρα ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των δύο ισχυρών αντρών.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/10/blog-post_616.html#ixzz2ACnxMjef

Μεταφορά του ΚΕΠ της Ειρηνούπολης




Γνωστοποιείται ότι το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) της Δημοτικής Ενότητας Ειρηνούπολης μεταφέρεται από το κτίριο όπου στεγαζόταν μέχρι σήμερα, στην Τοπική...
Κοινότητα Πολυπλατάνου, σε νέους χώρους στο Δημοτικό Κατάστημα Αγγελοχωρίου (πρώην Δημαρχείο). Για τον λόγο αυτό οι υπηρεσίες του Κ.Ε.Π. δεν θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 29 έως και την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.
Επίσης, τα στοιχεία επικοινωνίας τα οποία θα ισχύουν από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, είναι τα εξής:
Νέα ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 23323 50621 και 23323 506323
Νέο ΦΑΞ: 23323 50635
e-mail: d.eirinoupolis@kep.gov.gr 
Ιστοσελίδα: www.naoussa.gr

Παρουσία του βιβλίου του Γεωργίου Κουκούλου για την ιατρική ιστορία της Νάουσας



Η «ιατρική ιστορία της Νάουσας» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο δήμος Νάουσας το Σάββατο στις 7μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Εστίας Μουσών», με ομιλητή τον καταξιωμένο γιατρό κ. Γεώργιο Κουκούλο.
Ο κ. Γεώργιος Ι. Κουκούλος, απόμαχος σήμερα του ιατρικού λειτουργήματος δεν σταμάτησε την προσπάθεια επικοινωνίας με τους ανθρώπους που υπηρέτησε. Στα βιβλία του με τίτλους «Η ιατρική ιστορία της Νάουσας» και...
«Αναμνήσεις από την φοιτητική και στρατιωτική ζωή», παρουσιάζονται με ύφος ξεχωριστό, γλαφυρό και αυτοσαρκαστικό γεγονότα και πρόσωπα από την ιστορία της πόλης και της ιατρικής επιστήμης.

Γιώργος Παπαστάμκος:Αναπτυξιακό Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για "περισσότερη Ευρώπη" προτείνει το ΕΚ


Οι θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί των κορυφαίων μεσοπρόθεσμων οικονομικών κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψηφίστηκαν σήμερα από την Ολομέλεια του Σώματος που συνεδριάζει στο Στρασβούργο. Η ενδιάμεση Έκθεση για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (2014-2020) και τους Ιδίους Πόρους της ΕΕ, καθώς και το ψήφισμα και οι τροπολογίες επί του Προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2013 έτυχαν ευρύτατης διακομματικής στήριξης, κυρίως μεταξύ των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Κόμματος των
Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Στην οικογένεια του αείμνηστου Αλέκου Παπαδόπουλου τα έσοδα του αγώνα «ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ- ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΑΟΚ»



Στην οικογένεια του αείμνηστου Αλέκου Παπαδόπουλο, ποδοσφαιριστή και προπονητή της μεγάλης ομάδας του Φ.Α.Σ. Νάουσας που πέτυχε την άνοδό της στη Α΄ Εθνική, δόθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Αναστάσιο Καραμπατζό τα καθαρά έσοδα του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου (1.140 ευρώ) που διοργάνωσε ο Δήμος Νάουσας στις 3-9-2012 στο Δημ. Στάδιο, μεταξύ των ομάδων Παλαίμαχοι Νάουσας-Σύνδεσμος Βετεράνων ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση του Φ.Α.Σ. Νάουσα.
Η συνάντηση έγινε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί του Σαββάτου (20/10) στο Δημαρχείο και παραβρέθηκαν η σύζυγος και ο γιος του Αλέκου Παπαδόπουλο και οι πρώην παράγοντες του Φ.Α.Σ. Νάουσας και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του φιλικού αγώνα κ.κ. Γιάννης Δασκαλόπουλος και Τάκης Γιαβάλκας.

Το κομμάτι του Οδικού Άξονα Πατρίδα – Σ.Σ. Νάουσας επαναδημοπρατείται τον Νοέμβριο




Θετικές εξελίξεις έχουμε στο θέμα της ολοκλήρωσης της κατασκευής του μεσαίου κομματιού του  οδικού άξονα Πατρίδα-Νάουσα.  Μετά από πολλούς μήνες «χειμέριας νάρκης» του έργου έρχεται η νέου επαναδημοπράτηση του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το έργο –σκούπα είναι με έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης, την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια έτοιμη.
Η νέα δημοπράτηση θα δημοσιευτεί μέσα στον Νοέμβριο και ο διαγωνισμός αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2013. Το ποσό με το οποίο θα γίνει η δημοπράτηση αγγίζει τα 30,3κ.ευρώ.
Το θετικό νέο είναι πως για την ολοκλήρωση του έργου χρειάζονται περίπου 12-14 μήνες καθώς οι υπολειπόμενες εργασίες  αφορούν οδοστρωσίες, πεζοδρόμια, ρείθρα κλπ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μήλιος  δήλωσε αισιόδοξος και πως μέχρι τον Απρίλιο το έργο θα μπορεί να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2014.
 
ΕΡΓΟ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
 
Το έργο το είχε ξεκινήσει άλλη εταιρεία πριν από αρκετά χρόνια αλλά το έργο σταμάτησε καθώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο των τεράστιων αποζημιώσεων για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Αντιπεριφερειάρχης τα ποσά ήταν τόσο μεγάλα που ξεπερνούσαν ακόμα και το ποσό για όλο το έργο!
Λόγω αυτής της κατάστασης συμφωνήθηκε το 2010 να διαλυθεί η εργολαβία και έκτοτε την ψάχνουμε. Πλέον όλα συνηγορούν για happy end  και επανεκκίνηση των εργασιών την ερχόμενη Άνοιξη. Στην παρούσα κατάσταση από τα 7,5 χλμ του κομματιού Πατρίδα – Σ.Σ. Νάουσας έχουν κατασκευασθεί τα 4,5χλμ., δηλαδή απομένουν άλλα 3 χλμ για να ολοκληρωθεί.
Υπομονή μέχρι το 2014 λοιπόν για να ολοκληρωθεί ο δρόμος-εργοτάξιο.
 
Πηγή: ypodomes.com

Φώτο από το παιχνίδι της Νάουσας με τον Κάστορα

Δείτε φωτογραφίες από το συνεργάτη μας Τζο από το νικηφόρο ξεκίνημα του ΦΑΣ Νάουσα με τον Κάστορα





To 1 - 0 της Νάουσας με τον Πιπινίκα


Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλο διπλό για Λευκάδια, νικηφόρο ξεκίνημα για Νάουσα

Με νίκες ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους οι ομάδες του Δήμου μας στην Δ' Εθνική 3ος Όμιλος. Η Νάουσα μετά από ένα αγχώδες α' ημίχρονο κατάφερε να φθάσει μάλλον εύκολα στο 2 - 0 απέναντι στον μαχητικό Κάστορα, ενώ ο ΠΑΣ Λευκαδίων πέτυχε μια σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στον πολύ δύσκολο Πυρσό Γρεβενών με 1 - 2 αν και αγωνιζόταν με 10 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημαΓράφει ο Βαλάντης Λιόλιος
 

Τα αποτελέσματα
 
Δ’ ΕΘΝΙΚΗ – 1η αγωνιστική
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΝΑΟΥΣΑ – Κάστορας:
Πυρσός Γρ. – ΛΕΥΚΑΔΙΑ: 1-2
Νεοκαισάρεια – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: 2-0
ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – Κοζάνη:
Αεράτα Γρ. – Παναργειακός Ορ.: 1-0
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Γ' ΟΜΙΛΟΥ
 
1          ΝΑΟΥΣΑ       3
2          Νεοκαισάρεια 3
3          ΛΕΥΚΑΔΙΑ   3
4          Αεράτα Γρεβ.  3
5          ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ            1
6          Κοζάνη            1         1
7          Μακεδονικός Κοζ.      0
8          Πυρσός Γρεβ. 0
9          Παναργειακός 0
10        ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ       0
11        Κάστωρ                      0
 
ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
 Κυριακή 28 Οκτωβρίου, 2012 15:00
 
Μακεδονικός Κοζ.      -          Αεράτα Γρεβ.
Παναργειακός -          Πυρσός Γρεβ.
ΛΕΥΚΑΔΙΑ   -          ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ
Κάστωρ           -          Νεοκαισάρεια
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ       -          Κοζάνη

Βίντεο: Στενήμαχος - Νεόκαστρο 1 - 3


Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών 13 Οκτ 2012


Κλείστε τώρα φυλακή τους εκβιαστές του ναζιστικού προξενείου στην Θράκη.


20121020-163210.jpgΑίσθηση και οργή έχει προκαλέσει η αποκάλυψη των “Επικαίρων” για την περίπτωση του Πομάκου μουφτή στη Θράκη…
Ο εν λόγω ιμάμης κατέθεσε μήνυση διότι δέχεται απειλές και εκβιασμούς από το τουρκικό παρακράτος στη Θράκη προκειμένου να αναγνωρίσει και να υπαχθεί στον παράνομο ψευδομουφτή.
Οι καταγγελίες και το κείμενο της μήνυσης που αποκαλύπτουν τα “Επίκαιρα” προκαλούν σοκ για την ασυδοσία του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και την αφασία του ελληνικού
κράτους και ιδιαίτερα του υπουργείου Εξωτερικών.
Η φράση και μόνο “εδώ στη Θράκη κουμάντο κάνει ο Τούρκος πρόξενος”, που αναφέρεται μεταξύ άλλων απίστευτων στα έγγραφα που παρουσιάζουν τα “Επίκαιρα”, καταδεικνύει το μέγεθος της παρέμβασης από την Άγκυρα και την απουσία των ελληνικών αρχών.
Με βάση της μήνυσης του Πομάκου ιμάμη, ο οποίος διώκεται από το τουρκικό παρακράτος διότι επιμένει στην τήρηση της νομιμότητας, όπως αυτή προκύπτει από ντον ελληνικό νόμο, με αποτέλεσμα οι εγκάθετοι του προξενείου να τον κατηγορούν για “πράκτορα” της Ελλάδας(!), τίθεται θέμα απέλασης του Τούρκου προξένου.
Διαβάστε περισσότερα στα “Επίκαιρα” που κυκλοφορούν για το παρασκήνιο και τους εκβιασμούς και τις απειλές που δέχεται ο Πομάκος ιμάμης, ο οποίος με κόστος για τον ίδιο και την οικογένειά του εφαρμόζει τον ελληνικό νόμο, ενώ η Πολιτεία τον έχει αφήσει να αντιμετωπίζει μόνος του τους παρακρατικούς μηχανισμούς του Προξενείου.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 μονάδες-Τελευταίο το ΠΑΣΟΚ!





Ξεκάθαρο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο».



Προηγείται με 3,5 μονάδες διαφορά από την ΝΔ.
Εντυπωσιακά είναι τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην...  τελευταία θέση μαζί με την ΔΗΜΑΡ με 5,5%. Αντιθέτως η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά

Αναλυτικά η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής (δεν είναι πρόθεση ψήφου) έχει ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 30,5%, ΝΔ 27%, Χρυσή Αυγή 14%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 7%, ΚΚΕ 6,5% ΠΑΣΟΚ 5,5% ΔΗΜΑΡ 5,5% Δημιουργία Ξανά 1% Οικολόγοι Πράσινοι 1% ΛΑΟΣ 0,5% Αλλο Κόμμα 1,5%

Στην παράσταση νίκης ΣΥΡΙΖΑ: 25,6% ΝΔ: 11,7% Χρυσή Αυγή: 6,2% ΠΑΣΟΚ: 0,5% ΔΗΜΑΡ: 0,2% Κανένα: 35,3% Δεν γνωρίζω - Δεν απαντώ: 20,4%

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/10/35_19.html#ixzz29pjgSpmD

Η ΑΤΕ ενημερώνει για την πορεία της πώλησης της ΕΒΖ


ρεπορτάζ
«Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (υπό Ειδική Εκκαθάριση)ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση πακέτου μετοχών της A.E. «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» εκδήλωσαν εμπρόθεσμα μη δεσμευτικό ενδιαφέρον δέκα (10) συνολικά υποψήφιοι. Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος αξιολογούνται από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας Α.Ε. (υπό ειδική εκκαθάριση) και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα...
 υπάρξει νεότερη ανακοίνωση». Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΑΤΕ σχετικά με τον δεύτερο διαγωνισμό για την πώληση της ΕΒΖ.


Όπως έχει ήδη γράψει από χθες, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ο ΑγροΤύπος, από τους 10 υποψηφίους οι 7 φαίνεται να προκρίνονται. Και σε αυτό τον διαγωνισμό εκδήλωσαν ενδιαφέρον κάποιες εταιρείες οι οποίες είχαν λάβει μέρος και στον πρώτο όπως για παράδειγμα η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, η βουλγάρικη Litex Commerce JSC και η πολωνική Polski Cukier. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά εκδήλωσε ενδιαφέρον και ο «γίγαντας» της γαλλικής ζαχαροβιομηχανίας, η συνεταιριστική Cristal Union η οποία διαθέτει 11 εργοστάσια στην Γαλλία. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του ομογενή επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ομίλου επιχειρήσεων Agrocom στον έλεγχο του οποίου βρίσκεται η Donskoy Tabak, η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ρωσίας.

Οι μνηστήρες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου οι επτά βιομηχανίες που φαίνεται να προκρίνονται στον δεύτερο διαγωνισμό για την πώληση της ΕΒΖ είναι οι εξής:



Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία

Litex Commerce JSC (Βουλγαρία)

Polski Cukier (Πολωνία)

Ιβάν Σαββίδης

Cristal Union (Γαλλία)

FFIR (Ιταλία)

Costits (Σερβία)

Σκόπια: Συνέλαβαν Μαυροβούνιους που ύψωσαν την ελληνική σημαία σε γήπεδο των Σκοπίων




Οκτώβριος 18, 2012.

Σκόπια.

Μαυροβούνιοι πολίτες οι οποίοι πήγαν  να δουν τον αγώνα μεταξύ των ομάδων της Σερβίας και των Σκοπίων και ανύψωσαν την ελληνική σημαία στις κερκίδες,  συνελήφθησαν από την αστυνομία των Σκοπίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.


Η ελληνική σημαία είχε ανυψωθεί από τους Μαυροβούνιους πριν από την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των  δύο ομάδων.

Ως αντίδραση οι Σλάβοι οπαδοί της ομάδας των Σκοπίων, άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους Σέρβους φιλοξενούμενους μόλις ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Σερβίας.

"Εικοσιτέσσερις  Μαυροβούνιοι πολίτες συνελήφθησαν από την αστυνομία των Σκοπίων, λόγω ανάρτησης της ελληνικής σημαίας στις κερκίδες του γηπέδου «Φίλιππος Β΄» και για το αδίκημα θα ασκηθεί δίωξη εναντίον τους", γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.
--

Προεγκρίσεις σχεδίων βελτίωσης

agrotis2
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι προεγκρίσεις των επενδυτικών φακέλων 191 Σχεδίων Βελτίωσης. Ο προϋπολογισμός των 191 Σχεδίων Βελτίωσης που έλαβαν προέγκριση σήμερα ανέρχεται στα 43,8 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,3 εκ. ευρώ αποτελούν δημόσια δαπάνη.
Μέχρι σήμερα συνολικά έχουν υπογραφεί 615 προεγκρίσεις Σχεδίων Βελτίωσης στο πλαίσιο του Μέτρου 121 «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» συνολικού προϋπολογισμού 115 εκ. € και δημόσιας δαπάνης 63 εκ. €. Μέχρι στιγμής από τα 7.735 σχέδια βελτίωσης, έχουν αξιολογηθεί 4.215, εκ των οποίων 1.290 έχουν ελεγχθεί από γνωμοδοτική επιτροπή.
Οι διαδικασίες αξιολόγησης των επενδυτικών φακέλων στο πλαίσιο του Μέτρου 121 συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και οι προεγκρίσεις ανακοινώνονται σταδιακά.

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή στη Νάουσα

deh

Από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έγινε γνωστό ότι την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 από 07.30 έως 15:00, λόγω τεχνικών εργασιών που θα πραγματοποιήσει η Επιχείρηση, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στις εξής περιοχές του δήμου Νάουσας:
Στις περιοχές Παναγιωπούλας - Πανεπιστήμιο - 9ο Δημοτικού - 2ο Γυμνάσιο - Ν.Σχέδιο Πόλεος - Πυροσβεστικής - Νεκροταφείου - Πρ.Ηλία - Κουκούλι - Μουσταφά - Λεπτοκαρειάς - Α.Συνοικισμού - Μπλάνα - Αγ.Νικόλαος - Στρατόπεδο - Λαζαράσκα - Αρκοχώρι - Κουτσούφλιανη - Αγ.Παύλος - 3/5Πηγάδια.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται παραπάνω.
Γι’ αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της Δ.Ε.Η. θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα και αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

Κινητοποιήσεις για την κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών και την υποβάθμιση του Δήμου Νάουσας



Σύσκεψη με θέμα «κινητοποιήσεις για την κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών και την Υποβάθμιση του Δήμου Νάουσας», θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11:30 το πρωί στην  αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

2ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λίμνης Βεγορίτιδας

Tην Κυριακή 14 Οκτωβρίου έγινε στην πόλη της  Άρνισσας ο 2ος ημιμαραθώνιος αγώνας τρεξίματος (21 χιλ. και 100μ.) με την επωνυμία ¨Δρόμος Λίμνης Βεγορίτιδας¨ , και παρά τον άστατο καιρό και την βροχή της προηγούμενης βραδιάς στέφθηκε από επιτυχία και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 150.
  Τον αγώνα διοργάνωσε ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας και ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Έδεσσας. Επίσης βοήθησαν πολιτιστικοί φορείς της Άρνισσας, η Ι.Μ Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, η τροχαία Έδεσσας κ.α.

 Η εκκίνηση δόθηκε  από τον  πεζόδρομο της Άρνισσας  και ακολούθησε περιμετρικά τη λίμνη ενώ από πάνω δέσποζε το  Καϊμάκ Τσαλάν  και απέναντι το Βέρμιο . Στον τερματισμό περίμεναν τους δρομείς τοπικά εδέσματα, πίτες και μήλα της περιοχής. Από την πόλη μας πήραν μέρος και τερμάτισαν οι : Kων/νος Σακελάρης  με χρόνο 1:42:08 (42os) , Στέλιος Πετρακίδης  1:42:39 (45os)  , Γεώργιος Καισαρίδης  1:43:25 (53os) και Χάρης Παπουτσής  1:57:16 (101os) . Ακόμα μία φορά συμπολίτες  έδωσαν το στίγμα της πόλης μας σε αθλητική διοργάνωση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον 1ο νυχτερινό ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης .



Καμμένος: "Γονάτισε ο Σαμαράς και παρέδωσε τον όρο Μακεδονία;"

kamenos_veria
Στα Ελευθέρια της Βέροιας παραβρέθηκε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Στην δήλωση του χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να απαντήσει τι γίνεται με το όνομα της Μακεδονίας. "Σήμερα γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Βέροιας. Την ώρα που η κυβέρνηση και οι εταίροι της διαπραγματεύονται την εθνική κυριαρχία, προκειμένου να προχωρήσει η νέα δημοσιοοικονομική ένωση της Ευρώπης, με την κατάργηση του έθνους - κράτους, ο Ελληνικός λαός, συνεχίζει να γιορτάζει την εθνική του ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία.
Από εδώ από την Βέροια, από την Βεργίνα, από τον Παρθενώνα της Μακεδονίας, καλώ τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στην Βουλή των Ελλήνων, εάν έχει παραχωρήσει τον όρο Μακεδονία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στην Βουλή. Επί τέσσερις εβδομάδες, αρνείται να απαντήσει σε ερώτηση στην Βουλή. Έχει υποχρέωση, εκείνος που έριξε την κυβέρνηση το 1993 για την μη παραχώρηση του όρου Μακεδονία, να απαντήσει αν τώρα ως Πρωθυπουργός γονάτισε και παρέδωσε τον όρο Μακεδονία, με τον σύνθετο όρο που ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών; Αν τολμά ας απαντήσει".
pliroforiodotis.gr

Ο "Αλλαντίν" στην Βέροια

aladdin_iliaxtida_6

Ο Θεατρικός οργανισμός "Ηλιαχτίδα", στο πλαίσιο της φετινής περιοδείας, παρουσιάζει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στην «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» στην Βέροια τον "Αλαντίν". Θεατρικό έργο βασισμένο στο γνωστό, κλασικό παραμύθι της Ανατολής, που έχει γαλουχήσει γενιές και γενιές παιδιών και θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους..
Μια φαντασμαγορική παράσταση, που διαδραματίζεται στην παραμυθένια Βαγδάτη, σε σκηνοθεσία Άλκη Ζερβού, με αξιόλογους ηθοποιούς, πρωτότυπη μουσική, φανταστικά κοστούμια, υπέροχα σκηνικά και εντυπωσιακά εφέ.,
Το έργο αναφέρεται στις περιπέτειες του Αλαντίν, και στην αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο, την αγάπη και το μίσος. Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν, ο φτωχός, κατεργάρης μα καλόκαρδος Αλαντίν, συναντά στο δρόμο του έναν άγνωστο άντρα που του παρουσιάζεται σαν θείος του - αδελφός του μακαρίτη του πατέρα του. Αυτός όμως είναι ο κακός μάγος Τζαφάρ που προκειμένου να πραγματοποιήσει τα πανούργα σχέδιά του ξεγελάει τον φτωχό Αλαντίν, τον πηγαίνει σε μια μυστηριώδη σπηλιά... εκεί όμως εμφανίζεται το Τζίνι . . .και τότε ... η συνεχεία στο θέατρο την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στην «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» Βέροιας, θα δοθούν 2 μόνο παραστάσεις, στις 11.00 το πρωί και στις 4.00 το απόγευμα.
Για κρατήσεις θέσεων, τηλέφωνο: 6944577683.

Θεοχαρόπουλος: "Παράδειγμα υπέρβασης η απελευθέρωση της Βέροιας"

theoxaropoylos_veria Ο Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, Ειδικός Γραμματέας του Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον Εορτασμό των 100 χρόνων Ελεύθερης Βέροιας. Στην δήλωσή του μετά την μαθητική παρέλαση σημείωσε: "Εκατό χρόνια μετά, αυτή η μέρα θα μείνει σε όλους ανεξίτηλη. Είναι παράδειγμα υπέρβασης, για την Ελλάδα του σήμερα. Ήταν μια ημέρα απελευθέρωσης για την Βέροια τότε. Είναι μια ημέρα τιμής για όλους όσους πάλεψαν για την εθνική ανεξαρτησία κι έχασαν την ζωή τους για την ελευθερία. Δείχνει ότι μπορούμε να υπερνικήσουμε την ανασφάλεια, να ξεπεράσουμε την κρίση, ενωμένοι, και να πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο με κοινωνική συνοχή, αλλυλεγγύη, με δουλειές και ευκαιρίες για ανάπτυξη".

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Δυτικά του Αλιάκμονα» του Αλέκου Χατζηκώστα



Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου παρουσιάστηκε το Σάββατο 13/10 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας το βιβλίο (συλλογή διηγημάτων) του δημοσιογράφου-συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα με τίτλο «Δυτικά του Αλιάκμονα». Τη διοργάνωση είχε η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι : Κώστας Καραπαναγιωτίδης αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Γιοβανόπουλος, βουλευτής Ημαθίας. Επίσης οι αντιδήμαρχοι Βέροιας Θ. Θεοδωριδης, Β. Σταυροπούλου, Β. Αρχοντάκη, ο Δ. Δάσκαλος πρόεδρος ΔΕΥΑΒ, Γ. Μιχαηλίδης πρόεδρος της ΚΕΠΑ, Γ. Κάκαρης πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χ. Κούτρας, Π. Τσαπαρόπουλος, Α. Γκαμπέσης, Σ. Κουμτσίδης και Χ. Τσιούντας καθώς και ο Δ. Μούρνος περιφερειακός σύμβουλος και η Μ. Παπαδοπούλου γραμματέας της Ν.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ.
Την έναρξη έκανε η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Β. Κοτσάλου που παρουσίασε το βιογραφικό του συγγραφέα και τους ομιλητές.


Από 1,35 - 1,40 από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης - Αντιδρούν οι πρατηριούχοι.

petreleo1 Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η διάταξη για εξίσωση του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης, γεγονός που εκτοξεύει την τιμή του από 1,35 έως 1,40 ευρώ το λίτρο, δηλαδή περίπου 40% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι.

Οι πρατηριούχοι αντιδρούν στο μέτρο και έχουν ανακοινώσει ότι δε θα ξεκινήσουν από σήμερα τη διάθεση, εκτιμώντας ότι η μειωμένη ζήτηση θα οδηγήσει σε κλείσιμο και άλλων πρατηρίων.

Οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως οι παραγγελίες πετρελαίου φέτος θα είναι 50% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι και υπολογίζουν ότι από τη μείωση των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης λόγω της υψηλής τιμής, απειλούνται με κλείσιμο 2.000 πρατήρια.

Οι πρατηριούχοι ζητούν επίσης να εγκατασταθούν συστήματα εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, όχι μόνο στα πρατήρια, αλλά και σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διακίνησης καυσίμων.

Σε μία ακόμη προσπάθεια να βρεθεί λύση, σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με εκπροσώπους των βενζινοπωλών, των πρατηριούχων και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης.

Λευκάδια – Διγενής Λακκώματος 2-1




Ξανά νίκησε τον Διγενή Λακκώματος ο ΠΑΣ Λευκαδίων, με 2 – 1 στο γήπεδο του την Κυριακή στο τελευταίο ουσιαστικά φιλικό πριν από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη δεν έκανε την εμφάνιση του πρώτου αγώνα, όμως ήταν αποτελεσματική και άντεξε στην πίεση που άσκησε ο αντίπαλος στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ ήταν αρκετά καλός κατά τα διαστήματα και έδειξε ότι βρίσκει το «βήμα» του εν’ όψει των αγωνιστικών του υποχρεώσεων

Λευκάδια : Γιαμτζίδης, Κουβατσίδης, Πληκαδίτης, Μισαηλίδης Μ., Πασχώνης, Μισαηλίδης Π., Παπαστεργίου, Σπυριδωνίδης, Πίτος, Πετρίδης, Τσάλμας. Αγωνίστηκαν και οι Μαλέσιος, Χαρατσίδης, Καλαϊτζίδης, Ίντος, Λαμπρίδης, Μπρέγκου, Σιδηρόπουλος.
·         Πριν τον αγώνα η διοίκηση του ΠΑΣ Λευκαδίων τίμησε τον Στέφανο Μπορμπόκη προπονητή του Λακκώματος για την του προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.