Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Συνέντευξη Χρήστου Πίττου για την "μητέρα των μαχών" Λευκαδίων - Νάουσας: Είμαι πολύ καλά στα Λευκάδια οι άνθρωποι με αγαπούν

Κια μια πρόταση του συνεργάτη μας Γιώργου Πολύζου που ... θα συζητηθεί


Παρουσίαση των εργασιών φοιτητών του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Νάουσας



Εκδήλωση με θέμα  την «ασφάλεια Η/Υ και διαδικτύου από φοιτητές και πολίτες της Νάουσας» θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Δεκεμβρίου στην κεντρική αίθουσα της σχολής.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια εργασίας του μαθήματος Διαχείρισης και Προγραμματισμού Έργων από φοιτητές του Τμήματος.

Έκλεβε από τάφους στη Βέροια




Στις 30.11.2012 το πρωί συνελήφθη στη Βέροια Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, 29χρονος, διότι  μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, ο οποίος δε συνελήφθη και αναζητείται αφαίρεσαν από διάφορους τάφους στα Κοιμητήρια του Δήμου Βέροιας (7) μπρούντζινα ανθοδοχεία με τις βάσεις τους.
 Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας.

«Προέλαση» του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα για μία γεώτρηση

Ένταση προκάλεσε σήμερα, Παρασκευή, στην περιοχή του κατεχόμενου χωριού Αυλώνα ο τουρκικός στρατός, παρεμποδίζοντας άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ να απομακρύνουν περίφραξη που είχαν τοποθετήσει πριν από δύο εβδομάδες Τούρκοι στρατιώτες σε γεώτρηση από την οποία τροφοδοτείται με πόσιμο νερό το χωριό.

Ύστερα από διάβημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ επιχείρησε, με δύναμη 60 ανδρών, να αφαιρέσει τους πασσάλους. Οι άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης παρεμποδίστηκαν, όμως, από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες ανέπτυξαν, σε θέση μάχης στη νεκρή ζώνη και σε βάθος πέραν των διακοσίων μέτρων, περίπου τριακόσιους Τούρκους στρατιώτες, πάνοπλους και με πλήρη εξάρτυση.

Η UNFICYP αύξησε τον αριθμό των ανδρών της, ενώ αξιωματούχοι της βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με τις κατοχικές δυνάμεις.

Την κατάσταση παρακολουθούν οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι σε συνεχή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ελληνο-αλβανικό διπλωματικό επεισόδιο!

Ελληνο-αλβανικό διπλωματικό επεισόδιο!
Η αιφνίδια επιδείνωση των ελληνο-αλβανικών σχέσεων επιβεβαιώνει την άποψη έμπειρου διπλωμάτη ότι «οι ελληνο-αλβανικές σχέσεις είναι σαν τον υδράργυρο. Εύκολα θερμαίνονται και δύσκολα ψύχονται...».

Ακριβώς με την ίδια ευκολία που ζεσταίνεται ο υδράργυρος δημιουργήθηκε σήμερα ένταση στις σχέσεις Αθηνών - Τιράνων. Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί σήμερα την πρωτεύουσα της Αλβανίας για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας.
Κυριολεκτικά λίγο προτού επιβιβαστεί στο αεροσκάφος για να ταξιδέψει στα Τίρανα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε για δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα αλβανικά εδάφη εκτείνονται «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα»!


Έγινε στη Νάουσα ο έρανος του Ερυθρού Σταυρού

erithros_stavros Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου έγινε στη Νάουσα ο Πανελλήνιος Έρανος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στην διεξαγωγή του συμμετείχαν εκπαιδευτικού, μαθητές του 1ου, 2ου, 3ου, Γυμνασίου του 3ου Δημοτικού, πολίτες, εθελόντριες του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρείτες και Νοσηλεύτριες του ΕΕΣ και όλα τα μέλη του τοπικού Δ. Σ.
Η ανταπόκριση από τον κόσμο ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, αυθόρμητη και πολλοί συμπολίτες μας προσέφεραν ακόμη κι από το υστέρημά τους.

Η ΠΑΕ Βέροια συγκεντρώνει τρόφιμα για απόρους


veria_olimpiakos Τρόφιμα για πολίτες που έχουν ανάγκη θα συγκεντρώσει η ΠΑΕ Βέροια, στο ματς του Δεκέμβρη με τον Παναθηναϊκό. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ αναφέρει:
"Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Με προορισμό το χαμόγελο» η ΠΑΕ Βέροια στέκεται για μια ακόμα φορά αρωγός στους συνανθρώπους μας, που τη δεδομένη χρονική περίοδο θέλουν και πρέπει να έχουν την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας, στους συμπολίτες μας, που με τη βοήθεια καθενός από εμάς, θα προσπαθήσουμε να χαρίσουμε ένα χαμόγελο ελπίδας τις άγιες μέρες που έρχονται.
Στην αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟ θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα σταντ όπου θα μπορούν όσοι επιθυμούν να αφήνουν είδη τροφίμων ( γάλατα μεγάλης διάρκειας, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, καφέ, κονσέρβες κτλ.) τα οποία θα δοθούν σε ιδρύματα και σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη".

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή για τις συνθήκες εργασίας στα Μάρκετ Αρβανιτίδη

vouli_olomelia
Ερώτηση στην Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας, για τις συνθήκες εργασίας στα Μάρκετ Αρβανιτίδης κατέθεσαν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Μαρία Μπόλαρη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Ιωάννης Αμανατίδης, Ιωάννης Σταθάς) στην οποία αναφέρουν:
"Τα τελευταία χρόνια η διεύθυνση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» επιδίδεται συστηματικά σε αυθαίρετες ενέργειες που καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στην επιχείρηση και παραβιάζουν την ισχύουσα εργατική νομοθεσία.
Εκμεταλλευόμενοι το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από την πολιτική των μνημονίων και με πρόσχημα τη συνεχώς επιτεινόμενη οικονομική κρίση οι υπεύθυνοι της επιχείρησης τρομοκρατούν με την απειλή της απόλυσης και καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΝΑΟΥΣΑ-ΚΟΖΑΝΗ









Οριστικό Τετάρτη το ντέρμπυ Λευκαδίων Νάουσας

Με απόφαση της ΕΠΟ οριστικά πλέον ο αγώνας Λευκαδίων - Τετάρτης θα γίνει την Τετάρτη

Συνέντευξη Αργύρη Τούφα στην εφημερίδα "γαύρος" «Θέλουμε το πρωτάθλημα»


η:
Παρά το γεγονός ότι ήρθε φέτος στον Ολυμπιακό ο Αργύρης Τούφας έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στους «ερυθρόλευκους» και από την αρχή έχει πάρει φανέλα βασικού! Έχει πάρει το αριστερό άκρο της άμυνας και δεν το... κουνάει από εκεί, αφού δείχνει ότι αξίζει να βρίσκεται στην ενδεκάδα του Θρύλου. Και παρότι είναι αμυντικός έχει βοηθήσει τα μέγιστα και στην επίθεση των Πειραιωτών, ενώ είναι και εκτελεστής των περισσότερων στημένων φάσεων.

Σε δηλώσεις του για τον αγώνα με τον ΠΑΟ, τόνισε: «Μπήκαμε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και έτσι καταφέραμε να σκοράρουμε από νωρίς. Κάναμε δύο ωραία γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο αποσυντονιστήκαμε λίγο αλλά παρόλα αυτά κρατήσαμε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα δέκα λεπτά, όμως δεχτήκαμε ένα γκολ στο οποίο δεν μαρκάραμε σωστά. Κάναμε όμως ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και πιέσαμε όπως μας είχε ζητήσει και ο προπονητής, πήραμε τη νίκη και έτσι διευρύναμε τη διαφορά μας από τον Παναθηναϊκό».

Για το δεύτερο ημίχρονο που έπεσε η απόδοση του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Μπήκε πιο δυνατά ο Παναθηναϊκός και εμείς δεν ξέρω γιατί αλλά δεν είχαμε στηθεί καλά στους χώρους του γηπέδου, ο προπονητής όμως έκανε κάποιες αλλαγές και έτσι ισορροπήσαμε το ματς και μας βοήθησε αρκετά το γεγονός ότι τρέξαμε πολύ τον αντίπαλό μας».

Όσον αφορά το γεγονός ότι εκτελεί τα στημένα της ομάδας και για τον στόχο της ομάδας αλλά και τον δικό, είπε: «Έχει διαλέξει εμένα ο κόουτς στις στημένες φάσεις και το καλό είναι ότι μέχρι τώρα μου βγαίνει αυτό στους αγώνες και έχω κάποιες ασίστ. Είναι η πρώτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό, αυτό που θέλω είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και χαίρομαι πολύ που είμαι και βασικός μέχρι τώρα στην ομάδα».

Έιδηση τελευταίας στιγμής. Οριστικό Δευτέρα ή Τετάρτη το ντέρμπυ Λευκαδίων - Νάουσας


Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Απονομή 5ου DAN στον κ.Γεώργιο Καισαρίδη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ju Jitsu



Το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Νοεμβρίου έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά σεμινάριο προπονητών  από την Ελληνική Ομοσπονδία Ju Jitsu.

Βίντεο: Η κλοπή του ματς το καθαρό πέναλντυ και η αποβολή που δεν δόθηκε στην Κοζάνη και τα 2 γκολ της Κοζάνης

Από το παιχνίδι της Νάουσας με την Κοζάνη 0 - 2









Σημαντικά τα αποτελέσματα της «PHILOXENIA 2012»



Από τις 22 έως τις 25 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε  στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ. η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA».

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Θράκη: Ένας Πομάκος ρεζιλεύει τους πολιτικούς (ΒΙΝΤΕΟ)


Κόλαφο για την πολιτική της μυωπικής Αθήνας στη Θράκη είναι όσα αναφέρει ένας διακεκριμένος Έλληνας Πομάκος, ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα, τα οποία μπορούν οι φίλοι μας να παρακολουθήσουν
στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε ποια είναι η στάση μας απέναντι σε έναν λαό που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει την ταυτότητά του σε πείσμα των αρπακτικών της Άγκυρας που λειτουργούν ανεξέλεγκτα εκεί έχοντας βρει μια πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα, διαχρονικά, η οποία αποτελεί μοναδικό παράδειγμα στην ιστορία των διεθνών σχέσεων…

Αντί να βοηθηθούν οι Έλληνες Πομάκοι να κρατήσουν την ταυτότητά τους, δια της απραξίας του το ελληνικό κράτος τους αφήνει έρμαια στις ορέξεις της Άγκυρας, ενώ ο περίφημος Νταβούτογλου έχει πιο πολλούς… φίλους στην Αθήνα, παρά στην Άγκυρα.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

«Διπλό» του Ζαφειράκη στο μπάσκετ στην Αλεξάνδρεια!




Μια ακόμη νίκη πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Ζαφειράκη , στην έδρα της Αλεξάνδρειας αυτή την φορά με σκορ 70-55.
 Στο πρώτο ημίχρονο, ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων από την μια μεριά και η χαλαρότητα στην άμυνα από τους φιλοξενούμενους , έφερε το σκορ στο 36-34 επί των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο ημίχρονο , η άμυνα του Ζαφειράκη ( η καλύτερη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα) έκανε τους γηπεδούχους να πετύχουν μόλις 19 πόντους και έτσι το παιχνίδι να λήξει με 70-55.
Η  προσοχή της ομάδας πλέον στρέφεται στο μεγάλο παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου όπου ο Ζαφειράκης αντιμετωπίζει εκτός έδρας και πάλι την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του Αιγινίου.
Η σύνθεση: ( ΠΟΥΡΛΙΔΑΣ)  ΒΑΙΓΚΑΝΤ, ΣΠΟΡΕΛΑΣ , ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 4 , ΖΙΑΝΝΗΣ 4 , ΤΣΑΚΙΡΗΣ 17 , ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ 17(3) , ΓΚΑΝΑΣ 9 (1) , ΣΚΟΥΛΑΡΙΩΤΗΣ 9 , ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 4 , ΧΕΙΜΑΡΙΟΣ , ΜΙΛΗΣ 6 , ΚΑΠΝΑΣ .

Με τραγούδια για "Μεγάλη Αλβανία" η συγκέντρωση Ράμα στο Σπόρτινγκ

Με μια τεράστια αλβανική σημαία, διαστάσεων γηπέδου, και με τραγούδια για "Μεγάλη Αλβανία" έως την Πρέβεζα, γιόρτασαν Αλβανοί μετανάστες  στην Αθήνα, την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της πατρίδας τους.
Περισσότεροι από 800 Αλβανοί,  κατέκλεισαν το γήπεδο του Σπόρτνιγκ,  στον Άγιο Ελευθέριο,  όπου κεντρικός ομιλητής στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης, ήταν ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας  Έντι Ράμα, συνεργάτης του οποίου υποσχέθηκε δημόσια, πως εφόσον το ΣΚΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία αλβανικών σχολείων στην Ελλάδα και τηλεοπτικού σταθμού για τους Αλβανούς μετανάστες.
Διαβάστε περισσότερα (δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την προκλητική εκδήλωση) στην aftonomi.gr

Το αύριο του Ναουσαικού μπάσκετ

akadimia_zafeiraki Με μεγάλη επιτυχία , πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου το φιλικό των ακαδημιών μπάσκετ του Ζαφειράκη και της Έδεσσας. Ενα τρίωρο γεμάτο πάθος για παιχνίδι από τους μικρούς αθλητές του Ζαφειράκη, που δίνει στους προπονητές αλλά και τους γονείς, οι οποίοι με την συνδρομή τους αποτελούν το κύριο χρηματοδότη του τμήματος μπάσκετ , την χαρά να αισιοδοξούν για το αύριο του Ναουσαίικου μπάσκετ.

Βίντεο: To γκολ του Θεοδοσιάδη που έδωσε τη νίκη στην εκπνοή στον Αχιλλέα με 2 - 1 με την Μέση


Η Αυστραλία τίμησε την απελευθέρωση της Χίου!


Η Χίος βρέθηκε στο επίκεντρο της Αυστραλίας...
Εκπρόσωποι της Ομοσπονδιακής Βουλής της Αυστραλίας αλλά και της πολιτειακής βουλής της Βικτώριας τίμησαν την εκδήλωση της Χιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Αδαμάντιος Κοραής» για να τιμηθεί η εκατοστή επέτειος της απελευθέρωσης της Χίου.
Σύσσωμοι οι πολιτικοί στάθηκαν ιδιαίτερα στη σημαντική επέτειο και τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Χιώτες για την ελευθερία.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Βίντεο: Στενήμαχος - Επισκοπή 3 - 1


Συλλήψεις για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών στη Νάουσα!



Στις 23-11-2012 το πρωί, στην Νάουσα ,  συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας δύο ημεδαποί 31 και 27 ετών, διότι αφαίρεσαν έγγραφα και ένα κινητό τηλέφωνο από 59χρονο ημεδαπό  και στην κατοχή τους βρέθηκαν 2 χάπια HIPNOSEDON άνευ ιατρικής συνταγής. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα, 1 πιστόλι αεροβόλο, 1  κυνηγετικό μαχαίρι,  και  2 φάκελοι με έγγραφα του 59χρονου ημεδαπού. Τα αφαιρεθέντα αποδόθηκαν  στον κάτοχό τους. Προανάκριση διενεργήθηκε από Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας.

Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια ανέργων με πέντε παιδιά



Είναι πολύ επικίνδυνο για το αύριο, να δοκιμάζουν τα όρια πολιτών και κοινωνίας.



Η ΔΕΗ τώρα, έκοψε το ρεύμα σε οικογένεια με πέντε παιδιά. Οικογένεια ανέργων. Για δέκα πέντε ημέρες, ήταν χωρίς ρεύμα, μέχρι που κάποιοι τρίτοι, ειδοποίησαν τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», που βέβαια, αμέσως επανασύνδεσαν το ρεύμα. Δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει αυτή η αφόρητη πίεση αλλά, δεν μπορεί να είναι ευχάριστη. Όσοι κρατούν την «διοίκηση» στα χέρια τους, όπως δεν τους ενδιέφερε, έτσι συνεχίζουν αδιάφορα να μεγαλώνει η επόμενη γενιά με οργή. Οργή απέναντι σε όλους και όλα. Άθλια, εξοντωτική και εγκληματική συμπεριφορά απέναντι σε εξουθενωμένους ενήλικους και αθώους ανήλικους.
Μέσα σε όλα τα νόμιμα γύρω μας, οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», παράνομα ακόμη μια φορά, επανασύνδεσαν το ρεύμα. Αλήθεια, αυτοί που αποφασίζουν και αυτοί που εκτελούν τις εντολές έναντι μισθού, δοκίμασαν ποτέ να περάσουν ένα εικοσιτετράωρο χωρίς ρεύμα;
Η στοιχειώδης δικαιοσύνη, είναι πολύ μακριά ακόμη από την στοιχειώδη λογική.

Νίκησαν Χαρίεσσα, Αχιλλέας και Στενήμαχος που κέρδισε την Επισκοπή

Χείμαρος η η Χαρίεσσα ήταν εντυπωσιακή, κέρδισε με 4-0 εκτός έδρας την Αγία Βαρβάρα, ενώ ο Αχιλλέας Νάουσας κέρδισε με 2-1 στο Γιαννακοχώρι τη Μέση, ενώ στο τοπικό ντέρμπυ η Στενήμαχος επιβλήθηκε με 3-1 εντός έδρας της Επισκοπής.
Όσον αφορά την κορυφή της βαθμολογίας αυτή παρέμεινε αναλλοίωτη.  Η Μελίκη, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, επικράτησε τελικά με 2-1 του Αγ. Γεωργίου στο γήπεδό της και παρέμεινε μόνη στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

 
Α1 ΕΠΣΗ – 12η αγωνιστική
 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΕΠ Βέροιας – Διαβατός: 1-2
Μελίκη – Αγ. Γεώργιος: 2-1
Στενήμαχος Επισκοπή: 3-1
Κλειδί – Τρίκαλα: 3-0
Αχιλλέας Ν. – Μέση: 2-1
Αγ. Βαρβάρα – Χαρίεσσα: 0-4
Καψόχωρα – Νεόκαστρο: 0-1
Ρεπό: ΠΑΟΚ Αλεξ.
 
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α1 ΕΠΣΗ
 
1          Μελίκη            28
2          Νεόκαστρο      26
3          Διαβατός          26
4          Π.Α.Ο.Κ. Αλεξ.          23
5          Χαρίεσσα        21
6          Κλειδί 19
7          Αχιλλέας Νάουσας     17
8          Α.Ε.Π. Βέροιας           16
9          Αγ. Γεώργιος  14
10        Καψόχωρα      11
11        Μέση   10
12        Τρίκαλα           10
13        Στενήμαχος     8
14        Αγ. Βαρβάρα   6
15        Επισκοπή        1

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Εγγραφές στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Νάουσας



akadimia_politon1
O Δήμος Νάουσας σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο «Ακαδημία των Πολιτών», αρχίζει τη λειτουργία Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στη Νάουσα. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στις δράσεις για τη δια βίου κατάρτιση των πολιτών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Η λειτουργία του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου περιλαμβάνει σειρά εβδομαδιαίων διαλέξεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Εστίας Μουσών» και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικού, μορφωτικού επιπέδου. Η διάρκεια φοίτησης είναι τετραετής και οργανώνεται σε δύο εξάμηνα (Οκτώβριος-Φεβρουάριος, Φεβρουάριος-Ιούνιος). Τα αντικείμενα τα οποία διδάσκουν Πανεπιστημιακοί και Ειδικοί Επιστήμονες, αφορούν τους κλάδους της Ψυχολογίας-Συμβουλευτικής, Ιατρικής, Ιστορίας, Κοινωνιολογίας, ενώ κάθε χρόνο το πρόγραμμα αξιολογείται και εμπλουτίζεται με νέες θεματικές ενότητες.

Ο Πάρης Κουκουλόπουλος και η Σοφία Σακοράφα στην εκπομπή του Χ. Καφτεράνη


kafteranis Το Σάββατο 24/11/2012 στις 10 το πρωί , στο Ράδιο Αλεξάνδρεια στους 97,7 στην εκπομπή του Χάρη Καφτεράνη προσκεκλημένος ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος. Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που αφορά την Ελλάδα του τώρα και το ΠΑΣΟΚ του χθες και του αύριο.
Επίσης προσκεκλημένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, θα μιλήσει για τις σημερινές εξελίξεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνελήφθησαν δυο στη Νάουσα για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

astynomia

Την Παρασκευή το πρωί, στην Νάουσα, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας δύο ημεδαποί 31 και 27 ετών, διότι αφαίρεσαν έγγραφα και ένα κινητό τηλέφωνο από 59χρονο ημεδαπό και στην κατοχή τους βρέθηκαν 2 χάπια HIPNOSEDON άνευ ιατρικής συνταγής.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα, 1 πιστόλι αεροβόλο, 1 κυνηγετικό μαχαίρι, και 2 φάκελοι με έγγραφα του 59χρονου ημεδαπού. Τα αφαιρεθέντα αποδόθηκαν στον κάτοχό τους. Προανάκριση διενεργήθηκε από Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Βαραίνει το κλίμα για τις επιδοτήσεις, λέει ο Γιώργος Παπαστάμκος

Τα τρία πιο επικίνδυνα σημεία που εισάγονται στις διαπραγματεύσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με αφορμή τη συζήτηση για τον κοινοτικό προϋπολογισμό, εντοπίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργος Παπαστάμκος:
Τη στήριξη της καλλιέργειας των ψυχανθών προωθεί ο ευρωβουλευτής Γιώργος Παπαστάμκος, μαζί με συναδέλφους του από τις μεσογειακές χώρες.Τη στήριξη της καλλιέργειας των ψυχανθών προωθεί ο ευρωβουλευτής Γιώργος Παπαστάμκος, μαζί με συναδέλφους του από τις μεσογειακές χώρες.
α) Το στοιχείο μιας φθίνουσας πορείας του επιπέδου αμέσων ενισχύσεων, β) οι περικοπές στο προς σύσταση αποθεματικό για τη διαχείριση κρίσεων στον γεωργικό τομέα και γ) στους πόρους για τα κοινοτικά προγράμματα (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) προτείνεται μακρο-οικονομική αιρεσιμότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει έως και την πλήρη αναστολή των πληρωμών. Μέσα σε αυτό το δυσμενές πλαίσιο, που επιβαρύνεται από τις προτάσεις Rompuy για περαιτέρω περικοπές στην ΚΑΠ, οι αποφάσεις σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου, Κομισιόν και Υπουργών καθυστερούν, με κίνδυνο να φτάσουμε καλοκαίρι του 2013 και να μην έχουμε ακόμα μία ολοκληρωμένη εικόνα των κανονισμών της νέας ΚΑΠ.

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αποχέτευση Ανθεμίων, Ειρηνούπολης


diktyo-apoxetevsevn-deyan-1
Με την προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο «Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης οικισμών Κοπανού, Επισκοπής, Αγγελοχωρίου και Πολυπλατάνου του διευρυμένου Δήμου Νάουσας», ξεκινάει από το Δήμο Νάουσας η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του μεγάλου έργου στις Δημοτικές Ενότητες Ανθεμίων και Ειρηνούπολης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.506.000 Ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α του ΕΣΠΑ 2007-2013 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ») και από ίδια συμμετοχή της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Επικεφαλής σε ομάδες φιλίας ο Λ. Τσαβδαρίδης

lazaros12
Με έγγραφο της 16ης Νοεμβρίου, η Διεύθυνση Διεθνών Υποθέσεων και Ελληνισμού της Διασποράς κοινοποίησε την απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη για τη σύσταση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας, σύμφωνα  με την οποία ο κ. Τσαβδαρίδης συμμετέχει ως προέδρος στην Ομάδα Φιλίας της Ελλάδας με την Ουκρανία, ως αντιπρόεδρος στην Ομάδα Φιλίας με το Κουβέιτ, ενώ παράλληλα, συμμετέχει στις κομβικής σημασίας Ομάδες Φιλίας με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείο του κ. Τσαβδαρίδη «παρέχεται στον ίδιον η δυνατότητα να χαράξει, να προωθήσει αλλά και να διεκδικήσει δυναμικά ένα ευρύτατο πλαίσιο επενδυτικών προοπτικών προς όφελος της χώρας μας αλλά και της Ημαθίας, στους τομείς της επιχειρηματικής ανάπτυξης, της προώθησης των αγροτικών μας προϊόντων στις τεράστιες αγορές που προσφέρουν οι ανωτέρω χώρες, αλλά και του τουρισμού μας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία».

Οι προτάσεις του Επιμελητηρίου Ημαθίας για Τελωνείο και Χημείο στον υφυπουργό Οικονομικών


Epimelitirio Τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ημαθίας για το Τελωνείο και το Χημείο που λειτουργούν στη Βέροια παρουσίασε με επιστολή του στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεοχαρόπουλο και σε τοπικούς φορείς ο αντιπρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Κωνσταντίνος Μπλάντας.
Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
Κύριε Υφυπουργέ,
Στο πλαίσιο των δράσεων της Κυβέρνησης για την Διοικητική Μεταρρύθμιση, συγκροτούνται επιτροπές και ορίζονται μέλη, με αντικείμενο την αξιολόγηση δομών των οργανικών μονάδων Υπουργείων, μεταξύ άλλων και των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Tο Β’ Σώμα Στρατού να παραμείνει στην Ημαθία ζητά το Επιμελητήριο


Επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, των Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνα έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Νίκος Ουσουλτζόγλου, στην οποία αναφέρει του λόγους που θα πρέπει να λάβει σοβαρά η πολιτεία, ώστε το Β΄ΣΣ να παραμείνει ως έχει στη Βέροια και την Ημαθία.

Προμήθεια Σύγχρονου Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού 1.221.430 €, μέσω του «ΕΣΠΑ 2007-2013»




Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, χρηματοδοτείται το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας με ποσό ύψους  1.221.430 € για την προμήθεια και απόκτηση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο Γιώργος Καισαρίδης στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος



Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και τελείωσε το βράδυ της Κυριακής 18 Νοεμβρίου.
 Το μεγάλο αυτό γεγονός έγινε στις Σκάλα Λακωνίας και το ότι ήταν κοντά στην ιστορική Σπάρτη έπαιξε μεγάλο ρόλο στην προσέλευση πλήθους αθλητών (πάνω από 600) από 32 χώρες όλου του κόσμου. Παγκόσμια Πρωταθλήματα γίνονται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική χώρα κάθε φορά.  Στην τελετή έναρξης ο Κορεάτης πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζεται το Παγκράτιο άθλημα ως η μητέρα όλων των πολεμικών τεχνών.  Στο εξωτερικό το Παγκράτιο ανθεί σε 50 χώρες του κόσμου με αγωνιστική μορφή που μοιάζει με Μ.Μ.Ε. (Mix Martial Arts). 

Από την πόλη μας ήταν και ο προπονητής του συλλόγου πολ.τεχ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Νάουσας κ. Γεώργιος Καισαρίδης, με την ιδιότητα του κεντρικού διαιτητή και υπεύθυνου γραμματείας για την διεξαγωγή των αγώνων. Ο κύριος Καισαρίδης αναβαθμίστηκε σε «INTERNATIONAL ELANODIKIS», διεθνής Ελλανοδίκης, τίτλος που είναι ο ανώτερος που υπάρχει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΡΑΤΟΣ: Απαγορεύονται με νόμο τα τουρκικά σίριαλ στα Σκόπια!!!



Souleiman191112sk.jpg
Νόμο με τον οποίο απαγορεύεται η προβολή τουρκικών σίριαλ από τα τηλεοπτικά δίκτυα των Σκοπίων θα φέρει στη Βουλή η σκοπιανή κυβέρνηση.
Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, Ίβο Ιβανόφσκι, η απαγόρευση, που θα ισχύσει μέχρι το 2015, έχει ως αποκλειστικό σκοπό την προστασία των εγχώριων παραγωγών.

"Σε κάθε κανάλι βλέπω μια τουρκική σαπουνόπερα. Σέβομαι τις τουρκικές παραγωγές, αλλά ζήσαμε αρκετά κάτω από την τουρκική σκλαβιά".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, o νέος νόμος προβλέπει, ότι οι ξένες παραγωγές θα αποτελούν μόνο το 30% του συνολικού προγράμματος των καναλιών.

To θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και ο πρωθυπουργός της FYROM έσπευσε δηλώσει, ότι η Τουρκία μεγάλος υποστηρικτής της χώρας του, ακόμη και στις διεθνείς σχέσεις και ο υπουργός του δεν είχε καμία διάθεση να την προσβάλει.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι μίλησε με τον Ιβανόφσκι, ο οποίος του είπε πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του.

"Η δημιουργία και προβολή εγχώριων παραγωγών είναι ένα άλλο – δικό μας θέμα – και δεν πρέπει να κατηγορούμε κανέναν άλλο", τόνισε ο Γκρουέφσκι.

Νίκη και καλή εμφάνιση για τον Ζαφειράκη στο μπάσκετ




Στις νίκες επέστρεψε η ομάδα Μπάσκετ του Ζαφειράκη Νάουσας μετά την κακή παρένθεση της προηγούμενης βδομάδας, επί της ομάδας της Κρύας Βρύσης με σκορ 71-44. 
Η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ καλή, δίνοντας στον κόσμο  (που για άλλη μια φορά ήταν παρόν στο γήπεδο) την δυνατότητα να δει όμορφο μπάσκετ. Στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές που έγιναν, δίνοντας την δυνατότητα και στους παίκτες που μέχρι τώρα δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και το σκορ κρατήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα.
Η σύνθεση : (ΠΟΥΡΛΙΔΑΣ) ΒΑΙΚΓΑΝΤ , ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ 15 (3) , ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 10 (2) , ΖΙΑΝΝΗΣ 2 , ΤΣΑΚΙΡΗΣ 5 , ΧΑΤΖΗΧΑΡΙΣΗΣ 16 , ΓΚΑΝΑΣ 8 (2) , ΣΚΟΥΛΑΡΙΩΤΗΣ 5 , ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 2 , ΣΠΟΡΕΛΑΣ 2 , ΜΙΛΗΣ 6 , ΚΑΠΝΑΣ 2 .
Την επόμενη εβδομάδα ο Ζαφειράκης αγωνίζεται στην Αλεξάνδρεια με την τοπική ομάδα.
Την Τρίτη , η  ομάδα θα βρεθεί σε τοπικό ρακοκάζανο δίνοντας στους παίκτες την δυνατότητα να ξεφύγουν για λίγο από την πίεση των αγωνιστικών υποχρεώσεων και στις οικογένειες τους αλλά και στους φίλους της ομάδας να έρθουνε πιο κοντά.

Απολογισμός –ισολογισμός του 2011 στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας



Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας θα  διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων την 23η του μηνός Νοεμβρίου 2012 ημέρα Παρασκευή  και ώρα 15.00 με μοναδικό θέμα συζήτησης:
«Έγκριση ή μη οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2011. Απολογισμό, Ισολογισμό – αποτελέσματα χρήσης και έκθεση ελέγχου ορκωτών λογιστών».

Μουσικά τριήμερα στην παραδοσιακή ταβέρνα «Αράπιτσα»



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/11
Θανάσης Μηλιώκας – Νίκος Ορδουλίδης
Ο Θανάσης Μηλιώκας (κιθάρα) και ο Νίκος Ορδουλίδης (πιάνο-μπουζούκι) ετοίμασαν ένα πρόγραμμα το οποίο καθρεφτίζει, ίσως, την πραγματική ταυτότητα της φιλίας που τους συνδέει.
 Ένα πρόγραμμα ποικίλο, με στιγμές από τραγούδια των τεκέδων, μέχρι τραγούδια του μοντέρνου λαϊκού τραγουδήματος∙ παραδοσιακές διασκευές που ετοίμαζαν οι ίδιοι κατά την περίοδο των σπουδών τους, αλλά και στιγμές πολλές φορές ασύνδετες μεταξύ τους, που προκύπτουν από το έντονο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού που χαρακτηρίζει και τους δύο.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πάθος, ένταση και μπόλικο σασπένς στο Ροδοχώρι. Βίντεο με το γκολ - φάουλ του Χαραλαμπίδη



Το απευθείας φάουλ του Φίλιππα Χαραλαμπίδη που κάνει το 1 - 0 για το Ροδοχώρι και άλλα στιγμιότυπα από το α' ημίχρονο στο ντέρμπυ με το Ζερβοχώρι που έληξε 2 - 2

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Παρεξηγήθηκαν οι Σκοπιανοί επειδή τους αποκάλεσε "Σλαβομακεδόνες"


«Κόκκινο πανί» για τους Σκοπιανούς, ο πρέσβης της Ε.Ε στα Σκόπια, Άιβο Όραβ, επειδή τους αποκάλεσε … «Σλαβομακέδονες».O Εσθονός διπλωμάτης παρευρέθηκε σε μια σύνοδο στις Βρυξέλλες, όπου στη διάρκεια μιας ομιλία τους για τη συμφωνία της Αχρίδας στα Σκόπια, δήλωσε συγκεκριμένα : «Οι Εθνικά Αλβανοί και οι Σλαβομακεδόνες της πΓΔΜ ερμηνεύουν το πλαίσιο συμφωνίας διαφορετικά».
Η αναφορά Όραβ σε «Σλαβομακεδόνες», έγινε πρώτο θέμα στα τοπικά ΜΜΕ που θεώρησαν προσβλητικό τον χαρακτηρισμό, αφού επιχειρούν συστηματικά να διαγράψουν κάθε σλαβικό στοιχείο της ταυτότητας τους, στο πλαίσιο «αρχαιομακεδονοποίησης»  που προωθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια  η κυβέρνηση Γκρούεφσκι, με στόχο να οικειοποιηθεί την ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

O σύλλογος «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» Λευκαδίων στο Νέο Πετρίτσι Σερρών.


Μετά από πρόσκληση, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Μηνάς» Πετριτσίου Σερρών, ο σύλλογός μας παρευρέθη στην Γιορτή Τσίπουρου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/11 στο Νέο Πετρίτσι.

Ψωμιάδης για δίπλωμα τρακτέρ



Επιτυχημένες "εξετάσεις" έδωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης το μεσημέρι στον Κοπανό σε εξεταστικό κέντρο της Περιφέρειας για διπλώματα τρακτέρ παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη, του περ. συμβούλου που είχε την πρωτοβουλία των εξετάσεων Κώστα Καλαιτζίδη υπηρεσιακών παραγόντων και εξεταζομένων.

Κουίκ: “Το παιχνίδι με την Τουρκία έχει χοντρύνει επικίνδυνα και θα βρεθούμε σε βάθος χρόνου προ πολλών εκπλήξεων εάν δεν το κόψουμε μαχαίρι τώρα. “



«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΣΤΟ ΣΤΥΠΟΧΑΡΤΟ. ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ COPY- PASTE ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε το εξής σχόλιο αναφορικά με τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου ότι «η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων στη Θράκη, τη Ρόδο και την Κω»:
«Έχω εδώ και πολύ καιρό προειδοποιήσει το Υπουργείο Εξωτερικών και με ανακοινώσεις μου και με τις παρεμβάσεις μου από το βήμα της Βουλής
και από την Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, ότι η Τουρκία απλώνει την επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα εξωτερική της πολιτική, σαν το μελάνι στο στυπόχαρτο.

Έχω μάλιστα δηλώσει πιο συγκεκριμένα, ότι άρχισε να κάνει copy paste και στην περιοχή των Δωδεκανήσων, ό,τι εφαρμόζει στη Θράκη. Και κυρίως, εισβάλλει στη Ρόδο και την Κω, με τον ίδιο τρόπο που έχει εισβάλλει στη Ροδόπη.

Η εμπορική εξωστρέφεια μέρος της λύσης της κρίσης

papastamkos Πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Γενεύη η 8η Κοινοβουλευτική Διάσκεψη του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου με θέμα "Επιστροφή στα θεμελιώδη: Ενώνοντας την Πολιτική με το Εμπόριο". Η Διάσκεψη συνδιοργανώνεται από την Διακοινοβουλευτική Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και φιλοξενείται στην έδρα του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου. Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητής κ. Παπαστάμκος, επικεφαλής 9μελούς Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κήρυξε την έναρξη των εργασιών με ομιλία του ενώπιον 400 εκπροσώπων εθνικών κοινοβουλίων από τουλάχιστον 70 κράτη.