Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Παπανώτας για τη νίκη του ΠΑΣ στην Καρδίτσα: ΄Παίξαμε ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας ακολουθεί΄

«Προσθέσαμε  ένα  ακόμα  λιθαράκι  στην  προσπάθεια  που κάνουμε  έχοντας  σταθερή  εικόνα  και  στα  90΄λεπτά.Ζητήσαμε  από  το 1΄ το  γκολ παίζοντας  ποιοτικό  ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε  πολλές  ευκαιρίες αλλά  δυστυχώς  για  ακόμα  1  παιχνίδι  δεν  τις  αξιοποιήσαμε . Ευτυχώς  δεν  επιβεβαιώθηκε  ο  άγραφος  νόμος  του  ποδοσφαίρου  και  δίκαια  επικρατήσαμε. Συγχαρητήρια  στα  παιδιά  όπως  και  στον  κόσμο  μας  που  μας  συμπαραστάθηκαν  με  τον καλύτερο  τρόπο». Με αυτή την επίσημη δήλωση του ο προπονητής των Λευκαδίων σχολίασε το νικηφόρο εκτός έδρας αποτέλεσμα της ομάδας του στην Καρδίτσα, όπου τα Λευκάδια πραγματικά έχασαν σωρεία ευκαιριών να διευρύνουν το σκορ.
Επίσης η διοίκηση του Γιάννη Καλαϊτζίδη ευχαριστεί τους φιλάθλους της ομάδας που την ακολούθησαν στην Καρδίτσα και καλεί τον κόσμο για το επόμενο ντέρμπι με την Λαμία.

Ο Γιώργος Νικόλτσης ισοφαρίζει για τη Νάουσα

Το 1 - 1 του Γιώργου Νικόλτση στο φινάλε του αγώνα Νάουσας - Μαχητής Τερψιθέας

2 γκολ Κακούδη, 1 Ορδουλίδη στο 5 - 1 του Αχιλλέα Νάουσας - Μέση






Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόσκληση για αιμοδοσία


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣΗ
Νομαρχιακή Επιτροπή ΛΑ.Ο.Σ. Ημαθίας σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Επιτροπές ΛΑ.Ο.Σ. Πέλλας και Κιλκίς διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013. Όσοι θέλουν να προσφέρουν λίγο από το δώρο ζωής ΑΙΜΑ, ας το καταθέσουν στο αιμοδοτικό κέντρο της περιοχής τους. Η αιμοδοσία έχει πανελλαδικό χαρακτήρα. Τα
στοιχεία κατάθεσης είναι: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ, ΣΕΛΙΔΑ 218. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον υπεύθυνο αιμοδοσίας Βαρακλή Γιώργο, τηλ. 6944256082. Η Ν.Ε.

ΟΓΑ: Την Τρίτη οι συντάξεις


ΟΓΑ: Την Τρίτη οι συντάξεις
Την Τρίτη θα καταβληθεί η σύνταξη του Οκτωβρίου σε 738.574 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Οκτωβρίου 2013 ανέρχεται στο ποσό των 319.770.223,41 ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας σε μεταποιητικές μονάδες στη Μόσχα



Μεταποιητικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή της Μόσχας επισκέφθηκαν μετά από έρευνα για επιχειρήσεις Ελληνορώσων πολιτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης, ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Οι επισκέψεις έγιναν στο περιθώριο της συμμετοχής τους στην έκθεση αγροτικών προϊόντων και τροφίμων ‘WORLD FOOD 2013’ στη Μόσχα.
Οι κύριοι Καραπαναγιωτίδης και Τονικίδης διαπίστωσαν ότι πρόκειται για καθετοποιημένες επιχειρήσεις με σύγχρονο μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και με εξαιρετικά ειδικευμένο προσωπικό. Οι ομογενείς επιχειρηματίες διακατέχονται από ένα υψηλό ελληνικό πατριωτικό φρόνημα, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις πολλούς απ’ αυτούς (ανάμεσά τους και ο προσωπικός φίλος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Αγουρμπάς, της μεγάλης αλλαντοποιίας ‘Mordadela’) που ενδιαφέρονταν να μάθουν με ποιον τρόπο μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα μας αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Σημαντική ήταν κι η εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησαν και στα γραφεία της Ένωσης Επιμελητηρίων Ρωσίας, στις παρυφές της Κόκκινης Πλατείας. Απόντος του Προέδρου Σεργκέι Κατερίν, τους δέχθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γκεόργκι Πετρόφ, ο οποίος αποδείχθηκε άριστα ενημερωμένος για τα θέματα του επιμελητηριακού θεσμού στην Ελλάδα. Η σημαντική δέσμευση του κ. Πετρόφ αφορούσε στην παροχή πληροφοριών και βοήθειας έρευνας αγοράς για όσες ελληνικές επιχειρήσεις θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη Μόσχα. Από την πλευρά του κ. Καραπαναγιωτίδη ο κ. Πετρόφ και ο Πρόεδρός του κ. Κατερίν προσκλήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία.
Παρών στη διάρκεια των συναντήσεων ήταν και ο κ. Πορτοκάλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας Βόρειας Ελλάδας.

Mισή η παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου φέτος, στόχος να καλυφθούν οι εξαγωγές



Παρά τη θεαματική μείωση της παραγωγής συμπύρηνου φέτος ως και 50%, λόγω των καιρικών συνθηκών και της μειωμένης σποράς, η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας καταβάλλει προσπάθειες ώστε να μην βρεθεί ούτε ένας δυσαρεστημένος πελάτης των Ελλήνων ροδακινοπαραγωγών στο εξωτερικό, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΚΕ Κώστας Αποστόλου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΕ, η φετινή παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου φαίνεται ότι τελικά θα διαμορφωθεί σε 220.000 τόνους, έναντι των 440.000 τόνων πέρυσι και 365.000 το 2011, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις του εκτιμά ότι «θα τα καταφέρουμε και η χώρα μας δεν θα απολέσει μερίδιο της διεθνούς αγοράς κομπόστας».
Από τους 220.000 τόνους, οι 190.000 με 195.000 αγοράστηκαν για κομπόστα και κατάψυξη σε τιμή των 32 λεπτών το κιλό για τις πρώιμες και μέσης ωρίμανσης ποικιλίες και στα 35 λεπτά το κιλό για τις όψιμες (έβερτ).
Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Αποστόλου, στο εξής, οι όψιμες ποικιλίες θα πληρώνονται πάντα καλύτερα - ως και 10% έναντι των άλλων - και σε κάθε περίπτωση το κόστος τους ανά κιλό θα είναι κατά τρία λεπτά υψηλότερο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΕ, τα χαρτοκιβώτια κομπόστας, από 13,5 εκατ. πέρυσι μειώθηκαν στα 7,8 εκατ. φέτος, ενώ στην κατάψυξη κατευθύνθηκαν 17.000-18.000 τόνοι φρούτων και τα υπόλοιπα αγοράστηκαν από κονσερβοποιίες, οι οποίες και απέρριψαν τελικά ποσότητα 20% από τη συνολική που προμηθεύτηκαν, «στέλνοντάς» την για χυμό.
Οι δε ελληνικές βιομηχανίες αγόρασαν 20.000-25.000 τόνους για χυμό στην τιμή των 15 με 18 λεπτών το κιλό, ενώ 3.000 τόνοι νωπό προϊόν εξήχθησαν στη Βουλγαρία.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις εξαγωγές, ο κ. Αποστόλου εκτίμησε ότι θα είναι μάλλον μειωμένες σε διψήφιο ποσοστό κι εξέφρασε την ελπίδα πως, ενώ τα αποθεματικά είναι φέτος 4 εκατ. χαρτοκιβώτια, τον Ιούνιο του 2014 θα είναι διαχειρίσιμα.
Υπενθυμίζεται ότι τα ελληνικά ροδάκινα, σε ποσοστό 98%, εξάγονται κυρίως στην Ευρώπη - και συγκεκριμένα τη Γερμανία - και κατά δεύτερο λόγο στη Ρωσία, αλλά και την Ταϊλάνδη.
 
Πηγή: agronews.gr

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 34ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

  Η μαχαιριά στην καρδιά του άτυχου Παύλου Φύσσα είναι μαχαιριά και στην καρδιά της
δημοκρατίας. Η στυγερή, αδίστακτη και απάνθρωπη δολοφονία συνανθρώπου μας από νεοναζί θιασώτη του φασισμού, αποτελεί πλήγμα για τα ιδανικά της ελευθερίας και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, που μας γυρίζει πίσω σε άλλες σκοτεινές εποχές.

     Είναι πλέον αδήριτη ανάγκη συγκρότησης παλλαϊκού μετώπου από όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, που θα σταθεί ανάχωμα σε ανάλογες εγκληματικές και φασιστικές πρακτικές, απομονώνοντας το μόρφωμα που λέγεται «Χρυσή Αυγή».

     Όλοι μαζί και ιδιαίτερα οι νέοι, ενωμένοι πρέπει απερίφραστα να καταδικάσουμε πράξεις ωμής βίας και εκφοβισμού από τα «τάγματα εφόδου», τα οποία εκμεταλλεύονται την κρίσιμη συγκυρία της χώρας και θέλουν να επιβάλλουν ακραίες ιδεολογίες σκοταδισμού, βίας και μίσους σε βάρος της ίδιας της δημοκρατίας μας.

      Ο δημοκρατικός λαός της Νάουσας καταδικάζει την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας, καθώς και τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της, και βροντοφωνάζει για μία ακόμη φορά «ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Δήλωση Δώρας Μπαλτατζίδου για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα



Οδύνη και οργή προκαλεί η άγρια δολοφονία του 34 χρόνου Παύλου Φύσσα. Η δολοφονία ενός συνανθρώπου μας από μέλος της Χ.Α αποτελεί πλήγμα στην κοινωνία μας, πλήγμα στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, την ελευθερία της έκφρασης του λόγου γυρίζοντάς μας πίσω στα χρόνια της δικτατορίας.

Τα εντεινόμενα φαινόμενα βίας που αυξάνονται μέρα με την μέρα θέτουν όλους μας προ των ευθυνών, πολιτικά κόμματα, φορείς και πολίτες. Όλοι έχουμε υποχρέωση απέναντι σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την Δημοκρατία μη επιτρέποντας την τέτοιου είδους αποτρόπαιων φαινομένων.
Κάθε έγκλημα είναι κατακριτέο και θα πρέπει να τιμωρείται άμεσα από την δικαιοσύνη με νομιμότητα και όχι με βία ενάντια στην βία. Όπλο μας η δημοκρατική νομιμότητα.

«Κωνσταντινίδεια 2013» το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στη Νάουσα



Σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας, η ΓΕ ΝΑΟΥΣΑΣ προκηρύσσει τους ετήσιους Αγώνες Στίβου με την επωνυμία «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΕΙΑ 2013» σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας.
 Οι αγώνες θα διεξαχθούν με τους παρακάτω όρους:
 
1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
2. ΤΟΠΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΜΑΤΑ ΡΙΨΕΙΣ
16.00 50μ Π/Π Β’ ΜΙΝΙ ΥΨΟΣ Π/Π Β' ΑΚΟΝΤΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΜΗΚΟΣ Π/Π Β' + Π/Κ Β’ ΣΦΑΙΡΑ Π/Κ Β'
16.15 50μ Π/Κ Β’ ΜΙΝΙ
16.30 60μ Π/Π Β’
16.45 60μ Π/Κ Β’ ΥΨΟΣ Π/Κ Β' ΣΦΑΙΡΑ Π/Π Β'
 
17.00 150μ Π/Κ Α’ ΜΗΚΟΣ ΠΑΙΔΩΝ
17.15 300μ Π/Π Α’
17.30 1000μ Π/Κ Β’ ΑΚΟΝΤΙΟ Π/Π Α’
ΣΦΑΙΡΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
17.40 1000μ Π/Π Β’
17.45 ΥΨΟΣ ΑΝΔΡΩΝ
 
17.50 1000μ Π/Κ Α’
18.00 1000μ Π/Π Α’
18.10 800μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
18.15 ΜΗΚΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΦΑΙΡΑ ΠΑΙΔΩΝ
18.20 800μ ΑΝΔΡΩΝ
18.30 4 Χ 60μ Π/Κ Β’
18.45 4 Χ 60μ Π/Π Β’ ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΚΟΝΤΙΟ ΑΝΔΡΩΝ
 
19.00 4 Χ 80μ Π/Κ Α’
19.15 4 Χ 300μ Π/Π Α’
 
 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ(1855-1927)

Ανήκει στην οικογένεια Κολτσάκη, γιός του Κων/νου Κολτσάκη. Γεννήθηκε το 1855 και πέθανε το 1927 σε ηλικία 72 ετών. Τύπος απλός, ασκητικός. Από μικρός μένει ορφανός εργάζεται και πηγαίνει σχολείο. Τελειώνει το Γυμνάσιο Έδεσσας και αργότερα με την βοήθεια του αδερφού του Γεώργιου Κωνσταντινίδη, συγγραφέα και μέλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους φοιτά στο Πολυτεχνείο. Αριστεύει και διορίζεται σε Δημόσια θέση. Σαν νομομηχανικός υπηρέτησε στην Εύβοια, την  Άρτα, την Πρέβεζα, μα η ψυχή του ήταν πάντα στην Πατρίδα, στην οποία δεν μπορεί να επιστρέψει γιατί αυτή είναι ακόμα υπόδουλη.
Μόλις το 1914 αξιώνεται να επισκεφτεί τη Νάουσα, αλλά οι ασχολίες του δεν του επέτρεψαν να μείνει πολύ. Όλη του την ζωή είναι ένας μόχθος, μια σεμνή προσφορά και η σκέψη του πριν  δώσει την τελευταία του πνοή, είναι πάλι η Νάουσα. Αφήνει όλη  την περιουσία του για να ιδρυθεί ένα σύγχρονο Στάδιο. Βαθυστόχαστη η σκέψη για την εποχή εκείνη και γνήσια Ελληνική. Στη νεολαία στρέφεται. Θέλει οι νέοι του τόπου να έχουν αυτά που ο ίδιος στερήθηκε.
Η πίστη του πως εδώ θα σφυρηλατηθεί ο ολοκληρωμένος άνθρωπος, πως η πνευματική δύναμη και το υψηλό ήθος θα μπορέσουν να αναπτυχθούν στο ρωμαλέο κορμί, είναι μοναδική. Και θέλει οργανωμένο Στάδιο, με Γυμναστήρια, στίβο και γήπεδα για τα παιδιά του τόπου του.

Διακοπή νερού στη Νάουσα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου


Λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης μας, την Τρίτη 24-09-2013 θα γίνει διακοπή νερού σε ολόκληρη την πόλη, από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
 Σε περίπτωση που οι εργασίες  των συνεργείων ολοκληρωθούν πριν την καθορισμένη ώρα διακοπής, το νερό θα διοχετευθεί στο δίκτυο νωρίτερα.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Νίμιτς: «Η ονομασία της FYROM πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία»


 
«Η ονομασία (σ.σ. της FYROM) πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, διότι η χώρα βρίσκεται στην περιοχή της Μακεδονίας» δήλωσε σήμερα ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

Eυχές της Περιφερειακής Συμβούλου Δώρα Μπαλτατζίδου για Καλή Σχολική Χρονιά


Η Περιφερειακή Σύμβουλος  Δώρα Μπαλτατζίδου εύχεται σε όλους  τους μαθητές της Περιφέρειας Καλή Σχολική Χρονιά με πρόοδο και επιτυχίες. Η νέα Σχολική Χρονιά που αρχίζει σήμερα με την τελετή του αγιασμού να
είναι γόνιμη και αποδοτική. Στους γονείς να έχουν δύναμη και υπομονή να στέκονται πάντα δίπλα στους μαθητές ως αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια τους.
Αυτή η χρονιά φαίνεται να έχει πρόσθετες δυσκολίες που  όμως με την εποικοδομητική συνεργασία μαθητών, δασκάλων-καθηγητών, γονέων και πολιτείας θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα σχολεία της περιοχής μας στην κατάσταση που αξίζει για τα παιδιά μας και θα βρούμε τις λύσεις  που χρειάζονται παρόλο το δύσκολο Δημοσιονομικό Έλεγχο.
Η Περιφερειακή Σύμβουλος δεσμεύεται να βρίσκεται κοντά σε όλους τους μαθητές καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς επιλύοντας στον βαθμό που επιτρέπει το αξίωμά της τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Καλή Σχολική Χρονιά, καλή δύναμη και πρόοδο σε όλους.

                                                                           Με τιμή,
Δώρα Μπαλτατζίδου

Γ.Μπατσαρά «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει σε υψηλά επίπεδα


Τα έσοδα του κράτους από  τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για  το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολείων, που «από τη μία τσέπη του κράτους πάνε στην άλλη», σχολιάζει σε ερώτηση της προς τον Υπουργό Οικονομικών η Γεωργία Μπατσαρά με άλλους Βουλευτές.
Η ερώτηση εστιάζει στην αδυναμία σχολικών μονάδων να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης και προτείνει τη συνολική επιστροφή του Ειδικού Φόρου στους Δήμους για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων, ή εντέλει την κατάργησή του για όλες τις σχολικές μονάδες προκειμένου οι μαθητές να έχουν θέρμανση και οι Δήμοι να μην επιβαρύνονται σε μέρες που τα δημοσιονομικά τους είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας: Ή αυτοί ή εμείς


Το απόλυτο αδιέξοδο του καπιταλισμού, εκδηλώνεται στην Ελλάδα με τον πιο τραγικό τρόπο. Οι ¨θυσίες¨ που μας ζητούν, όχι μόνο δεν φτάνουν στο τέλος τους, αλλά ένας νέος κρίκος στην αλυσίδα της σκλαβιάς προστίθεται συνεχώς.
Απέναντι σ'αυτήν την ταξική επίθεση, η απόφαση των καθηγητών για απεργία διαρκείας, δείχνει τον δρόμο του αγώνα. Θα ήταν όμως τραγικό λάθος να πιστεύουμε ότι ένας κλάδος από μόνος του μπορεί να καταστρέψει αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα. Ο αγώνας των καθηγητών πρέπει να αγκαλιαστεί απ' όλη την κοινωνία. Πρωτίστως, με κοινές συνελεύσεις καθηγητών, κηδεμόνων-μαθητών. Με κάλεσμα για ανοιχτές συζητήσεις για την δημιουργία ταξικής αλληλεγγύης.
Ωστόσο, δεν πρέπει να σταματήσουμε εκεί. Πρέπει να αδράξουμε την 48ωρη απεργία στις 18-19 Σεπτεμβρίου και να την μετατρέψουμε σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Ακόμα και ο πιο δύσπιστος καταλαβαίνει ότι με 24ωρες και 48ωρες απεργίες, με επισκέψεις σε υπουργικά γραφεία, με υποσχέσεις καλής κυβερνητικής διαχείρισης, τα εγκληματικά σχέδια του κεφαλαίου δεν ανατρέπονται.
Στηρίζουμε την απεργία των καθηγητών και παλεύουμε για γενική πολιτική απεργία διαρκείας, χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς, ενάντια στη γραφειοκρατία των υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Με γενικές συνελεύσεις από τα κάτω, αμεσοδημοκρατικές δομές, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κυριαρχίας, για μαχητικούς ταξικούς αγώνες ενάντια στην κόλαση που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση και τα αφεντικά της.
 
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ
 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

Συναυλία διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο Νάουσας την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου



Η “Διαρκής Παρέμβαση” διοργανώνει μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας, ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας στη Νάουσα. Μια υποβάθμιση, που έχει σαν στόχο το οριστικό του κλείσιμο.
 Κανένας δεν μπορεί να παίζει πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια με την Υγεία του πολίτη. Καμία κυβέρνηση και κανένα ιδιωτικό συμφέρον δεν μπορεί να καταργήσει το δικαίωμα στην υγεία και στην περίθαλψη. Δεν μπορεί να υποβαθμίσει ένα νοσοκομείο που υπήρχε πολύ πριν απ' αυτούς και θα υπάρχει και μετά απ' αυτούς, γιατί ανήκει στις επερχόμενες γενιές.
Γι αυτό εμείς οι κάτοικοι της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής, αντιδρούμε και συμμετέχουμε, με όπλο τον Πολιτισμό στην συναυλία διαμαρτυρίας, που θα γίνει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 8:30μμ στην πλατεία Καρατάσου. Η συναυλία θα αποτελέσει μια μοναδική συνάντηση των Τεχνών, αφού θα συμμετάσχουν πολλοί και σημαντικοί καλλιτέχνες, με μουσικά συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες και εικαστικές παρεμβάσεις.
Το αναλυτικό πρόγραμμα και τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα πάρουν μέρος, θα δημοσιευτούν τις επόμενες μέρες.
Η Διαρκής Παρέμβαση καλεί επίσης όλους όσοι θα παρακολουθήσουν τη Συναυλία να προσφέρουν τρόφιμα στο τραπέζι αλληλεγγύης που θα στηθεί. Τα τρόφιμα θα διατεθούν  σε οικογένειες που έχουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.
 
Αγωνιζόμαστε για το Μέλλον, παρεμβαίνουμε στο Παρόν

“ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”
ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΝΑΟΥΣΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ομάδα αλληλεγγύης στη « Διαρκή Παρέμβαση»


Στη «Διαρκή Παρέμβαση» δημιουργείται ομάδα Αλληλεγγύης, με σκοπό να είναι κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν άμεσες ανάγκες.
 Όχι με υποκριτικές φιλανθρωπίες, αλλά με ουσιαστική, δημιουργική και διεκδικητική συμπαράσταση. Η Ομάδα είναι ανοιχτή να πλαισιωθεί από όσους και όσες θέλουν και αισθάνονται  την ανάγκη να δηλώσουν αλληλέγγυοι και να  προσφέρουν έμπρακτη συμπαράσταση.
Το  Σάββατο  14/9/ 2013 και από τις 11 το πρωί ως τις 1 το μεσημέρι, μέλη της Ομάδας Αλληλεγγύης θα βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη της Νάουσας μαζί με μέλη του Συλλόγου «Ελπίδα» για να διαθέσουν σχολικά είδη σε μαθητές άνεργων γονιών.
Ήδη η "Διαρκής Παρέμβαση" σε συνεργασία με τον τοπικό αντιπρόσωπο της γαλακτοβιομηχανίας ΔΕΛΤΑ και τον Σύλλογο "Ελπίδα", ξεκινάει να προσφέρει γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, στις άπορες οικογένειες της Νάουσας, κάνοντας άμεση πράξη τον αλληλέγγυο χαρακτήρα της κίνησης .
 
Ομάδα αλληλεγγύης

Ο Δήμαρχος Νάουσας στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Στους αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς των Γενικών Λυκείων Νάουσας και του Δημοτικού Σχολείου Λευκαδίων,  παραβρέθηκε σήμερα (11-9) ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός.
 Ευχήθηκε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή σχολική χρονιά και επιτυχία στο έργο τους.
Επεσήμανε ότι στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας χρειάζεται απ’ όλους συνεργασία, ενότητα και αλληλεγγύη. Σημείωσε ότι παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους και τα υλικά μέσα, ο Δήμος σε αγαστή συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολείων, τις Σχολικές Επιτροπές και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων καταβάλλει συνεχώς κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ιδιαίτερα τόνισε την ανάγκη διαφύλαξης της καθαριότητας, αλλά και της προστασίας των σχολικών κτιρίων από  ζημιές και σε αυτό χρειάζεται να υπάρχει το ενδιαφέρον και η συμμετοχή όλων, λέγοντας ότι τα σχολεία και οι κοινόχρηστοι χώροι είναι κοινή περιουσία που οφείλουμε να προστατεύουμε για να ζούμε σ’ ένα περιβάλλον καθαρό, ανθρώπινο και πολιτισμένο.     

Επίσης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ι. Γκαρνέτας παραβρέθηκε στους αγιασμούς του 4ου και 7ου Δημ. Σχολείου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Ηλίας στο 3ο Γυμνασίο, στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, στο Ειδικό Σχολείο, το ΕΕΕΚ και στο 8ο Δημ. Σχολείο, Κ. Παπαδόπουλος στο 9ο Δημ. Σχολείο και στο 2ο Γυμνάσιο, Θ. Βράντσης στο 3ο και 6ο-10ο Δημ. Σχολείο και Νηπιαγωγείο, Π. Μαραντίδης στο Δημ. Σχολείο και το Γυμνάσιο Κοπανού, Π. Αδαμίδης στα Δημ. Σχολεία Επισκοπής, Χαρίεσσας και στο Γυμνάσιο Επισκοπής. Ακόμη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Μ. Καρυδά παραβρέθηκε στον αγιασμό του Λαππείου Γυμνασίου, η κα. Ευδ. Ιτσκάρα στο Δημ. Σχολείο Στενημάχου, ο κ. Γ. Βασιλείου στα Δημ. Σχολεία Α. Ζερβοχωρίου, Αγγελοχωρίου και στο Γυμνάσιο Αγγελοχωρίου, η κα. Π. Τσαγκαλίδου στο Δημ. Σχολείο Μαρίνας, και ο κ. Εμμ. Βαδόλας στο 1ο-2ο Δημ. Σχολείο.
 

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Φωτιά στον παλιό σκουπιδότοπο του Κοπανού

Αυτή την ώρα επιχειρούν οχήματα της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φωτιάς στον παλιό σκουπιδότοπο Ανθεμίων στην Κουτίχα Κοπανού.

Να δημιουργηθεί εικονοστάσι μέσα στη Βουλή ζήτησε o Κώστας Γιοβανόπουλος


Επιστολή με την οποία ζητά να δημιουργηθεί μέσα στη Βουλή εικονοστάσι απέστειλε ο Ημαθιώτης βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κ. Γιοβανόπουλος στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
«Θεωρώ αδιανόητο πως σε ένα Μέγαρο Βουλής με στεγασμένα περισσότερα των 22.000 τ.μ. θα έπρεπε άμποτε να αφιερωθεί 1 τετραγωνικό μέτρο στην ίδρυση ενός εικονοστασίου (μία κανδήλα κι έναν κηροστάτη σε μία γωνιά, τίποτε περισσότερο)» αναφέρει στην επιστολή.
»Προσωπικά αναλαμβάνω όλα τα έξοδα αρκεί να λάβω τη θετική σας απάντηση και να υποδειχθεί ο χώρος, κατόπιν δε ας αναλάβουν αρμοδιότεροι εμού (εκ της Αρχιεπισκοπής) τα δέοντα της μορφής και του θεολογικού περιεχομένου. Θα σας επευφημούν γενεές Ελλήνων. Αναλάβετε την πρωτοβουλία, τολμήστε, δώστε στίγμα ελπίδας στους αιρετούς και τους απανταχού συνέλληνες» τονίζει ο κ. Γιοβανόπουλος.
«Πράξτε σας παρακαλώ το χρέος και είτε δώστε θετική λύση στο αίτημα είτε φέρτε το ζήτημα προς ψήφιση στη Βουλής», καταλήγει ο βουλευτής.

Αύριο Δευτέρα. Ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση της «Διαρκής Παρέμβασης» στη Νάουσα



Αύριο (Δευτέρα 9/9/2013) σας καλούμε στο “ΚΙΟΣΚΙ” στις 8μμ σε μια ανοιχτή συζήτηση για τον χαρακτήρα και την λειτουργία της “Διαρκούς Παρέμβασης”.
 Τα θέματα που προτείνουμε να συζητηθούν αφορούν όλους τους πολίτες της Νάουσας και είναι:
1- Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην δημιουργία της “Διαρκούς Παρέμβασης”
2- Η Ταυτότητα και η Λειτουργία
3- Ανοιχτή συζήτηση, παρεμβάσεις και προτάσεις για δράση
4- Οργάνωση της συναυλίας διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο μας
5- Επιλογή Συντονιστικής Επιτροπής και Ομάδων Πρωτοβουλίας για την καλύτερη διεξαγωγή της συναυλίας.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί ΣΗΜΕΡΑ, για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ
 
“ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”
Νάουσα
8/9/2013

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησε το έργο αντικατάστασης της υδατοδεξαμενής στον Πολυπλάτανο


Ολυμπιακός Ν. - Μελίκη. Πέναλντυ και 0 - 1


Το γκολ - πρόκριση της Χαρίεσσας μέσα στο Νηρέα, με τον Σαρρηκυριακίδη


Τα γκολ των Παραστατίδη, Κακούδη στο 0 - 4 του Αχιλλέα στα Παλατίτσια




Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο του δικτύου αποχέτευσης και οι δεξαμενές ύδρευσης στον κάμπο του διευρυμένου Δήμου Νάουσας



Σε ένα μεγάλο εργοτάξιο έχουν μετατραπεί οι πεδινοί οικισμοί των Ανθεμίων και της Ειρηνοπούλης (Κοπανός, Επισκοπή, Αγγελοχώρι-Πολυπλάτανος, Χαρίεσσα) όπου ξεκίνησε η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έχει υλοποιηθεί από Δήμο στην Ημαθία (συνολικού προϋπολογισμού 21.923.521 €, χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ) και αφορά την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης συνολικού μήκους αγωγών περίπου 50.000 μέτρων και Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός). Από τα συνεργεία των εργοληπτικών εταιρειών «Εργοδομή ΑΒΕΤΕ» και «Βασιλείου Μεταξάς & Σια ΕΤΕ», οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και περιλαμβάνουν τη διάνοιξη και την τοποθέτηση αγωγών κατά μήκος του οδικού δικτύου (αγωγοί διπλού δομημένου τοιχώματος υψηλής πυκνότητας HDPE, διατομής Φ250, Φ315, Φ355 και  Φ400).

Το πρωί της Τρίτης (3-9) τα εργοτάξια επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Γιώργο Βασιλείου, τον Αντιδήμαρχο Ανθεμίων-Ειρηνούπολης κ. Παύλο Αδαμίδη, την Πρόεδρο της Τ.Κ. Επισκοπής κ. Μαρία Αντωνίου, τον Γεν.Γραμματέα του Δήμου κ. Γιώργο Αδαμίδη και τον Δ/ντή της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Γρηγόρη Ζιώτα. Ο κ. Καραμπατζός ενημερώθηκε για την πορεία των έργων από τους εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών κ.κ Γιώργο Σταμάτη και Μεταξά Βασιλείου. Αξίζει να τονιστεί ότι στα έργα απασχολούνται πάνω από 40 εργαζόμενοι, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στη σημερινή δύσκολη συγκυρία με το γνωστό πρόβλημα της υψηλής ανεργίας που μαστίζει την περιοχή της Νάουσας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το δίκτυο αποχετεύσεων στις τοπικές κοινότητες Κοπανού, Επισκοπής και Αγγελοχωρίου-Πολυπλατάνου (μήκους περίπου 42.000μ.) προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, ενώ το δίκτυο στην Τ.Κ. Χαρίεσσας, (μήκους περίπου 8.000μ) την άνοιξη του 2014. Ταυτόχρονα με την υλοποίηση-τοποθέτηση των κεντρικών αγωγών, έργο για το οποίο προβλέπεται η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, θα γίνουν και οι δευτερεύουσες συνδέσεις με τις κατοικίες ή τις επιχειρήσεις σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει τη συνεργασία και τη συμβολή των ιδιωτών και της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Επίσης, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. τα οποία αφορούν την κατασκευή δεξαμενών ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες Μονοσπίτων και Πολυπλατάνου. Με την ολοκλήρωση των δύο έργων θα επιλυθεί οριστικά το χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης στις δύο κοινότητες.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Καραμπατζός δήλωσε: «Θέσαμε προεκλογικά ως στοίχημα και δεσμευθήκαμε ότι θα ξεκινήσουμε το μεγάλο έργο αποχετεύσεων στο πεδινό τμήμα του νέου Δήμου μας. Όλο αυτό το διάστημα, οι συνεργάτες μου κι εγώ, δώσαμε έναν σκληρό αγώνα για να ωριμάσουμε αυτό σημαντικό έργο υποδομής. Φτάσαμε λοιπόν, με τη βοήθεια όλων, στην ευχάριστη στιγμή να υλοποιούμε το μεγαλύτερο έργο αυτή την εποχή στο Νομό. Προ διμήνου επίσης, είχα δεσμευτεί ότι οι πεδινοί οικισμού του Δήμου μας θα μετατραπούν σ’ ένα μεγάλο εργοτάξιο. Πράγματι, σήμερα, όλοι μπορούν να διαπιστώσουν ότι το μεγάλο έργο αποχετεύσεων ξεκίνησε, γεγονός που σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για να δοθεί οριστική λύση στο χρόνιο αίτημα των συνδημοτών μας και είναι βέβαιο ότι με την ολοκλήρωση τού έργου θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών. Ωστόσο, μέχρι τότε, θα υπάρξουν μικροπροβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων, όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά που υλοποιούνται μεγάλα έργα. Γι’ αυτό ζητούμε την κατανόηση και τη στήριξη των συμπολιτών μας. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι, η όποια ταλαιπωρία και όχληση θα είναι προσωρινή, ενώ τα οφέλη από το έργο θα είναι παντοτινά».   

Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος: «Προτιμήστε την ποικιλία EVERTS»



Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η μεταποίηση του συμπύρηνου ροδακίνου.
Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη αφ’ ενός μεν λόγω της σημαντικά μειωμένης παραγωγής, αφ’ ετέρου δε λόγω των σφοδρών χαλαζοπτώσεων που έπληξαν το προϊόν.
Εκείνο όμως που φέτος αναδείχτηκε περισσότερο είναι η ανισοβαρής κατανομή των ποικιλιών των συμπυρήνων ροδακίνων.
Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώνεται η θεαματική μείωση της ποικιλίας EVERTS με αποτέλεσμα τον περιορισμό των ημερών λειτουργίας των εργοστασίων.
Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος φέτος η ποικιλία EVERTS πληρώθηκε 3 λεπτά περισσότερο από τις λοιπές (35 λεπτά το κιλό αντί 32).
Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η ποικιλία EVERTS θα στηριχτεί και τα επόμενα χρόνια από την βιομηχανία.
Εκτιμάται ότι η τιμή της θα είναι κατά 10% υψηλότερη από τις λοιπές ποικιλίες και σε κάθε περίπτωση η διαφορά της θα είναι τουλάχιστον 3 λεπτά το κιλό.
Η Ε.Κ.Ε. θεωρεί σκόπιμο να κάνει αυτή την ενημέρωση συμβουλεύοντας τους παραγωγούς που θα προχωρήσουν σε φυτεύσεις συμπυρήνων να προτιμήσουν την ποικιλία EVERTS.
 
 

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Τα δρομολόγια που αναστέλλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Τα δρομολόγια που αναστέλλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Την περικοπή των δρομολογίων του προαστιακού σιδηροδρόμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβίου 2013 αποφάσισε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αποτέλεσμα να σημειώνονται αλλαγές που θα επηρρεάσουν το επιβατικό κοινό.
Συγκεκριμένα αναστέλλεται η κυκλοφορία των παρακάτω συρμών:
Θεσσαλονίκη – Λάρισα:
Αμαξοστοιχία 1597 με ώρα αναχώρησης 09:20
Αμαξοστοιχία 2593 με ώρα αναχώρησης 14:25
Λάρισα - Θεσσαλονίκη:
Αμαξοστοιχία 1598 με ώρα αναχώρησης 11:50
Αμαξοστοιχία 2594 με ώρα αναχώρησης 16:45
Επιπλέον αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας ορισμένα τοπικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα αναστέλλεται η κυκλοφορία των παρακάτω συρμών:
Θεσσαλονίκη – Έδεσσα:
Αμαξοστοιχία 3731 με ώρα αναχώρησης 04:30
Αμαξοστοιχία 3741 με ώρα αναχώρησης 16:59
Έδεσσα – Θεσσαλονίκη:
Αμαξοστοιχία 3734 με ώρα αναχώρησης 06:16
Αμαξοστοιχία 742 με ώρα αναχώρησης 18:42
Τέλος παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, η αναστολή των δρομολογίων στη γραμμή Αθήνα – Οινόη – Αθήνα.
Συγκεκριμένα αναστέλλεται η κυκλοφορία των παρακάτω συρμών:
Αθήνα - Οινόη:
Αμαξοστοιχία 3530 με ώρα αναχώρησης 04:33
Αμαξοστοιχία 4530 με ώρα αναχώρησης 15:19
Οινόη - Αθήνα:
Αμαξοστοιχία 3531 με ώρα αναχώρησης 05:29
Αμαξοστοιχία 4539 με ώρα αναχώρησης 06:22
Αμαξοστοιχία 1537 με ώρα αναχώρησης 07:20
Αμαξοστοιχία 4531 με ώρα αναχώρησης 17:27