Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ευχές της Νομαρχιακής Επιτροπής Λ.Α.Ο.Σ. Ημαθίας



Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΛΑ.Ο.Σ. Ημαθίας σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, υγεία και κάθε προσωπική ευτυχία. Δυστυχώς για τους περισσότερους από εμάς  το φετινό κλίμα των εορτών  κυμαίνεται με μελανά χρώματα, και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η πατρίδα μας βρίσκεται υπό οικονομική κατοχή.
  Είθε να βάλει ο Θεός το χέρι του και να βοηθήσει την Ελλάδα μας να απεμπλακεί από τις αλυσίδες των οικονομικών σφαγέων. Ελπίδα υπάρχει, αρκεί να την πιστέψουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με πατριωτικό, ελληνικό φρόνημα μπορούμε να ανακάμψουμε. Πίστη στον Θεό, πίστη στον εαυτό μας και όραμα, είναι αυτά που θα μας βοηθήσουν να ανασηκωθούμε και πάλι. Η αλληλεγγύη, η στροφή των ματιών μας στον διπλανό μας, και η εσωτερική αναγέννηση, είναι τα όπλα μας για την εθνική μας επιβίωση. Η καινούργια χρονιά που ανατέλλει, ας είναι το σημείο αναφοράς της μεταβατικής ελπιδοφόρας χρονιάς για μας τους ίδιους και για την πατρίδα μας.   
 
Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ

Ευχαριστήρια των Λευκαδίων για το φιλικό

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση των Λευκαδίων, σχετικά με την εθελοντική παρουσία της διαιτητικής τριπλέτας στο χθεσινό φιλανθρωπικού χαρακτήρα φιλικού αγώνα με αντίπαλο τον Πυρσό Γρεβενών. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση αλλά και το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αναμέτρησης :
«Το ΔΣ του ΑΣ Λευκαδίων αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά τον διαιτητή κ. Παυλίδη Χρήστο και τους βοηθούς του κ.κ. Γιάντση Κωνσταντίνο και Παπαδάκη Αθανάσιο, για την διάθεση της αποζημίωσης τους στον φιλικό αγώνα της ομάδας μας με τον Πυρσό Γρεβενών, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, στον φιλανθρωπικό σκοπό στον οποίο πήγαν εξ ολοκλήρου τα έσοδα του αγώνα.
Για το δ.σ
ο Πρόεδρος
Γιάννης Καλαϊτζίδης
Για την ιστορία τα Λευκάδια νίκησαν τον Πυρσό Γρεβενών με 2-1, με δυο τέρματα που σημείωσαν οι Έξαρχος και Γιαουτζής στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο προπονητής των Λευκαδίων κ. Παπανώτας χρησιμοποίησε δυο ενδεκάδες, καθώς  και υπό δοκιμή παίκτες»

Έσωσαν σκύλο που εγκλωβίστηκε σε διάζωμα της Εγνατίας Οδού


 Ευτυχώς που κάποιοι από εμάς, δεν κοιτάνε μόνο τη δουλειά τους ξερά. Μόλις χθες ειδοποίησαν τον προϊστάμενο στην περιοχή μας ότι, ένας σκυλάκι εγκλωβίστηκε στο μεσαίο διάζωμα της Εγνατίας, στον κόμβο Αλεξάνδρειας. 

Έψαξαν και βρήκανε την Οικολογική Ομάδα Βέροιας, στείλανε αυτοκίνητο στη Βέροια να εξασφαλίσουν και κάποια απαραίτητα υλικά, αναστροφή στον κόμβο Κλειδίου παρακαλώ, απεγκλώβισαν το σκυλάκι, το έβγαλαν  έξω από τον αυτοκινητόδρομο και επιστροφή το άτομο της Οικολογικής Ομάδας στη Βέροια.

Δεν είναι βέβαιο ότι με αυτή τη  συμπεριφορά θα πρέπει να είμαστε ήσυχοι αν μας συμβεί κάτι στο κομμάτι της Εγνατίας εδώ; Ευτυχώς υπάρχουν παντού άγνωστοι πολίτες που δεν σκέφτονται μόνον ότι δεν φτάνουν τα λεφτά για ψώνια τώρα στις γιορτές. Να είναι καλά.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Επιτυχημένη η χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ιεράς Μητρόπολης στη Νάουσα



Περισσότεροι από 500 νέοι και νέες από τις κατηχητικές συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως παρακολούθησαν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας που έγινε την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.
Το πρόγραμμα παρουσίασε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος ενώ ευχές και πατρικούς λόγους απηύθυνε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Στην αρχή η Παιδική και η Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως εκτέλεσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ' όλο τον κόσμο.

Ακολούθησε θεατρική παράσταση του γνωστού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού του Κάρολου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» σε ελεύθερη θεατρική διασκευή. Την παράσταση ετοίμασε και παρουσίασε με επιτυχία το θεατρικό εργαστήρι της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Μετά το τέλος της παράστασης ο σεβασμιότατος μαζί με τα μέλη του θιάσου μοίρασαν δώρα και γλυκίσματα σε όλα τα παιδιά και τους κατηχητές τους.

Παρατείνεται μέχρι 24 Ιανουαρίου η προθεσμία αιτήσεων ανέργων για το πρόγραμμα απασχόλησης στο δήμο Νάουσας



Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ΤΟΠ.Σ.Α."Σχέδιο τοπικής συνεργασίας υπέρ της απασχόλησης στο Δήμο Νάουσας",
 το οποίο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη "Συνεργασία με πυξίδα την απασχόληση"  και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013" του ΕΣΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
Να είναι κάτοικοι του Δήμου Νάουσας,
Να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. με δελτίο ανεργίας σε ισχύ,
Να ανήκουν αποδεδειγμένα σε μία από τις ακόλουθες ομάδες πληθυσμού: άνεργες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, νέοι άνεργοι κάτω των 25 ετών μακροχρόνια άνεργοι. 
Επίσης, δυνητικοί ωφελούμενοι μπορεί να είναι οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000 € για το οικονομικό έτος 2011, το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημά τους από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000 €.
Οι δράσεις του προγράμματος στις οποίες θα συμμετέχουν οι ωφελούμενοι στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για την ένταξη στην αγορά εργασίας είναι: η συμβουλευτική υποστήριξη, η παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης και η παρακολούθηση προγραμμάτων συνοδευτικής επιμόρφωσης.
Υποβολή Αιτήσεων:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν Αίτηση Συμμετοχής έως την 24/01/2014, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 - 14:00, στα γραφεία των εταίρων:
Στο Κεντρικό κατάστημα του Δήμου Νάουσας (Δημαρχείο), Πλατεία Δημαρχίας 30, Νάουσα. Υπεύθυνες κες Μαρία Φύκατα και Χρύσα Τασιώνα, τηλ. 2332350300.
Στα τρία (3) Κ.Ε.Π. του Δήμου Νάουσας και ειδικότερα:
Κ.Ε.Π. Νάουσας, Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, Νάουσα, τηλ. 2332350000
Κ.Ε.Π. Ανθεμίων, Δημοτικό κατάστημα Κοπανού, τηλ. 2332350513,18
Κ.Ε.Π. Ειρηνούπολης, Δημοτικό κατάστημα Ειρηνούπολης, τηλ. 2332350632,33
Στα γραφεία του ΚΕΚ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΓΝΩΣΗ, 2ο χλμ Νάουσας – Σ.Σ. Νάουσας, κα Τσέλιου Σωτηρία, τηλ. 2332028708.
Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 100 αιτήσεις ανέργων, ωστόσο βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 150 ανέργων, σε διαφορετική περίπτωση (δηλ. αν οι αιτήσεις είναι λιγότερες από 150) το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί. Για το λόγο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι 24-1-2014, στηρίζοντας τη σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την κατάρτιση και την προώθηση της απασχόλησης ανέργων στον Δήμο Νάουσας.   
 
 

Εξαιρετική ποντιακή βραδιά στο Cafe Mexx στο Γιαννακοχώρι

Μια εξαιρετική ποντιακή βραδιά πρόσφεραν όσους βρέθηκαν χθες 29 Δεκεμβρίου στο Café Mexx στο Γιαννακοχώρι, οι ποντιακές νότες του Χρήστου Σιαπανίδη και η παρέα του, όπου διασκέδασαν τους θαμώνες μέχρι το πρωί...



Δείτε φωτογραφίες από την Ποντιακή βραδιά…









Αναδημοσίευση από: Ροδοχωρίτης:

Eορτασμός των Θεοφανείων στη Νάουσα



Την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου μετά τη θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμόρφωσης, ώρα 11:00 π.μ. θα γίνει στην Πλατεία Καρατάσου ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων.
 Στη συνέχεια στον Άγιο Νικόλαο, ώρα 12:15μ.μ. θα γίνει η τελετή αγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του τιμίου σταυρού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης κ. Παντελεήμονα, στην οποία θα συμμετέχει και ο Ιππικός Σύλλογος Νάουσας.
Επίσης, αγιασμός των υδάτων θα γίνει ώρα 13:00 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας.  
 

Θα αναβιώσουν τα Ρουγκάτσια στα Λευκάδια


rougatsia lefkadia
Το έθιμο Ρουγκάτσια θα αναβιώσει στα Λευκάδια στις 5 Ιανουαρίου. Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος "Αγία Παρασκευή" αναφέρει:"Μετά την εντυπωσιακή αποδοχή του κόσμου στο έθιμο "ΡΟΥΓΚΑΤΣΙΑ" στα Λευκάδια, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απο τον σύλλογό μας. Στις 5 Ιανουαρίου του 2014 και ώρα 11 πμ τα παλικάρια της "ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ" θα πάρουν την ευλογία του ιερέα του χωριού μας και θα αναβιώσουν ένα έθιμο που διοργάνωναν οι πατεράδες και παππούδες μας, πριν 60 και πλέον χρόνια !!! Σκοπός του εθίμου ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για κοινωφελούς σκοπούς. Έτσι και εμείς για φέτος θα βοηθήσουμε τρέχοντες ανάγκες του νηπιαγωγείου των ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ!".

Οι επιχειρηματικοί στόχοι του Αντώνη Ανδρέου τον Δήμο Νάουσας

Οι στόχοι αυτοί έχουν δημοσιευτεί εκτενώς στις εφημερίδες σε προηγούμενες εκδόσεις. Στο εγγύς μέλλον θα δημοσιευθούν οι αρχιτεκτονικές προτάσεις για τον Καλλικρατικό Δήμο της Νάουσας.
 Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να μας δώσει όλους υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη.
 Ευχαριστώ, Αντώνης Ανδρέου

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Κάλαντα και ευχές στο δήμαρχο Νάουσας



Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν και αντάλλαξαν ευχές με τον Δήμαρχο κ. Αναστάσιο Καραμπατζό, η χορωδία του Ωδείου Ναούσης, η Β΄ Μοίρα Καταδρομών, η Φιλαρμονική Ναούσης, οι μαθητές και μαθήτριες των Παιδικών Σταθμών, του 2ου Νηπιαγωγείου, του 1ου Λαππείου Γυμνασίου και του 1ου Γενικού Λυκείου Νάουσας.


 
 

«Πολιτεία δίχως Χριστούγεννα» από την «Αράπιτσα»


Ένα παραμυθένιο μουσικό ταξίδι έκαναν οι χορευτές των παιδικών τμημάτων του Ομίλου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Η «Αράπιτσα» το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου σε γιορτή που διοργάνωσε ο Σύλλογος στο Στέκι Νεολαίας.
 Οδηγοί στο ταξίδι ήταν η Δήμητρα Μητρέντζη και ο Στέργιος Παρίζας και προορισμός του ταξιδιού ήταν η «Πολιτεία χωρίς Χριστούγεννα». Οι μικροί χορευτές διασκέδασαν, τραγούδησαν,  κατασκεύασαν τα δικά τους μουσικά όργανα και έγιναν και οι ίδιοι «μουσικοί»! Στο τέλος της γιορτής μοιράστηκαν στα παιδιά κάλαντα.
Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 11:30 π.μ. θα κοπεί η Βασιλόπιτα της «Αράπιτσας» στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Βέρμιον.

19 μετάλλια για την Κολυμβητική Ακαδημία Νάουσας


Μετάλλια φαίνεται να ήταν το δώρο που ζήτησαν οι κολυμβητές της Κολυμβητικής Ακαδημίας Νάουσα από τον Αϊ Βασίλη για τις γιορτές, καθώς με την ολοκλήρωση των 5ων Πτολεμαϊκών Αγώνων Κολύμβησης η ομάδα είχε να απαριθμεί 19 στο σύνολο (3 Χρυσά, 7 ασημένια και 9 Χάλκινα)!
Οι 39 νεαροί αθλητές, προαγωνιστικών (33) και αγωνιστικών (6) κατηγοριών, που έλαβαν μέρος , έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έκαναν για άλλη μια φορά υπερήφανη την Ηρωική πόλη τους. Τις επιτυχίες τους συμπληρώνουν πάνω από 65 νέα ατομικά ρεκόρ, 9 4ες θέσεις και 5 επιπλέον εισιτήρια για τους Πανελλήνιους Αγώνες, για τους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές. Η Κολυμβητική Ακαδημία Νάουσα, συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές της για την άξια εμφάνισή τους, ενώ ταυτόχρονα, ο προπονητής τους Λαζαρίδης Βασίλης δήλωσε ότι έχουμε να περιμένουμε περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.Την αποστολή επίσης συνόδευσαν οι προπονητές Τριανταφυλλίδης Γιώργος και Τριανταφυλλίδου Ελευθερία, καθώς και ο έφορος Εξηντάρας Μιχάλης και η γραμματέας του συλλόγου Καρατσιώλη Ευανθία.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Αναβιώνουν οι "Μωμόγεροι" στο Ροδοχώρι την Πρωτοχρονιά


momogeroi rodoxoroi
Το δρώμενο των "Μωμόγερων" θα αναβιώσει την Πρωτοχρονιά στο Ροδοχώρι. Το δρώμενο θα ξεκινήσει στις 11πμ, μπροστά από το Ναό του Αγίου Δημητρίου, μετά την Θεία Λειτουργία και συνεχίζεται στα σοκάκια του χωριού.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Φιλικό των Λευκαδίων φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο γήπεδο Κοπανού την Κυριακή


lekadia 2013  2014
Φιλικό αγώνα θα δώσει στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής 29ης Δεκεμβρίου ο Α.Σ Λευκαδίων, στο γήπεδο του Κοπανού, με αντίπαλο τον Πυρσό Γρεβενών. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Μπράβο στον υπουργό που διαμαρύρεται με αυτόν τον τρόπο για τη μετατροπή της Αγιας Σοφιας Τραπεζουντας σε τζαμί!

Ένα μεγάλο μπράβο στον υφυπουργό που έβγαλε αυτήν τη χριστουγεννιάτικη κάρτα!
Έναν ξεχωριστό τρόπο να διαμαρτυρηθεί για την μετατροπή του Ναού της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντος σε τέμενος επέλεξε ο...
αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο υπουργός τύπωσε στις χριστουγεννιάτικες κάρτες που έστειλε για τις φωτεινές γιορτές, μια παλιά καρτ ποστάλ όπου φαίνεται ο ναός της Αγίας Σοφίας.
Στη λεζάντα σημειώνει πως ο ναός της Αγίας Σοφίας, ένα κορυφαίο βυζαντινό μνημείο του 13ου αιώνα, καθίδρυμα του Μανουήλ Α΄ του Μεγάλου Κομνηνού, εφέτος δυστυχώς μετετράπη εκ νέου σε τζαμί.

Ο υπουργός που έχει συνοδεύσει αρκετές φορές τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο σε εξορμήσεις του στην γη του Πόντου και της Καππαδοκίας γράφει τις ευχές στα ποντιακά: «Χριστός γεννέθεν, χαρά σον κόσμον».

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Κυκλοφόρησε η μαθητική εφημερίδα "Νεανική Ματιά" του 2ου Γυμνασίου Νάουσας


2o gimn paper
Κυκλοφορεί για 10η συνεχή χρονιά η μαθητική εφημερίδα "Νεανική Ματιά" του 2ου Γυμνασίου Νάουσας. Περιέχει προσωπικές γνώμες μαθητών , συνέντευξη του Κ. Καλδάρα, ειδήσεις και άρθρα για την επικαιρότητα καθώς και βιβλιοκριτική, προτάσεις για ψυχαγωγία και υγιεινή διατροφή. Τη συντακτική ομάδα αποτελούν μαθήτριες και μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης με υπεύθυνη τη φιλόλογο κ. Μ. Ζησιμάνου.

Επίσκεψη Ιταλών δημοσιογράφων σε Βεργίνα, Βέροια


italoi dim
Επίσκεψη σε Βεργίνα και Βέροια πραγματοποίησε το δίδυμο Δημοσιογράφων – Κριτικών Τέχνης , Arianna di Genova και Franco Cenci , το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, στο πλαίσιο στοχευμένης ενέργειας προβολής της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και του Δήμου Βέροιας (Αντιδημαρχία Τουρισμού) στην Ιταλική τουριστική αγορά.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης στο Δήμο Βέροιας περιλάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο των Αιγών , επίσκεψη στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, στην παλιά Εβραϊκή συνοικία (Μπαρμπούτα), στην εκκλησία του Χριστού και στην παραδοσιακή συνοικία της Κυριώτισσας.
Το δίδυμο των δημοσιογράφων προέρχεται από τον ιταλικό Τύπο και συγκεκριμένα από την εφημερίδα il Quotidianno, όπου σε ειδικό 16σελιδο ένθετο που θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου 2014 , θα παρουσιαστεί το Αφιέρωμα σε Θεσσαλονίκη – Βέροια.
Την επίσκεψη σε Βεργίνα και Βέροια, συντόνισε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος , Άρης Λαζαρίδης.

Η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας συγκλόνισε Μελισσανίδη και ΑΕΚ





Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μπάμπης Στόκας στο Χώρο Τεχνών στη Βέροια την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου



Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες τραγουδοποιούς, με εφόδιο τη σπουδαία φωνή του και την ξεχωριστή ερμηνεία του, έχει έναν μοναδικό τρόπο να μας ταξιδεύει από το χθες έως το σήμερα και με την ικανότητά του να κινείται δημιουργικά ανάμεσα σε ροκ τραγούδια, σε λαϊκά μονοπάτια αλλά και στις πιο τρυφερές μπαλάντες δεν μπορεί, παρά να μας συνεπάρει.
Παρουσιάζει ένα πρόγραμμα - μια μουσική αναδρομή σε τραγούδια που τον χαρακτήρισαν: κομμάτια των Πυξ Λαξ που όλοι συνεχίζουμε να τραγουδάμε, επιλογή από τα λαϊκά που αγαπάει, τραγούδια της προσωπικής του διαδρομής, για να μας οδηγήσει τελικά στην πιο πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά, την «Αυλή των Τρελών», σε στίχους του Άλκη Αλκαίου.
 Ένα πλούσιο και απρόσμενο ανθολόγιο αγαπημένων τραγουδιών, ερμηνευμένο πάντα με άξονα το προσωπικό αίσθημα του Μπάμπη Στόκα, που φέρνει τον ακροατή σε επαφή με μερικές από τις ωραιότερες στιγμές του νεότερου ελληνικού ρεπερτορίου.
Το σκοτάδι του ενός δυο μαζί το κάνουν φως… τραγουδά στον «Υπνόσακο» ο Μπάμπης Στόκας και θα μας ταξιδέψει παντού! Από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, από το ροκ μέχρι τα λαϊκό, από το χθες μέχρι το σήμερα!
Μαζί του ο Γιώργος Παχής στο μπουζούκι και ο Δημήτρης Καρασούλος στις κιθάρες.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: STRAY MUSIC
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΕΝΑΡΞΗ: 21.00
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 12€
ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΑΝΕΡΓΟΙ 10€
Προπώληση:
1)Χώρος Τεχνών , Π.Μελά κ Μπιζανίου (3ος όροφος – Γραμματεία) τηλ 2331078100
2) Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο , Ε. Βενιζέλου 36, τηλ. 2331024612
3) Ουζερί – Μεζεδοπωλείο  «Στάσου Μύγδαλα», Μητροπόλεως 12 , τηλ 2331120327

Συνελήφθη ένας 46χρονος για λαθρεμπόριο μεγάλης πόσοτητας ποτών στη Βέροια



Συνελήφθη χθες (18.12.2013) το μεσημέρι στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας ημεδαπός 46 ετών, για λαθρεμπόριο ποτών.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο κατάστημα και σε δύο κλειστούς χώρους στάθμευσης του 46χρονου παρουσία δικαστικού λειτουργού και τελωνειακού υπαλλήλου, όπου βρέθηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών διαφόρων τύπων που είχαν εισαχθεί παράνομα ή χωρίς νόμιμα παραστατικά.
 Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.344 φιάλες αλκοολούχων ποτών, εκ των οποίων οι 1.534 είχαν εισαχθεί παράνομα στην ελληνική επικράτεια και έφεραν ταινία φόρου κατανάλωσης των Αρχών της Βουλγαρίας και οι 2.810 ήταν αμφιβόλου γνησιότητας και δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά.
 Επίσης, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος χρησιμοποιούσε τον ένα από τους δύο χώρους στάθμευσης ως χώρο αποθήκευσης και επεξεργασίας αποκόλλησης ταινιών φόρου κατανάλωσης των Αρχών της Βουλγαρίας. Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία λεκάνη, ένα πλαστικό κουτί που περιείχε αποκολλημένες ταινίες φόρου κατανάλωσης των Αρχών της Βουλγαρίας και ένα πλαστικό μπετόνι που περιείχε άγνωστο υγρό.
 
Οι φιάλες θα αποσταλούν στο Τελωνείο Βέροιας για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών, ενώ μέρος αυτών θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση και πραγματογνωμοσύνη.
 
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
 
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
 
 

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Δήλωση Δημάρχου για την χορηγία πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία


Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, απαντώντας σε δημοσιεύματα και σχόλια που αφορούν τη χορηγία πετρελαίου πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία του Δήμου Νάουσας από τον Οργανισμό Open Society Foundations, δήλωσε:
 
" Η χορηγία πετρελαίου στα σχολεία του Δήμου Νάουσας από τον Διεθνή Οργανισμό Open Society Foundations, έχει σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία, δεν έχουν ζητηθεί ανταλλάγματα και ούτε έχουν τεθεί όροι στον Δήμο μας από τον Οργανισμό, όπως δυστυχώς λέγεται και γράφεται. Άλλωστε, ανάλογες χορηγίες έλαβαν και άλλοι Δήμοι της χώρας μας, και δεν είναι μόνο η Νάουσα που αποδέχεται μία τέτοια χορηγία, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία με το γνωστό σε όλους πρόβλημα υποχρηματοδότησης των Σχολείων".
 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας



Το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας, θα πραγματοποιησει μια εκδήλωση αφιερωμένη από τα παιδιά για τα παιδιά με κάλαντα από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

«Κόλιντα Μέλιντα Χριστός γεννιέται χαρά στον κόσμο»Μέρες Χριστουγέννων πλησιάζουν, μέρες που ηχούν τα κάλαντα σε όλη την Ελλάδα. Το Λύκειο Ελληνίδων, πιστό στις παραδόσεις, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τα παιδιά για τα παιδιά, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου η ώρα 6μ.μ στην εστία Μουσών, αφιερωμένη στα παραδοσιακά κάλαντα της Ελλάδας. Τα παιδιά του χορευτικού τμήματος θα τραγουδήσουν κάλαντα και θα θυμηθούμε Χριστουγεννιάτικα έθιμα που αναβιώνουν στην πατρίδα μας.

Επανασυνδέθηκε το ηλεκτρικό ρεύμα στις πρώτες 24 ευπαθείς οικογένειες του Δήμου Νάουσας



Στην άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρονικού ρεύματος σε 24 ευπαθείς οικογένειες προχώρησε σήμερα, Τετάρτη (12-12) η Δ.Ε.Η. με τη συνεργασία του Δήμου.
Στη σύσκεψη που έγινε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Δ.Ε.Η. στη Βέροια, παρουσία στελεχών της Δ.Ε.Η., της ΔΕΔΔΗΕ και των τριών Δημάρχων του Νομού Ημαθίας, κ.κ. Καραμπατζού, Δημητριάδη και της κ. Ουσουλτζόγλου, με στόχο να βοηθηθούν οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στις οποίες έγινε διακοπή ρεύματος, αποφασίσθηκε μέχρι να εκδοθούν οι οριστικές οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο και τη ΔΕΗ, τα αιτήματα να συγκεντρώνονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες των τριών Δήμων.
Για το σκοπό αυτό καλούνται οι πολίτες του Δήμου Νάουσας, που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και στους οποίους έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ, να επικοινωνήσουν άμεσα με το Δήμο Νάουσας στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας (Κτίριο ΚΑΠΗ Νάουσας), τηλ. 23320 25600 και τις ώρες 8:00-14:00, (πληροφορίες: κ.κ. Γεωργία Μελιγονέρη, Φανή Χασολανίδου), προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία του Δελτίου Ταυτότητας του δικαιούχου ηλεκτροδότησης
2. Τον τελευταίο λογαριασμό της Δ.Ε.Η.
3. Το Εκκαθαριστικό της Δ.Ο.Υ.
4. Το Έντυπο Ε9.
5. Κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ (για τους ανέργους)
6. Πιστοποιητικό για ΑμΕΑ
Στον ίδιο χώρο οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο της Δ.Ε.Η. που αναφέρεται στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ, με το οποίο η ΔΕΗ παρέχει μειωμένο τιμολόγιο έως 42% σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Επίσης, απευθύνεται έκκληση στους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς της Νάουσας, οι οποίοι γνωρίζουν περιπτώσεις συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και ηλεκτροδότησης να ενημερώσουν το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας του Δήμου Νάουσας, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών. 

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα παιδιού στον παιδικό σταθμό Ειρηνούπολης

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα παιδιού στον παιδικό σταθμό Ειρηνούπολης
Ενημερωτική ομιλία από την Παιδίατρο Μαρία Αραμπατζή οργάνωσε στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού ο Παιδικός Σταθμός Ειρηνούπολης και η υπεύθυνη παιδαγωγός Αναστασία Σεπιτάνου την Τετάρτη. Ακολούθησαν ερωτήσεις και απορίες των γονέων και κηδεμόνων των νηπίων του Σταθμού στις οποίες απάντησε η Παιδίατρος και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κυρίες: Ευδοξία Ιτσκάρα και Μαρία Καρυδά, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος των Παιδικών Σταθμών αντίστοιχα, οι οποίες απεύθυναν χαιρετισμό και ευχαρίστησαν την κ. Αραμπατζή για την εθελοντική της πρωτοβουλία.

Συλλήψεις για παράνομες εκσκαφές στη Νάουσα


 
Συνελήφθησαν χθες (10.12.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, πέντε άνδρες ηλικίας από 33 έως 55 ετών, για παράνομες ανασκαφές.
Ειδικότερα, στη Νάουσα Ημαθίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους προαναφερόμενους να έχουν προσεγγίσει το χώρο και να έχουν προβεί σε παράνομη ανασκαφή με σκαπτικό μηχάνημα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η συμμετοχή στις παράνομες ανασκαφές και ενός 44χρονου, ο οποίος αναζητείται.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και η ΙΖ’ Εφορεία Κλασσικών & Προϊστορικών Αρχαιοτήτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Νάουσας: "Η Νάουσα γιορτάΖΕΙ (14-31 Δεκεμβρίου)


 
Εκδηλώσεις εμπνευσμένες από το γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς διοργανώνονται στη Νάουσα το διάστημα από 14 έως 31 Δεκεμβρίου. Στην κοινή πρωτοβουλία του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου Νάουσας συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και μαθητές σχολείων.
Επίκεντρο των εφετινών εκδηλώσεων θα είναι το "Σπίτι του Αϊ-Βασίλη" στην πλατεία Καρατάσου, το οποίο θα ανοίξει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ., όπου ο Αϊ-Βασίλης θα υποδέχεται τα παιδιά κάθε μέρα (ώρες 11:00-14:00 και 18:00-21:00 το διάστημα από 15 έως 31/12) και θα μπορούν να του δώσουν τα γράμματά τους με ευχές και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Νέα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων ύψους 12.776.236 ευρω

Με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου  υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τέσσερα (4) νέα Προγράμματα Ενημέρωσης και Προώθησης αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε τρίτες χώρες.
 
Από τα Προγράμματα αυτά, τα τρία (3) αφορούν στην εσωτερική αγορά και ένα (1) σε τρίτες χώρες, συνολικού προϋπολογισμού 12.776.236 ευρώ. Η χρηματοδότηση των  Προγραμμάτων καλύπτεται κατά 50% από την Ε.Ε., 20% από το Ελληνικό Κράτος και 30% από τους ιδιώτες-φορείς που συμμετέχουν.
 
Ειδικότερα, τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που κρίνονται ως επιλέξιμα για τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι:
  • Προώθηση φρέσκων φρούτων (ροδάκινο – πορτοκάλι) στην εσωτερική αγορά (Σουηδία, Φιλανδία, Δανία, Ουγγαρία). Τριετές πρόγραμμα με επικεφαλής τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού,  προϋπολογισμού 4.394.598 ευρώ.
  • Ενέργειες  ενημέρωσης  και  προώθησης  για  Καλάθι  Προϊόντων  με  Λάδι  ΠΓΕ Θάσου, Ελιά Θρούμπα ΠΟΠ Θάσου, Ξινόμαυρο ΠΟΠ Νάουσας, Κασέρι ΠΟΠ, Λαδοτύρι  Μυτιλήνης ΠΟΠ και Φέτα ΠΟΠ στην εσωτερική αγορά (Γερμανία, Βέλγιο, Ελλάδα). Τριετές πρόγραμμα με επικεφαλής την ΕΑΣ Καβάλας, προϋπολογισμού 3.395.000 ευρώ.
  • Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης μεταποιημένων προϊόντων με βάση το ρύζι σε τρίτες χώρες (ΗΠΑ, Ρωσία, Νορβηγία). Τριετές πρόγραμμα με επικεφαλής την εταιρεία ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ – AGRINO, προϋπολογισμού  3.395.000 ευρώ.
  • Δράσεις ενημέρωσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών ΠΟΠ/ΠΓΕ στην εσωτερική αγορά. Τριετές πρόγραμμα με επικεφαλής τον ΑΣ Ζαγοράς Πηλίου, προϋπολογισμού  1.591.638 ευρώ.
Με αφορμή την υποβολή των 4 νέων Προγραμμάτων Ενημέρωσης και Προώθησης αγροτικών προϊόντων ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η εξωστρέφεια της πρωτογενούς μας παραγωγής είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε. Έχουμε τα ποιοτικά προϊόντα που μπορούν να ξεχωρίσουν στις ξένες αγορές, έχουμε τους παραγωγούς που συνειδητά επενδύουν σε αυτά αλλά και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, μέσω της συμμετοχής μας στη ΕΕ, για να τους στηρίξουμε. Αυτό κάνουμε στο ΥπΑΑΤ με συνέπεια και υπευθυνότητα.
Οι εξαγωγές των γεωργικών μας προϊόντων, χρόνο με το χρόνο, αυξάνονται. Πιστεύω, πως αν συνεχίσουμε έτσι, παραγωγοί και Πολιτεία να εργαζόμαστε από κοινού, θα μειώσουμε και άλλο την ψαλίδα στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων. Μπορούμε να κεφαλαιοποιήσουμε την ποιότητα των αγροδιατροφικών μας προϊόντων και να κερδίσουμε μια περίοπτη θέση γι' αυτά στο ράφι των διεθνών αγορών, ένα πρόσθετο κέρδος για τους παραγωγούς και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία»

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη "Στη Γη των Τραντέλληνων"


 
Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου "ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ" ετοιμάζει Μουσικοχορευτική εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στην Γη των Προγόνων μας. Στην Γη των Τραντέλλενων! το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας...

Λευκάδια – Ευχαριστήρια ανακοίνωση



kasianidiΤο Δ.Σ. του ΑΣ Λευκαδίων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά το «Κτήμα Κασιανίδη» για την χορηγία αθλητικών ειδών στους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ της ομάδας μας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Καλαϊτζίδης

Ο Ερντογάν διεκδικεί τη... Θεσσαλονίκη



Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ. Ερντογάν σε ομιλία του στην περιοχή Κεσάνη, στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μιλώντας για την – «ξεχωριστής σημασίας» όπως είπε - Θράκη ανέφερε πως σε αυτήν περιλαμβάνει και την Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο κ. Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέντ Νταβούτογλου, στην Αθήνα, δυναμιτίζοντας έτσι το κλίμα
Ο κ. Ερντογάν ανέφερε συγκεκριμένα πως «η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία» και πρόσθεσε ότι όταν μιλά για «Θράκη» εννοεί και την Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και περιοχές της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Βοσνίας.
Σύμφωνα με τα Νέα, η ομιλία του επαναφέρει το τουρκικό σχέδιο περί ανασύστασης της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης» που θα περιλαμβάνει εδάφη της Βόρειας Ελλάδας, της νότιας Βουλγαρίας και από τα κεντρικά Βαλκάνια.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την ελληνική πλευρά.
 
Πηγή: nooz.gr

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλη νίκη για τα Λευκάδια. 2 στα 2 για τη Νάουσα


Το πολύ σπουδαίο ντέρμπυ με το Μακροχώρι πήραν τα Λευκάδια με 1 - 0 με αυτογκολ του Τζειρανίδη στο β' μέρος. Το παιχνίδι αν και δεν ήταν εντυπωσιακό και διακρίθηκε για την δύναμη και την τακτική των δύο ομάδων, έγειρε υπερ των Λευκαδίων  που φάνηκε ότι το ήθελαν περισσότερο.
Η Νάουσα έκανε το 2 - 2 στον Δομοκό και πήρε νέα βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.
Τα γκολ για τον ΦΑΣ ο Μουσικάκης και ο Μπενίσκος.
Αναλυτικά στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ που κυκλοφορεί


Αντιδρούν στην χορηγία του "Σόρος" για το πετρέλαιο στα σχολεία. Αύριο διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Νάουσας


Αντίδραση στην "χορηγία" του ιδρύματος ΣΟΡΟΣ είχαμε από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νάουσας, ενώ για αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί διαμαρτυρία από τους εκπροσώπους των σχολείων στο δημαρχείο ώστε να ακυρωθεί η πρωτοβουλία του Δήμου για χορηγία 20 τόνων από το ίδρυμα.
"Τώρα μας δίνει 20 τόνους πετρέλαιο. Με τι αντάλλαγμα;" έλεγαν από τον σύλλογο γονέων

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν δύο για ναρκωτικά στην Αλεξάνδρεια


Συνελήφθη την Δευτέρα το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας, δύο ημεδαποί ηλικίας 25 και 32 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Βερβερίτσα και ο Κοκορούλης»


Το Γραφείο Πολιτισμού-Τμήμα Βιβλιοθήκης του Δήμου Νάουσας παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο της κ. Μαρίας Παλατσίδου «Η Βερβερίτσα και ο Κοκορούλης».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα συναυλιών της "Εστίας Μουσών". Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από την κ. Κατερίνα Αναστασίου, παιδαγωγό-εικαστικό και την ίδια την συγγραφέα. Θα ακολουθήσει εκπαιδευτική δράση με τη συμμετοχή των παιδιών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Κοκορούλης είναι ένας υπναράς πετεινός που δεν θέλει να ξυπνάει νωρίς το πρωί για να πάει στο σχολείο. Η καλύτερή του φίλη, η Βερβερίτσα, είναι μια σκιουρίνα που της αρέσει να πηγαίνει στο σχολείο, όπου έχει κάνει καινούργιους φίλους, ενώ μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα για τον κόσμο μέσα από παιχνίδια και τραγούδια. Θα καταφέρει η Βερβερίτσα να αλλάξει τη γνώμη του τεμπέλη και παιχνιδιάρη φίλου της;
 
Βιογραφικό
Η Μαρία Παλατσίδου γεννήθηκε στη Νίκαια από γονείς πρόσφυγες. Σπούδασε Τηλεπικοινωνίες & Δίκτυα Η/Υ στο Southbank University  του Λονδίνο ενώ ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στα Συστήματα Επικοινωνιών Δεδομένων στο Brunel University του Λονδίνου.
Εργάστηκε ως Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών για μία δεκαετία, σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας. Από το 2006 ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της πόλης όπου ζει. Η επιθυμία της για την ενασχόληση με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων καλλιεργήθηκε από την αγάπη και τη στοργή που η ίδια εισέπραξε στην παιδική της ηλικία, ενώ τονώθηκε κατά την τριετή της θητεία ως Πρόεδρος στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς μεγάλου Δήμου της Αττικής.
 
Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Βερβερίτσα και ο Κοκορούλης» πραγματεύεται τη δύναμη της αληθινής φιλίας που γεννιέται στα πρώτα χρόνια ενός παιδιού, καθώς και τις αξίες της γνώσης και της κοινωνικοποίησης που προσφέρει το σχολείο.

Εξαπάτηση ελληνικών επιχειρήσεων


Το επιμελητήριο Ημαθίας ανακοίνωσε πως από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο υπάρχει ενημέρωση ότι καταγράφεται αύξηση από την αρχή του έτους στις περιπτώσεις εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων ή πολιτών από φυσικά ή νομικά πρόσωπα με φερόμενη έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. 
Παρατηρείται επίσης η τροποποίηση των μεθόδων απόπειρας αποκόμισης παράνομων κερδών.
 
Τα περιστατικά εξαπάτησης διακρίνονται κυρίως σε:
Α) Χρήση πλαστών στοιχείων
Β) Ψευδή ηλεκτρονικά μηνύματα
Γ) Υποκλοπή ηλεκτρονικών διευθύνσεων και εκτροπή πληρωμών

Συστήνεται στους ενδιαφερόμενους να είναι πολύ προσεκτικοί στις συναλλαγές τους και να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της εταιρείας που πρόκειται να συνεργαστούν. Ειδικά για το Ηνωμένο Βασίλειο, ο έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του  διαδικτυακού τόπου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου της χώρας: http://www.companieshouse.gov.uk/.  Επιπρόσθετα, σημειώνουμε ότι έλεγχος των ευρωπαϊκών εταιρειών μπορεί να πραγματοποιηθεί με καταχώρηση του ΑΦΜ της εταιρείας ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/.

Στη περίπτωση που η επικοινωνία γίνεται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, καλό είναι να γίνεται έλεγχος της αυθεντικότητας των στοιχείων του μηνύματος πριν από κάθε συμφωνία και  εκτέλεση μεταφοράς χρημάτων. Επίσης, οι ελληνικές εταιρείες να έρχονται σε επαφή με τους συνεργάτες τους,  χωρίς τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να διακριβώσουν την αυθεντικότητα των σχετικών μηνυμάτων.
 
Εν κατακλείδι, αν κάποια εταιρεία ή ιδιώτης παραπλανηθεί από δράσεις ως οι αναφερόμενες ανωτέρω και αποστείλει χρήματα, εκτός από την ενημέρωση της Πρεσβείας της αντίστοιχης χώρας, θα πρέπει να καταθέσει μήνυση στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές της έδρας ή του τόπου κατοικίας. Ειδικότερα, σε περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης να ενημερώνεται η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας www.imathiachamber.gr, όπου υπάρχει αναρτημένη η επιστολή του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο.

36χρονη «ξάφρισε» ηλικιωμένο στην Αλεξάνδρεια



Συνελήφθη χθες (02.12.2013) το απόγευμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας, μία ημεδαπή ηλικίας 36 ετών, για κλοπή σε βάρος 74χρονου.
Ειδικότερα, την 01.12.2013 το πρωί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η προαναφερόμενη αφού πλησίασε έναν 74χρονο ημεδαπό τη στιγμή που αυτός αποβιβαζόταν από το όχημά του, έβαλε το χέρι της στην τσέπη του και του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 265 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.
Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, η προαναφερόμενη εντοπίστηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και συνελήφθη.  
Σε αστυνομικό έλεγχο της 36χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (10) Ευρώ.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.