Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης θα παρουσιάσει το Βιβλίο του στην Βέροια


fragos book
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας «Θ.Ζωγιοπούλου» και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Επίτιμου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγού Φραγκούλη Σ. Φράγκου με τίτλο «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι» την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, στις 19:00, στο Χώρο Τεχνών Βέροιας
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ. Κώστας Φωτιάδης, Καθηγητής Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Παναγιώτης Εσκίογλου Καθηγητής ΑΠΘ.
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό.

Σαν σήμερα, 18 χρόνια από την κρίση στα Ίμια


Ήταν σαν σήμερα, 18 ολόκληρα χρόνια πριν…
Τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, κορυφώθηκε η κρίση στα Ίμια, ένα γεγονός που έφερε κοντά όσο ποτέ στον πόλεμο την Ελλάδα και την Τουρκία στη σύγχρονη ιστορία τους. Τα…«ανησυχητικά» περιστατικά στο Αιγαίο είχαν αρχίσει ήδη από το Δεκέμβριο ....
του προηγούμενου έτους, όταν τουρκικό φορτηγό πλοίο που προσάραξε κοντά στα δύο νησιά αρνήθηκε τη βοήθεια του ελληνικού λιμενικού, λέγοντας πως βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κάνοντας σαφείς τις διαθέσεις της τουρκικής πλευράς στην περιοχή, με το υπουργείο εξωτερικών της γείτονος να δηλώνει πως «ανεξαρτήτως του ποιος θα ανελάμβανε τη διάσωση του πλοίου, υπήρχε γενικότερα θέμα με τα Ίμια».
Στις 25 Ιανουαρίου του 1996 υψώνεται σε ένα από τα δύο νησιά που αποτελούν τα Ίμια η ελληνική σημαία από τον τότε δήμαρχο Καλύμνου.
Η τουρκική τηλεόραση μεταδίδει τις εικόνες ως πρόκληση και λίγο αργότερα δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Χουριέτ, μετέβησαν εκεί με ελικόπτερο, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική σημαία. Το σχετικό βίντεο προβλήθηκε ως «ανδραγάθημα» στην Τουρκία και σύντομα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά σκάφη κινήθηκαν και αναπτύχθηκαν στην περιοχή φτάνοντας ένα βήμα πριν τη σύρραξη. Στις 28 Ιανουαρίου 1996 το περιπολικό «Αντωνίου» του Πολεμικού Ναυτικού κατέβασε την τουρκική σημαία και ύψωσε την ελληνική, ενώ Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη Μεγάλη Ίμια. Στις 29 Ιανουαρίου, ο μόλις δέκα ημερών πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά.
Στις 30 Ιανουαρίου, η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ δηλώνει μέσα στην τουρκική Βουλή ότι την επόμενη μέρα η Ελληνική σημαία θα έχει κατέβει από τα Ίμια. Στις 31 Ιανουαρίου τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια.
Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη φρεγάτα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, βρήκαν τραγικό θάνατο. Η επίσημη αιτιολόγηση του δυστυχήματος είναι ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου (Vertigo).
 Εν τω μεταξύ, καθόλη τη διάρκεια της κρίσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, με την Τουρκάλα πρωθυπουργό μάλιστα να δηλώνει στον Μπιλ Κλίντον πως «Ελλάδα και Τουρκία ξεκινούν πόλεμο, επειδή δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι και κάποιοι Έλληνες βαρκάρηδες συνεπλάκησαν σε έναν βράχο που κατοικούσε μία κατσίκα».
Τελικά, οι δύο πρωθυπουργοί δεσμεύτηκαν προς την Αμερική να αποσύρουν τις δυνάμεις τους και να υποστείλουν τις σημαίες, όπως και έγινε το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996 υπό την επίβλεψη αεροσκαφών του 6ου αμερικανικού στόλου της Μεσογείου, ενώ ο Κώστας Σημίτης δηλώνει στη Βουλή, εν μέσω θυελλωδών αντιδράσεων «Ευχαριστώ τους Αμερικάνους».
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Κρίση των Ιμίων ήταν η αφορμή που έψαχνε η τουρκική πλευρά να θέσει θέμα Γκρίζων Ζωνών και να διεκδικεί αρκετά ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, μια θέση που ποτέ δεν δέχθηκε να συζητήσει βέβαια η ελληνική πλευρά.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Επελέγη για το All Star Game του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο!!!



Τα καλά νέα σχετικά με την πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ δεν έχουν σταματημό.

 Μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, που τον έφεραν από νωρίς στη σεζόν, στη βασική πεντάδα των Μπακς, ο διεθνής άσος κατάφερε να βρει μια θέση και στο All Star Game του ΝΒΑ, που φέτος θα γίνει στη Νέα Ορλεάνη!
 Το βράδυ της Τετάρτης ανακοινώθηκαν οι παίκτες που θα λάβουν μέρος στον αγώνα των Rising Stars και ο Giannis, είναι ανάμεσα στους εκλεκτούς! Ασφαλώς ιδιαίτερη τιμή για τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν θα είναι απλά θεατής στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ.
 To Αll Star 3ήμερο είναι προγραμματισμένο για τις 14-16/2 στη Νέα Ορλεάνη κι ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Μπακς θα ζήσει από κοντά κι αυτή την εμπειρία, όπως τον επέλεξαν οι βοηθοί προπονητές των ομάδων.
 Δίπλα του θα είναι οι επίσης rookies Ολαντίπο (Μάτζικ), Κάρτερ-Γουίλιαμς (76ers), Ολίνικ (Σέλτικς), Άντιτς (Χοκς), Μπερκ (Τζαζ), Άνταμς (Θάντερ), Χάρνταγουεϊ Jr. (Νικς) & Πλάμλι Μ. (Νετς), ενώ από πλευράς δευτεροετών θα συμμετάσχουν οι Ντέιβις (Πέλικανς), Λίλαρντ (Τρέιλ Μπλέιζερς), Μπιλ (Γουίζαρντς), Μπαρνς (Γουόριορς), Ντράμοντ (Πίστονς), Τζόουνς (Ρόκετς), Σάλιντζερ (Σέλτικς), Βαλαντσιούνας (Ράπτορς) & Γουέιτερς (Καβαλίερς).
 Ο καταρτισμός των ομάδων θα γίνει (6/2) από διάφορες τηλεοπτικές προσωπικότητες του αμερικανικού δικτύου ΤΝΤ, ενώ οι αρχικές 5άδες θα προκύψουν έπειτα διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού.
 ysterografa.gr | gazzetta.gr

Απολογιστική Γεν. Συνέλευση και Βασιλόπιτα του ΚΕΠΚΑ Νάουσας-Ημαθίας


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η Απολογιστική Γεν. Συνέλευση του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή όπου αναφέρθηκαν αναλυτικά τα πεπραγμένα κατά την τελευταία περίοδο της θητείας του Δ.Σ.
Στο τέλος έγινε ενημέρωση του σώματος για την λειτουργία των γραφείων καθώς και έκκληση για διάλογο για κάθε πρόβλημα που προκύπτει καθώς και κάθε άλλη περίπτωση που πέφτει στην αντίληψη στα μέλη για την κακή λειτουργία της αγοράς .
Χαρακτηριστικό της συνέλευσης ήταν η πρόταση του Διοικ. Συμβουλίου για μια δυναμική Ένωση χρειάζεται  οικονομική ανεξαρτησία με μέλη με αναπτυγμένη την καταναλωτική συνείδηση και  μαζική συμμετοχή τους ενεργά στις εργασίες του ΚΕΠΚΑ με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ,των  τιμών και την ασφάλεια των προϊόντων και υπηρεσιών για τον Καταναλωτή-πολίτη.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Γκαρνέτας Γιάννης , η Αντιδήμαρχος κα Καρυδά Μαρία και ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής κος Δούλαλας Θωμάς.
Μετά το πέρας της συνέλευσης ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας με τυχερο φορέα τους δημοσιογράφους και τυχερό μέλος την κα Μαρία Τζιμίτση με δώρο το βιβλίο του Κώστα Καλδάρα “η Σκιά του Ταξιδευτή”.
                                              
  Για το ΚΕΠΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ
     Ο Πρόεδρος                                                         Η Γ.Γραμματέας
   Δημ. Βογιατζής                                                       Σταυρ. Μολύβα  

Η βασιλόπιτα του Κ.Η.Φ.Η.



Την βασιλόπιτα του έκοψε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) παρουσία των ηλικιωμένων και συγγενών τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος κα Μαρία Καρυδά και η πρόεδρος του  Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάουσας κ. Ευδοξία  Ιτσκάρα. το φλουρί έπεσε στην κ Μπιγκάνου.   

Ίλια Ιωσηφίδου: «Δεν θα συμμετάσχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές»


«Όταν το 2002 έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές φιλοδοξούσα να αγωνιστώ για την πόλη μας. Στα δώδεκα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, μου δώσατε τη δυνατότητα να προσφέρω είτε από τη θέση της δημοτικής συμβούλου – αντιδημάρχου της πλειοψηφίας είτε από τη θέση της επικεφαλής της μειοψηφίας μετά τις τελευταίες εκλογές του 2010.
Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα για το καλύτερο αναλώνοντας τον εαυτό μου για το δήμο μας.
Οι τρεις τετραετίες που υπηρέτησα στο δήμο έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Την πρώτη καταφέραμε κατά τη γνώμη μου αξιόλογα πράγματα ( Πανεπιστήμιο, Σχ. Αριστοτέλους, Κολυμβητήριο, Αράπιτσα, Αρκοχώρι κλπ.) Η δεύτερη χαρακτηρίζεται από πλήρη στασιμότητα. Η τρίτη ταυτίζεται με την απόλυτη οπισθοδρόμηση της πόλης μας. (χρεοκοπία και κλείσιμο ΔΕΤΑΒ, ΔΗΠΟΝ, έλλειμμα 3.000.000 € μόνο για το 2012, απομάκρυνση όλων των υπηρεσιών, νέκρωση της πόλης)
Έγκαιρα είδαμε την επερχόμενη καταστροφή και συγκροτήσαμε ανεξάρτητη παράταξη, την Ενωτική Κίνηση Πολιτών, με στόχο να αγωνιστούμε για την πόλη χωρίς κομματικά αφεντικά. 
Ατυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε την πλειοψηφία της κοινωνίας μας για τους στόχους και τις δυνατότητές μας . Οι ψηφοφόροι έκαναν άλλη επιλογή που οδήγησε στη σημερινή τραγική κατάσταση.
Μετά από έντονο προβληματισμό στον οποίο ιδιαίτερο βάρος είχαν οικογενειακοί λόγοι αποφάσισα να μη μετάσχω στις επόμενες δημοτικές εκλογές.Μάλιστα για να διευκολύνω τις εξελίξεις πρόκειται να παραιτηθώ από τη θέση μου, δεδομένου ότι ήδη εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο.
Ευχαριστώ όλους τους συνδημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους και τους διαβεβαιώνω ότι προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ επάξια στον υπεύθυνο ρόλο της επικεφαλής της μειοψηφίας.
Εύχομαι να παρακολουθήσουμε έναν σωστό προεκλογικό αγώνα.
Και τέλος εύχομαι σε όσους αναλάβουν τις τύχες του δήμου μας να καταφέρουν να σταματήσουν τον σημερινό κατήφορο και να τον οδηγήσουν εκεί που του αξίζει.
Θα είμαι πάντα στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας».
 
Με τιμή
Ίλια Ιωσηφίδου - Αποστόλου

Αλβανικό δημοσίευμα: «Μακεδονικό έθνος δεν υπήρχε πριν από 70 χρόνια»


«ΗΠΑ: μακεδονικό έθνος δεν υπήρχε πριν από 70 χρόνια», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα


«Μακεδονικό έθνος», «μακεδονική πατρίδα», «αυτόνομη Μακεδονία», «μακεδονική εθνική συνείδηση»...

Όλα αυτά – σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα- αποτελούν μια αδικαιολόγητη δημαγωγία, δεν ανήκουν σε καμία εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, αλλά αποτελούν μόνο ένα προσωπείο επιθετικών προθέσεων κατά της Ελλάδας.

Τα παραπάνω –συνεχίζει το δημοσίευμα- είναι μέρος της διπλωματικής αλληλογραφίας που απεστάλησαν από τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών το 1944, στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές.

Η επιστολή αυτή εστάλη πριν από πλέον των 70 ετών, βρίσκεται ακόμη στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, ως δικαιολογία για τη στρατηγική της καταπολέμησης της καπηλείας στο όνομα.

--

The Hellenic Information Team

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο απόψε η Γεωργία Μπατσαρά


Στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ‘Κίτρινος Τύπος’ θα παραβρεθεί απόψε στις 23.15 η βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά. Θέμα της εκπομπής θα είναι η τρομοκρατία στην Ελλάδα.
Η εκπομπή προβάλλεται ζωντανά από το zougla.gr στο link: www.zougla.gr/live

Η νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας


Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 συνήλθε σε σώμα το Διοικητικό Συμβόυλιο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας με θέμα την εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής, και είναι η εξής:
Πρόεδρος: Τσίτσης  Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος: Ταγάρας Αθανάσιος
Γ. Γραμματέας: Καρατσιώλης  Θωμάς
Αναπ. Γ.Γραμματέας: Κουλέεβα Νίνα
Ταμίας: Γρυπούδη Τατιανή

Το βιβλίο "Τα Σκόπια και οι άλλοι" του Ν. Μέρτζου θα παρουσιαστεί στη Νάουσα


mertzos cover
Το βιβλίο "Τα Σκόπια και οι άλλοι" του κ. Νικολάου Ι. Μέρτζου, γνωστού δικηγόρου, δημοσιογράφου, συγγραφέα και προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00 στην αίθουσα της "Εστίας Μουσών" σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ηρωικής πόλης Νάουσας και η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Το βιβλίο, για το οποίο θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας, είναι μια μονογραφία που εκδόθηκε σε 2.000 αντίτυπα με την ευγενή χορηγία της κ. Θεούλας Αλ. Καρούτα. Αποδεικνύει ότι το σύγχρονο Μακεδονικό Ζήτημα είναι διεθνές πρόβλημα στο οποίο, πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ατλαντική Συμμαχία και την Ελλάδα, πρωταγωνιστούν η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Τουρκία, το Κοσσυφοπέδιο και οι Αλβανοί πολίτες των Σκοπίων. Κεντρικό αίτιο του διεθνούς προβλήματος αποτελεί το κρατικό ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού» στο Κράτος των Σκοπίων, το οποίο κατάφωρα παραβιάζει διεθνώς κατοχυρωμένα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών του και συντηρεί ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Αυτό φανερώνουν δεκάδες δημόσια αμάχητα τεκμήρια καθώς επίσης επίσημες δηλώσεις Πρωθυπουργών, Υπουργών Εξωτερικών και όλων των διαπιστευμένων στα Σκόπια Ευρωπαίων πρεσβευτών που έχουν δημοσιευθεί στα Σκόπια, στη Βουλγαρία, στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο, στην Τουρκία, στις Βρυξέλλες και στις Η.Π.Α.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους τους πολίτες.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Δωρεάν εκμάθηση υπολογιστών από το Ίδρυμα Χριστόφορου & Μαίρης Δημούλα


idryma dimoyla-mathimata-240114
Το Ίδρυμα Χριστόφορου & Μαίρης Δημούλα συνεχίζοντας το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει στη Νάουσα, ξεκίνησε τη λειτουργία Τμημάτων εκμάθησης χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για παιδιά και ενήλικες. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος, ο οποίος βρίσκεται στον 1ο όροφο της οικίας Δημούλα, υποδέχεται καθημερινά παιδιά και ενήλικες παρέχοντας τη δυνατότητα να μάθουν δωρεάν τη χρήση Η/Υ. Ήδη λειτουργούν 15 ολιγομελή τμήματα, ενώ οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 100.
Τους χώρους όπου γίνονται τα μαθήματα πληροφορικής επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (24/1) ο Δήμαρχος Νάουσας και Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός και ενημερώθηκε για την εκπαιδευτική δραστηριότητα από την υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Εύα Αδαμαντίδου, και μίλησε με τα παιδιά. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία αξιόλογη πρωτοβουλία που εντάσσεται στους κοινωνικούς σκοπούς του Ιδρύματος, και ότι αποτελεί συνέχεια της Παιδικής Βιβλιοθήκης που δημιουργήθηκε και λειτουργεί από την άνοιξη του 2013.
Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά, τις ώρες από 15:00 έως 21:00 (Τρίτη και Τετάρτη μαθήματα γίνονται και τις πρωινές ώρες), στον 1ο Όροφο του Ιδρύματος Χρισ. & Μ. Δημούλα (Οικία Δημούλα, παρ. Αλέξανδρου Χωνού 6, πληροφορίες κ. Εύα Αδαμαντίδου).

Στη Νάουσα η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης


 gen synel-antisf-naoussa-250114-1
Στη Νάουσα και στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου "Βέρμιον" φιλοξενήθηκαν το Σάββατο (25/1) οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) με τη συμμετοχή περίπου εκατό εκπροσώπων Συλλόγων απ' όλη την Ελλάδα, τους οποίους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σπύρος Ζαννιάς.
Χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την επιλογή της Νάουσας ως τόπο διεξαγωγής της Γεν. Συνέλευσης και υπογράμμισε τη μεγάλη αθλητική παράδοση της πόλης σε πολλά αθλήματα (χιονοδρομία, ποδόσφαιρο, στίβος κλπ.) καθώς και τη συνεχή ανάπτυξη του τένις από το σύλλογο του Ομίλου Αντισφαίρισης Νάουσας. Τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν ο Δήμος σε συνεργασία με τον Όμιλο υποστηρίζει την ανάπτυξη της Αντισφαίρισης στις εγκαταστάσεις τις οποίες διαθέτει στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Νικολάου, και στην κατεύθυνση αυτή ζήτησε την βοήθεια της Ομοσπονδίας. Σημείωσε τη σημαντική δραστηριότητα της διοίκησης του Ομίλου Αντισφαίρισης Νάουσας και αναφέρθηκε στην ιστορία, τα μνημεία και τα αξιοθέατα της περιοχής. Ευχήθηκε η επιτυχία των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης να συνδυαστεί με ευχάριστη διαμονή και γνωριμία με τη φιλόξενη Νάουσα.
Στη συνεδρίαση της Γ.Σ. προήδρευσε ο κ. Δημοσθένης Γυρούσης, Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Νάουσας, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σπύρος Ζαννιάς και ο πρώην Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Νάουσας κ. Γρηγόρης Αντιφάκος. Παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Γιάννης Γκαρνέτας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ηλίας και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Χρήστος Παππάς.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός του πολιτιστικού συλλόγου Ροδοχωρίου ¨"Οι Κομνηνοί"




Ευρηματικό και απολαυστικό το βίντεο που δημιούργηθηκε για τις ανάγκες της διαφήμισης του χορού

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Χειμερινή Ημερίδα Ορίων Αγωνιστικών Κατηγοριών στη Νάουσα



Το Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας επέλεξε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε) και η Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης (Π.Ε.Κ.Κ.Δ.Μ.) για τη διεξαγωγή της Χειμερινής Ημερίδας Ορίων Αγωνιστικών Κατηγοριών, την περασμένη Κυριακή 19/01/2014, αφού είναι ένα από τα κολυμβητήρια της περιφέρειας που διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Εξιχνιάστηκε εγκληματική οργάνωση Αλβανών που λήστευαν σπίτια σε Ημαθία αι Θεσσαλονίκη



Ταυτοποιήθηκαν ως οι, κατά περίπτωση, δράστες των κλοπών έξι υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας από 27 έως 51 ετών, καθώς και ένας υπήκοος Αλβανίας του οποίου τα πλήρη στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Οι ανωτέρω εισέρχονταν στις οικίες κυρίως κατά τις ώρες νυκτερινής κατάκλισης των ενοίκων και αφαιρούσαν από αυτές χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και Ι.Χ. Επιβατικά αυτοκίνητα.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου η βασιλόπιτα του ΚΑΠΗ


Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάουσας διοργανώνει την κοπή βασιλόπιτας όλων των ΚΑΠΗ του ενιαίου Δήμου Νάουσας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18:30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Βέρμιον» στον Άγιο Νικόλαο.
Θα ακολουθήσει γλέντι με μουσική και τραγούδια, φαγητό και ποτό για τα μέλη του ΚΑΠΗ. Επίσης στις 18:00 το απόγευμα και στα κατά τόπους ΚΑΠΗ του Δήμου Νάουσας θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά και επιστροφή με λεωφορεία προς το άλσος του Αγίου Νικολάου.

Συνάντηση δημάρχου με το νέο υποδιοικητή του Νοσοκομείου Νάουσας

Στα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Νάουσας επικεντρώθηκε η συνάντηση γνωριμίας που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (20-1) ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός με το νέο υποδιοικητή του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιο Μπίνο. 
Ο κ. Καραμπατζός τόνισε το σταθερό και αδιαπραγμάτευτο αίτημα του Δήμου, των φορέων και της Επιτροπής Αγώνα, για τη διατήρηση των βασικών κλινικών του Νοσοκομείου (Παθολογική, Ορθοπεδική, Καρδιολογική, Χειρουργική, Παιδιατρική, Οφθαλμολογική) και την ενίσχυσή τους με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό. Επεσήμανε τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη ασθενοφόρου για την έγκαιρη διακομιδή έκτακτων περιστατικών και ότι για το λόγο αυτό το Ίδρυμα Δημούλα προχώρησε στην απόφαση για δωρεά ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο. Επίσης, ζήτησε να κλειστεί το συντομότερο ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για να εκτεθούν τα ανοικτά θέματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Νάουσας.  
Ο κ. Μπίνος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε απαραίτητη τη διατήρηση των βασικών κλινικών προσθέτοντας και την επαναλειτουργία της Μαιευτικής, γιατί, όπως είπε, υπάρχει στη Νάουσα νοσηλευτικό προσωπικό και κατάλληλες υποδομές για τη λειτουργία της κλινικής. Υπογράμμισε ότι Νοσοκομείο Νάουσας είναι σε πολύ καλό επίπεδο οργάνωσης και παροχής υπηρεσιών, και ότι αυτό θα πρέπει να διατηρηθεί αλλά και να βελτιωθεί όπου υπάρχουν προβλήματα ή ελλείψεις. Τέλος, συμφώνησε να γίνει επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και να κλειστεί το συντομότερο ραντεβού με τον Υπουργό.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η κ. Αντιγόνη Ποζουκίδου, διευθύντρια των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Νάουσας.

Νέο πακέτο προτάσεων από τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη για την δικαιότερη φορολόγηση των αγροτών



Επανέρχεται ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στο φλέγον ζήτημα της εξεύρεσης ενός ορθότερου πλαισίου φορολόγησης των αγροτών, με νέα ερώτηση και συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σήμερα (22 Ιανουαρίου) στη Βουλή των Ελλήνων.
Αναλυτικά η ερώτηση και το πακέτο προτάσεων που κατετέθη από τον κ. Τσαβδαρίδη και τους συναδέλφους του αναφέρει τα εξής:

Ο εορτασμός του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου στον Άγιο Δημήτριο Νάουσας



Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Ευγενίου του τραπεζούντιου, στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Ναούσης. 
Την τρίτη το πρωί προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονος, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Σύσσωμο το συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ναούσης παραβρέθηκε στην Θεία Λειτουργία καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Ναούσης.

«Νάουσα – Αποκριά 2014»: Ανανεωμένο πρόγραμμα με έμφαση στο δρώμενο την παράδοση και τη συμμετοχή σατυρικών ομάδων


Εντείνεται η προετοιμασία για τη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων "Νάουσα-Αποκριά 2014".

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Στηρίζει το αίτημα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Στηρίζει το αίτημα της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας η περιφερειακή σύμβουλος Δώρα Μπαλτατζίδου με επιστολή της προς τον σύλλογο στο ζήτημα παραχώρησης του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης προκειμένου να στεγασθούν στον χώρο αυτό η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο του Συλλόγου.
Στην επιστολή της αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Φανιάδη,
Σε απάντηση της επιστολής που έλαβα αναφορικά με το αίτημα που καταθέσατε στον Δήμαρχο Νάουσας κ. Καραμπατζό για την παραχώρηση του κτηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης προκειμένου να στεγασθούν στον χώρο αυτό η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο του Συλλόγου που ανήκει όχι μόνο στα μέλη του Συλλόγου αλλά σε όλους μας σαν πολίτες αυτής της περιοχής, σας γνωστοποιώ την πλήρη στήριξή μου στην προσπάθειά αυτή και σας συγχαίρω για την δραστηριότητα σας που σκοπό έχει την ανάδειξη του Ποντιακού Ελληνισμού καθιστώντας την πόλη της Νάουσας φάρο πολιτισμού.

Θεωρώ ότι ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή θα αξιολογήσουν  θετικά όλη αυτή την προσπάθεια κρίνοντας ότι είναι ωφέλιμη τόσο για την  πόλη της Νάουσας όσο και για ολόκληρο τον Ποντιακό Ελληνισμό. Η Νάουσα είναι μία ηρωική πόλη με πλούσιο πολιτισμό και σίγουρα η ανάδειξη της ιστορίας των Ποντίων μέσα από τα κείμενα και τα κειμήλια που έφεραν η πρόγονοι μας είναι κομμάτι του πολιτισμού αυτού, με αποτέλεσμα το αίτημα σας αυτό να εκτιμηθεί και να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα.


Με εκτίμηση,
Δώρα Μπαλτατζίδου
Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας

Ευχαριστήριο ΦΑΣ Νάουσα



Ο Πρόεδρος, η Διοίκηση, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ, ευχαριστούν θερμά τον γιατρό ( Δ/ντή Βιοχημικού τμήματος νοσοκομείου Λαμίας ) και Περιφερεικό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας κ Παναγιώτη Παρχαρίδη, για το γεύμα που παρέθεσε στην αποστολή της ομάδας στη Λαμία.
                  Με εκτίμηση                
Πετράς Θεόδωρος
Πρόεδρος ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ


Η Σοφία και η Λούνα πήραν το πτυχίο τους


 
Η Λούνα πριν λίγες μέρες έχει γίνει μόλις ένα χρονών και έχει πάρει πτυχίο σκύλου θεραπείας μετά από παρακολούθηση μαθημάτων στην Ιταλία, φυσικά το δίπλωμα το μοιράζεται με την εκπαιδεύτρια  της που είναι ο Σοφία Μιχαηλίδου από το Ροδοχώρι...

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τελευταία εβδομάδα για τη λήξη του διαγωνισμού Life ‘s good.gr



"Τελευταία εβδομάδα για τη λήξη του διαγωνισμού και χρειαζόμαστ άμεσα την βοήθεια όλων των πολιτών. Για τα δρώμενα της πόλης μας στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό του ΣΚΑΪ, εκπροσωπώντας την Νάουσα βρισκόμαστε στην 2η θέση μέχρι στιγμής αλλά έχουμε και ισχυρό ανταγωνισμό ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή στις 26 Ιανουαρίου .
Η ομάδα μας ζητάει από τους συμπολίτες την στηρίξει τους στο FACEBOOK κάνοντας like στη σελίδα και vote στο βίντεο με τίτλο NAOUSA THE CITY WE LOVE στον σύνδεσμο : life's good.gr ttps://www.facebook.com/lifeisgoodgr/app_225522670947382
H Στέλνοντας : LIFE (κενό) 63 στο 54260 (χρέωση 31 λεπτά) Σε περίπτωση που καταφέρουμε και περάσει το βίντεο με τα δρώμενα της Νάουσας στον τελικό του διαγωνισμού έπειτα με δεύτερη ψηφοφορία ανάμεσα στα 12 καλύτερα βίντεο από όλες της κατηγορίες βίντεο του διαγωνισμού. που σε περίπτωση νίκης Οι μαθητές 2ου και 1ου Λυκείου Νάουσας θα διεκδικήσουν δώρα της LG, τα οποία θα δωρίσουν στα λύκεια μας για αναβάθμιση εξοπλισμού.
Η στήριξη σας είναι απαραίτητη για το καλό του τόπου μας .. Ας αφιερώσουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας στο facebook κάνοντας ένα απλό LIKE αλλάζοντας το μέλλον των παιδιών μας , στις δύσκολες μέρες που βιώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός.

Βράβευση αθλητών και κοπή βασιλόπιτας του στίβου της Νάουσας


Την Κυριακή 19/1 στην κατάμεστη, από αθλητές, γονείς και φίλους του Στίβου, αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΒΕΡΜΙΟ» έγινε η ετήσια γιορτή του στίβου όπου βραβεύτηκαν οι αθλητές της Γυμναστικής Ένωσης Νάουσας που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους αγώνες Στίβου του 2013 .

“Τα Σκόπια και οι Άλλοι”-Νέα έκδοση από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.


1505260_10152156330598570_682476508_nΝέα έκδοση από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Επί 22 συνεχή έτη, έως το 2013, επικρατεί η εντύπωση ότι το πρόβλημα των Σκοπίων είναι η διαφορά του με την Ελλάδα για την ονομασία Μακεδονία.
Η εντύπωση είναι παντελώς ψευδής. Το υπαρξιακό πρόβλημα των Σκοπίων είναι το κρατικό ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού» του, το οποίο ορίζει αμετάκλητα ως εχθρούς του όλα τα γειτονικά του Κράτη, το μονομερές πολίτευμά του και η ολοκληρωτική υφή τουσλαβικού καθεστώτος του.
(Από την εισαγωγή)
Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:
http://media.ems.gr/ekdoseis/ektos_seiras/ekd_eksi_skopia_kai_alloi.pdf
από history-of-macedonia.com

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

" ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ " Γράφει ο Ξενοκράτης Σακλάς Δικηγόρος


Στην Ελλάδα, ο κατά φαντασία θεραπευμένος Πρωθυπουργός του Αφγανιστάν, Σαμαράς και ο λογοπλάστης-λογοπαίκτης του εκτσογλανισμού  της  νέας πολιτικής Βενιζέλος, επιτέλους γκρεμίζονται.  Διαλύεται η διορισμένη ομόρρυθμη εταιρία τους, με τα Γερμανικά κεφάλαια της Μέρκελ. Θα ανακηρυχτεί η διάλυση τους όχι στα βιβλία των εταιριών που αρχειοθετούνται, αλλά στις αποφάσεις των Πρωτοδικείων που θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών που έρχονται.