Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Σύλληψη 51χρονου για λαθραία τσιγάρα


Συνελήφθη χθες (28-07-2015) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 51χρονος ημεδαπός για παράβαση της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 135 πακέτα τσιγάρων και 1 συσκευασία με 130 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού δημοσίου.

Σελιώτικα 2015. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων


 
Ποικίλες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα των ‘Σελιώτικων’ από τον Τουριστικό Όμιλο Σελίου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 2 Αυγούστου και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 17 Αυγούστου.

Διάρρηξη στο γραφείο της ΔΕΥΑΝ στην ΒΕΤΛΑΝΣ


 
Διάρρηξη στο εισπρακτήριο της ΔΕΥΑΝ στον πολυχώρο της Βέτλανς έγινε από αγνώστους τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οι δράστες εισήλθαν στον χώρο παραβιάζοντας παράθυρο στο πίσω μέρος του κτιρίου. Στο γραφείο δεν υπήρχαν χρήματα ούτε άλλο πολύτιμο υλικό.
 
Η εγκληματολογική υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας έκανε λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ από τον Δήμο Νάουσας κατατέθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Συμβολική κατάληψη στην αντιπεριφέρεια Ημαθίας από το ΠΑΜΕ



Συμβολική Κατάληψη στην αντιπεριφέρεια Ημαθίας προχώρησε το ΠΑΜΕ σήμερα το πρωί στην Βέροια..
Με συνθήματα καλούσαν την κυβέρνηση να μην ψηφίζει τα βάρβαρα μέτρα και το πανό έγραφε ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΟΜΕΤΡΑ.

Επιτυχημένες εκδηλώσεις στο Ροδοχώρι

 

 Μετά από αρκετά χρόνια πραγματοποιήθηκε η Γιορτή κερασιού με τέλειες καιρικές συνθήκες, που βοήθησαν  να πραγματοποιηθούν δυο φανταστικές βραδιές.


Την πρώτη μέρα ο Κώστας Θεοδοσιάδης και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης με τις νότες τους ξεσήκωσαν τον κόσμο

και η διασκέδαση χτύπησε κόκκινο μέχρι τις πρωινές ώρες, εξαιρετικό ήταν το χορευτικό τμήμα του συλλόγου

Ποντίων Πτολεμαΐδας.

Την δεύτερη μέρα ο Αλέξης Παρχαρίδης και ο Στέργιος Ζιμπιλιάδης στο Τραγούδι και ο Νίκος Κοκκινίδης στη

λύρα, ανέβασαν το θερμόμετρο της διασκέδασης στα ύψη, εξαιρετικά ήταν χορευτικό Μωμόγεροι

Ροδοχωρίου.

Συγκινητικό ήταν το αφιέρωμα που έγινε στον αείμνηστο πρεσβευτή της ποντιακής παράδοσης Στάθη

Βενιαμίδη, αφού τιμήθηκε με πλακέτα η σύζυγος του Λεμόνα, ακολούθησε ένα οχτάλεπτο βίντεο για τη ζωή

του Στάθη Βενιαμίδη.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου ‘ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ’ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους τίμησαν τον

σύλλογο με την παρουσία τους στην Γιορτή Κερασιού, καθώς επίσης τους καλλιτέχνες που έδωσαν τον

καλύτερο τους εαυτό, για να έχουμε δυο υπέροχες βραδιές, τα χορευτικά τμήματα που πήραν μέρος στην

εκδήλωση, τους χορηγούς που στη δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε ενίσχυσαν οικονομικά και

ιδιέτερα τον Δασικό Αναγκαστικό Συνεταιρισμό για τη μεγάλη χορηγία του, έτσι ώστε να μπορέσει να έχει

επιτυχία η Γιορτή, αλλά και όλους όσους πρόβαλαν τη γιορτή από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα

ενημέρωσης.

Φυσικά όλους τους εθελοντές που και φέτος ανάλαβαν το δύσκολο έργο του στησίματος της Γιορτής, αλλά και

την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους όσους βρέθηκαν το διήμερο στις εγκαταστάσεις του Παλιού συνεταιρισμού

Ροδοχωρίου.

Τέλος ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με την υπόσχεση ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο για να

έχουμε ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Το αναπάντεχο δεν μας επέτρεψε την έκδοση




Σε αυτόν τον μάταιο κόσμο δεν μπορούμε προγραμματίσουμε πάντα αυτό που επιθυμούμε. Έτσι και εμείς δεχθήκαμε το απρόσμενο,  χάνοντας τον σύζυγο,  πατέρα, παππού. Η οικογένεια του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ έχασε την Τρίτη τον Γιώργο Κυριακίδη 75 ετών (πατέρα του εκδότη Γρηγόρη) με συνέπεια η εφημερίδα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει την Παρασκευή 10 Ιουλίου. Ζητούμε συγνώμη από το αναγνωστικό μας κοινό με την υποσημείωση ότι αυτά συμβαίνουν στην ζωή και  καθορίζουν απόλυτα τον προγραμματισμό και την λειτουργία μας.
Τους ευχόμαστε καλό ταξίδι γνωρίζοντας ότι η σκέψη του θα βρίσκεται δίπλα μας δίνοντας μας δύναμη όπως ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια συμμετέχοντας ενεργά στην έκδοση της εφημερίδας.

Με εκδρομή στον Άγιο Νικόλαο αποχαιρέτησε την φετινή εκπαιδευτική χρονιά το ΥΦΑΔΙ

    ifadi nisi margaritas
    Τα παιδιά από το ΥΦΑΔΙ, με πολλά χαμόγελα και αισιοδοξία, αποχαιρέτησαν την φετινή εκπαιδευτική χρονιά με εκδρομή στον Άγιο Νικόλαο. Περπάτησαν κάτω από τα πλατάνια, συζήτησαν για τη σημασία του περιβάλλοντος και αφέθηκαν στην ευεργετική επίδραση της φύσης. Η εκδρομή έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο, με γεύμα δίπλα στο ποτάμι, στο Νησί της Μαργαρίτας, προσφορά της οικογένειας Μπαμπάτση.

    Προς κατάργηση η εξίσωση φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

      petrelaio-thermansis
      Διάταξη νόμου που θα αλλάζει το υφιστάμενο πλαίσιο και θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε για τον φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.
      Όπως δήλωσε στη Βουλή ο κ. Μάρδας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, θα καταργηθεί η εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
      Ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης θα καθοριστεί στα 6 λεπτά ενώ το πετρέλαιο κίνησης στα 33 λεπτά, όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από τα πετρελαιοειδή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν φοβόμαστε ότι θα υπάρχει φοροδιαφυγή, αφού έως το τέλος του έτους θα έχει "κλειδώσει" όλο το σύστημα διακίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης, που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει έως το τελευταίο πρατήριο».
      Αισιόδοξος δήλωσε ο κ. Μάρδας και ως προς τα έσοδα που θα επιφέρει αυτή η ρύθμιση, η οποία θα έχει ως συνέπεια την κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για τους δικαιούχους από τον Οκτώβριο.
      Όπως εξήγησε ο κ. Μάρδας, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ, η αύξηση της κατανάλωσης θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, ενώ με το καθεστώς της εξομοίωσης που ίσχυε χάθηκαν περίπου 700 εκατ. ευρώ από τα δημόσια έσοδα. Πρόσθεσε, δε, ότι θα εξοικονομηθούν 210 εκατ. από τον προϋπολογισμό, που αποτελούσαν τη δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης.

      Κλειστές μέχρι τη Δευτέρα οι τράπεζες



        Δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η νέα υπουργική απόφαση η οποία παρατείνει την ειδική τραπεζική αργία για τρεις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή μέχρι και την Δευτέρα 13 Ιουλίου.
        Η υπουργική απόφαση δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους, που δεν έχουν κάρτα αναλήψεων, να λάβουν -μέσω των καταστημάτων που λειτουργούν- επιπλέον 120 ευρώ από τη σύνταξή τους. Ποσό 120 ευρώ θα μπορούν να λάβουν και οι άνεργοι από το σχετικό επίδομα που δικαιούνται αλλα και οι συνταξιούχοι εξωτερικού.

        Λαπαβίτσας: "Το δημοψήφισμα έδειξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει επιστροφή σε μνημόνια"

        lapavitsas
        Ο βουλευτής Ημαθίας Κώστας Λαπαβίτσας σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δήλωσε: "Το δημοψήφισμα της 05/07/2015 έδειξε ξεκάθαρα ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει επιστροφή σε μνημόνια και προγράμματα λιτότητας. Μας έδειξε επίσης ότι ο ελληνικός λαός νιώθει βαθύτατα ταπεινωμένος και θέλει να αποκαταστήσει την εθνική του αξιοπρέπεια και περηφάνια.
        Στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που έρχονται και στις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η κυβέρνηση, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να λειτουργήσει ως πυξίδα.
        Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι στις επόμενες μέρες θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες με άμεση συμμετοχή όλων των λαϊκών στρωμάτων στα κοινά, με πρώτο ρόλο αυτόν της νεολαίας.
        Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι η δύναμη που έδειξε ο κόσμος με την συμμετοχή στο δημοψήφισμα, παρά το όργιο παραπληροφόρησης και τρομοκρατίας, θα επιτρέψει τη χώρα να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται".