Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 θα γίνουν στη Βέροια, υπό την αιγίδα της Π.Ε Ημαθίας οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται για να τονιστούν ιδιαίτερα τα γεγονότα της δραματικής εκείνης περιόδου των διωγμών και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τις πατρογονικές εστίες από τους Τούρκους. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής.
Κυριακή 04-10-2015
Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 4ηςης Οκτωβρίου 2015.Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 4ης Οκτωβρίου 2015.
07.30΄: Θα σημάνουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών.
08.00΄: Επίσημη έπαρση της Σημαίας
10.00΄: Παράταξη στρατιωτικού τμήματος απόδοσης τιμών της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, καθώς και των αντιπροσωπειών Προσφυγικών Σωματείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Προσκόπων και Οδηγών στο χώρο προ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Πέτρου και Παύλου.
10.10΄:Πέρας προσέλευσης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αρχών και του Λαού.
10.15΄: Πέρας προσέλευσης των επισήμων.
10.30΄:Τέλεση Μνημοσύνου με τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος, υπέρ των σφαγιασθέντων αδελφών μας κατά τη Μικρασιατική καταστροφή. Ομιλία στον Ιερό Ναό από τον κ. Συμεών Δερέ, ιατρό, μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας.
11.15΄: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης στην Πλατεία Ωρολογίου. Σιγή ενός λεπτού-Εθνικός Ύμνος.

Ξεκίνησε η συγκομιδή ακτινιδίων ποικιλίας "Soreli"


    Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας ορίζει την 29– 09 – 2015 ως ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων ποικιλίας «SORELI» για την εμπορική περίοδο 2015 –2016. Στην απόφασή της αναφέρονται τα εξής:
    "Ορίζουμε, σύμφωνα με το άρθρο 2 της 290524/3-9-2010 απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την 29– 09 – 2015 ως ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων ποικιλίας «SORELI» για την εμπορική περίοδο 2015 –2016.
    Σε εφαρμογή του άρθρου 2 της ανωτέρω απόφασης καθορίζονται οι υποχρεώσεις των συναλλασσόμενων ως εξής:
    1. Οι παραγωγοί ακτινιδίων προβαίνουν σε συγκομιδή του προϊόντος μετά την ορισθείσα στην παρούσα απόφαση ημερομηνία και εφόσον έχει διασφαλισθεί ότι οι συγκομισμένοι καρποί είναι επαρκώς ανεπτυγμένοι και σε ικανοποιητικό στάδιο ωρίμανσης.
    2. Οι υπεύθυνοι για τη συγκομιδή των ακτινιδίων, κάθε φορά που προβαίνουν σε συγκομιδή των καρπών, καταθέτουν στο Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία αναφέρουν την ημερομηνία συγκομιδής τους καθώς και τη συγκομισμένη ποσότητα.
    3. Οι τυποποιητές – συσκευαστές στην περιοχή παραγωγής προβαίνουν σε τυποποίηση – συσκευασία των ακτινιδίων εφόσον αυτά έχουν αποκτήσει φυσιολογικά, τουλάχιστον 6,2 ο Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.
    4. Οι εισαγωγείς – εξαγωγείς διασφαλίζουν ότι κατά το στάδιο της εισαγωγής – εξαγωγής οι παρτίδες ακτινιδίων έχουν αποκτήσει βαθμό Brix τουλάχιστον 6,2 ο ή 15% μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία.
    5. Οι έμποροι διαθέτουν τα ακτινίδια σε όλα τα άλλα στάδια εμπορίας που έπονται της τυποποίησης – συσκευασίας, της εισαγωγής και της εξαγωγής, αφού αυτά έχουν αποκτήσει τουλάχιστον 9,5 ο Brix.
    6. Όλοι οι συναλλασσόμενοι στον τομέα των ακτινιδίων τηρούν ως προς τις υποχρεώσεις τους, και τις λοιπές διατάξεις που προβλέπονται από την κοινή Υπουργική απόφαση 257543/2003.
    Επισημαίνεται ότι η παραπάνω ημερομηνία αφορά αποκλειστικά τα ακτινίδια ποικιλίας «SORELI».
    Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής θα διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους κατά το στάδιο της τυποποίησης – συσκευασίας των ακτινιδίων στα τυποποιητήρια – συσκευαστήρια του νομού, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι το προϊόν έχει αποκτήσει τουλάχιστον 6,2ο Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%. Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων, οι αντίστοιχες παρτίδες, είτε καταστρέφονται με ευθύνη του κατέχοντος φορέα, είτε διασφαλίζεται η μη διάθεση τους για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στις αρμόδιες επιτροπές επιβολής κυρώσεων σύμφωνα με τον Ν. 4235/2014 (Α΄32), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει".

    Ημαθία: Τρεις συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση

    astynomia2
    Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα (30-09-2015) το πρωί αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Ημαθίας. Ελέχθησαν συνολικά 12 άτομα και 3 οχήματα, ενώ προσήχθησαν και συνελήφθησαν δύο 22χρονοι υπήκοοι Αλβανίας και ένας 37χρονος ημεδαπός για παράνομη παραμονή στη χώρα και για διευκόλυνση παραμονής στη χώρα των δύο παράνομων αλλοδαπών αντίστοιχα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 15 αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Ημαθίας και του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας

    Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

    Επιτυχημένη η συναυλία των αδελφών Τσαχουρίδη στη Νάουσα


      tax naou
      Με εξαιρετική επιτυχία και συμμετοχή περισσοτέρων των 200 θεατών πραγματοποιήθηκε πιλοτικά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στο αίθριο του πολυχώρου 'Βέτλανς' η συναυλία των αδελφών Τσαχουρίδη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Secret Concert που θα υλοποιήσει μεταξύ άλλων ο Δήμος Νάουσας τη νέα χρονιά.
      Οι θεατές της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν -κάτω από τον έναστρο ουρανό και με θέα τον κάμπο- μια αξέχαστη εμπειρία μελωδιών, ερμηνειών και χρωμάτων. Καλωσορίζοντας το κοινό ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μάντσιος υποσχέθηκαν μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και σε άλλους απαξιωμένους χώρους του Δήμου, με στόχο την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του πολιτισμικού προϊόντος προς όφελος των δημοτών.
       

      Παναουσαϊκό πολιτιστικό αντάμωμα


      panaousaiko

        Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Νάουσας, διοργανώνει για πρώτη φορά την εκδήλωση «1ο ΠΑΝΝΑΟΥΣΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ» το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Στάδιο Νάουσας.
        Σκοπός της εκδήλωσης είναι η από κοινού παρουσίαση του πολιτιστικού υπόβαθρου του διευρυμένου Δήμου στο κοινό της πόλης, το οποίο θα περιλαμβάνει πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα.
        Δίνεται η δυνατότητα στα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων να γνωριστούν μεταξύ τους, να συνεργαστούν και ν' ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες, καλλιεργώντας παράλληλα την ευγενή άμιλλα, με σκοπό την αναβάθμιση των δράσεων όλων των συλλόγων.
        Συμμετέχουν συνολικά 27 πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι αναλυτικά είναι οι παρακάτω:
        Δημοτική Ενότητα Νάουσας: «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ», ΟΜΙΛΟΣ «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ», ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΩΔΕΙΟ ΝΑΟΥΣΗΣ», ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, «ΠΥΡΣΟΣ», ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «Η ΑΡΑΠΙΤΣΑ», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΛΕΒΕΝΤΙΑ», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΝΤΑΒΕΛΗΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΩΔΕΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΩΔΕΙΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ, «ΑΡΚΤΟΣ» ΑΡΚΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, «ΚΟΜΝΗΝΟΙ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΑΡΑΤΑΣΟΣ» ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
        Δημοτική Ενότητα Ανθεμίων: ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΜΙΕΖΑ» ΚΟΠΑΝΟΥ, ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ, ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ «Η ΡΩΜΑΝΙΑ», ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ» ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ.
        Δημοτική Ενότητα Ειρηνούπολης: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΝΙΑΤΑ» ΑΝΩ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ».
        Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνοπτικά περιλαμβάνει κοινή μουσική με παράλληλες κυκλικές χορογραφίες από τους χορευτές των λαογραφικών συλλόγων σε όλη την έκταση του σταδίου, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα χρωμάτων και κίνησης σε παραδοσιακούς ρυθμούς. Ο χορός θα εναλλάσσεται με τραγούδι από τις χορωδίες, τα ωδεία, φιλαρμονικές κλπ.
        Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο Νάουσας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους δημότες.

        Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο αποκτά διατηρητέο ο δήμος Νάουσας

          naousa venizelou



          Τους σχεδιασμούς της διοίκησης του Δήμου Νάουσας να το μετατρέψει σε Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και προβολής των τοπικών προϊόντων εξυπηρετεί η οριστική εξέλιξη της αγοράς του διατηρητέου κτιρίου της οδού Βενιζέλου 7, με πόρους από το Πράσινο Ταμείο. Ο Δήμος Νάουσας αποκτά με μηδενικό κόστος ένα ακίνητο-στολίδι, χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του πρώτου τετάρτου του 20ου αιώνα, συμβάλλοντας στη διατήρηση και ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος και ενισχύοντας την εικόνα της Νάουσας ως πόλου αναφοράς στον Πολιτισμό και την Παιδεία.

          Μανταλένα Παπαδοπούλου: "Εντολή για κάθαρση του πολιτικού συστήματος"


          Ο ελληνικός λαός για μια ακόμη φορά μίλησε και καλά θα κάνει η πολιτική τάξη να τον ακούσει. Το τεράστιο ποσοστό αποχής δείχνει ότι οι Έλληνες, που πληρώνουν τα ελλείμματα αξιοπιστίας αλλά και τα εγκληματικά λάθη των κομμάτων, είναι απογοητευμένοι και γύρισαν την πλάτη στο σύνολο της πολιτικής τάξης την οποία δεν εμπιστεύονται. Η αποχή δεν δηλώνει τόσο απάθεια, ή αδιαφορία, αλλά θα πρέπει να αναγνωσθεί σαν πολιτική στάση παρόλο που στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετεί το συμφέρον του λαού, αφού επιτρέπει στο 60% να αποφασίσει για το 40% της πορείας του συνόλου.
          Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών η υποψήφια βουλευτής με τους ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου σημείωσε: "



          Με τη ψήφο τους οι Έλληνες έδωσαν την ευκαιρία στη Κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου να διαχειρισθεί τη κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τον στυγνό εκβιασμό των Βρυξελλών και το 3ο μνημόνιο, ώστε να κρατηθεί η Ελλάδα ζωντανή και να φθάσει να μην έχει ανάγκη για νέα δανειακή σύμβαση. Η εντολή για κάθαρση του πολιτικού συστήματος, για μάχη ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά είναι σαφής και οφείλει η νέα κυβέρνηση να κινηθεί εξαιρετικά γρήγορα και με σοβαρότητα. Ο Ελληνικός λαός που έδωσε την εντολή, ψήφισε με μισή καρδιά και περιμένει πράξεις και όχι λόγια. Δεν θα δώσει άλλη ευκαιρία και η υπομονή είναι στα όρια. Απώτερος στόχος είναι η Ελλάδα να προετοιμαστεί ώστε με τη λήξη του προγράμματος να μη χρειασθεί νέα συμφωνία και νέα δανεικά.
          Συνυπολογίζοντας την εκφορά πολιτικού λόγου, των ιδεολογικών αναφορών και των θέσεων των δυο κομμάτων ο ελληνικός λαός ζήτησε από τη Κυβέρνηση να προσέξει τις βαλλόμενες κοινωνικές τάξεις οι οποίες υπέφεραν από τα 5 χρόνια λιτότητας αλλά ζήτησε και ισχυρή στάση όσον αφορά στα εθνικά μας ζητήματα και στη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας. Άλλωστε αυτό που κρατά ένα έθνος-κράτος ενωμένο και ζωντανό είναι η κοινή ιστορία, τα ήθη-έθιμα, η γλώσσα, η θρησκεία, οι παραδόσεις. Αυτά ακριβώς που επιδιώκει να πλήξει και να ισοπεδώσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων που στοχεύει στην ομογενοποίηση των λαών ώστε να επιβάλλει μια παγκόσμια κυβέρνηση και ήδη γίνεται λόγος στην ΕΕ για μια Ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Οι ΑΝΕΛ με τη συμμετοχή στη Κυβέρνηση δεν θα το επιτρέψουν.
          Η ΝΔ παρά τη συσπείρωση που έδειξε δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της αφού ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύθηκε ούτε τη νέα ηγεσία, αν και υπηρεσιακή, δεδομένου του γεγονότος πως δεν καθαρίζει το εσωτερικό της από τα βαρίδια για τα οποία θα έπρεπε να δούμε άρση πολιτικού ασύλου. Ούτε βεβαίως κατόρθωσε να στρέψει σε πιο κεντρώες αντιλήψεις το κόμμα. η ρητορική δεν φθάνει, ο κόσμος καταλαβαίνει. Το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί για επικοινωνιακούς λόγους να πανηγυρίζει με το ποσοστό του αλλά με μια πιο προσεκτική ανάγνωση που δεν θέλει μεγάλη φαντασία κανείς διαπιστώνει πως ενώθηκαν τρεις δυνάμεις για να φέρουν αυτό το ποσοστό. και πάλι κατετάγη σε ισχνή πολιτική δύναμη με καμία ελπίδα να ανέβει στο μέλλον και να διεκδικήσει το ρόλο που είχε στο παρελθόν. Οι εξυπηρετήσεις και οι κομματικές ταυτότητες θα το διατηρήσουν για λίγο καιρό ακόμα πριν το καταδικάσουν εντελώς στην αφάνεια.
          Ο ελληνικός λαός τιμώρησε τα κόμματα που τον υποτίμησαν σε ουσία αλλά και τη νοημοσύνη του, ειδικά αυτά που δεν είχαν εναλλακτική πρόταση για την επόμενη μέρα και αποτελούν εθνομηδενιστικές επιλογές ή καπήλευσης του πατριωτικού αισθήματος. Έτσι το Ποτάμι στέρεψε. Το ΛΑΕ δεν μπήκε στη Βουλή. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν έπιασε τα ποσοστά που φοβήθηκε ότι θα έχει όταν ο Μιχαλολιάκος εκτός του ότι παραδέχθηκε ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή και άρα δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη συμφωνία-μνημόνιο ανέλαβε και τη πολιτική ευθύνη (ηθική αυτουργία ίσως) για μια δολοφονία. ίσως στο δικαστήριο να χρησιμοποιηθεί και «έξυπνα». οι νομικοί καταλαβαίνουν.
          Η Ένωση Κεντρώων ψηφίστηκε και εξασφάλισε την είσοδο στη Βουλή αφού στηρίχθηκε από το σύστημα, μιας και ο Τζήμερος δεν τα κατάφερε και εισέπραξε ψήφο διαμαρτυρίας, ψήφο «πλάκας», ψήφο ενάντια στη διαφθορά από πολίτες που δεν έμαθαν τη στάση του αρχηγού της για τη Γερμανία της Μέρκελ, τον Χριστόδουλο και το ηρωικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.
          Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να ευχαριστήσω όσους έτρεξαν μαζί μου τον αγώνα με διάθεση προσφοράς, γυρίζοντας την πλάτη σε αυτούς που μπαίνουν στην πολιτική για να κερδίσουν κάτι για τους εαυτούς τους, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική μπορεί να έχει και άλλο πρόσωπο. Κατορθώσαμε με τιτάνιο αγώνα να διατηρήσουμε ποσοστό κοντά στο πανελλαδικό ποσοστό του Κινήματος κι αυτό ήταν ένας άθλος πραγματικά. Σε ό, τι με αφορά όπως έκανα κι από τις 25 Ιανουαρίου και μετά, παραμένω παρούσα στον αγώνα για την υπεράσπιση των Ημαθιωτών/ Ημαθιωτισσών και διατηρώ διάθεση αμφίδρομης σχέσης επικοινωνίας".

          Μπαρτζώκας: "Επιβάλλεται να κάνουμε σκληρή αυτοκριτική και να ακούσουμε την κοινωνία"

            bartzokas header
            Το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου σχολιάζει με δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας. Συγκεκριμένα σημειώνει: "Οι εκλογές της Κυριακής ανέδειξαν ξεκάθαρο νικητή το ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Σεβόμενος απόλυτα τη βούληση του ελληνικού λαού, θα ήθελα να συγχαρώ τους τέσσερις βουλευτές του Νομού Ημαθίας για την εκλογή τους, καλώντας τους, παράλληλα, να παλέψουν για την προκοπή του Τόπου, πέρα και πάνω από κομματικές γραμμές.
            Προσωπικά, ευχαριστώ από καρδιάς όλους αυτούς τους ανθρώπους, που τόσο τον Ιανουάριο, όσο και στις τελευταίες εκλογές, πίστεψαν σε μένα και συντάχθηκαν σε έναν αδιάκοπο αγώνα για αλλαγή νοοτροπίας του πολιτικού συστήματος, απέναντι σε παλαιοκομματικές αντιλήψεις.
            Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω όλους αυτούς, που για ακόμη μια φορά στήριξαν ανιδιοτελώς την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, επιθυμώντας να δώσουν οριστικό τέλος στο λαϊκισμό και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
            Όσον αφορά στην παράταξή μας, σήμερα κιόλας επιβάλλεται να κάνουμε σκληρή αυτοκριτική και να ακούσουμε, επιτέλους, τα κελεύσματα της κοινωνίας για πλήρη και ριζική ανανέωση, τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε πολιτικές.
            Σε αυτή την προσπάθεια η Γενιά μας θα είναι πρωταγωνίστρια".

            Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

            Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε Νάουσα, Ανθέμια. Πρωτιά Ν.Δ. σε Ειρηνούπολη



            Συγκεντρωτικά δήμου Νάουσας

            Ενότητα Νάουσας

            Ενότητα Ανθεμίων

            Ενότητα Ειρηνούπολης

             

            Μεγάλη νίκη ΣΥΡΙΖΑ σε επικράτεια, Ημαθία και Κ. Μακεδονία


               
              Τα τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών είναι τα εξής:
              ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ (σε 251 από 252 εκλογικά τμήματα)
              47
              ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ (σε 17.494 από 19.513 εκλογικά τμήματα)
              e21
              ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (σε 2.929 από 2.937 εκλογικά τμήματα)
              p36

              Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

              Καταβολή αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους




              Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης γνωστοποιεί στους Έλληνες κτηνοτρόφους ότι στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του Ζωικού Κεφαλαίου, κατατέθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς 4.499.653 Ευρώ, για την κάλυψη των οικονομικών αποζημιώσεων έτους 2014. Το ανωτέρω ποσό αφορά κυρίως αποζημιώσεις κτηνοτρόφων για ευλογιά, καταρροϊκό πυρετό, βρουκέλλωση και φυματίωση παραγωγικών ζώων και καλύπτει τις εκκρεμείς πληρωμές για αιτήματα που κατατέθηκαν περίπου μέχρι και τον Νοέμβριο του 2014. Για τις αποζημιώσεις που αφορούν στο χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2014 έως και σήμερα θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για τους δικαιούχους από το ΥΠΑΠΕΝ.

              Ξεκινά η συγκομιδή ακτινιδίων ποικιλίας «SUMMER KIWI»

                aktinidia


                <!—more
                Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ορίστηκε η 16– 09 – 2015 ως ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων ποικιλίας «SUMMER KIWI» για την εμπορική περίοδο 2015 –2016. Σε εφαρμογή του άρθρου 2 της ανωτέρω απόφασης καθορίζονται οι υποχρεώσεις των συναλλασσόμενων ως εξής:

                1. Οι παραγωγοί ακτινιδίων προβαίνουν σε συγκομιδή του προϊόντος μετά την ορισθείσα στην παρούσα απόφαση ημερομηνία και εφόσον έχει διασφαλισθεί ότι οι συγκομισμένοι καρποί είναι επαρκώς ανεπτυγμένοι και σε ικανοποιητικό στάδιο ωρίμανσης.
                2. Οι υπεύθυνοι για τη συγκομιδή των ακτινιδίων, κάθε φορά που προβαίνουν σε συγκομιδή των καρπών, καταθέτουν στο Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία αναφέρουν την ημερομηνία συγκομιδής τους καθώς και τη συγκομισμένη ποσότητα.
                3. Οι τυποποιητές – συσκευαστές στην περιοχή παραγωγής προβαίνουν σε τυποποίηση – συσκευασία των ακτινιδίων εφόσον αυτά έχουν αποκτήσει φυσιολογικά, τουλάχιστον 6,2 ο Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.
                4. Οι εισαγωγείς – εξαγωγείς διασφαλίζουν ότι κατά το στάδιο της εισαγωγής – εξαγωγής οι παρτίδες ακτινιδίων έχουν αποκτήσει βαθμό Brix τουλάχιστον 6,2 ο ή 15% μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία.
                5. Οι έμποροι διαθέτουν τα ακτινίδια σε όλα τα άλλα στάδια εμπορίας που έπονται της τυποποίησης – συσκευασίας, της εισαγωγής και της εξαγωγής, αφού αυτά έχουν αποκτήσει τουλάχιστον 9,5 ο Brix.
                6. Όλοι οι συναλλασσόμενοι στον τομέα των ακτινιδίων τηρούν ως προς τις υποχρεώσεις τους, και τις λοιπές διατάξεις που προβλέπονται από την κοινή Υπουργική απόφαση 257543/2003.
                Επισημαίνεται ότι η παραπάνω ημερομηνία αφορά αποκλειστικά τα ακτινίδια ποικιλίας «SUMMER KIWI».
                Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής θα διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους κατά το στάδιο της τυποποίησης – συσκευασίας των ακτινιδίων στα τυποποιητήρια – συσκευαστήρια του νομού, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι το προϊόν έχει αποκτήσει τουλάχιστον 6,2ο Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%. Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων, οι αντίστοιχες παρτίδες, είτε καταστρέφονται με ευθύνη του κατέχοντος φορέα, είτε διασφαλίζεται η μη διάθεση τους για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στις αρμόδιες επιτροπές επιβολής κυρώσεων σύμφωνα με τον Ν. 4235/2014 (Α΄32), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

                Επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας, εν όψει των Βουλευτικών εκλογών

                  astynomia
                  Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη επιστρέφονται από αύριο (18.09.2015) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
                  Σημειώνεται ότι αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (17.09.2015).
                  Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές Αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα (17.09.2015).
                  Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:
                  Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
                  Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
                  Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
                  Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
                  Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
                  Οι Αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
                  Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των αφαιρεθέντων στοιχείων κυκλοφορίας και αδειών οδήγησης δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ.

                  Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Νάουσας


                    Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Νάουσας. "Με το έργο αυτό αλλάζουμε ριζικά την εικόνα μιας βασικής εισόδου στην πόλη μας. Η πρώτη και η τελευταία εντύπωση των επισκεπτών μας δεν θα είναι πλέον η γνωστή μέχρι σήμερα απαράδεκτη και προσβλητική για τον τόπο εικόνα του Σταθμού. Ηλεκτροφωτισμος τεχνολογίας LED, δημιουργία χώρου αναμονής, αποστραγγιστικά έργα, νέος ασφαλτοτάπητας, δημιουργία νέου πεζοδρόμου, παρεμβάσεις υψηλής αισθητικής και ενημερωτικές σημάνσεις για τον τοπο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο υπό κατασκευή έργο.
                    Με την υλοποίηση του καταδεικνύεται η πρόθεση της διοίκησης να δώσει έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη της Νάουσας, αλλά και στην ανάπτυξη των μεταφορών με τις οργανωμένες κινήσεις για την σύνδεση με προαστιακό με Θεσσαλονίκη και Έδεσσα. Ένα θερμό ευχαριστώ στην ομάδα της τεχνικής υπηρεσίας για την προετοιμασία του έργου και στον εργολάβο για την πολύ καλή δουλειά που επιτελεί" αναφέρει στον λογαριασμό του στο facebook ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης.

                    Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

                    Ώρες λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Νάουσας στον Αγ. Νικόλαο



                    Το Δημοτικό κολυμβητήριο Νάουσας στον Άγιο Νικόλαο λειτουργεί για το κοινό από τις 9.00-15.30 και από τις 20.00-22.00 κάθε μέρα. Στο κολυμβητήριο υπάρχει ναυαγοσώστης και γυμναστής του Δήμου που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κοινό.
                    Τις ώρες 15.30-20.00 κάθε μέρα το κολυμβητήριο φιλοξενεί τις ακαδημίες κολύμβησης. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του κολυμβητηρίου: 2332022613.

                    Εργασίες από το Δήμο Νάουσας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς



                    Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από την πλευρά του Δήμου Νάουσας όπως ενημερώνει με δελτίο τύπου. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, επισκευών και καθαρισμού των κτιρίων και των αυλών όλων των σχολικών κτιρίων, τα οποία περιμένουν τους μαθητές για το νέο έτος.
                    Σημειώνεται ότι έτοιμο θα είναι στην έναρξη της νέας χρονιάς και το νέο σχολικό συγκρότημα του 10ου δημοτικού σχολείου, ενώ οι λυόμενες εγκαταστάσεις που φιλοξενούσαν μέχρι σήμερα τους μαθητές του μεταφέρθηκαν στο δημοτικό Σχολείο Επισκοπής (φωτογραφία) και το Νηπιαγωγείο Κοπανού.