Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Φάσεις και γκολ από το ματς Μονοσπίτων - Μαρίνας 2 - 1


Επισκοπή - Μακροχώρι 1 - 1 Απευθείας φάουλ Κώστα Τουμαρά


Η ισοφάριση του Κώστα Τουμαρά σε 1 - 1 με απευθείας φάουλ από το νικηφόρο παιχνίδι του Κεραυνού 4 - 1 επί του Μακροχωρίου

Συμμετοχή του Μ.Ε.Γ.Σ.Ν. Κοπανού «Η ΜΙΕΖΑ» σε παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας



Ο Μ.Ε.Γ.Σ.Ν. Κοπανού  «Η ΜΙΕΖΑ» σε συνέχεια της προσπάθειας του να απαλύνει τον πόνο και να κάνει λίγο καλύτερη τη διαβίωση των προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με τα Σκόπια, συμμετείχε σε μια ακόμη ομαδική πρωτοβουλία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Σε συνεργασία με την εκκλησία, την τοπική κοινότητα, τον πολιτιστικό σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος» και την ποδοσφαιρική ομάδα του Κοπανού προσφέραμε βοήθεια στους ανθρώπους που έχασαν πατρίδα, σπίτια, συγγενείς και φίλους. Στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν από την φρίκη του πολέμου να εγκαταλείψουν τη ζωή τους και να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στο άγνωστο με τα παιδία τους στην αγκαλιά. Μέσα στο κρύο οι άνθρωποι αυτοί περιμένουν να περάσουν τα σύνορα, προκειμένου να βρουν μια καλύτερη ζωή κάπου αλλού. Ο σύλλογος μας δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους συνδράμει με υλικά αγαθά τα οποία παρείχαν οι συνδημότες μας με τα δικά τους πενιχρά μέσα, σε μια δύσκολη περίοδο για την ίδια την χώρα μας. Όμως έστω και εν μέσω κρίσης οι Έλληνες δείχνουν τον χαρακτήρα τους και την φιλόξενη διάθεση τους.

Ο Μ.Ε.Γ.Σ.Ν. Κοπανού  «Η ΜΙΕΖΑ» δεν θα σταματήσει εδώ, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει στους πρόσφυγες, αλλά και στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πέρυσι και θα συνεχιστεί και φέτος, του μήνα ΑΓΑΠΗΣ.



Με τιμή
το Δ.Σ.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Υποβολή αιτήσεων για το Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων 2015-2016


Από την Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ημαθίας  ανακοινώνεται ότι: σύμφωνα με την 4450/109662/09-10-2015 ΥΑ περί ‘Εφαρμογή συμπληρωματικού προγράμματος Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα, οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων που διατηρούν, στοιχειοθετούν ή αποκτούν δικαίωμα αμπελοκαλλιέργειας δηλαδή έχουν νόμιμα φυτεμένες αμπελουργικές εκτάσεις ή έχουν τακτοποιήσει τυχόν παράνομες φυτεύσεις πληρώνοντας το σχετικό παράβολο ή είναι κάτοχοι δικαιωμάτων φύτευσης από το αποθεματικό, μπορούν να υποβάλλουν  αιτήσεις για το συμπληρωματικό  πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελουργικών Εκτάσεων   μέχρι την 30/11/2015.

Το πρόγραμμα καλύπτει:
Την αλλαγή ποικιλίας των αμπελώνων, συμπεριλαμβάνεται και ο εμβολιασμός.
Την εκρίζωση και επαναφύτευση των αμπελώνων στο ίδιο ή σε άλλο αγροτεμάχιο ισοδύναμης έκτασης.
Τη φύτευση αμπελώνων με άδεια από το αποθεματικό. 
Τη βελτίωση των τεχνικών διαχείρισης.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ημαθίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2331350148 και 2331350165  κ. Αλ. Παπαδοπούλου .


Τον εμπαιγμό χιλιάδων δικαιούχων, οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, τριτέκνων και πολυτέκνων, στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα επιδόματα που δικαιούνται με ευθύνη της κυβέρνησης, αναδεικνύει με ερώτηση του ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Στην ερώτηση του, ο κ. Βεσυρόπουλος, επισημαίνει την μεγάλη καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην καταβολή των επιδομάτων και ζητά να δεσμευτεί η κυβέρνηση για την ακριβή ημερομηνία που πρόκειται να καταβληθούν στους δικαιούχους τα οικογενειακά επιδόματα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), τα επιδόματα στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και το επίδομα σίτισης των δικαιούχων της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ο Βουλευτής επισημαίνει, ότι η καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων, σε συνδυασμό με τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν δημιουργήσει κλίμα αδιεξόδου σε πολλές οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ενώ ταυτόχρονα το Κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δικές του.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Αγιασμός από τον Α.Σ.Π.Τ. Κένταυρο Νάουσας


Share


Aγιασμός με αφορμή την καινούργια προπονητική περίοδο έγινε από τον αθλητικό σύλλογο πολεμικών τεχνών ΚΕΝΤΑΥΡΟ Νάουσας την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου ,στο προπονητήριο του συλλόγου στην Μιχαήλ Λογίου 9 (απέναντι από το 1ο Δημ. Σχολείο).
 Στον αγιασμό παραβρέθηκαν μικροί και μεγάλοι αθλητές του συλλόγου , γονείς και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου καθώς και ο προπονητής του κ. Γεώργιος Καισαρίδης..  Τον αγιασμό έκανε ο Πατέρας  Χρήστος Μπίνος.

Ξεκίνησαν οι εθελοντές του Δήμου Νάουσας


    ethelontes
    Στις 7/10/2015 και ώρα 14:00 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εθελοντών του δήμου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τη δημιουργία ενός ετήσιου προγράμματος δραστηριοτήτων στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι εθελοντές.
    Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξής εννέα άξονες δραστηριοτήτων των εθελοντών:
    • Φύλαξη χώρων (πχ σχολικοί τροχονόμοι)
    • Καθαριότητα χώρων
    • Υπηρεσίες οικοδομικής φύσεως (ελαιοχρωματισμοί, ηλεκτρολογικά, κλπ)
    • Συμμετοχή σε έργα δασοπροστασίας – αντιπλημμυρικά (πχ δενδροφύτευση)
    • Δημιουργία ομάδων και ενημέρωση αυτών για κινητοποίηση σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, κλπ)
    • Συμμετοχή στην τουριστική προβολή της πόλεως ως πρεσβευτές και υποδοχείς επισκεπτών.
    • Συντήρηση και καλλωπισμός αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου
    • Συμμετοχή στις δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου
    • Δημιουργία τράπεζας αίματος
    Από την επόμενη κιόλας ημέρα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, ξεκίνησε η συνεισφορά των εθελοντών του δήμου ενώ η επόμενη προγραμματισμένη δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο άλσος του αγίου Νικολάου όπου οι εθελοντές θα επιμεληθούν τον καλλωπισμό και την καθαριότητα των χώρων αυτού.

    Συνελήφθησαν 3 γυναίκες στην Βέροια για παράνομο έρανο


      Συνελήφθησαν χθες (10-10-2015) το πρωί στην Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 3 γυναίκες ηλικίας 26, 31 και 42 ετών, για διενέργεια παράνομου εράνου. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε να πραγματοποιούν έρανο και να πουλούν διάφορα έντυπα, για λογαριασμό αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας για την προστασία των παιδιών, χωρίς να διαθέτουν την σχετική άδεια από τις αρμόδιες Αρχές.
      Στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
      • 60 έντυπα (παιδικά παραμύθια – εφημερίδες),
      • 3 μπλοκ αποδείξεων και
      • μικρό χρηματικό ποσό.
      Συλληφθείσες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.