Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Στο κήτος του Ιωνά (εξαιρετικός ο Στάθης)

ΣΤΑΘΗΣ

«Τυχεράκιας ο Τσίπρας», λέει ο συνάδελφος και φίλος Σωτήρης, «ακόμα και τα κοκόρια του γεννάνε»! Oντως! Απ’ την «Ακρόπολη πηδάει» ο κ. Πρωθυπουργός, ο κ. Μεϊμαράκης είναι που γκρεμοτσακίζεται.
Οσο για την καημένη τη Ν.Δ., χειμέρια τα πράγματα μέσα σε έναν ηλιόλουστο Νοέμβρη. Είναι αλήθεια ότι τα μνημόνια έχουν κατασπαράξει όσα κόμματα τα διαχειρίστηκαν, καθώς επίσης κι όσους αρχηγούς κομμάτων δέχθηκαν να γίνουν μπιστικοί και σέμπροι των Επικυρίαρχων.
Το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ, σκιά του εαυτού του, ενώ ο πρώην αρχηγός του Γιωργάκης γυρίζει σαν τον διακονιάρη την υφήλιο για μια διάλεξη έναντι μιας χούφτας δολαρίων. Ο κ. Κουβέλης, ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ. Βενιζέλος φαγώθηκαν απ’ τα μνημόνια μεταξύ τυρού και αχλαδίου, ενώ
ο κ. Σαμαράς ξαναβρέθηκε εξόριστος (αλλά «ανήσυχος» εξόριστος) στην Πύλο. Οπως και να ’χει, τα αδηφάγα μνημόνια στάθηκαν ιδιαίτερα σαδιστικά με τη Ν.Δ. Το ιστορικό, λαϊκό κόμμα της Δεξιάς, μισοφαγωμένο και ημιθανές, εξακολουθεί να πληρώνει τις αμαρτίες του ακόμα και στα πρόσωπα των τεσσάρων καμπαλέρος που διεκδικούν την αρχηγία του.
Τέσσερις διεκδικητές που θα έκαναν τον βασιλιά Ληρ να ξεριζώσει και τα τελευταία του μαλλιά. Ο κ. Τζιτζικώστας! η ζώσα απόδειξη ότι η κοινοτοπία και το τίποτα έχουν όριο μόνον τους ουρανούς. Ο κ. Μητσοτάκης! ο άνθρωπος που έχει ιδιωτικοποιήσει ακόμα και το μυαλό του. Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης! ένας ακροδεξιός τυχοδιώκτης που η ύπαρξή του αποδεικνύει ότι οι υποχθόνιοι θεοί μπορεί και να υπάρχουν, μάλιστα ακόμα πιο σαρκαστικοί απ’ όσον οι ίδιοι νομίζουν ότι είναι. Ο κ. Μεϊμαράκης! ο κοτζαμπάσης της παράταξης. Οντως
ο κ. Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο. Σε μια μνημονιακή Βουλή ο μόνος αντίπαλος του κ. Τσίπρα είναι το μνημόνιο. Το μνημόνιο που έφαγε όλους τους προηγούμενους και τώρα αρχίζει να τρώει τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι το αναπόφευκτον δηλαδή, που όμως ενισχύεται ως φαινόμενο και από ένα οξύμωρο: στις
εκλογές του Σεπτεμβρίου ο λαός υπερψήφισε την Αριστερά για τη Βουλή, και στη Βουλή η Αριστερά έθεσε εκτός παιδιάς την αριστερή πολιτική.
Τα κόμματα είναι θεσμοί της Δημοκρατίας (ακόμα και η Χρυσή Αυγή που αρνείται τη δημοκρατία). Το μνημόνιο τρώει τη Δημοκρατία και καθώς την τρώει, τρώει και τα κόμματα που το υποστηρίζουν. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα χρόνου να πάθει τα ίδια (ήδη τα παθαίνει), πόσω μάλλον
όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα πλέον αναπαράγει την κακοδαιμονία (και ταυτοχρόνως απορροφάται απ’ αυτήν) που μας έφερε ως εδώ. Για παράδειγμα, ως πριν λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας ήθελε το «κεφάλι» του κ. Στουρνάρα - τώρα έχει τον κ. Στουρνάρα κορώνα στο δικό του κεφάλι και ταυτοχρόνως τρώει το κεφάλι του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη, του κ. Στάθη Παναγούλη και να ετοιμάζεται ο επόμενος.
Μάλιστα, έτσι πράττοντας ο κ. Τσίπρας καθαιρεί το κόμμα του, τα όργανά του, την αξία του, τρώγοντας κι αυτός απ’ την πλευρά του τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον τρώει από την άλλη πλευρά και το μνημόνιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτήν τη στιγμή διχασμένος εις όσα αφορούν τα μέλη του και μετέωρος εις όσα αφορούν το ευρύτερο εκλογικό σώμα που τον υπερψήφισε. Διχασμένος διότι τα μισά του μέλη οικουρούν μέσα στη κατήφεια και την αμηχανία, τα δε υπόλοιπα δημηγορούν στις αγορές και αγορεύουν απ’ τα media, λέγοντας όσα έλεγαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ όταν έκαναν τον φόνο. «Και να μην υπήρχε
το μνημόνιο, θα έπρεπε να το εφεύρουμε» λένε τώρα αδιάντροπα διάφοροι Συριζαίοι, που βεβαίως δεν διαγράφονται όπως ο Γαβριήλ, αλλά επιβραβεύονται. Διότι υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά που πρέπει να βγει,
πολύ χαμαλίκι, μνημονιακό χαμαλίκι που πρέπει να βγάλουν εις πέρας οι αριστεροί που πήραν σώγαμπροι στη Δεξιά. Και το μνημόνιο δαγκώνει, δαγκώνει τα κόμματα, δαγκώνει τους θεσμούς της Δημοκρατίας, δαγκώνει και την πατρίδα, τώρα ακόμα και
η Ιστορία στα σχολεία («το αφήγημα») πρέπει να διδάσκεται διαφορετικά. Από τον άθλιο τρόπο που τη «δίδασκε» η Δεξιά, τώρα πρέπει να διδάσκεται με έναν τρόπο ακόμα χειρότερο, που να βολεύει ακόμα περισσότερο τη νεοταξίτικη πολιτική, τώρα άνθρωποι που υπηρέτησαν το ίδιο τον «εκσυγχρονισμό» του κ. Σημίτη και την «επανίδρυση» του κράτους από τον κ. Καραμανλή ή τον κ. Παπανδρέου, όπως ο κ. Λιάκος,
καλούνται απ’ τον κ. Τσίπρα να αναμορφώσουν τα Ελληνόπουλα, εκ της Ιστορίας βεβαίως αρχόμενοι. Με τα ΙΕΚ ακόμα κλειστά και τα περισσότερα σχολεία να υπο-δυσ-λειτουργούν, ο κ. Φίλης σπεύδει ταχέως να βάλει χέρι στην Ιστορία. Δεν εκπλήσσομαι! ο άθλος Φίλη θα είναι σπουδαιότερος απ’ τον άθλο Κατρούγκαλου να κατασπαράξει τις συντάξεις, τον άθλο Τρύφωνα να φορολογήσει και τις κουμπότρυπες, τον άθλο Δραγασάκη να βουτήξουν οι ιδιώτες τις τράπεζες για μισή φακή.
Πράγματι! Πολύ τυχερός άνθρωπος ο κ. Τσίπρας, σε μια πολύ άτυχη χώρα.
Το μόνον που φαίνεται για την ώρα να απειλεί τον επικεφαλής της κυβέρνησης Παππά - Τζάκρη είναι το φυλλορρόημα του ΣΥΡΙΖΑ, αν και για αυτό το εν δυνάμει πρόβλημα υπάρχουν «μαξιλαράκια», όπως η κυρία Γεννηματά, ο κ. Λέβεντης και -στο τέλος- η Ν.Δ. Με όποιον αρχηγό κι αν αποκτήσει. Διότι αυτό το κόμμα περιστρέφεται πλέον γύρω απ’ τον εαυτόν του σε ένα βέρτιγκο που έχει στο επίκεντρο τον κ. Κώστα Καραμανλή, ως παράκλητον για μετά την καταστροφή. Βράσε όρυζα.
Πράγματι το «νέο» έχει συντρίψει το «παλιό». Λογικόν, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της κυρίας Τζάκρη να ζητά τη συναίνεση της κυρίας Φώφης, του κ. Λεβέντη και της Νέας Δημοκρατίας Μεϊμαράκη ή Γεωργιάδη, προκειμένου να αποτελειώσει το ασφαλιστικό, τους αγρότες - βόσκους - ψαράδες, το μισθολογικό και όλα όσα ακόμα εκκρεμούν,
για να γίνουμε Μολδοβλαχία (η οποία, όπως θα έλεγαν οι κ.κ. Μπαλτάς, Φίλης και Λιάκος, υπήρξε και αυτή ένα δημιούργημα του διαφωτισμού). Οπως και το Βελγικό Κογκό, άλλωστε...

ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/stathis/354511,Sto-khtos-toy-Iwna.html

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Φθινοπωρινή εξόρμηση του Παιδικού Σταθμού Ειρηνούπολης


Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015  τα νήπια του Παιδικού Σταθμού Ειρηνούπολης απόλαυσαν  το ηλιόλουστο  πρωινό και πήγανε ένα φθινοπωρινό περίπατο μέχρι την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Αγγελοχώρι και τα αγροκτήματα της περιοχής.
 Από τον αυλόγυρο του Ιερού Ναού και από τα παρακείμενα κτήματα  μαζέψανε ξερά, κίτρινα φύλλα,  κλαδάκια, φλούδες δέντρων καθώς και  κουκουνάρια, μικρά και μεγάλα, για τις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές τους. Στη συνέχεια όταν επέστρεψαν στον Παιδικό Σταθμό έκαναν φθινοπωρινές κατασκευές τις οποίες και απόλαυσαν με την ψυχή τους.Τα νήπια συνόδεψαν το προσωπικό του Σταθμού και οι μητέρες τους.

Εκπαιδευτικές δράσεις του παιδικού σταθμού Κοπανού Νάουσας



Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 τα παιδιά του Π.Σ. Κοπανού συνοδευόμενα από τις παιδαγωγούς τους και τους γονείς επισκέφτηκαν το αποστακτήριο της εκκλησίας του χωριού στα πλαίσια της ενότητας ‘’ Ο Τρύγος ‘’. Ο υπεύθυνος κ. Μουδήρης Δημήτριος έδειξε την διαδικασία της απόσταξης, την οποία παρακολούθησαν τα παιδιά με πολύ ενδιαφέρον.
Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 η οδοντίατρος κ. Κονκέζου Λουκία επισκέφτηκε τον Π.Σ. Κοπανού με αφορμή τον μήνα ‘’Στοματικής Υγιεινής’’. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εργαλεία ενημέρωσε τα νήπια και τους γονείς τους. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση και λύθηκαν απορίες σχετικά με τη σωστή υγιεινή των δοντιών.



«Η Μακεδονία, οι Σλάβοι και η ιστορία μιας παραχάραξης»






Το  Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 5.30μ.μ. η «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην αίθουσα «Βέτλανς» του Δήμου Νάουσας με θέμα: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ».
Ομιλητής θα είναι ο Νεκτάριος Δαπέργολας, Διδάκτωρ Ιστορίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Καυστικό σχόλιο της Μανταλένας Παπαδοπούλου για τα τεκταινόμενα στη Ν.Δ.

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου πρόεδρος της νεολαίας των ΑΝΕΛ σχολίασε με ενδεικτικό τρόπο το κυριακάτικο φιάσκο των προεδρικών εκλογών στην Ν.Δ. που δεν έγιναν ποτέ. Στο προσωπικό της ιστολόγιο η Μανταλένα αναφέρει: «Μια ακόμα απόδειξη ότι το κρατικοδίαιτο, κομματοκρατούμενο, πελατειακό σύστημα, χωρίς ιδεολογία, αντίληψη εθνικού συμφέροντος και δημοκρατικών αξιών, χάρη στο οποίο ταλαιπωρούμαστε σήμερα οι Έλληνες πολίτες, χρειάζεται ριζική ανασύνταξη. Το κράτος έχει ανάγκη σωστής πολιτικής διαχείρισης».

Ομιλία στο ΥΦΑΔΙ για την στοματική υγεία




Με αφορμή τον μήνα που διανύουμε ο οποίος έχει οριστεί ως μήνας Στοματικής Υγείας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η παιδοδοντίατρος Έφη Προβατένου επισκέφθηκε τα «παιδιά» από το ΥΦΑΔΙ και σε μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αναφέρθηκε στη στοματική υγιεινή και τη φροντίδα των δοντιών.
 Τα «παιδιά» ενημερώθηκαν για τις δύο βασικές νόσους του στόματος, της τερηδόνας και της ουλίτιδας, αλλά και για τους τρόπους καταπολέμησης τους. Διδάχτηκαν το σωστό τρόπο βουρτσίσματος με μαλακή οδοντόβουρτσα πάνω σε εκμαγείο δοντιών και συζητήθηκαν οι σωστές συνήθειες διατροφής με έμφαση στην αποφυγή σακχαρούχων, ιδιαίτερα στα ενδιάμεσα των γευμάτων. Επιπλέον τονίστηκε η σημασία της χρήσης φθοριούχου οδοντόκρεμας, της τοπικής φθορίωσης και των τακτικών επισκέψεων στον οδοντίατρο, ενώ καλύφθηκαν όλες οι απορίες για καθημερινά ζητήματα υγιεινής των δοντιών. Κανένα σφράγισμα δεν είναι αιώνιο-αιώνια είναι μόνο η πρόληψη!


Ο Α.Σ.Π.Τ. Κένταυρος Νάουσας σε σεμινάριο KICK BOXING




Σεμινάριο KICK BOXING με τον πολύ γνωστό προπονητή Σωκράτη Καραίτη αλλά και τον Γιάννη Αρζουμανίδη έναν από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές στο ΜΜΑ, έγινε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στην Σκύδρα με διοργανωτή τον σύλλογο «Μαχητές Σκύδρας». Πήραν μέρος πάνω από 30 αθλητές και προπονητές από την ευρύτερη περιοχή.
   Από την πόλη μας πήρε μέρος ο Αθλητικός σύλλογος πολ. τεχνών ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Νάουσας με τον προπονητή του κ. Γεώργιο Καισαρίδη και τους αθλητές Θωμά Κατσαπελίδη και Δημήτρη Μπιλιούρη.





Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Το μυθιστόρημα "Ντουλμπέρα" της Χρ. Ρούσσου παρουσιάζεται στη Νάουσα

 

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 η Χριστίνα Ρούσσου παρουσιάζει το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο "Ντουλμπέρα" των εκδόσεων «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ». Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 19:00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Πολιτισμού «ΒΕΤΛΑΝΣ», μια συνεργασία των εκδόσεων «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ» με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Νάουσας.
Η ιστορία μιας δυναμικής γυναίκας. Η τοιχογραφία μιας εποχής. Η πολυτάραχη διαδρομή δύο οικογενειών από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι το ξημέρωμα του 21ου. Εξέχουσες παρουσίες Βλάχων στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική ζωή της Κεντρικής Ευρώπης μάς ταξιδεύουν απ' τη Νέβεσκα (Νυμφαίο Φλώρινας), στη Βιέννη, την Αλεξάνδρεια και την πολυεθνική Θεσσαλονίκη.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο αρχιτέκτονας και ιστορικός ερευνητής Αλέξανδρος Οικονόμου, ο Λαογράφος και Ιστορικός Τάκης Μπάιτσης, και οι Δημοσιογράφοι Βαλάντης Λιόλιος και Νίκος Πιτάνιος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι Δημήτρης Πάζος και Ζωή Δασκαλάκη, ερασιτέχνες ηθοποιοί, μέλης της θεατρικής ομάδας «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ». Η συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η αρπίστρια Harp’Eri.

Ως 30 Νοεμβρίου οι εισφορές α’ εξαμήνου στον ΟΓΑ






<!-more>
 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, διευκρινίζονται τα εξής:

1. Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, μέσω του Τραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω e-banking.
2. Το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015, εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του έτους 2014, για το λόγο ότι οι ασφαλισμένοι μετατάχθηκαν υποχρεωτικά σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, σύμφωνα με τις διατάξεις άρθρου 44 του Ν.3986/2011.
3. Ειδοποίηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών θα λάβουν και οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι επί δέκα και πλέον έτη δεν έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
4. Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην παλιά ρύθμιση με τριμηνιαία καταβολή δόσεων, θα λάβουν τρεις διαφορετικές ειδοποιήσεις. Οι δύο αφορούν στις τριμηνιαίες δόσεις (Α και Β τρίμηνο 2015) και η τρίτη στην τρέχουσα εισφορά του Α΄ εξαμήνου 2015, με ληκτική ημερομηνία πληρωμής την 30/11/2015.
5. Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις (100 δόσεις, "Νέα Αρχή" και "Πάγια") δεν θα λάβουν ειδοποίηση καταβολής τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς Α΄ εξαμήνου 2015. Η καταβολή της τρέχουσας εισφοράς Ά Εξαμήνου 2015, θα γίνει ταυτόχρονα με τη πληρωμή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2015 μέσω της Τράπεζας Πειραιώς. Για το σκοπό αυτό, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το έντυπο πληρωμής από την σχετική διαδικτυακή εφαρμογή (www.oga.gr/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Υπηρεσίες προς το κοινό/Εκτύπωση εντύπων ρυθμίσεων).
6. Οφειλές άνω των 5.000 ευρώ που δεν εξοφληθούν εμπρόθεσμα θα σταλούν στο Κ.Ε.Α.Ο.
Ο ΟΓΑ επισημαίνει ότι οι ειδοποιήσεις καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών-επιχειρήσεων του ν. 3232/2004 δεν αποστέλλονται πλέον ταχυδρομικά, αλλά εκτυπώνονται μέσα από την Ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr/Ηλεκτρονική εκτύπωση ειδοποιήσεων εργοδοτών). Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών πραγματοποιείται  υποχρεωτικά μέσω Τραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ και e-banking.
Η δυνατότητα εξόφλησης των εισφορών με το έντυπο ΚΜΠ 640 δεν υφίσταται πλέον.
Οι ασφαλισμένοι παρακαλούνται να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Η μη εμπρόθεσμη καταβολή έχει σαν συνέπεια την απώλεια της ασφαλιστικής ικανότητας (βιβλιάριο υγείας, παροχές λογαριασμού Αγροτικής Εστίας) και την επιβάρυνσή τους με ετήσιο επιτόκιο του ν.4152/2013.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Φάσεις Κοπανός - Διαβατός 1 - 0 (21-11-15)


Απόστολος Βεσυρόπουλος : "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανοίγει το δρόμο για πλειστηριασμούς και επιβάλει ειδικό φόρο στο ελληνικό κρασί"




Έντονα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε ότι αφορά, τους πλειστηριασμούς, στην αλλαγή της ρύθμισης για τις 1οο δόσεις αλλά και στην επιβολή φόρου στο ελληνικό κρασί, ήταν ο Βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.




"Η δυναμική των ψευδαισθήσεων,  που καλλιεργήσατε, εξαντλήθηκε. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου πείσατε το 35% του Ελληνικού λαού ότι κάνατε σκληρή διαπραγμάτευση.
Πόσους μπορείτε όμως να πείσετε σήμερα, μετά από όλα αυτά που φέρνετε για να ψηφιστούν; Και μετά από όλα αυτά που έχετε συνομολογήσει και έρχονται στο άμεσο μέλλον. Όλα αυτά που αποτελούν δική σας ευθύνη και δικές σας επιλογές. Και να αφήσετε κατά μέρος το παραμύθι της δήθεν διαπραγμάτευσης. Γιατί τα μέτρα είναι δικές σας επιλογές. Δική σας επιλογή και όχι των δανειστών ήταν το 23% του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Δική σας επιλογή είναι η επιβολή του ειδικού φόρου στο ελληνικό κρασί. Δική σας επιλογή ήταν η υπερφορολόγηση στον τουρισμό. Δική σας ευθύνη είναι το γεγονός ότι η χώρα γύρισε πίσω, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έκλεισαν οι τράπεζες, επιβλήθηκαν capital controls και προέκυψε νέα ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης. Δική σας ευθύνη και δικό σας έργο είναι η επιστροφή στα ελλείμματα και το νέο και πιο επώδυνο μνημόνιο, τη στιγμή που η Χώρα θα έκλεινε την αξιολόγηση τον περασμένο Ιανουάριο και θα έμπαινε σε προληπτική γραμμή στήριξης", τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, ο Βουλευτής Ημαθίας, επισήμανε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακραία περίπτωση, αφού με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αφήνεται ακάλυπτο το 75% των δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια. Ανοίγει ο δρόμος για τους πλειστηριασμούς, μέσω των οποίων πολλοί από αυτούς  θα χάσουν τα σπίτια τους.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, ανέφερε ότι με τη ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση, οι δανειολήπτες χάνουν το δικαίωμα προστασίας αν το εισόδημα τους δεν
επαρκεί για να εξυπηρετήσει το δάνειο.

Αναφερόμενος στην αλλαγή της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, ο Βουλευτής Ημαθίας και Τομεάρχης Φορολογικών Υποθέσεων της Ν.Δ., τόνισε, ότι είναι η τρίτη αλλαγή που φέρνει η κυβέρνηση στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις αλλάζοντας τους όρους και εξαπατώντας τους πολίτες που είχαν ενταχθεί σε αυτήν.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Βεσυρόπουλος για την επιβολή ειδικού φόρου στο ελληνικό κρασί λέγοντας:
"Είναι ακραίος παραλογισμός η επιβολή ειδικού φόρου στο ελληνικό κρασί, σε μια οινοπαραγωγό Χώρα όπως είναι η Ελλάδα, με εξαγωγική δραστηριότητα. Τη στιγμή που καμία άλλη οινοπαραγωγός χώρα στην Ευρώπη, δεν έχει διανοηθεί να επιβάλλει ένα τέτοιο φόρο. Μειώνεται την ανταγωνιστικότητα της δυναμικά αναπτυσσόμενης ελληνικής οινοποϊίας και ενισχύονται τα εισαγόμενα προϊόντα. 1000 οινοποιεία, 20.000 εργαζόμενοι και 200.000 αμπελουργοί βρίσκονται στο στόχαστρο  της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Σας καλούμε να αποσύρετε τη συγκεκριμένη διάταξη. Και καλούμε τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είπε χθες ο κ. Αλεξιάδης, ότι η κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις και κατέληξε με το ηρωικό ‘’η κυβέρνηση συγκρούεται, διαπραγματεύεται και βρίσκει την καλύτερη λύση για τους πολίτες’’.
Μα κύριε Υπουργέ δική σας ιδέα ήταν η επιβολή ειδικού φόρου στο ελληνικό κρασί.
Με ποιον συγκρούεστε; Με τον ίδιο σας τον εαυτό;, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος.

ΝΟΔΕ Ημαθίας: Οδηγίες για την ψηφοφορία ανάδειξης προέδρου της Νέας Δημοκρατίας



Από την ΝΟΔΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής με αφορμή τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015:
Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr από όπου μπορείς να κατεβάσεις την αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους, να την συμπληρώσεις και να την προσκομίσεις κατά την ημέρα των εκλογών προς αποφυγή καθυστέρησης στα εκλογικά τμήματα ή να ενημερωθείς σχετικά με τη διαδικασία από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, καθώς και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του, υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία τους.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).
Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.


Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Φάσεις και το 2 - 0 με τον Χρήστο Γκότση από το ματς Μαρίνας - Ακαδημίας Μακροχωρίου


Φάσεις από το ματς Αχιλλέα Νάουσας - Τρικάλων


Φάσεις του αγώνα Ροδοχώρι - Ειρηνούπολη


Η θεατρική παράσταση "Ο επιθεωρητής έρχεται" στη Νάουσα


 

    Η θεατρική ομάδα «Αίρεσις» παρουσιάζει το έργο του Τζων Πρίσλεϋ «Ο Επιθεωρητής Έρχεται» στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.
    Πρεμιέρα: Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 8.30μμ.
    Επόμενες παραστάσεις: 22, 25, 28 και 29 Νοεμβρίου 2015.
    Ώρα: 20:30 - Τιμή εισιτηρίου: 5€
    Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
    Τζωρτζίνα Αθανασίου
    Κατερίνα Βογιατζούλη
    Αργυρώ Δημησιάρη
    Νίκος Καλαϊτζής
    Παναγής Καρυδάς
    Γιώργος Κασαπίδης
    Γιώργος Πέϊος
    Σκηνοθεσία: Μέλιος Αδαμίδης
    Παραγωγή: Αίρεσις Α.Μ.Κ.Ε.

    Αγροτική σύσκεψη στο Μακροχώρι θα κάνει η ΠΑΣΥ


      Από την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) Ημαθίας ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη 19 Νοέμβρη 6.30μ.μ. στο Παλιό Δημαρχείο Μακροχωρίου, θα γίνει πλατιά σύσκεψη αγροτών από όλο το Νομό. Θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα. "Με βάση την οξυμένη επίθεση στην αγροτιά καλούμε όλους τους αγρότες να συμμετέχουν να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την καλύτερη οργάνωση του αγώνα με πανελλαδικό συντονισμό" αναφέρει η ανακοίνωση.

      Με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ συναντήθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας, Πέλλας

        kalaitzidis elga
        Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ των αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας κκ. Κώστα Καλαϊτζίδη και Θεόδωρου Θεοδωρίδη αντίστοιχα και του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Αθανάσιου Ζανιά. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο τις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενόψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα.
        Οι δύο αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για την υφιστάμενη κατάσταση στον αγροτικό τομέα στην ευρύτερη περιοχή Ημαθίας και Πέλλας, τονίζοντας τη σημασία της αγροτικής ανάπτυξης για την εθνική και τοπική οικονομία, μέσω των εξαγωγών. Επίσης, αναφέρθηκαν εκτενώς στις ιδιαιτερότητες του αγροτικού τομέα και τις επιπτώσεις που έχει στις αγροτικές παραγωγές η «κλιματική αλλαγή». Τα τελευταία χρόνια μεγάλο μέρος των αγροτικών παραγωγών πλήττονται από θεομηνίες και άλλες καταστροφές και ασθένειες, δημιουργώντας συνθήκες αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τους αγρότες. Η προώθηση αλλαγών στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που θα προβλέπει τη δίκαιη και ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη της αγροτικής παραγωγής είναι αναγκαία. Επιτακτικά τέθηκε επίσης το θέμα των καθυστερήσεων στην καταβολή των αποζημιώσεων και την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών για την καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους. Από την πλευρά του ο κ. Ζανιάς, ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι άμεσα πρόκειται να εκταμιευτούν 7,5 εκατομμύρια ευρώ και τους προσεχείς μήνες άλλα 45 εκατομμύρια ευρώ τα οποία πρόκειται να καλύψουν εκκρεμότητες αποζημιώσεων των προηγούμενων χρόνων και της τρέχουσας περιόδου.
        Ο κ.Καλαϊτζίδης και ο κ.Θεοδωρίδης επέδωσαν επίσης σχετικό υπόμνημα με τα σημαντικότερα θέματα και αιτήματα των αγροτών που χρειάζεται να διευθετηθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ. Επιγραμματικά συμπεριλαμβάνονται τα επόμενα:
        1. Επίλυση εκκρεμοτήτων του φακέλου ΠΣΕΑ 2013 που αφορά αποζημιώσεις για ελιές, συμπύρηνα, κ.ά.
        2. Επίλυση εκκρεμοτήτων αποζημιώσεων από το 2014 που αφορά χαλαζοπτώσεις, ανεμοθύελλες και πλημμύρες.
        3. Διευθέτηση αποζημιώσεων για το 2015 που αφορά συμπύρηνα ροδάκινα, επιτραπέζια, νεκταρίνια, κεράσια και αχλάδια, για τα οποία ενώ πληρώθηκε το ασφάλιστρο ο ΕΛΓΑ τα ενέταξε σε άλλη κατηγορία και δεν είναι δυνατή η καταβολή αποζημιώσεων.
        4. Επίσπευση των διαδικασιών εκτίμησης των καταστροφών που έχουν λάβει τους προηγούμενους μήνες του 2015. Μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα πορίσματα με αποτέλεσμα να καθυστερούν υπερβολικά οι αποζημιώσεις.
        5. Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν πλέον τις αγροτικές καλλιέργειες σε ετήσια βάση. Απαιτείται άμεσα η αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις θεομηνιών και για όλο το χρόνο.
        6. Δεδομένων των καθυστερήσεων στην καταβολή των αποζημιώσεων, χρειάζεται να θεσπιστεί δεσμευτικό χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποπληρωμής των δικαιούχων.

        Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

        Κινητοποίηση αγροτών στην διασταύρωση Μαρίνας


        Και νέα πλήγμα καταργείται το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας



        Ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα για την περιοχή μας αφού ανακοινώθηκε η  κατάργηση  του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας,
        Η ανακοίνωση έγινε στην πρόσφατη παρουσίαση σχεδίου αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών Διευθύνσεων Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης .
        Στην παρουσίαση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας Μούρτης Απόστολος, Εκεί παρουσιάστηκε το σχέδιο που προβλέπει την κατάργηση του Α) Αστυνομικού τμήματος Πλατέως, το προσωπικό του οποίου θα προσαρτηθεί στο ΑΤ Αλεξάνδρειας Β) Αστυνομικού Σταθμού Μελίκης, το προσωπικό του οποίου θα προσαρτηθεί στο ΑΤ Βέροιας Γ) Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας Βεργίνας, όπου και θα ιδρυθεί γραφείο Τουριστικής Αστυνομίας στο ΑΤ Βέροιας και Δ) του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, το προσωπικό του οποίου θα προσαρτηθεί στο ΑΤ Νάουσας.
        Φαινομενικά, οι οργανικές θέσεις αυτήν την στιγμή δεν χάνονται καθώς ο αριθμό των Αστυνομικών που ήταν στο Τμήμα Ασφαλείας μεταφέρεται στο Αστυνομικό Τμήμα. Σίγουρα όμως αυτή είναι η κερκόπορτα για περαιτέρω υποβάθμιση. Είναι εντελώς διαφορετικό ένα Αστυνομικό Τμήμα να διαθέτει Ασφάλεια και διαφορετικό να μην έχει. Υπάρχουν υπηρεσίες όπως η έκδοση ταυτοτήτων, η άδειες όπλων και άλλες οι οποίες μπορει να μεταφερθούν στη Βέροια. Επίσης, μπορεί πολύ εύκολα  στο άμεσο μέλλον οι οργανικές θέσεις για ένα απλό Αστυνομικό Τμήμα, δίχως Τμήμα Ασφάλειας να θεωρηθούν πολλές και να γίνει μεταφορά αστυνομικών σε άλλα Τμήματα της Ημαθίας όπως αυτό της Βέροιας.
        Η κατάργηση των υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και το νέο οργανόγραμμα, που θα προβλέπει τον αριθμό των οργανικών θέσεων κάθε υπηρεσίας, θα παρουσιαστεί μετά το Μάρτιο του νέου έτους.
        Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση της  η  ΕΑΥΝΗ (Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας)παρακολουθεί από κοντά τις τρέχουσες εξελίξεις, για το θέμα της αναδιοργάνωσης, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών της και ειδικότερα των συναδέλφων που υπηρετούν στα υπό κατάργηση τμήματα.

        Συνάντηση εργασίας των Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας και Αντιπροέδρου ΕΛΓΑ




          Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε  μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας κκ. Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη και Θεόδωρου Θεοδωρίδη αντίστοιχα και του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Αθανάσιου Ζανιά. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο τις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενόψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα.

          Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για την υφιστάμενη κατάσταση στον αγροτικό τομέα στην ευρύτερη περιοχή Ημαθίας και Πέλλας, τονίζοντας τη σημασία της αγροτικής ανάπτυξης για την εθνική και τοπική οικονομία, μέσω των εξαγωγών. Επίσης, αναφέρθηκαν εκτενώς στις ιδιαιτερότητες του αγροτικού τομέα και τις επιπτώσεις που έχει στις αγροτικές παραγωγές η «κλιματική αλλαγή». Τα τελευταία χρόνια μεγάλο μέρος των αγροτικών παραγωγών πλήττονται από θεομηνίες και άλλες καταστροφές και ασθένειες, δημιουργώντας συνθήκες αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τους αγρότες. Η προώθηση αλλαγών στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που θα προβλέπει τη δίκαιη και ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη της αγροτικής παραγωγής είναι αναγκαία. Επιτακτικά τέθηκε επίσης το θέμα των καθυστερήσεων στην καταβολή των αποζημιώσεων και την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών για την καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους. Από την πλευρά του ο κ. Ζανιάς, ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι άμεσα πρόκειται να εκταμιευτούν 7,5 εκατομμύρια ευρώ και τους προσεχείς μήνες άλλα 45 εκατομμύρια ευρώ τα οποία πρόκειται να καλύψουν εκκρεμότητες αποζημιώσεων των προηγούμενων χρόνων και της τρέχουσας περιόδου.

          Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες επέδωσαν επίσης σχετικό υπόμνημα με τα σημαντικότερα θέματα και αιτήματα των αγροτών που χρειάζεται να διευθετηθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ. Επιγραμματικά συμπεριλαμβάνονται τα επόμενα:

          1. Επίλυση εκκρεμοτήτων του φακέλου ΠΣΕΑ 2013 που αφορά αποζημιώσεις για ελιές, συμπύρηνα, κ.ά.
          2. Επίλυση εκκρεμοτήτων αποζημιώσεων από το 2014 που αφορά χαλαζοπτώσεις, ανεμοθύελλες και πλημμύρες.
          3. Διευθέτηση αποζημιώσεων για το 2015 που αφορά συμπύρηνα ροδάκινα, επιτραπέζια, νεκταρίνια, κεράσια και αχλάδια, για τα οποία ενώ πληρώθηκε το ασφάλιστρο ο ΕΛΓΑ τα ενέταξε σε άλλη κατηγορία και δεν είναι δυνατή η καταβολή αποζημιώσεων.
          4. Επίσπευση των διαδικασιών εκτίμησης των καταστροφών που έχουν λάβει τους προηγούμενους μήνες του 2015. Μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα πορίσματα με αποτέλεσμα να καθυστερούν υπερβολικά οι αποζημιώσεις.
          5. Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν πλέον τις αγροτικές καλλιέργειες σε ετήσια βάση. Απαιτείται άμεσα η αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις θεομηνιών και για όλο το χρόνο.
          6.         Δεδομένων των καθυστερήσεων στην καταβολή των αποζημιώσεων, χρειάζεται να θεσπιστεί δεσμευτικό χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποπληρωμής των δικαιούχων.