Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Προεκλογικές ζυμώσεις ονόματα και κινήσεις....

Νέα ονόματα για το ψηφοδέλτιο του Τάσου Καραμπατζού έχουμε αυτή την εβδομάδα με τον Δημητρούση Νίκο Πρόεδρο του συλλόγου Αγ. Παρασκευής Λευκαδίων να κατεβαίνει για δημοτικός σύμβουλος Νάουσας. Επίσης για το τοπικό συμβούλιο Λευκαδίων υποψήφιοι θα είναι η Αλιτζανίδου – Τομπουλίδου Ζωγράφα και ο Υφαντίδης Θεόδωρος.

Τρεις εκδηλώσεις είχαμε σε μια μέρα στην περιοχή μας και αν προσθέσουμε αυτή του Αγ. Γεωργίου είχαμε συνολικά τέσσερις. Δεν είναι και λίγες αν σκεφτεί κανείς ότι οι υποψήφιοι στην κυριολεξία έτρεχαν και δεν έφταναν. Να φανταστείτε ότι το Σάββατο τους είδαμε σε 1 ή 2 εκδηλώσεις «χάνοντας» την τρίτη λόγω απόστασης… και χρόνου. Είπαμε ο νέος διευρυμένος δήμος δεν «περπατιέται» εύκολα.
Ένα άλλο από τα τινά που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι στον κάμπο υπάρχει μεγάλη ρευστότητα και επιφυλακτικότητα για την ώρα. Τα «άλογα» δεν έχουν ξεκινήσει να τρέχουν γιατί δεν πήραν όλα ακόμη θέση μάχης.

Σε μια σημαντική καταγγελία προέβη ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Κοπανού κ. Στάρκας Μάρκος αναφερόμενος στην καταστροφή αφισών του συλλόγου για την εκδήλωση από συνεργεία του Δήμου Νάουσας στην πόλη και στην διασταύρωση Νάουσας.
Και η Ίλια Ιωσηφίδου καταδίκασε το γεγονός δημόσια ζητώντας παράλληλα δράσεις και πρωτοβουλίες που να βοηθήσουν στην συναισθηματική ταύτιση πόλης – κάμπου.

Αργότερα ο Πρόεδρος ανακοίνωσε το πάγιο αίτημα του συλλόγου (από το 2005) στο δήμο Ανθεμίων για παραχώρηση χώρου ώστε να ανεγερθεί μνημείο για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.
Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχει σχετική δέσμευση του δημάρχου Ανθεμίων Δημήτρη Σιδηρόπουλου.

Την υποψήφια δήμαρχο Ίλια Ιωσηφίδου συνόδευε ο μηχανικός από τον Κοπανό Γιάννης Παρθενόπουλος και στον Πολυπλάτανο και στον Κοπανό που τον βλέπουμε και αυτόν να κατεβαίνει υποψήφιος.
Για τον Κοπανό όπως είχαμε αναφερθεί και παλιότερα παίζει έντονα το όνομα του αντιδήμαρχου Χρήστου Στογιάννη για το ίδιο πάντα ψηφοδέλτιο.

«Μισός» Επισκοπιώτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Γώγος που έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Φίλιππου στην Επισκοπή. Για όσους δεν γνωρίζουν η μητέρα του κατάγεται από την Επισκοπή το γένος Παπακώστα… Να δούμε αν η γενέτειρα της μητέρας του και η ιδιαίτερη πατρίδα του η Χαρίεσσα θα φανούν γαλαντόμοι σε ψήφους.

Την Κυριακή ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός παραβρέθηκε στην εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχη Κοπανού, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους της παράταξης του και συγκεκριμένα από τον Κοπανιώτη Γιώτη Μαραντίδη και τον Γιαννακοχωρίτη Κώστα παπατόπουλο.
Ο Κώστας διαθέτει ισχυρό έρεισμα στον κάμπο μιας και η γυναίκα του κατάγεται από τα Λευκάδια (το γένος Φουδούλη), αλλά και ο ίδιος ως πρώην υπάλληλος της ΕΑΣ συγχρωτίστηκε με κατοίκους των χωριών. Μη ξεχνάμε ότι πρωταγωνίστησε και στα ποδοσφαιρικά γήπεδα αγωνιζόμενος ως σέντερ φορ και γκολτζής σε ομάδες όπως η Επισκοπή.
Να δούμε αν θα βρει εστία στο πολιτικό γήπεδο του διευρυμένου δήμου Νάουσας...

Ότι αφορά άλλες υποψηφιότητες από τον Κοπανό φαίνεται ότι η Βιργινία Καραμπατάκη βρίσκεται κοντά στο να κλειδώσει η υποψηφιότητα της με τον Δήμαρχο Καραμπατζό, ενώ έντονα ακούγεται και η υποψηφιότητα του πρώην δημ. συμβούλου Ανθεμίων Τάκη Σέπκα με τον ψηφοδέλτιο του Βασίλη Γώγου.
Ο Τάκης στέλεχος της Ν.Δ. σίγουρα θα επιλέξει το κομματικό ψηφοδέλτιο για να κατέλθει στις εκλογές.
Την Επισκοπή περιόδευσε ξανά ο Βασίλης Γώγος την Τρίτη (την Δευτέρα ήταν στον Κοπανό) που πλέον συναντίεται με κόσμο έχοντας το αβαντάζ της στήριξης από τη Ν.Δ.
Μάλιστα κατέληξε στο καφέ - ουζερί του Νίκου Τσαγκαλίδη παρέα με στελέχη της Ν.Δ. όπως τους πρώην αντιδήμαρχο Θωμά Παπακώστα, πρώην δημ. σύμβουλο Θεόδωρο Ζαραλή και τον Χρήστο Ορδουλίδη.
Την επομένη, ημέρα Τετάρτη είχε επαφές στη Μαρίνα.

Το Σάββατο έκανε αισθητή την παρουσία του στην Επισκοπή και ο υποψήφιος δημ. σύμβουλος του Τάσου Καραμπατζού Θωμάς Βράντσης που διαθέτει αρκετούς δεσμούς με το διαμέρισμα αυτό και σίγουρα προσβλέπει στην στήριξη του.

Έντονα ακούγεται το τελευταίο διάστημα το ενδεχόμενο να κατέλθει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Φουντούλη ο δημ. σύμβουλος Ανθεμίων Γιώργος Παπαδόπουλος. Σίγουρα εάν επιβεβαιωθεί η κάθοδος του Μαρινιώτη συμβούλου θα ενισχύσει τον Γιώργο Φουντούλη, ενώ για τον Μαρινιώτη σύμβουλο δεν θα υπάρξει και μεγάλη αλλαγή στις παρατάξεις αφού αφήνει την «Ενωτική Πορεία» του Κοσμά Καρυπίδη, για αυτήν του Γιώργου Φουντούλη.

“Μεταγραφικό μπαμ” ετοιμάζει ο Γιώργος Φουντούλης απ’ ότι μαθαίνουμε με δημ. σύμβουλο Νάουσας γαλάζιας παράταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου