Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Νάουσας, ομιλία στην Επισκοπή



Περιοδεία σε εργασιακούς χώρους της Νάουσας πραγματοποίησε την Παρασκευή 24/9 το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
«Εμείς λέμε ότι μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο. Οι εκλογές που έρχονται τις λένε αυτοδιοικητικές, αλλά στην ουσία είναι βαθιά πολιτικές, κάτι που το έχουν παραδεχτεί όλοι, καθένας με τον τρόπο του. Είναι εκλογές που μπορεί, δίνοντας εκλογική δύναμη στις λαϊκές δυνάμεις, να σημάνουν ένα νέο σάλπισμα, για μια νέα συσπείρωση, να αντισταθούμε στα μέτρα που έρχονται».
Με τα λόγια αυτά, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κάλεσε τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, τους ανέργους και τους μικρούς επαγγελματίες της Νάουσας, να δώσουν τη δική τους απάντηση στις επερχόμενες εκλογές, κατά τη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε σε εργασιακούς χώρους της πόλης.
Σε αυτήν την περιοχή, όπου η ανεργία αγγίζει το 50%, ο Θ. Κωνσταντινίδης, τόνισε: «Αξίζει τον κόπο, σε αυτές τις εκλογές, να δημιουργήσουμε γερά αναχώματα σε αυτή την πολιτική με την έννοια ότι οι καλλικρατικοί δήμοι και περιφέρειες θα έχουν εξουσία, θα έχουν δύναμη, θα έχουν δυνατότητες. ... Εμείς, ερχόμαστε να σας πούμε ότι είμαστε ταγμένοι με τα συμφέροντα των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, με τα συμφέροντα του επαγγελματία της πόλης, που και αυτοί καταστρέφονται. Ερχόμαστε να σας πούμε να μας δώσετε δύναμη για να μπορέσουμε μαζί σας να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας που ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες».
Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» –που συναποτελούνταν από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Χρήστο Τρεμπελή και τον υποψήφιο δήμαρχο Νάουσας Γιώργο Καρτσιούνη– περιόδευσε στο ΙΚΑ και το Νοσοκομείο Νάουσας, στα Κλωστήρια «Γ’» Ναούσης (Λαναράς), στην οικονοποιία «Μπουτάρης», στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας καθώς και στην κλωστοϋφαντουργία «Βαρβαρέσος».
Πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό
Μιλώντας στους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους στο κατάστημα του ΙΚΑ στη Νάουσα καθώς και στο νοσοκομείο της πόλης, ο Θ. Κωνσταντινίδης, έδωσε το στίγμα της στρατηγικής του «Καλλικράτη», στους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς, ο οποίος «σχεδιάστηκε και θα λειτουργήσει με πολλές αρμοδιότητες, χωρίς να έχει τους αντίστοιχους πόρους, με καταστροφικά αποτελέσματα για τα λαϊκά στρώματα και εισοδήματα, αφού, και στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, οι όποιες υπηρεσίες θα προσφέρονται μπαίνουν στη λογική της ανταποδοτικότητας». Και αλλού: «Εμείς λέμε: Δημόσιος δωρεάν χαρακτήρας όλης της κλίμακας των υπηρεσιών υγείας, που να ξεκινάνε απ’ το μικρό αστικού τύπου ιατρείο και να φτάνουν στην τριτοβάθμια περίθαλψη. Πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας όλου του λαού και φροντίδα για το επιστημονικό και το υπόλοιπο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων». Η κατάσταση στο ΙΚΑ είναι τραγική, αφού, για ένα ραντεβού με τον καρδιολόγο, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι και ...19 μέρες, ενώ στα μαγειρεία του νοσοκομείου οι εργαζόμενες δουλεύουν με ...τρίμηνες επαναλαμβανόμενες συμβάσεις!
Επισκεπτόμενος τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας, τόνισε πως «ενώ είμαστε μια χώρα πλούσια και θα μπορούσαμε να είμαστε αυτάρκης στο σύνολο των διατροφικών αναγκών που έχει ο ελληνικός λαός και να μπορούμε να εξάγουμε πολύ καλά προϊόντα, είμαστε σε μια κατάσταση που μας υποχρεώνουν να εισάγουμε το γάλα, το κρέας κλπ.». Να σημειωθεί πως η Νάουσα ήταν μια περιοχή με πολλούς μικρούς αγροτικούς κλήρους και σήμερα, πολλά στρέμματα γης μένουν εγκατελειμένα απ’ το ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών...
Αργότερα, ο Θ. Κωνσταντινίδης, μίλησε σε σύσκεψη με εργαζόμενους κι ανέργους στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας, όπου κάλεσε τους εργαζόμενους της περιοχής να αντλήσουν εμπειρία από τα όσα έχουν συμβεί στην περιοχή όλα αυτά τα χρόνια, με το κλείσιμο των εργοστασίων, την αυξανόμενη ανεργία, τις μεθοδεύσεις των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ σε βάρος των εργατών, και να αγωνιστούν για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, για μια άλλη εξουσία με λαϊκή οικονομία, όπου ο εργαζόμενος λαός θα διαφεντεύει τις τύχες του.
Το βράδυ της Παρασκευής ο Θ. Κωνσταντινίδης μίλησε σε συγκέντρωση στην πλατεία της Επισκοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου