Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Αξιέπαινη πρωτοβουλία της πρόεδρου του Αγ. Γεωργίου Ιωάννας Λιάτσιου για την πιπεριά


Μια πολύ σημαντική και αξιέπαινη πρωτοβουλία για την τοπική πιπεριά, ανέλαβε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Γεωργίου Ιωάννα Λιάτσιου, την οποία ανακοίνωσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Τετάρτη 8/12, που πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Γεώργιο.  
Πιο συγκεκριμένα, η κα Λιάτσιου ανέφερε πως ξεκίνησε διαδικασίες για την Προστασία Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) της πιπεριάς του Αγ. Γεωργίου, καθώς στην περιοχή καλλιεργούνται ιδιαίτερες ποικιλίες και η παραγωγή των ντόπιων παραγωγών ξεπερνά το 70% της συνολικής εγχώριας καλλιέργειας πιπεριάς.   
Μπορεί στην πρόταση - έκκληση της Ιωάννας Λιάτσιου για την συνδρομή του Δήμου σε αυτή την προσπάθεια αυτή να μην βρήκε άμεση ανταπόκριση στην συνεδρίαση, ωστόσο θεωρούμε αυτονόητο πως θα της παραχωρηθεί κάθε απαραίτητη ηθική ή υλική υποστήριξη και θα έχει μόνο συμμάχους σε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία, αν ευδοκιμήσει, θα δώσει άλλη διάσταση στην τοπική οικονομία, τόσο της ευρύτερης περιοχής, όσο και ολόκληρου του Νομού.
Μάλιστα, από ότι πληροφορηθήκαμε, η πρόταση βρήκε σύμφωνο και τον βουλευτή Ημαθίας Τάσο Σιδηρόπουλο, ο οποίος θα προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του στο θέμα και θα συστρατευθεί στην σημαντική και ελπιδοφόρα αυτή προσπάθεια.
(Στη φωτογραφία, η Ιωάννα Λιάτσιου καλωσορίζει τον βουλευτή Τάσο Σιδηρόπουλο και τον ενημερώνει σχετικά με την πρωτοβουλία της) 
inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου