Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

«Αστέρια και άνθρωποι τη νέα χιλιετία – ‘Ήλιος αυτός ο άγνωστος»


 
Συνεχίζεται η σειρά των ομιλιών «Αστέρια και Άνθρωποι στη νέα χιλιετία» που διοργανώνουν o Δήμος Νάουσας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου - παράρτημα Νάουσας.
Ο ήλιος είναι το πιο κοντινό μας αστέρι. Παρά το ότι είναι τόσο κοντά δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για τη δομή και κυρίως για τη δράση του. 
Το ότι έχουμε πολλές βροχές σε πολλά σημεία της Υδρογείου, πολλές πυρκαγιές, ήπιους χειμώνες μερικές χρονιές και πολύ δριμείς άλλοτε, οφείλεται στη δράση του ή στον ανθρώπινο παράγοντα ή σε συνδυασμό των δύο; Θα μπορούσε ο ήλιος να μας λύσει όλα τα ενεργειακά μας προβλήματα ή θα μπορούσε με τις ηλιακές του εκλάμψεις να καταστρέψει τον τεχνολογικό μας πολιτισμό; Ζωή μπορεί να υπάρχει και χωρίς τη φωτοσύνθεση; Ο άνθρωπος πόσο δεμένος είναι με την ηλιακή δραστηριότητα και γενικά με την ύπαρξη του ήλιου; Εξελίσσεται ο ήλιος; Πότε γεννήθηκε και, αν πεθάνει, πότε θα γίνει αυτό και με ποιον τρόπο; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα δωθούν το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 20:00 στην Εστία Μουσών της Νάουσας. Ομιλητής θα είναι ο αστρονόμος-αστροφυσικός Χαρίτων Τομπουλίδης.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου