Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Διαφωνίες και τριβές για τις εκδηλώσεις στην Ζωοδόχο Πηγή Χαρίεσσας

Ζήτημα προέκυψε με τις εκδηλώσεις και την οργάνωση τους στην Ζωοδόχο Πηγή της Χαρίεσσας μετά και την ανακοίνωση του Τοπικού Συμβουλίου Χαρίεσσας στο προηγούμενο φύλλο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. Συγκεκριμένα η ομόφωνη ανακοίνωση του Τοπικού Συμβουλίου ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του δήμου, διότι δεν λήφθηκαν έγκαιρα αποφάσεις «με αποτέλεσμα να δοθεί το πεδίο σε συλλόγους να δημιουργήσουν την εντύπωση του διχασμού και της μεροληπτικής αντιμετώπισης τους από εμάς» όπως αναφέρεται στην επιστολή του ΤΚ Χαρίεσσας. Στο ίδιο φύλλο στην ίδια σελίδα 2, ο Δήμος Νάουσας αναφέρεται στην εκδήλωση για την εγγραφή εθελοντών Μυελού των Οστών από τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Χαρίεσσας στην Ζωοδόχο Πηγή την Παρασκευή 6 Μαίου.



Αραμπατζή: Οι εκδηλώσεις θα γίνουν, ο Δήμος Νάουσας αποφασίζει και όχι η Τοπική Κοινότητα Χαρίεσσας
 Στο ζήτημα αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης η υπεύθυνη για τον τομέα ιατρικών ζητημάτων του δήμου, δημοτική σύμβουλος Στέλλα Αραμπατζή. Μάλιστα σημείωσε ότι στην Χαρίεσσα βρέθηκε και η ίδια με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Δημήτρη Μάντζιο όπου διαβεβαίωσαν ότι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Ζωοδόχο Πηγή και μάλιστα υπό την αιγίδα του Δήμου. Η ίδια σημείωσε ότι οι αρμοδιότητες της Τοπικής Κοινότητας είναι γνωμοδοτικές και ο δήμος αποφασίζει για την εκδήλωση και όχι η Τοπική Κοινότητα Χαρίεσσας. Επίσης ενημέρωσε ότι ο χώρος ανήκει στην εκκλησία και από εκεί έχει παρθεί η σχετική άδεια δίχως να υπάρχει κανένα πρόβλημα.
«Έγκαιρα ο σύλλογος εθελοντών ενημέρωσε τον δήμο πριν από 3 – 4 μήνες για την εκδήλωση αυτή» ανέφερε η Στέλλα Αραμπατζή
Για το ίδιο ζήτημα είχαμε και νέα επιστολή αυτή την φορά του προέδρου της Τ.Κ. Δημήτρη Σιδηρόπουλου

Σιδηρόπουλος: Κάποιοι προσπαθούν να αμαυρώσουν την προσωπικότητα μου

Με αφορμή κάποιων κακόβουλων σχολίων όσον αφορά το ζήτημα τη πραγματοποίησης  πολιτιστικών εκδηλώσεων την ημέρα του εορτασμού της  «Ζωοδόχου Πηγής» , θέλω προσωπικά να ενημερώσω του κατοίκους του Δ.Δ. Χαρίεσσας καθώς και τους δημότες όλου του Δήμου Νάουσας ότι μόνο στις προθέσεις μου δεν είναι να επεμβαίνω αρνητικά στις διοργανώσεις οποιουδήποτε φορέα προσπαθεί να διατηρήσει και να διαδώσει τα ήθη και έθιμα του τόπου μου.
 Η απόφασή μας ως Τοπικό Συμβούλιο να μη συμμετέχουμε στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων  (για φέτος) στη Ζωοδόχου Πηγή ήταν καθαρά σκέψη και απόφαση να λειτουργήσουμε συναινετικά ώστε κάθε φορέας μέσα στην Κοινότητά μας  να λειτουργεί Συλλογικά και όχι μεμονωμένα.
 Η απόφασή μας αφορά όλους τους φορείς του χωριού και όχι σε συγκεκριμένο όπως  κάποιοι διαδίδουν με σκοπό να αμαυρώσουν το κύρος μου ως προσωπικότητα καθώς και το κύρος του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας ως θεσμό.
 Το Τοπικό Συμβούλιο αλλά κι εγώ ο ίδιος προσωπικά ως Πρόεδρος θέλω μέσα από την επιστολή μου αυτή να τονίσω τη θετική μου στάση απέναντι σε κάθε προσπάθεια που γίνεται στην Κοινότητα μας με γνώμονα πάντα η προσπάθεια να ενώνει τους κατοίκους και όχι να του διχάζει.
 Επίσης θέλω να εκφράσω δημόσια  ότι η παραπάνω  απόφασή μας δεν αφορούσε το Σύλλογο « Μυελού των οστών»  καθώς και το «Σύλλογο  Αιμοδοτών».
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου