Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δώρα Μπαλτατζίδου: 39 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο


Στις 20 Ιουλίου συμπληρώνονται 39 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο με τραγικές συνέπειες την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας δηλώνοντας ταυτόχρονα πως δεν την αναγνωρίζει ως κράτος.
Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για εισβολή αλλά «ειρηνική επέμβαση» με σκοπό την επαναφορά του συνταγματικού σκηνικού στην πριν του πραξικοπήματος κατάσταση. Επίσης ανακοίνωσε ότι το δικαίωμα για την επέμβαση της ήταν κατοχυρωμένο στη Συνθήκη Εγγυήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας συνθήκη που δημιουργήθηκε με σκοπό να διασφαλίσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
            Τα κυπριακά κόμματα με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή και τονίζουν, επίσης, την ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία στον κοινό αγώνα για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης.
            Ως Περιφερειακή Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας θέλω να εκφράσω τον σεβασμό και τον θαυμασμό στην γενναιότητα και την ανδρεία των πεσόντων υπέρ της ελευθερίας. Σήμερα όσο ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη αλληλεγγύης και ενότητας της κοινωνίας ως θεμέλιο ένωσης ώστε να μην βρίσκουνε έδαφος τέτοιου είδους ενέργειες. 
Το έγκλημα στην Κύπρο έμεινε ατιμώρητο και θα τυρανά τον Ελληνισμό για πολλές γενιές.    
 
Δώρα Μπαλτατζίδου
Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου