Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Λαχανόκηπος απο τον Παιδικό Σταθμό Ειρηνούπολης



Μία ιδέα του προσωπικού του Παιδικού Σταθμού Ειρηνούπολης πήρε σάρκα και οστά χάρη στη φιλότιμη προσπάθεια των γονέων και παππούδων των νηπίων του Σταθμού.
 Στον αύλειο χώρο και σε έκταση 40 τ.μ. δημιουργήθηκε κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος ώστε τα παιδάκια στο πλαίσιο της ενότητας "όργωμα και σπορά" να αποκτήσουν το δικό τους λαχανόκηπο. Προηγήθηκε επίσκεψη τους στο φυτώριο των κ. Λίλτση-Θεοδοσιάδη απο όπου προμηθεύτηκαν τα περισσότερα φυτά και σπόρους τα οποία φύτεψαν μόνα τους . Οι μικροί μαθητές βίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη διαδικασία του οργώματος , της σποράς , του ποτίσματος και σε λιγο καιρό θα απολαμβάνουν τα δικά τους λαχανικά και αρωματικά βότανα ( μαρουλάκια, σπανάκι , μπρόκολα , σέλινο , κρεμμυδάκια, μαιδανό, ρίγανη, δυόσμο, φασκόμηλο ,δενδρολίβανο, σμύρνο κλπ) .

Ο Παιδικός Σταθμός Ειρηνούπολης θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους συνέβαλαν τόσο με προσωπική εργασία όσο και με χορηγία υλικών για την επίτευξη του έργου αυτού που έδωσε χαρά και προσέφερε γνώση στα νήπια . Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους: Καρυπίδου Στέλλα, Φυτώρια Λίλτση- Θεοδοσιάδη,  Μάριο και Τούλα Δουλγερίδη, Ντέντο Δημήτριο,Χατηιωαννιίδη Χρήστο, Μιχαηλίδη Δημήτριο, Παντζαρτζίδη Αθανάσιο, Σπαθόπουλο Αθανάσιο, Χατζηκαλλινικίδη Γεώργιο, Αθανασίου Βασίλη, Νεόφυτο Κελεσίδη, Σπαθόπουλο Χαράλαμπο,Ζάλιου Ειρήνη, Μπαλτατζίδη Κωνσταντίνο, Στόλη Μαρία, Γκαλιμάνης Νίκος,Παπαδοπούλου Χρύσα,Παπαδοπούλου Ραφαέλα, Δαλκυριάδου Δέσποινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου