Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Ο «Μαρίνος Αντύπας» στον εορτασμό του ΚιλελέρΟ αγροτικός σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» συμμετείχε μαζικά στον εορτασμό του Κιλελέρ που συνέπεσε με την κορύφωση του αγώνα μας.
Η μικρομεσαία αγροτιά διαμήνυσε την αγωνιστική της ετοιμότητα έχοντας παρακαταθήκη τον πολυήμερο αγώνα της στα μπλόκα και τις άλλες πρωτοβουλίες.

Στείλαμε το μήνυμα ότι από τη Δευτέρα συνεχίζουμε τον αγώνα μας με διαφορετικές μορφές πάλης. Σημειώνουμε ότι οι αγρότες θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κρατήσουμε τη γη μας. Στρεφόμαστε ενάντια στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές που μας πουλούν πανάκριβα τα μέσα και τα εφόδια, ενάντια στις τράπεζες που μας πίνουν το αίμα, στους εμποροβιομήχανους που μας παίρνουν τζάμπα τη σοδειά, ενάντια σε Ευρωπαϊκή ένωση, ΔΝΤ και κυβερνήσεις που θέλουν να μαζέψουν χρήμα όχι από τους πλούσιους, αλλά από εμάς τους φτωχούς, τους αγρότες και εργάτες.

Στον αγώνα που δώσαμε καταλάβαμε για ακόμη μία φορά ότι μόνοι μας δε θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, για αυτό χρειάζεται να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Τα αιτήματα που θέσαμε στη συνάντηση με την κυβέρνηση αφορούν την ίδια την επιβίωσή μας. Η κυβέρνηση για πρώτη φορά αποδέχτηκε να υπάρχει αφορολόγητο όριο και να μη φορολογούνται οι συνδεδεμένες ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Με τον αγώνα των αγροτών και των εργαζομένων καθυστέρησε και καθυστερεί το ασφαλιστικό 2 μήνες να έρθει στη Βουλή.
Ο Αγροτικός Σύλλογος τονίζει ότι θα είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αντιδράσουμε όταν η κυβέρνηση το φέρει για ψήφιση στη Βουλή.
Βεβαίως περιμένουμε να γίνουν πρώτα οι νόμοι για να δούμε αν οι δεσμεύσεις θα γίνουν πράξεις. Εμείς θα είμαστε με το όπλο παραπόδα και  αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε για να ξανακατέβουμε στην Αθήνα, αν χρειαστεί.

Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου