Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Άρχισε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας






Με πιο ξεκάθαρη αναπτυξιακή στόχευση, λόγω και της επιχορήγησής του από το ΕΣΠΑ, άνοιξε τις πύλες του το βράδυ της Πέμπτης το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας.
Στην γεμάτη – νεανικό κυρίως κοινό - αίθουσα του δημοτικού θεάτρου της πόλης πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης, ενώ οι πρώτες προβολές ταινιών μικρού μήκους έγιναν επί της νέας κινηματογραφικής οθόνης.
Το πρόγραμμα παρουσίασαν δύο γνωστές ηθοποιοί, η Θάλεια Προκοπίου και η Δήμητρα Στογιάννη, ενώ στην αίθουσα βρισκόταν και η ηθοποιός Στεφανία Καπετανίδη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Νίκος Κουτσογιάννης, εκφράζοντας πικρία και απογοήτευση για τη στάση του Δημάρχου Νάουσας απέναντι στο Φεστιβάλ. 
Παρουσιάστηκαν τα μέλη των Κριτικών Επιτροπών του Φεστιβάλ και η πρώτη μέρα έκλεισε με την πρώτη μουσική εκδήλωση, μια συναυλία των “Reverse Band”.Το Φεστιβάλ συνεχίζεται, με προβολές ταινιών και πλήθος παράλληλες εκδηλώσεις (έκθεση εικαστικών τεχνών, διαγωνισμό φωτογραφίας, σεμινάρια, διημερίδα για την περιφερειακή ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία κ.ά.) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την απονομή των βραβείων στους δημιουργούς των ταινιών που θα διακριθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου