Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

VAENI: «Κάνουμε την εξωστρέφεια πράξη»




Μια μεγάλη συμφωνία εξαγωγών κρασιού μεταξύ του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού VAENI Νάουσας και μεγάλη εταιρίας της Κίνας, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας.
Πρόκειται για μια μεγάλη συμφωνία εξαγωγών  μεγάλης ποσότητας κρασιού στην Κίνα, που θα δώσει «ανάσα» στον αμπελοοινικό τομέα της περιοχής της Νάουσας, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΒΑΕΝΙ Γιώργος Φουντούλης.
Στην αρχή της συνέντευξης τύπου ο Γιώργος Φουντούλης δήλωσε ότι παρόντες είναι τα μέλη της Διοίκησης του VAENI, η κ. Τζούλι Γιάνγκ, οινολόγος και εκπρόσωπος της  του εισαγωγέα από την Κίνα, καθώς και οι κύριοι Γιώργος Κάπρος και Κώστας Δουρούκας, συνεργάτες του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού και υπεύθυνοι των εξαγωγών στην Ασία.

«Greek Quality Wines»

Η εν λόγω συμφωνία αφορά «Greek Quality Wines», όπως είπε ο κ Φούντούλης και αφορά μια μεγάλη συνεργασία που υπογράφηκε με την αχανή χώρα της Ασίας. Δήλωσε ότι έχει ήδη μεταβεί στην Κίνα στην πόλη Σεν Γιάνγκ, όπου εκεί υπογράφηκε η συμφωνία μετά από συνεννόηση των δυο νομικών τμημάτων (του ΒΑΕΝΙ και της Κινεζικής Εταιρίας).
«Κτίσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους Κινέζους με τη βοήθεια το κ. Κάπρου και τα καταφέραμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΒΑΕΝΙ ο οποίος ανακοίνωσε πως μέσα στο Νοέμβριο αντιπροσωπεία της κινεζικής εταιρίας θα επισκεφθεί τη Νάουσα.. Μίλησε για προσωπική επιτυχία της διοίκησης του ΒΑΕΝΙ και του ιδίου, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες κινήσεις του ΒΑΕΝΙ όσον αφορά τις εξαγωγές, στη Ρωσία και τις ΗΠΑ. « Εμείς την εξωστρέφεια την κάναμε πράξη», είπε  λέγοντας πως φέτος το εμπορικό ισοζύγιο του ΒΑΕΝΙ βρίσκεται στο 104%.
Αναλύοντας τη  συμφωνία είπε ότι αφορά 100 έως 300 κοντέινερ προς την Κίνα με κρασιά. Το κάθε κοντέινερ έχει 15.000 φιάλες κρασιού, ενώ όπως είπε στόχος είναι η συμφωνία να συμπεριλάβει και άλλους οινοποιούς της ευρύτερης ζώνης της Νάουσας. Το κέρδος που θα έχει το ΒΑΕΝΙ από την μεγάλη αυτή συμφωνία θα φθάσει τα 3 εκ ευρώ ενώ όσον αφορά την ποσόστωση των κρασιών που θα εξαχθούν το 40% θα αφορά φιάλες που πωλούνται κάτω από 2 ευρώ, το 50%  κρασιά που πωλούνται από 2 έως 7 ευρώ και το 10% «premium» κρασιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου