Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή - Απάντηση Βασίλη ΤζώρτζηΜε αφορμή την ανακοίνωση του κ. Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας περί του ότι ελάμβανα 2.000 ευρώ αντιμισθία, όπου ενώ παρευρισκόμουν μέχρι της 01.00 π.μ  περίπου και μόλις αναχώρησα (εν απουσία μου δηλαδή έγινε αυτή, ενώ θα μπορούσε να γίνει μπροστά μου και να απαντήσω αμέσως τα παρακάτω και να μη δημιουργούνται εντυπώσεις), οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσω τα εξής :
Κατ αρχάς ο Δήμος το 2011, ενόψει του Καλλικράτη και της γιγάντωσης της πρώην ΚΕΔΗΠΟΝ (με την απορρόφηση τριων οργανισμών των πρώην τριών Δήμων και της συγχώνευσης σε έναν, την ΚΕΠΑΠ) και όμοια της ΔΕΥΑΝ, για πρώτη φορά ενόψει και της μη αντιμισθίας κάποιων εκ των αντιδημάρχων και της συνακόλουθης  οικονομίας δαπανών, ενέκρινε την προβλεπόμενη αντιμισθία των δύο προέδρων αυτών.
Ως πρόεδρος του δ.σ της ΚΕΠΑΠ με θητεία από του ορισμού μου, ουσιαστικά από Ιούνιο του 2011 και μετά και μέχρι τη λύση της , σύμφωνα με τα υπό του νόμου οριζόμενα, με την  με αριθμό 30/2011 απόφασή του όρισε την αντιμισθία μου στο κατά νόμο ποσό.
Το ποσό αυτό ανέρχονταν μικτά σε  1.817,72 ευρώ  και μείον τις κρατήσεις στα 1.420,44 ευρώ  ανά μήνα. Οι σχετικές αποδείξεις στη διάθεσή σας.
Όμως πρέπει να διευκρινιστούν τα παρακάτω : 

1. Σημειώνω ότι μιλάμε για έναν οργανισμό ο οποίος ήταν σχεδόν ίσος σε μέγεθος με τον  ίδιο τον Δήμο σε προσωπικό, συνάμα δε με τη συγχώνευση κατά νόμο στην ΚΕΠΑΠ των πολιτιστικών οργανισμών Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, είχε επιπρόσθετο προσωπικό και αντικείμενο όχι μόνο τον Πολιτισμό και τις δράσεις τριών πρώην Δήμων με  πολλαπλασιασμό των πολιτιστικών συλλόγων και δράσεων και εκδηλώσεων, με όχι μόνο τα προγράμματα Βοήθεια  στο σπίτι κλπ ,  αλλά και όλους τους αθλητικούς χώρους τριών πρώην δήμων,  17 περίπου γήπεδα και τα κολυμβητήρια αλλά βρεοφονηπιακούς σταθμούς.
2. Ο πολυεπίπεδος αγώνας όλων, συνεργατών και υπαλλήλων αλλά  και εμένα προσωπικά ήταν να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό στα πλαίσια τα ασφυκτικά που έθεσε ο Καλλικράτης.  Με αγώνα για την καλύτερη αντιμετώπιση των συγχωνεύσεων και αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών.
3. Υπήρξε μία νυχθημερόν ενασχόληση με κόστη υψηλά , για τα οποία εγώ ουδέποτε επιβάρυνα την επιχείρηση αλλά τα αντιμετώπιζα απο την αντιμισθία αυτή.


Συγκεκριμένα :
α. Το κινητό μου τηλέφωνο αλλά και το επαγγελματικό μου, για την περίοδο αυτή, έχοντας καθημερινές επαφές με τους πάντες από αυτά, από μία πάγια δαπάνη της τάξης των 130 -150 ευρώ της προσωπικής μου χρήσης , έφτανε και τα 350-400 ευρώ.   ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΑ .
β. Οι άπειρες μετακινήσεις μου στον ενιαίο Δήμο και στη Βέροια για επαφές και συναντήσεις συχνότατες με την τότε επίτροπο αλλά και στην Αθήνα για συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κλπ, για αντιμετώπιση προβλημάτων, με το δικό μου όχημα και με δαπάνες καυσίμων για χιλιάδες χιλιόμετρα ή μετακινήσεων και διαμονής , αντιμετωπίστηκαν από αυτή την υπολειπόμενη αντιμισθία. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ .
γ. Στα πλαίσια επαφών για τα θέματα της ΚΕΠΑΠ αλλά και ανάδειξης του έργου της, όπου χρειάζονταν γίνονταν και δαπάνες δημοσίων σχέσεων κλπ, και αυτές από αυτή την αντιμισθία. Ούτε ένα ευρώ δεν επιβαρύνθηκε η ΚΕΠΑΠ.
δ. Τέλος αντιμετωπίστηκαν από αυτή την αντιμισθία δαπάνες που δεν μπορούσαν να καλυφθούν άλλως και αφορούσαν αντιμετώπιση δαπανών κάποιων εκδηλώσεων ή αναγκών κάποιων εκ των πολλών δράσεων της επιχείρησης.
Η δε αντιμισθία αυτή δεν ήταν ούτε καν για ένα χρόνο και πιστέψτε με, δεν έμενε στο τέλος τίποτε για να γίνει ο Τζώρτζης πλουσιότερος.

Στη διαδρομή μου αυτή των 20 ετών προσφοράς στην πόλη, έχω να περηφανεύομαι ότι ακόμη και όταν ήμουν αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αλλά και του ΚΑΠΗ, τις αντιμισθίες μου όλες, περί τα 30.000.000 δραχμές τότε, τις διέθεσα στη Νάουσα όπως είχα υποσχεθεί και μάλιστα τότε μέσα από την ίδια την παράταξη του προσφιλέστατου δημάρχου μας Γρηγόρη Λιόλιου, δέχθηκα μάλιστα δημόσιες επιθέσεις γιατί δεν έπαιρνα τα λεφτά για μένα και προφανώς γιατί “χαλούσα  την πιάτσα.” 
Σε αυτά τα χρόνια ενασχόλησής μου με τα κοινά όχι μόνο δεν έγινα πλουσιότερος αλλά δαπάνησα ποσά επιπλέον για τη Νάουσα όντας πρόεδρος, αντιπρόεδρος  και μέλος σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους τη πόλης και σε πολιτιστικούς και άλλους φορείς .           
Δεν ήταν τέλος άγνωστο ότι έλαβα ΜΟΝΟ ΜΙΑ  αντιμισθία για μερικούς μήνες σε θητεία 9 ετών διοίκησης από τα 20 συνολικά που ήμουν στο δημοτικό συμβούλιο και αυτή δαπανήθηκε στο σύνολό της ως προαναφέρω.
Ούτε εγώ το έκρυψα ποτέ και στις τελευταίες εκλογές μάλιστα είχα το βιογραφικό μου στο φυλλάδιο που διένειμα στους συμπολίτες όπου ανέφερα μέρος της διαδρομής μου απαρχής και ποιες από αυτές της θέσεις ήταν με αντιμισθία και ποιες ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΙΣΘΕΣ  και μάλιστα για την ΚΕΠΑΠ ρητά .
Στο επισυνάπτω για να το αποδείξω και αυτό:  
   
Τέλος όλα αυτά τα χρόνια της 20ετούς θητείας μου είτε ήμουν διοίκηση είτε όχι , δεν αρνήθηκα ποτέ να εισφέρω στο Δήμο και μάλιστα αυτό το ξέρουν και οι …...πέτρες. Το ξέρουν και συνάδελφοι των άλλων παρατάξεων που συμπορευτήκαμε στον δ.σ όλα αυτά τα χρόνια αλλά και συνάδελφοι της παράταξης του “κοινού τόπου” που ήταν και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. 
Ποτέ μου δεν περίμενα ένα ευχαριστώ αφού ότι έκανα ήταν επιλογή μου και καθήκον μου ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΜΑΙ ΑΔΙΚΑ ΕΜΜΕΣΑ Η ΑΜΕΣΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΠΛΈΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην καλύτερη διαχείριση των αρμοδιοτήτων της ΚΕΠΑΠ με οδήγησε στην εισήγηση στον Δήμαρχο ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟ να λυθεί η ΚΕΠΑΠ και να μοιραστεί όπως μοιράστηκαν τα αντικείμενά της , αφού έβλεπα ότι δεν θα μπορούσε η ΚΕΠΑΠ ΝΑ συνεχίσει σωστά , χωρίς τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις  και τις τρομακτικές και ασφυκτικά πιεστικές γραφειοκρατικές διαδικασίες του Καλλικράτη, π.χ με δική της Οικονομική-Ταμειακή λογιστική υπηρεσία , δικές της Τεχνικές υπηρεσίες, Τμήμα προμηθειών, διαγωνισμών, παραλαβών ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ κλπ, χωρίς ταυτόχρονα να επιτρέπονται ανάλογες προσλήψεις.  ΝΟΜΙΚΌΣ ΔΕ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ αυτό άμισθα) . Αυτό και έγινε ορθά αποδεκτό απο την τότε δημοτική μας αρχή και σήμερα όλα μπορούν απρόσκοπτα να λειτουργούν μέσω είτε του Δήμου  είτε του νομικού προσώπου , παράλληλα δε διασφαλίστηκαν και οι θέσεις εργασίας υπαλλήλων που άλλως θα ήταν απολυμένοι. ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΑΞΩ ΑΛΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΜΙΑ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ .
Ειναι ντροπή λοιπόν , είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα , να έχουν γεμίσει τα μπλοκ με ανακρίβειες και να διαχέεται αφενός μεν τυπικά καθ’ υπερβολή ένα ποσό 2.000 ευρώ που ήταν μικτά 1800 και καθαρά 1.400 ευρώ το οποίο ουσιαστικά δαπάνησα για τους παραπάνω λόγους ολόκληρο, χωρίς να υπάρχει από μέρους μου , ενώ ήμουν παρών στη προχθεσινή συνεδρίαση  , η δυνατότητα ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΟΣΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΩ.
Και ένα τελευταίο , παραδίδοντας στην εκκαθάριση και το ΙΚΑ ΗΤΑΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΈΝΟ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΝ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ και οι εργαζόμενοι είχαν πληρωθεί τα της θητείας μας έως τότε.
Επειδή σε όλη μου τη ζωή ήμουν ιδιαίτερα ανεκτικός και ίσως αυτό έχει εκληφθεί ως αδυναμία, πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου έτσι. Στο εξής οι πάντες θα λάβουν και θα λαμβάνουν τις δέουσες απαντήσεις , εκτός και αν δημόσια αναγνωρίσουν την όποια παραδρομή τους. Άλλως θα είναι δολιότητα και σκοπιμότητα που θα απαντηθεί από μένα κατάλληλα , γιατί δεν ανέχομαι στο εξής άδικες συμπεριφορές , όταν ολα αυτά τα χρόνια μάτωσα για την πόλη μας.
Ένας από τους τίτλους τιμής στην ενασχόλησή μου με τα κοινά , είναι η αφιέρωση στο βιβλίο της αυτοβιογραφίας του αείμνηστου Βλάχου Δημήτριου “ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ” , σε μένα ,με τη φράση  “Στον άνθρωπο που προσέφερε πολλά στη Νάουσα” . Αναγνώριση από τον “αντίπαλο”, με αξία μεγαλύτερη από το ιδιοτελές θάψιμο ημετέρων και μη, στη διαδρομή μου αυτή. Αναγνώριση που δείχνει και το μεγαλείο αυτού που αναγνωρίζει τον “αντίπαλό” του παρά τις ομηρικές αντιπαραθέσεις .
Όταν λοιπόν κάποιοι καταλάβουν κάτι απο τα παραπάνω ίσως να μάθουν και πως να πορεύονται στη συνέχεια.

Βασίλης Τζώρτζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου