Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, όπως πάντα, οργάνωσε τη μαζική, λαϊκή κάθοδο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα το Σάββατο 1η Νοέμβρη,
Κόντρα στη σιγή ή παραπληροφόρηση των μεγάλων αστικών ΜΜΕ, πάνω από 100.000, ένα πολυπληθές εργατικό – λαϊκό ποτάμι πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους και το Σύνταγμα. Με κεντρικό σύνθημα: «δε θα ζήσουμε με ψίχουλα και τον εφιάλτη της ανεργίας» συνεδρίασαν σωματεία, πραγματοποίησαν Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις, οργανώθηκαν περιοδείες σε χώρους δουλειάς, χωριά και γειτονιές.
Χαιρετίζουμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες, μαγαζάτορες και νέους που δε συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ, αλλά συμμετείχαν στο συλλαλητήριο ή συνέβαλλαν οικονομικά στα έξοδα των 4 λεωφορείων που μετέφεραν τους διαδηλωτές.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα συνταξιούχους, απλήρωτους ή κακοπληρωμένους εργάτες που από το υστέρημα τους με 1 ή 2 ευρώ ενίσχυσαν οικονομικά την κάθοδο, τους μαγαζάτορες που στα πλαίσια της αλληλεγγύης πρόσφεραν τρόφιμα – νερά στους διαδηλωτές από Νάουσα.
Ήταν ένα λαϊκό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης. Δόθηκε ένα ισχυρό, ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανέδειξε τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό, εργατικό, λαϊκό κίνημα, να υψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους. Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη.
Να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι το μήνυμα, ο παλμός και η αποφασιστικότητα του συλλαλητηρίου της 1η Νοέμβρη.
Βαδίζουμε σταθερά, χωρίς ταλαντεύσεις και αυταπάτες στο δρόμο του αγώνα.
 
Η διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου