Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τα νέα των Αστυνομικών της Ημαθίας



Το διήμερο 20 και 21 Ιανουαρίου 2016 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας,  εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο ΜΟΥΡΤΗ Απόστολο και το Γενικό Γραμματέα ΚΩΣΤΟΥΛΗ Κωνσταντίνο, συμμετείχε στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
 Κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου στο οποίο τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης μας, συζητήθηκαν διάφορα θέματα με κυρίαρχα: το ασφαλιστικό, τη δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το θέμα της καθαριότητας των αστυνομικών κτιρίων, την εφαρμογή του προγραμματισμού της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, την επανασύσταση των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν (6.700), την αναγκαιότητα προσλήψεων, καθώς και την απεμπλοκή της αστυνομίας από πάρεργα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος ΤΟΣΚΑΣ, χαιρετίζοντας τις εργασίες, δήλωσε ότι ο αστυνομικός έχει δεχθεί τεράστια επιβάρυνση σε υπηρεσιακό και ατομικό επίπεδο και γι' αυτό τουλάχιστον ο προγραμματισμός της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα, ενώ  τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την απ' ευθείας ανάθεση του έργου της καθαριότητας έως ότου διενεργηθεί ο δημόσιος διαγωνισμός σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ επίκειται και ρύθμιση της δωρεάν μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ειδικότερα, για το «ασφαλιστικό» παρέπεμψε σε επικείμενη ενημέρωσή μας από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ.

Ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ο οποίος παρευρέθηκε επίσης, δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος για τον Συνήγορο του Αστυνομικού και τα Αστυνομικά φαρμακεία, ενώ επίκεινται συναντήσεις σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων συναρμόδιων Υπουργείων για την απεμπλοκή της αστυνομίας από πάρεργα (επιδόσεις δικογράφων), για τη μη υποχρεωτική παρουσία αστυνομικών σε δίκες ως μαρτύρων κλπ.

Ακόμη ο Νομικός Σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ κ. Χάρης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, δήλωσε ότι λήγει το θέμα με τα οδοιπορικά του 2010 με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ ενημέρωσε το Σώμα ότι κατατέθηκε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το γνωστό κούρεμα (PSI) του Λογαριασμού του Ιδρύματος Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας, κατά 17.000.000 ευρώ.
Πέραν των ανωτέρω την 20 Ιανουαρίου 2016ο Πρόεδρος και ο ΓενικόςΓραμματέας της Ένωσης μας, πραγματοποίησαν στην Αθήνα εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, διαδοχικές προγραμματισμένες  συναντήσεις  με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο, τους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ.κ. ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗ Γεώργιο και ΑΝΤΩΝΙΟΥ Χρήστο καθώς και το Βουλευτή της Ν.Δ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ Απόστολο, στους οποίους πέραν της ενημέρωσης των προβλημάτων για το Ν. Ημαθίας τονίστηκε η αναγκαιότητα για στήριξη της πρότασης της Ένωσης μας σχετικά με την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών, για τη διατήρηση και τη μη κατάργησητου Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος. Επισημαίνεται ότι δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση  με την Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ Φρόσω λόγω κωλύματος και αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου