Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Γιόρτασαν το βιβλίο στο Γιαννακοχώρι


Στη βιβλιοθήκη του πολιτιστικού συλλόγου Γιαννακοχωρίου “Ηλίας Τσέχος” γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα βιβλίου και πνευματικών δικαιωμάτων (23 Απριλίου) οι μαθητές και οι μαθήτριες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου του δημοτικού διαμερίσματος της Νάουσας.
Τους καλωσόρισαν η πρόεδρος του συλλόγου κ. Βούλα Φουδούλη, η γραμματέας κ. Αγάπη Θεοδοσιάδου, το μέλος της διοίκησης κ. Σούλα Πετρίδου και ο ποιητής Ηλίας Τσέχος.
Τα παιδιά εξέφρασαν την αγάπη τους για το βιβλίο και χάρισαν στη βιβλιοθήκη, αφίσα με ευχές φιλαναγνωσίας, καθώς και ένα βιβλίο, που “εξέδωσαν” τα ίδια με τον τίτλο “Βιβλίο μου αγαπημένο, σου ευχόμαστε χρόνια πολλά”.
“Αυτός που γράφει τις σκέψεις της καρδιάς και του νου” είναι ποιητής. Αυτό απάντησε ο κ. Ηλίας Τσέχος, όταν οι μικροί μαθητές τον ρώτησαν “τι είναι ποιητής;”. Διάβασε ποιήματά του και τους μίλησε για την αξία του βιβλίου και της ανάγνωσης, τονίζοντας ότι η βιβλιοθήκη του Γιαννακοχωρίου θα τους συντροφεύει και στις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης και θαύμασαν μοναδικά εκθέματα από ζωγραφικά έργα του Γιάννη Ρίτσου (ο μεγάλος ποιητής μας τα χάρισε στον ομότεχνό του κ. Ηλία Τσέχο). Η βιβλιοθήκη του Γιαννακοχωρίου, στους εφτά μήνες λειτουργίας της, αριθμεί πάνω από 8.000 τόμους, την έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 1.150 αναγνώστες, ενώ περίπου 700 έχουν δανειστεί βιβλία της.
Οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης δώρισαν στα παιδιά, που συνοδεύονταν από τη νηπιαγωγό κ. Ρούλα Τουμανίδου, μικρά δώρα ανάγνωσης. Οι “λιλιπούτειοι” αναγνώστες ήταν οι: Αργυρώ Κρέξη, Νάνσυ Κρέξη, Μαργαρίτα Τσεχελίδου, Χρήστος Γιαννάκαινας, Ελισάβετ Σκεντερίδου, Ηλίας Παρχαρίδης, Ντίνα Δήμου, Δημήτρης Κίτσος, Ιωακείμ Τσεχελίδης, Νίκος Ιωάννου, Κατερίνα Ιωάννου, Χριστίνα Ιωάννου, Δέσποινα Τσεχελίδου, Γεωργία Τύπου, Χρύσα Τύπου, Γιώργος Μισιρλίδης, Ευδοκία Κίτσου, Λόρι Μπαρούκου, Ελένη Κοντοκώστα, Αθηνά Κοντοκώστα, Εύη Παπαστεργίου, Σταυρούλα Κίτσου, Μελίνα Παρχαρίδου, Διονύσης Σιούλα, Αλέξανδρος Σιούλα, Αμαρίλντο Καράι, Κέβιν Καράι, Σαμπίνα Καράι, Πέτρος Τράιος και Γκέρσι Μπάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου