Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Η Δώρα Μπαλτατζίδου στο 18ο Παν. Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών


Με την συμμετοχή 407 αιρετών γυναικών απ’ όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο, το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ά και ΄Β βαθμού με θέμα « Γυναίκα, Δράση και Αυτοδιοίκηση».
 Την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας εκπροσώπησε η περιφερειακή σύμβουλος κ Μπαλτατζίδου Δώρα.  
Κεντρικό Θέμα του συνεδρίου ήταν «Γυναίκα, Δράση και Αυτοδιοίκηση», Ευρηματικότητα, Διαχείριση Κρίσεων, Πρωτοβουλία-Επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι γυναίκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχαν την δυνατότητα να δικτυωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες καθώς και να ενημερωθούν για Ευρωπαϊκά Προγράμματα-Δράσεις, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κοινωνικό κράτος, για την διά βίου εκπαίδευση και κατάρτιση ως μοχλό ανάπτυξης, για κοινωνικές δράσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών στην εποχή της κρίσης, ΟΤΑ-Κοινωνική Οικονομία-Απασχόληση Γυναικών, συνταξιοδοτικά δικαιώματα γυναικών στους ΟΤΑ,  περιφερειακή ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και ο ρόλος των γυναικών και της ισότητας των φύλλων για έξοδο από την κρίση . Καταξιωμένοι ομιλητές ανέλαβαν το έργο της ενημέρωσης έτσι ώστε οι γυναίκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια και να μπορέσουν να στηρίξουν  καίρια τον ρόλο τους.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι γυναίκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεναγήθηκαν από τους φορείς στις ομορφιές του νησιού.

 Κύριο συμπέρασμα του συνεδρίου, το οποίο χαρακτηρίστηκε από όλους απόλυτα επιτυχημένο είναι ότι η γυναίκα στην Αυτοδιοίκηση με ευρηματικότητα και καινοτόμες ιδέες μπορεί να δράσει άμεσα και καθοριστικά. Η συνεργασία των φορέων μεταξύ τους κρίνεται απαραίτητη και η συλλογικότητα σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου «αύριο» για όλους μας. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και δρα η Δώρα Μπαλτατζίδου  με απώτερο σκοπό  να είναι αποτελεσματική και χρήσιμη για τον νομό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου