Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σ.Γιανναβαρτζής..Μπόρα είναι θα περάσει



Έχοντας πρόσφατη την μεγάλη θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας, θα ήθελα όλοι μας να μείνουμε στο γεγονός ότι η  καταστροφή,  ανεξάρτητα από το ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν στους αγρότες, είναι ένα οδυνηρό πλήγμα για όλες επιχειρήσεις και όλους τους εργαζόμενους.

Η μη ύπαρξη των φρούτων, επαναλαμβάνω ανεξάρτητα από το ύψος και το χρόνο καταβολής της αποζημίωσης, σημαίνει ότι δεκάδες βιομηχανίες και εξαγωγικές επιχειρήσεις θα μείνουνε με μειωμένο αντικείμενο εργασίας.

Σημαίνει φορτηγά χωρίς δρομολόγια, συνεργεία και βενζινάδικα χωρίς τζίρους, σημαίνει εργάτες χωρίς δουλειά, καντίνες και ταβέρνες άδειες.

Σημαίνει μειωμένα ένσημα, μειωμένα μεροκάματα, μειωμένα ψώνια.

Σημαίνει χαμένες αγορές στο εξωτερικό που με κόπο κατακτήθηκαν.

Η θεομηνία δεν χτυπάει ποτέ μία τάξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, χτυπά την αλυσίδα της οικονομικής ζωής αυτού του τόπου, σε μια δύσκολη μάλιστα εποχή. Χτυπά τον κοινωνικό μας ιστό.

Η Ημαθία έδειξε ότι έχει αντοχές, πείσμα και ιδίως γνώσεις και εμπειρίες. Έφτασε τα τελευταία χρόνια να έχει αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις των εξαγωγών, να διακινεί φρούτα από όλη την Ελλάδα προς το εξωτερικό όπως παλιά.  Αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε πάση θυσία.

Όταν πέσουνε τα φώτα, καταλαγιάσουνε οι επισκέψεις πρέπει να αρχίσει η δουλειά όλων των εκπροσώπων αυτού του τόπου για μία γενικευμένη προσπάθεια σε πολλά επίπεδα ώστε να ανασηκωθούμε δυνατότεροι και έτοιμοι για τα μεγαλύτερα.

Μπόρα είναι θα περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου