Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος που να λύνει το συνταξιοδοτικό θέμα των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης



Σε συνέχεια των ενεργειών του για οριστική λύση στο θέμα συνταξιοδότησης όλων των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Ημαθίας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης συναντήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο στο γραφείο του παρουσία αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ο κ. Τσαβδαρίδης πρότεινε συγκεκριμένη λύση στον Υπουργό και αναλυτικότερα την αναγνώριση ως πραγματικής και όχι πλασματικής όλης της προϋπηρεσίας των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών, όπως ακριβώς έγινε με τους συναδέλφους τους που συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι 31-12-2012, στηρίζοντας την πρόταση αυτή σε βάσιμα νομικά επιχειρήματα.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε στον κ. Τσαβδαρίδη ότι τόσο το Υπουργείο όσο και ειδικότερα η Γενική Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατανοούν το δίκαιο του αιτήματος των πρώην εργαζομένων κλωστοϋφαντουργών έτσι όπως εμπεριστατωμένα το ανέλυσε και στη συνάντηση αλλά και στη σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής μαζί με συναδέλφους του στη Βουλή ήδη από τις 28 Απριλίου και επιβεβαίωσε ότι ήδη εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου η δυνατότητα έκδοσης σε σύντομο χρονικό διάστημα μίας ερμηνευτικής εγκυκλίου που θα επιλύει οριστικά το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου