Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση του Τάσου Καραμπατζού στην Ίλια Ιωσηφίδου για την παραίτηση του Γιώργου Παπαθεοδώρου



Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, απαντώντας στις δηλώσεις της επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών, κ. Ίλιας Ιωσηφίδου, που δημοσιοποιήθηκαν στον Τύπο, για την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξής της κ. Γιώργου Παπαθεοδώρου, δήλωσε:
«Μόνο θλίψη για το πώς αντιλαμβάνεται η κ. Ιωσηφίδου το θεσμικό ρόλο της, προκαλεί η δήλωσή της για την παραίτηση του κ. Παπαθεοδώρου. Ασφαλώς η παραίτηση δημοτικού συμβούλου είναι σεβαστή πολιτική πράξη στο βαθμό που οφείλεται σε προσωπικούς, οικογενειακούς ή επαγγελματικούς λόγους.
Την παραίτηση του κ. Παπαθεοδώρου, που είναι ένα εσωτερικό θέμα της παράταξής της, η κ. Ιωσηφίδου τη χρησιμοποίησε για τις ανάγκες του λαϊκισμού και της κινδυνολογίας, ένα πεδίο άλλωστε στο οποίο αρέσκεται να επενδύει την αντιπολιτευτική τακτική της. Το πιο θλιβερό είναι ότι συνδέει την παραίτηση τού δημοτικού συμβούλου και τη φυγή του για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό, με την προσωρινή μίσθωση της ΤΑΒ σε ιδιώτη και την πορεία του διεθνούς διαγωνισμού για τα «3-5 Πηγάδια» (!). Ποιά σχέση μπορεί να έχουν η ιδιότητα του κ. Παπαθεοδώρου, ως δημοτικού συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. της ΤΑΒ, με τις επαγγελματικές δραστηριότητές του; Δυστυχώς, στην ίδια λογική κινούνται και οι δηλώσεις του κ. Παπαθεοδώρου.
Όσο για τον διαγωνισμό ανάπτυξης των Πηγαδιών μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., ο στόχος, το όραμα και η προσπάθειά μας συνεχίζονται, εν μέσω της τεράστιας οικονομικής κρίσης κι όταν κανένα σχεδόν επενδυτικό σχέδιο δεν προχώρησε στη χώρα. Δηλαδή, τι θέλει να μας πει η κ. Ιωσηφίδου, ότι εάν διοικούσε αυτή, θα καρποφορούσε ο διεθνής διαγωνισμός; Δεν έχει αντιληφθεί σε τι δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η χώρα; Μάλλον ζει σε άλλη εποχή. Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες δηλώσεις από την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας;
Σε μια δύσκολη εποχή, με τα τεράστια προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι, η κ. Ιωσηφίδου με τις δηλώσεις της προσβάλλει τον ίδιο το θεσμικό ρόλο του δημοτικού συμβούλου και τη δημοκρατική αρχή της ανιδιοτελούς προσφοράς στα κοινά.
Την πράξη της, αφήνουμε να την κρίνουν οι πολίτες.       
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου