Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση Μίεζας για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό





Στις 20 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου τεκμηρίωσης βιομηχανικής κληρονομιάς της Νάουσας, ο πολιτιστικός σύλλογος «Η ΜΙΕΖΑ» πραγματοποίησε μια πολύ σημαντική εκδήλωση, αφιερωμένη στον μικρασιατικό ελληνισμό. Με ομιλητή τον κ. Απόστολο Εμμανουηλίδη παρουσιάστηκε με τρόπο αφηγηματικό η καταστροφή κι ο ξεριζωμός εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Η ομιλία πλαισιώθηκε από τη χορωδία και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, οι οποίοι ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στη μουσικοχορευτική παράδοση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Μετά το πέρας της ομιλίας ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Δημητριάδης βράβευσε τον ομιλητή κ. Απ. Εμμανουηλίδη, ενώ η πρώην Πρόεδρος του συλλόγου και νυν δημοτική σύμβουλος κα. Δώρα Μπαλτατζίδου την Πρόεδρο του συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας κα. Αν. Παυλίδου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια γαστρονομική πανδαισία μικρασιατικών εδεσμάτων, η οποία είχε προετοιμαστεί έξω από την αίθουσα της ομιλίας και την οποία είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι παρευρισκόμενοι, ενώ πλαισιώθηκε με άφθονο φωτογραφικό υλικό, αναφερόμενο στην περιοχή της Ερυθραίας και της Σμύρνης.
Αυτή η εξαιρετική εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας, δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια και την ανιδιοτελή προσφορά δεκάδων εθελοντών, που βοήθησαν στην προετοιμασία των εδεσμάτων και του πληροφοριακού υλικού. Για την συνεισφορά αυτή ο σύλλογος ευχαριστεί ιδιαιτέρως τόσο τους ίδιους όσο και τους πολλούς χορηγούς μας:
CENTER ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
VAENI ΝΑΟΥΣΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ''ΒΕΡΓΙΝΑ TRAVEL''
ΑΣΠΙΣ Α.Ε. ΔΕΔΕΣ ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΗΜΩΝ''
ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ '' ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ''
ΓΡΙΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ''ΠΙΝΑΚΩΤΗ''
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ''ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ''
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ
ΚΑΛΑΊΤΖΙΔΗΣ BROS ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡ.ΠΡΟΊΟΝΤΩΝ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ''ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ''
ΚΑΣΤΩΡ ΚΩΝ/ΝΟΣ ''ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ - ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΟΤΩΝ''
ΚΑΦΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ''ΣΟΥΛΑ''
ΚΟΓΙΑΣ ''ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ''
ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΚΕΤ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ''Η ΠΛΑΤΕΙΑ''
ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΛΟΓΓΙΝΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ '' ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΙΕΣ''
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ''ΛΕΥΤΕΡΗΣ''
ΜΑΜΟΥΤΖΗΣ ''ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ''
ΜΙΧΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ''DIAMANTE''
ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΗΣ ΑΡΗΣ '' ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ SECURITY''
ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ ΔΩΡΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - Ι.ΚΕΠ
ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑ & SERVICE ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
ΜΠΛΙΑΤΚΑ ΕΛΕΝΗ ''THE DELI''
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ EVENTS ''ΓΑΜΟΣ - ΒΑΠΤΙΣΗ''
ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ''EXPRESS MARKET''
ΠΕΤΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ''SHELL''
ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ''ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΡΤΟΥ''
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ '' SMART''
ΣΠΟΝΔΗ ΕΣΤΙΑΣΗ
ΣΤΑΡΧΟΥ ΓΙΩΤΑ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ ''ΧΑΡΤΙΝΗ ΦΩΛΙΑ''
ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
ΤΖΕΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ
ΤΡΥΦΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΤΑΒΕΡΝΑ ''ΤΑ ΚΙΟΥΠΙΑ''
ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ- ΤΑΒΕΡΝΑ ''ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ''
ΦΑΡΜΑ ΜΠΑΝΤΗ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
Ιδιαίτερες δε ευχαριστίες οφείλονται και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Απόστολο Αποστόλου, η στήριξη του οποίου υπήρξε καταλυτική για την οργάνωση της εκδήλωσης.
Τέλος την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Νάουσας κ. Α. Αποστόλου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βέροιας κ. Γ. Σοφιανίδης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ. Νάουσας κ. Δ. Μάντζιος, πρώην Δήμαρχος Νάουσας κ. Α. Καραμπατζός, η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας κα. Σ. Καλπαξίδου ,οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Νάουσας κα. Δώρα Μπαλτατζίδου, κα. Πόπη Τσαγκαλίδου, κ. Θεόδωρος Γαϊτανίδης, κ. Σταύρος Βαλσαμίδης , Μέλος Τοπικής Κοινότητας Κοπανού κ. Χρήστος Γιαλαμάς, Μέλος Τοπικής Κοινότητας Χαρίεσσας κ. Σταύρος Γεωργιάδης ,η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής, πολιτιστικός σύλλογος ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ, αθλητικός σύλλογος Νάουσας TAE KWON DO "ΤΕΤΡΑΘΛΟΝ", Πολιτιστικός σύλλογος Λευκαδίων ‘’ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ’’, Σύλλογος Ροδοχωρίου ‘’ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ’’, Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας, ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ‘’Η ΑΡΑΠΙΤΣΑ’’, η Αγία Παρασκευή Λευκαδίων, η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας ‘’ΕΥΣΑΤΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ’’, η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ Κοπανού, ο πάτερ Γεώργιος από την ενορία Κοπανού, ο πάτερ Διονύσιος Αρχιερατικός επίτροπος Δοβρά, ο πάτερ Ευλόγιος από την ενορία Αγ. Βαρβάρας, πάτερ Κωνσταντίνος Αρχιερατικός επίτροπος Ειρηνουπόλεως, ο πάτερ Αλέξιος από την ενορία Στενημάχου, ο Δημήτρης Ευαγγελίδης, Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ΄΄Βιβλιόφιλοι Έδεσσας΄΄ και ο Νίκος Καραμανάβης, Πρόεδρος της "Λαογραφικής Εταιρείας Νομού Πέλλης" και τα Μ.Μ.Ε. του Νομού μας : ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ, arrive.gr, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, Ι.ΝΑΟΥΣΣΑ, ΦΩΝΗ ΝΑΟΥΣΑΣ και ΝΑΟΥΣΑ news που κάλυψαν την εκδήλωση και προβάλουν το έργο του συλλόγου. Σας ευχαριστούμε!!!
Με τιμή
για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Β.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Ε. ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου