Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Σωματείο Κλωθώ: «Καταγγέλουμε τον Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας γιατί αρνήθηκε να μας συναντήσει»


Καταγγέλλουμε το Διευθυντή του Υπουργού Εργασίας, Κο Δουφεξή, γιατί αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσωπία του σωματείου μας και του Εργατικού Κέντρου χθες (Πέμπτη 1η Αυγούστου).
Είχαμε ζητήσει συνάντηση γραπτά πέντε μέρες πριν και με απόφαση Γενικής Συνέλευσης υπήρξε μαζική κάθοδος των απολυμένων με 2 λεωφορεία. Μετά την επίμονη άρνησή του να δεχτεί την αντιπροσωπία έγινε παρέμβαση από το Διευθυντή του Υφυπουργού Εργασίας και πάλι αρνήθηκε. Η αντιπροσωπία στη συνέχεια επισκέφθηκε στη Βουλή το Διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ανέφερε το γεγονός και ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας. Στάθηκε όμως αδύνατο, γιατί ο Υπουργός βρισκόταν σε συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής.
Η στάση του Κου Δουφεξή, που γνωρίζει το σοβαρό πρόβλημα των 57 απολυμένων κλωστοϋφαντουργών, είναι προκλητική. Δηλώνουμε πως θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις με κάθε πρόσφορο τρόπο και θα απαιτήσουμε το δικό μας δίκιο. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι νόμοι που ενέταξαν τους απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς στην ειδική εισοδηματική ενίσχυση, ήταν αποτέλεσμα σκληρών και ανυποχώρητων αγώνων, που ανάγκασαν την τότε κυβέρνηση να πάρει μέτρα προστασίας των απολυμένων με συγκεκριμένη πρόβλεψη πως ο χρόνος της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι χρόνος πραγματικής εργασίας με υποχρεωτική ασφάλιση. Αποδείχτηκε πως οι όποιες δηλώσεις μέχρι τώρα από όπου και αν προέρχονται πως το πρόβλημα οδηγείται στη λύση του και έχει υπογραφεί από τον Υπουργό, ήταν καθησυχαστικές και αναληθείς.
Καταθέσαμε συγκεκριμένο υπόμνημα στο Υπουργείο Εργασίας και θα κατατεθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού, σε άλλα υπουργεία και σε αρμόδιες υπηρεσίες. Την Τρίτη  6 Αυγούστου, 7.00μμ θα αποφασίσουμε συλλογικά και οργανωμένα την κλιμάκωση του αγώνα μας. Δε θα αφήσουμε μόνους και απροστάτευτους τους 57 απολυμένους συναδέλφους, που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς εισόδημα και χάνουν κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου