Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Έρημη χώρα


Του Γρηγόρη Σακαλή
 
Να λοιπόν, τ’ ακούσαμε κι αυτό. Αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί στα σπίτια θα πτωχεύσουν οι τράπεζες, είπε ο μέγιστος των οικονομολόγων Στουρνάρας.
 Δηλαδή για να μην πτωχεύσουν οι τράπεζες καλύτερα να πεταχτούν στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Αυτή είναι η λογική και η ηθική της κυβερνώσας μειοψηφίας. Αυτοί οι άνθρωποι θα σώσουν τη χώρα. Τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και δημιούργησαν με την πολιτική τους όλα τα αδιέξοδα, τώρα διατείνονται ότι έχουν τις λύσεις. Δεν έχουν όμως την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Είναι μειοψηφία και το ξέρουν.

Γι’ αυτό και οι φιέστες με διάφορους ¨πνευματικούς¨ ανθρώπους που εκθειάζουν τον Σαμαρά. Βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυτοί οι συγκεκριμένοι κόλακες επιδοτούνται αφειδώς από τα κρατικά ταμεία και προβάλλονται δεόντως από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. Όλος ο θίασος και όλα τα μέσα που διαθέτει το καθεστώς έχουν πέσει με τα μούτρα για να κρατήσουν πρώτο κόμμα τη Ν.Δ. και τον αρχηγό της ως τον ¨καταλληλότερο¨. Ας είναι ενάμισι εκατομμύριο οι άνεργοι. Ας κλείνουν κάθε μέρα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ας είναι φτωχοί τρία εκατομμύρια Έλληνες. Αυτοί εκεί, συνεχίζουν το τροπάριό τους. Θα έρθει η ανάπτυξη, πάμε καλά και άλλα πολλά. Η αλήθεια είναι ότι το Σεπτέμβρη θα φέρουν νόμο που θα καταργεί τα δώρα και τα επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα και θα πάρουν καινούργια φορομπηχτικά μέτρα. Θα επικαλεστούν, ως συνήθως, την τρόικα κ.λπ. Το έργο αυτό το βλέπουμε κάθε τρεις – τέσσερις μήνες εδώ και αρκετά χρόνια. Το θέμα είναι πάντοτε πότε θα πάρει μέτρα ο ελληνικός λαός.    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου