Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Σκοπιανοί Αυστραλίας: Η Θεσσαλονίκη θα γίνει ξανά πρωτεύουσά μας


Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση.
Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση.
Νέο ξέσπασμα αλυτρωτισμού καταγόμενων από τα Σκόπια εκδηλώθηκε στη Μελβούρνη σε διαδήλωση που οργανώθηκε έξω από το πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτώριας.

Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές απαίτησαν «συγγνώμη και αποζημίωση» «για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους αντιμαχόμενους στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 και στον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα το 1946-1949, για τις ιδιοκτησίες και τις ζωές «Μακεδόνων» που εκδιώχθηκαν βίαια και σκοτώθηκαν καθώς και για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές της Μακεδονίας» όπως υποστήριξαν.
Κεντρικό θέμα της διαμαρτυρίας ήταν «Πορεία για την Ενότητα» και ανάμεσα στα συνθήματα που επικράτησαν ήταν: «Η Θεσσαλονίκη θα γίνει ξανά πρωτεύουσά μας», «Όχι στο διαμελισμό της Μακεδονίας», «Συγγνώμη και αποζημιώσεις» κ.ά.
Οι διαδηλωτές υποστήριζαν ότι η Συνθήκη του Βουκουρεστίου «ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!», όπως έγραφαν τα φανελάκια που φορούσαν αρκετοί.
Υποστηρίζουν, δε, ότι η Μακεδονία μπορεί να «ενωθεί» υπό τη δικαιοδοσία των Σκοπίων.
Στο μεταξύ, η Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας για την πορεία και την διαδήλωσή και τις θέσεις αλυτρωτισμού των διαδηλωτών ζητώντας τους να τις καταδικάσουν. [neoskosmos.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου