Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Γενοκτονία – εθνοκάθαρση: Η δολιότητα των νομικών ορισμών…



Το σκίτσο του Στάθη
τα λέει ΟΛΑ...



Είναι εκ του πονηρού, δηλαδή δόλιο, να επιχειρείς να ερμηνεύσεις μεγάλα ιστορικά γεγονότα με νομικούς ορισμούς: Με τους νομικούς ορισμούς του ΟΗΕ που εμπεριέχουν πάντα το στοιχείο της «σκοπιμότητας» των ισχυρών.

Ο Φίλης και γενικά οι εθνομηδενιστές παίζουν με τις νομικές (νομικίστικες) έννοιες της «Εθνοκάθαρσης» και της «Γενοκτονίας» και με την ταχυδακτυλουργική αντιπαράθεσή τους, επιχειρούν να αφανίσουν την πολιτική θηριωδία της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ.


Πρακτικά, δηλαδή πολιτικά, και η Εθνοκάθαρση είναι μια μορφή Γενοκτονίας, εμπεριέχεται δηλαδή στην πολιτική στρατηγική της Γενοκτονίας.

Ο ΟΗΕ όρισε τις νομικές έννοιες της «Γενοκτονίας» και της «Εθνοκάθαρσης» για να απαλύνει τη βάρβαρη στρατηγική της «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ» (βαπτίζοντάς την «εθνοκάθαρση»), στρατηγική των εθνικών αστικών τάξεων στην κρατική τους οργάνωση και συγκρότηση.

Έτσι ο ΟΗΕ όρισε ως «εθνοκάθαρση» την προσπάθεια δημιουργίας εθνικά ομοιογενών γεωγραφικών περιοχών μέσω βίαιου εκτοπισμού πληθυσμών που ανήκουν σε ιδιαίτερες εθνικές ομάδες.

Σύμφωνα με τον ορισμό του Μπαμπινιώτη: «Εθνοκάθαρση είναι ο μαζικός αφανισμός ή εκδίωξη των μελών μιας εθνότητας από μια περιοχή για γεωπολιτικούς σκοπούς».

Η «Εθνοκάθαρση», συνεπώς, σε πολιτικούς όρους, δηλαδή στην πράξη και όχι στη σφαίρα των νομικίστικων κανόνων, είναι το ντροπαλό ψευδώνυμο της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ: Εμπεριέχεται στην έννοια της Γενοκτονίας και δεν αντιπαρατίθεται.

Ο ίδιος ο νομικός ορισμός του ΟΗΕ το επιβεβαιώνει. Ορίζει ως «Γενοκτονία» πράξεις που σκοπό έχουν την καταστροφή ολόκληρου ή μέρους μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας. Πράξεις, όπως, «τη δολοφονία μελών της ομάδας, τη σωματική ή πνευματική ζημιά σε μέλη της ομάδας καθώς επίσης και την ηθελημένη δημιουργία συνθηκών φυσικής καταστροφής ολόκληρης ή μέρους της ομάδας».

Και ο Μπαμπινιώτης:

«Γενοκτονία: η βάσει σχεδίου συστηματική και ολοκληρωτική εξόντωση φυλής ή έθνους».

Στην πολιτική πράξη, δηλαδή, οι δύο αυτές πρακτικές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ταυτίζονται και δεν αντιπαρατίθενται.

Με τα νομικίστικα τερτίπια επιχειρείται η «διάσπαση» της «ενιαίας βαρβαρότητας», η αντιπαράθεση των εννοιών, με σκοπό να δικαιολογηθούν ή να απαλυνθούν τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, να χαρακτηριστούν σαν «νόμιμες» πράξεις «εθνοκάθαρσης»…

Αυτό επιχειρεί να κάνει, ταχυδακτυλουργικά ο Φίλης και όλων των ειδών και ποικιλιών εθνομηδενιστές: Να χαρακτηρίσουν το αποτρόπαιο και θηριώδες ΕΓΚΛΗΜΑ της σφαγής και του ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ των Ποντίων, όχι ως «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ», αλλά ως «εθνοκάθαρση»: Ως «νόμιμο» δικαίωμα των Τούρκων για …γεωπολιτικούς σκοπούς.

Σε αυτό αποσκοπούν οι δόλιοι νομικοί κανόνες των ισχυρών: Να θολώνουν τα νερά και συχνά να εμφανίζουν το μαύρο σαν άσπρο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου