Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Α. Βεσυρόπουλος: "Υπουργός που εκφράζει τέτοιες ανιστόρητες και προσβλητικές απόψεις δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση"



Την αποπομπή του Υπουργού Παιδείας, κ. Φίλη από τη θέση του Υπουργού, μετά τις προσβλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν τον Ποντιακό, Μικρασιατικό και Θρακικό  Ελληνισμό, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, ζητά με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, μαζί με συναδέλφους του, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην επιστολή τους οι Βουλευτές επισημαίνουν, ότι ο Υπουργός Παιδείας, αμφισβητεί ευθέως τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους, προσβάλλει την Ελληνική ιστορία και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, θύματα της Γενοκτονίας, καθώς και τους απογόνους τους και το σύνολο του Ελληνικού λαού.
Οι δηλώσεις αυτές, εμπίπτουν στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου και επισύρουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει:

«Ο κ. Φίλης, μπορεί ως πολίτης να έχει όποια άποψη θέλει αλλά ως Υπουργός Παιδείας οφείλει να σεβαστεί την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τους  350.000 Έλληνες που δολοφονήθηκαν. Το ελληνικό κράτος έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία από το 1994 κηρύσσοντας τη 19η Μαΐου ως "Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο", όπως αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων και η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών το 2007. Τέτοιες ανθελληνικές δηλώσεις είναι προφανές ότι εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Ο  κ. Τσίπρας, πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Υπουργός που εκφράζει τέτοιες ανιστόρητες και προσβλητικές απόψεις δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου