Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Απόστολος Βεσυρόπουλος : "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανοίγει το δρόμο για πλειστηριασμούς και επιβάλει ειδικό φόρο στο ελληνικό κρασί"




Έντονα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε ότι αφορά, τους πλειστηριασμούς, στην αλλαγή της ρύθμισης για τις 1οο δόσεις αλλά και στην επιβολή φόρου στο ελληνικό κρασί, ήταν ο Βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.




"Η δυναμική των ψευδαισθήσεων,  που καλλιεργήσατε, εξαντλήθηκε. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου πείσατε το 35% του Ελληνικού λαού ότι κάνατε σκληρή διαπραγμάτευση.
Πόσους μπορείτε όμως να πείσετε σήμερα, μετά από όλα αυτά που φέρνετε για να ψηφιστούν; Και μετά από όλα αυτά που έχετε συνομολογήσει και έρχονται στο άμεσο μέλλον. Όλα αυτά που αποτελούν δική σας ευθύνη και δικές σας επιλογές. Και να αφήσετε κατά μέρος το παραμύθι της δήθεν διαπραγμάτευσης. Γιατί τα μέτρα είναι δικές σας επιλογές. Δική σας επιλογή και όχι των δανειστών ήταν το 23% του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Δική σας επιλογή είναι η επιβολή του ειδικού φόρου στο ελληνικό κρασί. Δική σας επιλογή ήταν η υπερφορολόγηση στον τουρισμό. Δική σας ευθύνη είναι το γεγονός ότι η χώρα γύρισε πίσω, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έκλεισαν οι τράπεζες, επιβλήθηκαν capital controls και προέκυψε νέα ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης. Δική σας ευθύνη και δικό σας έργο είναι η επιστροφή στα ελλείμματα και το νέο και πιο επώδυνο μνημόνιο, τη στιγμή που η Χώρα θα έκλεινε την αξιολόγηση τον περασμένο Ιανουάριο και θα έμπαινε σε προληπτική γραμμή στήριξης", τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, ο Βουλευτής Ημαθίας, επισήμανε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακραία περίπτωση, αφού με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αφήνεται ακάλυπτο το 75% των δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια. Ανοίγει ο δρόμος για τους πλειστηριασμούς, μέσω των οποίων πολλοί από αυτούς  θα χάσουν τα σπίτια τους.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, ανέφερε ότι με τη ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση, οι δανειολήπτες χάνουν το δικαίωμα προστασίας αν το εισόδημα τους δεν
επαρκεί για να εξυπηρετήσει το δάνειο.

Αναφερόμενος στην αλλαγή της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, ο Βουλευτής Ημαθίας και Τομεάρχης Φορολογικών Υποθέσεων της Ν.Δ., τόνισε, ότι είναι η τρίτη αλλαγή που φέρνει η κυβέρνηση στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις αλλάζοντας τους όρους και εξαπατώντας τους πολίτες που είχαν ενταχθεί σε αυτήν.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Βεσυρόπουλος για την επιβολή ειδικού φόρου στο ελληνικό κρασί λέγοντας:
"Είναι ακραίος παραλογισμός η επιβολή ειδικού φόρου στο ελληνικό κρασί, σε μια οινοπαραγωγό Χώρα όπως είναι η Ελλάδα, με εξαγωγική δραστηριότητα. Τη στιγμή που καμία άλλη οινοπαραγωγός χώρα στην Ευρώπη, δεν έχει διανοηθεί να επιβάλλει ένα τέτοιο φόρο. Μειώνεται την ανταγωνιστικότητα της δυναμικά αναπτυσσόμενης ελληνικής οινοποϊίας και ενισχύονται τα εισαγόμενα προϊόντα. 1000 οινοποιεία, 20.000 εργαζόμενοι και 200.000 αμπελουργοί βρίσκονται στο στόχαστρο  της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Σας καλούμε να αποσύρετε τη συγκεκριμένη διάταξη. Και καλούμε τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είπε χθες ο κ. Αλεξιάδης, ότι η κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις και κατέληξε με το ηρωικό ‘’η κυβέρνηση συγκρούεται, διαπραγματεύεται και βρίσκει την καλύτερη λύση για τους πολίτες’’.
Μα κύριε Υπουργέ δική σας ιδέα ήταν η επιβολή ειδικού φόρου στο ελληνικό κρασί.
Με ποιον συγκρούεστε; Με τον ίδιο σας τον εαυτό;, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου