Κυριακή 24 Απριλίου 2016

2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας: Δράση σε Άμφισσα και Γαλαξίδι





Στο τριήμερο από Παρασκευή 8 Απριλίου έως και Κυριακή 10 Απριλίου 2016, 33 μαθητές της Α΄ Τάξης Λυκείου και τρείς συνοδοί καθηγητές – Νούση Κωνσταντία, Τσαμήτρος Δημήτριος και Αστέρης Μεγακλής - του 2ου Γενικού Λυκείου Νάουσας  επισκεφθήκαμε, στα πλαίσια της εξωσχολικής δραστηριότητας Ψυχική και Σωματική Υγεία και υπό την αιγίδα της καθηγήτριας  Νούση Κωνσταντίας, το ιστορικό γραφικότατο και πανέμορφο Γαλαξίδι και την Άμφισσα όπου  στο κέντρο «Ημέρα» της Εταιρίας Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας του νομού Φωκίδας συμμετείχαμε σε βιωματικές ασκήσεις σχετικά με Διαχείριση Άγχους και Αυτογνωσία.
Στο Γαλαξίδι περιηγηθήκαμε την πόλη και επισκεφθήκαμε το Ναυτικό Μουσείο της. Στην επιστροφή μας προς Νάουσα επισκεφθήκαμε το Μαντείο των Δελφών και το ομώνυμο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Όμως το αποκορύφωμα της δραστηριότητας μας υπήρξε η επίσκεψη μας  στο Ίδρυμα Άγιος Νικόλαος για άτομα με ειδικές ανάγκες. Εκεί οι μαθητές μας γνώρισαν αφενός τη λειτουργία του ιδρύματος και την προσφορά του στους τροφίμους του και αφετέρου τους ίδιους τους τροφίμους. Όντας σχετικά προετοιμασμένοι με μουσικά όργανα και με ταλαντούχους μουσικούς μαθητές δώσαμε χαρά τραγουδώντας και χορεύοντας με τους τροφίμους και τους εθελοντές.
Τέλος αποκομίζοντας όλα τα ψυχικά και σωματικά οφέλη σαν απόρροια της δράσης μας αυτής επιστρέψαμε στη Νάουσα ναι μεν σωματικά κουρασμένοι αλλά με ψυχική ανάταση λόγω όσων είδαμε ακούσαμε και προσφέραμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου