Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Επισκοπή

Στο κοινοτικό αμφιθέατρο Επισκοπής πραγματοποίησε συγκέντρωση το Εργατικό Κέντρο Νάουσας την Δευτέρα με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια, απληρωσιά και εξαθλίωση, ενάντια στην ίδια  πολιτική που γεννά πολέμους και προσφυγιά. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες ενημέρωσης θα λάβει το Εργατικό Κέντρο σε όλη την περιοχή μας με περιοδείες αυτό το διάστημα

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάκης Τσίτσης ενώ δίπλα του παραβρέθηκαν οι Γιάννης Διάκογλου (Σωματείο Ψύξης Διαλογής) και Γρηγόρης Τούπος (ΚΛΩΘΩ).
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση εξακοντίζοντας επίθεση στην κυβέρνηση που την χαρακτήρισε πολιτικό προσωπικό της εργοδοσίας με στόχο την ισοπέδωση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων κατακτήσεων. Απέναντι σε όλα αυτά σημείωσε ότι το Εργατικό Κέντρο θα συμμετάσχει σε 48ωρη απεργία.
Την 1η μέρα: συγκέντρωση στην πλατεία της Νάουσας και την 2η μέρα: μαζική κάθοδο στη Θεσσαλονίκη συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.
Σε σχέση με το προσφυγικό ο Σάκης Τσίτσης κατήγγειλε την συμμετοχή στις κοινές αποφάσεις Ε.Ε., ΝΑΤΟ που θέτουν σε κίνδυνο την χώρα μας μιας για γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή ενώ ταυτόχρονα αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο (γκρίζες ζώνες). Για το προσφυγικό σημείωσε ότι ευθύνονται οι ανταγωνισμοί του διεθνούς κεφαλαίου που προκαλούν επεμβάσεις στην περιοχή με τους πρόσφυγες να εγκλωβίζονται με την συναίνεση της «αριστερής» κυβέρνησης όπως την χαρακτήρισε βάσει συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας. Καταλήγοντας ζήτησε να ενισχυθούν οι δράσεις αντίστασης αυτών των πολιτικών και κατέληξε προτείνοντας Επιτροπή Λαϊκών Αναγκών στην Επισκοπή με στόχο την αποτροπή σε οικονομικά ανήμπορες οικογένειες της διακοπής του ρεύματος κ.α. παρεμφερείς δράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου