Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Σκληρή κριτική Τάσου Καραμπατζού στην διοίκηση Κουτσογιάννη Σε συγκέντρωση φίλων και στελεχών της Δημοτικής Ανανέωσης




Δημόσιο απολογισμό του δήμου και κάλεσμα τους πολίτες να συστρατευτούν στη Δημοτική Ανανέωση, πραγματοποίησε ο Τάσος Καραμπατζός, το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο «Δρυάδες» στη Νάουσα.

Η τοποθέτηση του Τάσου Καραμπατζού

    Είμαστε εδώ λοιπόν,δύο χρόνια μετά τις Δημοτικές Εκλογές του 2014, αλλά και 14 χρόνια από ΤΟΤΕ που όλοι εμείς εδώ, παλιοί, αλλά και νέοι φίλοι, φτιάξαμε αυτήν την Παράταξη της ΝΑΟΥΣΑΣ.
      Η αλήθεια είναι ότι η αποψινή συνάντηση ήθελα να γίνει πολύ νωρίτερα, ωστόσο δυσάρεστα οικογενειακά γεγονότα, δεν επέτρεψαν να γίνει το 2015.
     Σας καλέσαμε λοιπόν, γιατί θεωρούμε και θεωρώ χρέος μας προς τον τόπο, προς τη Νάουσα και ολόκληρο το Δήμο, να μιλήσουμε, να ενημερώσουμε, να ανταλλάξουμε γνώμες, να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις  και να δούμε πού οδεύουμε.
    Να θυμίσω ότι η Παράταξη, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2002, μέσα από το λαό για να υπηρετήσει τον ίδιο το λαό.  Είναι μια γνήσια Αυτοδιοικητική Παράταξη, που δημιουργήθηκε με αγνά υλικά, με πολλούς, ικανούς και εξαιρετικούς ανθρώπους.   Έγινε για να υπηρετήσει τα Κοινά, με: δημοκρατία, διάλογο, πολυφωνία, ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.
      Αυτή λοιπόν η Παράταξη, έγινε για να υπάρχει πάντα, γιατί έχει ρίζες στην ίδια την Κοινωνία. Και θα υπάρχει ανεξαρτήτως των προσώπων που την υπηρετούν κάθε φορά. Υπάρχει, γιατί έχει ρίζες δημοκρατικές, γιατί έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.
      Μέσα από τη δράση της,  τις παραλείψεις της, τα θετικά και τα αρνητικά της, ήταν και θα παραμείνει, ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ πορείας της Νάουσας. Οι δυσκολίες ποτέ δε μας πτόησαν. Τις ξέραμε και τις ξέρουμε. Είχαμε σαν παράδειγμα, αυτό που είχε πει ο Καζαντζάκης:
           «Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος…»
    Η Παράταξη λοιπόν, είστε ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ. Και έχουμε χρέος και ευθύνη να τη διατηρήσουμε ζωντανή στην Αυτοδιοικητική Ιστορία της ΝΑΟΥΣΑΣ.
    Πέρασαν δύο σχεδόν χρόνια, από τότε που κάναμε τον τελευταίο Απολογισμό για τη 12ετία μας στο Δήμο. Θυμίζω τότε, γιατί ήσασταν όλοι εκεί στην ΕΡΙΑ, το κλείσιμο ενός κύκλου με πολύ σημαντική παρουσία στα Κοινά και στον τόπο.
    Θυμάστε, ότι κάθε χρόνο ανελλιπώς, τέτοια περίοδο, έκανα την Λογοδοσία του Δημάρχου στο θερινό θέατρο, όπου παρουσιάζαμε στο λαό τα έργα μας: Το «ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ».
    Και αυτό, όχι γιατί μας το επέβαλε ο νόμος, αλλά γιατί έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργεί η Δημοκρατία και η κάθε Δημοτική Αρχή.
·         Να υπάρχει αμεσότητα με το λαό και την τοπική Κοινωνία.
·         Να υπάρχει η Ανθρώπινη επαφή του Δημάρχου με τους πολίτες. Ο τοπικός άρχων, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.
·         Να υπάρχει η αλληλοτροφοδότηση με πληροφόρηση, αιτήματα, παράπονα, να παίρνεις γνώμες. 
    Δεν είναι ασφαλώς του παρόντος, αλλά δεν θα πρέπει και να ξεχνάμε τη μεγάλη σφραγίδα που βάλαμε στον τόπο, με ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ, με παρεμβάσεις, με πρωτοβουλίες, που μέσα στις δύσκολες συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, καταφέραμε –ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ- εσείς, οι συνεργάτες μου και εγώ, να υλοποιήσουμε έργα προϋπολογισμού 103.000.000 ευρώ.

Ποσό ασύλληπτο για τα δεδομένα της Νάουσας.
Να θυμίσω ότι η Νάουσα αποτέλεσε παράδειγμα για τους άλλους Δήμους της χώρας, σε οργάνωση, λειτουργία και απορροφητικότητα Ευρωπαϊκών κονδυλίων.
    Ευτυχήσαμε να δούμε ολοκληρωμένα έργα όπως:
·         το όνειρο του Κολυμβητηρίου, τη Σχολή Αριστοτέλους, τα τεράστια Πολιτιστικά Κέντρα ΒΕΤΛΑΝΣ –ΕΡΙΑ, το κτήριο «Λόγγου –Τουρπάλη».
·         Τα παλιά-διατηρητέα κτήρια που αναπλάστηκαν και αξιοποιήθηκαν με νέες χρήσεις: Μάκη, Ράιου, ΠΙΚΠΑ, ΠΑΛΙΑ Σφαγεία, Σημανίκα κλπ.
·         Την τακτοποίηση του προβλήματος του Δάσους μας με το 1/5. Τον Ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την ανάπτυξη σο Χ/Κ με τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.
·         Την αποτελεσματική διαχείριση του μεγάλου προβλήματος των Απορριμμάτων(ξεκινώντας από την Ανακύκλωση, τη νυχτερινή αποκομιδή στο κέντρο της πόλης, την ένταξη στα ΕΣΠΑ έργων 6 εκ. ευρώ:  α) πλήρης στόλος οχημάτων, β) Σ.Μ.Α. στα Μονόσπιτα, γ) Αποκατάσταση Σκουπιδότοπων–βλέπετε δηλ. ότι ακόμη τα έργα τα δικά μας υλοποιούνται μέχρι και σήμερα.
·         Πρωτοβουλίες για το μέγα θέμα του Νοσοκομείου.
Θυμίζω τη  μεγαλύτερη κινητοποίηση όλων των εποχών τον Φλεβάρη του 2011 στην Πλατεία, με 5.000 λαού να μας περιβάλει με την εμπιστοσύνη του και την αγωνιστικότητά του για το ζήτημα του Νοσοκομείου.
·         τη μεγάλη κινητοποίηση για τον δρόμο Νάουσα –Εγνατία Οδόςστον κόμβο Μονοσπίτων, με τις… μαύρες σημαίες. Εάν δεν κεσηκωνόμασταν τότε, σήμερα ο δρόμος αυτός θα παρέμενε «γεφύρι της Αρτας…»
·         τις δεκάδες κινητοποιήσεις σε Νάουσα και Αθήνα για το πρόβλημα των Κλωστηρίων και των απολυμένων.
·         Το Ευρυζωνικό Δίκτυο σε ολόκληρο το Δήμο μας,
·         Εργα όπως το Αθλητικό Κέντρο «Κούκος»,
·         Το γήπεδο στην Παναγιωπούλα.
·          Την τοποθέτηση στίβου και προβολέων στο Γήπεδο Νάουσας
·         Τον Υδροτροχό στην είσοδο της πόλης.
·         Την ανάδειξη του καταρράκτη  στου «Μπίλη»
·         Την ξύλινη γέφυρα στους Στουμπάνους και τη διαπλάτυνση…..
·         Το πάρκινγκ στο Αρκοχώρι και  δίπλα στο Ηρώο, χρονοφάναρα στη Διασταύρωση .
·         Πρωτοβουλία μας για Κοινό Εορτασμό του Αγίου Τρύφωνα.
·         Το μνημείο των σφαγιασθέντων στο Πάρκο,  της προτομής Γεροκαρατάσου στο «Διχαλεύρι» και το μνημείο γενοκτονίας των Ποντίων στο Ροδοχώρι.
·         Μετεωρολογικό Σταθμό πάνω στο Δημαρχείο.
·         Αύξηση της περιουσίας του Δήμου (1/5 Δάσος, ακίνητο Ρότσιου, Σχολή Αριστοτέλους, Πολυμηχάνημα UnimogΛαναρά…).
·         Αίθουσα Ναϊάς στη ΒΕΤΛΑΝΣ.
·         Ανάπλαση της πλατείας «Πουλιάνα»
·         Νέες υδατοδεξαμενές σε Μονόσπιτα, Πολυπλάτανο
·         Πρωτοβουλίες που καθιερώθηκαν, όπως η «Ανθοκομική Έκθεση», ο «Δρόμος Θυσίας», δωρεάν ξυλεία από το Δάσος, νέες πινακίδες με ερμηνεία του ονόματος  (π.χ. Αριστοτέλους)
·         Η παραχώρηση της παλιάς Βιβλιοθήκης στην Ευξ. Λέσχη (για τα μοναδικά βιβλία του Φροντιστηρίου Αργυρούπολης…)
·          Στήριξη όλων ανεξαρτήτως των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου.
·          Και εκατοντάδες άλλα έργα στα Σχολεία μας, τις παιδικές χαρές, την  αγροτική οδοποιία, το Δάσος κλπ.
      Παρά τις δυσκολίες των Μνημονίων, παλέψαμε οργανωμένα και δυναμικά για τα δίκαια της Νάουσας.       

     Γιατί, ΑΥΤΟ πιστεύουμε ότι είναι η ΝΑΟΥΣΑ. Μια πόλη, και ένας λαός περήφανος. Ένας λαός που διαρκώς αγωνίζεται με τιμιότητα και περηφάνια για το μέλλον του.

      Θυμίζω επίσης, το τεράστιο Εργο Αποχέτευσης στον κάμπο (21 εκ. €), τον δρόμο για το Δραζίλοβο 4 εκ ευρώ, τα έργα ύδρευσης και ταμιευτήρα στην  Κουτσούφλιανη 1,5 εκ €), τον δρόμο Ροδοχώρι –Δραζίλοβο, την εξαιρετικής ποιότητας ανάπλαση στο Αρκοχώρι (1 εκ), τον  Βιολογικό στον Στενήμαχο 700 χιλ. €). Τη λειτουργία όλων των Κοινωνικών Προγραμμάτων (με απορρόφηση πολλών κονδυλίων….).     

      Αλλά και τα μεγάλα έργα που σχεδιάσαμε και μελετήσαμε εμείς ως Δήμος, ξεκαθαρίσαμε τα οικοπεδικά του κλπ. και υλοποιήθηκαν  σε συνεργασία με την τότε Νομαρχία (Γυμνάσιο στο «Βρυσάκι», Παιδικός στη «Βάλια», 10 Δημ. Σχολείο κ.ά).
   
      Όλα αυτά και πολλά άλλα έργα, είχα την ευκαιρία να τα αναπτύξω συνοπτικά στα τέλη Αυγούστου του 2014 στην ΕΡΙΑ, όπου σας μοιράσαμε και το έντυπο αυτό (12 χρόνια έργα), κάνοντας το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
(Μπορείτε να το πάρετε όσοι δεν το έχετε).
        Και συνεχίζουμε το ίδιο, να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και σήμερα από εκεί που μας έταξε ο λαός.

    Φίλες και φίλοι,
    Όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια εποχή πολύ δύσκολη.
       Μια εποχή εξαιρετικής πίεσης του λαού, με μνημόνια, φόρους κλπ. ταυτόχρονα δε, και με απόλυτη φτωχοποίηση των μικρομεσαίων, με συνεχείς μειώσεις μισθών, συντάξεων, καταργήσεις επιδομάτων. Το ίδιο με τους άνεργους, αλλά και με τους Αγρότες μας που περνούν δύσκολες χρονιές, με τη σοδειά τους που δεν ξέρουν τι να την κάνουν, να φορολογούνται βαριά και άδικα για εισοδήματα που δεν βγάζουν και γενικά να βιώνουμε  σαν χώρα μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή, οι Έλληνες να είναι απόλυτα απογοητευμένοι από τις όποιες Κυβερνήσεις τους, βλέποντας μπροστά τους να διαγράφεται  ένα πολύ ζοφερό  μέλλον –κυρίως για τη νέα γενιά-.

Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ -ΔΗΜΑΡΧΟΥ
    Άρα, το στήριγμά του, δεν μπορεί να είναι άλλο από τον  Δήμο και τον Δήμαρχό του. Την τοπική του εξουσία. Αυτήν που μπορεί ο ίδιος να αναδείξει, να ελέγξει, να  επικρίνει, αλλά και να κατακεραυνώσει, όπου χρειάζεται.
     
     Πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής. Ο λαός έδωσε την εντολή σε μια νέα παράταξη, να διοικήσει το Δήμο και να υλοποιήσει όλα αυτά που υποσχέθηκαν Προεκλογικά. Εισπράξαμε ως Παράταξη την απογοήτευση του κόσμου από τα Μνημόνια.

      Φίλες και φίλοι.
      Αρκεί λοιπόν, να κάνει μια απλή σύγκριση όλων αυτών  που σχεδιάσαμε, ολοκληρώσαμε και σήμερα απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας, με τα όσα τραγελαφικά  γίνονται από τη σημερινή δημοτική αρχή και θα διαπιστώσει ότι υπάρχει μια χαοτική διαφορά. Και αυτό δυστυχώς, συμβαίνει σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και οδηγεί στη στασιμότητα και το μαρασμό.
--------------------------------------
        Στο σημείο αυτό θέλω να αναφερθώ στη σημερινή Δημοτική Αρχή. Και για να αποφευχθεί κάθε σκόπιμη ή μη παρερμηνεία, ή άλλα  κακόπιστα συμπεράσματα, θέλω να τονίσω ότι αυτή η κριτική γίνεται γιατί πλέον, Άλλοι διοικούν το Δήμο.
        ΤΩΡΑ, η Δημ. Αρχή του κ. Κουτσογιάννη κρίνεται. Και δεν είναι μόνο που κρίνεται, αλλά και ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ. Έχουμε κάθε δικαίωμα να το κάνουμε, γιατί βλέπουμε πού πάει ο τόπος.

   Αυτός πλέον είναι ο θεσμικός μας ρόλος, Όπως, επίσης, έχουμε καθήκον και οφείλουμε να ελέγχουμε τη δημοτική αρχή και να προασπίζουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών. 

     Ξεκινώντας, θέλω να τονίσω ότι, παρά τα μεγάλα έργα που υλοποιήσαμε- δυστυχώς  ηψεύτικη προπαγάνδα του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ έπιασε … Τόπο. Πέρασαν τα μεγάλα ψέματα, οι φρούδες ελπίδες που έδωσαν στον κόσμο. Οι κάλπικες υποσχέσεις του παλαιού κομματικού  τύπου.
Ποιοι, αυτοί που επαγγέλθηκαν το Νέο… Πέρασε το σύνθημα του «Φτάνει πια». Αλλά, φτάνει πια από τι? Ναι, Φτάνει πια από αδράνεια, από απραξία, από έλλειψη αγωνιστικότητας, από έλλειψη ήθους, από ιδιοτέλεια, από έλλειψη επαφής με το λαό. Τότε  ναι.   Αλλά ποιοι μιλάνε? Αυτοί που δεν είχαν καμία παρουσία στον Τόπο? Αυτοί που δεν κόλλησαν ούτε ένα (1) ένα ένσημο?. Αυτούς που δεν τους ήξερε κανένας?
    
     Έκαναν κακό. Και ξέρετε ότι «Το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει, αλλά πάντα στο τέλος νικιέται» 
       Υποσχέθηκαν πολλά. Τα έχω πει  δημόσια στο Δ.Σ, αλλά και στον τύπο. Έβαλαν τον πήχη πολύ ψηλά, γιατί δεν γνώριζαν ότι τα προβλήματα στο Δήμο ήταν πολλά και σύνθετα.  Σας λέω κάτι που ανέφεραν στο Προεκλογικό τους Πρόγραμμα: «Δικαιολογία για τη σημερινή κατάσταση του τόπου δεν υπάρχει. Δεν φταίει η οικονομική κρίση για το κατάντημα του τόπου…. Φταίει ο συμβιβασμός, η μετριότητα…». Αυτά λοιπόν, έλεγαν οι ανεκδιήγητοι.
     Και άντε λοιπόν, εμείς που  φέραμε στο Δήμο έργα 100 εκ. ευρώ, είμαστε «ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ». Αυτούς  που μέχρι σήμερα, όχι μόνο ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΟΥΤΕ  1 ΕΥΡΩ, Πώς να τους χαρακτηρίσουμε ????Κατά τον δικό τους χαρακτηρισμό, «ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΟΙ….».
   Πού βρίσκονται λοιπόν οι γνωστοί άγνωστοι, ΠΟΥ ΕΊΠΑΝ ΨΈΜΑΤΑ  για να υποκλέψουν την ψήφο του λαού και τώρα ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ !!!!!   Πού είναι αλήθεια τώρα? Αυτοί που έβγαιναν και μας λασπολογούσαν στους δρόμους και στα καφενεία, που είναι?
        Ζούσαν σε μια εικονική πραγματικότητα, από την οποία τώρα αναγκάζονται να προσγειώνονται ανώμαλα κάθε μέρα. Τότε, ψευδολόγησαν, κατηγόρησαν (είπαν τους τότε Δημ. Συμβούλους οσφυοκάμπτες !!!!!, κατηγόρησαν, ψευδολόγησαν…).
Όλα αυτά βέβαια, τα βρίσκουν μπροστά τους. Γιατί, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός: «ό,τι σπείρεις, εκείνο θα θερίσεις»
         Ίσως φίλοι μου, στο διάβα των χρόνων, να ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ…... Εμείς, σεβαστήκαμε το εκλογικό αποτέλεσμα και δεσμευτήκαμε να  βοηθήσουμε να πάει ο Τόπος Μπροστά.  Δυστυχώς όμως, δεν βρήκαμε … ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΤΟΠΟ. «Ο Κοινός Τόπος», φάνηκε ότι δεν είναι «κοινός», αλλά ήταν ένα κούφιο  και ψευδεπίγραφο προεκλογικό τέχνασμα.
         Και μπήκαν τώρα στις δυσκολίες, χωρίς όραμα, χωρίς ικανότητα, χωρίς  πρόγραμμα, χωρίς συνεργασίες.

Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ …..
            Αλλά ας δούμε τα πράγματα ένα-ένα, και τον περιβόητο δικό τους «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ»:
·         Για τη ΔΕΤ:Τότε υποσχέθηκαν 50 λεωφορεία την ημέρα …. (έλεγε ο Κουτσογιάννης ότι θα μας φέρνει και κορόιδευε τον κόσμο) και το αποτέλεσμα το βλέπουμε όλοι. Το Ξενοδοχείο είναι κλειστό, ρήμαξε!!! Κάθε μήνα μπαίνει μέσα 45.000 €. Την παραδώσαμε με οφειλές προς τους εργαζόμενους 3 μηνών και σήμερα τους οφείλονται μισθοί, 18 μηνών!!!. ΄Ηδη τα πραγματικά χρέη της  έφτασαν το 1 εκ. ευρώ.
 
---------------------------------
Να πω και δυό λόγια για τις οφειλές και τα δάνεια….. και ας κάνουμε κι εδώ τη σύγκριση:
      Μίλησαν προεκλογικά για δήθεν οφειλές του Δήμου στα 10 εκ. και άλλα ψέματα.  Στα 12 χρόνια, δεν δημιουργήθηκαν  ούτε κάν 2 εκ. (συνολικά σε ΚΕΔΗΠΟΝ και ΔΕΤΑΒ), ενώ η Δημ. Αρχή Κουτσογιάννη σε ένα μόλις χρόνο  ξεπέρασε το 1 εκ. ευρώ!!!  
Και θυμίζω το εξής: Όταν παρέδωσα τέλη Αυγούστου του 2014, το ταμειακό διαθέσιμο του Δήμου ήταν 2,3 εκ. Ευρώ. Άρα, αφαιρουμένων των οφειλών (2 εκ.) προκύπτει και πλεόνασμα και όχι οφειλές. Στοχεύσαμε στην απορρόφηση Ευρωπαικών χρημάτων., γιατί τα χρήματα του Υπουργείου, ήταν ούτως ή άλλως δικά μας και δεν χάνονταν. Και ό,τι βλέπετε να κάνουν σήμερα (συντηρήσεις), είναι από τα χρήματα που τους αφήσαμε.
·         Και επειδή πολλά ειπώθηκαν για τις 2 Δημ. Επιχειρήσεις (ΔΗΠΟΝ, ΔΕΤΑΒ): Ναι εμείς τις λύσαμε το 2012, γιατί δεν έβγαιναν οικονομικά και γιατί επίσης λύθηκαν κι άλλες 4.000 στη χώρα. Δηλ. δεν έκλεισαν δημοτικές επιχειρήσεις μόνο στη Νάουσα.
       Και εδώ θέλω να σας πω το εξής:
      Σε μια Διοίκηση 12 χρόνων, και ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια μέσα σε Μνημόνια, είναι μοιραίο να δημιουργούνται οφειλές. Αλλά, όταν στο Δήμο καταφέρνεις και φέρνεις 103 εκ., τότε  έχεις κάθε λόγο να υπερασπίζεται το συγκριτικά τεράστιο θετικό αποτέλεσμα.
Όμως, το ζήτημα είναι όταν δημιουργείς μόνο οφειλές, χωρίς να φέρνεις ούτε 1….ευρώ στο Δήμο, και αυτό δυστυχώς συμβαίνει σήμερα με τη σημερινή δημοτική αρχή.
·         ΤΟ ΚΙΟΣΚΙ: που μας έλεγαν για  Διεθνές Κέντρο Οίνου και Γαστρονομίας, Ρήμαξε. Να δούμε τελικά, πώς θα εξελιχθεί η μίσθωση που άργησε πολύ.
·         Το Χιονοδρομικό …… εγκαταλείφθηκε. Λασπολόγησαν και γι’ αυτό και ήδη βιώνουν τα προβλήματα. Αλήθεια, δεν μας λένε τι θα γίνει για την επόμενη χρονιά ;;;
·         Για  το θέμα των απορριμμάτων:
Ο τόπος βρώμισε ολόκληρος.Μας λένε από τον Σεπτέμβρη του 2014 για προμήθεια κάδων κλπ. Ακόμη να  δούμε κάδους.  Αλλά και με αυτούς, νομίζουν ότι το θέμα θα λυθεί; Πώς θα πλένονται; Με 500 κάδους στη Νάουσα, θα βλέπουμε έναν μικρό σκουπιδότοπο γύρω από κάθε κάδο. Πού είναι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, για Ολοκληρωμένη διαχείριση των Απορριμμάτων? Τι θα γίνονται τα ογκώδη, μπάζα κλπ.  Η Πλακένια έχει ξεχειλίσει στο σκουπίδι. Παντού στα χωριά, η ίδια βρωμερή εικόνα.
·         Τι έχει να πει στο λαό ο κ. Κουτσογιάννης, για  τα έργα  που συνέχεια απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ και χάνονται χρηματοδοτήσεις για το Δήμο 1,6 εκ. ευρώ);
·         Πάπρα…… 450.000
·         Ροδάκινο ….. 35.000
·         Απομακρυσμένη βοήθεια…. 206.000
·         Τηλεματική διαχείριση απορριμματοφόρων..61.500
·         Πρώην Δημαρχείο Ειρηνούπολης …. 300.000
·         Πλατεία Γιαννακοχωρίου 300.000
·         Ασφαλτος Στενημάχου ….300.000 €
·         Αίτηση που έκανε ο Δήμος, απορρίφθηκε για λάμπες “LED”.
      Και είναι ο ίδιος ο κ. Κουτσογιάννης που μας έλεγε ότι γνωρίζει από Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα. Δυστυχώς, με τέτοια ψέματα  κορόιδεψε  τον κόσμο και του υφάρπαξε την ψήφο. Ή μάλλον, ήξερε από Προγράμματα, για… τις Επιχειρήσεις του. Όχι για τον Δήμο.
·         Τι θα κάνει με τα πολλά ψέματα και κοροϊδίες όπως: α) Τελεφερίκ από το κέντρο της Νάουσας στα «Πηγάδια», β) με τη θερμοκοιτίδα ανάπτυξης  startupεπιχειρήσεων…, γ) με το Ολιστικό Πρόγραμμα μορφών Τουρισμού, δ) με το «Δίκτυο «Ανεξάρτητων ??????» Δημάρχων, που υποκρίθηκε προεκλογικά και προχθές τον είδαμε να μιλά σε συνέδριο των κομματικών Δημάρχων? , ε) με το Πρότυπο Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού με σύγχρονες υποδομές (στον Κοπανό……), στ) με το «ξανα –άνοιγμα των Δημοτικών Καταστημάτων σε Ανθέμια –Ειρηνούπολη, που τα  υποβάθμισε και τα οδηγεί σε κλείσιμο), η) με τη θολότητα του νερού? Μάλλον λοιπόν,  σε θολά νερά ψάρεψαν και τώρα τα υφίστανται όλα, όσα κατηγορούσαν.  
      Γιατί, ό,τι σπείρεις, αυτό θερίζεις …..
      Πού είναι αλήθεια η στήριξη των Πολιτιστικών –Αθλητικών Συλλόγων που επαγγέλθηκε ο κ. Κουτσογιάννης; Προσπαθούν με δήθεν μητρώα και διάφορες άλλες φανφάρες, να κερδίσουν πολιτικό χρόνο. Ή μήπως, θεωρεί μεγάλη τομή, την μετατροπή του κτιρίου Τουρπάλη, σε … καφετέρια?
 
·         Τι θα κάνει με το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα ΒΕΡΜΙΟ?.
·         Τι θα κάνει με τις Ρίζες του Μεγ. Αλεξάνδρου?
·         Τι θα κάνει με το κτήριο Ματθαίου?
Ακούστε….. Τις  προάλλες πέρασε τυχαία από εκεί και ρωτούσε «ποιο είναι αυτό το ωραίο κτήριο???
       Είπε τόσα ψέματα προεκλογικά, ΈΤΑΞΑΝ ΈΝΑΝ Κόσμο ΨΕΥΤΙΚΟ και τώρα αναγκάζεται να τα αντιμετωπίζει, σκεπάζοντας τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί.
      Αλλά όπως λέει η παροιμία «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». 
 
       Μετά τις εκλογές, του παρέδωσα 40 φακέλους και προσφέρθηκα να τον βοηθήσω σε όλα τα ζητήματα με τα οποία είχα ασχοληθεί και είχα και την εμπειρία και θα μπορούσαμε να τα «τρέξουμε» από κοινού. Διαβάσατε πρόσφατα και για το θέμα του Στρατοπέδου «Μίγκα». Του παρέδωσα Μελέτη, Τι κάνει άραγε?.
     Η αντιμετώπισή του πάντα εγωιστική, προσβλητική και ειρωνική, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προωθηθεί γόνιμος διάλογος και παραγωγή έργου. Ό,τι έκανε ο Καραμπατζός, απορρίπτεται. Π.χ. Μελέτες για το βουνό (ΣΔΙΤ), απορρίπτοται. Νέα χρήματα για νέα μελέτη ????

        Έτσι, φίλες και φίλοι, η μπάλα έχει χαθεί στην κυριολεξία.
Το ένα μετά το άλλο, τα έργα Απεντάσσονται από ΕΣΠΑ. Χάνονται λεφτά του Δήμου. Η μία μετά την άλλη Απόφαση του Δ.Σ. ακυρώνονται από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση. Σχεδιασμός δεν υπάρχει.
        Από την πρώτη μέρα του ζητώ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Τίποτε… Στον κόσμο τους !!!!. Αλλά έτσι, ποιος προχωράει. Βλέπουμε ολόγυρα όλους τους Δήμους, ήδη έχουν ετοιμάσει τα Σχέδιά τους και έτσι θα τύχουν και χρηματοδοτήσεων ΕΣΠΑ!!!
       Δεν  υπάρχει βέβαια,  ευθύνη μόνο του κ. Κουτσογιάννη.
Οι ευθύνες είναι διάχυτες και προς το σύνολο της παράταξης του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ. Πώς αλήθεια ανέχονται  τέτοια συμπεριφορά?
        Ο μόνος που διαφοροποιήθηκε και μπράβο του- γιατί είδε το τι σημαίνει τελικά Κουτσογιάννης, είναι ο Προκόπης Μπίλης, που διατυπώνει σειρά δημιουργικών προτάσεων και φυσικά στηλιτεύει με θάρρος τα πολλά κακώς κείμενα.
               Φίλες και φίλοι,
         Κανείς δεν είναι τέλειος και δεν μπορεί να τα κάνει όλα.
Γιατί, εμείς τα είχαμε κάνει όλα; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
        Μπορεί όμως, με τον χαρακτήρα που οφείλει να δείχνει ως ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, με διάλογο, με συναίνεση, με συνεργασία, να λύνει πολλά περισσότερα από ό,τι μόνος του.
      Δυστυχώς όμως ο κ. Κουτσογιάννης, από την πρώτη μέρα, εκδήλωσε τις κακές πτυχές του χαρακτήρα του. Έδειξε τον εγωισμό του, την αδιαλλαξία του,την απόρριψη της άλλης άποψης, και τέλος το πόσο αντιδημοκρατικά λειτουργεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και βέβαια, με τη φοβική συμπεριφορά του, έχει αποδείξει πλέον ότι είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΩΝ από την Κοινωνία. Αλλά τον Δήμαρχο, οι πολίτες τον χρειάζονται δίπλα τους και όχι ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΣΕ 4 ΤΟΙΧΟΥΣ……. Έχουν ανάγκη την ανθρώπινη επαφή, να λένε τα αιτήματά τους. να λύνονται όσα μπορούν να λυθούν, να υπάρχει σχέση δηλ. με τον τόπο, τον χρόνο και τους ανθρώπους.
  
   Νομίζω, ο Μακιαβέλι το είχε πει : «Όποιος δεν είναι σε επαφή  με  τους καιρούς, αποτυγχάνει στις επιδιώξεις του..»
       Επειδή λοιπόν δεν μπορεί να παράξει έργο, γιατί δεν ξέρει και δεν συνεργάζεται (όχι μόνο με εμάς, αλλά και με τις άλλες παρατάξεις), συνεχώς του φταίνε οι ΆΛΛΟΙ και μας βρίζει, μας αγνοεί, μας ειρωνεύεται, μας απαξιώνει θεσμικά. Επιτρέπεται να εκστομίζει με χυδαιότητα σε έναν άνθρωπο σαν τον ομιλούντα (12 χρόνια), χωρίς κανέναν Σεβασμό, «άντε πήγαινε σπίτι σου…». 
Και όταν αποχωρήσαμε από το Δ.Σ. μίλησε για «ΡΕΜΟΥΛΑ» και ήδη πρόκειται σύντομα να λογοδοτήσει  στη Δικαιοσύνη. Γιατί, αυτού του είδους τη λάσπη, μόνο η Δικαιοσύνη την ξεπλένει.
        Ποιός  ……… και με ποίο ηθικό δικαίωμα??? Ο άνθρωπος που εμφανίσθηκε ως διάτων αστέρας, με τον Κινηματογράφο (NIFF) και ο οποίος παραμένει  πολιτικά εκτεθειμένος ως Δημόσιο Πρόσωπο, μέχρι να λογοδοτήσει  στο λαό τι ακριβώς έγιναν τα 1.089.000 € που εισέπραξε από το ΕΣΠΑ???.
   
      Είναι λοιπόν, πολύ λυπηρό ο δήμος μας να πορεύεται ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ.. Όλα κινούνται στο «περίπου. Τη μια δηλώνουμε για Κέντρο Φιλοξενίας τη «Μακεδονική», την άλλη τα Μονόσπιτα και αναλόγως, όταν προκύψουν αντιδράσεις, αλλάζουμε τακτική …..Το μόνο που βλέπουμε, είναι συνεχείς εξαγγελίες, βαρύγδουπες δηλώσεις, μεγάλα λόγια… Και στην πράξη όλοι βλέπουμε να μην κινείται τίποτα. Μόνο αστοχίες, προχειρότητες, απανωτά λάθη (βλ. πρόταση για «Ξεχασμένη», πρόταση για μεταφορά του «Δημαρχείου»…….
Τον καλούμε από εδώ τώρα, να Πάρει πίσω αυτή την τραγική του Πρόταση. Προκαλεί το σύνολο των Ναουσαίων και αυτός σα να μη συμβαίνει τίποτε. Τι λοιπόν, και σε ποίον έταξε ?????

      Άλλο θέμα πολιτικά πολύ σοβαρό:  Θα μας εξηγήσει επιτέλους για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της εταιρίας του?
     Συνέχισε με τον Κινηματογράφο που εγκατέστησε με το «ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ» στην ΕΡΙΑ (π.χ. το μίσθωμα για συλλόγους 150 €, ενώ για τις Επιχειρήσεις του  15 €/ την ημέρα!!!!!
Αυτό φίλες και φίλοι, είναι για μένα το μείζον θέμα με τον Δήμαρχο. Έχει απολέσει ήδη κάθε «ηθικό πλεονέκτημα», που συνηθίζεται να λέγεται στον πολιτικό βίο.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Αυτό είναι πρωτόγνωρο για τη Νάουσα.
Δεν έχει προηγούμενό του.
    ΚΑΙ  ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ …ΕΠΟΜΕΝΟ !!!!

      ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΩ και κάτι προσωπικό μου. Διότι θυμάστε, οι γνωστοί κύκλοι που έδρασαν και στο παρελθόν. Με συκοφάντησαν και με λασπολόγησαν ασύστολα.Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ  και «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΝΕΑ». Θυμάστε ότι δικαιώθηκα στο Πρωτοδικείοτο 2013. ΣΗΜΕΡΑ, και αυτό είναι ΕΙΔΗΣΗ: Σας ενημερώνω ότι ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ. Και δεν είναι το ποσό που οφείλουν να μου καταβάλλουν οι δύο συκοφάντες. Ποτέ δεν είχα σκοπό μου τα χρήματα. Είναι, το ηθικό μέρος του πράγματος.
Γιατί όλο αυτό το χρόνο, πρέπει καθημερινά να αποδεικνύεις στον κάθε κακόπιστο «ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ….». Και μάλιστα, οι δύο εφημερίδες οφείλουν να ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ στην πρώτη σελίδα, το κείμενο αποκατάστασης της τιμής και υπόληψής μου.
      Ίσως φίλοι μου, να άργησε η Δικαίωση. Αλλά ΗΡΘΕ.
Το ίδιο, η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ ως ΠΑΡΑΤΑΞΗ, έρχεται καθημερινά και για το Δήμο μας. Ο λαός έχει καταλάβει πια τι γίνεται με το Δήμο και οι μετανοημένοι  πλέον είναι πάρα πολλοί.
       Και θα συνεχίσουν να καταπέφτουν  και οι υπόλοιπες συκοφαντίες. Γιατί, ό,τι περιουσιακό  στοιχείο έχω, το απέκτησα όσο ήμουν Δικηγόρος. Μετά το 2002 και για 12 χρόνια, το γραφείο μου το έκλεισα. Δεν έκανα ούτε κάν τη δικηγορία που δικαιούμουν να ΑΣΚΩ. Είχα δεσμευτεί τότε ότι ή το ένα θα κάνω ή το άλλο. Αντίθετα, σήμερα βλέπουμε να συμβαίνουν τραγικά πράγματα στο Δήμο. Και,  Το «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
      ΠΡΟΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ, ΝΑ ΠΕΙ ΦΩΝΑΧΤΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ Ο,ΤΙ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ  ΠΙΣΟΠΛΑΤΑ.   Ο λαός όμως, όλοι εσείς με ξέρετε καλά…
      Συνεχίζουν λοιπόν, μας προκαλούν και  ειρωνεύονται. Ποιος;
   Αυτός που κατέχει  Το παγκόσμιο ρεκόρ μέχρι τώρα, και  δεν πρόκειται να καταρριφθεί:  Οι μισοί μας πολίτες, ούτε καν γνωρίζουν ακόμη τον Δήμαρχό τους.
     Και πιστεύει τελικά ότι με τα Πανηγύρια και τις Παιδικές χαρές,    παράγει κάτι σημαντικό?.
      Είναι γελασμένοι λοιπόν. Ο χρόνος τους συμμαζεύεται.
      Ο «τόπος πάει στον πάτο», με μαθηματική ακρίβεια.
Και αυτό φαίνεται κάθε μέρα και ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΟΛΥ.
        Δυστυχώς, το μόνο που τους κρατάει ακόμη ενωμένους, είναι η προσδοκία των θώκων και των Αντιδημαρχιών, όταν όλοι οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι, έπρεπε να ξεσηκωθούν με όσα συμβαίνουν.
      Θυμηθείτε πρόσφατα τη συνεδρίαση για το Νοσοκομείο (καμία συζήτηση με θεσμικούς παράγοντες, Υποδιοικητή, Δ/ντρια κλπ). Εδώ και ενάμιση χρόνο του λέμε για ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ και έφερε το θέμα μέσα σε άλλα 40 !!!.
·         Αποφάσισε, έτσι αυταρχικά και αντιθεσμικά, να ανακηυρύξουμε επίτιμο δημότη τον Πρ. Δημοκρατίας, στην αίθουσα ….ΘΑΒΩΡ !!!!
·         Αποφάσισε μόνος του, την μετατροπή του παλιού Δημαρχείου Ειρηνούπολης σε ….Αγροτικό μουσείο, χωρίς συζήτηση, με ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ !!!!
·         Πρόσφατα, μας είπε να …απευθυνθούμε στο  σχετικό … videoγια να ….δούμε την τοποθέτησή του για το brandingτης Νάουσας. Χωρίς προηγούμενο διάλογο στο Δ.Σ., χωρίς έναν Ολοκληρωμένο Σχεδιασμό.  
 
   ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ;
    Και όταν δυσκολευτεί, του λένε οι γνωστοί επικοινωνιολόγοι να πετάξει και καμία φωτογραφία ή ένα Πυροτέχνημα με τα Υδροηλεκτρικά… γιατί το θέμα ….πουλάει. Αλλά για ποια Υ/Η. Κρατήστε μικρό καλάθι…..
·         Τι γίνεται με την πομφόλυγα της αγοράς του Υ/Η στου «Βαρβαρέσου»??. 
ΑΝΤΙ  ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ
        Έτσι λοιπόν, αντί να μας κάνει (ως όφειλε) ένα Δημόσιο Απολογισμό των 2 χρόνων του στο Δήμο, για την τέλεια Απραξία αυτού και της Διοίκησής του, για την απουσία Σχεδιασμού, για τα έργα που χάνονται, συνεχίζει - κρυπτόμενος από την κοινωνία, αλλά και από τους ανθρώπους που τον βοήθησαν στις εκλογές- να λασπολογεί και να ρίχνει τη …..μπάλα στην Κερκίδα.
     Αλλά μέχρι πότε, θα φταίνε οι  άλλοι και ΟΧΙ  Ο  ΙΔΙΟΣ?
     Το ψέμα έχει κοντά πόδια.  Τον κατάλαβε ΠΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
Και επειδή δεν γίνεται να ζητήσουμε ΕΚΛΟΓΕΣ… αυτό που μπορούμε από σήμερα να του πούμε, είναι να ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ  επιτέλους σοβαρά με τον Τόπο. Να σεβαστεί το θεσμικό ρόλο του Δημ.Συμβουλίου και των Παρατάξεων και να εργασθεί  με Σχέδιο και με συνεργασίες. Όχι με τσαμπουκάδες και εγωισμούς.
      Γιατί αυτός μπορεί να θέλει –όπως είπε προεκλογικά-  να ακολουθήσει μετά την 5ετία την … επιστημονική του καριέρα, ΑΛΛΑ Η ΝΑΟΥΣΑ  δεν χρωστά τίποτε να μένει πίσω.
      ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ  -φίλες και φίλοι- ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ!!!. Γιατί αυτό συμβαίνει σήμερα.
Και ξέρετε ότι «η σπατάλη του πλούτου επανορθώνεται, της υγείας σπανίως, του χρόνου όμως ουδέποτε».
      Δεν μπορεί ακόμη σήμερα να εκτελούνται τα έργα που αφήσαμε εμείς. Πού είναι τα δικά  τους?
       Δείτε για παράδειγμα τους διπλανούς Δήμους και συμπεράνετε. Δείτε τον «Πολιτιστικό …..Αρμαγεδόνα» στη Βέροια, η οποία κάποτε μας ζήλευε για τις εκδηλώσεις μας.  Ακόμη και την …. Γιορτή ροδάκινου, δεν κατάφερε να την κάνει (…έργο εξασφαλισμένο).
      Άρχισε λοιπόν πολύ νωρίς η αντίστροφη μέτρηση για τον «ΚΟΙΝΟΤΟΠΟ».Και το πρωτόγνωρο, είναι ότι περισσότερο  δυσαρεστημένοι ,είναι οι ίδιοι οι άλλοτε υποστηρικτές του.

       Φίλες και φίλοι,  Φτάνει, πολύ ασχοληθήκαμε με τους ανύπαρκτους και   ερασιτέχνες.
       Το  ερώτημα όμως, είναι ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;».
         Τι γίνεται με τον δρόμο προς Εγνατία Οδό και προς Σκύδρα?
Ποιος θα τα τρέξει όλα αυτά???????
1.    Τι γίνεται με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο?
2.    Τι γίνεται  με το εγκεκριμένο έργο Αποχέτευσης στα Διαμερίσματα του  κάμπου (8 εκ.€?) –Βιολογικό Χαρίεσσας
3.    Τι θα γίνει με τις πρωτοβουλίες που απαξιώθηκαν εντελώς (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΕΡΜΙΟ-  ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ?
4.    Με την αξιοποίηση –επένδυση:  Πηγάδια –Ντορντόπολη?
5.    Με το ενιαίο Αρχαιολογικό Πάρκο (θέατρο Μίεζας…?)
6.    Με το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ? Ούτε μια κινητοποίηση
7.    Με το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων και το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΣ?
8.     Με τις μελέτες που αφήσαμε για την αξιοποίηση του Αιολικού Δυναμικού στο Βέρμιο?
9.    Με την προετοιμασία μας για στήριξη απασχόλησης
10.Με τη μόλυνση της Τάφρου -66?
11.Με την επανάχρηση του κτιρίου «Κονάκι Μαρίνας?
12.Με το διατηρητέο κτήριο «Ματθαίου»?
13. Με την μελέτη μας για το δρώμενο της Αποκριάς?
14.Με το Πολιτιστικό Κέντρο Αγγελοχωρίου? …..
15.Τι θα γίνει με τη θολότητα που παρά την προσθήκη τεσσάρων (4) νέων φίλτρων, το πρόβλημα φαίνεται ότι δεν λύθηκε. Και  ενώ το πρόγραμμα ΕΠΕΡΑΑ έχει  30 εκ. για τη βελτίωση της ποιότητας Νερού, Πρόταση μέχρι 15 Ιουλίου 2016, ο Δήμος ΑΚΟΜΗ  ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Σε λίγο, ακολουθεί κι άλλη Πρόσκληση στο ΠΕΠ Κεντρ. Μακεδονίας, με άλλα 30 εκ. ευρώ. Τι θα κάνουν άραγε? Βάζουμε τα θέματα  στο Δ. Σ.και μας ειρωνεύονται
 
     Η Διοίκηση του Δήμου, δεν θέλει μόνο φωτογραφίες και πληρωμένα δημοσιεύματα. Θέλει γνώση, εμπειρία, τόλμη, αγωνιστικότητα και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Η κάθε Δημοτική Αρχή, ο Κάθε ΔΗΜΑΡΧΟΣ, κρίνεται από τα έργα και όχι από τα λόγια.
    Φίλοι και φίλες
    Φτάνει:  Όχι άλλος χρόνος χαμένος.    
Ο Λαός, οι πολίτες, όλοι ΕΜΕΙΣ  οφείλουμε να είμαστε παρόντες, μέσα από τις μαζικές, ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες, το διάλογο, τις συνεργασίες.
     Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ οφείλει και δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις για τον τόπο.
     Είστε, η μαγιά του τόπου και μέσα απ’ αυτήν  θα  ζυμωθεί και πάλι το καλό ζεστό ψωμί. Ο τόπος μας χρειάζεται Δημοτική Αρχή με όραμα, με ζήλο, με ευθύνη, με ΑΝΘΡΩΠΙΑ, με διάθεση προσφοράς στα κοινά και στον πολίτη.
         Έχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΝΗ για τον τόπο μας.       
Οφείλουμε να κρατήσουμε ψηλά το αγωνιστικό μας φρόνημα, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας, την Περηφάνια μας για να πάει μπροστά ο τόπος.
Αυτό που μας ανήκει, θα το πράξουμε.
Αλλά όπως είπα, ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ.
Αγώνας λοιπόν για το ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ. Σήμερα, θέλουμε τη γνώμη σας. Να μιλήσετε όλοι ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΊΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.
  Η αποψινή παρουσία σας είναι απόδειξη ότι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ήταν και παραμένει:
·         η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ
·         η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ 
·         η ΕΓΓΥΗΣΗ για την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του τόπου μας.
  Είμαστε η αδέσμευτη παράταξη που αποδείξαμε ως δημοτική αρχή ότι σεβόμαστε το ΛΑΟ, με αξίες μας το ΗΘΟΣ, την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ  και την  ΑΠΟΤΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.  

      Καλούμε όλους ανεξαίρετα τους πολίτες και ιδιαίτερα τη Νέα Γενιά, ασχέτως τι ψήφησαν τις προηγούμενες φορές: Να ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΜΑΖΙ Μας, ΚΑΙ ΝΑ ανανεώσουν το ΟΡΑΜΑ για τη ΖΩΝΤΑΝΗ, τη ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΝΑΟΥΣΑ. ΗΑΠΟΨΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ,  ας γίνει η αρχή για έναν ανοικτό, δημόσιο και ευρύ  δημοκρατικό διάλογο όλων των δημιουργικών και αξιόλογων συμπολιτών μας σε όλους τους ιδεολογικούς χώρους.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ τους χωράει ΟΛΟΥΣ γιατί την αφορά ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΤΟ ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.
Ανεξάρτητα από Κόμματα και Πολιτικές ιδεολογίες ή και Ιδεοληψίες.
Σ’ έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, οφείλουμε να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις. ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Να δοθεί ένα τέλος στον λαϊκισμό, στα ψέματα, στην απραξία, τη στασιμότητα, την απαισιοδοξία, την απογοήτευση  και τη μιζέρια που σκεπάζει το παρόν και απειλεί το μέλλον του μεγάλου Δήμου μας.
Όλοι Εμείς λοιπόν, είμαστε οι ΕΓΓΥΗΤΕΣ της Ανανεωμένης Πορείας του Δήμου της ΝΑΟΥΣΑΣ.
Μέσα από την καρδιά μου ένα ΜΕΓΑΛΟ, ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου