Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

«Το παρελθόν κρατά πολύ»: Το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΕΝΤΥΠΟΙΣ» το νέο - 6ο κατά σειρά βιβλίο - του δημοσιογράφου, εκδότη της εφημερίδας «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»  της Ημαθίας, Αλέκου Χατζηκώστα με τίτλο: «Το παρελθόν κρατά πολύ».

Πρόκειται για το πρώτο του μυθιστόρημα. 

Όσον αφορά την υπόθεση του βιβλίου, στο οπισθόφυλλο αναφέρεται:
Ένα τραγικό δυστύχημα με θύμα οικονομικό παράγοντας και κομματάρχη παλιάς κοπής. Περιουσίες πολύ αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής και μεγάλωσαν στην μετεμφυλιακή Ελλάδα.
Οι εφημερίδες στο κυνήγι τα είδησης και του εντυπωσιασμού και ένας δημοσιογράφος που αναζητά την αλήθεια και τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Ένας μεγάλος έρωτας που ξεπηδά από τα συντρίμμια ενός παλιότερου και οικοδομείται βήμα-βήμα μαζί με την αναζήτηση των πραγματικών γεγονότων.
Στην Ελλάδα των μνημονίων και της κρίσης που αναζητά την ελπίδα στην κυβέρνηση «της πρώτης φοράς αριστερά». Όταν τα φαινόμενα συχνά απατούν αλλά και η αλήθεια δεν μπορεί να ειπωθεί.
Μία ιστορία που έχει τις ρίζες της στην Κατοχή, τον διωγμό των Εβραίων, την Αντίσταση και τον Εμφύλιο και φτάνει μέχρι τις μέρες μας.
Ένα μυθιστόρημα που η αστυνομική του πλοκή είναι αφορμή για γενικότερους κοινωνικούς-πολιτικούς σχολιασμούς για το σήμερα και το χθες. Και όλα αυτά γιατί Το παρελθόν πάντα κρατά πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου