Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Παρέμβαση Αντώνη Μαρκοβίτη στο νομ. Συμβούλιο για ημερομίσθιο των εργατών γης που θα διαμορφωθεί στα 45 ευρώ!!! Θα είναι η ταφόπλακα των αγροτών

Μια σημαντική πρόταση κατέθεσε στο νομαρχιακό συμβούλιο της Τετάρτης ο νομ. Σύμβουλος και Δ/ντής της ΒΕΝΟΥΣ κ. Μαρκοβίτης Αντώνης και αφορά τα ημερομίσθια των εργατών γης όπως πάνε αυτά να διαμορφωθούν ύστερα από σχετική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας.
Η πρόταση αυτή υποστηρίζει ότι το ημερομίσθιο του αγρεργάτη θα πρέπει να ορίζεται στα 45 ευρώ, πρόταση καταστροφική για τα συμφέροντα του αγρότη και δη του νομού και της περιοχής μας.
«Το ημερομίσθιο προτείνεται να γίνει 45 ευρώ από 20 – 25 ευρώ για τους εργάτης γης και θα συμπεριλαμβάνουν σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου και τα κουπόνια ασφάλισης από τα κατά τόπους ΚΕΠ ή υπηρεσίες. Εάν συμβεί αυτό θα είναι η ταφόπλακα του αγροτικού εισοδήματος και του αγροτικού πληθυσμού. Το 65% του κόστους του αγροτικού προϊόντος αποτελείται από τα εργατικά, άρα το συνολικό κόστος στον παραγωγό θα ανέβει κατά 35% περίπου και θα είναι καταστροφικό για τον ίδιο και τα προιόντα του. Προτείνω να γίνει έγγραφη διαμαρτυρία ώστε να κατανοήσει το Υπ. Εργασίας ότι δεν πρέπει να παρέμβει στις εργασιακές σχέσεις των αγροτών και να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» είπε ενδεικτικά ο κ. Μαρκοβίτης

Την σύγκληση επιτροπής για τον κάθετο άξονα Πατρίδας - Νάουσα ζήτησε ο Τάσος Καπετανόπουλος
Την σύσταση επιτροπής για την προώθηση του άξονα Πατρίδας – Νάουσας – Σεβαστιανών όπως έχει αυτή οριστεί από την σύσκεψη της Νάουσας ζήτησε από το νομάρχη ο κ. Καπετανόπουλος.
Ο Ναουσαίος νομ. Σύμβουλος ζήτησε μάλιστα να είναι παρόντες και ο κ. Μαγκριώτης (υφυπουργός υποδομών) και η κ. Τσάκρη που ήταν παρόντες στη σύσκεψη της Νάουσας και είναι γνώστες του ζητήματος.
Ο νομάρχης απάντησε ότι αναμένονται οι αρμοδιότητες των κ. Τσάκρη και ΜΠόλαρη, για να απευθυνθεί σ’ αυτούς και ότι ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική η νέα Περ. Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση του έργου.
Ιδιαίτερα επιφυλακτικός εμφανίστηκε για την εξέλιξη αυτή ο κ. Γαβριηλίδης που εκτίμησε το κόστος του έργου στα 200 εκ. ευρώ. «Δεν υπάρχουν οριστικές μελέτες του δρόμου… αυτό θα πρέπει να διεκδικήσουμε πρώτα και έπειτα να δούμε που θα το εντάξουμε…»
Για την αναγκαιότητα αξιοποίησης της αγοράς της Κουλούρας μέσω της ΑΛΜΑΘΕΙΑΣ με κάθε τρόπο και εν’ όψει Καλλικράτη έκανε λόγω ο κ. Τσιλογιάννης.
«Αν πάμε σε άλλη διοικητική δομή θα το υλοποιήσουν άλλοι…» ανέφερε με νόημα
Ο νομάρχης συμφώνησε αλλά για να γίνει αυτό επικαλέστηκε την διαδικασία αλλαγής χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου