Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα κακώς κείμενα στο αγροτικό ζήτημα


Αγαπητέ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»,
Για πρώτη φορά δημοσιεύω τις απόψεις μου τις οποίες πιστεύω να τύχουν καθολικής αποδοχής πλην ορισμένων οι οποίοι θίγονται από τα γραφόμενα μου.
Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας αγροτών, για να αποκτήσουν και αυτοί το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης, γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Δικαιώματα τα οποία σε άλλους κλάδους είναι κατοχυρωμένα «κεκτημένα», ενώ για τους αγρότες είναι μη αποδεκτά.
Η πανελλήνια ανεξάρτητη κίνηση αγροτών ξεκίνησε έναν αγώνα, παραμερίζοντας την ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία δεν ανταποκρίνεται του αγροτικού κόσμου. Αυτό διότι αποτελείται από επαγγελματίες «επιτηδείους τσαρλατάνους» αιρετούς ή δοτούς, και όχι από αγρότες.
Δυστυχώς όμως και στις τοπικές κοινωνίες τις οποίες ζούμε, βιώνουμε την ίδια τραγελαφική κατάσταση.
Βλέπουμε αγροτοπατέρες επαγγελματίες αγρότες χωρίς χωράφια, αγρότες χωρίς τρακτέρ, αγρότες χωρίς βιβλιάρια του ΟΓΑ, οι οποίοι θέλουν με μανία να ηγούνται των αγροτών, καταλαμβάνοντας θέσεις στις οποίες μόνο αγρότες θα έπρεπε να κατέχουν.
Στην Ειρηνούπολη στην οποία ζω, γνωρίζω και γνωρίζουμε όλοι μας, την ύπαρξη Συνεταιρισμών και άλλων Οργανισμών, με διοικητικά συμβούλια και Προέδρους. Το παράδοξο όμως είναι η ύπαρξη Προέδρων σε ανύπαρκτους συνεταιρισμούς. Και ποιος ο λόγος ύπαρξης αυτών των συνεταιρισμών όταν δεν έχουν προϊόν επεξεργασίας;
Δεν έχουν χώρο συλλογής παραγωγής, δεν έχουν πλάστιγγα, δεν έχουν παραγωγούς…. αλλά έχουν Προέδρους.
Προέδρους οι οποίοι παραδίδουν την παραγωγής τους σε άλλους Συνεταιρισμούς και όχι μόνο σ’ αυτούς τους οποίους προεδρεύουν.
Η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο αυτούς, αλλά και αυτούς που τους αποδέχονται.

Για την υπογραφή
Γαϊτανίδης Γεώργιος
Αγρότης (κάτοικος Ζερβοχωρίου Ειρηνούπολης)

Υ.Γ. Όποιοι θεωρούν ότι τα λεγόμενα μου τους φωτογραφίζουν και τους θίγουν
ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου