Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

«ΔΩΡΕΑΝ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΘΕΜΙΩΝ»

Ο Δήμος Ανθεμίων σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α., με την ευκαιρία της ανακήρυξης του Μαρτίου 2010 ως Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), οργανώνει από σήμερα έως 31 Μαρτίου 2010 τον Μήνα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου «Βιοϊατρική», και συγκεκριμένα οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα κέντρα του Ομίλου σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.
Ο δωρεάν έλεγχος γίνεται με τη μέθοδο Mayer Κοπράνων (ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα). Η ηλικία συμμετοχής για άνδρες και γυναίκες είναι από 50 έως και 75 ετών Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να προσκομίσουν μόνο την αστυνομική τους ταυτότητα ως αποδεικτικό πιστοποίησης της ηλικίας τους.
Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να συμβάλλουμε τόσο στην ενημέρωση των δημοτών για την αξία της πρόληψης όσο και στη πρώιμη διάγνωση του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου μέσω της εξέτασης Mayer κοπράνων. Όσοι πολίτες ανευρεθούν θετικοί στην εξέταση αυτή, θα ειδοποιηθούν και θα τους συμβουλεύσουμε εγγράφως ώστε να απευθυνθούν στον θεράποντα ιατρό τους. Όπως γνωρίζετε, η έγκαιρη διάγνωση και η πρώιμη αφαίρεση όγκων του παχέος εντέρου, ισοδυναμεί τις περισσότερες φορές με ίαση.
Πληροφορίες και εγγραφές θα γίνονται στα κατά τόπους ΚΑΠΗ του Δήμου μας.
Υπεύθυνοι του προγράμματος:
1.Κοπανός : Παπανδρέου –Κανούδη Αλεξάνδρα
2.Λευκαδια: Ασλανίδου - Μακρίδου Ιωάννα
3.Επισκοπη: Κερεμίδου – Σταυρίδου Σοφία
4.Μαρίνα : Κυριακίδης Δημήτριος
5.Χαρίεσσα: Παυλίδου – Προύντση Μαρία
6.Μονόσπιτα: Μίλης Γεώργιος
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου