Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Τα παιδιά από το “Υφάδι” στην κατασκήνωση Σταυρού Χαλκιδικής


Για δέκατη συνεχή χρονιά, τα παιδιά από “Υφάδι” χάρηκαν για ένα δεκαπενθήμερο τη θάλασσα, στο Σταυρό Χαλκιδικής.
Στον όμορφο κατασκηνωτικό χώρο, με τα πανύψηλα δέντρα και τις αμφιθεατρικά τοποθετημένες σκηνές, έζησαν μέσα στη φύση μοναδικές εμπειρίες, δούλεψαν ομαδικά, ανέλαβαν υπευθυνότητες και άνοιξαν τους ορίζοντές τους για την προσωπική τους ανάπτυξη.
Το ημερήσιο πρόγραμμα ξεκινούσε με ατομική καθαριότητα, πρωινό στην τραπεζαρία και στη συνέχεια εξωραϊσμό της σκηνής, που γινόταν ομαδικά. Κάθε ένας είχε την υπευθυνότητά του και έτσι στην “επιθεώρηση” τα πάντα έλαμπαν από καθαριότητα. Στις 11 το πρωί, όλοι πανέτοιμοι, ξεκινούσαν για το μπάνιο. Αμέτρητες βουτιές, παιχνίδια και κτίσματα στην άμμο, beach volley, βόλτες στην παραλία και πολλές άλλες δραστηριότητες, κάτω από την επίβλεψη τόσο των συνοδών τους, όσο και ενός έμπειρου ναυαγοσώστη, έκαναν όλους να νιώθουν σα μικρά παιδιά.
Μετά τη μεσημεριανή ξεκούραση, ακολουθούσαν οι απογευματινές δραστηριότητες: αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, αερόμπικ στο σύγχρονο γήπεδο της κατασκήνωσης, τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομίες, αγώνες δρόμου, μπόουλινγκ, τένις, αλλά και το στήσιμο ενός λούνα παρκ με πολλά και ευφάνταστα παιχνίδια, έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να αθληθούν και παράλληλα ν’ αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.
Οι βραδιές ήταν γεμάτες με βόλτες στο χωριό, θεατρικά σκετσάκια, χορευτικά, παντομίμες και καραόκε. Στο αποχαιρετιστήριο πάρτι, παρουσία όλων των κατασκηνωτών, τα παιδιά από το “Υφάδι” τίμησαν τη φίλη τους Ελενίτσα Μάνου, που αρίστευσε στην Α’ γυμνασίου με βαθμό 19,5. Της χάρισαν ένα τραγούδι κι ένα όμορφο βραχιολάκι, δείγμα της αγάπης τους για τον αξιοθαύμαστο τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή.
Στο κατασκηνωτικό δεκαπενθήμερο στη Χαλκιδική, τα παιδιά πέρασαν υπέροχα, διασκέδασαν, απόλαυσαν τη θάλασσα και μέσα από τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια, έκαναν καινούριους - αγαπημένους φίλους και φίλες από τους άλλους φορείς που συμμετείχαν. Έτσι, επιτεύχθηκε ο πρωταρχικός στόχος, που απέβλεπε στην κοινωνικοποίηση, την ομαδοποίηση και τη συνύπαρής τους σ’ ένα διαφορετικό περιβάλλον.
Αρχηγός της κατασκήνωσης ήταν η εκπαιδεύτριά τους Δέσποινα Σιδηροπούλου και συνοδοί η απόφοιτος του Ι.Ε.Κ. Νάουσας - τμήματος ΑμεΑ Βικτώρια Γκιζελάκη, η καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας Μαρία Μπαμπάτση και η Μαρία Χατζηζήση. Η κατασκήνωση, στην οποία συμμετείχαν 250 άτομα από οχτώ φορείς της βορείου Ελλάδος, έγινε με ευθύνη και οικονομική ενίσχυση του συλλόγου γονέων “Υφάδι”, σε συνεργασία με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου